Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

aivoriihi kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 8:24 pm Nyt, kun koko kansan pitaisi olla yhdessa rintamassa virusta vastaan, alkaa Stadi vastaan Lande Show :?: Uskomatonta :roll:
Tuo nyt on veljellistä kettuilua puolin ja toisin. IS ja IL kommenttikentissä on huomattavasti totisempaa, jos näppäimistö voisi tappaa niin moni olisi jo hengetön, ilman tartuntaakin.

Kun virus oikein alkaa laukkaamaan ja rajoitukset kiristymään, niin ensimmäinen lynkkaus tapahtuu kahden viikon sisällä.
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Noni, palataan asiaan. Italian tiukat toimet näyttävät purevan, pari viimeistä vuorokautta uusien sairastumisen määrä ollut laskusuunnassa. Tänään noin 4800 uutta tartuntaa.
Mailmanlaajuisesti kuitenkin suunta ylöspäin. Alkaa tulla uutta nousijaa köyhistä maista. Etelä-Afrikka esim alkanut nostamaan +25% päivänousua.
Saa nähdä missä vaiheessa iskee paniikki suomessa ja pitää tunkea loputkin varusteet Afrikan apuun :D
Viimeksi muokannut Juujaa, Ma Maalis 23, 2020 9:32 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

VastarannanKiiski kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 5:54 pm Maailman parhaat käytännöt löytyvät usein muualta kuin Suomesta. Virossa saatiin toimiva potilastietojärjestelmä nopeasti ja edullisesti.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001764631.html
"Lääkärilehti: Viro teki vuodessa sen, mihin Suomessa on hukattu jo 10 vuotta
Suomessa on kehitetty sähköisiä potilastietojärjestelmiä 10 vuotta ja projektiin arvioidaan palavan rahaa 400-500 miljoonaa euroa. Lääkärilehden mukaan Virossa sähköinen e-resepti valtavirtaistui vuodessa, ja myös sähköinen potilastietojärjestelmä on otettu vauhdilla käyttöön.

Yksinkertaisuuden ohjenuoralla toteutettujen virolaisprojektien yhteiskustannukset olivat noin 11 miljoonaa euroa."

En kopioi koko juttua, kun se ei tähän aiheeseen liity. Suomessa vaan on kummallinen asenne, ettei voida pyytää/ostaa osaamista muualta vaan tihrataan omin voimin täysin toivottomia projekteja, joihin oma osaaminen ei riitä niin terveydenhoidossa kuin joukkoliikenteessä ja muussakin.

Tuokin koronatesti pitäsi pikimmin ottaa käyttöön myös meillä ja WHO:n suositusten mukaan testata paljon enemmän ihmisiä. Ylpeyskö syynä vai silkka tyhmyys?
THL:n pellet on oma lukunsa. Ilmeisesti kyseessä on hyväveli-suojatyöpaikka ja duuni saatu muilla kuin ammatillisella osaamisella. Pitääkin katsoa viihteeksi nyt se niiskunenäinen ja hikoileva tiedotustilaisuus uudestaan. Muistaa taas punnita THL:n lausuntoja sen valossa.

Kyse nimenomaan on näistä suojatyöpaikoista. Miksi Suomi toteuttaisi 10 miljoonalla potilastietojärjestelmän, kun sen ympärille saadaa valutettua yli 100 miljoonaa veronmaksajien rahaa ja kaikki järjestelmää toteuttavat hyötyvät asiasta suuresti pl. veronmaksajat.

Näin se on myös THL:llä. Samat ihmiset ikuisuusviroissaan, ei koulutuksen, ei tietotaidon päivittelyä. Leppoisa virka, jossa joskus joutuu julkisesti nolaamaan itsensä, kun ei tiedä ollenkaan mistä on kyse, mutta jotain pitäisi sanoa ihmisille hädän hetkellä.

Valtiolla on Suomessa yllättävän paljon ihmisiä töissä, jotka eivät ole päteviä virkaansa. Näitä on jaeltu periaatteella kaverilta kaverille ja pätevyyttä on voinut vielä silloin 30-40v sitten virkaa jaettaessa olla, mutta niiden olisi tullut olla määräaikaisia, ei ikuisia virkoja.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

sikakoira kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 6:01 pm
– Joukkoja on liikkeellä, mutta se ei liity näihin mahdollisiin liikkumisrajoituksiin, varmistaa puolustusvoimien tiedotuspäällikkö, VTL Max Arhippainen.

Arhippaisen mukaan käynnistymässä on harjoitus, johon kaupunkijääkärit ovat saapumassa. Uuttamaata kohti, kuten havainnot ovat osoittaneet.
Eikös tällainen harjoitus nyt olisi pitänyt perua, kun on sitä tappavaa "Venetsiantautia" liikkeellä? Kyllä, ilmeisesti uusimaa saadaan suljettua n. kuukausi myöhässä. Normaalia toimintaa Suomessa, ensin valmistellaan kaikkea niin kauan, että kun lopulta saadaan jotain toteutettua niin siitä on varsin laiha lohtu kellekkään.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Just tommosten idioottien takia virukset leviää, ollaan näennäisesti eristyksessä, mutta ei sitten kuitenkaan.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

On Anoi Kaalta hyvä bongaus josta tulemme vielä jatkossa kuulemaan.Saattaa olla että Corona oli se viimeinen sysäys uuteen aikakauteen.Virtuaali valuuttaa on kaikessa hiljaisuudessa jo pitkään suunniteltu jotta isoveli pystyy valvomaan kaikkea rahaliikennettäsi esteettä. Kiinahan tässä on edelläkävijä .

https://www.technologyreview.com/s/6149 ... dcep-test/
China may be just about to launch its digital currency in two cities
Real-world tests of the system are set to begin soon, according to a local news report.
On Anoi Kaa kirjoitti:
Täyttä paskaa muuten, mutta muistetaanpa tämä:
Nyt tuskin kukaan enää uskaltaa ottaa käteistä vastaan sitä koronasormillaan ojentavalta ulkomaalaiselta.
Muistetaan tuo myös tulevaisuudessa
Tuohan on ollut tosiaan jokaisen teknokraatin märkä unelma jo pitkään.

Aiheesta hyvä artikkeli

https://steemit.com/bitcoin/@corbettrep ... d-currency
Who's Afraid of Decentralized Currency?
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ranska tiukentaa eristyssäädöksiään.

Uusien rajoitusten mukaan esimerkiksi kaikki ulkona tapahtuva fyysinen liikunta kuten hölkkääminen yli kilometrin päähän kodista on kiellettyä. Samoin kaikki ulkoilmatorit suljetaan, kertoo pääministeri Edouard Philippe.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006450295.html
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11385
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Viettääkö ruotsalaiset aprillipäivää etuajassa vai mitä tämä on? "Ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys"?

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 1d523ca1e1
Tukholmassa yli puolet koronaan kuolleista somalitaustaisia

Tänään klo 22:07

Asiasta kertoo ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys.

Tukholman alueella yhdeksän ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tartuntaan, ja heistä kuusi on somalitaustaisia. Asiasta kertoo Ruotsin ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys SVT:n mukaan.

–Kun [virus] levisi Ruotsiin, ei ollut paljoa tietoa somaliksi ja monet elivät kuten ennenkin, sanoo yhdistyksen hallituksen jäsen Jihan Mohamed SVT:lle.

Mohamedin mukaan viisi kuolleista on Järvan alueella Tukholmassa, johon kuuluu muun muassa Rinkeby.

– En tiedä miksi nimenomaan Järvan alue näkyy koronakuolemissa, mutta monet asuvat siellä ahtaasti. Useat sukupolvet saattavat asua samassa asunnossa ja se saattaa vaikuttaa. Lisäksi tiedämme, että kansanterveys on yleisesti ottaen huonompi Järvan kaltaisilla haavoittuvaisilla asuinalueilla, Mohamed sanoo.

Hän on itse kasvanut alueella.

Mohamedin mukaan myös kulttuuriset syyt voivat vaikuttaa viruksen leviämiseen, sillä somalikulttuurissa on sosiaaliset kanssakäymiset ovat tärkeitä. Erityisesti, jos joku sairastuu, ovat huolenpito ja vierailut toisten luona tärkeitä.

Expressenin mukaan Ruotsissa koronaan on kuollut yhteensä 27 ihmistä.
Avatar
Taakibörsta
Harjunpää
Viestit: 311
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Ruotsi tulee olemaan näissä kisoissa kärki kolmikon joukossa aivan varmasta. Ruotsissa on ilmeisesti tarkoitus lakaista porukkaa isolla kädellä ja ratkaista vanhusten huollon "lopullinen ratkaisu" yhdellä kertaa.
TEGNELLIN lisäksi myös toinen ruotsalaisasiantuntija, entinen valtion pääepidemiologi ja Maailman terveysjärjestön WHO:n neuvonantaja Johan Giesecke ennusti, että epidemia helpottaa toukokuussa.

Uutistoimisto TT:n ja yleisradioyhtiö SVT:n haastatteluissa hän kehotti ruotsalaisia luottamaan kansanterveyslaitoksen asiantuntemukseen viruksen patoamisessa ja painotti myös omatoimista kontaktien vähentämistä samalla kun jokaisen pitäisi hänen mukaansa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

– Menkää ulos kevätaurinkoon. Olkaa raittiissa ilmassa. Ottakaa kaveri mukaan ja pitäkää metrin turvaväli, Giesecke sanoi SVT:lle.

Hän oli luottavainen sen suhteen että epidemia voi mennä ohi ennen kesää.

– Iso osa väestöstä saa immuniteetin, jolloin saavutamme laumasuojan. Sellainen vaikuttaa jo tapahtuneen Kiinan Wuhanissa, Giesecke lausui TT:lle.

Emeritusepidemiologi perusteli näkemyksiään sillä, että on nähnyt uransa aikana viisi pandemiaa ja hänellä on niiden perusteella myös koronasta ”näppituntumaa”.
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Taakibörsta kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 11:23 pm Ruotsi tulee olemaan näissä kisoissa kärki kolmikon joukossa aivan varmasta. Ruotsissa on ilmeisesti tarkoitus lakaista porukkaa isolla kädellä ja ratkaista vanhusten huollon "lopullinen ratkaisu" yhdellä kertaa.
TEGNELLIN lisäksi myös toinen ruotsalaisasiantuntija, entinen valtion pääepidemiologi ja Maailman terveysjärjestön WHO:n neuvonantaja Johan Giesecke ennusti, että epidemia helpottaa toukokuussa.

Uutistoimisto TT:n ja yleisradioyhtiö SVT:n haastatteluissa hän kehotti ruotsalaisia luottamaan kansanterveyslaitoksen asiantuntemukseen viruksen patoamisessa ja painotti myös omatoimista kontaktien vähentämistä samalla kun jokaisen pitäisi hänen mukaansa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

– Menkää ulos kevätaurinkoon. Olkaa raittiissa ilmassa. Ottakaa kaveri mukaan ja pitäkää metrin turvaväli, Giesecke sanoi SVT:lle.

Hän oli luottavainen sen suhteen että epidemia voi mennä ohi ennen kesää.

– Iso osa väestöstä saa immuniteetin, jolloin saavutamme laumasuojan. Sellainen vaikuttaa jo tapahtuneen Kiinan Wuhanissa, Giesecke lausui TT:lle.

Emeritusepidemiologi perusteli näkemyksiään sillä, että on nähnyt uransa aikana viisi pandemiaa ja hänellä on niiden perusteella myös koronasta ”näppituntumaa”.
Minkähanlainen boogi tällä Gieseckellä on parin kk päästä jos laumasuoja ei toteudukkaan odotetusti?
Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1449
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Hyviä uutisia Ruotsista

Tukholmassa yli puolet koronaan kuolleista somalitaustaisia. Jotain hyväkin, Rickebyongelma ratkaistu.
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Italiassa ja Espanjassa laumasuojajahti maksaa jatkuvasti henkiä ja taisinpa tajuta juuri myös sen, miksi kuolleisuus% on siellä paljon korkeampi kuin vaikkapa Kiinan ja Korean.
  • Italiassa ja Espanjassa viruksen riivaamille keuhkokuumepotilaille ei riitä enää tehohoitopaikkoja, jolloin kuolleisuus nousee rajusti
  • Ranskassa pelätään samaa, kun joillain alueilla sietokyky alkaa lähestyä.
  • Kiinassa ja Koreassa epidemia saatiin testaamalla ja eristämisellä rajattua, jolloin muualta maasta kyettiin siirtämään hoitokapasiteettia tukemaan saastunutta aluetta. Wuhaniin rakennettiin jooa uusi sairaala!
    Näin kapasiteetti pääosin riitti, vaikka sairaalat toki pullistelivat kuten videoilta näimme.
  • Suomessa valittiin THL:n suosittelema taktiikka, että annetaan levitä ja toivotaan, että kapasiteetti riittää. Lisää sitä ei saada.
  • Meillä ei rakenneta sairaaloita viikossa, eikä edes yritetä rakentaa kahdessa kuukaudessa.
Suomen noin 400 tehohoitopaikkaa riittää hyvin reilun viikon tai no, niissä mahdetaan päästä noin 1000 paikkaan pinnistyksin, mutta mikäli WHO osoittautuisi olemaan oikeassa, niin paikat ovat täynnä vajaassa kuukaudessa ja sitten valitaan nuoremmat ja terveimmät hoidettavat ja lopuille heippa&fix-it. Tällöin ne kuolemat siis alkavat piikkaamaan, mikäli tehohoitopaikat loppuvat.

Vanhemmasta väestöstä noin 10% sairastuneista tulee vaatimaan sairaalahoitoa ja siksi olisi kiva, että sairastuttaisiin vähän nyt keväällä ja tähän voimme vaikuttaa kaikki. Kuolema tässä ei ole kiva, keuhkot täyttyvät solu- ja tulehdusnesteistä ja hukkuu omiin liemiinsä. Toki munuaisetkin ovat prakanneet joillakin, ylikuormitusta ilmeisesti pernoissa, muistelen lukeneeni Kiinan raporteista. Tauti puhkeaa keskimäärin 5-6 pvän kohdalla, mutta myös 12-13 pvän itämisajasta ollaan raportoitu.
  • Suomen tämänhetkiset tartuntamäärät kertovat enemmän testauskapasiteetistä kuin muusta
  • Tauti tulee näkymään epäileville tuomaksille viimeistään kuun lopussa, kun nyt puhjenneet oireet ovat pahentuneet kunnon taudeiksi (ensioireista todella paskaan oloon noin 6 päivää)
Insallah, masennukseen ei kannata vaipua, mutta pitäkää ihmeessä huolta ettette tartuta ketään, joka on teitä heikoimmilla, täälläkin jotkut ovat kertoneet vaikeuksistaan ja he ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin ne renttevät epidemia-denialistit. Kannattaakin muuten pysyä anonyyminä niiden hommien kanssa, koska pelkästään itse tunnen kaksi ihmistä, jotka ovat valmiita ikävyyksiinkin, jos toisen vaimo tai toisen lapsi sattuisi saamaan tartunnan jonkun toisen välinpitämättömyyden takia. Toisen kohdalla voi pelkkä epäilys riittää ja en itsekään siksi aio käydä heillä kylässä kuin vasta, jos tämä menee ohi
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

On Anoi Kaa kirjoitti: Ti Maalis 24, 2020 1:33 am Italiassa ja Espanjassa laumasuojajahti maksaa jatkuvasti henkiä ja taisinpa tajuta juuri myös sen, miksi kuolleisuus% on siellä paljon korkeampi kuin vaikkapa Kiinan ja Korean.
  • Italiassa ja Espanjassa viruksen riivaamille keuhkokuumepotilaille ei riitä enää tehohoitopaikkoja, jolloin kuolleisuus nousee rajusti
  • Ranskassa pelätään samaa, kun joillain alueilla sietokyky alkaa lähestyä.
  • Kiinassa ja Koreassa epidemia saatiin testaamalla ja eristämisellä rajattua, jolloin muualta maasta kyettiin siirtämään hoitokapasiteettia tukemaan saastunutta aluetta. Wuhaniin rakennettiin jooa uusi sairaala!
    Näin kapasiteetti pääosin riitti, vaikka sairaalat toki pullistelivat kuten videoilta näimme.
  • Suomessa valittiin THL:n suosittelema taktiikka, että annetaan levitä ja toivotaan, että kapasiteetti riittää. Lisää sitä ei saada.
  • Meillä ei rakenneta sairaaloita viikossa, eikä edes yritetä rakentaa kahdessa kuukaudessa.
Suomen noin 400 tehohoitopaikkaa riittää hyvin reilun viikon tai no, niissä mahdetaan päästä noin 1000 paikkaan pinnistyksin, mutta mikäli WHO osoittautuisi olemaan oikeassa, niin paikat ovat täynnä vajaassa kuukaudessa ja sitten valitaan nuoremmat ja terveimmät hoidettavat ja lopuille heippa&fix-it. Tällöin ne kuolemat siis alkavat piikkaamaan, mikäli tehohoitopaikat loppuvat.

Vanhemmasta väestöstä noin 10% sairastuneista tulee vaatimaan sairaalahoitoa ja siksi olisi kiva, että sairastuttaisiin vähän nyt keväällä ja tähän voimme vaikuttaa kaikki. Kuolema tässä ei ole kiva, keuhkot täyttyvät solu- ja tulehdusnesteistä ja hukkuu omiin liemiinsä. Toki munuaisetkin ovat prakanneet joillakin, ylikuormitusta ilmeisesti pernoissa, muistelen lukeneeni Kiinan raporteista. Tauti puhkeaa keskimäärin 5-6 pvän kohdalla, mutta myös 12-13 pvän itämisajasta ollaan raportoitu.
  • Suomen tämänhetkiset tartuntamäärät kertovat enemmän testauskapasiteetistä kuin muusta
  • Tauti tulee näkymään epäileville tuomaksille viimeistään kuun lopussa, kun nyt puhjenneet oireet ovat pahentuneet kunnon taudeiksi (ensioireista todella paskaan oloon noin 6 päivää)
Insallah, masennukseen ei kannata vaipua, mutta pitäkää ihmeessä huolta ettette tartuta ketään, joka on teitä heikoimmilla, täälläkin jotkut ovat kertoneet vaikeuksistaan ja he ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin ne renttevät epidemia-denialistit. Kannattaakin muuten pysyä anonyyminä niiden hommien kanssa, koska pelkästään itse tunnen kaksi ihmistä, jotka ovat valmiita ikävyyksiinkin, jos toisen vaimo tai toisen lapsi sattuisi saamaan tartunnan jonkun toisen välinpitämättömyyden takia. Toisen kohdalla voi pelkkä epäilys riittää ja en itsekään siksi aio käydä heillä kylässä kuin vasta, jos tämä menee ohi
Aika selkeä vihjehän tuo 70v eristäytymis ohje on. Epäilen että yksikään 70 ei hengityskoneita nää. Jos ei satu sairastumaan tänään.
Italiassa asuvat hoitajat ja lääkärit ovat antaneet jo 30 000 potilasta sitten lausuntoja. Lausuntojen sisältö on kapasiteetin romahtaminen. Jos joutuivat jo 2 viikkoa sitten valikoimaan ketä laitetaan koneisiin niin eipä tarvitse ihmetellä uhrilukuja.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10643
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Minä taas uskon että suomen kohdalla ongelma jota nyt yritetään välttää on juurikin se että laki ja sen jääräpäisen tiukka noudattaminen ei anna sairaaloille mahdollisuutta valita tehohoitoon pääseviä potilaita iän tai terveyden saatikka selviytymismahdollisuuksien mukaan, vaan jonotusjärjestyksessä.
Eli jos nyt kävisi niin että suuret joukot yli 70 vuotiaita vanhuksia sairastuisi samaan aikaan, suuri osa heistä vaatisi tehohoitoa, ja heidät otettaisiin hoitoon tulojärjestyksessä vapaiden tai vapautuvien paikkojen mukaan, ja heidät pidettäisiin tehohoidossa kunnes he joko parantuvat riittävästi tai menehtyvät, ketään ei suomessa siirrettäisi pois tehohoidosta pelkästään sillä perusteella että saataisiin vapautettua hoitopaikka jollekin jolla on paremmat mahdollisuudet selviytyä tai enemmän rahaa, koska laki ei sellaista salli.
Joten hyvin pian tilanne olisi se että tehohoitopaikat ja hengityskoneet olisivat täynnä niissä kituvia vanhuksia, ja myöhemmin sairastuvia nuorempia ja parempikuntoisia alkaisi menehtyä jonottaessaan vapautuvia hoitopaikkoja. Ja lopulta sitten myös suuri osa niistä hengityskoneissa kituvista vanhuksista kuitenkin kuolisi myös.
Tässä tärkeä syy varjella niitä vanhuksia saamasta tartuntaa, koska heidän hoitoon joutumisensa tappaisi myös heidän jälkeensä sairastuneet nuoremmat hoitopaikkaa jonottavat.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Tukholmassa yli puolet koronaan kuolleista somalitaustaisia
Eilen klo 22:07
Asiasta kertoo ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys.
Ruotsin puolustusvoimat pystyttivät kenttäsairaalaa Göteborgissa maanantaina, kun Ruotsi varautuu koronapotilaiden kasvavaan määrään. Ruotsin puolustusvoimat pystyttivät kenttäsairaalaa Göteborgissa maanantaina, kun Ruotsi varautuu koronapotilaiden kasvavaan määrään.
Ruotsin puolustusvoimat pystyttivät kenttäsairaalaa Göteborgissa maanantaina, kun Ruotsi varautuu koronapotilaiden kasvavaan määrään. EPA/AOP

Tukholman alueella yhdeksän ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tartuntaan, ja heistä kuusi on somalitaustaisia. Asiasta kertoo Ruotsin ruotsinsomalialainen lääkäriyhdistys SVT:n mukaan.

–Kun [virus] levisi Ruotsiin, ei ollut paljoa tietoa somaliksi ja monet elivät kuten ennenkin, sanoo yhdistyksen hallituksen jäsen Jihan Mohamed SVT:lle.

Mohamedin mukaan viisi kuolleista on Järvan alueella Tukholmassa, johon kuuluu muun muassa Rinkeby.

– En tiedä miksi nimenomaan Järvan alue näkyy koronakuolemissa, mutta monet asuvat siellä ahtaasti. Useat sukupolvet saattavat asua samassa asunnossa ja se saattaa vaikuttaa. Lisäksi tiedämme, että kansanterveys on yleisesti ottaen huonompi Järvan kaltaisilla haavoittuvaisilla asuinalueilla, Mohamed sanoo.

Hän on itse kasvanut alueella.

Mohamedin mukaan myös kulttuuriset syyt voivat vaikuttaa viruksen leviämiseen, sillä somalikulttuurissa on sosiaaliset kanssakäymiset ovat tärkeitä. Erityisesti, jos joku sairastuu, ovat huolenpito ja vierailut toisten luona tärkeitä.

Expressenin mukaan Ruotsissa koronaan on kuollut yhteensä 27 ihmistä.
Marikki Nykänen
Tämä on aivan järkyttävää. Nyt ruotsalaisten täytyy antaa hätäapua somaliyhteisölle. Ensialkuun, vaikka 580 miljoonaa terveydenhoitoon ja ylläpitämiseen. Suomi voisi tehdä saman ennakoivasti, ettei näin pääse tapahtumaan. Olemme varmasti kaikki asiasta samaa mieltä. Eikö vain?
Vastaa Viestiin