Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Gaikowski
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Maalis 31, 2016 10:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Gaikowski »

Kuka sen Piian sitten sinne kotiinsa murhasi? Isä ja kaukosäätimestä kamppailut veli? Eikös siellä ollut vielä joku ulkopuolinenkin saunomassa.

Yeah right.

skoone
Perry Mason
Viestit: 3899
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja skoone »

Gaikowski kirjoitti:Kuka sen Piian sitten sinne kotiinsa murhasi? Isä ja kaukosäätimestä kamppailut veli? Eikös siellä ollut vielä joku ulkopuolinenkin saunomassa.

Yeah right.
Ei kai kukaan murhannut, mutta ehkä sattui vahinko saunan portaissa (eikö ne menneet sisältä alakertaan?)
Muista lähdekritiikki!

Sigrid
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Elo 17, 2019 10:30 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Sigrid »

Tätä Piian keissiä oon seurannut jo monen monta vuotta ja molemmat ketjutkin lukenut aikoinaan läpi mutta nyt vasta ekaa viestiä viedään. :D Moneen muuhun ketjuun verrattuna keskustelu on pysynyt pääsääntöisesti hyvinkin asiapitoisena ja "maanpinnalla". Aion nyt pyöritellä eri vaihtoehtoja ees taas mahdollisimman monesta näkökulmasta ja tehdä vähän yhteenvetoa. Mulla ei varmasti ole kaikki faktat muistissa joten jossittelua riittää. Korjatkaa jos olen väärässä jonkin suhteen.

Henkirikos, kotona tapahtui jotain: Tätä vaihtoehtoa on runsaasti ketjussa käsitelty ja mielestäni ihan aiheellisesti, jo tilastojen valossakin tekijä löytyy useimmiten lähipiiristä. Onko missään mainittu, milloin joku perheen ulkopuolinen viimeksi näki Piian? Kaiketi Piia oli varmuudella vielä tuolloin perjantaina ollut päivällä koulussa? Perheteorian vasta-argumentaatioksi on usein esitetty sitä, että kys. skenaariossa osallisia/Piian kohtalosta tietäviä olisi niin monta (ainakin isä, appiukko, vanhempi veli) ettei homma ois pysyny kaikkia näitä vuosia salassa. Itse en tätä allekirjoita. Olen sillä kannalla, että jos kotona on tapahtunut jotain, se on ollut pikemminkin vahinko kuin tarkoituksellinen Piian hengiltäotto. Eskaloitunut riita, jossa on ollut jotain voimankäyttöä; ehkä suoranaista väkivaltaa (lasten ruumiillinen kuritus oli todella yleistä vielä tuohon aikaan ja väkivalta tunnetusti lähtee helposti käsistä ja menee yli aiotusta), ehkä pelkkä tönäisy, joka sekin riittää tappamaan jos kohde sen seurauksena kaatuu ja lyö päänsä kovaan ja/tai terävään materiaaliin ja kriittisessä kulmassa. Tällaisen vahingon tai puolivahingon piilottelu on omatunnolle varmasti helpompaa kuin brutaalin murhan. Toki kaikilla ei ole omaatuntoa sen vertaa että jälkimmäinenkään tuottaisi ongelmaa. Tietysti omalle kohdalla ajatellessa pitää itsestään selvänä että soittaisi heti apua jne. mutta ihmiset toimivat erilailla shokissa ja tekevät järjettömältäkin tuntuvia ratkaisuja. Salailun ja peittelyn tielle lähteminen näyttäytyy ihmiselle itselleen usein psykologisessa mielessä tienä, josta ei ole paluuta kun sille on kerran lähdetty. Toisekseen psykologia tuntee valemuistot, myös kollektiiviset sellaiset. Aivot muokkaavat muistoa jokaisella muistelukerralla. Jos tarpeeksi kauan itselleen hokee vaihtoehtoista tapahtumainkulkua voi se lopulta tulla totuudeksi henkilölle itselleen, jolloin henkilö ei enää varsinaisesti edes valehtele kertoessaan tapahtumista vaan toistaa vaan todeksi luulemaansa valemuistoa (tässä tapauksessa esim. "Mitään ei tapahtunut, Piia lähti eikä palannut") Tekijää voidaan myös tiedostaen ja tarkoituksellisesti suojella hyvinkin pitkälle, esim. tekijän nuoren iän takia (veljen osuus?).

Perheteoriassa kriittiseksi kysymykseksi on asetettu se, lähtikö Piia kotoa kaukosäädinriidan seurauksena vai ei. Jos lähti, perhe on syyton ja jos ei lähti, syyllinen löytyy perheestä. En muista, onko tätä vaihtoehtoa jo pyöritelty, mutta entä jos Piia tosiaan lähti juuri kuten veli on kertonutkin, mutta palasi kotiinsa myöhemmin sinä iltana? (Tässä toki edessä on taas kysymys miksei Piiasta ole silminnäkijähavaintoja kodin ulkopuolella, palaan sen käsittelyyn myöhemmin) Niin myöhään, että appiukko oli jo lähtenyt kotiinsa ja veljistä ainakin nuorempi nukkumassa. Isän ja Piian välinen kohtalokkaasti päättynyt riita, aiheena esim. "ilmoittamatta ja ilman lupaa" kotoa lähteminen isän ja appiukon ollessa saunassa? Toki tällainen riita tuskin olisi ollut niin äänetön etteikö veljistä vanhempi olisi tällöinkin tietoinen Piian kohtalosta, mutta tässä skenaariossa tiedollisten joukosta appiukko putoaisi pois ja olisi yksi osallinen vähemmän. Nuorempi velihän oli vasta kolmen vanha, joten muistikuvia tuskin on mistään lainkaan vaikka olisikin ollut hereillä. En voi mitään sille, että mua todella häiritsee se kuinka kauan meni ennen kuin Piian isä huolestui ja alkoi kysellä Piian perään. Olkoon kuinka 80-luku tahansa, kännykätön aikakausi ja Piian alkuperäisenä suunnitelmana mennä kaverilleen viikonlopuksi niin väistämättä se silti näyttäytyy jonkinlaisena ajan pelaamisena.

Henkirikos, ulkopuolinen tekijä: Omassa hahmotuksessani tämän skenaarion todennäköisyys on aikalailla "fifty-sixty" perheteorian kanssa. Tässähän on sitten teoriassa aivan lukemattomia mahdollisuuksia, mitä on voinut käydä. Ehkä tekijä oli täysin tuntematon ja sattumalta ohi ajanut. Ehkä joku ennalta tuttu (esim. jehovapiireistä). Ehkä nimenomasesti uhria etsinyt "saalistaja". Ehkä kotoa karkaus oli suunniteltu, riita Piian osalta näytelmää saadakseen tekosyy lähteä noin vaan ja Piialla ennalta sovittu tapaaminen esim. salaisen seurustelukumppanin kanssa tai treffit jonkun uuden tuttavuuden kanssa? Ikätoverit Pontelan discossa? Vaihtoehtoja riittää. Itse en oikein jaksa uskoa sen vihjekirjeen aitouteen, mutta joku vastaavanlainen tapahtumasarja on silti toki mahdollinen. Ulkopuolisen tekijän suorittamaa henkirikosta puoltaa vahvasti se seikka, ettei Piian ruumista ole edelleenkään löytynyt.

Olisiko Piia noussut vieraan kyytiin vapaaehtoisesti? Miksipäs ei. Suhtautuminen liftaamiseen oli tuolloin huomattavasti huolettomampaa kuin nykyään. Siihen jos lisää vielä kotona riitelyn aiheuttaman tuohtuneen mielentilan ja epämukavat sääolosuhteet (märkyys, kylmyys) niin riskien arviointikyky ei varmasti ole ollut huipussaan. Toki Piia on voitu pakottaa kyytiin myös vasten tahtoaan. Jos kuski on ollut joku tuttu, Piian luotettavana pitämä henkilö, on sellainen sattuma syysiltana näyttäytynyt varmasti pienenä lottovoittona.

Eikö Piiasta sitten pitäisi olla havaintoja kodin ulkopuolella jos veljen antama tapahtumakuvaus riidasta pitää paikkansa ja Piia sieltä todella elossa lähti? Tätä pohtiessa täytyy ottaa huomioon ajankohta ja olosuhteet; Lokakuun iltoina on jo todelle pimeää, tulloin ei varmastikaan ollut vielä lunta maassa valaisemassa. Sää taisi myöskin olla sateinen/kostea. Märkä asfaltti imee viimeisetkin valonrippeet itseensä. Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä tuskin on montaa ollut liikkeellä ja taajamanopeutta ohi ajavat autot ovat varsin lyhyen aikaa sillä etäisyydellä, että ohitettavan ihmisen tuntomerkit (vaatteet, kasvonpiirteet) jne. näkee kunnolla, noissa olosuhteissa ei välttämättä edes kohdalla kovinkaan hyvin. Oma kysymyksensä on myös ihmisten kyky muistaa näkemäänsä, jos ohikulkijassa ei ole mitään "silmille pomppaavaa", ovat ohikulkijat vaatetuksineen ja kasvoineen monelle vain massaa. Piiaa ei myöskään alettu etsiä heti, joten sinä iltana liikkeellä olleiden muistot eivät olleet enää tuoreita siinä vaiheessa kun ensimmäinen kuvaus tai valokuva Piiasta julkaistiin. Ihmisen ulkonäköä määritellessä hyvinkin keskeisessä roolissa on hiustenväri, varsinkin naisten kohdalla monella varmasti ensimmäinen luokittelu mikä tietoisesti tai alitajuntaisesti tehdään, on että onko kyseessä blondi vai brunette, vaalea vai tumma. Piiahan oli blondi, mutta entä jos hiukset eivät ole olleet näkyvissä? Kenties hiukset takana kiinni ja vielä huppu päässä (sateinen/viileä keli). Jälkikäteinen tunnistaminen ja yhteyden luominen näkemäänsä "hiuksettomaan" henkilöön ei ole itsestäänselvyys kun Piia on etsitty "vaaleahiuksisena nuorena tyttönä". Onko Piiasta julkaistu kuva ollut myöskään ajantasainen? Useassa jutussa on ollut tuo kehystetty värillinen valokuva jossa tulkitsen Piian olevan pikemminkin lapsi kuin teini-ikäinen? Tuohon muutama vuosi lisää ja mahdolliset meikit vielä päälle niin lookki on jo varsin toinen. Toki mahdollista on myös se, että ensimmäinen ohiajanut auto on ollut se, jonka kyytiin Piia on kohtalokkain seurauksin noussut, jolloin muita havaintoja ei luonnollisestikaan ole.
Koko tämän jaarittelevan jossitteluselostuksen pointti: Se, ettei Piiasta ole havaintoja katoamisillalta kodin ulkopuolelta, ei mielestäni todellakaan todista etteikö hän olisi kotoa voinut elossa poistua.

Onnettomuus: ... eli hukkuminen, tippuminen johonkin, eksyminen jne. Mahdollinen, mutta varsin epätodennäköinen ruumiin löytymättömyyden vuoksi. Yksi teoria on toki aina ajoneuvon alle jääminen ja sen peittely, jolloin ruumis olisi nimenomaisesti kätketty. Olisiko jossain lähistöllä ollut tuohon aikaan niin hiljainen tienpätkä että tällainen olisi ehtinyt tapahtua ilman silminnäkijöitä? Jos tajuaa vahingossa ajaneensa ihmisen yli niin ei siinä varmaan samantien vaan kylmänviileesti viskata kroppaa peräkonttiin. Toki normaali tervepäinen ihminen soittaa heti apua ja aloittaa elvytyksen tms. mutta varmasti jotain paniikinsekaista hortoilua siinä tilannepaikalla on odotettavissa vaikka jättäisikin apua soittamatta.

Omaehtoinen katoaminen ja uuden elämän aloitus: Piia päättänyt karistaa Piikkiön pölyt jaloistaan, seilannut Tukholman kautta Eurooppaan ja sieltä ties minne ja sitä rataa. Tää toki on se vaihtoehto jota eniten aina toivoisi mutta enpä kyllä jaksa uskoa.

Itsemurha: Teoriassa aina mahdollinen, poislukien pienet lapset. Sellaista ihmistä ei ole olemassakaan, josta voisi 100% varmuudella sanoa ettei ole itsetuhoinen tai voisi päätyä tähän ratkaisuun. Masennus ja itsetuhoisuus ei todellakaan aina välttämättä näy ulospäin, edes niille kaikkein läheisimmille. Teini-ikä on harvalle varsinaisen helppoa aikaa ja monelle jopa täyttä helvettiä. Itselle on aina tullut Piian kotioloista jotenkin todella ahdistavat vibat ja isässä on jotain, noh, karmivaa (mikä tukee toki myös kotiväen osallisuutta omassa todennäköisyysarvioinnissani). En usko että on ollut auvoisinta mahdollista perhe-elämää. Valmiiksi ahdistuneelle ja "ansassa" olevalle ihmiselle pieneltäkin tuntuva juttu (tässä tapauksessa riita) saattaa olla se viimeinen niitti. Vahvana vasta-argumenttina toki tässäkin ruumiin löytymättömyys. Kuollut ei tasan itse omaa ruumistaan kätke.

Enpä tiedä onnistuinko tähän keskusteluun mitään uutta tuomaan, kunhan vaan pyörittelin ja jossittelin. :D

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Sigrid,
ihan hyvää pohdintaa.

Itse olen hyvin samoilla linjoilla todennäköisyyksien kanssa.

Se on totta, että jokainen päivä eteenpäin tekee asian tutkimisesta ja selvittämisestä aina vain vaikeampaa.

Itse olen myös pohtinut paljon tuota isän myöhäistä reagointia asiaan.
Toisaalta tiedän vanhempia etenkin tuohon maailman aikaan, jotka eivät turhaan huolestuneet tai perään kyselleet.
Itse myös kiinnitän ja haluan kiinnittää huomiota tuohon edeltäneeseen riitatilanteeseen. Sillä voi hyvinkin olla iso rooli tapahtumiin. Toivottavasti kuulusteluissa on väännetty asia joka kantilta. Valitettavasti en usko, että näin on tehty.
Jonkin verran oikeuden istuntoja seuranneena kuvittelisin tuon riidan olevan kysytty aihe mikäli motiivia etsittäisiin tai mahdollista laukaisevaa tekijää väkivallalle.

Jos 2006 vuonna pystytään Ulvilan case sössimään niin huolella kuin se tehtiin niin en ihmettele yhtään että Piian tapauksen tutkinta on ollut mitä on. Etenkin, jos juttuun liittyy yhtään nimekkäämpiä henkilöitä tai muuta vilunkia.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

peimari
Poliisikoira Rex
Viestit: 252
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja peimari »

Tuo on kyllä hyvää pohdintaa Sigridiltä.
Itseäni mietityttää isä joka sanoi haastattelussa et on soitettu ja pyydetty kertoo misä ruumis on.Jopa naapurit on sanoneet!
Nii mahtaako sellasta tapahtuneen.Vai sulkeeko ja kieltää shokki tapahtuman??

Sen nyt ymmärtää tyhmepikin et Pia mihinkään lähtenyt.
Poliisikin näitä kyseli mut ei edes yhtä silminnäkiää löytänyt.

Joku kirjoitti et hautaakin käyty ettimässä ilmoituksen perusteella!?
Toivottavasti nämä selvännäkiät ei sotke enempää tätä juttua !

Sigrid
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: La Elo 17, 2019 10:30 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Sigrid »

Jep mulla on kans semmonen tuntuma ettei katoamista ylipäätään ole aluksi otettu tarpeeksi vakavasti ja tutkittu riittävällä intensiteetillä tai varsinkaan vielä siinä vaiheessa kyseenalaistettu perheenjäsenten kertoman tarinan todenmukaisuutta vaan päästetty liian helpolla kuulusteluissa. Mietin onkohan poliisit heti alkuun jututtaneet myös itse suoraan Piian veljeä vai onko isä välittänyt tiedon kaukosäädinriidasta. Mielestäni on tehty kyllä vakava virhe jos on missattu veljen kuuleminen tuoreeltaan ilman isän läsnäoloa. Koska jos tossa heidän tarinassaan on jotain mätää niin totuus olisi todennäköisimmin saatu tuolloin veljen jos jonkun suusta, oli kuitenkin vielä tuolloin iältään hyvinkin lapsi ja lapsille poliisi on usein valtava auktoriteetti, jopa omaa vanhempaa suurempi.

Ymmärrän, että perheen epäileminen on aina vähän inhottavaa hommaa varsinkin pienillä paikkakunnilla jossa melkeinpä kaikki on vähintään jotain tutun tutun tuttuja keskenään mutta mun mielestä sekin mahis ois jo alkuun pitänyt ottaa vakavissaan. Ruumiskoirien koulutus on käsittääkseni aloitettu Suomessa harmillisesti vasta vuonna 1993, olisivatpa olleet käytössä jo Piian katoamisen aikaan ja heti tuoreltaan käytetty tontilla nuuskimassa talo, pihamaa ja auto.

Mulla on pienenpieni toivonkipinä siitä, että jos joku perheenjäsen/-jäsenet on syyllisiä niin tämä hengissä oleva veli avaa suunsa jahka isästään aika jättää.

lillarejoete
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Su Elo 17, 2014 12:16 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja lillarejoete »

Piian katoamishetkellä paikalla olivat siis isä, appiukko, vanhempi veli ja nuorempi veli. Nuoremman veljen ollessa kolmevuotias, niin hän tuskin olisi ollut suoraan todistamassa kotona tapahtunutta murhaa/vahinkoa tai sitä muistaisi. Ajattelen kuitenkin niin, että jos kotiväellä on osuutta tapahtumaan, niin jo kolmevuotias lapsi pystyisi aistimaan kodin ilmapiiristä, että jokin on vialla. Nuorempi veli olisi myös voinut havainnoida, myöhemmin vanhemman veljen, isän ja appiukon välisistä keskusteluista tai suhtautumisesta Piian katoamiseen, kotiväen osallisuuden tapahtumaan ja vertaamaan sitä omiin lapsuuden havaintoihin ja muistoihin. Eli väitän, että jos kotiväellä olisi osuutta tapahtumiin, niin myös nuoremmalla veljellä olisi ollut käsitys tai epäily tapahtumien todellisesta kulusta.

Piian isä on vapaaehtoisesti antanut vuosien mittaan lukuisia haastatteluja toimittajille sekä suostunut kadonneet-ohjelmajakson tekemiseen. Isä on avannut kotinsa oven useita kertoja kameroille ja toimittajille. Mielestäni Piian tapauksesta omainen (eli isä) on antanut huomattavan paljon haastatteluja, kun sitä verrataan muihin vanhoihin katoamistapauksiin. Isällä on selkeästi ollut halu pitää tätä tapausta julkisuudessa vielä yli 30 vuotta katoamisen jälkeen. Minulle ei muistu mieleen yhtään tapausta, jossa omainen esiintyy oma-aloitteisesti vuosikausia julkisuudessa kadonneen/ uhrin tiimoilta ja kertoo tarinoita toimittajille, ja sitten myöhemmin paljastuisi, että omainen olikin murhaaja ja on syöttänyt vuosikausia valheellisia tarinoita katsojille ja kuuntelijoille. Muistuuko muille mieleen? Yleisen käsitykseni mukaan mahdollinen murhaaja haluaisi pitää katoamistapausta mahdollisimman vähän julkisuudessa ja eikä kutsuisi kameroita ja toimittajia kotiinsa.
Onhan siihen toki äärimmäisen pieni mahdollisuus, että Piian isä on kylmäverinen näyttelijä ja kykenee suoltamaan valheita tv-kameroiden edessä, toimittajille ja poliisille. Tässä ketjussa on ollut yllättävän vähän spekulaatiota, siitä miksi Piian isä on vuosikausia halunnut pitää tätä tapausta julkisuudessa? Vielä yli 80-vuotiaanakin haluaa johdatella tutkintaa johonkin suuntaa antamalla haastatteluja julkisuuteen?
Ilman Piian isän oma-aloitteisuuttaan, Minfossa Piian katoamisesta todennäköisesti olisi vain yksi muutaman sivun ketju, jossa omaisten piilossa pysymistä pidettäisiin selvänä merkkinä, että heillä täytyy olla jotakin osuutta asiaan.

Kardemumma

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Tämä tapaus alkaa vaikuttamaan siltä, että isänsä on nainut tytärtään ja sen jälkeen kuristanut hengiltä, haudaten ruumiin metsään. Maaseudulla on paljon sukurutsareita eläimiin sekaantujien ja homojen lisäksi. Oikeastaan lähes kaikki maaseudulla asuvat ja siellä syntyneet ovat jollakin tavoin vinksahtaneita. Tämä Piian isä vaikuttaa juonittelevalta ja hyvin tarkkaan laskelmoivalta. Varmasti vielä kuolinvuoteella tulee kiistämään tekonsa tai sitten tunnustaa nauttien kertoa yksityiskohdista. 80-luvulla oman tyttärensä naimista ei pidetty mitenkään erikoisena, eikä siitä tuomittu, varsinkaan maaseudulla. Eräässä Keski-Suomalaisessa pitäjässä muuan Jukka Junikkakin nussi omaa tytärtään ja sai siitä huolimatta jatkaa poliisina. Nykyään on varmaankin jo eläköitynyt ja alkoholisoitunut, jos on enää edes elossa. Tapauksen paperit ovat varmaankin yhä salaisia, mutta niistä kuitenkin selviää, että Jukka veti kouluikäistä tytärtään ihan kunnolla edestä ja takaa.

True
Nikke Knakkertton
Viestit: 172
Liittynyt: Pe Kesä 09, 2017 9:09 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja True »

Edelliseen:

Jäi mieleen että Piian isä sanoi haastattelussa jotain tyyliin "Mä sanosisin Piialle että sä oot niin hyvännäkönen likka että kohta pojat juoksee sun peräsäs"

En nyt jaksa tarkastaa miten tarkalleen meni, olikohan kadonneet ohjelmassa tämä.

poepporoo
Jane Marple
Viestit: 1057
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Tuolla aiemmin mietittiin todennäköisyyksiä, mutta naapurustoa ei taidettu ottaa lukuun ollenkaan? Kumpi olisi todennäköisempää, Piian poistuttua kotitalosta: lähitaloon(naapuriin) houkutelluksi joutuminen vaiko syrjäteillä ajelevan tuntemattoman kyytiin nouseminen?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-

Zipe
Frank Drebin
Viestit: 381
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Zipe »

Sigrid kirjoitti:...Ymmärrän, että perheen epäileminen on aina vähän inhottavaa hommaa varsinkin pienillä paikkakunnilla jossa melkeinpä kaikki on vähintään jotain tutun tutun tuttuja keskenään mutta mun mielestä sekin mahis ois jo alkuun pitänyt ottaa vakavissaan. Ruumiskoirien koulutus on käsittääkseni aloitettu Suomessa harmillisesti vasta vuonna 1993, olisivatpa olleet käytössä jo Piian katoamisen aikaan ja heti tuoreltaan käytetty tontilla nuuskimassa talo, pihamaa ja auto. .
Olipa Piian katoamisen takana kuka/ketkä tahansa, tutkintaa ovat hankaloittanet pikkupaikkakunnan pienet piirit ja uskonlahko, jolla on täysin omat kuvionsa. Jt-neuvosto on antanut perheelle omia omalaatuisia ohjeita katoamiseen liittyen - olipa syyllinen kotiväki tai tuntematon tekijä. Lahkossa ajatellaan, että on ok valehdella ulkopuolisille, jos lahkolaisten maine muutoin saattaisi kärsiä. Lisäksi 30 vuotta sitten poliisi on suhtautunut uskonlahkolaisiin turhankin sentitiivisesti, mikä on voinut vaikuttaa tiedonsaantiin siltä puolelta. On voitu jopa olettaa, etteivät uskovaiset tekisi pahoja rikoksia.

H.Himmler
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: La Elo 03, 2019 1:33 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja H.Himmler »

Oon tätäkin ketjua seurannut vuoden verran, ja nyt on pakko kertoa lähes ilmiselvä totuus.. Piian kohtaloksi koitui perheen Jehovalaisuus tavalla tai toisella.. Jos ei isä tappanut niin sitten joku seurakunnan "vanhemmista" jotka kontrolloi kaikkea noitten sekopäitten elämästä. Valitettavasti koskee myös sekopäitten lapsia. Varmaakin joku 50v "vanhempi" pannut Piian paksuksi ja sitten siitä on pitänyt päästä eroon(isän siunauksella luonnollisesti). Porukalla ruumis hävitetty ja taas kerran uhriuduttu...

Laama
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 14, 2018 8:10 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Laama »

Olen aina ajatellut, että on hyvin epätodennäköistä, että Piialle olisi käynyt joku onnettomuus saati että olisi riistänyt henkensä, kun kerran ruumista ei ole löytynyt.
Pienen epäilyksen siemenen sain kuitenkin kun Rauman poliisi oli tiedottanut löytäneensä vuonna 2008 kadonneen miehen pääkallon osan, eikä tässä tapauksessa epäillä rikosta. Toki tuosta katoamisesta on "vain" 10 vuotta.


Lapijoelta metsästä löytyi osittainen ihmisen pääkallo metsänhoitotöiden yhteydessä 30.5.2019.
Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että kyseinen pääkallo kuuluu vuonna 2008 kadonneelle Perttu Jarmo Tapani Eravuorelle. Eravuori katosi kotoaan Raumalta 12.5.2008 eikä hänestä ole tehty sen jälkeen mitään havaintoja. Eravuori julistettiin kuolleeksi vuonna 2014.
Esiin tulleiden seikkojen perusteella asiassa ei epäillä rikosta. Asiaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... dote_83829
Älä tule hyvä kakku, tule paha kakku.

mipa74
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ke Loka 03, 2007 4:32 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja mipa74 »

Laama kirjoitti:Olen aina ajatellut, että on hyvin epätodennäköistä, että Piialle olisi käynyt joku onnettomuus saati että olisi riistänyt henkensä, kun kerran ruumista ei ole löytynyt.
Kaikkia kadonneita ei löydetä koskaan, se on ikävä tosiasia.
When I die I don't want no part of heaven
I would not do heaven's work well
I pray the devil comes and takes me
To stand in the fiery furnaces of hell
(B.Springsteen - Youngstown)

Laama
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Elo 14, 2018 8:10 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju

Viesti Kirjoittaja Laama »

mipa74 kirjoitti: Kaikkia kadonneita ei löydetä koskaan, se on ikävä tosiasia.
Näinhän se on. Onnettomuuden tai itsemurhan kanssa vaan jotenkin ajattelisi että on epätodennäköisempää ettei ruumista löydy. Toki poikkeuksena laivoista hypänneet/pudonneet mutta tähän skenaarioon en Piian osalta usko (siis että olisi lähtenyt Ruotsin-laivalle).
Älä tule hyvä kakku, tule paha kakku.

Vastaa Viestiin