Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Oliver
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2018 8:41 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Ihmettelen, että ulkona sattuneista pahoinpitelyistä ei ole mitään sivullisen kuvaamaa pätkää tai jopa useampia. Yleensähän aina löytyy jotain, kun tällaista tapahtuu. Ihmettelen myös, mikäli narikan alueelle ei ole Kaivarin sisällä suunnattu kameraa. Ja onko tosiaan niin, että kun nämä suojavärilliset riehuu näköjään aivan silmittömästi niin poliisi ei uskalla enää tehdä mitään kun joku hutisalo on heti tutkimassa asiaa rasismikortit viuhuen?

Kräki
Olivia Benson
Viestit: 724
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2020 8:34 am

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Kräki »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006585700.html

Taponeeennnn!!!! Tottakai hän löytää taas jotain hyvää somalloisten toiminnasta ja rasistisen yhteyden uhrista!

Rouva_Etsivä
Neuvoja-Jack
Viestit: 551
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 10:58 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Rouva_Etsivä »

Avataan tuo uutinen tähän:
Nuorukainen pahoinpideltiin helsinkiläis­ravintolan edustalla pilkun jälkeen – näin kommentoi toimitusjohtaja

Julkaistu: 19:36

Ikärajansa vuoksi ravintolan asiakkaina on etenkin nuoria aikuisia.

Viime päivinä on uutisoitu Helsingin Kaivopuistossa heinäkuun alkupuolella tapahtuneesta väkivallanteosta.

Vuonna 2001 syntynyt mies pahoinpideltiin ravintola Kaivohuoneen edustalla viikonloppuyönä 4.–5. heinäkuuta ravintolasta poistumisen jälkeen. Mies menehtyi saamiinsa vammoihin seuraavana yönä.

Poliisi tutkii kahden seurueen välisiä tapahtumia tässä vaiheessa pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena.

Ainakin viisi miestä sai tilanteessa vammoja. Poliisin mukaan rikoksesta epäiltyjä on tällä hetkellä useampia, ja esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön mahdollinen osuus tapahtumiin.

Poliisin jo aiemmin tiedottama tapaus nousi esille uudestaan, kun poliisi pyysi tiistaina yleisöltä havaintoja tapahtumista.

Ravintola Kaivohuoneen toiminnasta vastaavan Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio harmittelee heinäkuun alussa ravintolan edustalla tapahtunutta väkivallantekoa.

– Tuollaiset ikävät lopputulokset ravintolan ulkopuolella, niitä tulee aniharvoin. Jokainen tapaus on ihan liikaa, vaikka se ei meillä tapahtuisi.

Raunion mukaan tapahtuneesta edellisellä viikolla Kaivohuoneella oli pitkien jonojen vuoksi lisätty järjestyksenvalvojien määrää neljällä normaalista.

Poliisin tämänhetkisten tietojen perusteella tapahtumat saivat alkunsa yhdeltä yöllä annetun valomerkin jälkeen, kun tuntematon mies löi yhtä uhreista ravintolan narikkatilassa.

– Mitään semmoista tappelua varsinaisesti sisällä ei ole ollut. Jos joku on huitaissut jotakin, niin ainahan sellaista voi olla. Ei meillä ole silmiä kaikkialla, Raunio kommentoi.

Nahistelu kahden seurueen välillä jatkui ulkopuolella, ja varsinainen pahoinpitely tapahtui poliisin mukaan jokin hetki myöhemmin ulkona ravintolan edustalla, noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta.

Raunion mukaan tilanne ei tapahtunut järjestyksenvalvojien edessä. Hänellä ei ole tietoa tarkasta tapahtumapaikasta ravintolan ulkopuolella.

– Eivät meidän järjestyksenvalvojat voi mennä talon taakse vahtimaan, mitä asiakkaat tekevät siellä. Ravintolan välitön läheisyys, joka on meidän järjestyksenvalvojien vastuulla, on jonotusalue. Heillä on järjestyksenvalvojien oikeudet siellä.

Raunio näkee, että ravintoloissa ja ravintoloiden välittömässä läheisyydessä tapahtuvilta järjestyshäiriöiltä ei pystytä koskaan täysin välttymään.

– Aina järjestyshäiriöitä on, kun on alkoholia ja paljon ihmisiä paikalla. Siinä asiassa ei päästä ikinä nollaan, vaikka mitä tehtäisiin.

Raunion mukaan nuorison fyysisiä yhteenottoja tai nahisteluja ei ravintolan edustalla säännöllisesti tapahdu.

– Ei, ei, ei. Säännöllisesti olisi kyllä aikamoinen liioittelu.

Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen sanoo, että Kaivopuisto alueena on kaiken kaikkiaan poliisin näkökulmasta rauhallinen.

– Vappuna toki ihmiset kokoontuvat siellä ja nauttivat alkoholia, mutta Kaivopuisto itsessään on ollut tosi rauhallinen paikka.

Taposen mukaan poliisilla on kuitenkin usein tapana päivystää nuorten aikuisten suosiman ravintolan lähistöllä sulkemisaikaan.

– Kaivohuone on siinä mielessä nuorisoa vetävä paikka, että sinne on ikäraja 18 vuotta.

– Mitä sisällä tapahtuu, niin se on lähtökohtaisesti ravintoloitsijan vastuulla. Mutta mitä ulkopuolen tapahtumiin tulee, niin kyllähän me sen tiedämme, että kun on hyvä sää, niin Kaivohuone nuorisoa puoleensa vetää. Ja kun on ravintolan purkuaika, niin olemme lähistöllä katsomassa, että kaikki menee hyvin.

Hän kuvailee ravintola Kaivohuoneen edustalla kolmisen viikkoa sitten tapahtunutta kohtalokasta väkivallantekoa kuitenkin harvinaiseksi.

– Ei voi sanoa, että siellä tapahtuisi tuollaisia (vakavia pahoinpitelyjä) jatkuvasti missään nimessä. Ja kun katsoo poliisin tehtävätilastoja, niin kyllä tehtävät painottuvat ravintoloiden sulkuaikaan ihan ympäri kaupunkia, varsinkin keskustassa.

Taponen pohtii surullisen tapauksen tuovan hyvin esille sen riskin, mikä jokaisessa lyönnissä on.

– Vaaratonta lyöntiä tai potkua ei ole olemassa. Silloin tällöin käy näin ikävästi, ja se on tosi valitettavaa.

22. kesäkuuta alkaen ravintolat ja baarit saivat myydä alkoholia yhteen yöllä ja olla auki kahteen saakka. Aukiolo- ja anniskeluaikoja koskevista rajoituksista luovuttiin 13. heinäkuuta.

Taponen sanoo, että kaikkiaan koronakesän aikana ravintoloihin ja niiden sulkeutumisaikaan liittyviä järjestyshäiriötehtäviä on ollut Helsingin poliisilla vähemmän kuin normikesinä.

– Samanlaista ravintoloiden purkuaikaan liittyvää tehtävärypästä ei ole ollut. Varsinkaan lyhyemmät aukioloajat eivät ole näkyneet niin, että purkutilanteissa olisi ollut erityistä painetta, hän arvioi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006585700.html

Rouva_Etsivä
Neuvoja-Jack
Viestit: 551
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 10:58 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Rouva_Etsivä »

Silloin tällöin käy näin ikävästi, ja se on tosi valitettavaa.
Ihan oikeasti, joskus voi kaatua talvella, kun on liukkaat tiet. Joskus voi vahingossa nyrjäyttää nilkan tai kävellä päin tolppaa. Joskus voi lautanen tippua lattialle. Joskus voi jäädä läksyt tekemättä... Joskus voi käydä näin ikävästi ja se on tosi tosi valitettavaa.


Ai saakeli, mitä hyssyttelyä ja vähättelyä. Herättäkää minut sitten, kun tämä painajainen on ohi.

Mustasurma

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Mustasurma »

Vitun naurettava uutinen. Missä mainittiin ulkomaalainen tai mamutausta? Nuorison fyysisiä yhteenottoja. 5-10 matua vs 1-? paikallista?

Ja mitä vitun nuorisoa, jotkut kolmekymppiset tappaa joukolla 01sen? Poliisi on näköjään munaton, saas nähdä ottaako joku muukin kuin islamisti oikeuden omiin käsiin?

Jollei, niin tällä kehityksellä kumarretaan kohta mekkaan päin. Kiva maksaa veroja ja käydä töissä. Oksennus tulee näistä kun hyysätään. Ja kuolemantuottamus tottakai. Black lives matters, entä kun pari suomalaista paskois yhden uussuomalaisen asfalttiin?

Nostradamus
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 3:25 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Nostradamus »

Miettikää:

Tämä 1 näistä epäillyistä tuomittiin Tapiolan joukkoraiskauksesta vuoden ehdolliseen tuomioon.

Nyt kyseinen jamppa saa taas maksimissaan vuoden ehdollista. Valtio, eli veronmaksajat maksavat sakot.

Miten tätä somalia rangaistaan näistä hirveistä teoista käytännössä? Kiitos oikeusjärjestelmämme, ei mitenkään.

Sitten vain odotetaan sompun kolmatta julkista "kepposta".

Omega
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: To Maalis 26, 2009 12:13 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Omega »

Ylilaudalta poimittua

"Tilanteeseen pientä valoa, eli tilanteessa kuollut henkilö sai iskua takaraivoonsa, kun koitti mennä auttamaan kaveriansa (ilmeisesti sitä maassa ollutta) ja kuoli sitten seuraavana yönä ilmeisesti aivoverenvuotoon. Kuollut henkilö on (oli) minulle todella tärkeä ystävä ja sain häneltä pientä videotakin tappeluillasta. Videolla näkyi kuinka ainakin 2 muuta hänen kaveriaan (minun tuttua) olivat saaneet turpaan.

Välikohtauksia oli ilmeisesti kaksi eli kurdit/somput/matut oli hyökännyt useamman kerran. Ainakin yksi näistä suomalaisporukassa olleista henkilöistä joutui poliisiautoon, en tiedä otettiinko asemalle asti. Tossa aikasemmin näky hyvää kuvaa ja tunnistusta yhestä matusta. Pyydän kaikkia Ylilaudan etsiviä pistämään hihat heilumaan ja saattamaan nämä paskasta muovatut olennot oikeuden eteen. Kyseessä on siis yksi parhaista kavereistani ja arvostan jokaista joka tekee pientä salapoliisityötä tilanteen auttamiseksi, kun ei näemmä Suomen poliisilla ole siihen kykyä.

Tilanteessa oli kavereiden kertomusten mukaan lähemmäs 10 matua, mutta viidestä epäillystä on ainakin kuvaa. Kuolleella kaverillani oli niin kirkas tulevaisuus edessä että noiden matujen yhteenlaskettu 24h orjatyökään ei sitä voi korjata, puhumattakaan ajasta, jota en hänen kanssa saa näiden likaisten paskaolentojen takia viettää. Oikeutta suomalaisille ja ylpeys meissä. Olemme parempia kuin nuo, asetetaan ne siis edes vastuuseen teoistaan. Ei tuollaiset paskaolennot opi, tekevät uudestaan, enkä halua sitä samaa henkistä kipua enää kellekkään. Jotenka pyydän apua näiden matujen tunnistuksessa. MATUT VITTUUN SUOMESTA"

kappalejaot omia helpottamaan lukemista

https://ylilauta.org/sekalainen/128473110#no129627643

Mustasurma

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Mustasurma »

Nostradamus kirjoitti:
Ke Heinä 29, 2020 8:56 pm
Miettikää:

Tämä 1 näistä epäillyistä tuomittiin Tapiolan joukkoraiskauksesta vuoden ehdolliseen tuomioon.

Nyt kyseinen jamppa saa taas maksimissaan vuoden ehdollista. Valtio, eli veronmaksajat maksavat sakot.

Miten tätä somalia rangaistaan näistä hirveistä teoista käytännössä? Kiitos oikeusjärjestelmämme, ei mitenkään.

Sitten vain odotetaan sompun kolmatta julkista "kepposta".
Mietin usein. Sitten jos esittää, että ei ole oikein ja että pitäisi hankkiutua eroon, niin on rasisti ja yhteiskuntarauhanrikkoja.

dippainssi
Jane Marple
Viestit: 1095
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

Miten voi annannaa tätä puolustella?
Kysyn vaan.
Allahia ei ole olemassa.

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Lassie »

En tiedä, onko tästä uutisoitu medioissa jotenkin vähän, vai miten koko homma on mennyt minulta ohitse. Nyt satuin klikkaamaan ketjua ja tsa daa.

Olen samoilla linjoin monen muun kanssa siinä, että jos asetelma olisi ollut päinvastoin - kantanuoret joukolla pahoinpidelleet kuoliaaksi vähemmistönuoren, niin media olisi rummuttanut asiaa etusivuillaan isoin neonkylttiotsikoin alusta lähtien ja niin ettei tapahtuma olisi voinut jäädä keltään ohitukseen.

Viranomaisten puuttumattomuus joukkopahoinpitelyyn ja ensiavun paikalle kutsumattomuus kaikeksi varuiksi - ammattitaidottomuutta ja väärin.

Valitukset kannattaa lähettää muualle kuin poliisijärjestelmään, omat tutkivat omiaan - ei ole objektiivisen tutkinnan onnistumista. Rouva Etsivä laittoikin muutaman tahon esiin, sitten on oikeusministeri ja oikeusministeriö ja kansanedustajat.

Turhauttavaa. Ja kun voidaan jo uumoilla, miten edes kuolemantuottamuksesta ei välttämättä saa tekijät seuraamuksia. Kuka teki mitäkin ja mennääs tekijöiden oikeusturvan kannalta optimaalisesti hommassa.

--------------

Pistää miettimään, miten ennaltaehkäistä tällaista. Uhrin kaverit olivat menneet väliin ja saaneet iskuja, olivat koettaneet auttaa. Yksi juttu on sitten se, että tuollaisessa alun ravintolatilanteessa josta videotakin näytettiin, niin siinä ehkä optimaalisinta olisi saada uhri turvaan - siis eroon ja kauas tilanteesta. Mutta kukaan tuskin ennakoi että tilanteesta päädyttäisiin haudanvakavaan lopputulemaan.

Joukolla kimppuun.... halveksittavaa, niin halveksittavaa, kertoo aina joukosta.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Kateellinen
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 1:15 am

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Kateellinen »

Omega kirjoitti:
Ke Heinä 29, 2020 9:04 pm
Ylilaudalta poimittua

"Tilanteeseen pientä valoa, eli tilanteessa kuollut henkilö sai iskua takaraivoonsa, kun koitti mennä auttamaan kaveriansa (ilmeisesti sitä maassa ollutta) ja kuoli sitten seuraavana yönä ilmeisesti aivoverenvuotoon. Kuollut henkilö on (oli) minulle todella tärkeä ystävä ja sain häneltä pientä videotakin tappeluillasta. Videolla näkyi kuinka ainakin 2 muuta hänen kaveriaan (minun tuttua) olivat saaneet turpaan.

Välikohtauksia oli ilmeisesti kaksi eli kurdit/somput/matut oli hyökännyt useamman kerran. Ainakin yksi näistä suomalaisporukassa olleista henkilöistä joutui poliisiautoon, en tiedä otettiinko asemalle asti. Tossa aikasemmin näky hyvää kuvaa ja tunnistusta yhestä matusta. Pyydän kaikkia Ylilaudan etsiviä pistämään hihat heilumaan ja saattamaan nämä paskasta muovatut olennot oikeuden eteen. Kyseessä on siis yksi parhaista kavereistani ja arvostan jokaista joka tekee pientä salapoliisityötä tilanteen auttamiseksi, kun ei näemmä Suomen poliisilla ole siihen kykyä.

Tilanteessa oli kavereiden kertomusten mukaan lähemmäs 10 matua, mutta viidestä epäillystä on ainakin kuvaa. Kuolleella kaverillani oli niin kirkas tulevaisuus edessä että noiden matujen yhteenlaskettu 24h orjatyökään ei sitä voi korjata, puhumattakaan ajasta, jota en hänen kanssa saa näiden likaisten paskaolentojen takia viettää. Oikeutta suomalaisille ja ylpeys meissä. Olemme parempia kuin nuo, asetetaan ne siis edes vastuuseen teoistaan. Ei tuollaiset paskaolennot opi, tekevät uudestaan, enkä halua sitä samaa henkistä kipua enää kellekkään. Jotenka pyydän apua näiden matujen tunnistuksessa. MATUT VITTUUN SUOMESTA"

kappalejaot omia helpottamaan lukemista

https://ylilauta.org/sekalainen/128473110#no129627643
Ok. Eli kuollut olikin yksi auttajista, ei se joka makasi maassa. Päähän iskun saanut ei välttämättä tunnista oireita aivoverenvuodosta, vaan haluaa usein lähteä kotiinsa. Luultavasti kyseinen mies on kuitenkin kertonut poliiseille saaneensa iskun päähänsä. Tämän jälkeen poliisit ovat luultavasti vain kehottaneet menemään kotiin.

Oliver
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ti Tammi 16, 2018 8:41 pm

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Oliver »

Lassie kirjoitti:
To Heinä 30, 2020 9:48 am

Pistää miettimään, miten ennaltaehkäistä tällaista. Uhrin kaverit olivat menneet väliin ja saaneet iskuja, olivat koettaneet auttaa. Yksi juttu on sitten se, että tuollaisessa alun ravintolatilanteessa josta videotakin näytettiin, niin siinä ehkä optimaalisinta olisi saada uhri turvaan - siis eroon ja kauas tilanteesta. Mutta kukaan tuskin ennakoi että tilanteesta päädyttäisiin haudanvakavaan lopputulemaan.

Joukolla kimppuun.... halveksittavaa, niin halveksittavaa, kertoo aina joukosta.
Jos olen oikein ymmärtänyt niin se video, joka tämän ketjun alkupuolelta löytyy, ei liittynyt mitenkään tähän pahoinpideltyyn porukkaan.

annaanna

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kateellinen kirjoitti:
To Heinä 30, 2020 10:26 am
...
...

Ok. Eli kuollut olikin yksi auttajista, ei se joka makasi maassa. Päähän iskun saanut ei välttämättä tunnista oireita aivoverenvuodosta, vaan haluaa usein lähteä kotiinsa. Luultavasti kyseinen mies on kuitenkin kertonut poliiseille saaneensa iskun päähänsä. Tämän jälkeen poliisit ovat luultavasti vain kehottaneet menemään kotiin.
Luultavasti.

Miksei heti uutisoitu, että joku tulee kuolemaan?

Kuinkahan monta tutkintapyyntöä, ja mihin kaikkiin instansseihin niitä lähettämään pelkästään minfolaiset ovat intoutuneet :D
Lassielta kannatta kysellä miten tulee toimia tuon tutkintapyynnön ja koko tapauksen kanssa tässä uutisoimatta jötetyssä kuolemantapauksessa. Kun tämä liittyy kantasuomalaisia sortavaan järjestelmäämme, jossa tiedotusvälineet pimittää.
Joku poliisi on saatava vastuuseen, jostakin joka on voitu saattaa hänen tietoonsa.

Ps. Sukulaismies oli kuollut saatuaan autonsa konepellistä iskun päähänsä autoa korjatessaan. Ei mikään raskas esine, ei korkealta vapaalla pudotuksella tullut esine, ei edes haavaa aiheuttanut. Niin vain oli nukkuessaan kuollut.
Onneksi ei sattunut kukaan poliisi paikalle remonttiaan seuraamaan.

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Limalaudan jonnet on selvittäneet jo yhden tekijän.


Poliisille piirrettynä
Poliisille piirrettynä
jonnet selvittää.jpeg (100.53 KiB) Katsottu 4362 kertaa


Valitettavasti poliisit joutuvat nyt hakemaan epäillyt kuulusteluihin.
Ja siitä sitten leivättömän pöydän ääreen.
Mahtaa Taposta harmittaa.
Onneksi on netti, muuten eivät varmasti ikinä löytäisi näitä.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Avatar
WhiskeyLullaby
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Ti Heinä 28, 2020 10:50 am

Re: Kuolemaan johtanut pahoinpitely Helsingin Kaivopuistossa 4.-5.7.2020

Viesti Kirjoittaja WhiskeyLullaby »

Marokon Kauhu kirjoitti:
To Heinä 30, 2020 11:18 am
Valitettavasti poliisit joutuvat nyt hakemaan epäillyt kuulusteluihin.
Ja siitä sitten leivättömän pöydän ääreen.
Mahtaa Taposta harmittaa.
Onneksi on netti, muuten eivät varmasti ikinä löytäisi näitä.[/b]
Tuskin Taposta harmittaa, kun ei tule tuomiota edes taposta...
Ei pystytä todistamaan kuka lyönyt, niin taputus pään päälle, tikkari käteen ja takas baanalle...

Vastaa Viestiin