Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
peimari
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja peimari »

Vanhakansa kirjoitti:
skoone kirjoitti:
Et siis lukenut aiempia viestejäni, joissa kyseenalaistin sen, että jos joku lähtee Boråsista Suomeen vaikuttaa aika ihmeelliseltä, että hän saapuu perjantai-iltana laivalla Suomeen. Eli hän on ajanut torstaiyönä Boråsista Tukholman tai Kapellskärin satamaan ja tullut perjantaina päivlaivalla Suomeen ja ollut illalla Turussa/ Naantalissa ja selvitellyt päätään, jotta sopivasti tuli Piikkiöön myöhään illalla...

Ei ihan kaikkea tarvitse uskoa, mitä on kirjoitettu...
Mitään keinoa ei kaiketi ole tietää, mistä Tom on alunperin liikkeelle lähtenyt ja miksi. Niin rekka- kuin henkilöautoliikennettä tulee Suomen satamiin niin aamulla kuin illallakin. Mahdollisia selityksiä ja skenaarioita on loputtomasti, ja monessa niistä ei ole mitään ihmeellistä. Kirje voi olla aito silminnäkijähavainto tai harhaanjohtoyritys. Borås voi viitata hänen silloiseen tai myöhempään asuinpaikkaansa tai sisältää jonkin mystisen lisävihjeen. Tom on voinut oikeasti tulla Suomeen Ruotsista tuona iltana tai olla paikallinen piikkiöläinen. Nykytiedoilla en näe, miten tuosta pääsisi mitenkään eteenpäin.
Niin.Olisi kyllä ihmeellistä jos tosta joku pääsis eteenpäin.Taitaa olla sama miten sitä borås kääntelis ni lopputulos om sama.Ketään ei ole nähnyt Piiaa.!!!

peimari
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja peimari »

Mietityttää kans et miksei Piia olis soittanut vaatteita sunnuntaiksi.Kyllä siellä päässä puhelin oli.Ja Ristikankarekin sen tiesi.Sauna?Isä ja appi istu saunassa ku lähti.Vanhin velikin istu varmaa siellä samassa saunassa ku tuohon mitään osaa ketään vastata miten se homma siellä meni.Ei se mikään karvaton runkkari ollut siinä iässä

peteme
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja peteme »

Jospa laivayhtiöiltä löytyy vielä v1998 matkustajaluettolot niin on helppo tarkistaa Tom nimisen henkilöt Ruotsista. :)

True
Nikke Knakkertton
Viestit: 170
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 9:09 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja True »

Heikin haastattelut katsoneena tuli mieleen että toisaalta on hyvä omatunto mutta toisaalta raskas taakka harteilla. Eli ei ole itse tehnyt mitään mutta on tietoinen miten jutussa on käynyt ja ei halua paljastaa tekijää?

Bohemian Rhapsody
Harjunpää
Viestit: 330
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

True kirjoitti:Heikin haastattelut katsoneena tuli mieleen että toisaalta on hyvä omatunto mutta toisaalta raskas taakka harteilla. Eli ei ole itse tehnyt mitään mutta on tietoinen miten jutussa on käynyt ja ei halua paljastaa tekijää?
Täsmälleen samaa ajattelin kun katsoin elekieltä, kun mainitsi ettei voi tietää mitä ylhäällä on tapahtunut ja sitten kuitenkin oli niin varma ettei tyttöä enää löytyy.
Mortui vivos docent

thumbsup
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: La Huhti 28, 2018 11:33 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja thumbsup »

True kirjoitti:Heikin haastattelut katsoneena tuli mieleen että toisaalta on hyvä omatunto mutta toisaalta raskas taakka harteilla. Eli ei ole itse tehnyt mitään mutta on tietoinen miten jutussa on käynyt ja ei halua paljastaa tekijää?
Vaikka en olekaan kadottanut lastani, voin vain yrittää kuvitella, kuinka raskas taakka se olisi. Tuntisin todennäköisesti hirveää, kestämätöntä syyllisyyttä siitäkin huolimatta, että en olisi mitenkään osallisena katoamiseen. Miettisin lopun ikääni, miksi en voinut suojella lastani. Miksi en kiinnittänyt huomiota juuri sillä hetkellä, ja miksi olin saunassa, vaikka olisi pitänyt olla juuri sillä hetkellä, kaikista maailman hetkistä, estämässä kauheutta. Lopulta olisi varmaan vuosien ja vuosikymmenten jälkeen pakko päästää irti ja todeta, että lasta ei enää löydy. Kaikki sympatia Piian isälle, joka poliisin viimeisimpien lausuntojen mukaan ei ole epäiltynä liittyen Piian katoamiseen.

avain
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Marras 09, 2009 2:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja avain »

Tom från Boråsista pari huomiota:

Täälläkin ajoittain on heitetty epäilyksiä Toivonlinnan adventtiseurakunnan suuntaan. Sattumaako vai ei, niin Ruotsin adventtikirkolla on toimintaa n. 30 paikkakunnalla. Borås on näistä ainoa paikkakunta Tukholman lisäksi, jossa adventtikirkolla on useampi seurakunta. Vaikka Ruotsia jonkin verran tunnenkin, niin Boråsin seutu jäänyt kohtuullisen tuntemattomaksi että osaisin sanoa, mistä syystä adventisteilla on siellä vahva edustus. (Mielenkiintoisena yksityiskohtana näin vain sulkeissa, että teini-ikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tunnettu radiojuontaja Timo Salonen on adventistiperheestä Piikkiöstä ja Piiaa vuoden nuorempi. Tällä ei varmastikaan ole mitään tekemistä Piian katoamisen kanssa, mutta sitä voi jokainen tykönään miettiä, kuinka usein lasten hyväksikäyttäjiä on itse lapsena hyväksikäytetty seksuaalisesti. Toivonlinnan tapauksessa ne asiat toki ovat tiedossa.)

Jos vielä uskontoaspektia mietitään, niin Jehovilla on Boråsissa myös suomalainen/suomenkielinen seurakunta.

Seuraavassa mennään sitten jo todella mielikuvitukselliseen vaihtoehtoon, joka tässä männäpäivinä pulpahti jostakin mieleen. Allaolevaa en suosittele lukemaan jos herneet menevät nenään mielikuvituksellisista spekuloinneista.

Tukholman Kungsängenistä löytyi joulukuussa 2002 vauvan ruumis (ketju täällä https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=3&t=3541). Vauvan äitiä, joka hyvin suurella todennäköisyydellä vuonna 2007 soitti asiasta Ruotsin poliisille paljastamatta nimeään, epäiltiin suomalaiseksi.
Tukholman seudulta viisi vuotta sitten kuolleena löytyneen sylilapsen äiti saattaa olla suomalainen.

Ruotsin poliisi etsii nyt surmatun lapsen äitiä Suomesta.

Vaatemyttyyn kääritty kuollut vastasyntynyt lapsi löytyi eräästä kävelytunnelista Tukholman naapurista Kungsängenistä joulukuussa 2002. Ruumiinavauksessa todettiin, että lapsi oli ollut elossa syntyessään ja kuollut jonkinlaisen pahoinpitelyn seurauksena. Lapsesta saatiin talteen äidin dna.

Tammikuussa 2007 Ruotsin poliisi sai kolme puhelua. Vahvasti suomalaisittain ruotsia puhuva nainen kertoi lapsesta, mutta ei halunnut paljastaa lapsen isää tai omaa henkilöllisyyttään. Nainen soitti salaisesta puhelinnumerosta ja kertoi, että hän asuu Suomessa ja ajoittain myös Ruotsissa.

- Uskon, että soittaja on lapsen äiti, tapausta alusta lähtien selvitellyt rikostutkija Sture Olovsson kertoi uutistoimisto TT:lle tiistaina.

Lainaus: Iltalehti
Lihavoitu teksti linkittyy siihen, että nyt kesäkuussa 2018 poliisi haki Piian meikkivälineet saadakseen niistä nimenomaan Piian DNA:ta. Vuonna 2002, lapsen löytyessä, Piia Ristikankare olisi ollut parhaassa lastentekoiässä, kolmekymppinen.

Voisiko siis antaa häviävän mitättömän todennäköisyyden sille, että Piia olisi tuolloin 1988 lähtenyt Ruotsiin vanhemman miehen mukana, ei kaapattuna vaan sovitusti. Tässä ketjussa jo aiemmin esitin sitä mahdollisuutta, että Piia oli tehnyt kaukosäädinriidan tarkoituksella, että saisi tekosyyn poistua asunnosta. Alunperin Piia oli suunnitellut katoavansa matkalla ystävälleen Paimioon, mutta muuttuneiden tilanteiden takia hän tarvitsi nyt uuden syyn poistuakseen talosta. Kahdeksalta lähtiessään Piia on noussut aiemmin sovitusti autoon ja samantien iltalaivalla Ruotsiin, ja siellä kenties juuri Boråsiin, adventistimiehen kanssa. Mahdollisesti adventistimies on ollut Ruotsissa jo pidempään asuva suomalainen, jolla on yhteyksiä Piikkiön adventisteihin ja liikkunut välillä seuduilla. Kadotessaan Piia on tiennyt, että samalla hän jättää Jehovien yhteisön, mikä käytännössä tarkoittaa yhteyksien katkeamista. Se on teinitytön tietoinen, uhmakas päätös, mutta siihen on vahvasti vaikuttanut karismaattinen, manipuloimisen taidon osaava ruotsinsuomalainen adventistimies.

Ruotsissa Piian elämä rajoittuu tulevina vuosina tiukasti kotiin, toisen henkilöllisyyden turvin, ja ruotsinkielen oppiminen jää heikoksi. Hän kenties lihoo, värjää hiukset, ja muutenkin kasvaa teinitytöstä naiseksi, niin että edes Suomessa asuneet ystävät eivät enää häntä ehkä tunnistaisi. Lapsi, joka 2002 syntyy ja löytyy Tukholman Kungsängenistä, ei todennäköisesti ole hänen ensimmäisensä, vaan pikemminkin jo liian mones. Adventistimies surmaa lapsen. Miehensä alistamana hän uskaltautuu ylipäätään soittamaan nimettömänä poliisille salaisesta numerosta vasta viiden vuoden jälkeen. Pian sen jälkeen hän mahdollisesti surmaa itsensä.

(Tässä skenaariossa kirjeen lähettäjä, Tom från Borås, on todennäköisesti ruotsinsuomalainen henkilö, joka tuntee hyvin adventistimiehen ja epäilee hänen vaimonsa olevan mahdollisesti Piia. Hän on kuitenkin muunnellut totuutta siten, että kertoo tytön nostetun autoon tajuttomana ja olleen itse paikalla, vaikka todellisuudessa on tiennyt adventistimiehen - tai tämän SUomessa asuvien sukulaisten - käyttämän auton rekisterinumeron muuten. Tämä paikallaolemattomuus selittäisi myös kirjeessä mainitun myöhäisen kellonajan.)

Edellä olevan skenaarion todennäköisyys lienee liskomiesten luokkaa ja uskon vahvasti realistisempiin vaihtoehtoihin, jossa ratkaisu löytyy Piikkiöstä tai lähiseudulta. Päätin sen nyt tänne kuitenkin kirjoittaa, koska välillä epäloogiseltakin tuntuva ajattelu voi tuottaa yllättäviä lopputuloksia. Mutta toisaalta, kuka olisi uskonut esimerkiksi Natascha Kampuschin löytymiseen elossa, tai Josef Fritzlin hirmutekoihin?

Polaris
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Polaris »

Tuo tajuttoman tytön nosto autoon ja sen yhdistäminen Piiaan on mielestäni keksittyä harhauttamista tai jos kyse on oikeasta havainnosta, niin sillä ei ole Piian kanssa mitään tekemistä.
Tämä kyseinen Tom on ajanut Piikkiön läpi, mikä tarkoittaa luultavimmin vanhan Ykköstien eli tuon Turku-Helsinki tien käyttämistä. Piian kotoa oli lyhimmillään 300metriä matkaa tuohon Ykköstielle. Mitä sellaista olisi voinut tapahtua, että Piia lähtee kotoaan kahdeksan aikaan, häntä nostetaan tajuttomana auton kyytiin PARIN SADAN METRIN PÄÄSSÄ kotoa, NELJÄ TUNTIA myöhemmin. Ei oikein tuo lyhyt etäisyys kodin ja Ykköstien välillä sekä neljän tunnin aikahaarukka tunnu järkeenkäyvältä.
Jos puolen yön aikaan olisi sattunut jotain sellaista, että Piia nostettaisiin onnettomuuden/tapaturman/väkivallan seurauksena tajuttomana auton kyytiin, olisi luullut tuon klo 20.00-24.00 välisenä aikana jonkun nähneen Piian.

Valitettavasti mietin samaa kuin True, että voisiko Heikki kuitenkin tietää illan kulusta jotain enemmänkin, vaikka itse olisikin täysin syytön.

skoone
Perry Mason
Viestit: 3845
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja skoone »

avain kirjoitti:Tom från Boråsista pari huomiota:

...

Jos vielä uskontoaspektia mietitään, niin Jehovilla on Boråsissa myös suomalainen/suomenkielinen seurakunta.

...
Tukholman Kungsängenistä löytyi joulukuussa 2002 vauvan ruumis (ketju täällä https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=3&t=3541). Vauvan äitiä, joka hyvin suurella todennäköisyydellä vuonna 2007 soitti asiasta Ruotsin poliisille paljastamatta nimeään, epäiltiin suomalaiseksi.
.....

Lihavoitu teksti linkittyy siihen, että nyt kesäkuussa 2018 poliisi haki Piian meikkivälineet saadakseen niistä nimenomaan Piian DNA:ta. Vuonna 2002, lapsen löytyessä, Piia Ristikankare olisi ollut parhaassa lastentekoiässä, kolmekymppinen.
...
Voisiko siis antaa häviävän mitättömän todennäköisyyden sille, että Piia olisi tuolloin 1988 lähtenyt Ruotsiin vanhemman miehen mukana, ei kaapattuna vaan sovitusti. Tässä ketjussa jo aiemmin esitin sitä mahdollisuutta, että Piia oli tehnyt kaukosäädinriidan tarkoituksella, että saisi tekosyyn poistua asunnosta. Alunperin Piia oli suunnitellut katoavansa matkalla ystävälleen Paimioon, mutta muuttuneiden tilanteiden takia hän tarvitsi nyt uuden syyn poistuakseen talosta. Kahdeksalta lähtiessään Piia on noussut aiemmin sovitusti autoon ja samantien iltalaivalla Ruotsiin, ja siellä kenties juuri Boråsiin...

...
(Tässä skenaariossa kirjeen lähettäjä, Tom från Borås, on todennäköisesti ruotsinsuomalainen henkilö,...
Reipasta pohdintaa, mutta minkä ihmeen vuoksi adventistit sekoitetaan tähän? Yhtä hyvin se olisi voinut olla jehovalainen mies, jonka mukana Piia olisi lähtenyt.

Ja sitten Tukholman lapsisurma. Nyt kyllä tuntuu todella kaukaa haetulta. Ruotsissa asuu 700000 ruotsinsuomalaista ja oletetaan, että puolet on naisia ja puolet miehiä. Laskepa todennäköisyys siihen, että Tukholman heitteille jätetty vauva olisi ollut Piian vauva...

Ja miksi Piian DNAta oli otettu talteen? Ehkä poliisi on tutkinut uudelleen vaikka jonkun vanhan auton tai asuntovaunun.
Muista lähdekritiikki!

avain
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ma Marras 09, 2009 2:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja avain »

skoone kirjoitti:
avain kirjoitti:Tom från Boråsista pari huomiota:

...

Jos vielä uskontoaspektia mietitään, niin Jehovilla on Boråsissa myös suomalainen/suomenkielinen seurakunta.

...
Tukholman Kungsängenistä löytyi joulukuussa 2002 vauvan ruumis (ketju täällä https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=3&t=3541). Vauvan äitiä, joka hyvin suurella todennäköisyydellä vuonna 2007 soitti asiasta Ruotsin poliisille paljastamatta nimeään, epäiltiin suomalaiseksi.
.....

Lihavoitu teksti linkittyy siihen, että nyt kesäkuussa 2018 poliisi haki Piian meikkivälineet saadakseen niistä nimenomaan Piian DNA:ta. Vuonna 2002, lapsen löytyessä, Piia Ristikankare olisi ollut parhaassa lastentekoiässä, kolmekymppinen.
...
Voisiko siis antaa häviävän mitättömän todennäköisyyden sille, että Piia olisi tuolloin 1988 lähtenyt Ruotsiin vanhemman miehen mukana, ei kaapattuna vaan sovitusti. Tässä ketjussa jo aiemmin esitin sitä mahdollisuutta, että Piia oli tehnyt kaukosäädinriidan tarkoituksella, että saisi tekosyyn poistua asunnosta. Alunperin Piia oli suunnitellut katoavansa matkalla ystävälleen Paimioon, mutta muuttuneiden tilanteiden takia hän tarvitsi nyt uuden syyn poistuakseen talosta. Kahdeksalta lähtiessään Piia on noussut aiemmin sovitusti autoon ja samantien iltalaivalla Ruotsiin, ja siellä kenties juuri Boråsiin...

...
(Tässä skenaariossa kirjeen lähettäjä, Tom från Borås, on todennäköisesti ruotsinsuomalainen henkilö,...
Reipasta pohdintaa, mutta minkä ihmeen vuoksi adventistit sekoitetaan tähän? Yhtä hyvin se olisi voinut olla jehovalainen mies, jonka mukana Piia olisi lähtenyt.

Ja sitten Tukholman lapsisurma. Nyt kyllä tuntuu todella kaukaa haetulta. Ruotsissa asuu 700000 ruotsinsuomalaista ja oletetaan, että puolet on naisia ja puolet miehiä. Laskepa todennäköisyys siihen, että Tukholman heitteille jätetty vauva olisi ollut Piian vauva...

Ja miksi Piian DNAta oli otettu talteen? Ehkä poliisi on tutkinut uudelleen vaikka jonkun vanhan auton tai asuntovaunun.
Adventistit lähinnä sen takia, että uskon Jehovien uskonveljien keskuudessa tämänkaltaisen tulleen tietoon ennemmin tai myöhemmin. Etenkin jos kyseessä suomalaistaustainen ja Piikkiön seudulta kotoisin oleva henkilö.

Tukholman lapsisurman liittyminen Piian - ja ylipäätään koko elossaoloskenaario - toki, niin kuin sanoinkin edeellisessä viestissä, on todennäköisyydeltään samaa luokkaa kuin liskomiesten olemassaolo. (Tiedän hyvin kyllä ruotsinsuomalaisten määrät kun näitä yhteyksiä on ja käytännössä itsekin vaiheessa "asuin" jossakin vaiheessa lahden toisella puolella. Toki selkeä ruotsin murtaminen ja lapsentekoikä tarkoittaisi sitä, että kyseessä on pakko olla viimeisen 15v ennen tapahtumaa Ruotsiin muuttaneesta naisesta, mikä kaventaisi joukkoa. Suuressa muuttoaallossa Ruotsiin muuttaneet olisivat jo liian vanhoja synnyttämään vaikkeivät kieltä olisi oppineetkaan kunnolla, ja heidän lapsensa puolestaan käytännössä kaikki syntyneet ja kasvaneet Ruotsissa eikä puheesta erota selkeää korostusta. Tietysti lähes 100% todennäköisyydellä Piia ei tuohon joukkoon kuulu kuitenkaan, laski sen miten hyvänsä.)

DNA:n tallennus liittyy todennäköisesti myös ennakkovarautumiseen, jos joskus jotakin jäänteitä löytyy. Niin kuin tuossa viime viestissä sanoin, hyvin suurella todennäköisyydellä ratkaisu löytyy - jos löytyy - Piikkiön välittömästä läheisyydestä.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2923
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja dazu »

Sanottakoon tähän väliin, että mitään "Tom från Borås"ia ei edes ole olemassa. Kuten tässä ketjussa oli jo aikoja sitten keskustelua, niin kirje oli siis allekirjoitettu jollain nimellä tyyliin "Tom från Borås", eli kirjettä ei välttämättä ollut allekirjoitettu juuri noin, vaan nimi ja paikkakunta saattoivat olla jotain mitä tahansa muutakin.

Eli tätä todellista allekirjoitustahan ei ole koskaan julkistettu, vaan on vain kerrottu, minkä tyylinen tämä allekirjoitus oli ollut.
On siis täysin turhaa lähteä pohtimaan allekirjoituksen merkitystä. Tuo nimi, kun on ilmeisesti lähtöisin tämän Heinosen päästä.

Jotkut lehdet ovat sitten myöhemmin tuttuun tapaansa sekoilleet ja "Tom från Borås" on matkan varrella muuttunut todeksi ja on alettu uskomaan, että kirje todella oli allekirjoitettu juuri noin...

Eli toistan vielä! Todellista kirjeen allekirjoitusta ei olla julkistettu!
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Vanhakansa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2018 12:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Vanhakansa »

Polaris kirjoitti:Tuo tajuttoman tytön nosto autoon ja sen yhdistäminen Piiaan on mielestäni keksittyä harhauttamista tai jos kyse on oikeasta havainnosta, niin sillä ei ole Piian kanssa mitään tekemistä.
Tämä kyseinen Tom on ajanut Piikkiön läpi, mikä tarkoittaa luultavimmin vanhan Ykköstien eli tuon Turku-Helsinki tien käyttämistä. Piian kotoa oli lyhimmillään 300metriä matkaa tuohon Ykköstielle. Mitä sellaista olisi voinut tapahtua, että Piia lähtee kotoaan kahdeksan aikaan, häntä nostetaan tajuttomana auton kyytiin PARIN SADAN METRIN PÄÄSSÄ kotoa, NELJÄ TUNTIA myöhemmin. Ei oikein tuo lyhyt etäisyys kodin ja Ykköstien välillä sekä neljän tunnin aikahaarukka tunnu järkeenkäyvältä.
Jos puolen yön aikaan olisi sattunut jotain sellaista, että Piia nostettaisiin onnettomuuden/tapaturman/väkivallan seurauksena tajuttomana auton kyytiin, olisi luullut tuon klo 20.00-24.00 välisenä aikana jonkun nähneen Piian.
Varmasti onkin nähnyt, jos Piia tuon 4 tuntia on liikkeellä ollut, mutta onko nähnyt siten, että siitä on jäänyt muistikuvaa? Eivät kuitenkaan kaikki ole Piia tunteneet tai noteeranneet ja jos ovat viikkoja tai kuukausia myöhemmin kuulleet hänen katoamisestaan, eivät välttämättä enää muista siitä mitään. Sellainen vaihtoehto on esitetty, että Piia olisi kotoa lähdettyään mennyt Pontelaan tai jonnekin muualle viettämään iltaa. Lähellä olivat lisäksi ainakin Joutsenbaari ja Primadonna, mutta Joutsenbaari taisi mennä konkkaan -87 (aukesi kyllä myöhemmin uudestaan) ja Primadonnakaan ei kyllä ole kovin todennäköinen. Se selittäisi sen, mitä TfB kertoo kirjeessään puolenyön aikaan nähneensä. Kuitenkin, jos Piia olisi jossain ollut pidempään, luulisi että hänestä on silminnäkijähavaintoja ja luulisi, että ne olisivat tulleet poliisin tietoon.

Kaksi havaintoa illasta ovat kuitenkin kiinnostavuudessaan ylitse muiden. TfB:n havainto tajuttoman tytön nostamisesta vaaleaan henkilöautoon ja veneilijän havainto Jauhosaaren edustalta. Jos molemmat havainnot pitävät paikkansa, liittyvät ne minusta todennäköisesti toisiinsa ja Piian katoamiseen. Piia on nostettu autoon keskiyöllä ja käyty aamuyöstä heittämässä mereen. Lähellä Jauhosaarta ja Piian kotia on ainakin kolme venesatamaa – Kaarinan Voivalanrannassa, Paimion Fuilassa ja Piikkiön Seppälässä. Kaikista pääsee lähestymään Jauhosaarta Turun suunnalta ilman isoa kiertoreittiä, kun kiertää joko Kuusiston tai Harvanluodon saaren. Hitaallakin veneellä matka-aika jää 1-2 tuntiin, kun on etsitty sopivaa paikkaa hävittää ruumis. Täyttä selvyyttä siitä, ovatko venettä koskevat havainnot nimenomaan 8.10.1988 aamulta ei kuitenkaan taida olla.

Jos kumpikaan edellä mainituista havainnoista ei liity Piiaan, jää loputtomasti muita vaihtoehtoja. Piia kuitenkin on lähtenyt kotoaan. Mielestäni hänellä on tämän jälkeen ollut vain yksi järkevä suunta - hän on siis suunnanut kohti ykköstietä, Piikkiön keskustaa ja Pontelaa. Hän on ehkä pyrkinyt kohti Paimiota kaverinsa luokse. Joko hän on liftannut jonkun tuntemattoman kyytiin tai hänet on ottanut väkisin kyytiin joku. Tällaisia ahdistelijoita tiedämme Piikkiön suunnalla liikkuneen ja lisäksi liikkeellä on ollut piikkiöläisiä ja paimiolaisia kylätappelijoita. Edelleenkään en sulkisi pois epäiltyjen listalta myöskään tuota romaniporukkaa, jonka kanssa molemmilla Ristikankareen sisaruksilla oli yhteenottoja. Olisi kiva kuulla, muistaako Heikki tätä porukkaa tai tiesikö hän esimerkiksi siitä, että he kävivät Koroisten koululla pahoinpitelemässä Piiaa.

Onpa Piiaa noussut kyytiin pakolla tai vapaaehtoisesti, hänen ruumiinsa tuskin on haudattu kovin kauas. Kukaan, jolla on kyydissä tuollainen lasti, onpa kyseessä sitten ruumis, väliaikaisesti tajuton tai aktiivisesti vastusteleva tyttö, ei vapaaehtoisesti lähde kovin pitkälle ajelulle. Vain, jos Piia on vapaaehtoisesti liftannut kyytiin päästäkseen Paimioon (tai epätodennäköisemmin Turkuun), hän on suostunut vastustelematta istumaan pidempään autossa, ennen kuin on alkanut pitää tilannetta uhkaavana ja haluamaan pois.

Itse siis spekuloin, että tekijä on huomattavan todennäköisesti paikallinen. Kauempaa tulleella olisi suurempi intressi paeta nopeasti paikkakunnalta ja vähemmän mahdollisuuksia ruumiin kunnolliseen kätkemiseen. Satunnainen metsähauta jonkun tien läheisyydessä olisi erittäin todennäköisesti jo löytynyt. Pimeässä ja sateisessa lokakuussa ulkopaikkakuntalainen ei olisi lähtenyt etsimään riittävän syrjäistä metsätietä, raahannut ruumista syvälle metsään ja kaivanut riittävän syvää hautaa, jotta ruumista ei olisi koskaan löydetty. Syvä kuoppa on joka tapauksessa pitänyt kaivaa, jotteivät jotkin metsänelukat olisi jo kaivaneet ruumista esiin. Piikkiössä ei oikeastaan ole sellaisia metsiä, joissa sienestäjät ja koiranulkoiluttajat eivät säännöllisesti ramppaisi. On vain pienehköjä metsäpalstoja maatilojen välimaastossa ja haja-asutusta on kaikkialla. Silti vain todennäköisyyksistä tässäkin spekulaatiossa on kyse. Esimerkiksi 2012 Piikkiön Raadelmasta löytyi pääkallo, joka kuului iäkkäälle 2005 kadonneelle miehelle, jonka muu ruumis oli muuten löydetty jo 2005. Pääkallon löytyminen kesti 7 vuotta, vaikka sitä ei oltu mitenkään erikseen yritetty kätkeä, vaan eläimet olivat sen raahanneet muusta ruumiista erilleen. Ennen DNA-tutkimuksiahan tuo pääkallo liitettiin Piian ja epäiltiin, että hammasrivistön virheettömyyden takia pääkallo ei voinut mitenkään kuulua tuolle vanhalle miehelle.

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2129
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Murhaajista on sellainen karkea jaottelu, että jos murhaaja on paikallinen, hän osaa piilottaa ruumiin niin hyvin, että sitä ei välttämättä löydetä. Sen sijaan ei-paikallinen murhaaja yleensä jättää raskauttavimman todisteen eli ruumiin mahdollisimman pian jonnekin ja häipyy tiehensä. Tällöin ruumis yleensä löytyy melko nopeasti.

Piian kohdalla on sekin vaihtoehto olemassa, että hän on joutunut sellaisen murhaajan autoon, jonka paikallistuntemus on jossakin muualla kuin Piikkiön seudulla. Mysteerikirjeen kirjoittajahan väitti olevansa menossa Itä-Suomeen, mistä hän ruotsinsuomalaisena on saattunut joko olla kotoisin tai missä hänellä on asunut lähisukulaisia. Murhaaja on saattanut kuljettaa joko Piian elävänä tai kuolleena Itä-Suomeen, missä hänellä on ollut sitä paikallistuntemusta ja minne hän on osannut ruumiin piilottaa.

Raindog
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Su Heinä 22, 2018 4:44 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Raindog »

Vanhakansa kirjoitti: Piia kuitenkin on lähtenyt kotoaan. Mielestäni hänellä on tämän jälkeen ollut vain yksi järkevä suunta - hän on siis suunnanut kohti ykköstietä, Piikkiön keskustaa ja Pontelaa.
Piia ja teinityttöjen mielenmaisemaa sen kummemmin tuntematta väittäisin kuitenkin, että Piian todennäköisin kulkusuunta on ollut länteen ja Makarlanjokeen päin (100m Piian kotitalosta). Tuo joki on Piian talon kohdalla jo riittävän syvä ja leveä viedäkseen mennessään, varsinkin sateisena syysiltana. Jokiteorian puolesta puhuu se, että kukaan ei ole varmaa havaintoa Piiasta tehnyt kotoa lähdön jälkeen. Peipontieltä joelle mennessä täytyy ohittaa vain muutama omakotitalo ja yksi hiljainen autotie. Vesistöön hukkuminen on huomattavasti todennäköisempää kuin siepatuksi/murhatuksi tuleminen.

Mitä tulee noihin hautausteorioihin, niin kovin helppoahan syvän kuopan kaivaminen ei ole ainakaan metsämaastoon. Metsässä on yleensä heti pintahumuksen jälkeen isoja kiviä ja paksuja juuria. Mielestäni lähimmät varteenotettavat hautauspaikat Piikkiöstä katsoen ovat Paimion hiekkakuopat ja Koivulan/Skanssin soraharjut. Molemmat ovat 110-tien varressa ja alle 10km päässä Piikkiön keskustasta.
Liitteet
Microsoft Paint rules!
Microsoft Paint rules!
Screenshot 2018-09-20 18.21.03.png (30.66 KiB) Katsottu 1736 kertaa

Vanhakansa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2018 12:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988 (ketju 2

Viesti Kirjoittaja Vanhakansa »

Raindog kirjoitti: Piia ja teinityttöjen mielenmaisemaa sen kummemmin tuntematta väittäisin kuitenkin, että Piian todennäköisin kulkusuunta on ollut länteen ja Makarlanjokeen päin (100m Piian kotitalosta). Tuo joki on Piian talon kohdalla jo riittävän syvä ja leveä viedäkseen mennessään, varsinkin sateisena syysiltana. Jokiteorian puolesta puhuu se, että kukaan ei ole varmaa havaintoa Piiasta tehnyt kotoa lähdön jälkeen. Peipontieltä joelle mennessä täytyy ohittaa vain muutama omakotitalo ja yksi hiljainen autotie. Vesistöön hukkuminen on huomattavasti todennäköisempää kuin siepatuksi/murhatuksi tuleminen.
Tämä olisi ehkä totta, jos Piia olisi epätoivoisesti halunnut riistää hengen itseltään. En oikein keksi miksi muuten olisi sinne lähtenyt. Vaikka olisi halunnut olla yksin, niin jossain sateensuojassa yksin. Helppoa itsemurhan tekeminen Makarlanjoessa ei olisi ollut, paljon helpompaa olisi ollut hypätä junan tai rekan alle ykköstiellä. Jokiteoria selittäisi hyvin havaintojen puutteen, muttei ollenkaan sitä, ettei ruumista ole löytynyt. Piikkiönlahti on sen luokan sumppu, että ruumis olisi lähes varmasti jäänyt jonnekin kaislikoihin tai rantakiviin ja olisi aikaa sitten löydetty. Muistaakseni toi joki ja lahti myös naarattiin pian katoamisen jälkeen, mutta en nyt muista, mistä tämä käsitys on tullut.

Vastaa Viestiin