Lappeenranta: Lääkäri Raija Piili, 53, murhattiin 13.8.2003

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Lappeenranta: Lääkäri Raija Piili, 53, murhattiin 13.8.2003

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Sakari Seppänen (s. 1964) surmasi terveyskeskuslääkäri Raija Piilin, 53, johon hän oli hoitosuhteessa 13.8.2003. Piilin ruumis löydettiin seuraavana päivänä Saimaan kanavatieltä.

Syyttäjä katsoi surman tapahtuneen erityisen raa'alla tavalla ja vaati Seppäsen tuomitsemista elinkautiseen. Seppänen katsoi tapahtuman pahoinpitelyksi, josta saattoi seurata kuolemantuottamus.

Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi Seppäsen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä murhasta 12 vuodeksi vankeuteen huhtikuussa 2004.

PS: Helsingin Sanomat 16.10.2003 ilmoittaa surmaajan koko nimeksi Vesa Sakari Seppäsen, kun taas HS 29.4.2004 kertoo nimeksi Veli Sakari Seppäsen. Kumpikohan sitten on se oikea nimi?

Lähteet: kahden aiemmin mainitun Hesarin lisäksi HS 16.8.2003.

Arkistosta uutisten lukeminen on maksullista, joten itse surmatapa on tästä syystä jäänyt nyt hieman pimentoon. Ehkäpä joku kertoo sen.

Otsikon sanajärjestys muutosten kohteena
-NILS-
Spider
Olivia Benson
Viestit: 723
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 5:31 pm

Viesti Kirjoittaja Spider »

Eikös tämä Raija ollut aerobikin maailmanmestari Tiia Piilin äiti?
Helvetti on toiset ihmiset. (Jean-Paul Sartre)
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Spider kirjoitti:Eikös tämä Raija ollut aerobikin maailmanmestari Tiia Piilin äiti?
Kyllä
Lizzie B.
Martin Riggs
Viestit: 618
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 12:41 am

Viesti Kirjoittaja Lizzie B. »

Lappeenrantalaisen lääkärin surmaajalla oli henkinen ote uhriinsa
Tekijä tunnustaa pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen, muttei murhaa.


Etelä-Saimaa 16.10.2003

Lappeenrantalaislääkäri yritti eroon hankalasta potilaastaan, mutta joutui henkirikoksen uhriksi ennen kuin toive toteutui. Naislääkäri yritti auttaa potilastaan kaikin tavoin jopa virka-ajan ulkopuolella, mutta potilas surmasi lääkärin yhteisen illan jälkeen.Terveyskeskuslääkärin elokuista surmaa ryhdyttiin käsittelemään keskiviikkona Lappeenrannan käräjäoikeudessa. Istuntopäivän päätteeksi 39-vuotias, murhasta syytetty mies passitettiin mielentilatutkimukseen. Käsittelyä jatketaan tutkimuksen valmistuttua.

Kaikki oikeudessa kuullut totesivat kuin yhdestä suusta: lääkärin ja potilaan välillä ei valinnut tavanomainen lääkäri-potilas -suhde. Huumeiden, lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttäjä oli tullut lääkärin potilaaksi jo muutama vuosi sitten. Hoitosuhde muuttui jossain vaiheessa tavallisuudesta poikkeavaksi. Mies vaati keskushermostoon vaikuttavia rauhoittavia lääkkeitä, muun muassa Diapamia, ja lääkäri määräsi niitä, vaikka halusi samalla vaihtaa lääkitystä hyvän hoidon kannalta toiseen suuntaan. Mies ei kuitenkaan halunnut ottaa lääkärin tarjoamaa, psykoosioireisiin tarkoitettua lääkettä. Viime vaiheissa mies saattoi marssia terveysasemalle useita kertoja viikossa, ja potilasjonon ohi suoraan lääkärin työhuoneeseen. Lääkäri oli miehen kanssa pulassa ja tunnusti sen työtovereilleen Armilan sairaalassa. Reseptien kirjoittaminen siirrettiin jo toisen lääkärin tehtäväksi, mutta tämän loman aikana tilanne palautui ennalleen.

Halu auttaa

Lääkäri yritti auttaa miestä vapaa-aikanaankin. Hän antoi rahaa, osti ruokaa ja muutakin tavaraa, maksoi laskuja sekä kuljetti miestä autollaan, kuten myös surmailtana elokuun 13. päivänä. Lääkäri oli jollain lailla syytetyn henkisessä otteessa. Suhde oli muuta kuin lääkärin ja potilaan suhde, mutta siihen ei sisältynyt mitään seurustelua, totesi oikeudessa johtava kihlakunnansyyttäjä Pekka Niskanen.

Henkisen otteen vahvuutta kuvaili oikeudessa todistajana kuultu kioskimyyjä, jonka luona lääkäri ja surmaaja kävivät vain pari tuntia ennen surmatyötä. Kioskiostoksia ennen he olivat tehneet ostoksia Euro-Marketissa, jonka valvontakameran kuvissa he näkyivät.
Kioskimyyjän mukaan mies oli asiakkaana hänelle entuudestaan tuttu, mutta nainen ei. Nainen oli myyjän mukaan kioskissa alistuva. Mies kertoi, mitä olutta ja siideriä ostetaan ja nainen maksoi. Hän käskytti naista ostamaan kahvia, vaikka nainen ei olisi kahvia halunnut. He olivat epätasapainoinen pari. Nainen hyvin yhteiskuntakelpoinen ja mies laitapuolen kulkija. Mies sanoi olevansa naisen suojelija, myyjä totesi.

Uhkaili lapsiakin

Lääkärin mieskollega samasta terveyskeskuksesta kertoi, että lääkäri oli halunnut miehen parasta ihan vilpittömästi. Sen verran monta kertaa siitä keskusteltiin. Heidän tapaamisistaan virka-ajan ulkopuolella ei kuitenkaan puhuttu. Miehellä on ollut taipumusta käyttää paljon rauhoittavia lääkkeitä. Kesällä 2002 alkoi näyttää siltä, että hän käyttää niitä liikaa, lääkärikollega selitti ratkaisua, jossa tämän potilaan reseptien kirjoittaminen siirrettiin hänen tehtäväkseen. Nainen jatkoi hoitosuhdetta muuten. Surmatun Raija Piilin omaisia oikeudessa edustanut Markku Hiekkala näki surmalle selkeän motiivin: Syytetty tuli tietoiseksi, että hänen lääkärinsä halusi lopettaa lääkäri-potilas -suhteen.

Hiekkalan mukaan lääkäri koki uhatuksi sekä itsensä että lapsensa. Syytetty oli moneen kertaan esittänyt tappouhkauksia. Hän oli uhannut lääkärin henkeä ja myös tämän lapsia. Surmatun urheiluareenoilla menestyneen tyttären rikkirevitty kuvakortti löytyi surmapaikalta.

"Tottele tai kuole"

Lääkärin pitämästä potilaskortistosta selvisi, että lääkäri piti miestä harhaluuloisena, pahan riivaamana ja aggressiivisena. Potilaskortin mukaan mies oli uhkaillut hengenmenolla koko Lappeenrantaa ja galaksia. Lääkäriä hän piti potilastietojen mukaan välillä ulkoavaruudesta tulleena; rotuna, jolla ei ole oikeutta elää. Kerran viime keväänä lääkkeitä vaatiessaan hän oli sanonut lääkärille "tottele tai kuole". Elokuun 13. päivän kauppa- ja kioskimatkan jälkeen lääkäri ja mies ajoivat lääkärin autolla kanavan varteen Pelkolassa. Syyttäjän mukaan mies ampui naista ensin mukanaan olleella ilmapistoolilla autossa oikeaan reiteen. Nainen yritti pakoon, mutta mies ampui hänen selkäänsä, sai kiinni ja aloitti raivoisan pahoinpitelyn. Hän ampui yhteensä 13 kertaa, joista kahdeksan laukausta lähietäisyydeltä päähän. Ilmapistoolin laukaukset sinänsä eivät olleet kuolettavia. Mies potki uhria vartaloon ja päähän, kuristi kurkusta sekä polkaisi jalalla ja polvella aiheuttaen vaikean rintakehävamman. Uhri jäi maahan makaamaan. Miehen mukaan hän oli elossa hänen poistuessa.

Eloton ruumis havaittiin seuraavana aamuna kanavaa kulkeneesta aluksesta. Poliisi sai teosta epäillyn kiinni nopeasti. Miehen asunnosta löytyi ase ja farkut, joissa dna-tutkimuksen mukaan oli lääkärin verta. Surmapaikalta löytyneistä tupakantumpeista löytyi puolestaan miehen dna:ta. Syytetyn puolustusasianajaja Leila Anttonen kertoi, että mies myöntää ilma-aseella ampumisen ja potkimisen, mutta kiistää, että teoilla olisi yhteyttä surmatun toimintaan lääkärinä. Syyte murhasta tulee hylätä, Anttonen vaati.
http://www2.lappeenranta.fi/lehtitietok ... php?id=872
Viimeksi muokannut Lizzie B., Su Maalis 16, 2008 5:32 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
I´m the weirdo in your bedroom
and I can see you in the dark
PaulaDrew
Jack Bauer
Viestit: 960
Liittynyt: Ti Joulu 18, 2007 11:49 am
Paikkakunta: Teurastamo 5

Viesti Kirjoittaja PaulaDrew »

Oli Tiina Piilin äiti.

Viimeinen henkilö, joka tiettävästi näki Raija Piilin elossa, oli myyjä kioskilla, jossa uhri ja surmaaja asioivat surmapäivänä. Piili osti potilaalleen pari olutta ja tupakkaa ja he poistuivat yhdessä. Olen miettinyt kovasti, miten tähän tilanteeseen on päädytty. Tekotavasta ei minulla ole tietoa.

EDIT. Aha, siinähän sitä tietoa tulikin.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Raija Piilin murha 2003

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Löytyi pieni lisäinfo tästä surmaajasta:

Kyseessä on hänen toinen henkirikoksensa, sillä vuonna 1991 hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla tehdystä taposta. Tuolloin hän surmasi veitsellä miehen.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... ?id=767952

Seppänen lienee piakkoin "sovittanut" Raija Piilin murhankin ellei peräti ole jo vapautunut.
Inhorealisti

Re: Raija Piilin murha 2003

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Aizerbaidzan kirjoitti:Löytyi pieni lisäinfo tästä surmaajasta:

Kyseessä on hänen toinen henkirikoksensa, sillä vuonna 1991 hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla tehdystä taposta. Tuolloin hän surmasi veitsellä miehen.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... ?id=767952

Seppänen lienee piakkoin "sovittanut" Raija Piilin murhankin ellei peräti ole jo vapautunut.
Järkyttävä teko kaikkinensa. En käsitä, miten teko ei täyttänyt murhan tunnusmerkistöä. Sitä käsitän vielä vähemmän, että kaksi hulluna tehtyä tappoa eivät riitä sulkemaan häntä yhteiskunnan ulkopuolelle loppuiäkseen. Hyvä, että pistit tuon "sovittanut" sanan lainausmerkkeihin, Aizer!
horloc selmes
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Elo 16, 2009 2:03 am

Re: Raija Piilin murha 2003

Viesti Kirjoittaja horloc selmes »

Huhun mukaan Seppänen sai surmansa.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=15140
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8263
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Raija Piilin murha 2003

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

horloc selmes kirjoitti:Huhun mukaan Seppänen sai surmansa.
Haittaaks oikeasti ketään? Jos siltä lähti henki, mutta eiköhän siinä joiltakin säästynytkin.
Terve menoa.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Samuli
Martin Riggs
Viestit: 642
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Raija Piilin murha 2003

Viesti Kirjoittaja Samuli »

No ei, ei harmita jos vihdoin on äijä saanut tilaamaansa. Voi hitto, tämä lääkärin kohtalo oli kaikessa turhuudessaan niin... Surullinen. Miten hän on tuohon pisteeseen ajautunut potilaansa kanssa? Pistää niin vihaksi, vaikka eihän se enää ketään auta. Ei oikein edes sanoja löydy, tämä tapaus on kaikessa karmeudessaan jotain ihan hirveää :cry:
Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2113
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Lappeenranta: Lääkäri Raija Piili, 53, murhattiin 13.8.2003

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Aizerbaidzan kirjoitti: Su Maalis 16, 2008 4:43 pm Sakari Seppänen (s. 1964) surmasi terveyskeskuslääkäri Raija Piilin, 53, johon hän oli hoitosuhteessa 13.8.2003. Piilin ruumis löydettiin seuraavana päivänä Saimaan kanavatieltä.

Syyttäjä katsoi surman tapahtuneen erityisen raa'alla tavalla ja vaati Seppäsen tuomitsemista elinkautiseen. Seppänen katsoi tapahtuman pahoinpitelyksi, josta saattoi seurata kuolemantuottamus.

Lappeenrannan käräjäoikeus tuomitsi Seppäsen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä murhasta 12 vuodeksi vankeuteen huhtikuussa 2004.

PS: Helsingin Sanomat 16.10.2003 ilmoittaa surmaajan koko nimeksi Vesa Sakari Seppäsen, kun taas HS 29.4.2004 kertoo nimeksi Veli Sakari Seppäsen. Kumpikohan sitten on se oikea nimi?

Lähteet: kahden aiemmin mainitun Hesarin lisäksi HS 16.8.2003.

Arkistosta uutisten lukeminen on maksullista, joten itse surmatapa on tästä syystä jäänyt nyt hieman pimentoon. Ehkäpä joku kertoo sen.
Raija Piilin kuolinilmoitus tuli aikanaan otettua talteen Etelä-Saimaasta:

Kuva
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty
aga
Adrian Monk
Viestit: 2755
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Lappeenranta: Lääkäri Raija Piili, 53, murhattiin 13.8.2003

Viesti Kirjoittaja aga »

Tuo Cornelius kuolinilmoituksessa on varmaan Raija Piilin koira, se minulle ainakin tuli mieleen.
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Lappeenranta: Lääkäri Raija Piili, 53, murhattiin 13.8.2003

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Ei mikään ruudinkeksijä sitten tämä lääkärikään. Yhteisiä iltoja potilaan kanssa, rahanantamista yms.. siinä on lääkärinetiikka kaukana ja voi käydä juuri näin.
Vastaa Viestiin