Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3697
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

meitzi kirjoitti:
Ke Maalis 25, 2020 6:34 pm
Jos vie nälkälakkonsa loppuun asti niin tilanne ratkeaa itsestään
Meinaat ihan oikeasti, että muslimivässykät siihen pystyisi?
Ramadanin aikanakin ollaan joku puoli vuorokautta syömättä, ja sitten taas mässätään.
Eilen nälkälakkoon
Asukkaista kymmenkunta aloitti eilen maanantaina nälkälakon.
– Maanantaina lounaalla noin kymmenen henkilöä ilmoitti, että he ovat nälkälakossa. Tänään tiistaina heistä kolme tuli syömään normaalisti, kertoo
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Blogi: Pauli Vahtera, la 11.04.2020 20:23

Suomen köyhät elättävät Irakin rikkaat

On Suomi köyhä, siksi jää
Suomessa tärkein luonnonvara on metsät. Suomen metsissä on puuta 2.500 miljoonaa m3. Vuodessa puuta kaadetaan noin 94 miljoonaa m3. Yhden tukkipuukuution hinta on noin 50 euroa (mänty 57 euroa, kuusi 59 euroa, koivu 45 euroa).

Suomen metsien puiden arvo on 125 miljardia euroa. Suomessa on lisäksi arvokkaat malmivarat, mutta ne on käytännössä lahjoitettu ulkomaisille kaivosyhtiöille. Kun valtio ja kunnat ylivelkaantuvat lisää, tulee myytäväksi myös vesi. Vettä ei juurikaan voi viedä ulkomaille, vaan suomalaiset joutuvat sähkönsiirtohinnan tavoin maksamaan omasta vedestään ulkomaisille toimijoille. Siksi vesi ei ole rahallisesti arvokas luonnonvara suomalaisille.

Irak on valtavan rikas maa
Irakin tunnetut öljyvarat ovat 145 miljardia barrelia. Yhden raakaöljybarrelin hinta maaliskuussa 2020 on ollut noin 30 US dollaria. Öljyvarojen arvo on 4350 miljardia dollaria. Koronakriisi on alentanut raakaöljyn hintaa merkittävästi tänä vuonna. Jos kriisi voitetaan, nousee öljyn hinta ja myös Irakin luonnonvarojen arvo.

Irakin tunnetut kaasuvarat ovat 3729 miljardia m3. Tuhannen kaasu-m3:n hinta on noin 60 dollaria. Irakin kaasuvarojen arvo on ainakin 238 miljardia dollaria.

Irakin öljy- ja kaasuvarojen arvo on 4600 miljardia dollaria eli 4200 miljardia euroa.

Irakin öljy- ja kaasuvarojen arvo on 34 kertaa suurempi kuin Suomen puuston kokonaisarvo. Öljy- ja kaasuvarat eivät uudistu, mutta Suomen metsät kasvavat vuodessa uutta puuta 107 miljoonaa kuutiometriä eli noin 5 miljardin euron arvosta. Suomen metsät kasvavat 843 vuodessa Irakin luonnonvarojen arvon määrän.

Irakilaiset ovat itse tuhonneet oman maansa
Vuonna 1960 Irakissa oli 7,3 miljoonaa asukasta, tänä vuonna ylitetään 40 miljoonan asukkaan raja. Suomessa asukkaita oli vuonna 1960 4,4 miljoonaa ja nyt 5,5 miljoonaa. Jos Suomen väestönkasvu olisi ollut yhtä holtitonta kuin Irakissa, olisimme maailman köyhimpien maiden joukossa.

Toissa vuonna Irakin bruttokansantuote (BKT) asukasta kohden oli 5030 USD, Suomen 47820 USD. Suomen koko BKT on vähän suurempi kuin Irakin, mutta Irakissa rahan ostovoima on miltei 3-kertainen Suomeen verrattuna. Irak ei millään mittarilla ole kehitysapua tarvitseva maa. Esimerkiksi suosikkimaani Etiopian BKT/asukas on 772 USD.

BKT valehtelee. Bagdadin keskustassa 1 makuuhuoneen asunnon vuokra on euroissa 436 euroa. Helsingin keskustassa yksiön vuokra olisi 1000-1200 euroa.

Suomalaiset köyhät elättävät rikkaan Irakin asukkaita
Suomessa asuu 32.000 arabian kielistä ja 15.000 kurdinkielistä asukasta. Turvapaikkaprosessissa olevia ja laittomasti täällä olevia ei tilastoida Suomessa asuviksi. Yhteensä yli 50.000 Suomessa olevista arabeista ja kurdeista Suomeen on tullut lähinnä Irakista. Heidän lisäkseen on arabiaa puhuvia tullut lähinnä Syyriasta ja Marokosta.

Suomi maksaa Irakin kriisinhallinnan menoja tänä vuonna 8 miljoonaa euroa. Vuosina 2014-2018 Suomen kehitys- ja humanitaarinen apu Irakille on ollut yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Lukuihin voi suhtautua kuin koronalukuihin alkuvuodesta Suomessa. Osa rahasta piilotetaan Lähi-Idän tukeen. Loppuvuonna 2018 annettiin pelkästään Irakin vakauttamisrahastoon 5 miljoonaa euroa. Ulkoministeriön rahankäyttö on periaatteessa julkista, mutta se on piilotettu niin hyvin, että esimerkiksi Irakin rahojen selvittäminen olisi valtava urakka kenelle tahansa.

Upporikkaan Irakin valtion asukkaita Suomessa elättävät 5,2 miljoonaa suomen ja ruotsin kielistä suomalaista. Arabiankieliset ovat Suomessa parempaa väkeä, koska heiltä ei edellytetä edes kesällä mansikan poimintatyötä. Kaikki pitää antaa ilmaiseksi ja vastikkeetta.

Suomeen tulevista nuorista miehistä suuri osa on luku- ja kirjoitustaidottomia sekä kieli- ja ammattitaidottomia. Irakin öljyvaroilla voitaisiin kaikki asukkaat kouluttaa vaikkapa koneinsinööreiksi, jos todellista halua työntekoon irakilaisilla olisi.

Jos rahaa on pakko antaa Irakille, niin miksei vastikkeena vaadita öljyä. Sitä Irakissa riittää Suomellekin.
oikeamedia.com

Niin, miksi siis elätämme irakilaisia ja tuemme Irakia? Onko heillä minkäänlaista vastuusta mistään, vai onko vastuu siirretty "rikkaille länsimaille"?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Poliitikot ovat pelästyneet luettuaan aamun Helsingin Sanomat:
Amnesty arvostelee Suomea turvapaikkapolitiikasta ja translaista: ”Suomi tekee peruuttamattomia virheitä turvapaikkapäätöksissä.”

Mielenilmaus turvapaikanhakijoiden puolesta Eduskuntatalon edessä huhtikuussa 2018. Kuva: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA
Mielenilmaus turvapaikanhakijoiden puolesta Eduskuntatalon edessä huhtikuussa 2018. Kuva: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA
oikeus_painua_sinne_mistä_ovat_tulleetkin.jpg (57.6 KiB) Katsottu 5642 kertaa
IHMISOIKEUSJÄRJESTÖ Amnesty International moittii vuosiraportissaan Suomea muun muassa turvapaikkapolitiikasta ja translaista.

Amnestyn raportissa on arvioitu, miten ihmisoikeudet toteutuivat vuonna 2019. Järjestö muistuttaa, että Suomi muun muassa rikkoi viime vuonna ensi kertaa Euroopan ihmisoikeussopimuksen (EIT) artiklaa, jossa turvataan jokaisen oikeus elämään. Päätös annettiin tilanteesta, jossa Suomi palautti Irakiin turvapaikanhakijan, joka surmattiin kolme viikkoa paluunsa jälkeen.

Amnesty pitää EIT:n päätöstä osoituksena turvapaikkajärjestelmän rapautumisesta. Järjestön mukaan turvapaikanhakijoiden oikeuksia rajattiin viime vuonna entisestään, kun hallitus pyrki rajaamaan uusintahakemusten tekoa.

”EIT:n päätös kertoo, että Suomi tekee peruuttamattomia virheitä turvapaikkapäätöksissä. Siksi tuntuu järjettömältä, että uusintahakemusten käsittelyä rajoitettiin. Se lisää merkittävästi riskiä palautuskiellon rikkomiseen ja heikentää turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa”, sanoo Amnestyn Suomen-osaston ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro tiedotteessa.

Järjestön mukaan Suomen ongelmallinen turvapaikkapolitiikka on osa suurempaa kokonaisuutta, jossa rajojen suojelu menee ihmishenkien pelastamisen edelle.
...
16.04.2020 7:41

Jätin pois translakia käsittelevän osuuden.

Sieluni silmin näen Maria Ohisalon (vihr) jo hokevan "kansainväliset sopimukset, kansainväliset sopimukset, kansainväliset sopimukset,
joudumme Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen riepoteltavaksi, meillä on vastuu..."
Suomi tekee peruuttamattomia virheitä turvapaikkapäätöksissä
Olen samaa mieltä. Turvapaikkoja on myönnetty sellaisille ihmisille, jotka eivät sitä tarvitse;
a) he käyvät mm. lomalla entisessä kotimaassaan
b) rikoksen tehtyään jotkut ovat paenneet tai pyrkineet pakenemaan entiseen kotimaahansa tai lähelle entistä kotimaataan
c) turvapaikan saaneista monet ovat valehdelleet nimensä, kotimaansa, syntymä-aikansa ja motiivinsa - saaneet uuden henkilöllisyyden
d) turvapaikan saaneista monet syyllistyvät rikoksiin, mm. raiskaukset, varkaudet, pahoinpitelyt ja henkirikokset
e) turvapaikan saaneista aiheutuu vuosittain satojen miljoonien eurojen kulut
f) turvapaikan saaneissa on sotarikollisia ja terroristeja
g) turvapaikan saaneista suurin osa ei halua kotoutua ja he haluavat elää islamin lain mukaan

Nyt nämä virheet olisi tunnustettava ja turvapaikan saaneet palautettava viipymättä kotimaihinsa ottamaan vastuu omasta elämästään ja rakentamaan se kotimaa kuntoon.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Tällä tavalla sitä kotoutetaan porukkaa vai onko nyt isketty ja hanskat tiskiin ja todettu, että parempi, että elävät niinkuin elävät?
Hegen kirjassahan taisi olla luku noista "hoidoista" taikauskoiselle väelle.
HS: Sosiaalidemokraattien valtuutettu ehdottaa Helsinkiin omia terveysasemia somaliaa, arabiaa ja venäjää puhuville

15.4.2020 22:49

Helsingin Sanomat kertoo, että Helsingin kaupunginvaltuustoon ollaan tuomassa aloitetta, jolla vaaditaan omia terveysasemia niin kutsutuille isoille kieliryhmille.
Helsingin kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti (sd.) on jättämässä valtuustoaloitetta, jolla vaaditaan omia terveysasemia somaliaa, arabiaa ja venäjää puhuville.

Sosiaalidemokraattien valtuutettu Torsti perustelee aloitetta kielellisillä oikeuksilla. Mukana aloitteessa on terveyskeskuslääkäri Jonne Juntura.

Kielipohjaisille terveysasemille ei ohjattaisi suoraan äidinkielen perusteella vaan niihin voisi hakeutua niin halutessaan.

Pilotti voitaisiin aloitteen tekijöiden mukaan järjestää somaleille.

Kansalainen uutisoi eilen, että koronavirustartunnat somalien keskuudessa ovat lähteneet Helsingissä selkeään kasvuun. Vaikka Helsingissä on pyritty jakamaan koronatietoutta useilla eri kielillä, toimenpiteistä huolimatta erityisesti somalien keskuudessa tartuntojen määrät ovat lähiaikoina lisääntyneet.

Otsikkoa korjattu 15.4 klo 23:46
https://www.kansalainen.fi/hs-sosiaalid ... ielisille/

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Tutkimus: "Eliitti” onkin voimakkaimmin maahanmuuttoa vastaan, toisin kuin on luultu

Tänään klo 9:02

Tuoreen tutkimuksen mukaan käsitys siitä, että köyhät ja työttömät vastustavat maahanmuuttoa ei näytä pitävän paikkaansa.

Maahanmuuttoa vastustavatkin eniten ne, joilla on hyvä koulutus ja korkeat tulot, kertoo Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa tehty tutkimus.

Yliopisto tiedottaa, että vastoin vakiintuneita käsityksiä maahanmuuton voimakkaimmat vastustajat eivät ole heikossa asemassa olevia köyhiä tai työttömiä, vaan monen mittarin mukaan kaikkein etuoikeutetuimpia ihmisiä.

Tutkimuksessa vastaajien ”eliitti” koostuu suhteellisen hyvin koulutetuista, korkeatuloisista ja henkisesti hyvinvoivista ihmisistä. Tutkimustulosten mukaan he puolustavat vahvasti vallitsevaa hierarkiaa ja siten omaa asemaansa.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 18–29-vuotiaiden asenteita vuoden 2015 eduskuntavaalien alla.

– Tulos kyseenalaistaa syrjäytymisen ja maahanmuuttovastaisuuden välisen yhteyden. Ne, joilla on eniten menetettävää yhteiskunnallisissa mullistuksissa, ovat kaikkein epäluuloisimpia toisia kohtaan, tutkijatohtori Rasmus Mannerström sanoo tiedotteessa.

Asenteita mitattiin kaksi viikkoa ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja internet-paneelilla. Tutkimuksen otoksen kerrotaan olevan laaja ja suhteellisen edustava sukupuoli-, ikä-, koulutus- ja tulojakaumaltaan. Kaupunkilaiset olivat hieman yliedustettuina.
Vahvaa kannatusta tai vastustusta

Tutkimuksen mukaan erot olivat selkeitä.

– Maltilliset ”tolkun ihmiset” olivat harvassa, ja vastaajat sijoittuvat vahvasti joko kannattamaan tai vastustamaan maahanmuuttoa, Mannerström kertoo.

Tutkimuksessa havaittiin myös poikkeavaisuuksia perinteiseen talouskysymyksiin painottuvaan oikeisto–vasemmisto-jaotteluun.

Tutkimus osoitti, että sosiaaliset arvot, etenkin maahanmuuttoon liittyen, määrittivät ja jakoivat vastaajien poliittista ideologiaa voimakkaammin kuin talouskysymykset.

– Perinteisesti on oletettu, että vasemmisto on liberaalia ja oikeisto konservatiivista. Tällainen oletus on ehkä ollut perusteltu, sillä sosiaaliset arvot eivät ole aiemmin olleet poliittisesti yhtä merkittäviä. Mutta nykyisin on selvää, että taloudellisista näkemyksistä ei voi vetää arvoihin liittyviä johtopäätöksiä tai päinvastoin, vaan nämä asiat voivat mennä täysin ristiin, Mannerström sanoo.
Arvopuolueet pärjäävät

Mannerström arvioi, että arvot ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä äänestäjille ja ”arvopuolueet” pärjäävät.

– Mitä enemmän poliittinen keskustelu keskittyy sosiokulttuuristen kysymysten ympärille, sitä enemmän tulevat etenkin perussuomalaiset, mutta osin myös vihreät, houkuttelemaan kannattajia kaikista muista puolueista, Mannerström sanoo.

Tutkimuksessa mitattiin asenteita tuloeroihin, sosiaalietuuksiin, maahanmuuttoon, ympäristöön ja puolustusvoimien vahvuuteen. Löytyi neljä tyypillistä yhdistelmää eli niin kutsuttua asenneprofiilia: vasemmisto- ja oikeistoliberaalit sekä vasemmisto- ja oikeistokonservatiivit.

Suurin ideologinen ryhmittymä 44 prosentin osuudella oli oikeistoliberaalit: he suhtautuivat myönteisesti maahanmuuttoon ja tuloeroihin, kielteisesti sosiaalietuuksiin ja neutraalisti ympäristönsuojeluun ja puolustusvoimien vahvuuteen.

Vastaajista oikeistokonservatiiveiksi määriteltiin 23, vasemmistokonservatiiveiksi 18 ja vasemmistoliberaaleiksi 15 prosenttia. Miehet olivat yliedustettuina oikeistokonservatiiveissa, naiset vasemmistoliberaaleissa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8b41 ... 2d3f4f3148

Mikä ihme tuo on? Ihmiset, joilla on koulutus ja varallisuutta osaavat myös laskea. Eihän haittamaahanmuuton puolesta puhu kuin vasemmistolaiset ja vihreät pöpit.

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja meitzi »

poikani kirjoitti:
La Huhti 18, 2020 1:04 pm
Iltalehti kirjoitti:Liitto: Jopa 10 000 hakenut töihin maatiloille – rekrytoinnit kuitenkin seisovat

Tänään klo 11:17

Liiton mukaan tilanne johtuu siitä, että yrittäjät eivät uskalla tehdä päätöksiä rekrytoinnista ennen kuin hallitus linjaa selkeästi ulkomaisen työvoiman maahantulosta.

Kotimaisen työvoiman rekrytointi maatalous- ja puutarhatöihin seisoo, kertoo Henkilöstöpalveluyritysten liitto.

Sen mukaan henkilöstöpalveluyritykset ovat saaneet hakemuksia maa- ja puutarhatilojen avoimiin tehtäviin jopa 10 000 kappaletta. Liiton mukaan ihmiset ovat valmiina vaativiin ja jopa raskaisiin kausitöihin, mutta rekrytointipäätökset seisovat, koska maa- ja puutarhatilojen yrittäjät odottavat epätietoisina hallituksen linjausta ulkomaisen kausityövoiman maahantulosta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a68b ... 8cc0a1e631

Mitä pahaa me olemme (= te olette) tehneet, että meillä on tällainen hallitus?
Kun suomalainen on vähemmän haluttua työvoimaa kuin paikallinen pandemiariski, niin voisko vihdoin ja viimein unohtaa puheet ulkomaalaisista työvoimana aloilla, jotka eivät kelpaa suomalaisille
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

^ Tämän tautikriisin esiintuomat asiat ovat senlaatuisia, että kotimaiseen tuotantoon on alettava keskittymään, nyt olemme joutuneet näkemään vasta vilahduksen todellisesta kriisivalmiudesta (jos esim. rahti pysähtyisi, sähköt menisi). Ei enää ketään tänne, voi olla että seurauksena tuleva massatyöttömyys muuttaa maata järkevään suuntaan, koska se on ainoa mahdollisuus?

Vaikka sitä ei aikanaan "jostain syystä" kerrotukaan, niin tämäkin oli osalle meistä päivänselvää, vaikka refu-jengi kirkui rasistia vertahyytävästi:
Migri: Suuri osa irakilaisista turva­paikan­hakijoista oli sotilas­karkureita – ”Niin upseereita kuin rivisotilaita”
Julkaistu: 11.10.2019 16:22

Kuva

Jos turvapaikanhaun perusteena oli pelkkä sotilaskarkuruus, oli Maahanmuuttoviraston päätös todennäköisesti kielteinen.

Sotilaskarkurit muodostivat parin vuoden takaisen pakolaiskriisin aikaan jopa yhden yleisimmistä Maahanmuuttoviraston havaitsemista Suomeen vuosina 2015-2016 saapuneiden irakilaisten turvapaikanhakijoiden profiileista, kertoo Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön ylitarkastaja Laurijuhani Tainio.

Tainio ei ota kantaa tarkkaan lukuun, sillä Migrillä ei tilastoi hakijoita heidän turvapaikanhakuperusteidensa mukaan.

– Mutta sotilaskarkuruus oli hyvin yleinen peruste vuosina 2015-2016 saapuneiden keskuudessa. Se oli tunnistettu ilmiö ja yksi hakuperusteista, joka selvästi nousi sieltä esiin, Tainio sanoo.

Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Kimmo Lehto kertoo kuulleensa samankaltaisia arvioita Tornion järjestelykeskuksesta, jonne saapui Haaparannasta vuonna 2015 jopa parituhatta ihmistä.

– Tämä on toki pieni otos, mutta eräs arvio eräältä viikolta, ei saa siis yleistää, oli että 30–40 prosenttia oli sotilaskoulutettuja joko turvallisuuspuolella tai muualla, Lehto sanoo.

Ilta-Sanomat kertoi jo vuonna 2016, että Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden joukossa olevien entisten sotilaiden ja poliisien pelättiin heikentävän poliisin työturvallisuutta vastaanottokeskuksissa.

- Lue lisää: Raportti: Moni Suomeen tullu ... ai sotilas

Asevelvollisuuden välttelijöitä on Tainion mukaan toki tullut muistakin maista, mutta Irak on ainoa maa, missä kesken sopimuksen lähteneiden ammattisotilaiden kohdalla voidaan puhua huomattavasta ilmiöstä.

Kesällä 2014 Isis valtasi suuria alueita Irakista ja maan puolustus romahti. Sotilaskarkureiden on uskottu lähteneen etenkin näihin aikoihin Isisiä vastaan taistelevasta Irakin armeijasta.

Irak luopui Saddam Husseinin hallinnon kaatuessa vuonna 2003 asevelvollisuudesta, ja siitä lähtien maassa on toiminut ammattiarmeija.

Tainion mukaan irakilaisten sotilaskarkureiden kohdalla onkin kyse puhtaasti armeijaan itse värväytyneistä ihmisistä.

– Niin upseereita kuin ihan rivisotilaitakin. Varsin monet heistä kertoivat toimineensa pelkissä tukitehtävissä, kuten kirjureina, autonkuljettajina tai kokkeina.

Sotilaiden lisäksi Suomeen saapui Tainion mukaan myös poliiseja ja eri turvallisuuselimien jäseniä.

Sotilaskarkuruus ei kuitenkaan Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestö UNCHR:n mukaan yksinään riitä perusteeksi turvapaikan saamiselle. Henkilö ei Tainion mukaan ole pakolainen, jos ainoa syy karkaamiselle on taistelun pelko.

– Jos he ovat ammattisotilaita, niin palvelukseen sisältyy lähtökohtaisesti mahdollisuus joutua sotimaan. Heidän pitäisi tietää, mihin ryhtyvät, hän sanoo.

Mikäli henkilön hakuperusteena oli vain sotilaskarkuruus, on Maahanmuuttoviraston päätös useimmiten ollut myös kielteinen.

Se, että henkilö on sotilaskarkuri, ei kuitenkaan sulje pois sitä, etteikö hänelle voisi olla jotain muuta syytä myöntää kansainvälistä suojelua. Henkilö voi esimerkiksi tulla alueelta, jossa tilanne on liian vaarallinen palautettavaksi.

Tainion mukaan Suomessakin on ollut tapauksia, joissa sotilaskarkuruuteen itseensä liittyvät olosuhteet ja syyt ovat olleet sellaiset, että perusteet kansainväliseen suojelun saamiseen täyttyvät.

Rangaistus sotilaskarkuruudesta vaihtelee maittain, esimerkiksi Irakissa se on yleensä sakkoja tai muutaman vuoden vankeustuomio.

Rangaistus myös riippuu siitä, vallitsiko maassa karkaamisen aikaan sotatila vai rauha. Irakissa ei julistettu ISIS:n vuoksi sotatilaa, vaan kyse oli terrorismin vastaisesta operaatiosta.

– Äärimmillään rangaistus sotilaskarkuruudesta voi myös olla kuolemantuomio, jolloin meilläkin tulisi henkilölle sitten palautuskielto, Tainio sanoo.

Alkuvaiheessa sotilastaustaansa vedonneiden irakilaisten määrä oli Tainion mukaan irakilaisten keskuudessa suurempi, vaikka kaikkien hakijoiden kertoma tarina sotilastaustasta ei hänen mukaansa ollutkaan yhtä uskottava.

Kun kävi selväksi, ettei turvapaikkaa ole tällä syyllä todennäköistä saada, ei tämän profiilin hakijoitakaan Tainion mukaan enää juurikaan näkynyt.

Lehto uskoo, että moni hakija jättikin sittemmin sotilastaustansa kertomatta.

– Jos olet Suomessa turvapaikanhakija, niin haetko turvapaikkaa sillä perusteella, että olet sotilaskarkuri? No et tietenkään, koska sinä et ihan varmasi saa mitään turvapaikkaa. Ei se ole mikään peruste, Lehto sanoo.

Kielteisen päätöksen jälkeen tällä ”oletetulla henkilöllä” onkin Lehdon mukaan jäljellä vain muutama vaihtoehto.

– Hän ei ole keksinyt sellaista tarinaa, jolla hän saisi turvapaikan. Hän voi siis palata Irakiin, jossa hänet voidaan pistää vankilaan. Vaihtoehdot ovat siis Irakissa vankilassa tai Suomessa turvapaikanhakukierteessä tai muuten vain Euroopassa pyörimässä. Jokainen voi miettiä, että kumman valitsee, Lehto sanoo

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006269849.html
Miksikähän tästäkin piti vaieta, kun kaikkien taustat oli kuitenkin tiedossa? Toinen juttu on se, että, paljonko näitä oleskelee yhä Suomessa?
Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja Kimmo Lehto kertoo kuulleensa samankaltaisia arvioita Tornion järjestelykeskuksesta, jonne saapui Haaparannasta vuonna 2015 jopa parituhatta ihmistä.
Olisin olettanut arvioiden kuuluvan myös Suomen kansalle.
Sotilaiden lisäksi Suomeen saapui Tainion mukaan myös poliiseja ja eri turvallisuuselimien jäseniä.
ULLATUUS!
Sotilaskarkuruus ei kuitenkaan Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestö UNCHR:n mukaan yksinään riitä perusteeksi turvapaikan saamiselle. Henkilö ei Tainion mukaan ole pakolainen, jos ainoa syy karkaamiselle on taistelun pelko.
Vaan yritäpä selittää tämä suvaitsevaisuusnektaria nauttineelle, niin sinulle kerrotaan kuinka ei voi palauttaa, koska rangaistuksena karkuruudesta voi olla kuolemantuomio ja onhan Suomi tietysti auttamisvelvollinen muutenkin, sinulle kerrotaan.

Esimerkkiperhe saapuu Torinoon:
Tulli joutui käyttämään voimaa Torniossa

25.9.2015 14.03
Tiedote

Tulli otti kiinni huumerikoksesta epäillyn irakilaisen miehen Torniossa tänään perjantaina. Mies oli tulossa Ruotsista kävellen Krannikatua pitkin puolisonsa kanssa, kun Tullin huumekoira reagoi mieheen. Tarkastuksen yhteydessä mies heitti pussin huumausaineeksi epäiltyä ainetta Tullin auton alle. Tarkastuksen jatkuessa pariskunta erotettiin tullitarkastuksen turvaamiseksi. Tämän seurauksena syntyi voimankäyttötilanne, jossa tullitarkastajat joutuivat taltuttamaan miehen yhdessä rajavartiolaitoksen edustajien kanssa. Osapuolet selvisivät tilanteesta ilman vammoja.

Kyse on ensimmäisestä voimankäyttötilanteesta, johon Tulli on joutunut Tornion tullivalvontaoperaatiossa. Epäiltyjä huumerikoksia on paljastunut muutamia.

Lisätiedot: Tullin operaatiokeskus, Tornio, Pekka Äijälä, p. 040 332 6744

https://tulli.fi/artikkeli/-/asset_publ ... -torniossa#
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vanha juttu, mutta katsotaan miten silloisen sisäministerin Petteri Orpon (kok) ennustukset kävivät toteen:
Orpo: Suurin uhka suomalaisten ja tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den konflikti

Kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden väliset konfliktit muodostavat suurimman kohonneen turvallisuusuhan, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) arvioi. Suojelupoliisin tänään kertomista uhkista Orpo nostaa esiin myös jännitteet turvapaikanhakijoiden välillä sekä terroristijärjestöjen toimintaan osallistuneet turvapaikanhakijat.

Ministerin mukaan järjestäytyneen terrori-iskun uhka Suomessa ei ole kovin korkea, mutta yksittäisiä tekoja voi tapahtua. Suojelupoliisi arvioi, että Suomeen kohdistunut terroriuhka on kohonnut viime vuodesta.
– Turvallisuusviranomaisten tiedossa on, että turvapaikanhakijoiden joukossa on joitakin sellaisia, jotka ovat osallistuneet terroristijärjestön toimintaan, Orpo sanoo.

Terroristijärjestön toimintaan osallistuneille ei myönnetä turvapaikkoja, Orpo painotti.

Suomessa yhä turvallista
Supon mukaan Suomeen on konfliktialueilta palannut noin 20 aseelliseen toimintaan osallistunutta ihmistä. Orpo sanoo, että Suomesta on lähtenyt yhteensä noin 70 vierastaistelijaa esimerkiksi terroristijärjestö Isisin riveihin.

Supo kertoo 15:n Suomesta lähteneen kuolleen ulkomaisissa konflikteissa, lähinnä Syyriassa.

Orpon mukaan on myös riski, että suomalaisten ääriliikkeiden väkivallanteot lisääntyvät. Hänen mukaansa äärioikeistolainen Suomen Vastarintaliike on selkeästi aktivoitunut ja on poliisin erityisessä tarkkailussa.
– Turvallisuuden taso Suomessa on edelleen hyvää luokkaa. Kenenkään ei pidä aktiivisesti pelätä, Orpo sanoo.
Kaleva.fi
3.11.2015 15:38
...terroristijärjestöjen toimintaan osallistuneet turvapaikanhakijat.
Samaisen ministeriön silloinen kansaliapäällikkkö Päivi Nerg oli sanonut, että jokaisen saapujan tausta tiedetään. Ne tietäen, olisi ollut helppo jättää esim. Torniosta maahan pyrkivät ja teroksi todetut Ruattin puolelle. Muitta eihän se käynyt, koska ihmisoikeudet. Ministeri olisi halutessaan voinut ojentaa kansliapäällikköä, mutta antoi asian olla. Paskaa saa siis puhua.
Kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden väliset konfliktit muodostavat suurimman kohonneen turvallisuusuhan
Eivät muodostaneet. Orpo syyllisti suomalaisia.
Ministerin mukaan järjestäytyneen terrori-iskun uhka Suomessa ei ole kovin korkea, mutta yksittäisiä tekoja voi tapahtua.
Yksittäinen tapahtui. Orpo oli oikeassa. Mutta Turun iskun myötä saimme myös todeta sen, että Suomeen voi periaatteessa (ja käytännössäkin) saapua kuka tahansa ja millä nimellä sekä kansalaisstaatuksella tahansa. Tälläinen henkilö laitettiin myös samaan kouluun suomalaislasten kanssa ja siihen poliisin irvikuva Jari Taponen totesi twitterissä, että "hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!"
Terroristijärjestön toimintaan osallistuneille ei myönnetä turvapaikkoja
Myönnetään, sillä tähän mennessä ei yksikään, jota on epäilty kuulumisesta terojärjestöön ole saanut osallisuudestaan mitään tuomioota, sillä "ei voida todistaa". Lisäksi se, että vaikka turvapaikkaa ei myönnetä, henkilöä ei myöskään voida palauttaa. Osoitus siitä, että kun Suomeen pääsee, niin niin täällä pysyy. Orpon puheet siis silkkaa valhetta.
Orpon mukaan on myös riski, että suomalaisten ääriliikkeiden väkivallanteot lisääntyvät.
Eivät lisääntyneet. Orpo oli väärässä ollen selkeästi suomalaisia vastaan, terroristien ja elintasopakolaisen puolesta. Aika outoa puhetta ministeriltä, jonka pitäisi jo valankin mukaan toimia Suomen ja suomalaisten parhaaksi.
Kenenkään ei pidä aktiivisesti pelätä
Väärin. Oulussa poliisi joutui jopa varoittamaan lapsia sekä nuoria lähtemästä ulkomaalaisten miesten matkaan. Niin sanottujen turvaa hakevien toimesta on tapahtunut satoja ahdisteluita, raiskauksia sekä muutama henkirikos ja pahoinpitelyitä. Oulun tapauksia lukuunottamatta ehkä kenenkään ei ole tarvinnut aktiivisesti pelätä (mitä sillä nyt ikunas tarkoitetaankaan), mutta samainen ministeri myös jankkasi loputtomiin jostain teepussista lukemaansa fraasia, että "ei saa antaa pelolle valtaa".

Tämän perusteella Orpon ei kannata avata mitään ennustajaluuria 0700-tyyliin. Suurin osa jämerästi esiintyen meni persiilleen. Kansa kyllä näki mitä on tulossa, mutta heidät vaiennettiin rasismisyytöksillä, työvoiman tarpeella ja lupauksista uusilla kebab-ravintoloilla.

Näiden valheiden jälkeen tapahtui mitä? Ojennettiin kultalehvin koristellut mitalit:
Tekir palkitsi Petteri Orpon ja Päivi Nergin luottamusta herättävästä viestinnästä

Palkinto luovutettiin tunnustuksena Orpon ja Nergin ansiokkaasta viestintätyöstä sisäministerinä ja sisäministeriön kansliapäällikkönä vuosina 2015–2016, kun Euroopan pakolaiskriisi saavutti Suomen.
Tekir
1.10.2018
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Kai tästä täytyy perustaa myös oma ketjunsa, kun perseily näyttää jatkuvan, eikä kukaan voi tai halua tehdä mitään? Eli tapaus Milan Jaff:
Metro on meille kaikille maksaville asiakkaille ja sitten on tämä:
Metro on meille kaikille maksaville asiakkaille ja sitten on tämä:
jaffajaffa uggalabuggala pöö.jpg (31.06 KiB) Katsottu 2703 kertaa
https://twitter.com/NW60117978/status/1 ... 0905948164
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11303
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tästä voi varmaan päätellä maahanmuuton laskevan Pisa-tuloksia? Voin kuvitella ruotsalaisrehtorit arpomassa oppilaita "nä, nästan, nä, nästan, nä, nästan, jaa, nä..."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006528094.html
Ruotsin parantuneet Pisa-tulokset perustuivat väärille tiedoille – suurta joukkoa ulkomailla syntyneitä ei otettu huomioon

Ruotsi iloitsi oppimistulosten parantumisesta ilmeisesti turhaan.

Julkaistu: 6:21

Ruotsi ei noudattanut kansainvälisiä sääntöjä.

Expressen-lehti paljastaa, että Ruotsin Pisa-tuloksia on manipuloitu sääntöjenvastaisesti. Ruotsi on sulkenut testeistä suuren joukon oppilaita, jotka osaavat heikosti ruotsia.

Pisa-testi mittaa eri maiden 15-vuotiaiden koululaisten taitoja. Jotta testi olisi vertailukelpoinen, sitä säätelevät tarkat säännöt.

Sääntöjen mukaan testiin osallistuneet oppilaat arvotaan. Mikäli arpa osuu oppilaaseen, joka on opiskellut maassa alle vuoden, hänet voidaan jättää pois testistä.

Expressen paljastaa, että ruotsalaiset rehtorit ovat sulkeneet testin ulkopuolelle heikon kielitaidon perusteella suuren joukon oppilaita, jotka ovat olleet ruotsalaisissa kouluissa pidempään kuin vuoden. Todennäköisesti tässä joukossa on jopa Ruotsissa syntyneitä oppilaita. Kaksi rehtoria tunnusti asian lehdelle.

Expressenin laskelmien mukaan Ruotsin tulos olisi ollut luultavasti huomattavasti heikompi, mikäli maa olisi noudattanut tarkasti sääntöjä. Ruotsissa iloittiin Pisa-tuloksen parantumisesta 2018, mutta todennäköisesti maan tuloksen olisi pitänyt olla heikompi kuin edellisessä testissä 2015.

Ruotsi jäi Suomen taakse kaikissa mitatuissa oppiaineissa sekä 2015 että 2018.

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3697
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 0#p1034290
JammuSetä kirjoitti:
Ma Heinä 06, 2020 5:32 pm
Tuo sanamuoto ”monikulttuurisuus ei toimi ja on eriasia mitä kansainvälisyys” on kyllä hyvä.
Uskomatonta, että suvakit ovat saaneet kansan päässä sotkettua näinkin päivänselvän asian.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

URSA kirjoitti:
Ke Kesä 03, 2020 10:42 am
Tästä voi varmaan päätellä maahanmuuton laskevan Pisa-tuloksia? Voin kuvitella ruotsalaisrehtorit arpomassa oppilaita "nä, nästan, nä, nästan, nä, nästan, jaa, nä..."

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006528094.html
Ruotsin parantuneet Pisa-tulokset perustuivat väärille tiedoille – suurta joukkoa ulkomailla syntyneitä ei otettu huomioon

Ruotsi iloitsi oppimistulosten parantumisesta ilmeisesti turhaan.

Julkaistu: 6:21

Ruotsi ei noudattanut kansainvälisiä sääntöjä.

Expressen-lehti paljastaa, että Ruotsin Pisa-tuloksia on manipuloitu sääntöjenvastaisesti. Ruotsi on sulkenut testeistä suuren joukon oppilaita, jotka osaavat heikosti ruotsia.

Pisa-testi mittaa eri maiden 15-vuotiaiden koululaisten taitoja. Jotta testi olisi vertailukelpoinen, sitä säätelevät tarkat säännöt.

Sääntöjen mukaan testiin osallistuneet oppilaat arvotaan. Mikäli arpa osuu oppilaaseen, joka on opiskellut maassa alle vuoden, hänet voidaan jättää pois testistä.

Expressen paljastaa, että ruotsalaiset rehtorit ovat sulkeneet testin ulkopuolelle heikon kielitaidon perusteella suuren joukon oppilaita, jotka ovat olleet ruotsalaisissa kouluissa pidempään kuin vuoden. Todennäköisesti tässä joukossa on jopa Ruotsissa syntyneitä oppilaita. Kaksi rehtoria tunnusti asian lehdelle.

Expressenin laskelmien mukaan Ruotsin tulos olisi ollut luultavasti huomattavasti heikompi, mikäli maa olisi noudattanut tarkasti sääntöjä. Ruotsissa iloittiin Pisa-tuloksen parantumisesta 2018, mutta todennäköisesti maan tuloksen olisi pitänyt olla heikompi kuin edellisessä testissä 2015.

Ruotsi jäi Suomen taakse kaikissa mitatuissa oppiaineissa sekä 2015 että 2018.
Tehdään mitä tahansa jottei vaan totuus tulisi ilmi. Jos se on Pisa-pisteistä kiinni, niin sitten niitä manipuloidaan paremmiksi. Ihan vaan ettei kukaan rasistisesti kertoisi faktaa siitä että joillakin nyt vaan on alempi äo kuin toisilla.
Ei ne asiat ainakaan sillä paremmaksi muutu, että pakoillaan totuutta ja pistetään silmät ja korvat kiinni. Siihen on syynsä miksi Pohjoismaat näin yleisesti ovat ihan maailman parhaimpia maita asua. Pieni ja homogeeninen väestöpohja.
"Those who want respect, give respect."

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei ottanut tutkittavaksi tapausta, jossa turvapaikanhakija palautettiin Afganistaniin

Valittaja oli hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua kolmesti vuosina 2015–2019.

EUROOPAN ihmisoikeustuomioistuin (EIT) ei ottanut tutkittavaksi tapausta, jossa Suomesta turvapaikkaa hakenut henkilö palautettiin Afganistaniin. EIT antoi ratkaisunsa asiassa torstaina.

Valittaja oli hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua kolmesti vuosina 2015–2019. Maahanmuuttovirasto hylkäsi oleskelulupaa ja turvapaikkaa koskeneet hakemukset, ja myös korkein hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi aiheesta tehdyt valitukset.

Ensimmäisellä kerralla valittaja perui valituslupahakemuksensa itse. Kahdella viimeisellä valituskerralla KHO hylkäsi valituslupahakemukset.

TÄMÄN jälkeen palautettava henkilö teki EIT:lle valituksen, jossa hän katsoi palautuksen rikkovan useita kohtia Euroopan ihmisoikeussopimuksessa.

EIT antoi asiassa väliaikaismääräyksen, jonka mukaan valittajaa ei saanut käännyttää ennen kuin hänen asiansa oli käsitelty. Tuomioistuin poisti väliaikaismääräyksen 29. toukokuuta 2020.

Valittajan mukaan palautus merkitsisi esimerkiksi sopimuksen toisen artiklan (oikeus elämään) ja kolmannen artiklan (kidutuksen ja epäinhimillisen kohtelun kielto) loukkaamista.

EIT:n mukaan ei ollut olennaista syytä uskoa, että tällaisten rikkomusten uhka olisi todellinen, jos valittaja palautetaan Afganistaniin vallitsevissa olosuhteissa.

Lisäksi valittaja vetosi ihmisoikeussopimuksen artikloihin 13 ja 14, jotka takaavat oikeuden tehokkaaseen oikeussuojakeinoon ja kieltävät syrjinnän. Tuomioistuimen mukaan valittaja ei ollut tuonut näitä seikkoja esiin alkuperäisessä valituksessaan hallinto-oikeudelle, eikä niitä siksi katsottu päteviksi valituksen perusteiksi EIT:ssä.

EUROOPAN ihmisoikeustuomioistuimeen voi valittaa Suomen lainkäyttövallan piiriin kuuluva henkilö, jonka asiaa on jo käsitellyt korkein kansallinen oikeusaste. EIT ottaa kantaa siihen, onko kansallinen viranomainen noudattanut Euroopan ihmisoikeussopimusta, jonka myös Suomi on Euroopan neuvoston jäsenmaana ratifioinut.

Nyt tutkimatta jätetty valitus otettiin EIT:ssä alustavaan tutkintaan ja siitä pyydettiin Suomen hallitukselta vastine. Tämäkin on harvinaista, ulkoministeriöstä kerrotaan. Vain pieneen osaan Suomesta tulevista valituksista pyydetään hallitukselta vastine, kertoo lainsäädäntöneuvos Päivi Rotola-Pukkila ulkoministeriön ihmisoikeus- ja sopimusasioiden yksiköstä.

Ratkaisussaan EIT päätyi siihen, ettei valitusta Afganistaniin palauttamisesta ollut syytä käsitellä asiasisällön osalta.
Helsingin Sanomat
9.7.2020 15:49

On EIT:ssä näemmä jotain hyvääkin. Ihan kaikkia läpsyjen juttuja ei uskota.
...sopimuksen toisen artiklan (oikeus elämään) ja kolmannen artiklan (kidutuksen ja epäinhimillisen kohtelun kielto) loukkaamista.
Tp-hakijat syyllistyvät itse mm. Suomessa näiden artikloiden rikkomisiin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3916
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

^
tosta tuli mieleen se keeneri joka reputti jonkun lekurikurssin yli 30 kertaa putkeen ja syytti rasismia. Kuinka vätyksiä me oikein ollaan kun annetaan jollekin yli 30 mahdollisuutta läpäistä joku kurssi/koulutus?

Vittu jos ei kolmannella kerralla mene läpi, niin sitten on aika vaihtaa alaa.
"Those who want respect, give respect."

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ylämaalle luvatta rajan yli tullut Mihail Golikov Etelä-Saimaan erikoishaastattelussa: Pakeni Siperiasta, käveli lopulta rajan yli ja sanoi mökkiläisille ”Olen Venäjältä ja tarvitsen apua”

Mihail Golikov odottaa tällä hetkellä Suomessa, saako hän turvapaikkaa maasta. Kuva ja teksti esaimaa.fi
Mihail Golikov odottaa tällä hetkellä Suomessa, saako hän turvapaikkaa maasta. Kuva ja teksti esaimaa.fi
Golikov.jpg (56.2 KiB) Katsottu 2064 kertaa
Venäjällä vankilatuomion saanut Mihail Golikov hakee nyt turvapaikkaa Suomesta. Golikov kertoo Etelä-Saimaalle, kuinka hän matkusti tuhansia kilometrejä Siperiasta Suomeen väärällä passilla.
esaimaa.fi
28.7.2020 4:55

Mitkä ovat Golikovin perusteet turvapaikalle? Syyttömänä vankilassa. Homo, jehova, poliittisesti eri mieltä kuin Putin...

Lienee tämä hemmo:
Luvaton valtakunnanrajanylittäjä tavattiin Kuusamossa – venäläismies anoo turvapaikkaa

Kuusamossa on tavattu tänään luvaton rajanylittäjä.

Tutkinnanjohtaja, everstiluutnantti Jarkko Kolehmainen kertoo, että Rajavartiolaitos sai vihjeen hätäkeskuksen kautta luvattomasta rajanylittäjästä.

Kainuun Rajavartioston partio otti aamusta kiinni Kuusamossa Kuntivaaran länsipuolella epäillyn luvattoman rajanylittäjän, venäläisen miehen. Hänen epäillään ylittäneen valtakunnanrajan Venäjältä Suomeen maastoitse. Mies toipuu pitkästä kävelymatkasta Kuusamon terveyskeskuksessa.

Henkilö anoi alustavassa puhuttelussa turvapaikkaa Suomesta. Kainuun rajavartiosto ottaa vastaan henkilön turvapaikkahakemuksen ja jatkaa valtionrajarikoksen selvittämistä.
YLE
21.7.2020 klo 11.38 päivitetty 22.7.2020 klo 12.42

Tai olisiko sittenkään, sillä ylempi uutinen on Etelä-Karjalan lehdestä ja alempi taasen Kainuusta. Uutisessa ei mainittu mitään kiikkerästä veneestä?

Syksyllä 2015 pohjoisella itärajalla oli laajempi, sanotaanko niin että eräänlainen testi ja koe, kuinka Suomi reagoi kun sinne lähetetään muutama sata henkilöä anomaan turvapaikkaa. Tuli hätä presidenttiä myöten ja Putinin kanssa piti sitten neuvotella. Jostain syystä Ruotsin pääministerin saati Kaarle Kustaan kanssa ei käyty neuvotteluja kun läntisen rajan kautta saapui n 30 000 hädänalaista.
- Onko sittenkin niin, että kun ihminen saapuu hyvinvointivaltiosta / hyvinvointivaltion kautta hänellä on hätä ja pakko ottaa vastaan, mutta kun ihminen saapuu ei-niin-hyvinvointivaltiosta tai sen kautta, niin siihen puututaan ja vyörytys loppuu kun neuvotellaan.

Kainuun tapaus sai rajavartioston tutkimaan valtionrajarikosta, mutta Torniossa luvattomasti tulleet eivät saaneet samanlaista tutkimusta aikaan. Ehkä siinä merkitsee se, että Torniossa tultiin härskisti virallisen rajanylityspaikan kautta.

Millaista muutes oli 30 vuotta sitten:
HS 25.7.1990.
HS 25.7.1990.
ei_vainoa.jpg (8.92 KiB) Katsottu 2064 kertaa
HS 25.7.1990.
HS 25.7.1990.
Kozlovin_paluu.jpg (22.03 KiB) Katsottu 2064 kertaa
Elokuussa 1990 palautettiin toinen venäläismies. Oikeusministeri Tarja Halonen (sd) kirjoitti nimensä ja antoi luvan, että anti mennä vaan. Palautettu venäläismies oli kaapannut Tallinnasta Lvoviin matkalla olleen lentokoneen.

30 vuotta myöhemmin; ei voida palauttaa ketään mihinkään, koska vainotaan. Vaikka olisi asunut Euroopassa ja tai Timo Soinin (it´s a sin) tai Olli Rehnin (kesk) ylistämässä Turkissa muutaman vuoden ja matkalla Suomeen raiskaillut sekä ahdistellut Saksassa, niin Suomesta saa turvapaikan.

Tarja Halonen uskoi vakaasti, että ketään ei vainota. Ehkä hän siksi oli niin innokkaasti aikoinaan kehumassa DDR-nimistä valtiota. Palkkioksi siitä hän sai pari ministerin virkaa ja lopulta presidenttiyden.
- 30 vuotta myöhemmin kun ne muka-vainottavat ovat niin kivasti eriuskoisia ja -värisiä, niin otetaan vastaan. Kummasti ne ihmisoikeudet ovat vuosien saatossa muuttuneet...

Mut joo, tähän Golikovin tapaukseen, niin miten hänen statustaan käsitellään meediassa; siirtolainen, pakolainen, turvapaikanhakija, kaikkein heikoin, kaikkein haavoittuvaisin, aivan yksin tullut...? Puhutaanko kohdallaan akavalaisesta vai koneinsinööristä? Miten suuri huoli vasemmistolla on Golikovin perheestä ja sukulaisista siellä jossain? Pääseekö hän Paavo Arhinmäen (vas) ja Riku Rantalan (kaarn) kanssa musiikkivideolle marssimaan rasismia vastaan?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin