Ah Venäjää!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Mikä mahtaa olla se taho joka jakaa Al-Qaeda terroristeille Idlibissä ilmatorjuntaohjuksia ?

https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... ib-manpads
Watch: Turkish-Backed Jihadists Attempt To Down Russian Jet Over Idlib With MANPADS

Al-Qaeda kun on se taho joka paikkaa pitää hallussaan toistaiseksi vaikkakin suurin osa mediasta puhuu vain näistä "maltillisista" kapinallisista .
https://thegrayzone.com/2019/05/31/us-m ... ria-idlib/
US greenlights missiles for al-Qaeda-linked, Turkish-backed Salafi-jihadists occupying Syria’s Idlib
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1192
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Ah...Neuvostoliittoa. Kuvia joita ottivat viralliset valokuvaajat jotka eivät kuitenkaan voineet näitä, tavallisesta elämästä kertovia kuvia julkaista neuvostoliiton aikoina.

Kuva
Kuvassa höyhennetään kanaa, ei kissaa.

http://www.kasparov.ru/material.php?id=5EAFBAA2EE64A

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://yle.fi/uutiset/3-11336377
Utsjokelainen Jouni Halonen palveli sodassa huoltojoukoissa ja kuljetti tavaraa porolla – sotilaskuva aiheutti skandaalin Venäjällä

Johannes Halonen uskoo, että isävainaansa Jouni Halonen olisi ollut ylpeä, jos olisi päässyt tämän tarinan kuulemaan.

Venäjä6.5.2020 klo 10.00päivitetty 6.5.2020 klo 12.42

Utsjokelainen Rájá-Jovnna, Klemet Jouni Jeremias Halonen palveli jatkosodassa huoltojoukoissa Luttojoen alueella ja kuljetti porolla niin tarvikkeita ja ruokaa kuin haavoittuneita ja kuolleitakin.

Nyt yli 70 vuotta myöhemmin hänestä otettu sodanaikainen kuva aiheutti skandaalin Venäjällä Komin tasavallassa. Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Venäjällä juhlitaan 9.5. niin kutsuttua suuren isänmaallisen sodan eli toisen maailmansodan voitonpäivää. Sen kunniaksi Komin tasavallan Usinskin kaupungissa erään rakennuksen seinään ripustettiin suuri juhlabanderolli, jossa komeilee sotilas poron kanssa.

Sikäläiset huomasivat pian, ettei kuvassa suinkaan ollut Neuvostoliiton vaan Suomen sotilas Suomi-konepistooleineen. Utsjoella sotilas tunnistetaan Jouni Haloseksi. Kuvan on ottanut sotilasvirkamies Oswald Hedenström vuonna 1944.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Usinskin kaupunginjohtaja Nikolai Takajev kertoo, että asiassa on tehty virhe ja juliste on otettu pois seinältä. Hän syyttää virheestä kaupungin kulttuuriosastoa ja sanoo, että vastuussa olevia rangaistaan.

Poika uskoo, että isävainaansa olisi ylpeä

Tieto banderollista levisi maanantaina sosiaalisessa mediassa myös Suomessa. Kun Rájá-Jon Johanas, Johannes Halonen näki isänsä kuvan venäläisen rakennuksen seinällä, ei hän ollut uskoa näkemäänsä. Kuva on Haloselle tuttu, sillä hänellä itsellään on samanlainen seinällä.

– Luulin, että joku laskee leikkiä. Katsoin tarkemmin ja Venäjältähän se oli. Totesin, että onpa äijä kova, kun on Venäjällä nyt. Olisi itse hyvillään, jos tietäisi miten asiat ovat, naurahtaa Halonen.

Vaikka Halosta huvittaakin, miten isävainaansa kuva joutui vahingossa hetkeksi venäläisten ylpeyden aiheeksi, miettii hän asiaa myös sen kannalta, joka erehtyi kuvan banderolliin laittamaan.

– Sille ihmisellehän tästä tulee vaikeuksia. Sitä minä suren, miten hänelle käy.

Kuva
Jouni Klemet Halonen poron kanssa jatkosodassa vuonna 1944.
Klemet Jouni Jeremias Halosesta vuonna 1944 otettu kuva löytyy SA-kuva-arkistosta.Oswald Hedenström / SA-kuva

Jouni Halonen syntyi vuonna 1910 Nuorgamissa Suomen ja Norjan rajan tuntumassa. Syntymäpaikan mukaan on hän myös saanut saamenkielisen nimensä Rájá-Jovnna, Raja-Jouni. Nyt kuuluisuuteen ponnahtaneessa kuvassa Halonen on 34-vuotias. Kuvan ottamisen jälkeen hän eli vielä noin 30 vuotta.

Myöhemmin hän ei juuri sodasta puhunut, kertoo Halonen. Ainoa, mitä hän kertoi, oli tarina siitä, kun haavoittui sodassa ja oli kateissa kahdeksan kuukautta, sairaalassa.

Johannes Halonen uskoo, että jos isänsä olisi tämän tarinan tullut tietämään, olisi hän saattanut tuntea ylpeyttä.

– Uskon, että olisi rinta noussut ja selkä suoristunut, kun kertoisi, että siinäs näette, se on Rájá-Jovnna siinä. Niin vielä sanoisi. Kyllä hän olisi ylpeä – niin kuin minäkin, naurahtaa Johannes Halonen.
Suomalaiset sotaporotkin oli komeampia kuin venäläisten sotaporot.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Hehe, tuo oli aika hauska kämmi vasttuussa olijoilta Venäjän porojoukot joo. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

rantsi
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Huhti 14, 2020 4:07 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja rantsi »

Onko kukaan nyt seurannut tiiviimmin, että miten rankkaa Venäjällä on meno koronan aikana? Olen ollu siinä käsityksessä uutisten perusteella, että asiat on oikeasti aika päin prinkkalaa terveydenhuollon kehnon jaman vuoksi. Jos tilanne ei kohene, niin jotkut ovat alkaneet puhumaan jopa Putinin vallan järkkymisestä.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
No jos tilastoja seuraa niin Venäjällä menee suhteellisesti paremmin kuin Suomella Coronarintamalla mutta toisenlaisen kuvan toki saa mediaa seuraamalla. Enpä paljoa painoa laittaisi mediasta luettuun "tietoon" :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-ti ... /#77710a06
”Tilanne muistuttaa Neuvostoliiton loppuaikoja”

| 11.05.2020 | 07:15- päivitetty 10.05.2020 | 21:07

Vladimir Putinin asema on tutkijan mukaan muuttunut aiempaa epävarmemmaksi.

Brittiläinen Venäjä-asiantuntija Edward Lucas asui ja työskenteli suuren osan 1980-luvun jälkipuoliskosta Neuvostoliitossa. Vuonna 1991 hän seurasi jättiläisvaltion romahdusta paikan päällä. Presidentti Vladimir Putinin johtaman Venäjän tilanteessa on hänen mukaansa nyt lukuisia yhtymäkohtia Neuvostoliiton viimeisiin vuosiin.

– Tšernobylin ydinkatastrofi vuonna 1986 nosti valokeilaan byrokratian ja salailun tappavan yhdistelmän, joka oli neuvostojärjestelmälle tunnusomainen. Epäpätevyys oli laajamittaista, samoin kärsimättömyys, Lucas toteaa Center for European Policy Analysis -ajatushautomon (CEPA) julkaisemassa artikkelissa.

Venäjää kolmekymmentä vuotta myöhemmin koetteleva koronaviruspandemia paljastaa hänen mukaansa nyt seikkoja, jotka eivät lupaa hyvää Putinille.

– Korruption rapauttama julkinen terveydenhuoltojärjestelmä, jossa kukaan ei halua kertoa huonoja uutisia johtajalle, luo huonot edellytykset vastata nopeasti massatartuntoihin, hän sanoo.

– Pitkään jatkunut yleinen antipatia ahnetta, byrokraattista ja komentelevaa Moskovaa kohtaan saa nyt vahvistusta tartuntojen pelosta. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat lakastumassa ja raivoissaan viranomaisten niitä kohtaan osoittamasta välinpitämättömyydestä, hän toteaa.

Putin on ajautumassa ahtaalle

Olennainen ero Neuvostoliiton viimeisiin vuosiin on Lucasin mukaan siinä, että kommunistivaltio horjui konkurssin partaalla, mutta Putinin Venäjällä on yhä mittavat kassareservit, joita se voi halutessaan täydentää oligarkkien taskuista.

– Kreml on nyt myös poliittisesti paljon sietokykyisempi kuin (Mihail) Gorbatšovin aikana, jolloin itsenäinen ajattelu ja toiminta oli kommunistivirkailijoille vierasta. Nykyisin keskushallinnon virkamiehet ovat melko tottuneita käsittelemään alueiden kurittomia satraappeja, tekemään tarvittaessa myönnytyksiä, kuten Tšetšeniassa, ja erottamaan liian epäsuosituiksi tai ärsyttäviksi osoittautuvia virkailijoita. Myös harhauttamisessa Kreml on taitava: toteutetaan näyttäviä ulkomaisia seikkailuja, jotka lietsovat patrioottisia tuntoja tai jankutetaan neuvostoajan sotamyyttejä, Lucas sanoo.

Putin voisi hänen mukaansa käynnistää esimerkiksi jonkinlaisen Valko-Venäjään liittyvän operaation. Koronakriisiä se ei kuitenkaan ratkaisisi, eivätkä venäläiset välttämättä kaipaa uusia maansa kunniaa vain näennäisesti pönkittäviä temppuja.

– Nyt olisi mielekästä antaa aluejohtajien kantaa vastuu pandemiasta huolehtimisesta ja pitää kansallisen tason politiikka niin tylsänä kuin mahdollista. Se saattaisi toimia, Lucas toteaa.

– Jos se ei toimi, Venäjän johtaja joutuu pelaamaan korkeilla panoksilla vastassaan vihainen kansa, joka pelkää koronavirusta enemmän kuin Kremliä. Epäpätevyydelle hänen on liian myöhäistä tehdä mitään. Kärsimättömyyttä hän (Putin) ei voi purkaa. Hänen tulevaisuutensa riippuu hänen kyvystään hälventää vähäisimmätkin vaikutelmat avuttomuudesta. Sellaisen ahdinko on Putinin kannalta huolestuttava – ja sen pitäisi huolestuttaa myös meitä, Edward Lucas varoittaa.

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10563
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin »

Venäjällä presidentin vaalit lähestyy ja putinin kannatus ei lähentelekkään 99% niin kuin kuuluisi, joten syytteet muita kohtaan kovenee :lol:
Venäjän valtion uutistoimisto levittää hurjia väitteitä Suomen sotajulmuuksista: Suomalaisten kerrotaan nyt surmanneen siviiliväestöä räjähtävillä leluilla ja myrkyllä

Venäjän valtiollinen uutistoimisto Ria Novosti väittää saaneensa haltuunsa aiemmin salattuja tietoja, joiden valossa suomalaiset olisivat tehneet toisen maailmansodan aikana "sadistisia julmuuksia" neuvostoliittolaisille siviileille.

Uutistoimiston artikkelin mukaan jatkosodan aikana saksalaiset ja suomalaiset sotilaat toteuttivat siviilejä kohtaan julmuuksia Leningradin liepeillä Itä-Karjalassa.
Väitteiden mukaan muun muassa mielisairaita siviilejä tapettiin myrkyttämällä ja lentokoneista heiteltiin räjähteitä sisältäviä leluja lasten surmaamiseksi tai vammauttamiseksi.
Ria Novosti pohjaa hurjat väitteet haltuunsa saamiin turvallisuuspalvelu FSB:n arkistoasiakirjoihin, jotka sisältävät uutistoimiston mukaan pääosin valtion turvallisuuselinten erityisviestintää ja sotavuosien sisäisiä asioita.
Lue myös: Kova syytös: Venäjä epäilee suomalaisia kansanmurhasta Karjalassa

Väitteiden uskottavuus ontuu

Aiemmin salatuiksi kerrottujen asiakirjojen mukaan saksalaisten ohella suomalaiset tuhosivat siviilejä sadistisesti Parkalan eli Pargolovon alueella, pommittaen kyliä, joissa ei ollut sotilaskohteita.
Aiheesta Suomessa ensin uutisoinut Ilta-Sanomat oli yhteydessä useisiin jatkosodan historiaa tunteviin suomalaisasiantuntijoihin. Kukaan haastatelluista tutkijoista ja arkistojen tuntijoista ei pitänyt väitteitä millään tapaa uskottavina.
Ria Novostin artikkeliin skannatuissa kopioissa vanhoista dokumenteista ei näy esimerkiksi lainkaan mainintaa leluräjähteistä, ja ovatkin näin ollen todennäköisesti sotapropagandaa, IS:lle kerrotaan.
Ria Novosti oli aiemmin suhteellisen itsenäinen Venäjän kansainvälinen tietotoimisto. Joulukuussa 2013 sen asema muuttui ja siitä tuli osa Venäjän presidentinhallinnon ohjaamaa viestintäkonserni Rossija segodnjaa.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ven ... #gs.7mpr2n
https://www.is.fi/ulkomaat/art-20000065 ... ml?ref=rss

Hitto mikä tekniikan edelläkävijä Suomi on tuohon aikaan ollutkaan, kenelläkään muulla ei ollut taitoa ja valmiuksia rakentaa leluiksi naamioituja pommeja, jotka kestävät koneesta tiputtamisen räjähtämättä ja osaavat räjähtää siinä vaiheessa kun lapsi nostaa lelun maasta, olikohan niissä myöskin liiketunnistin ja puheominaisuus joka lapsen havaitessaan sai lelun kutsumaan lasta: "hei sinä ruma lapsi, tule ja nosta minut maasta, minä antaa sinulle karkki" :mrgreen:

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Ryssät on kateellisia kun niitten Viipurin pommit saatiin toimimattomiksi Säkkijärven polkalla.

Muoks: lisätään linkki tuohon pommijuttuun.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Viipurin_radiomiinat
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Robbing Hood
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Huhti 06, 2018 2:42 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Robbing Hood »

Kun olin pikkupoika 1950-luvulla, isäni kertoi, että venäläiset olivat sodan aikana pudottaneet lentokoneista täytekyniksi naamioituja pommeja, jotka räjähtäisivät avatessa. Taisi olla jokin muukin esine, mutta en enää muista (tupakansytytin?). Isä varoitti koskemasta tällaisiin, jos me lapset näkisimme niitä metsässä.
En ole tällaisesta kuullut muualta, mutta löysin google-haulla tämän: http://www.helsinki.fi/kansalaismuisti/ ... dassa.html. Täällä on lause "Kaikista maassa lojuvista ja metsästä löytyvistä irrallisista esineistä varotettiin lapsia. Ne voisivat olla venäläisten pudottamia. Mihinkään ei ollut lupa koskea.".
Onko kenelläkään tietoa, tapahtuiko tällaista todella ja kuoliko tai loukkaantuiko joku?

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10563
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja damfin »

Karma korjaa...
Suomalainen, Venäjällä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan asunut Jon Hellevig on kuollut 58 vuoden ikäisenä Moskovassa. Ennen kuolemaansa hän oli julkaissut ”Venäjän Facebookin” VKontakten sivuillaan päivityksen, jossa hän kertoi ”tappojuonesta häntä kohtaan”.

– Uskon, että on olemassa juoni, jonka puitteissa Venäjän hallitus yrittäisi tappaa minut ja syyttäisi kuolemasta COVID-19-tautia, hän kirjoitti englanniksi.

Hellevigin tytär kommentoi päivityksen alle, että hän ei ymmärrä, mistä on kyse.

Hellevig on lisäksi julkaissut VK-sivuillaan useita päivityksiä, joissa hän kritisoi Venäjän toimia koronapandemian aikana. Aiemmin Hellevig on esiintynyt vankkana Venäjän presidentti Vladimir Putinin kannattajana.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a8c ... mainternal

Ei sentään tippunut ikkunasta kesken lentoharjoitusten...?

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Tämä taitaa olla aika yleistä kun katsellaan noita tappiolukuja tietyissä maissa :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Miki77
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: Ti Touko 05, 2020 8:32 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Miki77 »

Sain ensimmäisen viisumini Venäjälle joskus vuonna -97 ja pääsin tutustumaan Suureen ja Mahtavaan ja sen asukkaiden mielenmaisemaan heti varsin kouriintuntuvalla tavalla.

Eräs tuttavani oli retkeillyt naapurissa jo hieman pidempään ja löytänyt morsiamenkin eräästä Venäjän Karjalan kylästä. Innoissaan hän hehkutti kuinka ystävällisiä uudet appivanhempansa ovat ja pyysi minutkin vierailulle eräänä viikonloppuna. No, minähän menin kun pyydettiin. Kylä oli pienehkö yhden kaupan kylä Laatokan rannalla. Talot olivat meikäläisittäin aika roisissa kuosissa niin kuin ne pääsääntöisesti ovat vieläkin.

Saavuin paikalle lauantai-iltana ja ensimmäisenä silmään pisti että miltei kaikki kylän asukkaat lapsia lukuunottamatta tuntuivat olevan humalassa. Eipä siinä, otin tarjotun vodkalasin vastaan ja liityin joukkoon hilpeään.

Kylän keskustassa oli yhteinen sauna jota paraikaa lämmitettiin. Jossain vaiheessa joku huomasi räystäiden alta ja oviaukosta tupruavan savua. Sauna tulessa! Alkoi jumalaton posmellus ja säntäily, joku meni soittamaan palokuntaa ja toinen etsimään sinkkiämpäreitä. Alkusammutus ämpäreillä ei oikein onnistunut koska liekit löivät jo vastaan heti eteisessä. Viimein paikalle kaartoi paikallinen pelastuslaitos ikivanhan Zil- paloauton sireeni laiskasti ujeltaen.

Auton pysähdyttyä takaovi aukesi ja sikahumalainen pelastaja pudota rätkähti kyljelleen rapakkoon. Koko porukka kuskia myöten oli ympäripäissään. Kun viimein saatiin letkut suoriksi ja pumput käynnistettyä havaittiin ettei paloauton säiliössä ole tippaakaan vettä. Davai!

Eipä.hätiä mitiä, Laatokkahan on ihan vieressä eli sieltä vettä hakemaan. Harmillisesti vodkan sumentama kuljettaja peruutti rantaan johtavaa tietä hieman liian pitkälle ja auto upposi akseleitaan myöten rantamutalikkoon. Tässä vaiheessa optimistisinkin saunanystävä alkoi menettää toivonsa, seuraavat tovit kuluivatkin käsiä levitellessä ja katsellessa kun sauna paloi kivijalkaan.

Sinä iltana ei siis saunottu. Muuten illanvietto jatkui entisellään koska asioitahan vain tapahtuu, muutama ristinmerkki ja vodkalasillinen saunan muistoksi ja asia oli lähes unohdettu. Palomiehetkin liittyivät loppuillaksi seuraan kyllästyttyään kaivamaan isoa autoa lapioilla irti mudasta. Näin kului eräs kesäinen lauantai-ilta Äiti Venäjällä, harasoo, hyvin ovat asiamme.

Miki77
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: Ti Touko 05, 2020 8:32 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Miki77 »

90- luvulla meno noissa karjalaiskylissä oli muutenkin hieman erilaista kuin nykyään. Joskus tuli nähtyä kun peltoja kynnettiin vanhalla panssarivaunulla jonka tykkitorni oli poistettu. Ilmeisesti traktoria ei ollut lähimain saatavilla.

Erään kerran ajelin vanhan Värtsilän kylätiellä kun vastaan tuli vaaleansininen ikivanha Katz- merkkinen kuorma-auto. Auto ajoi hissukseen ihan keskellä tietä pakottaen minut pysähtymään tien sivuun. Pakoputkessa paukahteli ja mahtava sininen savupilvi tuprusi värjäten koko kylätien.

Pysähdyttyäni älysin että suuri joukko ihmisiä laahusti vakavana Katzin perässä. Hetken ihmettelin että mikähän kulkue on kyseessä kunnes satuin vilkaisemaan kuorma-auton lavalle. Lava oli täytetty kuusenhavuilla ja havujen päällä päällä oli arkku, tietysti kansi auki ortodoksiseen tapaan. Arkussa hytkyi vanha mummo auton heiluessa kuoppaisella kylätiellä. Aito neuvostoihminen viimeisellä matkallaan siis. Ehkä arvokkuus ei ollut ihan sillä tasolla kuin meillä on totuttu mutta tuskinpa kyydittävä siitä enää välitti.

Miki77
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: Ti Touko 05, 2020 8:32 pm

Re: Ah Venäjää!

Viesti Kirjoittaja Miki77 »

Bensa oli tuohon aikaan Venäjällä halpaa kuten on vieläkin. Ysärillä tankkaaminenkin oli hieman erilaista kuin nykyään. Asemilla oli yleensä tankkaajat jota peruututtivat suomalaisten autot nelosparrusta vinosti sahatun kiilan päälle niin että tankinkorkin puoleinen takarengas oli muita ylempänä. Näin tankkiin saatiin survottua muutama lisälitra enemmän.

Vanhemmissa autoissa jo ruostuneet peltiset bensatankit eivät vaan tätä leikkiä aina kestäneet, varsinkaan kesähelteillä kun bensa kaasuntui ja laajeni tankissa. Usein näki kun valtava bensalammikko levisi jonkun vanhemman kotteron alla kun omistaja istui vaikkapa kahvilla. Venäläisiä tämä ei millään muotoa haitannut tai kiinnostanut, bensahan oli jo saatu myytyä.

Vastaa Viestiin