Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17110
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Niko Ranta-aho istuu vangittuna Pasilan poliisivankilassa – tältä hän näyttää nykyään

Liikemies Niko Ranta-aho pidätettiin heinäkuussa ja on siitä asti istunut vangittuna.

Rantaaho_Baanus.jpg
Rantaaho_Baanus.jpg (134.91 KiB) Katsottu 8781 kertaa
Suuren Katiska-huumevyyhdin toinen pääsyytetty, liikemies Niko Ranta-aho on ollut tutkintavankeudessa nyt noin 8 kuukautta. Vapauden menettämisen lisäksi vankeudessa vietetty aika on tarkoittanut muun muassa eristystä avopuoliso, fitnessmalli Sofia Belórfista, joka on myös syytettynä samassa rikosvyyhdissä.

Pariskunta ei ole päässyt keskustelemaan kahdestaan sitten heinäkuun, jolloin heidät molemmat pidätettiin. Käräjäoikeuden istuntosali on siis ainoa paikka, missä Belórf ainakin toistaiseksi näkee puolisoaan. Belórf on ollut aktiivisesti läsnä Katiska-huumevyyhdin käsittelypäivinä.

MTV Uutiset sai kuvan Ranta-ahosta, joka on otettu viime keskiviikkona Pasilan poliisivankilassa. Kuvassa Niken paitaan pukeutunut Ranta-aho hymyilee turvapleksin takana ja puhuu puhelimeen, sillä myös vankiloissa on erilaisia järjestelyitä koronaviruspandemian vuoksi.

pelletatuoitu_kumitissien_ystävä.jpg
pelletatuoitu_kumitissien_ystävä.jpg (52.4 KiB) Katsottu 8781 kertaa
Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoi Rikospaikka-ohjelmassa, että olosuhteet eivät ole ajaneet Ranta-ahoa masennukseen.
– Kyllä hänen vointinsa on ollut koko ajan samanlainen. Ei ole mitään masennuskautta ollut. Ihan hyvin hän voi, Kaitaluoma sanoi Rikospaikka-ohjelmassa keskiviikkona.

Kaitaluoman mukaan Ranta-aho on viettänyt päiviään sellissä etenkin Katiska-vyyhdin asiakirjoihin tutustumalla.
– Päivittäisrutiinit, niin kyllä hän on aika ahkerasti jutun papereita siellä lukenut.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Vai että koronan takia pleksi...Voi helvetti.Ihan normaali vangin tapaaminen,sama on poliisilaitoksella kun on vangittuna.Joissaki vankiloissa pääsee ilman pleksiä tapaan.Joskus.Mutta siinä on pamppu pöydän päässä tai näköetäisyydellä kuitenkin.

Nyt tämä korona on joka asiasssa ja sitä tungetaan joka paikkaan mihin vaan voi keksiä.Seuraavaksi autossa on ikkunat koronan takia.Ja kuljettajalla NIKEN paita!! Koronan takia.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

tokkaukko kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 3:09 pm Vai että koronan takia pleksi...Voi helvetti.Ihan normaali vangin tapaaminen,sama on poliisilaitoksella kun on vangittuna.Joissaki vankiloissa pääsee ilman pleksiä tapaan.Joskus.Mutta siinä on pamppu pöydän päässä tai näköetäisyydellä kuitenkin.

Nyt tämä korona on joka asiasssa ja sitä tungetaan joka paikkaan mihin vaan voi keksiä.Seuraavaksi autossa on ikkunat koronan takia.Ja kuljettajalla NIKEN paita!! Koronan takia.
Ei ainakaan pasilassa ollut pleksiä, eikä sen enempää Sörkan vankilassakaan.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

mtv kirjoitti:otettu viime keskiviikkona Pasilan poliisivankilassa. Kuvassa Niken paitaan pukeutunut Ranta-aho hymyilee
No huh, kylläpä on röyhkee jäbä. Kaikki Suomen marokonsoturit kiehuvat taas raivoissaan, että kuka ihmeessä noita kalliita merkkituotteita tuolle tuonne tuo? Ja kuka ihmeessä kertoi RA:lle jo senkin, että burberry on nii out! Tää jäbä seuraa muotia vimpan päälle ja tietää, että nike ja vastaavat ovat tietyissä piireissä aina in (kuka muistaa ysärin lopun tosi kovikset nepparihousuissaan, ehkä pilotti- tai nahkatäkki niskassa?) eikä tarvitse välttis olla edes nike, kunhan on sporttia.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Mockingbird
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Helmi 11, 2020 12:24 am

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Mockingbird »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006446785.html
Huumeliigan pankkiiriksi epäilty mies jutteli huoletta ex-tyttöystävälleen – ei arvannut, kuka kuunteli puhelua

Poliisin arvion mukaan kolmekymppinen tamperelaismies oli suuren huumeliigan Suomen maajohtaja ja ”pankkiiri”. Miehelle aiotaan vaatia 11 vuoden vankeusrangaistusta.

HELMIKUUSSA 2019 kolmekymppinen tamperelaismies jutteli puhelimessa entisen tyttöystävänsä kanssa.

Heti puhelun aluksi vaihdettiin mielipiteet säästä.

– Vittu täällä on vaikee kävellä, kun on niin paljon lunta, sanoi ex.

– Nii on ihan törkeesti, vastasi mies.

Pian puhe kääntyi yhteisiin tuttaviin. Viihdelehti Seiskassa oli vastikään kirjoitettu fitness-malli Sofia Belórfista ja tämän uudesta miljonäärirakkaasta, liikemies Niko Ranta-ahosta.

Mies ja nainen hämmästelivät puhelimessa sitä, että Ranta-ahon verotettavat tulot olivat Suomessa vain joitakin tuhansia euroja vuodessa.

– Äijä vetelee Ferrareilla siellä ja neljän ja puolen tonnin tulot! naureskeli mies.

Mies sanoi entiselle tyttöystävälleen, että Ranta-aho kierrättää rahansa Dubain kautta, ja siksi ansiot Suomessa näyttävät niin pieniltä.

– Eikä siellä Dubaissa kaikki asiat nyt ihan päivänvaloa kestä, sanoi mies.

Kenties siinä vaiheessa mies ymmärsi puhuneensa ohi suunsa, sillä hän kiirehti tarkentamaan tarkoittaneensa luksuslomakohteen ihmisoikeustilannetta.

– Emmä tarkoittanut että Nikon jutut, vaan niinku yleensä jos puhutaan kaikista asioista Dubaissa, niinku ihmisoikeuksista ja kaikista muista.

Poliisi kuunteli puhelua joka tapauksessa mielenkiinnolla.

KYSEESSÄ oleva tamperelainen on Katiska-vyyhdin huumeorganisaation ”pankkiirina” pidetty, vuonna 1986 syntynyt mies.

Poliisin kuvauksen mukaan mies oli Ranta-ahon luottohenkilö ja Espanjasta johdetun huumeliigan tärkein kontakti Suomen päässä.

Liigan Suomen maajohtaja, kuten poliisi arvioi.

Poliisi kysyi mieheltä puhelusta viittä kuukautta myöhemmin, kun mies oli jo tutkintavankeudessa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta epäiltynä.

– Luulitko, että puhelimesi on kuuntelussa ja siksi alat höpötellä ihmisoikeuksista? kysyi kuulustelija.

– En. En ole osannut arvioida, että puhelintani kuunneltaisiin, mies vastasi.

POLIISIN mukaan huumeorganisaatio pyöri etenkin kahden ydinryhmän voimin.

Ensimmäinen ryhmistä oli Janne Tranbergin, entisen jengiläisen, käskyvallassa. Ryhmä koostui lähinnä henkilöistä, jotka olivat Tranbergin tavoin irtautuneet Cannonball MC:stä.

Toista ryhmistä käski liikemies Ranta-aho. Ryhmäläiset olivat Ranta-ahon vanhoja tuttuja Tampereelta eikä heillä ollut entuudestaan kummempaa rikollista taustaa.

”Pankkiiri” kuului jälkimmäiseen ryhmään. Hän oli tuntenut Ranta-ahon noin kymmenen vuoden ajan ja oli tämän parhaimpia ystäviä.

Poliisin epäilysten mukaan ”pankkiirin” roolina oli kerätä huumekaupasta saadut rahat, säilyttää niitä ja toimittaa ne lopulta päätekijöinä pidetyille Ranta-aholle ja Tranbergille.

Laskelmien mukaan ”pankkiiri” otti vastaan huumerahoja reilusti yli 200 000 euroa.

MIEHEN epäillään vuokranneen myös Tampereen Erkkilänkatu 11:stä kuntosalin kellaritilasta varaston, minne huume-eriä toimitettiin ja mistä huumeita levitettiin eteenpäin.

Huumevarastolla säännöllisemmin käyneitä kehotettiin hankkimaan kuntosalin jäsenyys, jottei liikkuminen paikalla näyttäisi epäilyttävältä.

Tällä hetkellä miestä uhkaa lähes yhtä pitkä vankeusrangaistus kuin päätekijöinä pidettyjä Ranta-ahoa ja Tranbergia.

Päätekijöille aiotaan vaatia haastehakemuksen perusteella maksimituomiota eli 13 vuoden vankeutta, ”pankkiirille” 11 vuoden vankeutta.

HUUMERAHAA kerättiin niin sanotuilla autopudotuksilla.

Miehen mukaan yksi pudotuksista tapahtui muun muassa tamperelaisen sporttibaarin Aikalisän parkkipaikalla sillä välin, kun hän oli hakemassa baarista ruokaa.

Hän kertoi sopineensa asiasta Ranta-ahon kanssa etukäteen Wickr-sovelluksen kautta. Sovelluksessa viestitään nimimerkkien turvin.

”Pankkiirin” mukaan hänen aliaksensa Wickrissä oli Mr. Hevonen ja Ranta-ahon Fatcobra.

– Ranta-aho kysyi millä olen liikenteessä ja vastasin, että olen Teslalla. Jätin autoni ovet auki ja hän nimenomaan neuvoi näin tekemään. Sitten poistuin hakemaan ruokaa ja palasin autolleni. Kotona autotallissani huomasin repsikan penkin alla kirjekuoren.

Kuoressa oli 10 000 euroa, jotka hän myöhemmin toimitti Ranta-aholle Turun Ruisrockiin.

”PANKKIIRI” on puolustautunut sanomalla, ettei tiennyt käteisen olevan huumerahaa. Hän toimitti rahaa palveluksena hyvälle ystävälleen.

– Olen halunnut vilpittömästi auttaa ystävää, vaikka nyt kuulustelujen perusteella näyttää siltä, että minua on käytetty täysin hyväksi, kertoi mies poliisille.

Miehen mukaan moinen käteisen määrä olisi ollut epäilyttävää missä tahansa muussa tilanteessa, mutta ei Niko Ranta-ahon kohdalla.

Ranta-ahon perhe oli rikas, ja poika oli tottunut tuhlaamaan ja käyttämään hulppeita summia käteistä.

– Esimerkiksi 20-vuotiaina lähdimme Saksasta hakemaan autoa, ja Niko osti auton käteisellä, noin 100 000 euroa. Tämä oli ihan normaalia toimintaa Nikolta.

ESITUTKINNAN aikana ”pankkiirin” omaisuutta määrättiin vakuustakavarikkoon määrä, joka vastaa neljää miljoonaa euroa.

Ulosottomies vei muun muassa miehen lähes 9 000 euron arvoisen rannekellon, Rolex GMT-Master II:n, koska kellon epäillään olevan rikoshyödyllä hankittu.

Mies on itse sanonut, ettei saanut rahatoimituksista itse senttiäkään.

Kun häneltä kysyttiin kuulusteluissa, onko hän kenties velkaa Niko Ranta-aholle, mies vastasi:

– Hän on minulle elämänsä velkaa.

Katiska-huumevyyhdin käsittely on yhä kesken Helsingin käräjäoikeudessa. Vyyhdissä on yli 50 syytettyä.

Koronavirusepidemian puhkeamisen vuoksi juttua on käsitelty oikeudessa nyt poikkeuksellisesti suljetuin ovin.
Daddy Slam
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

TavanTallaaja kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 3:21 pm
tokkaukko kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 3:09 pm Vai että koronan takia pleksi...Voi helvetti.Ihan normaali vangin tapaaminen,sama on poliisilaitoksella kun on vangittuna.Joissaki vankiloissa pääsee ilman pleksiä tapaan.Joskus.Mutta siinä on pamppu pöydän päässä tai näköetäisyydellä kuitenkin.

Nyt tämä korona on joka asiasssa ja sitä tungetaan joka paikkaan mihin vaan voi keksiä.Seuraavaksi autossa on ikkunat koronan takia.Ja kuljettajalla NIKEN paita!! Koronan takia.
Ei ainakaan pasilassa ollut pleksiä, eikä sen enempää Sörkan vankilassakaan.
Kaksituhattaluvun puolivälissä, Sörkässä oli pleksit.
Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

Daddy Slam kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 8:46 pm
TavanTallaaja kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 3:21 pm
tokkaukko kirjoitti: Ma Maalis 23, 2020 3:09 pm Vai että koronan takia pleksi...Voi helvetti.Ihan normaali vangin tapaaminen,sama on poliisilaitoksella kun on vangittuna.Joissaki vankiloissa pääsee ilman pleksiä tapaan.Joskus.Mutta siinä on pamppu pöydän päässä tai näköetäisyydellä kuitenkin.

Nyt tämä korona on joka asiasssa ja sitä tungetaan joka paikkaan mihin vaan voi keksiä.Seuraavaksi autossa on ikkunat koronan takia.Ja kuljettajalla NIKEN paita!! Koronan takia.
Ei ainakaan pasilassa ollut pleksiä, eikä sen enempää Sörkan vankilassakaan.
Kaksituhattaluvun puolivälissä, Sörkässä oli pleksit.
Ajat muuttuvat. Ehkä siellä nykyään on.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Ranta-aho kysyi millä olen liikenteessä ja vastasin, että olen Teslalla. Jätin autoni ovet auki ja hän nimenomaan neuvoi näin tekemään. Sitten poistuin hakemaan ruokaa ja palasin autolleni. Kotona autotallissani huomasin repsikan penkin alla kirjekuoren.

Kuoressa oli 10 000 euroa, jotka hän myöhemmin toimitti Ranta-aholle Turun Ruisrockiin.

”PANKKIIRI” on puolustautunut sanomalla, ettei tiennyt käteisen olevan huumerahaa. Hän toimitti rahaa palveluksena hyvälle ystävälleen.

– Olen halunnut vilpittömästi auttaa ystävää, vaikka nyt kuulustelujen perusteella näyttää siltä, että minua on käytetty täysin hyväksi, kertoi mies poliisille.

Miehen mukaan moinen käteisen määrä olisi ollut epäilyttävää missä tahansa muussa tilanteessa, mutta ei Niko Ranta-ahon kohdalla.
Totta! Epäilyttävää ei ole käteisen määrä vaan se millä tavalla sitä liikutetaan. Piilotellaan kaverin apukuskin penkin alle, kun kaveri on syömässä. Ihan normaalia toimintaa rikkaan perheen pojalta. Ja se, että asiasta viestitellään jollain salausjuttuviestipalveluapeilla, ihan normaalia. Ei herätä ollenkaan epäilyksiä, kenessäkään.
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja khl »

Katiska-huume­vyyhdin syytetyt koordinoivat puolustustaan selleistä kuskattujen paperi­lappujen avulla – oikeus­avustajaa epäillään viestien kuljettamisesta

Toisen pääsyytetyn Niko Ranta-ahon viesteissä annetaan ohjeita sopivista tarinoista ja luvataan palkkioksi velan anteeksi antamista.

NYT on hetki sanoa ne jotta koko velka anteeksi annetaan sekä autetaan linna-aikana. Maanantain jälkeen häntä ei enää kuulla, joten nyt on se aika. (...) Asiat yksinkertaisia eikä vaikuta häneen negatiivisesti. Jos hänelle ok, lauantaina saa ohjeet.”

Tämä on yksi toimintaohjeista kaksisivuisessa, käsin kirjoitetussa lapussa, jonka on kirjoittanut Katiska-huumejutun pääsyytettyihin kuuluva Niko Ranta-aho. Tavalla tai toisella hän onnistui toimittamaan ohjeet siskolleen, kaikista yhteydenpitorajoituksista huolimatta.

Helsingin poliisi on nyt aloittanut esitutkinnan siitä, miten tämä onnistui.

Syyttäjät epäilevät, että välittäjä on ollut Ranta-ahon toinen avustaja. Nainen kiistää jyrkästi, että hänellä olisi tekemistä asian kanssa.

”En missään tapauksessa, en, en”, hän kommentoi Helsingin Sanomille.
Nainen ei ole asianajaja, vaan hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja. Luvan hän sai viime syksynä.

Katiska-huumejuttu koskee epäilyjä, joiden mukaan pääsyytetyt masinoivat satojen kilojen huume- ja dopinglähetykset Espanjasta Suomeen muun muassa kukkarekoissa. Syyttäjien epäilyjen mukaan toiminnan johtohahmot ovat olleet Niko Ranta-aho ja Janne Tranberg.

Molemmat ovat kiistäneet rikosepäilyt. Ranta-ahon mukaan hänen taloudellinen tilanteensa on niin hyvä, ettei hänellä ole tarvetta tehdä huumerikoksia.

Ranta-ahon taloudellisesta tilanteesta on jutun käsittelyn aikana liikkunut toisenlaistakin tietoa. Esimerkiksi hänen puolisonsa, fitnessmalli Sofia Belórf kertoi poliisikuulusteluissa, että Ranta-aho oli lainannut isältään tuntuvia rahasummia.
VIESTIEN liikkuminen alkoi selvitä torstaina illalla, kun poliisi tarkasti Ranta-ahon siskon Pasilan poliisitalolla.

Myös sisko on Katiska-huumejutussa epäiltynä, mutta hän on vapaalla jalalla. Yhteydenpitokiellon takia nainen ei saa tavata veljeään, mutta naisen mukaan hän oli vain tuomassa veljelleen vaihtovaatteita.

Poliisi löysi siskon hallusta kaksi käsinkirjoitettua arkkia, joissa Niko Ranta-aho ohjeisti siskoaan hoitelemaan erilaisia asioita.

”Soita omasta luurista Whatsapp, kerro että Niko tulee lisäämään joitain Nikon + Caritan välisiä viestejä todisteiksi sekä lisätään Carita kuultavaksi niistä. Jos hän voisi niihin liittyen keroa sovitulla tavalla, Niko auttaa Sakaria vielä asioissa sekä kertoo oikeudessa että Carita ei liittynyt Madrid rahoihin. Jos ei halua sovitulla tavalla kertoa niin en auta enää Sakkea vaan päinvastoin. Niko lähetti sen lantti rahan ja lähettää jatkossakin. Asia mitä pitäisi sanoa ei vaikuta Caritan tai Saken tuomioihin tilanteeseen, mutta auttaisi Nikoa.”
SISKON epäillään välittäneen ohjeistusta ainakin toiselle syytetylle.

Paperiarkkien lisäksi poliisi nimittäin takavarikoi Ranta-ahon siskon hallusta kännykän. Sieltä löytyi Whatsapp-viestittelyä. Epäilyjen mukaan viestittelyn toinen osapuoli oli Ranta-ahon avustaja.

Myös tämä viestittely sisältää yksityiskohtaista ohjeistusta:

”...kirjoituksen saat huomenna sulle sähköpostiin, tulosta se kaksipuoliseksi että menee yhteen paperiin ja suht pienellä fontilla. sano outille että vie sen pikkareissa ja että ei puhu siellä huoneessa tosta asiasta jos olisi mikit siellä, antaa lapun sille ja henkka saa pistää sen housujen sisälle jemmaan että saa sen sellinsä ja saa rauhassa siellä lukea.”

NYT epäillään, että avustaja olisi vastoin oikeuden määräämiä yhteydenpitorajoituksia välittänyt viestejä epäiltyjen välillä.

Viime torstaina avustaja oli tavannut siskon heti käräjäoikeuden istunnon päätyttyä. Istunto päättyi kello 16, ja avustaja lähti oikeustalolta suoraan siskon luo Mechelininkadulle.

Hän meni sisään kello 16.21 ja poistui sieltä yhdessä siskon kanssa kello 17.34. Sisko lähti Pasilaan viemään veljelleen vaihtovaatteita, mutta tällä reissulla poliisi tutki hänet ja löysi viestittelyn.

Avustaja myöntää HS:lle, että hän kävi torstaina siskon luona. Hänen mukaansa kyse oli kuitenkin siitä, että sisko korvasi hänelle kuluja Niko Ranta-aholle toimitetuista tavaroista. Avustaja kertoo, että hän on hankkinut Ranta-aholle muun muassa nuuskaa ja kirjoitusvälineitä.

Whatsapp-viestittelystä hän sanoo olevansa täysin tietämätön.

”Minullekin on sanottu, että viestittelyä on löytynyt, mutta minä en ole tällaista viestittelyä hänen [siskon] kanssaan harrastanut. Minulla ei ole mitään tietoa, mistä nämä syytökset johtuvat.”
SYYTTÄJÄ toi tapahtumat esille käräjäoikeuden istunnossa maanantaina. Hän vaati, että oikeus peruuttaa avustajan määräyksen toimia Ranta-ahon avustajana.

Kun syyttäjä oli esitellyt viestittelyä, avustaja pyysi itse vapautusta tehtävästään. Hänen mukaansa kaikki oli tapahtunut hänen selkänsä takana, eikä hän voi enää toimia avustajana luottamuspulan takia.

Oikeus vapautti avustajan tehtävästään.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan viestittelystä, vahvistaa tutkinnanjohtaja Jari Nikonen Helsingin poliisista. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan tapausta tarkemmin.

Esitutkintaa Nikonen pitää hyvin epätavallisena. Aiemminkin on hänen mukaansa ollut epäilyjä, että avustajat saattaisivat välittää epäiltyjen välillä tietoja, mutta esitutkintaa niistä ei ole aloitettu.

On epätavallista, että olemme nyt tässä tilanteessa. Tämä on erittäin poikkeuksellinen tutkinta”, Nikonen sanoo.

Hän ei halua arvioida sitä, kuinka paljon haittaa tietovuodoista on ollut tutkinnalle.

Tutkinta pyritään Nikosen mukaan saamaan valmiiksi mahdollisimman pian huolimatta maassa vallitsevasta poikkeuksellisesta koronavirustilanteesta. Tavoitteena on saada tutkinta valmiiksi kevään kuluessa.

HS:n tietojen mukaan myös kahta muuta avustajaa epäillään salassapitomääräysten rikkomisesta. Nikonen ei halua kommentoida tätä millään tavalla eikä kertoa, tutkiiko poliisi myös näitä asioita.

RANTA-AHON toinen avustaja, asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo, että hänellä ei ole mitään tietoa papereiden liikkumisesta syytettyjen välillä.
Myös Kaitaluoma pitää tilannetta poikkeuksellisena. Hänen mukaansa avustajia on joskus ollut epäilty viestien välittämisestä epäiltyjen välillä, mutta silloin ei ole ryhdytty esitutkintaan, vaan avustaja on vain vaihtunut.

”Tämä [alkanut esitutkinta] osoittaa, että poliisi on ollut erityisen tarkkana. Tämä on iso juttu ja poikkeuksellinen asia.”

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006451216.html
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6467
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Cobra vai mikä lie on näemmä kusettanut muutamaa hyvää kaveriaan, siihen on jäänyt mitä teki nuorempanakin.
Ihan on sitä itseä mitä motskarijengeissä tehdään, aina joillekkin tulee kusetettu ja höynäytetty olo, jotkut tyytyy tekmään sitä vain virkavallalle, yksi on erittäin lahjakas siinä touhussa :mrgreen: :mrgreen:
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2469
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Ranta-aho kaivaa itselleen suurta kuoppaa. Jos ohjailee muita juttuun liittyviä niin ilmeisesti kaikki ei kestä päivänvaloa ollenkaan. Eli tekee noilla paperilappusilla entistä enemmän itsestään syyllisen. Pelit alkaa olla pelattu.

ps. ja kyllä tuossa on vakavasta ja raskauttavasta asiasta kyse jos tämä avustaja on tähän sotkeutunut. Se romuttaa suomalaista oikeuslaitosta puolueettomana jne tahona.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Mikäs on avustajan nimi? Taitaa olla Petra Lähdekallio, Partner, Lawyer at Lakiasiaintoimisto Dominus Oy? Siihen kosahti se ura. Ei tule enää koskaan toimimaan virassa. Onko tietoa, että Petra olisi pyörinyt huumepiireissä muutoin elämässään? Jos avustaja enää koskaan avustaa oikeudessa Suomi on vielä sairaampi paikka, kuin kuvittelinkaan. Dominus Oy:lle tämän pitäisi tietää loppua välittömästi.

Mikäs on rangaistus? Tekotapaa törkeämmäksi ei asiaa enää voi viedä. Henkilö on oikeudenkäyntiavustaja tietäen asiat ihan tarkasti.

Onko toisella avustajalla yhteys Hannu Kaitaluomaan? Jos on hänen palkkalistoillaan / yhteydessä hänen pitäisi luopua jutusta välittömästi. Ylipäätään asettaa hänen toimensa ja tekemisensä suurien kysymysmerkkien alle. Onko Hannulla ollut aiemmin suurempia epäselvyyksiä tälläisissä asioissa?

Ranta-ahojen mafia toimii juuri näin.
Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 969
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

TuskaistaTietoa kirjoitti: Ti Maalis 24, 2020 6:25 pm Mikäs on avustajan nimi? Taitaa olla Petra Lähdekallio, Partner, Lawyer at Lakiasiaintoimisto Dominus Oy? Siihen kosahti se ura. Ei tule enää koskaan toimimaan virassa. Onko tietoa, että Petra olisi pyörinyt huumepiireissä muutoin elämässään? Jos avustaja enää koskaan avustaa oikeudessa Suomi on vielä sairaampi paikka, kuin kuvittelinkaan. Dominus Oy:lle tämän pitäisi tietää loppua välittömästi.

Mikäs on rangaistus? Tekotapaa törkeämmäksi ei asiaa enää voi viedä. Henkilö on oikeudenkäyntiavustaja tietäen asiat ihan tarkasti.

Onko toisella avustajalla yhteys Hannu Kaitaluomaan? Jos on hänen palkkalistoillaan / yhteydessä hänen pitäisi luopua jutusta välittömästi. Ylipäätään asettaa hänen toimensa ja tekemisensä suurien kysymysmerkkien alle. Onko Hannulla ollut aiemmin suurempia epäselvyyksiä tälläisissä asioissa?

Ranta-ahojen mafia toimii juuri näin.
Samaa mieltä avustajan toimista. Pistää miettimään kuinka paljon nuo avustajat tienaakaan pimeästi näillä sivubisneksillä. Tuosta pitäisi saada ihan linnaa parikolme vuotta.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Rubiskreebeli kirjoitti: Ti Maalis 24, 2020 8:43 pm Tuosta pitäisi saada ihan linnaa parikolme vuotta.
Mikä on rikosnimike?
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja khl »

No lyhyt ura oli tytöllä kun syksyllä vasta valmistu :mrgreen:
Vastaa Viestiin