Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Ehtivä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Ehtivä » Su Touko 07, 2017 11:23 pm

Siru83 kirjoitti:Eikä mitään merkkiä, että olisi ollut elossa katoamisillan jälkeen.
Ei merkkiä, paitsi ne näköhavainnot Jyväskylän rallista. Luotettavuudesta en tiedä, mutta ainakin poliisi sanoi luottaneensa.

Eiköhän poliisi ole puhelutiedotkin päivältä selvittänyt jos tapausta on henkirikoksenakin tutkittu.

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ma Touko 08, 2017 7:25 am

Ehtivä kirjoitti:
Siru83 kirjoitti:Eikä mitään merkkiä, että olisi ollut elossa katoamisillan jälkeen.
Ei merkkiä, paitsi ne näköhavainnot Jyväskylän rallista. Luotettavuudesta en tiedä, mutta ainakin poliisi sanoi luottaneensa.

Eiköhän poliisi ole puhelutiedotkin päivältä selvittänyt jos tapausta on henkirikoksenakin tutkittu.
Sanoi siinä Kadonneet-dokumentissa. Lehdessä sama poliisi on sanonut, ettei Kumpulaisesta ole mitään elon merkkiä katoamisen jälkeen, ja sisko sanoi Kadonneet-dokumentissa, että poliisi oli hänelle sanonut, että se todistettiin, että kyseessä oli joku muu. Jos kadonnut tuttavasi yhtäkkiä ilmestyisi jonnekin, etkö muka juoksisi häntä kiinni ja juttelisi hänen kanssaan ja soittaisi muille heti nähneesi hänet? Tässä henkilö väitti jälkeenpäin nähneensä Kumpulaisen - vieläpä jossain kahvilassa muistaakseni-, mutta ei ollut kuitenkaan sanaakaan hänen kanssaan vaihtanut ja sitten tämä mies oli vain mystisesti taas kadonnut paikalta.

Vuonna 2000 ei varmaan poliisi ole käsittääkseni Suomessa vielä pystynytkään jäljittämään, missä puhelin on ollut ennen sulkemista. Se olisi tässä voinut auttaa tapauksen selvittämistä. Puhelutiedot käsittääkseni on kai voinut teleoperaattorilta selvittää; muistaakseni ainakin Punavuoren tapauksessa niitä selviteteltiin. Tässä tapauksessa olisi pitänyt selvittää myös Hannulan puhelutiedot, koska onhan mahdollista, että joku velkojista on ollut Hannulaan yhteydessä ja ilmestynyt paikalle Kumpulaisen tietämättä. Kamppailun jälkiäkään ei välttämättä olisi: onhan niitä monia tapauksia, että tekijä on houkutellut uhrin nousemaan kyytiin vapaaehtoisesti. Aseella uhkailusta ei myöskään jää jälkiä.

Joskus näiden tapausten selvittämättä jääminen voi johtua osittain myös poliisista. Jos mietitään vaikka Anneli Auerin tapausta. Jos Kumpulaisen kaverin sinänsä hyvin epäuskottava tarina on uskottu yhtä helposti eikä sitä ole alunperin lähdetty enempää selvittämään, on tutkinta ajautunut harhapoluille jo alkuvaiheessa.

Ehtivä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Ehtivä » Ma Touko 08, 2017 1:47 pm

Totta kyllä. Turhan paljon ehkä korostettiin sitäkin, että "varmasti olisi meteliä kuulunut jos isoa miestä olisi väkisin lähdetty viemään", mutta aseen kanssa ei moista retuuttamista tarvita jos näin olisi.

Myrskylintu
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu » La Marras 04, 2017 7:29 pm

Tuo katoamistapa on kyllä todella outo. Suoraan sanoen hiukan epäuskottava tarina.
Ymmärsinkö oikein, että Ismo siis katosi kesken saunomisen, ei ennen löylyjä?
Siis alasti? Ismon olisi ainakin täytynyt pukeutua ennen häippäsemistä. Viuhahtamiseen katoamistapana en vain kerta kaikkiaan usko.

Joku tuossa tarinassa vähän mättää. Pukuhuone näkyy sijaitsevan tuolla ihan saunan vieressä. Pukeutuminen olisi ollut valtava riski, siis siinä mielessä että kaveri olisi tullut löylystä yhtäkkiä ja kysynyt, että minne sä oikein olet lähdössä? En usko, että Ismo tai kukaan ottaisi sellaista riskiä jos tarkoituksena on kadota. Miten tämä siis meni? Että kaveri rauhassa vieressä riisuitui, ja Ismo vieressä ei tehnyt elettäkään riisutuakseen, jäi puhuhuoneeseen istumaan takki päällä, ja tämä ei kaverissa herättänyt ihmetystä?

Pukeutuminen - ei tapahtunut. Alasti katoaminen - ei tapahtunut. Tässä tarinassa on klappia.
Kai Ismo alasti jo oli, jos kaveri kertomansa mukaan ehti olla löylyissä jo 15 minuuttia.
Vai eikö Ismo koskaan käynyt suihkuhuoneen puolella? Menikö juttu niin, että kaveri riisuitui ja meni löylyyn ja jäi odottamaan Ismoa? Se olisi ainoa tie miten jotenkin voisin uskoa tarinaan.

Ismo vaikuttaa olleen jonkun tasoinen narsisti, kertomusten perusteella. Häikäilemätön lipevä paskanjauhaja joka ei maksa velkojaan. Jos tyyppi on jo aikaisemmin ollut kolme vuotta velkojaan paossa, niin kaveri oli käytännössä persona non grata monille, koska juorut tuollaisesta kyllä leviävät. Koko kotikylä on tiennyt ja varmaan maakuntakin, että tyyppi on paennut velkojiaan muuttamalla pois. Ismo oli käytännössä menettänyt kasvonsa ympyröissään.

Ismo ei enää voinut jatkaa elämää tutuissa ympyröissään. Häpeä ja halveksunta rassasivat. Hän oli sosiaalisesti umpikujassa. Juoruttu, naureskeltu mies. Tältä pohjalta en usko että hänet tapettiin. Täydellinen maisemanvaihto oli häneltä looginen teko, etenkin, kun Ismolla oli jo historiaa katoamisesta. Tapa oli kyllä todella erikoinen. Saunan pukuhuoneessa kaverin löylynheiton kuuluessa taustalta Ismolla tuli mitta täyteen.

Myrskylintu
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu » Su Marras 05, 2017 1:15 pm

Aloin katsoa läpi noita vanhoja Kadonneet-sarjan jaksoja. Sitä kautta tutustuin tähänkin caseen. Ismo ei käsittääkseni ollut velkaa alamaailmaan, huumepiireihin tai sellaiseen vaan ihan rehellisiin rallipiireihin. Velat eivät tietojen mukaan myöskään olleet suuria, vaikka niitä oli monta. Pikkuvelkoja ihan päivänvalossa operoiviin rallipiireihin. Ei tuollaisten takia miestä murhata, korkeintaan vähän kuulustellaan. Velkojilla liian paljon menetettävää.

Ismosta piirtyy kuva miehenä jolle ralli oli aivan kaikki kaikessa, totaalinen intohimo.
Rallia hän ajoi. Rallin tähden otti velkoja enemmän, kuin tiesi pystyvänsä maksamaan. Tietojen mukaan vapaa-ajallaan toimi toisen rallitallin mekaanikkona. Päätyönään korjasi ralliautoja.
Kiersi ralleissa ympäri maata, ja ulkomaillakin. Katosi rallimatkan päätteeksi.

Ismo oli mies, joka eli ja hengitti rallia 24/7. Piireistä putoaminen ja maineen menettäminen piireissä on ollut hänelle valtava isku. Tältä pohjalta uskon, että havainnot hänestä katsojana ralleissa ovat tosia. Se olisi loogista. The bittersweet goodbye. Näyttäytyminen vielä kerran.

Minut lyötiin, minä mokasin, mutta tässä mä yhä olen. Vähän niin kuin aaveena haudan takaa.
Keskustelemaan jääminen juuri parhaillaan rallia ajavan entisen ystävän, voittajan, kanssa kahvioon olisi ollut liian kivuliasta. Hyvästien jättö rakkaille ympyröille joihin ei enää ollut paluuta. Kiitti kahveista, moro. Sä pystyt tähän, menestyt. Mä en pysty, homma on ohi.

Eiköhän herra siellä Ruotsissa tai Euroopassa elele. Saattaa olla jo kuollutkin, mutta sinne lähti.
Onhan näitä tapauksia vuosittain, joissa ihminen on kadonnut kaikilta puoleksi vuosisadaksi, ja sitten jäänyt kiinni. Se yksi saksalaisnainenkin, elelikö se vielä vanhassa kotikaupungissaankin?
Ismo vaikuttaa tyypiltä, joka puhuu vaikka Jeesuksen alas ristiltä. Kyllä tuon tyyppinen pärjää.

matahari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja matahari » Ma Marras 06, 2017 12:23 pm

Tuotas noin, onko täyttä varmuutta siitä, palasiko Ismo milloinkaan Suomeen? Kävikö kotonaan vai menikö kaverin kanssa saunomaan? Jospa on lempattu laidan yli laivalla......

Dope Boy
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1289
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » To Marras 16, 2017 6:06 pm

Olen miettinyt että jos Ismo ottikit hatkat jonnekkin keski-eurooppaan tai vastavaan ja siellä sitten kävikin huonosti, paikallisella ruumishuoneella paperittomana...ja jos sattuu olemaan vielä tyyliin Balkanin maissa niin äkkiä siirretty mappi ööhön.
"If you aim for a king, you better not miss"

Avatar
Irene Huss
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 160
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Irene Huss » Su Joulu 24, 2017 8:19 pm

Entäpä jos Esa tarkkoittikin Ruotsin suuntaan katsomisella sitä, että uusia velkojia oli ilmennyt Ruotsissa näiden suomalaisten lisäksi ja tappajat olivat ruotsalaisia, eikä tarkoittanutkaan, että Ismo olisi piilossa Ruotsissa.

Oliko mies itse riisuutunut saunomista varten vai oliko vain Esa mennyt saunaan?

Miehellä sanottiin olevan neljä lasta, kaksi vaimon kanssa, yksi avioton, mutta kenen kanssa se neljäs?
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja » Su Joulu 24, 2017 8:58 pm

Minä uskon ettei Ismo ole ollut koko saunassa. Ystävä tappanut velkojen takia. Jäänteet kuljetettu jonnekin korpeen. Ismon ja samoin Raisan uskon olevan yhdessä osassa, muoviin käärittyinä.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

Electricboogie
Parranpäristäjä
Viestit: 70
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 11:49 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Electricboogie » Ma Heinä 16, 2018 11:26 pm

Olihan tuo Kumpulainen sen verran häikäilemätön kaveri ilmeisesti, että en varsinaisesti yllättyisi jos olisi kussut kaverinsakin silmille, pimittänyt rahoja tjsp. Kaveri tuskin osallistunut mahdolliseen tappion/murhaan. Ehkä on ollut tarkoitus velkojien pelotella ja onkin lähtenyt lapsesta.

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 240
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja TieD » Ti Heinä 17, 2018 8:49 pm

HolyWhiskey kirjoitti:Tiedän yhden varman tavan miten ruumista ei koskaan löydetä ja epäilenkin, että osa kadonneista on hävitetty tällä tavalla, eli polttamalla ruumis. Tuhkaa on aika vaikea mistään etsiä, varsinkin jos se on ripoteltu vaikka mereen. Brutaali tapa, mutta niin on teotkin, että miksi ei onnistuisi myös tuollainen tekijöiltä. Ruumishan voi nousta teoriassa pintaan meren pohjasta vaikka olisikin ne legendaariset painot nilkoissa, on niitä joskus noussutkin ja aina on mahdollisuus, että sukeltajat tekevät joitain harjoituksia jne. Ja ruumiista sitten onkin tutkinnan helppo ottaa erilaisia näytteitä.
Se vaan vaatii hieman enemmän kuin ämpärillisen bensaa.Esim.krematorioissa poltetaan reippaasti yli 1000 asteen lämpötilassa, ja jäljelle jää silti luut, mitkä sitten täytyy murskata erikseen. Että ei nyt ihan kamiinassa kannata kokeilla mitään "master planeja".
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Muppe
Philip Marlowe
Viestit: 1243
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Muppe » Ti Heinä 17, 2018 8:56 pm

TieD kirjoitti:Se vaan vaatii hieman enemmän kuin ämpärillisen bensaa.Esim.krematorioissa poltetaan reippaasti yli 1000 asteen lämpötilassa, ja jäljelle jää silti luut, mitkä sitten täytyy murskata erikseen. Että ei nyt ihan kamiinassa kannata kokeilla mitään "master planeja".
Höpötät,Miikka Takasestakaan jääny tynnyrissänmitään jäljelle Kemissä eikä ole jääny monesta muustakaan ku on aikaa polttaa.onhan näitä ihan suomessakin kun perehtyy foorumiin.
Vai että bensaa..alku valmistelut voi tehdä muutenki
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 240
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja TieD » To Heinä 19, 2018 9:58 pm

Muppe kirjoitti:
TieD kirjoitti:Se vaan vaatii hieman enemmän kuin ämpärillisen bensaa.Esim.krematorioissa poltetaan reippaasti yli 1000 asteen lämpötilassa, ja jäljelle jää silti luut, mitkä sitten täytyy murskata erikseen. Että ei nyt ihan kamiinassa kannata kokeilla mitään "master planeja".
Höpötät,Miikka Takasestakaan jääny tynnyrissänmitään jäljelle Kemissä eikä ole jääny monesta muustakaan ku on aikaa polttaa.onhan näitä ihan suomessakin kun perehtyy foorumiin.
Vai että bensaa..alku valmistelut voi tehdä muutenki
-Jaa niin missä kohtaa höpötin saatikka valehtelin?
A) se vain vaatii enemmän kuin ämpärillisen bensaa??
B) krematoriossa jää luut (jotka jauhetaan erikseen)??
C) kamiinassa ei kannata polttaa??

En nyt Takasen juttua ole läpi asti kammannut, mutta onkos siellä jossain siis ihan faktana että myös luut paloivat mukana...ettei vaan luut ole hävitetty erikseen?

Ja varmasti suuressa viisaudessa tiedät että on olemassa paljon nopeampi ja vaivattomampi tapa hävittää raato kokonaan,kuin leikkiä jotain tulitikkuleikkejä päiväkausia , sen aika moni kyllä varmasti tietää. Mutta jos poltto nyt on mielestäsi vaivattomin ja varmin tapa niin all right, mennään sillä.
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Myrskylintu
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu » La Heinä 21, 2018 1:39 pm

Kumpulaista vaan vitutti kuin pientä oravaa kun hänellä ei ollut enää varaa ajaa rallia. Siinä se.
Sellainen voi olla todella raskasta ihmiselle. Kun ei ole enää resursseja harrastaa jotakin mitä rakastaa ja mitä on tehnyt jo pitkään. Kaikki muu viittaa tähän.

Kumpulainen harrasti lajia vippailemallla niin pitkään, kuin se vain oli mahdollista. Menettäen maineensakin lopulta luotettavana miehenä ympyröissään vippiensä takia. Tästä Kumpulainen ei välittänyt, tärkeintä oli jokainen sekunti jonka rallia vielä pystyi ajamaan. Myöhemmät havainnot Kumpulaisesta rallikisoissa katsojana sopivat tällaiseen profiiliin täysin. Varsinkin se havainto, jossa Kumpulainen tavataan istumassa kilpakumppaninsa pukuhuoneessa sanomatta mitään ja sitten poistuen. Puhutaan ihmisestä, jolle ralli todellakin oli ratto.

Kumpulainen taisi tuumia, että kun ralliin ei ole enää varaa, niin olkoon kaikki paska. Kyseessä on samankaltainen profiili kuin muusikoilla jotka lopettavat menestyksekkään uran. Tyhjyys humisee korvissa, huumeet ja pullo kutsuvat. Adrenaliinia ei enää erity. Kumpulaisen ratkaisu oli tämä.

Avatar
MissMallard
Magnum
Viestit: 1386
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja MissMallard » La Heinä 21, 2018 3:53 pm

Luin tätä ja siellä mainittiin että 'kotona oli passi jne...'. Siis oli ollut Ruotsissa juuri ja ei passi mukana?? Vaikkei sitä tarvita/tarvittukkaan Ruotsiin matkustaessa niin kyllä itse jos lähden reissuun mihin tahansa jo vaikkapa Suomessa niin otan passin mukaan ihan vaan vahvana todisteena henkilöllisyydestäni jos sen selvittämistä tarvittaisiin jossain kohdin vaikkapa. Eli oliko passi mukana ja se ja reissukamppeet vietiin kotiin ennen saunomista? Eikö passi ollut muuten vain mukana? Eikö se ollut tarkoituksella mukana eli omaehtoisen katoamisen vuoksi? Tosin en tiedä miten passiin suhtauduttiin noina aikoina? Luotettiinko että ajokortti esim on vahva tunniste/todiste henkilöllisyydestä ja passia kuljetettiin mukana vain kun lähdettiin kauemmaksi reissuun esim.etelän lomalle?!

Vastaa Viestiin