Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Tämäkin saattaa olla niitä ongelmia, jonka koronapandemia ratkaisee omalla tavallaan. Leiriolosuhteissa tartunnasta selviäminen saattaa olla mahdotonta.:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6a5c ... 9457a466df
LM: Suomalaislasten kotiutukset al-Holin leiriltä keskeytetty koronaviruksen vuoksi

Tänään klo 6:38

Kotiuttamisen esteenä on kiinni olevat rajat ja liikenneyhteyksien katkeaminen, kertoo Lännen Media.

Kuva

Kotiutuksia hoitaa ulkoministeriö. Arkistokuva al-Holin leiriltä viime vuoden keväältä. AOP

Ulkoministeriö on toistaiseksi keskeyttänyt suomalaislasten kotiuttamisvalmistelut Syyrian al-Holin leiriltä, uutisoi Lännen Media.

Kotiuttaminen olisi LM:n mukaan nyt mahdotonta, sillä rajat ovat alueella kiinni ja liikenneyhteydet poikki. Leiriltä on tähän mennessä kotiutettu kaksi orpolasta.

Lähetystöneuvos Pekka Shemeikka ministeriön ajankohtaisviestinnästä vahvistaa LM:lle, että kotiutusvalmistelut ovat tällä hetkellä käytännössä jäissä.

– Rajat alueella eivät ole auki eikä liikenneyhteyksiä ole. Tämä on yksi juonne, joka liittyy isompaan kuvaan, Shemeikka viittaa koronaviruspandemiaan Lännen Median mukaan.

Ulkoministeriössä ei vielä ole tiedossa, milloin valmisteluja pystytään jatkamaan. Kaikki riippuu koronavirustilanteesta.

Al-Holin leirillä on kerrottu olevan noin kymmenen suomalaista äitiä sekä kolmisenkymmentä lasta.

Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1445
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Se tunne kun terroristiSanna isis-äpäröineen kuolee koronaan.

Sitä saa mitä tilaa, ketään ei kiinnosta.
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti

Angie
Remington Steele
Viestit: 207
Liittynyt: To Elo 25, 2016 9:41 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Angie »

Tiinas kirjoitti:
La Maalis 28, 2020 11:22 pm
Se tunne kun terroristiSanna isis-äpäröineen kuolee koronaan.

Sitä saa mitä tilaa, ketään ei kiinnosta.
Ihme juttu muuten, näistä ei ole kukaan poliitikko tai muuten aktiivinen ihmisoikeushenkilö itkenyt missään mediassa.
Ilmeisesti heitäkään eivät nämä nyt kiinnosta, kun on ihan vähän tärkeämpiä juttuja tässä menossa, eikä näiden avulla just nyt saa kerättyä mitään sympatiapisteitä?

Jossain vaiheessa em. tahot toki korostivat, että nämä kaapuämmät pentuineen olivat oikein todella tärkeitä Suomelle.
Likeavirgin kirjoitti: Milan on nuori, komea ja osaa puhua hyvin. Ei ole pillusta puutetta hänellä. Moni suomalainen nuori toki kokee alemmuudentunnetta ja kateutta.

napalanko
Rico Tubbs
Viestit: 1281
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja napalanko »

Tiinas kirjoitti:
La Maalis 28, 2020 11:22 pm
Se tunne kun terroristiSanna isis-äpäröineen kuolee koronaan.

Sitä saa mitä tilaa, ketään ei kiinnosta.
Se kuva mikä piirtyy verkkokalvoille noiden äpäröiden alkuunpanosta...
Neuvostoliitto 💯 1922-2022

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Angie kirjoitti:
Su Maalis 29, 2020 4:58 am
Ihme juttu muuten, näistä ei ole kukaan poliitikko tai muuten aktiivinen ihmisoikeushenkilö itkenyt missään mediassa.
Martin Scheinin twiittaili asiasta hiljattain:
https://twitter.com/MartinScheininF/sta ... 4433928192

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Vastaukset twiittiin ovat aika "priceless" :lol:
esim.

Kuva
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vaikka Suomi tulee velkaantumaan lähes konkurssin partaalle koronakriisin vuoksi, vaikka Supo varoittaa saapujista, vaikka saapujien koronatartunnoista ei tiedetä tuon taivaallista, vaikka terveydenhuolto toimii jo nyt äärirajoilla, niin siitä huolimatta...
”Lapset edustavat terrori­järjestöille tulevaisuutta” – hallitus haluaa tuoda al-Holin leirin lapset nopeasti Suomeen, Supon mielestä lapset ovat uhka

Koronaviruksen vaikutukset kansalliseen turvallisuuteen ovat vähäisiä, mutta tilanne voi muuttua poikkeusolojen pitkittyessä, Supo arvioi.

SUOJELUPOLIISI (Supo) arvioi, että Syyrian konfliktialueelta palaavat suomalaiset synnyttävät suoria ja välillisiä turvallisuusuhkia lähiaikoina ja pitemmänkin ajan kuluessa. Supon mukaan väkivaltaisen ääriajattelun kehityksen näkökulmasta huolta aiheuttavat myös terroristista toimintaa tukevien henkilöiden lapset eli ”kasvava sukupolvi”.

”Lapset edustavat terroristijärjestöille tulevaisuutta ja ideologista jatkuvuutta”, suojelupoliisi Supo kirjoittaa vuotta 2019 käsittelevässä vuosikirjassaan.

AIEMMIN Supo on viestinyt olevansa huolissaan taistelijoina toimineiden miesten sekä heidän vaimojensa eli lasten äitien luomasta terrorismin uhkasta Suomessa. Nyt Supo katsoo arviossaan myös lasten palauttamisen saattavan aiheuttaa ongelmia pitkällä aikavälillä.

Suposta kerrottiin torstaina, että ongelmia syntyy, jos lasten sopeuttaminen Suomeen epäonnistuu.

Suomen hallitus linjasi joulukuun puolivälissä, että se tahtoo kotiuttaa lapset al-Holin leiriltä niin nopeasti kuin mahdollista. Sen sijaan velvoitetta vapaaehtoisesti alueelle menneiden aikuisten avustamiseen ei ole, hallitus päätti.

Yksi suojelupoliisin tärkeimmistä tehtävistä on tuottaa ennakoivaa ja analysoitua tiedustelutietoa valtionjohdon päätöksenteon tueksi. Supon arvio lasten ja aikuisten palauttamisesta on synkkä.

”Konfliktialueella oleskelleet ovat altistuneet jopa vuosia äärimmäisen radikalisoivalle ympäristölle”, Supo kirjoittaa vuosikirjassaan.

Lasten palautustoimet ovat käytännössä nyt jäissä muun muassa koronatilanteen vuoksi. Viime joulukuun arvion mukaan al-Holin leirille on suljettu kymmenkunta suomalaista naista ja yli kolmekymmentä lasta.

HS vieraili joulukuussa al-Holin leirillä. Vierailun yhteydessä syntyi laaja reportaasi. Voit lukea sen täältä: HS al-Holin vankileirillä: Heli haluaa palata, Jonna jäädä leirille ja kumpikin pelkää, että lapset viedään heiltä väkisin

SYYRIAAN lähteneiden ja sieltä palaavien aikuisten osalta suojelupoliisi arvioi, että he aiheuttavat turvallisuusuhkaa. Lisäksi palaajat aiheuttavat reaktioita niin maahanmuuttajaväestössä, ääriliikkeissä kuin laajemminkin kansalaisissa, Supo katsoo.

Supo ei vuosikirjan perusteella näe palautuksissa mitään hyvää. Supon mukaan palaajat ovat itse viharikosten mahdollisia kohteita Suomessa.

Suomeen Syyriasta palaava väki voi Supon arvion mukaan horjuttaa turvallisuustilannetta muuallakin Euroopassa.

”Kansallisen turvallisuuden lisäksi konfliktialueelta palaavat saattavat vaikuttaa laajemmin Euroopan terrorismitilanteeseen ja sen torjuntaan esimerkiksi muodostamiensa verkostojen ja Schengen-alueella matkustamisen myötä”, Supo kirjoittaa.
...
Helsingin Sanomat
2.4.2020 12:00, Päivitetty 13:16
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

aumari
Vic Mackey
Viestit: 1977
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja aumari »

Totta hitossa ne on uhka, nehän aivopestään syntymästään saakka ko. ideologiaan. Sitä ei voi kokonaan kitkeä pois millään kotoutuksella tai lempeällä kasvatuksella/terapialla, vaikka erotettaisiinkin äideistään. Jos ne on syntyneet muslimeiksi, niin kotoutuksessa ei niitä haluta erottaa uskonnostaan. Kuka pystyy estämään, etteivät nämä lapset tule alttiiksi vaikutuksille uskontoa harjoittaessaan.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Yksi innokkaimmista ISIS-lasten ja myös muiden "kovia kokeneiden siirtolaislasten" rahtaamisesta Suomeen puhunut suvakki on kuollut:
Ann-Christin Qvarnström-Obrey 1960–2020

PSYKOLOGI Ann-Christin Qvarnström kuoli 59-vuotiaana Kirkkonummella 2. maaliskuuta 2020. Hän oli syntynyt Pohjan kunnassa 12. heinäkuuta 1960.

Ann-Christin Qvarnström lähti liian nuorena. Hänellä oli monia arvokkaita rooleja, joita hän ei ollut vielä valmis jättämään: äiti, puoliso, ystävä, psykoterapeutti, työnohjaaja, kollega.

Qvarnström oli sisupussi. Hän muun muassa koulutti itsensä sairaanhoitajaopintojen lomassa iltalukiossa ylioppilaaksi, sitten psykologiksi.

Lopulta hän toteutti pitkä­aikaisen unelmansa valmistuen pitkästä lapsipsykoterapiakoulutuksesta. Erikoistumisia hänellä oli moneen lähtöön.

PSYKOLOGIURAN alkuaikoina Qvarnström työskenteli Afrikassa naisten ja lasten parissa pakolaisleirillä, mitä kautta hän löysi puolisonsa.

Uransa aikana hän ehti työskennellä Uudenmaan alueella monessa paikassa lasten ja perheiden kanssa. Ylpeydellä hän toteutti monia kriisitehtäviä niin Suomessa kuin maailmalla.

Qvarnström oli asiantunteva, luova ja ennakkoluuloton terapeutti. Hän tiesi ja osasi, ja sen lisäksi uskalsi kuunnella intui­tiota, jonka avulla hän tavoitti yhteyden myös toivonsa heittäneisiin ihmisiin.

ANN-CHRISTIN, tuttavalli­sem­min Antin, taisteli väsymättä heikompien ihmisten, etenkin lasten puolesta. Hän uskalsi asettua dialogiin myös haastavissa tilanteissa. Pahuus ja väkivalta eivät kavahduttaneet Antinia. Hän ei mitannut haasteita samalla tavalla kuin ihmiset perinteisesti tekevät.

Hänellä oli ainutlaatuinen kyky löytää pienimmästäkin valonpilkahduksesta toivo, jonka varaan rakentaa uutta. Hän oli Suomen johtava asiantuntija pakolaisuuteen ja pakolaislapsiin liittyvissä kysymyksissä.

ELÄÄ ja kuolla voi monella tavalla. Antinin tapa oli kuolla niin kuin elää. Hän ei antanut ajatuksen kuolemasta häiritä elämäänsä edes loppuvaiheessa.

Siirtyessään palliatiiviseen hoitoon hän toivoi vielä kirjoittavansa kirjan pakolaisten kanssa työskentelystä. Muutama viikko ennen kuolemaansa hän peruutti seuraavan päivän luennon sairaalasängystä.
HS.fi/muistot
3.4. 2:00
----------------------------------------
"Emme tiedä mitä hän on kokenut, mutta ihan varmasti hän on kokenut... hän on menettänyt lelunsa. Jotkut lapset ovat vuosia olleet matkalla... Tulet Suomeen ja yhtäkkiä oletkin nuori"

Niin pitkä matka, että siinä ehtii vanheta 17-vuotiaasta 17-vuotiaaksi...

Myös voimavara ja haavoittuva asema mainitaan.
https://www.youtube.com/watch?v=306YKRiWQ-4
------------------------------------------------
Vaikeasti traumatisoituneiden pakolaislasten kanssa työskentelevä psykologi napauttaa hallitusta Isis-lapsijupakassa: ”Meillä olisi mahdollisuus ottaa nämä ihmiset vastaan – Suomesta löytyy hyvää osaamista”
mtvuutiset.fi
29.06.2019 13:59
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Pahuus ja väkivalta eivät kavahduttaneet Antinia. Hän ei mitannut haasteita samalla tavalla kuin ihmiset perinteisesti tekevät
Taitaa päteä kaikkiin muihinkin terrorismin tukijoihin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja poikani »

meitzi kirjoitti:
Ma Huhti 13, 2020 9:51 pm
Pahuus ja väkivalta eivät kavahduttaneet Antinia. Hän ei mitannut haasteita samalla tavalla kuin ihmiset perinteisesti tekevät
Taitaa päteä kaikkiin muihinkin terrorismin tukijoihin.
Nyt antaisin peukun ylös, jos täällä olisi sellainen ominaisuus.
????? ?? ??????.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ei yhtään lasta tai kaapu-akkaa tuolta Suomeen. Se tiedetään jo, että islamilaiset jälkipolvet ovat niitä, jotka alkavat kunnolla tuhoamaan eivätkä kykene mihinkään hyvään tai tuottavaan.

Se tässä vähän vituttaa, että kaapuakkojen vaatetus suojelee muita akkoja ja lapsia, kun täällä otetaan tässä vasta alkuaskeleita.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

VIDEO: ISIS-naiset al-Holissa – koronavirus ei tartu oikeisiin muslimeihin
14.4.2020 21:33Petri Saarela

Kuva
Kuvakaappaus Youtube.

https://youtu.be/gfYJp6XXfyk
Huhtikuun 9. päivänä Rudaw TV:n toimittaja haastatteli ISIS-naisia al-Holin leirillä Syyriassa.

Haastatellut naiset väittävät, että koronavirus ei tartu heihin, koska he paastoavat, rukoilevat, ovat hurskaita, pelkäävät Allahia sekä seuraavat islamia Abu Bakr Al-Baghdadin tapaan [irakilainen jihadistijohtaja ja ISIS-järjestön Irakiin ja Syyriaan perustaman islamilaisen kalifaatin kalifi].

Naisten mukaan koronavirus ei tartu tosi muslimeihin. Se tarttuu vain vääräuskoisiin. Sanojensa tueksi yksi nainen viittaa häntä ympäröivään ryhmään, jossa on burkaan pukeutuneita naisia ja lapsia.

Koronavirus on ISIS-naisten mukaan vain yksi Allahin lähettämistä sotureista, ja jokainen koronavirukseen kuollut muslimi sai tartunnan, koska ei ollut oikea muslimi.
https://www.kansalainen.fi/video-isis-n ... slimeihin/

Tämä lienee yleinen uskomus al-Holin leirissä

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja poikani »

Yle kirjoitti:Ulkoministeri Haavisto al-Holista: ”Pyrimme edelleen kotiuttamaan suomalaiset lapset leiriltä”

Kaksi orpolasta evakuoitiin leiriltä Suomeen joulukuussa 2019.

Al-Holin leiri 20.4.2020 klo 09.59

Matti Konttinen


Koillis-Syyriassa sijaitsevan al-Holin leirin suomalaislasten kotiutumishanke on ollut keskeytyneenä koronaviruspandemian vuoksi.

Suomi pyrkii kuitenkin edelleen kotiuttamaan lapset leiriltä, ja seuraa tarkasti leirin olosuhteita, kertoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) Yle Radio 1:n Ykkösaamun haastattelussa maanantaina.

Haaviston mukaan lasten kotiuttamisneuvotteluja ovat hidastaneet myös epävirallisen kurdihallinnon suunnitelmat tuomita leirin naisia rikoksista paikan päällä.

– Olemme suhtautuneet tähän vähän varauksellisesti, koska emme ole varmoja, minkä lain mukaan oikeudenkäynnit tapahtuisivat. Pyrimme edelleen kotiuttamaan suomalaiset lapset leiriltä, mutta kurdihallinto on sitä mieltä, että he menevät ensin tällä oikeudenkäyntiprosessilla, Haavisto totesi.

"Odotustilanne"

Al-Holin leirillä on noin 30 suomalaislasta ja kymmenkunta naista. Kaksi orpolasta evakuoitiin leiriltä Suomeen joulukuussa 2019. Hallituksen selkeä tahtotila on kotiuttaa lapset niin pian kuin mahdollista.

Haavisto myöntää, että Suomi ei voi helposti kääntää paikallisen viranomaisen päätä asiassa. Haavisto kuitenkin painottaa, että Suomi ei usko, että oikeudenkäynnit olisivat minkäänlainen ratkaisu tilanteeseen.

– Tämä on meidän puoleltamme vähän tämmöinen odotustilanne, Haavisto sanoi.

Ylen Ulkolinjassa (TV1 kello 22.00–22.55) nähdään torstaina dokumentti, joka kertoo al-Holin suomalaisnaisten, heidän omaistensa ja paikallisten ajatuksista leirin tilanteesta.

Dokumentin on ohjannut Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen, joka vieraili ensimmäisenä suomalaistoimittajana leirillä. Ohjelma on jo katsottavissa Areenassa.
https://yle.fi/uutiset/3-11313438

Pekalla on eksoottiset teinipojat sitkeästi mielessä, kun eihän tässä muutakaan tekemistä ole.
????? ?? ??????.

canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1880
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Haavisto myöntää, että Suomi ei voi helposti kääntää paikallisen viranomaisen päätä asiassa. Haavisto kuitenkin painottaa, että Suomi ei usko, että oikeudenkäynnit olisivat minkäänlainen ratkaisu tilanteeseen.
jUMALAUTA! Toi kun ottaa jonkun kannan, niin 5,5 miljoonaa suomalaista ottaa tämän kannan!

Nyt rupes kyrsimään.
Mens malus in corpore sano

Vastaa Viestiin