Estonia

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, salaliitot.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Itse veikkaan ettei kyllä hytteihin jäänyt montakaan ihmistä kun alus kuperkeikkaa teki. Eiköhän suurinosa ollut jossain käytävillä jo siinä vaiheessa ellei ollut sammuneenna.

Sinänsä mielenkiintoista että muka kartoitettiin vainajia hyteissä rockwaterin tiimin johdolla.Hmm
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

sikakoira kirjoitti: To Loka 08, 2020 9:33 pm Itse veikkaan ettei kyllä hytteihin jäänyt montakaan ihmistä kun alus kuperkeikkaa teki. Eiköhän suurinosa ollut jossain käytävillä jo siinä vaiheessa ellei ollut sammuneenna.

Sinänsä mielenkiintoista että muka kartoitettiin vainajia hyteissä rockwaterin tiimin johdolla.Hmm
Hahhah omat laivareissut on olleet vuosikymmeniä yleensä tyyliä:
1. Lähde "bilettämään"
2. Juo liikaa heti alkuillasta
3. Sammu ennen keskiyön "showta".

Voihan se olla, että jotkut samaa harrastavat ovat heräilleet vasta kun laiva makaa meren pohjassa. Kunnon promilleissa ei heräillä vaikka tipahtaisi hytin lattialle yläpunkasta.
Avatar
Jovian
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Ke Loka 07, 2020 10:58 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Jovian »

Nämä muutamien miehistöjen jäsenten lausunnot ovat erittäin mielenkiintoisia. Näin vahtimatruusin liikkeistä kertooo raportti:

Hänen ollessaan autokannella alus
liikkui niin voimakkaasti joka suuntaan,
että oli vaikea kävellä ja hänen täytyi
ottaa tukea laipioista. Kun hän oli suunnilleen metrin päässä rampista, voimakas aalto iski keulaan. Hän arveli [3], että
kello oli 00.45. Toisessa lausunnossaan
[4] hän sanoi, että kello oli korkeintaan
00.35. Myöhemmin [5] hän kertoi olleensa autokannella klo 00.35–00.40.
Hän kertoi [6] myös, että kello oli noin
00.40. Viimeisessä lausunnossaan [8] hän
ilmoitti ajankohdaksi klo 00.50–00.55.
Hän melkein kaatui aallon voimasta.
Kun aalto iski keulaan, sieltä kuului erityisen ”kova ääni”, joka erottui kaikista
muista. Äänen kanssa samanaikaisesti alus
liikahti voimakkaasti pystysuunnassa ja
sai hänet kaatumaan [2]. Aluksen keula
oli juuri kohoamassa, kun ääni kuului
[4] ja voimakas aallokko kohotti keulaa
edelleen.
Ääni kuulosti siltä kuin kaksi raskasta metallin kappaletta olisi iskeytynyt
yhteen suurella voimalla. Tämä tapahtui
noin puolessa sekunnissa. Hän ilmoitti
asiasta vahdissa olleelle toiselle perämiehelle B VHF-käsipuhelimella ja sai käskyn jäädä paikalle ja pyrkiä selvittämään,
mistä ääni oli peräisin.
Hän jäi hetkeksi autokannelle, mutta
kaikki oli kunnossa ja ramppi ja visiiri
olivat ilmeisesti kiinni, koska vihreät
merkkivalot paloivat. Toisessa lausunnossa [4] hän kertoi viipyneensä autokannella viisi minuuttia ja tarkistaneensa
lamput ja sen, että ramppi oli kiinni.
Eräässä lausunnossaan [7] hän kertoi
avanneensa kaapin nähdäkseen merkkivalot, jotka olivat vihreitä ja pyytäneensä
lupaa poistua autokannelta


Oletetaan että tämä kaikki on tapahtunut juuri siten, miten hän kuvaili. Mitä tapahtui tuossa viidessä minuutissa, kun hän jäi tarkkailemaan keularamppia ja merkkivaloja? Eikö kovia ääniä sitten enää kuulunut ja tilanne jotenkin normalisoitui tästä erityisen kovasta äänestä johtuen? Tämä on siis tilanne kun keulaportin pitäisi vartin päästä irrota ja näillä äänillä pitäisi olla suora kytkös tapahtuneeseen, mutta vahtimatruusi näki että kaikki olivat ok ja merkkivalotkin ovat vihreitä.
"Vaikka meidän oma oikeustajumme miten sanoisi että näitä ihmisiä on kohdeltu väärin, on syytä painottaa että heitä on kohdeltu aivan laillisesti."
pavlin
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Huhti 02, 2015 6:53 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja pavlin »

Laiva lähti syyskuisena tiitai-iltana ilman syysloma aikaa, ei tuohon aikaan juurikaan mitään bilejengejä ole liikkeellä. Ottamatta tähän muuhun keskusteluun kantaa.Valtaosa matkustajista oli eläkeläisiä ja liikematkalaisia..
tasaraha
Remington Steele
Viestit: 243
Liittynyt: Ti Loka 06, 2020 7:22 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja tasaraha »

Tuossa yksi tarina ilmataskussa kaksi päivää merenpohjassa odottaneesta kaverista, jonka sukeltajat pelastivat. Syvyys oli 30 metriä.
On saattanut sukeltajalla tulla jännäkakka tulla housuun, kun lukee tuon tarinan. :D

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000623016.html

Niin eikös ne venäläiset sanonut apua tarjotessaan, että he nimenomaan pystyvät pelastamaan ilmataskuissa olevat ihmiset. En tiedä kyllä miten?
Viimeksi muokannut tasaraha, To Loka 08, 2020 10:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

pavlin kirjoitti: To Loka 08, 2020 9:47 pm Laiva lähti syyskuisena tiitai-iltana ilman syysloma aikaa, ei tuohon aikaan juurikaan mitään bilejengejä ole liikkeellä. Ottamatta tähän muuhun keskusteluun kantaa.Valtaosa matkustajista oli eläkeläisiä ja liikematkalaisia..
Juu viittasit varmaan mun postaukseen niin oli puhdasta off topic-pohdintaa ja pelkkää spekulaatiota. Onhan se haastavaa ajatella, että joku olisi heräillyt vasta kun laiva on meren pohjassa ja toki kaukaa haettua mutta hytteihin lienee jäänyt karmea määrä ihmisiä koska kallistuma on ollut niin voimakas ja niin vauhdilla ollaan menty vinoon, että ei sieltä enää hevillä ainakaan osassa päin laivaa koko hytin ovea avata vaan se oma ruumisarkku on ollut sitten se oma hytti. Jos siis olet vaikka ollut yöunilla ja herännyt liian myöhään / vaikka heräisitkin niin et osaa toimia oikein. Eihän tuossa oikein näin normimatkustaja tiedä muutenkaan miten toimia jos ei henksulta tule ohjeita ja eihän niitä tullut Estonia-keississäkään vasta kuin oli liian myöhäistä

Itse veikkaan, että kun siihen ykköskannelle on pamahtanut jotain sisään (en usko edelleenkään räjähdykseen laivan sisällä) niin vaikka olisit ollut ihan toisella puolella kyseistä kantta niin viimeistään se mekkala käytävällä on saanut ykköskansilaisia ylös ja toimimaan ajoissa. Siksi suuri pelastuneiden määrä tuolta kannelta osasyy
Viimeksi muokannut ammattiamatööri, To Loka 08, 2020 10:12 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tasaraha
Remington Steele
Viestit: 243
Liittynyt: Ti Loka 06, 2020 7:22 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja tasaraha »

Jahas ja taas mennään?

Aftonbladet:
Avslöjar: Finland kan ha hittat nya detaljer om hålet

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gW ... ia-utredas

EDIT:

Tässä kait olennaisin jutusta:

I arbetet hittills har Finland utmärkt sig genom att föra upp en särskild detalj i hålet på agendan. I handlingar från Statens haverikommission beskrivs uppgiften som “information om detalj gällande hålet”.

Men vad detaljen består i vill ingen av utredarna avslöja.

– Jag kommenterar ingenting om detaljer just nu, säger professor Veli-Pekka Nurmi på den finländska myndigheten Olycksutredningscentralen.

En central fråga har varit om myndigheterna kommer att föreslå en dykoperation för sina respektive regeringar. I dagsläget utesluter ingen av de tre länderna dykningar.

– Frågan är för tidigt väckt. Just nu har vi att förhålla oss till att dykning enligt svensk lag är förbjudet och behovet av eventuella dykningar får vi återkomma till, säger Jonas Bäckstrand.

I Sveriges radio har den finländske havsrättsprofessorn Henrik Ringbom sagt att regeringarna i Sverige, Finland och Estland dock har mer manöverutrymme för undantag från lagen än vad man hittills gett sken av.
Veli-Pekka Nurmi på finländska Olycksutredningscentralen säger att dykningar trots allt kan bli aktuella i framtiden.

– I det här värderingsprojektet är meningen inte att dyka där men vad som händer i framtiden kan ingen säga något om, säger Veli-Pekka Nurmi.
pavlin
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Huhti 02, 2015 6:53 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja pavlin »

Vielä ihan mielenkiinnosta kysyisin, kuinka moni teistä on lukenut kokonaisuudessaan virallisen tutkintaraportin ? Lisäksi katsonut 2008 tehdyn simulaation uppoamisesta ? Näissä isoissa asioissa kun ei monelle tahdo kelpaavan se virallinen "tylsä" selitys. Pitää väkisin hakea jotain sairasta skeidaa tilalle.
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Jaah. No itse olen edelleen sitä mieltä, että painelkoot Viro sinne yksinään. Tai no joo voihan finskit mukaan ottaa mutta jätetään nyt Ruotsi kuiteskin pois kuvioista jarruttelemasta tutkimuksia. Keksivät kuiteskin taas jotain uusia selityksiä ja kaikki uusi dokumentointi salataan. Viro sinne hylylle oikeasti haluaa muilla mailla ei tunnu kauheasti intoa olevan. Ei edes Suomella. Tai sitten heitetään vielä joku teoria: Hylyllä on jo käyty ja lisädokumentaatiota reiästä olemassa. Mutta miksi sitä ei voi julkaista? Huono ruotsi niin käänsin tuon kohdan translatella:
Tähänastisessa työssä Suomi on eronnut asettamalla erityisen yksityiskohdan esityslistan reikään. Ruotsin onnettomuustutkintalautakunnan asiakirjoissa kuvataan tiedot "reiän yksityiskohdiksi".

Mutta kukaan tutkijoista ei halua paljastaa, mistä yksityiskohdat koostuvat.
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

pavlin kirjoitti: To Loka 08, 2020 10:20 pm Vielä ihan mielenkiinnosta kysyisin, kuinka moni teistä on lukenut kokonaisuudessaan virallisen tutkintaraportin ? Lisäksi katsonut 2008 tehdyn simulaation uppoamisesta ? Näissä isoissa asioissa kun ei monelle tahdo kelpaavan se virallinen "tylsä" selitys. Pitää väkisin hakea jotain sairasta skeidaa tilalle.
On se aikoinaan kahlattu sivu sivulta läpi. Ja varmasti on moni muukin tämän tehnyt. Mutta tiedätkös kun alkaa liikaa olemaan ristiriitoja niin siinä vaiheessa lähtee lapasesta ja alkaa aivot sauhuta todenteolla koska olet jo huomannut useiden epäkohtien (ja näitä ei ole 1,2,5 tai 10 vaan kymmeniä), että virallinen totuus ei vaan voi pitää paikkansa.
Insattsgruppen
Martin Beck
Viestit: 802
Liittynyt: Ti Loka 04, 2016 1:42 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja Insattsgruppen »

Mielestäni mielenkiintoisin seikka on pelastuneen/selviytyneen miehistön katoaminen.

http://www.heiwaco.com/epunkt146.htm
pavlin
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Huhti 02, 2015 6:53 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja pavlin »

Tällaisissa suurissa katastrofreissa löytyy aina ns. "aukkokohtia". Haastan jokaisen selostamaan järkevämmän tapahtumien kulun, mitä raportti kertoo. Uskallan veikata, että niitä aukkoja
alkaa löytyä enemmän kuin 10..
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006663624.html
Aftonbladet: Suomella uutta yksityiskohtaista tietoa Estoniasta löytyneestä reiästä
RUOTSALAISLEHTI Aftonbladetin mukaan Suomen Onnettomuus­tutkinta­keskuksella (Otkes) on uutta yksityiskohtaista tietoa koskien Estonian pohjasta löytynyttä reikää.

Aftonbladet perustaa tietonsa Ruotsin onnettomuus­tutkinta­toimikunnan dokumentteihin. Suomen, Ruotsin ja Viron viranomaiset tekevät tutkintaa yhdessä, mutta kukaan osapuolista ei kommentoi asiaa lehdelle tarkemmin.

– En kommentoi yksityiskohtia tässä vaiheessa, Otkesin johtaja, professori Veli-Pekka Nurmi sanoo Aftonbladetille.

SYYSKUUSSA 1994 Utön saaren edustalla uponnut autolautta Estonia nousi otsikoihin pari viikkoa sitten, kun uudessa alusta käsittelevässä Estonia – mullistava löytö -dokumenttisarjassa hylystä paljastettiin vaurioita, joille ei aiemmassa tutkimuksessa ole esitetty syitä.

Aluksen oikean eli tyyrpuurin puoleiselta kyljeltä paljastui noin neljä metriä korkea ja leveimmältä kohdaltaan noin 1,2 metriä leveä repeämä.

Viron turvallisuustutkintaviranomainen Ohutusjuurdluse keskus (OJK) pyysi Otkesin lisäksi myös Ruotsin Statens Haverikommissionia (SHK) osallistumaan arviointiin.

Otkesin mukaan arvioinnissa on tarkoitus ratkaista, tulisiko Estonian tutkintakomission loppuraportin löydöksiä arvioida uudelleen. Uutta materiaalia verrataan vuonna 1997 julkaistuun tutkintaraporttiin.
Kommentteja olisi toivonut tässävaiheessa :wink:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

pavlin kirjoitti: To Loka 08, 2020 10:38 pm Tällaisissa suurissa katastrofreissa löytyy aina ns. "aukkokohtia". Haastan jokaisen selostamaan järkevämmän tapahtumien kulun, mitä raportti kertoo. Uskallan veikata, että niitä aukkoja
alkaa löytyä enemmän kuin 10..
VIrallinen totuus jotenkin piti kutinsa tasan niin kauan kun löytyi reikä rungosta. Reikä on ollut tiedossa jo JAIC:n komissiolla se on aivan saletti mutta ei siitä sanallakaan mainita itse raportissa. Tämä seikka viimeistään plus selviytyjien iso määrä jotka kertovat aivan toisin mitä loppuraportissa on luettavista tekee sen yhtälön, että virallisen tutkintaraportin voi heittää roskakoriin se ei sellaisenaan pidä paikkaansa vaan suoranaisesti valehtelee. Luulisi olevan vähän jokaiselle siviilisalapoliisille jo harvinaisen selvä asia.

Itse en halua lähteä muodostamaan mitään omaa tutkimusraporttia miten asioiden kulku nyt oikeasti meni jne. Itse juoksen totuuden perässä.
Viimeksi muokannut ammattiamatööri, To Loka 08, 2020 10:48 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Estonia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

ammattiamatööri kirjoitti: To Loka 08, 2020 9:38 pm
sikakoira kirjoitti: To Loka 08, 2020 9:33 pm Itse veikkaan ettei kyllä hytteihin jäänyt montakaan ihmistä kun alus kuperkeikkaa teki. Eiköhän suurinosa ollut jossain käytävillä jo siinä vaiheessa ellei ollut sammuneenna.

Sinänsä mielenkiintoista että muka kartoitettiin vainajia hyteissä rockwaterin tiimin johdolla.Hmm
Hahhah omat laivareissut on olleet vuosikymmeniä yleensä tyyliä:
1. Lähde "bilettämään"
2. Juo liikaa heti alkuillasta
3. Sammu ennen keskiyön "showta".

Voihan se olla, että jotkut samaa harrastavat ovat heräilleet vasta kun laiva makaa meren pohjassa. Kunnon promilleissa ei heräillä vaikka tipahtaisi hytin lattialle yläpunkasta.
Peukut, tuttu kaava tuo :wink:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin