Tapaus Dyatlov pass (1959)

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

garcia
Wallander
Viestit: 1053
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja garcia »

Mä etsin. - Luultavasti Irina Lobotschevan kirjassa

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8972
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Renault kirjoitti:
To Tammi 16, 2020 8:04 pm
Lueskelin edelliset viestit, niin laitan vähän omia huomioita asioista: Monesti mainittu, että teltalta ei ole suoraa näköyhteyttä setripuulle, koska rinne ei ole tasaisesti viettävä ja maaston muoto estää näkymiä. Setripuukaan ei näy millään lailla teltalle horisonttia vasten ja lumimyrskyn ja pimeyden takia näkyvyys oli sinä iltana kyllä huonoa olemattomampi. Veikkaisin että käytännössä sattumalta osuivat vähän isomman puun juurelle ja päättivät tehdä nuotion puun kuivista oksista.

Jalanjäljet jäivät koholle näkyviin otollisten olosuhteiden vuoksi, ei se jalka ehdi lämmittää alustaansa ollenkaan kun oli kaikilla sentään vähintään kahdet sukat jalassa. Sitä on testattu kauanko heillä meni vaeltaa talviolosuhteissa rinne alas, niin sivustoilla puhutaan puolesta tunnista koko puolentoista kilometrin matka. Sitä en tiedä onko testi tehty pimessä ja myrskysäässä, niin voisihan tuo aika olla pidempikin, mutta ei kai yli tunnista voida puhua. Olisivat pian kuolleet jo menomatkalla.

Tuohan se selittää asioiden ja esineiden paikkojen ristiriitoja raporteissa, kun kuulusteltavat puhuneet omia näkemyksiään mitä ovat havainneet eri aikoina. Sekin puuttuvan puukon arvoitus jota ei löydetty metsään kuolleiden lähettyviltä, voisi olla niinkin yksinkertainen että joku vain sosialisoi sen. Varmaan arvotavaraa joku "suomalaismallinen" puukko Neukkulassa siihen aikaan. Eikös täällä ollut tarinaa, että kyseisen mallinen puukko piti rekisteröidä virallisesti vähän kuin joku ampuma-ase.

Doroshenkon ja Krivorishenkon pahasti paleltuneet kädet selittäisin sillä, että juuri he tekivät suurimman työn kiipeillen setripuussa oksia katkoen aina sinne vajaaseen viiteen metriin. Sen verran kokemusta metsätöistä talvellakin, että on ollut hiukkasen viileetä hommaa paljain käsin tuo urakka.

Kuolemannaakka: Kamera + väitetyt lehtiö ja kynä löydettiin Jermulta, eli Zolotarevilta ja ne hanskat Tibon taskusta (ei siellä tainnut sitten kylmä olla, vai oliko unohtanut koko hanskat?!).
Garcia: Missä niistä rilleistä on maininta, en ainakaan muista tuollaista löydöstä?
Etsijöiden todistuksista: https://dyatlovpass.com/1959-search#the-tent
Slobtsov:
”There were footprints of bare feet, but in socks. Some were from valenki, and occasionally we could make out the tread of a ski boot. All of these prints were raised higher than the actual wind-scoured surface of the slope. We followed these prints from the tent in the direction of a spreading cedar, which was clearly prominent on the hill. First we lost, and then we found, the tracks again. They appeared again in the birch-tree undergrowth, and then they went down along the ravine which led to the Lozva River.”
"Seurasimme teltalta jälkiä leveän setripuun suuntaan, joka oli selvästi näkyvissä kukkulalla"


Miksi ne kiipesivät sinne puuhun ja katkoivat paljain näpein viisisenttisiä tuoreita oksia pimeässä?? Mitä tällä tavoiteltiin? Mieti nyt mikä urakka, ja tuollaisessa tilanteessa. Matkaa oli 1,5km, kyllä siihen nyt hangessa jäisenä rahjustamalla ainakin 45min saa menemään, etenkin jos 2/3 matkasta on "säkkipimeässä" metsässä hapuilemista. Miten hitossa kukaan sukkasillaan hangessa kävellyt lähtee kiipeilemään puuhun, kun sieltä ei mitään voi nähdä? Erityisesti, jos se on ihan sattumanvarainen puu. Miten ne tiesivät katkoa juuri ne oksat, että avautui näkymä sinne teltan suuntaan?

Lisäksi tuntuu todella oudolta, että porukka ei edes yrittänyt siihen suuntaan, josta olivat teltalle tulleet ja jonne olivat jättäneet ruokaa ja tarvikkeita varastoon. Miten tämmöinen hulluus on selitettävissä? Onhan tässä nyt ihan älyttömän epäuskottavaa käytöstä jatkuvasti...

Juu, meni Tibo ja Zolotarev sekaisin, mutta kumminkin molemmat ns. hyvin pukeutuneet. Hanskat taskussa ei viittaa hirveään pakkaseen. Meinaan just sitä, että seuraavana päivänä ei ehkä ollutkaan niin kylmä ja nämä loput kuolivat vasta silloin.


Jälkien synnystä:
Brusnitsyn
”Footprints can be preserved in the mountains because of the way the wind works there. You see the prints not as lowered imprints, but rather as raised columns, because the snow under the print is left compacted and cannot be eroded by the wind, but the area around it is scoured by the wind. Then the sunrise makes the print area become even firmer, and in this way it can be preserved for the entire winter.” No joo, ei tuossa nyt se jalan lämpö ollutkaan oleellinen vaan ylipäätään lumen puristuminen jalan alla. Anyway, jäivät koholle, eivät kuopalle.
Viimeksi muokannut Kuolemannaakka, Pe Tammi 17, 2020 12:48 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8972
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

erämaaetsivä kirjoitti:
To Tammi 16, 2020 6:05 pm
damfin:
Dyatlovin teltan kamiinasta Sharavin tosiaan kertoo niin että kamiina oli kasattu ja täytetty puilla, mutta hänen nähdäkseen sitä ei oltu keretty sytyttämään vaikka kaikki muuten teltassa näytti siltä että siellä oli valmistauduttu nukkumaan, vaatteet oli riisuttu ja aseteltu nätisti, ei sikin sokin, ehkä silloin illalla oli vielä ollut niin lämmin että kaminan sytyttäminen oli jätetty myöhemmäksi, tuskin niitä vaatteita olisi nukkumista varten riisuttu jos olisi kylmä ollut eikä kaminassa tulia.
Juurikin tämä asetelma teltassa ja osan porukasta vähä vaatetus vois kertoa, että juuri on saatu leiri pystyyn kun lähtö tullut...
Eihän teltassakaan pärjää pitkään ilman tulia ja kaksi paremmin pukeutunutta olivat ehkä viimeistelemässä ulkona... ?

KN:
Tuota vaan edelleen ihmettelen, että miten niitten miesten, jotka lämmittelee nuotiolla, sormet menee kuolioon, kun niitten miesten ja naisten jotka tekevät jossain montussa yöpymispaikkaa, eivät mene? Kaikki ovat paljain näpein paitsi yksi.
Nyt tehtävät vaan lisääntyy, kun menet tänäiltana sinne hankeen kalsareissa, ota sylillinen halkoja ja kun saat tulet laita nukkumaan nuotion viereen. Koitin tuolla edellä jo vääntää, että ilman vaatteita ja laavua ei hyvilläkään tulilla lämmitä molempia puolia kehosta.
Nuiden kahden kohtalo on viellä selitettävissä tunturi olosuhteilla, mutta muut murtumat, syvät haavat ja säteily ovat ne mysteerit ?

En tiedä kenen kirjat on oikein, mutta tuolla sivustolla kyllä kerrotaan ihan selvästi, ettei kamina ollut koottuna, vaan putki lattialla, eikä mukana ollut polttopuita. Onhan tämä nyt sellainen arvoitus ollut, että polttopuut olisi mainittu, jos sellaisia olisi mukana ollut. On piirretty pohjakuvat ja muut, ja tuhannet ihmiset juttua ainakin pintapuolisesti tutkineet.
Kaikki muut kamat oli nätisti, mutta kengät täysin sekaisin kasassa. Mikä ne sekoitti, just ne, jotka piti mukaan ottaa?

Olen minä armeijassa nukkunut jalat kaminassa ja pää jäässä, mutta ei nyt ollutkaan kyse siitä, että selkä kylmettyy ja korvat jäätyy, vaan siitä, että sormet ja jalat, jotka kai nyt normaalisti ovat sinne nuotion suuntaan, ovat joutuneet kuolioon. Eikö sen selän pitäisi jäätyä, eikä sormien? Ja näitten jäätyneittenkö se nuotio pitää välttämättä sytyttää, eihän heillä ollut tikkujakaan. Totta mooses jäätyy kädet pakkasella, mutta eikö ole silti hiukan erikoista, jos on tiivis 9 hengen porukka, niin kaksi näistä jäädyttää itsensä kuolion, mutta loput saavat hädin tuskin paleltumia? Taisi olla Kolmogorova (ulkomuistista) ainoa, jolla oli paleltumia, ja hän sentään löytyi hangesta makaamasta.

Siis kun niillä muillakin oli paljaat näpit, niin miksi ne ei jäätyneet, sitä minä ihmettelen. Jos syyksi tarjotaan ihan irrationaalista puuhun kiipeämistä, niin kaiketi muut sitten sillä aikaa seisoskelivat kädet taskussa, kun näiden näpit ei jäätyneet. Vai miten he itsensä suojasivat?
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
taotao
Alibin satunnaislukija
Viestit: 116
Liittynyt: To Maalis 24, 2016 12:59 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja taotao »

Jos ollaan jäätymässä, eikä ole polttopuita, niin saatetaan vaikka katkoa paljain käsin oksia. Mistäpä sen tietää, mitä kaikkea ihminen tekee eloonjäämiskamppailun aikana.

Silmälaseista, nehän on voinut tippua vaikka joltain jälkeenpäin paikalle tulleelta etsijältä.

Renault
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Renault »

Onhan tuo taas yksi outo juttu tässä tapauksessa, että porukasta kaksi palelluttaa näppinsä ja varpaansa pahasti ja muilla ei tullut eläessä käytännössä ollenkaan sellaisia vammoja. Kolmogorovalla oli tosiaan kolmannen asteen paleltumia sormenpäissä, muilla ei mitään vastaavaa.
K:n ja D:n näpit ovat olleet aivan kohmeessa nuotion viimein sytyttyä, koska sormista löytyi myös 2. ja 3. asteen palovammoja. Siinä tilanteessa ei ole enää ollut paljon tuntoa jäljellä jos noin ikävästi on päässyt käymään. Ei kai selityksenä voi olla muu kuin käsien pidempiaikaisempi altistus kylmälle kuin muulla porukalla. Ehdotan syyksi polttopuun ja risupedin ainesten katkomista/keräämistä, koska kai ne kädet muuten olisi pidetty vaikka taskuissa viimalta suojassa.
Taitavasti muut ovat silti lusmunneet hommista, kun ei tullut paleltumia. Nuotiohan paloi arvioiden mukaan noin puolitoista- kaksi tuntia, eli suhteellisen lyhyen aikaa.

Tuosta kenkäkasasta, niin ilman muutahan retkeilijät laittaisivat jalkineensa siististi vieri viereen pareittain. Onko joku etsijöistä vähän siirrellyt kenkiä läjään? Ihan vain sekoittaakseen edelleen juttua näin 61 vuotta myöhemmin sitä tutkivien kiusaksi. =)

Setripuu nyt saattaa näkyä etsijöille jonkinlaisena maamerkkinä, mutta hehän olivat liikkeellä päiväsaikaan, eivät yöllä lumimyrskyssä.

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8972
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Usein kun lukee ja pohtii tämmöistä valmista tarinaa, ei huomaa ajatella ja kysyä kaikkein yksinkertaisimpia kysymyksiä. Näitä tuli mulle mieleen viime yönä (käytän aina ennen nukahtamista aikaa tämmöisten hienojen mysteerien miettimiseen=) ).

Kysymyksiä nuotiosta.


Todellakin, nuotio oli siinä puun sivussa. Huono paikka, ei laavua eikä mitään. Selkä jäätyy, ei pysy hengissä.

Kysymys 1: Miksi se oli siinä? Miksei se ollut ns. hyvässä paikassa? Suojassa, notkossa ? Miksi koko kilometrin matkalta tämä paikka valittiin? Eikö tosiaan löytynyt parempaa siihen tilanteeseen?

Kysymys 2: Miksi 9 retkeilijää hapuilee kilometrin metsässä ennen kuin alkaa sytyttää sitä nuotiota, joka on heidän ainoa lämmönlähteensä? Oliko tosiaan niin, että tuossa nimenomaisessa paikassa oli ensimmäisen kerran edellytykset sytyttää nuotiota? Nuotiota ei saanut vaikkapa sinne metsän rajaan tai 100 m metsään? Minkä ihmeen takia porukka jäädyttää itsensä liki kuoliaaksi, ja alkaa sitten vasta syhräämään nuotiota, kun olisivat voineet sytyttää sen jo puoli tuntia aikaisemmin? Mikä heitä esti?

Kysymys 3: kun nuotio saatiin sytytettyä, miksei sytytetty toista? Miksei tehty viittä nuotiota, joka puolelle? Miksei pistetty palamaan koko hiton seetriä? Ei olisi tullut varmaan vilu ja kukkulalla palava puu olisi näkynyt "kymmeniä kilometrejä". Oisko tullut joku valtion metsänvartija lopulta ihmettelemään? Okei, eihän ne puut niin vaan syty, mutta jos laitetaan nuotio puun juurelle, niin kyllä se puu siitä lopulta syttyy. Näillä oli kaksi askia tulitikkuja ja he olivat pakkasessa metsässä. He tyytyivät tekemään huonoon paikkaan kynsitulet, polttelemaan sitä puolitoista tuntia ja kuolemaan kylmään. Miksi?

Kysymys 4: Minne retkeilijät olivat menossa?? Tämä on se tuhannen taalan kysymys. Nyt ei ollut kyse mistään 100 metrin paniikkipyrähdyksestä, vaan isossa ryhmässä kävelystä, joka kesti ehkä tunnin. Siinä ehdittiin jutella ja kysellä ja ihmetellä tilannetta moneen kertaan. Monelle tuli mieleen, että "minne me ollaan menossa". Minulle olisi tullut. Olisin ihmetellyt, että miksi me kävelemme sukkasillamme täysin tuntemattomalle taigalle kuolemaan? Minkä ihmeen takia he lähtivät tuonne metsään ja kävelivät pois päin teltalta, jossa oli heidän kamansa? Mitä he luulivat sieltä metsästä löytävänsä, että he selviävät? Vai oliko tämä kollektiivinen itsemurha, siltähän se vaikuttaa? Mikseivät he pysähtyneet metsänrajassa, jos heidän oli vielä tarkoitus palata teltalle? Miksi piti vielä lampun sammumisen jälkeenkin kompuroida kilometri eteenpäin? 9 erilaista ihmistä, kuka heidät vakuutti, että tämä on nyt se paras suunnitelma, millä selviämme?


Kun heillä ei ollut tietääkseni karttaakaan mukana, niin miten he olisivat mitenkään voineet selviytyä, jos eivät tienneet minne olivat menossa? Mikä heitä ajoi pois päin teltalta vielä senkin jälkeen kun akuutti luonnonkatastrofi oli takana? Vai oliko niin, että joku ulkomuistista muisteli, että tuolla on jossain semmoinen raviini, johon päästään suojaan. Vähän vielä, jätkät, jaksaajaksaa! Ja muut uskovat??


En käsitä.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8972
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Nyt tuolla yhdessä kartassa onkin merkitty, että setripuulta metsänrajaan oli vain 70-80 metriä!
https://dyatlovpass.com/controversy?lid=1#ravine
Eli Rakitinin kartta.

Mitä nyt sitten metsänä kukin pitääkin, mutta tietysti jos ihan varvikkoa on siihen mennessä ollut, niin nuotiota ei ole voinut aikaisemmin sytyttää, ehkä. Sinänsä nuotiopaikalla olisi ollut paljon kuivaa puuta.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

garcia
Wallander
Viestit: 1053
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja garcia »

Tää koko homma on selvä pyy.
Kuolemannaakan analysointi on juurikin.
Ja sitte Lobitschev ja Svetlana Oss - ne kirjat.

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8972
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

garcia kirjoitti:
Pe Tammi 17, 2020 11:35 am
Tää koko homma on selvä pyy.
Kuolemannaakan analysointi on juurikin.
Ja sitte Lobitschev ja Svetlana Oss - ne kirjat.
Juurikin mitä? :D :D
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Renault
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Renault »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Pe Tammi 17, 2020 11:27 am
Nyt tuolla yhdessä kartassa onkin merkitty, että setripuulta metsänrajaan oli vain 70-80 metriä!
https://dyatlovpass.com/controversy?lid=1#ravine
Eli Rakitinin kartta.

Mitä nyt sitten metsänä kukin pitääkin, mutta tietysti jos ihan varvikkoa on siihen mennessä ollut, niin nuotiota ei ole voinut aikaisemmin sytyttää, ehkä. Sinänsä nuotiopaikalla olisi ollut paljon kuivaa puuta.
Ai sä luulit että porukka käveli kilometrin verran oikeassa metsässä ja sitten vasta löytyi kuivaa oksaa poltettavaksi. Se ns. metsä on vielä nykyisissäkin kuvissa lähinnä ohutta koivunriukua ja pensaikkoa jossa siellä täällä joku isompi puu.
Sulla on vähän liian optimistinen kuva kuivan polttopuun määrästä talvisessa Uralin maisemissa. Palavaa materiaalia ovat lähinnä tuollaisen Siperian setripuun kuivat alaoksat ja niitäkin on oma hommansa katkoa ilman sahaa tai kirvestä.
Joo, et saa pystyssä olevaa elävää puuta palamaan vaikka olisi muutama kanisteri jotain palavaa nestettä messissä. Tuore puu sisältää aivan liikaa vettä palaakseen.
Garcia se onkin sitten ratkaissut koko tämän arvoituksen. Voisit kertoa jo, älä pidä meitä pitkään jännityksessä...

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8972
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Renault kirjoitti:
Pe Tammi 17, 2020 8:05 pm
Kuolemannaakka kirjoitti:
Pe Tammi 17, 2020 11:27 am
Nyt tuolla yhdessä kartassa onkin merkitty, että setripuulta metsänrajaan oli vain 70-80 metriä!
https://dyatlovpass.com/controversy?lid=1#ravine
Eli Rakitinin kartta.

Mitä nyt sitten metsänä kukin pitääkin, mutta tietysti jos ihan varvikkoa on siihen mennessä ollut, niin nuotiota ei ole voinut aikaisemmin sytyttää, ehkä. Sinänsä nuotiopaikalla olisi ollut paljon kuivaa puuta.
Ai sä luulit että porukka käveli kilometrin verran oikeassa metsässä ja sitten vasta löytyi kuivaa oksaa poltettavaksi. Se ns. metsä on vielä nykyisissäkin kuvissa lähinnä ohutta koivunriukua ja pensaikkoa jossa siellä täällä joku isompi puu.
Sulla on vähän liian optimistinen kuva kuivan polttopuun määrästä talvisessa Uralin maisemissa. Palavaa materiaalia ovat lähinnä tuollaisen Siperian setripuun kuivat alaoksat ja niitäkin on oma hommansa katkoa ilman sahaa tai kirvestä.
Joo, et saa pystyssä olevaa elävää puuta palamaan vaikka olisi muutama kanisteri jotain palavaa nestettä messissä. Tuore puu sisältää aivan liikaa vettä palaakseen.
Garcia se onkin sitten ratkaissut koko tämän arvoituksen. Voisit kertoa jo, älä pidä meitä pitkään jännityksessä...
Joo, tuolla yhdessä karttakuvassa "annettiin ymmärtää", että se metsänraja oli siellä 450 metrissä, mutta kaipa se oli puuraja, eli ei vielä kunnon puita.

Kyllähän ne tuoreetkin puut palaa, ei sitä olisi metsäpalojakaan muuten. Tuore puuhan palaa paljon kuumemmin kuin kuiva, eikä polttolaitoksiin enää kuivata puuta lainkaan: https://yle.fi/uutiset/3-9466222
Tietysti se vaatii aika kovan lämmön, että syttyy, ei se tulitikulla syty, mutta jos laitat niitä kuivia puita ensin tuoreen puun juurelle (ja saa se toki pystyyn kuollutkin olla) ja teet siihen nuotion, niin kyllä se nyt jossain vaiheessa syttyy se puukin (en tarkoita, että koko komeus liekkeihin yhtäkkiä roihahtaa). Tuolla kun on kuvia siitä setripuusta, niin hyvää ohutta koivuriukua on joka puolella ja etsijäiden mukaan kuivaa puuta paljon. Kyseessähän oli harventamaton metsä, jossa puut saattoivat kuolla pystyynkin, eli kuollutta puuta ja oksaa löytyi, jos ei montaa metriä ollut hankea päällä.

Lisäksi pakkasella puut eivät ole niin märkiä kuin kesällä. "Lämpötilojen alentuessa muutamaan plusasteeseen puiden soluihin muodostuu veden tilalle sokereita, proteiineja ja muita soluliman jäätymispistettä laskevia aineita. Pakkassäällä solujen ulkopuolelle kertyy jäätä, joka edelleen vetää vettä pois solujen sisältä." Talvisodassakin kyllä hakattiin ja poltettiin jäisiä puita metsistä tietääkseni, ei ollut kesän yli kuivunutta tarjolla.

Mutta ehkä näille ei vain tullut mieleen, että voisi toisenkin nuotion tehdä, eihän se tullut täällä kellekään muullekaan mieleen.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Voivoi, mitäpä tässä ennää sanois. Ensinnäkin kun laskeudutaan tunturista on ensin vaivaiskoivikkoa ja myöhemmin kitukasvusta muuta, yleensä kuitenkin pohjoisen olosuhteissa kasvanutta tiheäsyistä sitkeää puuta. Miten sitä puukolla sais tehtyä tarpeeksi, että siellä tulilla olis aikaa olla. Palaa se vaivaiskovukin, mutta ei semmosilla kynsitulilla pärjää nuilla varusteilla ja tuossa kelissä. Pystyyn kuivuneet pienemmät puut voi käsin katkoa ja niitäkään ei ole vieri vieressä. Tervaskannoista sais kestävät kuumat tulet, neki vaan on lumen alla hakusessa ja monesti tarvis kirveen siihenkin.
Tuo useamman nuotion tekokin vaatisi taas enemmän puuta ja sitäpaitsi siihen vasta paleltuuki. Nousevat ilmavirtaukset vetää kylmää ilmaa ympäriltä ja olo on kuin tuulitunnelissa. Paksut kelot sahalla päällekkäin rakotuliksi ja laavu suojaksi, lämmin untuvapussi niin ainut mahis selvitä.
Lumiluola myös hyvä ja sitähän siellä oli tehty. Lumi hyvä eristämään ja suojaa viimalta... Nimenomaan tiesivät puron varressa olevan paksun lumen ei mitään noviiseja.
Mutta mutta, tuo pako teltalta, murtumat ja säteily, onko KN niihin mitään teoriaa se tässä ihmetyttää, tuo muu kamppailu on järkeenkäyvää.
Toisaalta "nimetön päiväkirja" kerrotaan 30 tai 31.1 illalla olleen kinaa pojat riidelleet kuka teltan omistaa...(muistista vetasin).
Olisko ollut päivä pari myöhemmin kovempi riita ja osa viillellyt teltan ja uhonnut "kyllä me pärjätään lumiluolassa ja...." ?????

hutkivajournalisti
Tarkastaja Morse
Viestit: 966
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

erämaaetsivä kirjoitti:
La Tammi 18, 2020 1:19 am

Mutta mutta, tuo pako teltalta, murtumat ja säteily, onko KN niihin mitään teoriaa se tässä ihmetyttää, tuo
Katabaattinen tuuli.

Rotko, josta loput uhrit löydettiin, oli sen verran syvä, että luunmurtumat ovat voineet syntyä rotkoon putoamisen seurauksena.

Havaittu säteily ei ollut ominaisuuksiltaan sellaista, että se viittaisi sotilaskäytössä olevaan ydinmateriaaliin. Mahdollisena lähteenä on voinut olla esim. laboratorio (uhrit olivat teknisen alan opiskelijoita).
JammuSetä kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:56 pm
Jakomielitauti on vittumainen sairaus ku toinen persoona ei välttämättä näemmä aina tiedä toisen tekemisistä ja välillä taas menee persoonat sekasin.

Renault
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Renault »

Erämaaetsivä: Ei siellä teltan omistusoikeudesta riidelty, taisi olla vain pientä kärhämää kun se nuorempi tyttö ei jaksanut tehdä (kuntoko petti?) omaa osaansa askareista, vaan paineli notskille istuskelemaan.

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Renault kirjoitti:
La Tammi 18, 2020 12:00 pm
Erämaaetsivä: Ei siellä teltan omistusoikeudesta riidelty, taisi olla vain pientä kärhämää kun se nuorempi tyttö ei jaksanut tehdä (kuntoko petti?) omaa osaansa askareista, vaan paineli notskille istuskelemaan.
Ok, mutta keskinäinen riitaantuminen selittäis jotain, muttei kaikkea, mm varusteiden jättöä teltalle. Toisaalta jos paremmin pukeutuneet pakottivat muut jollain uhaten... (välistä toivon etten ois koskaan tutustunut tähän juttuun) On tämä outoa !

Kyllä se täytyi olla joku valtava lämmön lähde joka laittoi porukan vähissä vaatteissa liikkeelle.

hutkivajournalisti:
Havaittu säteily ei ollut ominaisuuksiltaan sellaista, että se viittaisi sotilaskäytössä olevaan ydinmateriaaliin. Mahdollisena lähteenä on voinut olla esim. laboratorio (uhrit olivat teknisen alan opiskelijoita).
No eihän kaikki neljä olleet työn tai opiskelun vuoksi säteilyn kanssa tekemisissä, silti vain näiden neljän vaatteet oli kontaminoitunu säteilylle. Puron veden oli oltava pahasti saastunutta, tai jotain sattui juuri näille neljälle.
Mansit ovat kertoneet, heitä kiellettiin käyttämästä kaivoja tapahtuman jälkeen ja alueella oli metsästyskielto. Tämä kielto oli kestänyt kolme vuotta. (löytyy tuolta daytlovpass sivuilta)

Vastaa Viestiin