Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Haarahaukka
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 717
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Doctor Lecter kirjoitti:
Su Syys 13, 2020 9:32 pm
Tuon ikäisessä C5:ssa oli yleensä jo rautajouset. Kaasu/neste oli toki saatavilla. Enää ei ole. Lienee auton jousituksen pohdinta saanut elämää suuremmat mittasuhteet...

Outoa, että tuo tyttöystävä ei kommentoinut katoamista millään tavoin - edes median välityksellä. Soittelivatko milloin sen kuuluisan viimeisen puhelun, ja mitkä olivat siinä Jussin aikeet? Kait hän on jotain maininnut. Vai ajoiko sittenkin Äänekoskelle saakka ja kadotettiin siellä...
Mulla oli nimenomaan 2012 vuosimallin C5 ja kaasunestejousituksella. Sitä taisi kyllä saada karvalakkimallina myös metallijousilla, mutta en ole varma. Ilmajousitus on kuitenkin ison kissan tavaramerkki ja varmasti enemmistö niistä on ilmajousilla. Ja jousitus laskee automaattisesti kun nopeus nousee ja tottapuhuen et halua edes ajaa jousitus yläasennossa niin kovaa epätasaisella tiellä, että lähtee laskemaan. Eikä sillä vauhdilla pääse pöpelikköön eturenkaita pidemmälle. Hidas kävelyvauhti vielä menee jos maavaraa tarvitsee nostaa.
Buy the ticket, take the ride!

Avatar
SYLWAR
Columbo
Viestit: 2272
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

RL11/6 kirjoitti:
La Loka 03, 2020 6:57 am
Voisiko Citroen merkkinen sukellusvene löytyä Viitasaaren suunnilta? Lappiin ei välttämättä ollut ajamassa, mutta sille suunnalle päätynyt jostain syystä. Tieliikennekameroita tuolla tieosuudella on, vaan ei välttämättä kytillä halua tutkia tallenteita. Sen 13e/tunti tienaavat tekemällä muuta kuin töitään.
On joo yksi potentiaalinen vaihtoehto, sillä Viitasaarella pääsee jorpakkoon kyllä lahjakkaasti, eikä niistä paikoista ole niillä huudeilla pulaa. Ja sinne päin ajellessa Lintulahti on ja yksi paikka, mitä siitä oon ajanut, niin se tie oli siinä Nesteen kohdilla syksyllä miinusasteille mennessä sekä alkutalvella usein liukas kuin horon työkalu ja siitä pääsee kyllä rivakasti sukeltamaan Keiteleeseen.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Hauki
Poliisikoira Rex
Viestit: 586
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Hauki »

Katoamisesta tulee tänään kuluneeksi 8 vuotta, pitkä aika olla kadoksissa.

https://www.aamuposti.fi/
Riihimäkeläinen Jussi Peltola katosi mökiltä Äänekoskelta päivälleen 8 vuotta sitten – Poliisi etsii yhä: Lähtikö hän kotiseudulleen?

Sisä-Suomen poliisi etsii edelleen vuonna 2012 kadonnutta Jussi Peltolaa. Tuolloin 18-vuotias hävisi autollaan Äänekosken yöhön, mutta poliisi pitää mahdollisena, että hän olisi lähtenyt kohti kotiseutuaan Riihimäkeä.

Päivälleen 8 vuotta sitten riihimäkeläinen Jussi Peltola katosi yllättäen kesämökiltä Äänekosken Parantalasta.

Tuolloin 18-vuotias Peltola oli viettämässä viikonloppua parin ystävänsä kanssa mökillä. Lauantain vastaisena yönä 6.10.2012 Peltola kuitenkin hävisi ilmoittamatta kenellekään, eikä hänestä ole edelleenkään havaintoja. Keskisuomalainen kertoi lokakuussa 2012, että nuori mies katosi aamuyöllä neljän ja viiden välissä. Peltola katosi käyttämällään vuoden 2010 mustalla Citroën C5 -mallisella farmariautolla.

MTV Uutiset on sittemmin kertonut, että Peltola hävisi sillä välin, kun muut ystävät olivat saunassa. Katoamista ennen hän oli MTV:n mukaan käynyt kiivaan puhelun tyttöystävänsä kanssa.

Poliisi on tutkinut Peltolan katoamista siitä lähtien ja tutkii edelleen. Tällä hetkellä tutkinta on Sisä-Suomen poliisilla. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala pyytää yleisöltä edelleen näköhavaintoja Peltolasta.

Tutkinnanjohtajan mukaan Peltolasta ei sittemmin ole ollut havaintoja.

Poliisi pitää mahdollisena, että yöllä lähtenyt Peltola olisi lähtenyt kohti kotiseutuaan Kanta-Hämettä.
Peltola katosi kesämökiltä Äänekosken Parantalasta 6. lokakuuta vuonna 2012. Toni Forssell

Tutkinnanjohtaja Latvalan mukaan poliisi on tutkinut Peltolan katoamista vuosien varrella, myös tänä kesänä. Poliisi on tehnyt laajoja etsintöjä vuoden aikana muun muassa pelastuslaitoksen kanssa. Yksi vaihtoehto viranomaisilla on ollut, että Peltola olisi joutunut vesistöön, mutta mitään ei ole löytynyt.

Virallisesti kyseessä on katoamistutkinta, mutta poliisi ei ole myöskään poissulkenut rikoksen mahdollisuutta. Elonmerkkejä Peltolasta ei poliisilla ole.

– Mitään viitteitä ei ole siitä, että hän olisi käyttänyt esimerkiksi pankkitiliään, sanoo Latvala Hämeen Sanomille tiistaina.

Onko havaintoja?

Sisä-Suomen poliisi toivoo, että jos kantahämäläisillä on vihjeitä tai tietoja Peltolan mahdollisista liikkeistä Etelä-Suomessa, niin ne tuotaisiin poliisin tietoon.

Keskisuomalainen kertoi vuonna 2012, että 175-senttisellä Peltolalla oli yllään farkut ja värikäs huppari katoamisen aikaan.

Mahdolliset vihjetiedot voi osoittaa Sisä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 050 456 0471. Latvala toivoo omaisten kannalta, että katoamiseen tulisi selvyys.

– Pienikin apu on tarpeen, kertoo Latvala.
Peltola katosi käyttämällään vuoden 2010 mustalla Citroën C5 -mallisella farmariautolla. Toni Forssell
Kuva

Tuossa on kuvakin, josta nyt sitten ilmeisesti tarkempi katoamispaikkakin selviää.
Viimeksi muokannut Hauki, Ti Loka 06, 2020 2:41 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

delila
Poliisikoira Rex
Viestit: 554
Liittynyt: Su Elo 17, 2008 12:38 pm
Paikkakunta: Kohtalaisen keskellä.

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja delila »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006660430.html
18-vuotiaan Jussi Peltolan katoaminen on edelleen täysi mysteeri – lisää kuulusteluja luvassa syksyllä
Mökiltä kadonneesta Jussi Peltolasta on yksi luotettava silminnäkijähavainto Mannilan pururadalta Saarijärveltä.

Miika Viljakainen, Terho Vuorinen
14:14 | Päivitetty 14:37
KAHDEKSAN vuotta sitten riihimäkeläinen Jussi Peltola, 18, lähti kahden kaverinsa kanssa viettämään mökkiviikonloppua Parantalan kylään Äänekoskelle.

Ilta venähti pitkäksi ja eteni hyvin siihen asti, kunnes Peltola alkoi riidellä puhelimessa entisen tyttöystävänsä kanssa. Kaksi muuta kaveria menivät edeltä saunaan, ja Peltola jäi ulos puhumaan puhelimeen.

Aamuyöstä kaverit alkoivat ihmetellä, miksei Peltolasta kuulu mitään. Kun he menivät ulos, Peltolaa ei näkynyt missään. Myös kaverin isältä lainassa ollut farmariauto, musta Citroën C5, oli kadonnut pihasta.

Ensimmäinen hätäpuhelu paikalta soitettiin lauantain vastaisena yönä 6.10.2012 kello 4.48.

RIKOSKOMISARIO Markku Latvala Jyväskylän poliisiasemalta sanoo, että tapauksesta keskustellaan poliisien kahvipöydässä viikoittain.

– Se ihmetyttää kovasti, sillä Peltola on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Tapaus on sälytetty kolmelle tutkijalle ja vähän väliä mietitään, mitä on tapahtunut.

Autoakaan ei ole löydetty. Poliisin hypoteesi on, että auto ja kenties myös Peltola on vesistössä, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. Katoamispaikan ympäristössä on runsaasti erilaisia vesistöjä, joita on tutkittu vuosien mittaan pelastuslaitoksen avustuksella monia kertoja.

– Myös tavalliset ihmiset ovat tutkailleet vesistöjä Google Earthista ja satelliittikuvista, ja ilmoittaneet meille järvissä näkyvistä varjostumista. Tällaisiakin vihjeitä on tarkistettu useita.

Latvalan mukaan poliisi tekee syksyn aikana lisää tutkintatoimenpiteitä. Poliisin aikeena on muun muassa kuulustella asiaan liittyvää henkilöpiiriä.

KATOAMISPAIKKA Parantalassa on sen verran syrjäinen, ettei poliisilla ole ollut toivoakaan saada lisätietoja esimerkiksi valvontakameroista.

Teletiedoistakaan ei ole ollut apua. Silloin kun Peltolan lähdöstä mökiltä ilmoitettiin hätäkeskukseen, Peltolan matkapuhelimeen tehtiin useita hätäpaikannuksia. Tällaisessa tilanteessa paikannukset voitiin tehdä heti ja ilman käräjäoikeudelta haettavaa lupaa.

– Hätäpaikannuksella ei saa matkapuhelimen tarkkaa sijaintia, mutta ne joka tapauksessa paikantuivat mökille, todennäköisesti mökin mastoon, selittää Latvala.

– Todennäköisesti Peltola on lähtiessään heittänyt kännykän pois.

Katoamispäivän jälkeen Peltolan tiliä ei ole käytetty, ja myös hänen lompakkonsa jäi mökille.

LUPAAVIN vihje tähän mennessä on tullut Saarijärveltä runsaan 15 kilometrin päässä katoamispaikasta.

Silminnäkijä havaitsi lauantaina 6.10.2012 aamupäivällä Mannilan pururadalla tumman auton ja Peltolan tuntomerkkeihin sopivan nuoren miehen auton ulkopuolella. Auto oli ollut ajettuna pururadalle.

– Tämä havainto saatiin pian Peltolan katoamisen jälkeen, ja ilmoittajaa kuulusteltiin, kun juttu siirtyi meille vuonna 2017. Se on yhä viimeisin luotettava havainto Peltolasta, kertoo Latvala.
Poliisin tietojen mukaan Peltolan luvatta ottaman auton tankki oli täynnä, ja hän on saattanut ajaa ties minne asti.

– Intuitio tietysti on, että nuori mies saattaisi lähteä sieltä kotisuuntaan eli Hämeeseen päin.

JOS Jussi Peltola autoineen on todella vesistössä, paikan löytymistä saattaisi edesauttaa se, jos autosta vuotaisi jotain ulos – polttoainetta, öljyä – ja päätyisi veden pintaan.

Tätä ei kuitenkaan välttämättä tapahdu. Kun Peltolaa etsittiin viime syksynä, Vaajavirran pohjasta löydettiin anastetuksi ilmoitettu auto, josta ulos vuotaneet nesteet olivat sekoittuneet vilkkaasti virtaavaan veteen niin, ettei mitään näkynyt pintaan saakka.

Latvalan mukaan etenkin Saarijärven ja Jyväskylän väliä on tutkittu tarkkaan. Jyväskylän poliisivankila on remontissa ja poliisit käyvät säännöllisesti Saarijärvellä, jonne kiinniotetut nykyään Jämsän ohella viedään.

Samalla on tehty tarkastuksia Peltolan katoamistapauksessa ja mietitty, missä voisi olla sellainen paikka, josta voisi suistua autolla veteen.

– Rikoksenkaan mahdollisuutta ei voida tietenkään sulkea pois ennen kuin henkilö löytyy.

Latvala toivoo yleisöltä vihjeitä Jussi Peltolan katoamiseen liittyen ja muistuttaa, että pieneltäkin tuntuva vihje voi auttaa tapauksen selvittämisessä.

– Vihjeitä kaivattaisiin kovasti, sillä varsinkin omaisille epätietoisuus on raskasta.

Onko sinulla havaintoja Jussi Peltolan liikkeistä tai autosta? Ilmoita niistä Sisä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 050 456 0471.

MikaK
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 248
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Eli se pimeässä tieltä ulos vesistöön teoria voidaan hylätä saman tien ainakin sen ekan yön osalta jos kerran pururata-havainto aamulta on varma kuten tuossa lehtijutussa sanotaan.

RL11/6
Sammakkoprofessori
Viestit: 472
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Mihin perustuu poliisin toimintamalli, jossa tietoja ei tuoda heti julki. Nyt 8-vuotta myöhemmin sanovatkin pururatahavainnon olleen varma. Ensiksi kiistivät sen.

Karia Mallio
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Elo 03, 2020 1:54 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Karia Mallio »

RL11/6 kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 4:44 pm
Mihin perustuu poliisin toimintamalli, jossa tietoja ei tuoda heti julki. Nyt 8-vuotta myöhemmin sanovatkin pururatahavainnon olleen varma. Ensiksi kiistivät sen.
Jos tuo havainto on varma, niin olisikohan Jussi pyrkinyt takaisin mökille auton kanssa 🤔

RL11/6
Sammakkoprofessori
Viestit: 472
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Karia Mallio kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 4:50 pm
RL11/6 kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 4:44 pm
Mihin perustuu poliisin toimintamalli, jossa tietoja ei tuoda heti julki. Nyt 8-vuotta myöhemmin sanovatkin pururatahavainnon olleen varma. Ensiksi kiistivät sen.
Jos tuo havainto on varma, niin olisikohan Jussi pyrkinyt takaisin mökille auton kanssa 🤔
Todennäköisesti. Mitään lisäinfoa pururatahavainnosta on turha odottaa kytiltä. Haittaavat vain tutkintaa, kun pitävät itseään niin tärkeänä.

Karia Mallio
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Elo 03, 2020 1:54 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Karia Mallio »

RL11/6 kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 5:06 pm
Karia Mallio kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 4:50 pm
RL11/6 kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 4:44 pm
Mihin perustuu poliisin toimintamalli, jossa tietoja ei tuoda heti julki. Nyt 8-vuotta myöhemmin sanovatkin pururatahavainnon olleen varma. Ensiksi kiistivät sen.
Jos tuo havainto on varma, niin olisikohan Jussi pyrkinyt takaisin mökille auton kanssa 🤔
Todennäköisesti. Mitään lisäinfoa pururatahavainnosta on turha odottaa kytiltä. Haittaavat vain tutkintaa, kun pitävät itseään niin tärkeänä.
Jos on hermostuksissaan ajattelematta lähtenyt ja matkalla pysähtynyt tuolla ja tullut toisiin ajatuksiin ja lähtenyt palailemaan takaisin

TippaKannu
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2018 4:26 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja TippaKannu »

Aika turhaa katoamispaikkaa on arvailla ilman tietoa.
Kuinka kova oli humalatila?
Mitä ex-tyttöystävän kanssa puhuttiin ja miten puhelu päättyi?
Osasiko Jussi ajaa autoa, vaikka korttia ei ollutkaan? Ja kuinka hyvin?
Tunsiko Jussi paikan hyvin, osaisiko edes selvinpäin reitin mökiltä tikkakosken tai riihimäen suuntaan?

Näistä kombinaatioista lähtisin virittelemään Jussin suuntaa. Jos siis itse lähti ajamaan.
Valitettavasti mitään faktaa ei taida olla palstalaisten tiedossa. Eli edelleen suunta on voinut olla mikä tahansa ja auton vauhti kaikkea nollan ja sadan välillä...
Viimeksi muokannut TippaKannu, Ti Loka 06, 2020 7:28 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

TippaKannu
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2018 4:26 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja TippaKannu »

Hauki kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 2:38 pm
Tuossa on kuvakin, josta nyt sitten ilmeisesti tarkempi katoamispaikkakin selviää.
Eiköhän tuo ole vaan se paikka minkä karttapalvelut tarjoaa kylän nimen haulla "keskipisteeksi".

RBW
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 34
Liittynyt: Su Elo 25, 2013 6:59 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja RBW »

TippaKannu kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 7:27 pm
Hauki kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 2:38 pm
Tuossa on kuvakin, josta nyt sitten ilmeisesti tarkempi katoamispaikkakin selviää.
Eiköhän tuo ole vaan se paikka minkä karttapalvelut tarjoaa kylän nimen haulla "keskipisteeksi".
Ympyrän sisään mahtuu Parantalantie jonka varrella mökki on ensimmäisen sivun juttujen mukaan ollut

TippaKannu
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2018 4:26 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja TippaKannu »

RBW kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 8:12 pm
TippaKannu kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 7:27 pm
Hauki kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 2:38 pm
Tuossa on kuvakin, josta nyt sitten ilmeisesti tarkempi katoamispaikkakin selviää.
Eiköhän tuo ole vaan se paikka minkä karttapalvelut tarjoaa kylän nimen haulla "keskipisteeksi".
Ympyrän sisään mahtuu Parantalantie jonka varrella mökki on ensimmäisen sivun juttujen mukaan ollut
Jaa. Pistätkö linkin parantalan parantalantiehen. Ite en löytänyt googlella. Taitaa olla niin pieni tie ettei googlemapsi löydä?

Edit: Joo löytyhän tuo kun laskeutui katunäkymään. Näkyy tienkyltti.

RBW
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 34
Liittynyt: Su Elo 25, 2013 6:59 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja RBW »

TippaKannu kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 8:54 pm
Jaa. Pistätkö linkin parantalan parantalantiehen. Ite en löytänyt googlella. Taitaa olla niin pieni tie ettei googlemapsi löydä?

Edit: Joo löytyhän tuo kun laskeutui katunäkymään. Näkyy tienkyltti.
Toimisko tämä?
https://www.fonecta.fi/kartat/Parantala ... 05303&z=15

TippaKannu
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Joulu 25, 2018 4:26 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja TippaKannu »

RBW kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 9:03 pm
TippaKannu kirjoitti:
Ti Loka 06, 2020 8:54 pm
Jaa. Pistätkö linkin parantalan parantalantiehen. Ite en löytänyt googlella. Taitaa olla niin pieni tie ettei googlemapsi löydä?

Edit: Joo löytyhän tuo kun laskeutui katunäkymään. Näkyy tienkyltti.
Toimisko tämä?
https://www.fonecta.fi/kartat/Parantala ... 05303&z=15
Kiitos, näyttäisi löytävän pikkutiet paremmin kuin google.

Vastaa Viestiin