Kadonnut Jussi Peltola, 18v. - Äänekoski 6.10.2012

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2165
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Ti Tammi 01, 2019 7:29 pm

Huomasin ja tuon jaon FB:ssä, muutama kaverikin sitä jakoi. Omaiset tietysti aina toivoisi että elossa löytyisi ja varman osin siksi noilla sanavalinnoilla jakavatkin tuota katoamisilmoitusta, mutta käytännössä voi jo näin monen vuoden kateissa olon jälkeen aika lailla faktana pitää sitä, että elossa ei tuota poikaa löydy, mutta löytyisi nyt kuitenkin edes sitten menehtyneenä tai edes se auto, mistä poliisin tutkintaan löytyisi uutta suuntaa, niin siinä sitten saisi nuo omaiset jonkinmoisen selvyyden asiaan ja sitä myöten rauhan tuossa asiassa. Perin ikäviä nämä tälläiset katoamiset, jossa kadonnut ei vuosienkaan jälkeen löydy elossa tai kuolleena on aina omaisille.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2165
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Ti Tammi 01, 2019 7:34 pm

Muistui tuossa yksi keissi nuoruudesta mieleen, kun Kotkassa humpsahti 80 luvun puolenvälin aikoihin Kuusisen aallonmurtajalta abt 90 asteen mutkassa auto mereen, muistaakseni Ford Taunus.
Yksi sieltä selvisi hengissä pihalle ja sillä sen auton ja vainajat sitten sukeltajat osasivat sieltä hakea esiin. Jos tämä yksi ei olisi sieltä selvinnyt, niin se auto ja vainajat olisi siellä maanut ties miten pitkään ilman että sen veteenpäätymistä olisi kukaan huomannut.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Caracalla
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 176
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 5:05 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Caracalla » Su Tammi 06, 2019 8:29 am

Maikkarilla on juttua katoamisesta.
MTV Uutiset 6.1.2019

18-vuotias Jussi Peltola hyppäsi autoon ja kaasutti yöhön vuonna 2012 – vuosien jälkeen siskoa painaa yhä, miksi etsinnät lopetettiin niin pian

Riihimäkeläisestä Jussi Peltolasta kuultiin viimeisen kerran lokakuussa 2012, kun hän hyppäsi auton rattiin ja kaasutti Äänekoskella sijaitsevan mökin pihasta yöhön.

18-vuotias nuorukainen oli suutuspäissään. Hän oli aiemmin käynyt kiivaan puhelun silloisen tyttöystävänsä kanssa.

Alla oli myös jonkin verran alkoholia. Jussi oli ollut viettämässä mökkiviikonloppua yhdessä kavereidensa kanssa.

Kun Jussi lähti, kaverit olivat saunassa. Silti he huomasivat katoamisen pian, sillä pihasta oli lähtenyt myös Jussin kaverin käytössä ollut auto.

Kaverit huolestuivat ja soittivat poliisille.

Perhe kuuli katoamisesta kavereilta

Jussin perhe sai kuulla katoamisesta seuraavana iltapäivänä, kun mökillä olleet kaverit soittivat myös heille. Myös he olivat olleet viettämässä viikonloppua mökillä.

Tuosta päivästä on kulunut hieman yli kuusi vuotta. Jussin sisko Iina Peltola kertoo muistavansa noilta päiviltä vain sen, että mökiltä soiteltiin sairaaloihin. Veljestä ei kuitenkaan kuulunut silloin tai sen jälkeenkään.

Poliisikin etsi miestä aikansa. Siskon mielestä poliisin kovimmat ponnistelut jäivät kuitenkin alkurutistukseen. Hänen mukaansa etsinnät lopetettiin melko pian.

– Minun muistikuvani mukaan ne etsinnät unohdettiin pian joksikin aikaa. Ilmeisesti ajateltiin, että jos sitten kevään tullessa vaikka jotain löytyisi, kun lumet lähtevät.

Siskoa harmittaa, että omaisille muistutettiin katoamisen jälkeen siitä, että Suomessa aikuisella on oikeus kadota.

Jussi oli tullut täysi-ikäiseksi vasta muutamaa kuukautta aiemmin.

– Ei se ole minusta peruste jättää etsimättä, jos henkilö on juuri täyttänyt 18 vuotta. Kyllähän vanhuksiakin usein etsitään. Jos Jussi olisi kadonnut vain muutamaa kuukautta aiemmin, tilanne voisi olla ihan eri.

Poikkeuksellinen katoaminen

Ihmisiä katoaa silloin tällöin. Se ei ole täysin poikkeuksellista. Jussin tapauksesta erikoisen tekee kuitenkin se, että miehen lisäksi kateisiin jäi kokonainen auto.

Asiaa on hämmästellyt jopa tapauksen tutkintaa johtanut rikoskomisario Reima Rossi. Hän kommentoi kaksi vuotta sitten MTV Uutisille olleensa Jussi Peltolan katoamistutkinnan käynnistyessä täysin varma siitä, että ainakin auto löytyisi.

Jussin viemästä Citroen C5 -farmarista ei ole löydetty sen enempää jälkiä kuin miehestäkään.

Rossi on kuitenkin kertonut pitävänsä mahdollisena, että mies ja auto löydettäisiin vielä joskus. Todennäköiseksi löytöpaikaksi hän on arvioinut järven pohjan.

– Kun katsoo kartaltakin Parantalan ympäristöä, huomaa, että siellä on paljon järviä. Järvistä on etsitty, mutta toisaalta se on vaikeaa, koska tarkkaa suuntaa ei ole. Kadonneen puhelin lopetti toimintansa pian, joten puhelimen avulla ei saatu tarkempia paikannustietoja, hän kommentoi MTV Uutisille vuonna 2017.

Jussin sisko luottaa poliisin arvioon.

– Jos lähtee ajamaan sellaista tietä ja maastoa mitä ei tunne humalassa ja suutuspäissään, ja on vielä pimeäkin, voihan siinä jokin vahinko käydä. Harkintakyky on sellaisessa tilanteessa varmasti huono.

"Se on täysi mysteeri"

Jussin tarinaa on jaettu sosiaalisessa mediassa aivan viime päiviin saakka. Iina Peltola kertoo, että päivitykset ovat poikineet useita katoamiseen liittyviä vinkkejä.

Niistä harva on kuitenkaan varteenotettava. Vielä harvempi on antanut syytä ottaa yhteyttä poliisiin. Eikä yksikään ole johtanut vielä Jussin jäljille.

Rikoskomisario Reima Rossikin toteaa, että tällä hetkellä tapaus vaikuttaisi jääneen pimeäksi.

– Se on täysi mysteeri, Rossi sanoo.

Omaisille vuosia jatkunut epätietoisuus on käynyt raskaaksi. Iina Peltola toivookin, että tapaus saisi vielä loppuratkaisun – tavalla tai toisella.

– Totta kai sitä toivoisi, että Jussi löydettäisiin jostain elossa, hän aloittaa.

– Mutta kun on kulunut jo niin monta vuotta, sillä ei ole oikeastaan enää merkitystä. Tämä vuosia kestänyt odotus on ollut aikamoista piinaa. Voin vain kuvitella, miltä vanhemmistani on tuntunut.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/18- ... s.g8XrOzIs
Järviä on toki alueella paljon, mutta luusisi että pystyttäisiin kuudessa vuodessa käymään läpi lähiseudun sellaisen syvät rannat, joista on ollut mahdollista autolla ajaa tieltä suoraan järveen. Ei taida olla tarpeeksi resursseja poliisilla tällaisen tapauksen tutkimiseen.

Voi tietysti olla mahdollista, että Jussi on ajanut jonnekin kauemmas eikä ole niin pitkältä enää osattu etsiä.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Ma Tammi 07, 2019 9:13 am

Siittä ku joku/jotku sukelluslaitteet omaava ottais asiaksi käydä vesistöjen rantaviivojen läheisyyttä läpi pikkuhiljaa vaikka harrastusmielessä ensi kesänä niin tiä vaikka löytyiski,itse pidän kuitenkin erittäin todennäköisenä että sieltä vesistöistä Jussi löytyy.Poliisi ei varmaan tälläiseen urakkaan pelkästään spekulaation vuoksi lähde.

Ja eihän sitä tietenkään koko rantaviivaa tarvi käydä läpi vaan semmoiset paikat mistä voi ajaa ulos vesistöön.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2165
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Ti Tammi 08, 2019 12:36 am

NorthernDarkness kirjoitti:Siittä ku joku/jotku sukelluslaitteet omaava ottais asiaksi käydä vesistöjen rantaviivojen läheisyyttä läpi pikkuhiljaa vaikka harrastusmielessä ensi kesänä niin tiä vaikka löytyiski,itse pidän kuitenkin erittäin todennäköisenä että sieltä vesistöistä Jussi löytyy.Poliisi ei varmaan tälläiseen urakkaan pelkästään spekulaation vuoksi lähde.

Ja eihän sitä tietenkään koko rantaviivaa tarvi käydä läpi vaan semmoiset paikat mistä voi ajaa ulos vesistöön.
Ei hullumpi idea, mutta sitä tarvitsisi olla mieluusti useita porukoita sukeltamassa, se kun tuppaa aika moni vesistö nykyisin olemaan melko sameaa ja se hidastaa huomattavasti paikkojen tutkimista, samoin noilla seuduilla on joissain paikoissa aika kovatkin virtaukset, joten ihan kokemattomien ei kannata mennä oman turvallisuuden vuoksi virtapaikoille sohlaamaan.

Tuli tässä mieleen yksi toinenkin juttu...näitä droneharrastajia kun on nykyisin pilvin pimein ja niillä fanaatttisimmilla harrastajilla on todella hyvät, ammattikäyttöön tarkoitetut dronet huippukameroineen, niin nuohan voisivat ajankulukseen käydä niitä kirkkaampien vesistöjen rantaviivojen lähistöllä lentelemässä, ilmasta näkee kuitenkin ihan eri tavalla veden alle, jos vaikka osuisi sen auton näköinen möhkäle silmiin.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

peteme
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 7:10 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja peteme » Ti Tammi 08, 2019 1:27 am

Kuinka pian puhelin sammui, missä päin tyttöystävä asui. Oliko kenties sinne päin ajelemassa ja auto sekä Jussi paikassa x matkan päässä, ajalllisesti siinä missä puhelin sammui. Tunnin päästä niin vaikka olis sammunut niin katsoa vesistöt tyttöystävälle päin. Tiestöstä riippuen kuinka kovaa on pystynyt ajamaan.
Haku ammuntaa olis silti.

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2165
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Ke Tammi 09, 2019 1:07 pm

Tuo puhelin ja sen sijantitiedot minuakin on hiertänyt tässä keississä vuosikaudet, sillä poliisi väittää ettei ole oikein paikannustietoja, kun puhelin sammui niin pian. Onhan niitä oltava, siellä tasan tarkkaan ne jonkinlaiseen lokitiedostoon tallentuneet tiedot pitää sieällään enemmänkin tietoja, eli ne gsm mastot näyttää mistä suunasta on tultu ja mihin suuntaan on oltu menossa...ellei nämä ole typeryydesään hankkineet vain sitä viimeistä sijaintia operaattorilta. enää niitä tietoja tuskin on saatavissa. Äkkiä lottoaisin, että poliisi ryssi tässä kohtaa, eikä pyytänyt paikannustietoja pidemältä aikaväliltä. Enkä muuten muista, että poliisi olisi koskaan edes maininnut missä se puhelin meni kiinni, sijainti kuitenkin on jo ollut tuolloin aika tarkka, siitä on ihan omaa kokemusta. Soitin kerran juurikin tuossa vuoden 2010 jälkeen Häkeen Jaalasta, onnettomuuspaikalta, tietämättä tarkalleen missä tarkalleen olin ja kas kummaa, kun saoin että jäljittäkää tämä mun puhelin jos voitte, niin nuo tiesi sen summittaisen sijainnin noin sadan metrin tarkuudella aika nopeasti, ilman että olin laittanut GPSn päälle puhelimesta, eli nämä sai sen tiedon silloin mastojen signaalinvahvuuksista tavallaan ns. "kolmiomittauksella".
Joku tuossa poliisin kertomissa tunnistetiedoissa ja siitä saatavassa sijainnissa mättää.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Kyynaama
Alokas
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Marras 29, 2013 3:17 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Kyynaama » La Tammi 12, 2019 7:30 pm

Tämä katoamistapaus on jostain syystä jäänyt mieleeni ja aina välillä tulee käytyä tarkastamassa onko siitä kuulunut mitään uutta. Se, että kateissa on Jussin lisäksi myös kokonainen auto, tekee tästä erityisen mielenkiintoisen. Onhan näitä vastaavia tosin ollut aiemminkin, muun muassa tuo Doctor Lecterin aiemmalle sivulle linkkaama Asikkalan tapaus ja useasti aiemminkin tässä ketjussa mainittu Aarne Anttilan tapaus.

Monien muiden tavoin uskon itsekin vahvasti siihen, että Jussi ja auto ovat päätyneet veteen ja löytynevät vielä joskus täysin sattumalta, kuten nuo kaksi yllämainittua autoa. Kun vesi kerran on matalalla, niin täytyy toivoa, että tuo sattuma osuisi kohdalle lähiaikoina, ainakin sen pitäisi olla hieman aiempaa todennäköisempää. Toki se riippuu siitä, kuinka syvällä auto on, kyllähän tämäkin vaatii löytyäkseen sen, että siihen joku osuu, tarttuu tai samassa paikassa tapahtuu ulosajo.

asdaski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 144
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja asdaski » Su Syys 15, 2019 11:37 pm

Kommentoidaanpa tänne vaihteeksi, ettei katoa tämä tapaus jonnekkin minfon syövereihin.

Ketjuun jo aiemmin tutustuneena on pakko kyllä spekuloida, että eiköhän tämä vesistöön ole lentänyt. Missä ja miten on kysymysmerkki, mutta jos poika tosiaan on ollut humalassa, kiihtyneenä riidasta tyttöystävän kanssa, vasta autokoulussa ja autona on ollut uusi hyvillä tehoilla varustettu auto niin tämähän kuulostaa ihan auto-onnettomuuden esimerkkikuskilta. Riippumatta siitä minne on lähtenyt ajamaan niin veikkaan että korkeintaan 20km on päässyt. Todennäköisemmin alle 10km. Noihin alkupään Utsjoelle asti ajamisteorioihin en usko, sillä jo tunnin ajon aikana ehtii rauhoittua paljon ja tämä kaveri ei ihan kuulosta niin tyynen itsemurhamieliseltä kaverilta että ajaisi kilometritolkulla piiloon ja riittäisi hengen. Sitä paitsi kortittomasta kännikuskista on ilmoitettu melkein heti hätäkeskukseen. Jos noilla spekseillä kykenee ajamaan edes 20km ilman ainuttakaan näköhavaintoa niin nostan hattua. Veikkaan että löytyy vesistöstä semmoisesta paikasta, mistä ei olla edes älytty katsoa ja läheltä lähtöpaikkaa.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ma Syys 16, 2019 1:08 am

Miten niitä näköhavaintoja voisi olla? Jos joku onkin tullut vastaan, niin mistäpä se tietää, että kyseessä oli juuri tuo auto? Eihän pimeässä syysyössä voi mitenkään tunnistaa maantiellä vastaan tulevaa autoa, että minkä merkkinen ja värinen se on. Ja vaikka voisikin, niin kuka ihme muistaa jokaisen vastaan tulleen auton merkin ja värin, niin että voisi sanoa, että meitä vastaan tuli tämä auto?

kid
Nikke Knattertton
Viestit: 866
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja kid » Ma Syys 16, 2019 6:28 am

Yritin katsoa mapsista tuota Parantalantietä Äänekoskella, mutta ei löytynyt kuin Pertunmaalta. Onko sama tie vai eri? Mielelläni kävisin läpi noita satelliittikuvia esim. läheisistä vesialueista, etenkin sellaisista joista olisi helppo suistua tieltä. Varmaan vähän neulan etsimistä heinäsuovasta, mutta jostain se on aloitettava.
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

asdaski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 144
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja asdaski » Ma Syys 16, 2019 9:11 am

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Miten niitä näköhavaintoja voisi olla? Jos joku onkin tullut vastaan, niin mistäpä se tietää, että kyseessä oli juuri tuo auto? Eihän pimeässä syysyössä voi mitenkään tunnistaa maantiellä vastaan tulevaa autoa, että minkä merkkinen ja värinen se on. Ja vaikka voisikin, niin kuka ihme muistaa jokaisen vastaan tulleen auton merkin ja värin, niin että voisi sanoa, että meitä vastaan tuli tämä auto?
Normaalilla ajotavalla ei varmaan kukaan pistäisi merkille, mutta luulen että että aamuyöllä huteralla tavalla ajava ja oletettavasti kaahaava kuski pistää silmään autosta riippumatta.Onhan periaatteessa mahdollista, että kumpikaan oletukseni ajotavasta ei pidä paikkaansa, mutta kyseessä on mökkiporukan vahvistuksen mukaan humalainen, selkeästi vähän äkkipikainen nuori jolla on harkintakyky ilmeisesti vähän kyseenalainen kun ilman korttiakin lähdetään kännissä ajamaan niin uskon todellakin että ajotapa on ollut holtiton ja nopeus reilusti ylinopeuden puolella. Veikkaan että kun ottaa lähimmän isomman tien eri suunnista lähimmät kyläkeskukset niin niiden välistä löytyy.

maxi
Poliisikoira Rex
Viestit: 565
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja maxi » Ma Syys 16, 2019 9:11 am

kid kirjoitti:Yritin katsoa mapsista tuota Parantalantietä Äänekoskella, mutta ei löytynyt kuin Pertunmaalta. Onko sama tie vai eri? Mielelläni kävisin läpi noita satelliittikuvia esim. läheisistä vesialueista, etenkin sellaisista joista olisi helppo suistua tieltä. Varmaan vähän neulan etsimistä heinäsuovasta, mutta jostain se on aloitettava.
Parantala sijaitsee Äänekoskelta Saarijärven suuntaan. Tien läheisyydessä vesistöjä Ahvenjärvi Kiimasjärvi, Pyhäjärvi jonka kanava menee maantien poikki voimalaitokselle.
Elämä on laiffii

Avatar
S.T
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2009 7:42 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja S.T » Ma Syys 16, 2019 12:00 pm

Tässä olisi sen sillan yksi palkki. Olisi Äänekosken suunnalta oikealla puolella. En nyt tiedä mistä tuo nirhauma on sitten tullut.
Liitteet
20190916_114719.jpg
20190916_114719.jpg (157.22 KiB) Katsottu 1828 kertaa

JLook
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Marras 12, 2014 4:21 pm

Re: Kadonnut Jussi Peltola, 18v. -Äänekoski 6.10.2012

Viesti Kirjoittaja JLook » Ma Syys 16, 2019 12:51 pm

kid kirjoitti:Yritin katsoa mapsista tuota Parantalantietä Äänekoskella, mutta ei löytynyt kuin Pertunmaalta. Onko sama tie vai eri? Mielelläni kävisin läpi noita satelliittikuvia esim. läheisistä vesialueista, etenkin sellaisista joista olisi helppo suistua tieltä. Varmaan vähän neulan etsimistä heinäsuovasta, mutta jostain se on aloitettava.
Nythän oli löytynyt juuri sateliittikuvien avulla kauan kadoksissa ollut henkilö, kun joku oli katsellut entistä asuinaluettaan. Heti tuli mieleen tämä juttu kun luin sen uutisen.

Olen joskus miettinyt, että kauanko autolla kestää ruostua puhki niin, että veden pontaan nousisi öljyä?

Vastaa Viestiin