Tapaus Dyatlov pass (1959)

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3776
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja skoone »

erämaaetsivä kirjoitti:
La Tammi 25, 2020 12:39 am
KN:
Ja tosiaan, jos selän pitäisi jäätyä, niin miksi jäätyivät sormet ja varpaat? Eikö niiden olisi pitänyt pysyä lämpimämpinä, kun olivat kohden nuotiota?
Se oli vertauskuva, kun sukat palaa ja selkä jäätyy. Sormet ja varpaat jäätyy ensin, ihmis roppa pyrkii säilyttämään tärkeiden elinten verenkierron viimeiseen asti, ääreisverenkierron kustannuksella. Näillähän oli paleltumat ja palovammat eripuolilla kehoa, siis uupuneet tulen ääreen, tuli sammunut aikanaan... Kuka tietää vaikka saivat paleltumat jo ennen tulia, eivät pystyneet kerään puita tai kaivaan, muut pystyivät ja saivat hieman jatkoaikaa.
Oikeastiko tämä kaikki tapahtui nuotiolla istuessa, sillä aikaa kun toiset tekivät 50 metrin päässä lumeen istumapaikkoja? Kaipa sitten.
Mistä tuo "istumapaikkoja" on tullut ? Kyllä se risupeti on tehty makuupaikaksi, juurikin pitämään kroppa irti lumesta. Kerrotaan, ettei risupedillä oltu yövytty. Siitä voi vetää johtopäätöksen, että menehtyivät kesken työn touhun, vai ?

Laitan mietteeni tähän. Mitäpä, jos retkeläisille tuli hirveä riita. Kuvaus heidän viimeisesttä hiihto/kävelymatkastaan sinne teltalle vei voimat kaikilta varmaan. Sitten nousi se paha myrsky, joka nosti pakkaslukemia rutkasti. Osa porukasta päätti, että nyt teltta pystyyn tähän. Kulkivat siinä puurajan yläpuolella, rinteessä missä oli vähemmän lunta kuin vähän alempana esim siellä seetripuun luona. Kompassi ei toiminut, oli sekaisin sikdi, että maan uumenissa (kalliossa) oli rautamalmia...Osa (ne nuotiolta löytyneet) porukasta sanoi, että he jatkavat matkaa ja lähtivät sinne seetripuun suuntaan. Ja tekivät nuotionkin, Sitten loput, neljä kurusta löytynyttä ja kolme rinteestä takaisin yrittänyttä lähtivät teltasta kun jokin (se kumma valoilmiö) pelästytti heidät, ja lähtivät vauhdilla yrittämään seetrimetsään. Tuli tappelu siellä nuotiolla ja pari kuoli, neljä yritti sinne kurlle suojaan ja kolme päätti lähteä takaisin teltalle. Mutta se hirveä tuuli ja pakkannen tuli kaikkien kohtaloksi. Tässä on tietty pahoja aukkoja, mutta pääpointtini on se, etttä retkeläisten välinen riita pahoissa olosuhteissa hajoitti joukon ja siitä olii pahat seuraukset..
Muista lähdekritiikki!

Renault
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Renault »

Ei se valitettavasti Skoone toimi tuollainenkaan teoria. Telttoja oli vain yksi messissä, siinä on paha porukan yrittää edes teoriassa jakautua kahtia. Ilman telttaa jatkava porukka löytää itsensä aamunkoitteessa kuolleena ja he tietäisivät tämän.

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8294
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Renault kirjoitti:
La Tammi 25, 2020 10:45 am
...
Telttoja oli vain yksi messissä, siinä on paha porukan yrittää edes teoriassa jakautua kahtia. Ilman telttaa jatkava porukka löytää itsensä aamunkoitteessa kuolleena ja he tietäisivät tämän.
Mielenkiintoinen mysteeri ja kovasti pirstaletietoa, joista mahdotonta sanoa mikä totta ja mikä ei.

Mielestäni porukka oli kuitenkin ryhmä käveleviä kuolleita jo matkasuunnitelman jälkeen. Lähtökohdista on lisätietoa kuvineen esim. aiemmassa kirjoituksessani ja linkin takaa lisää englanniksi:
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 10#p973524
Burn
Loot
Murder

PS. U.S. legacy media did kill itself!

Renault
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Renault »

On Anoi Kaa: Tietysti vaikea sanoa milloin harrastelijaporukka muuttuu ammattilaisiksi, mutta ei nämä nyt ihan eilisen teeren tyttöjä ja poikia olleet eränkäynnissä ja talviretkeilyssä. Dyatlov oli tehnyt aikaisempina vuosina useita talvivaelluksia ja olihan mukana itse asiassa ammattilainen: Zolotarov. Oliko jo eräoppaaksi valmistunut vai viittä vaille, en nyt rupea tarkistelemaan.
Havereita on tietysti sattunut talvivaelluksilla kautta aikojen, mutta kyllä nämä olisivat löytyneet kuoliaaksi paleltuneena teltasta tai sen ympäristöstä, jos olosuhteet olisivat olleet heille liian rankat. Itse asiassa lähtivät teltasta yön selkään täysissä voimissa, kun selvisivät taivasalla vielä sen 6-8 tuntia. Tuo aikamäärä on arvioitu viimeisen aterian sulamisen perusteella ruumiinavauksissa, niin voinee pitää ainakin jotenkin luotettavana tietona.

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3776
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja skoone »

Renault kirjoitti:
La Tammi 25, 2020 10:45 am
Ei se valitettavasti Skoone toimi tuollainenkaan teoria. Telttoja oli vain yksi messissä, siinä on paha porukan yrittää edes teoriassa jakautua kahtia. Ilman telttaa jatkava porukka löytää itsensä aamunkoitteessa kuolleena ja he tietäisivät tämän.
Renault, vaikuttaa siltä, että et oikein ymmärtänyt pointtiani! Siis jos ihmiset kuttuuntuvat toisiinsa todella, ei siinä ajatella telttoja vaan lähdetään erilleen teltanliepeet heiluen.

Ole hyvä ja hyppää minun viestini yli, ei sinun tarvitse ampua mun teorioita alas.
tervehtii skoone (huom se kirjoitetaan pienellä s:llä, mutta eihän pienet asiat mitään merkitse ;)
Muista lähdekritiikki!

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4405
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja damfin »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Pe Tammi 24, 2020 11:24 pm
Tuuli on niin kova, että ihmiset ei pysty sitä vastaan kävelemään, mutta ei kuitenkaan niin kova, että teltta kaatuisi tai ne teltan vieressä pystyssä olleet sukset?
Näillähän oli kompassikin matkassa, mutta metsästäkään eivät sinne varastolle yrittäneet.

Kun ei siinä mitään ihmeellistä vielä olekaan, että porukka jonkun syyn takia pakenee teltasta (tosin sen viiltely on aika kummaa), mutta sitten kun ovat siellä pihalla, niin yhä vain se tuuli puhaltaa koko sen kilometrin (500 metriä aivan paljasta hankea). Eihän he ole siellä ulkona mitenkään mitään turvassa, eikä mikään estä heitä hakemasta välineitä teltasta, vaikka kuinka olisi millainen myrsky. Vai mikä sen esti? Kaksi metriä teltasta pois päin ei ole sen turvallisempaa kuin kaksi metriä teltan suuntaan.

Minusta tuntuu, että yritätte tehdä täysin järjettömästä käytöksestä jotenkin väkisin luonnollista. Nämä tekivät itsemurhan, ilmeisesti.
Minusta taas tuntuu, anteeksi vaan, siltä että sinä yrität sitä asemiesteoriaa ylläpitääksesi sivuuttaa monet aivan selkeät faktat jotka on tuotu esille ja joita löytyy sieltä dyatlovpass sivustolta.
Ensinnäkin, sanot että teltta ei kaatuisi, no sehän oli löydettäessä kaatunut ja lumeen hautautunut, mistä sinä tai kukaan meistä voi tietää milloin kaatuminen alkoi?
Ja ne syvään lumeen upotetut sukset ovat niin tiukassa että niiden siinä pysyminen ei ole kovin suuri ihme.

On hyvin mahdollista että se tuuli alkoi nopeasti kasaamaan lunta teltan ylärinteen puoleiselle seinälle ja katolle saaden sen nopeasti kaatumaan teltassa olijoiden päälle, tässä vaiheessa myös oviaukon puoleinen pääty on jo voinut olla lumen tukkima niin että nappien aukaisu ja sitä kautta poistuminen ei enää onnistunut. Tuskin tuollaisessa tilanteessa tulee mieleen jäädä sinne kaatuvaan telttaan odottamaan hautautuuko se kokonaan estäen ulos kaivautumisen enää myöhemmin, telttakangas on jo tuossa vaiheessa voinut ruveta kiristymään sisällä olijoiden päälle jolloin on pikaisesti kaivettu puukkoja esiin ja viilletty kangas auki että on päästy pois sen alta, ja kun sieltä on päästy ulos niin voimakkaassa tuulessa ei ole enää voitu muuta kuin lähteä pakenemaan tuulen suuntaan metsänrajaa kohden hakemaan suojaa tuulelta.
Tähän https://dyatlovpass.com/swedish-russian ... 2019?lid=1 kannattaa ehdottomasti tutustua, mielestäni siitä saa melko hyvän nykyaikaisen käsityksen siitä millaista tuolla on ollut yöpyä.
Kuolemannaakka kirjoitti:Tehdäänkö koe, että saanko tunnin palaneesta nuotiosta (jos on sen verran pitkä oksa, että sitä voi kädessä kantaa) siirrettyä tulen 50 metrin päähän, eli sytytettyä sillä valmiiksi tehdyn nuotion sytykkeet? Tai saako 4 henkilöä, joista jokaisella on oksa?

Hei nyt ajatusta kehiin. Se oksa on päästään punahehkuinen. Tuolla oli 8cm paksuja "polttopuita".
Jos koe helpottaa sinua ymmärtämään käytännön ongelmat tuossa tulen siirtämisessä, niin tee ihmeessä se koe, mutta olosuhteissa jossa tuulee kovaa ja joudut kahlaamaan vyötäisiin asti upottavassa lumessa sen 50 metriä.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
taotao
Alibin satunnaislukija
Viestit: 116
Liittynyt: To Maalis 24, 2016 12:59 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja taotao »

^ jep. Esim. Tämä kuva https://dyatlovpass.com/resources/340/D ... -32-11.jpg

Mies näyttää jo tuossa ihan pystyyn jäätyneeltä.

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Renault:
Oli. Notski oli aivan puun vieressä noin puoli metriä rungosta ja muista nuotiosta ei mainintaa lähteissä. Siitä ns. lumiluolasta ja sen olemassaolostakaan ei taida olla varsinaisia todisteita ja en itsekään usko, että pystyivät paljain käsin kaivamaan minkäänlaista luolaa lumeen.
Korkeintaan tamppailivat puronuomassa lunta jonkinlaiseksi alustaksi - siihen oksaa ja risua päälle - mutta ollaanhan raviinissa sentään välttävässä tuulensuojassa.
Kyllä sen pystyy tekeen aivan paljain käsin. Jokainen 60-70-luvulla lapsena elänyt sen tietää.... Tunturissahan on vähän, tai paikoin ei ollenkaan lunta ja se on kovaa. Metsäisessä maassa sitten enemmän ja pehmeämpää lunta. Nuissa paksunlumen paikoissa mihin on tuuli ajattanut on lumi pehmeää.
Ensimmäinen etsintäryhmä oli pistellyt nuilla rasseilla jo pari viikkoa tapahtuman jälkeen, mutta rassit eivät olleet riittävän pitkiä ruumiiden löytämiseksi. Tilasivat jopa kerran pitempiä rasseja. (huom.vähän aikaa tapahtuneesta)
Pakkasessa ja viimassa jo pelkkään tuulensuojaan pääsy tuntuu kun olis tullut sisälle lämpymään huoneeseen. Luolassa olo perustuu sitten oman ruumiinlämmön mahdollisimman pieneen menettämiseen ja tilan lämpenemiseen siellä olevien ruumiinlämmöstä.

garcia
Wallander
Viestit: 1053
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja garcia »

Renault kirjoitti:
La Tammi 25, 2020 9:15 am


Garcialle tuosta lavastus-teoriasta: Olisi kyllä sen verran monimutkainen lavastus, että miksi vaivautua. Vähemmälläkin lavastelulla olisi pärjännyt. Tämä juttu on niin mielikuvituksellinen, että vaikea uskoa että joku olisi sen "käsikirjoittanut".
Tämä on juuri niitä todellisuus on tarua ihmeellisempää-keissejä.
En mä nyt sitä tarkota että tää koko tapaus


ois ollu jonkinlainen käsikirjoitettu lavastus, vaan että murhien jälkeen on lavastettu.

, Teltta on itseasiassa sisältä aivan liian siisti jos ajatellaan sellasta tilannetta jossa asemiehet tulee riuhtomaan ihmisiä ulos.
Samaten mukaan on voitu ottaa puukot ja se hakku mutta aseilla uhaten ne on määrätty pois. Teltan ympäristössä on tapeltu ja monien kertoman mukaan askeleet alko vasta n. 50 metriä teltalta, teltan ympärillä oleva lumi oli eriväristä ja rakeisempaa kuin 50 m eteenpäin, niinkuin muualta tuotua..
Henkilöitä on kidutettu jossain muualla kuin kuolinpaikoillaan, varsinkin raviiniin heitetyt.
Se lumikuoppa oli tuskin Dyatlovin porukan kaivama.

Renault
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 197
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 10:13 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja Renault »

Erämaaetsivä:
Kyllä kai sitä lunta kaivelee vaikka paljainkin käsin, mutta eikö tuo aiheuta lievää vakavampaa kylmettymistä händyihin? Jos nyt ovat sen luolan kaivaneet, niin etsijät eivät siitä mitään merkkejä löytäneet ja vaikea sellaisia kai olisi löytääkään. Lumiluola hautautuneena lumeen, niin...
Vielä oudompaa, että eivät kuolleet sinne vaivalla tehdylle risupedille, vaan muutaman (etäisyys vaihtelee lähteestä riippuen) metrin päähän siitä.
Viimeksi muokannut Renault, La Tammi 25, 2020 2:43 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

garcia
Wallander
Viestit: 1053
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja garcia »

Yleisesti ottaen tän tapauksen aiheuttaja EI ollu enssijaisesti kylmyys, tuuli, lumi ja se että ollaan tunturissa vaan se/ne pakottava tekijä/t jonka seurauksena oli pakko lähteä kävelemään sisävaatteissa ilman kenkiä 1,5 km pimeessä kohti metsänrajaa.

Jos asemiehet kulki perässä ja kuulusteli ja kidutti (muistakaa useimpien työpaikat) niin ruumiinvammat ja 4 raviiniin kuolleen vammat sekä Slobodin ois voinu kuolla yhtälailla vaikka ois ollu kesä . Myös Doroshenkoa oli kidutettu nuotiolla painamalla rintakehää.

Kaikkia oli mukiloitu ja/tai poltettu tulella,
sen ois voinu tehdä myös kesällä. Osan lopullinen kuolinsyy oli tietysti hypotermia mutta kuolemien primus motor ei ollu kylmyys, tuuli, myrsky etc.
Vaan jotain muuta.

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

damfin:
Tähän https://dyatlovpass.com/swedish-russian ... 2019?lid=1 kannattaa ehdottomasti tutustua, mielestäni siitä saa melko hyvän nykyaikaisen käsityksen siitä millaista tuolla on ollut yöpyä.
Olin tämän jo lukenut, mutta nyt uusintana lukiessa huomasin seikan: Nämähän olivat kaivaneet kaksi luolaa ja mikä löytyi käyttämättömänä toukokuussa oli tarkoitettu näille rinteestä ja seetriltä löytyneille. Rotkosta löytyneet ovat olleet omassa luolassaan sen sortuessa ja mahdolliset alus-oksat sun muut pehmikkeet ovat kadonneet sortumassa mikä mihinkin, loput on keväinen tulvavesi vienyt mukanaan.
Aiemmin ihmettelin jalkojen ja käsien luiden eheyttä, mutta eihän paksun sortuvan lumen seassa voi hallita raajojaan ottamaan vastaan pudotusta. Tämä alkaa saamaan luonnollisen selityksen tapahtumille. Hyvä linkki kannattaa jokaisen lukea ajatuksella, siitä saa hyvän kuvan olosuhteista.
Säteily on viellä mysteeri ja linkissä epäilevät johtuvan yhden retkeläisen työskentelyä siellä säteilyn parissa. Itse vähän epäilen käyttäneen samoja vaatteita vaelluksella, kun sisäelimien säteily ei kuitenkaan poikennut verrokin, auto-onnettomuudessa kuolleen elinten säteilystä. Olisiko puron vesi ollut jo valmiiksi saastunutta, olihan neuvostoliitossa tuolloin aktiivinen aika juurikin erilaisille ydinkokeille ???? Niin ja ne viimeiset kuvat ???

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4405
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja damfin »

Kuolemannaakalle vielä niistä pystyssä töröttävistä suksista,
Pidän hyvin mahdollisena että ne eivät olleet siinä pystyssä silloin kun teltta löytyi, perustuen teltan löytämisessä mukana olleen haastatteluun:
That is, we decided to go in the direction of this cliff. Therefore, we moved there, and when we moved in this direction, we walked like this to the left ... and about 50 meters to the left we found the tent. It’s like we’re going from here to there, here - and to the left of the slope we found a tent, about 50 meters... we saw the top of the tent. Because only the top was sticking out
(lainaus Sharavinin haastattelusta)

Hän siis kertoo että he näkivät teltan päädyn yläosan (top of the tent?) koska mitään muuta ei ollut näkyvissä, joten jos ne sukset olisivat olleet siinä pystyssä niin kai he olisivat ensimmäisenä jo kaukaa nähneet ne sukset?
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Renault kirjoitti:
La Tammi 25, 2020 2:32 pm
Erämaaetsivä:
Kyllä kai sitä lunta kaivelee vaikka paljainkin käsin, mutta eikö tuo aiheuta lievää vakavampaa kylmettymistä händyihin? Jos nyt ovat sen luolan kaivaneet, niin etsijät eivät siitä mitään merkkejä löytäneet ja vaikea sellaisia kai olisi löytääkään. Lumiluola hautautuneena lumeen, niin...
Vielä oudompaa, että eivät kuolleet sinne vaivalla tehdylle risupedille, vaan muutaman (etäisyys vaihtelee lähteestä riippuen) metrin päähän siitä.
Sieltähän löytyi monenlaista revittyä rättiä ja ovat voineet suojata paljaita käsiä. Tuulensuojassa kaivaessa tulee taatusti lämmin, mikä taas edesauttaa käsien verenkiertoa.
Kuva
Toki tuohon on ajattanut lisää lunta helmikuun jälkeen, mutta pitää muistaa myös osan sulaneen toukokuun auringossa. Kuten tuossa aijemmassa postauksessa kerroin, oli rassattu jo helmikuussa lunta oli jo paljon ko. paikassa.
Tämähän löytyi kaivamalla lumessa olevia havuja seuraten, olivat ilmeisesti varisseet kulkuaukolta luolan perälle.

erämaaetsivä
Matlock
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Tapaus Dyatlov pass (1959)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Jaa, pitää vetää hieman pakkia päälle ei tuo rotko ole niin syvä, että selittäis murtumat. Kyllä tässä on jotain muuta takana.
kuva ruumiiden löytöpaikalta.
Kuva


Tämä kuva kertoo miten lumi kinostuu juuri tiettyihin paikkoihin ei kuitenkaan ole se ruumiiden löytöpaikka tämä.
Oletin jotain tällaista rotkoa:
Kuva

Vastaa Viestiin