Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Crombie
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Crombie »

JammuSetä kirjoitti:
Ma Kesä 29, 2020 7:37 pm
ilmarinen kirjoitti:
La Kesä 27, 2020 1:40 am
Poliisin pitäisi osata suhtautua kaikkiin ihmisiin ilman minkäänvärisiä silmälaseja. En usko siihen. Suomalaiseen poliisiin ei voi luottaa. Se on valitettava tosiasia. Tarvittaisiin kurinpalautus, jossa palattaisiin perustyöhön. Siinä pitää ottaa huomioon myös se, että Suomi on kansainvälinen ja kirjava yhteiskunta. Pelkkä harjastukkainen sinisilmä ei ole enää koko totuus.
Eivät poliisit ole rasisteja. He ovat realisteja. He näkevät sen toisen ja realistisen totuuden ihmisistä. Heillä ei ole vaaleanpunaisia pelilaseja.
Tuo on totta, poliisit jos ketkä tietävät tarkalleen mikä etninen ryhmä aiheuttaa jatkuvasti ongelmia väkilukuun suhteutettuna. Poliisilla ei liene samoja ongelmia saamelaisten, tataareiden, virolaisten tai venäläisten kanssa kuten mustalaisten. Mustalaisia vaivaa separaatio eikä Suomen valtio ole puuttunut siihen muuten kuin antamalla vuokra-asuntoja. Separaatiota esiintyy 9/10 mustalaisista.
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

JammuSetä

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Sattuu näet olemaan muutama poliisi ystävänä. Totuus rikostilastoista välillä järkyttää.

mikko1979
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 5:09 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja mikko1979 »

Vuosia sitten olin paikallisessa Ekocenterissä ja meidän piti mennä hakemaan eräästä luhtitalosta pesukone. Asukas oli myynyt sen tummille. Paikalla oli sitten tämän koneen "uusi omistaja" joka heti sanoi kun lähdimme siirtämään konetta nokkakärryillä portaita pitkin alas.
- Minäkin auttaisin, mutta kun mulla on tuo käsi.
Päästiin alas ja alettiin siirtämään konetta peräkärryyn, niin henkilö joka hetkeä aiemmin sanoi ylhäällä olevansa käsivaivainen tuli auttamaan koneen nostossa. Ei vaivannut käsi enää. Vuosia myöhemmin hän muuttui perheineen naapuritaloon ja sitten joskus keväällä kun parvekkeen ovi oli auki, kuului ulkoa ääni, joka kuulosti siltä kuin joku viheltäisi pilliin. Sama toistui seuraavana päivänä ja sitä seuraavana ja taisi jatkua niin kauan kuin talossa asuivat. Tuolloin kolmantena päivänä menin sitten katsomaan, että kuka siellä puhaltaa pilliin. No, pillipiipariksi paljastui perheen äiti, joka parvekkeella pilliin puhaltamalla kutsui ulkona olevia lapsiaan takaisin kotiin. Sitten toisessa paikassa työssä ollessani piti muutaman kaverin lähteä auttamaan tummia muutossa. Paikalla oli sitten ollut tummien ns. iso kiho, jolla oli yllättäen se tummien perinteinen vaiva, eli selkä kipeä. Piti sitten siirtää isompi pöytä ulos ja peräkärryyn. Kaverit siirsivät pöydän ulos ja alkoivat nostaa sitä perävaunuun, tapahtui selkävaivaiselle ihmeparantuminen, sillä hän tuli auttamaan pöydän nostossa. Yhtenä vuonna työpaikalle tuli "töihin" isä ja poika. Isä teki ensimmäisen päivän sen verran lujaa töitä, että seuraavana päivänä vaimo tuli sanomaan
- xxxx ei voi tulla tänään töihin, sillä on selkä kipeä!
Kyllä se selkä sitten parani aina välillä.

persearska
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: To Helmi 13, 2020 6:29 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja persearska »

Kaikilla mustalaisilla ei ole selkärankaa.

ilmarinen
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 8:35 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja ilmarinen »

Ihan samalla tavalla minä arvioin, että kaikki mustalaiset eivät ole rikollisia.

*poistettu Lautamiehiin kuuluvat osat viestistä*t:mode

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja meitzi »

ilmarinen kirjoitti:
Pe Heinä 03, 2020 1:53 am
Ihan samalla tavalla minä arvioin, että kaikki mustalaiset eivät ole rikollisia.
Mä arvioin samoin. Se on se 99% joka pilaa koko porukan maineen. Ja tämä arvio ei perustu ennakkoluuloihin, vaan kokemuksiin. Tuttavapiirissä ollut lukuisia romaneja ajan saatossa ja tosiaan olen kyllä tutustunut ihan melkein umpirehelliseen työssäkäyvään pariskuntaan, jonka ainoa "rikos" oli tuoteväärennösten myyminen laatuun nähden melko korkeaan hintaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Marja
Martin Beck
Viestit: 759
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 7:45 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Marja »

Hieman omituista Armanin mustalais/Cannonball Nakki jaksoissa mitkä nyt uusintana tulleet hypnootista , Arman toistelee Kunnioitusta yms hölynpölyä . Ps: kunhan avauduin moisesta .

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja URSA »

Yksi prosentti tuli paljastaneeksi enemmistön tekoja.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/som ... #gs.9hetl9
Somessa leviää video: Romaninaisia ja pikkutyttöä ei päästetty asiakkaiksi suosittuun kylpylään – Järvisydän vastaa: "Video on viikonlopun tapahtumien kärjistymä"

Romaninaisia ei päästetty sisään suosittuun kylpylään Rantasalmella Etelä-Savossa.

JULKAISTU 48 MINUUTTIA SITTEN

Sosiaalista mediaa on tänään kuohuttanut video, joka nostaa esille romanien syrjintäepäilyn Rantasalmella.

Kaaleet 2020-2021-ryhmässä Facebookissa julkaistun päivityksen mukaan Rantasalmella sijaitseva Hotel & Spa Resort Järvisydän -kylpylä ei päästänyt kolmen naisen ja viisivuotiaan tytön romaniseuruetta sisään kylpemään.

– Nyt lapsi itkee pettymystään, kun ei päässytkään kylpylään, päivityksessä todetaan.

Videolla kylpylän työntekijä ilmoittaa sisään ryhmälle, ettei romaneja päästetä kylpemään. Videolla naisääni kysyy, ”onko teillä sellaista, että romaneja ei päästetä tänne”. Asiakaspalvelija myöntää, että on.

"Kun nähtiin että ollaan romaneja, totuus oli toisenlainen"


Naiset eivät olleet kertomansa mukaan aiemmin käyneet kyseisessä kylpylässä. Puhelimessa heidät oli toivotettu kylpylään tervetulleeksi.

– Sitten kun nähtiin, että ollaan romaneita, totuus oli toisenlainen. Ajettiin Keski-Suomesta asti ihan turhaan. Kiitos Järvisydän, kun kohtelitte hienosti!, päivityksessä kirjoitetaan.

”Järvisydän ei suvaitse rasismia”

Hotel & Spa Resort Järvisydän vastaa naisten päivitykseen Facebook-sivuillaan.

– Järvisydän ei suvaitse rasismia missään muodossa eikä harrasta etnistä profilointia. Kaikki vieraamme ovat meille yhtä tervetulleita, nyt ja tulevaisuudessa, kylpylän päivityksessä todetaan.

Järvisydämen vastauksen mukaan Facebookissa jaettu video on viikonlopun tapahtumien kärjistymä.

Vieraanamme oli viikonloppuna ryhmä, joka yöpyi meillä maksutta, käytti kylpylän palveluita maksutta, joi omia juomia anniskelualueella sekä häiritsi ravintolan asiakkaita, häiritsi muita asukkaita pitkin yötä, pahoinpiteli työntekijäämme sekä asiakastamme.

– Tapahtumista johtuen paikalle on jouduttu kutsumaan viikonlopun aikana useaan otteeseen poliisit. Tästä johtuen kyseessä olevaan ryhmään kuuluvia henkilöitä ei päästetty enää sunnuntaina kylpylään. Olisimme toimineet samoin kenen tahansa asiakkaidemme kohdalla.

Itä-Suomen poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että Järvisydämessä oli ollut poliisilla useita tehtäviä viikonloppuna, mutta ei tarkenna sitä, mistä käynneissä oli kyse.

Yksi kylpylään pyrkineistä kolmesta naisesta ja videon kuvannut Jasmin Lindgren sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen seurueellaan ei ollut mitään tekemistä ongelmia aiheuttaneen ryhmän kanssa.

– Me ei olla niitä, eikä me tunneta, ketä ne ryhmäläiset on, Lindgren toteaa lehdessä.

Järvisydän pyytää anteeksi kohtelua

Järvisydämen mukaan kielto koski ainoastaan ongelmia aiheuttanutta ryhmää, ei romaneita yleensä.

– Tämän henkilökunta olisi voinut kertoa tarkemmin ja siitä pyydämme nöyrästi anteeksi. Ohjeistus ei missään nimessä ole, että romanit eivät ole tervetulleita, päinvastoin.

Järvisydän toteaa vastineessaan, että sillä on matkailuyrityksenä vastuu niin henkilökunnan kuin asiakkaidensa turvallisuudesta.

– Tämä tarkoittaa, että yleisiä sääntöjä, lakia ja henkilökunnan ohjeistusta on noudatettava. Näin voimme turvata asiakkaillemme rauhallisen ja turvallisen loman, jota meiltä tullaan hakemaan. Toivotamme edelleen kaikki tervetulleiksi Järvisydämeen.

hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Voiko vähemmistöön kuuluva olla rasisti? Veijo Baltzarin puheet valtaväestöstä loukkaavat monia, mutta harva uskaltaa sanoa vastaan.Helsingin Sanomiin haastateltujen tyttöjen mukaan Baltzar jakoi kulttuurin kahteen osaan, korkeakulttuuriin ja alakulttuuriin. Korkeakulttuuria edustaa hänen oma yhteisönsä, sivistymätöntä alakulttuuria taas valtaväestö eli "valkolaiset".
Veijo Baltzar: ”Minua ei tarvitse suvaita
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.

persearska
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: To Helmi 13, 2020 6:29 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja persearska »

Mustalaisilta oli virhe vetää rasisti video esiin.
Ois järvisydän kertonut samaan syssyyn ne kymmenet vastaavat kerrat.

Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1386
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Missäs se yksi avosydän on joka neuvoi minua parisen viikkoa sitten miten minun olisi pitänyt kohdata mustalainen ihmisenä eikä vastatata venäjäksi? Herätyyyys, kipi-kapi puolustelemaan veljiä ja siskoja ja opettamaan asiakaspalvelua kylpylälle!
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Avatar
Villeri
Adrian Monk
Viestit: 2998
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Kaikkein palvotuimmissa etnovähemmistöissä elää kaikkein kovin rasismi. Ja se on sitten pyhää vihaa, kuten muslimit - juutalaiset-akselilla.

Itse törmäsin tilanteeseen, jossa mustalaisnuoret toivottelivat somaleita lämpimästi tervetulleeksi:"On täällä tilaa", ja vastaavaa. Puolikatkerasti naurahdin.

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3915
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Villeri kirjoitti:
Ti Heinä 07, 2020 4:17 pm
Kaikkein palvotuimmissa etnovähemmistöissä elää kaikkein kovin rasismi. Ja se on sitten pyhää vihaa, kuten muslimit - juutalaiset-akselilla.

Itse törmäsin tilanteeseen, jossa mustalaisnuoret toivottelivat somaleita lämpimästi tervetulleeksi:"On täällä tilaa", ja vastaavaa. Puolikatkerasti naurahdin.
Juu, ja etnovähemmistöt ovat myös erittäin homo- ja transuvastaisia. Se ei tosin ole mikään ongelma vasureille, kun eivät ole valkoisia. Ihme tasa-arvoa tollainen. :roll:
"Those who want respect, give respect."

Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Romanit kylpylähotelli Järvisydämessä

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Minä olen nähnyt useita kertoja, kun mustalaiset jää kiinni , milloin kaupassa varastamisesta, leirintäalueen häiriköinnistä, huutelevat hävyttömiä ihmisille.
Tämä porukka ei koskaan opi, sen vuoksi eivät opi , kun eivät käy kouluja. Sivistyneet käytöstavat ei kuulu heidän kulttuuriin, vaikka muut omat tavat kuuluvatkin.
Joka kesäinen ilmiö ovat nämä , vanhusten ryöstöt. Säälittävää porukkaa se on, eivät etene toisten kansojen ja rotujen sivistyksen tahtiin, ovat jämähtäneet lähtökuoppiin.

Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5039
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Harva muuten tuntuu tietävän, että Suomen romanien hamekulttuuri on melko nuori. Hame on kopioitu 1800 luvun porvarisnaisilta, ja on ainoastaan Suomen romanien juttu. Kaikki hameisiin liittyvät säännöt ovat tätä nuorempia eli kyse ei ole mistään vuosituhansien traditioista.

Romanihame sääntöineen on yksi syy miksi romanien sopeutuminen yhteiskuntaan on vaikeaa. Hamekulttuuri ei ole ollut olemassa vielä montaa sukupolvea, mutta siitä huolimatta se otetaan itsestäänselvyytenä myös esimerkiksi viranomaistahojen toimesta ja romaneille myönnetään hamerahat. Ja hameesta luopuvat potkitaan pois yhteisöstä.

Vastaa Viestiin