Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto - nyt oikeuskäsittelyssä

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto - nyt oikeuskäsittelyssä

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Tietomurto! Kiristäjät veivät psykoterapiakeskuksen potilastietoja: ”Karmea tilanne”

Tänään klo 9:35 (muokattu klo 10:31)

Psykoterapiakeskus Vastaamon mukaan tiedot marraskuun 2018 ovat turvassa.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Iltalehteen on tullut useita vihjeitä asiasta. Iltalehti tavoitti toimitusjohtaja Ville Tapion varhain tiistaiaamuna. Tapio kommentoi, että hän ei ole tietoinen asiasta.

Nyt Vastaamo on tiedottanut asiasta julkisesti. Hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri vahvistaa asian Iltalehdelle.

– Tämähän on ihan karmea tilanne ja aiheuttaa tietysti meidän asiakkaillemme suurta harmia, mistä olemme hyvin pahoillamme. He ovat kuulemma joutuneet selkeästi tietomurron ja kiristyksen uhriksi, Kahri sanoo.

Kahrin mukaan Vastaamo ei ihan tarkkaan tiedä, mitä tietomurrossa on saatu. Hän sanoo, että kyseessä ovat asiakkaiden luottamukselliset tiedot. Kun Kahrilta kysyy erikseen, ovatko kyseessä potilastiedot, hän vahvistaa, että kyseessä ovat ”asiakastiedot”.

– Tämän hetken tiedon mukaan marraskuun 2018 jälkeen kirjattuja tietoja ei olisi vaarantunut, Kahri sanoo.

Vastaamon mukaan tuntematon vihamielinen osapuoli on väittänyt saaneensa asiakkaiden luottamuksellisia tietoja haltuunsa.

Kahrin mukaan keskusrikospoliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan. Tapauksesta on tehty ilmoitus myös Suomen kyberturvallisuuskeskukselle, Valviralle sekä tietosuojavaltuutetulle.

Asiasta lisää hetken kuluttua.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3170 ... 5a13211d7e

Elikkäs tämä kyseinen tapaus taitaa olla aika vakava. Avataan vähän taustoja ylilaudalla on näköjään tapahtunut vaikka mitä ja alusta myös liittyy tähän tapaukseen:

- Kyseinen hakkeri on nimeltään "scriptikiddy / "scriptilapsi".
- On vaatinut lunnaita 450 000 euron edestä eli 10 euroa per asiakas bitcoineina. Tuosta voi vetää nopean johtopäätöksen, että vuodettuja tietoja olisi jopa 45 000.
- Hakkeri on kiristänyt toimitusjohtajaa uhkaamalla julkaista 100 tietoa joka vuorokausi kunnes vaatimuksiin suostutaan.
- Ylilaudalle on tänään (?) aamuyöstä tehty lanka missä on tämä ensimmäinen lista julkaistu. Lanka on poistunut melko vauhdilla mutta siitä on saatu kuvakaappaukset / videota on olemassa (ei ole julkaistu) koska siellä on modeilla melkoinen vahti näköjään tällä hetkellä päällä.
- Toisia lankoja luettuani selvisi, että tietokannan suojaus on ollut alkeellisella tasolla. Ylilaudalla puhutaan "root:rootista". En tiedä mitä tarkoittaa mutta liittyy tähän potilastietojen suojaukseen jollain tavalla.
- Tuossa yllä jakamassani artikkelissa puhutaan "asiakastiedoista". Todellisuudessa ne taitavat olla hetu, osoite, puhelinnumero ja käynnin syy, eli melkoista dataa on nyt ilmeisesti päässyt livahtamaan rikollisten käsiin.
- Listalta kuulemma löytyy myös kansanedustajia / poliitikkoja / muuten vain tuttuja nimiä.

Ja nyt korostan, että tästä ei ole mitään fakta faktaa tai data dataa olemassa. Koostin vain oman tulkintani kun asiaa selvittelin pintapuolisesti.


Olen tosin nähnyt kuvakaappaukset tämän hakkerin ja toimitusjohtajan kesken missä keskustellaan juuri tuosta maksamisesta jne. eli lunnaiden vaatiminen ja kiristäminen pitänevät paikkansa ja myös tuo 100 tietoa aina 24 tunnin välein kunnes rahat on saatu.

Saas nähdä kumpi ehtii ensin. Koko lista verkkoon vai KRP hakkerin jäljille ennen sitä.

Otsikkoon lisätty tieto kiristyksestä
-NILS-



Otsikkoa päivitetty 29.10.2022 ja 4.2.2023, 14.11.2023, 24.12.2023

ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Ja vielä perään iltasanomien uutinen joka tukee jo aika hyvin sitä, että kyseessä ei ole pelkät "asiakastiedot":
Psykoterapiakeskus joutui tietomurron kohteeksi – potilastiedot varastettiin

Tietoja on tiettävästi julkaistu myös verkossa.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron kohteeksi. Tiedotteessaan keskus kertoo, että sen potilastietoja on varastettu.

Tämän hetken tiedon mukaan mukaan marraskuun 2018 jälkeen kirjatut asiakastiedot eivät ole vaarantuneet. Toistaiseksi tuntematon kiristäjä on yrittänyt vaatia rahaa tiedoista.

Vastaamo sanoo tehneensä asiasta ilmoituksen Kyberturvallisuuskeskukselle, Valviralle sekä tietosuojavaltuutetulle.

Kun kiristäjä ei ole saanut maksua, hän on väitetysti julkaissut tietoja verkossa.

– Psykoterapiapalveluita tarjoavana yhtiönä asiakastietojen luottamuksellisuus on meille äärettömän tärkeätä ja kaiken toimintamme lähtökohta. Pahoittelemme syvästi murrosta johtuvaa tietovuotoa. Kehitämme jatkuvasti tietoturvaamme sekä tietosuojaamme ja teemme lisätoimenpiteitä omien selvitystemme ja viranomaistutkinnan valmistuessa. Käynnissä olevan poliisitutkinnan takia emme ole aikaisemmin saaneet viestiä aiheesta, sillä tutkintateknisistä syistä asiaa ei ole haluttu julkistaa, Vastaamon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri sanoo tiedotteessa.

Vastaamo sanoo olevansa syvästi pahoillamme asiakkaidensa puolesta. 

Ilta-Sanomat on nähnyt verkossa julkistettuja väitettyjä potilastietoja. Terapiaistuntojen kertomukset ovat luonteeltaan hyvin henkilökohtaisia, ja niiden yhteydessä on näkynyt muun muassa asiakkaan nimi
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/ ... 76313.html

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Asiakastietoja vai potilastietoja?
IS:n mukaan ovat nähneet potilastietoja, tämä on kieltämättä surkeaa jos näistä on todella kyse.
Vaikka se päävastuu hommassa kaatuu firman niskaan niin kyllä sitä sietäisi katsoa kuka on heille toteutuksen tehnyt.

ns_
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja ns_ »

ammattiamatööri kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 10:19 am
- Toisia lankoja luettuani selvisi, että tietokannan suojaus on ollut alkeellisella tasolla. Ylilaudalla puhutaan "root:rootista". En tiedä mitä tarkoittaa mutta liittyy tähän potilastietojen suojaukseen jollain tavalla.
Tarkoittaa että järjestelmän pääkäyttäjän (root) salasana on ollut root, eli oletusnimi ja salasana, käytännssä sama kuin pitäisit puhelimessa pin-koodina 1234 tai 0000, tosin jos olisi noin ollut, on tiedot varmasti muidenkin toimesta ympäri nettiä jo.

ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Tuli muuten mieleen, että ei liene sattumaa, että juuri samana aamuna jolloin ensimmäinen lista on vuodettu verkkoon asiasta uutisoidaan ja itse firman toimari joutuu julkisesti asian myöntämään koska salailu ei enää auta.

Mielestäni on jo eettisesti hieman arveluttavaa, että tietomurrosta on tiedetty jo pitkään mutta kaiketi edes tietomurron kohteeksi joutuneita asiakkaita ei ole informoitu asiasta. Lisäksi jos nyt tosiaan on niin, että tuo tietokannan suojaus ihan oikeasti on ollut noin alkeellisella tasolla niin saa yritys katsoa jo vähän peiliin tai no mielellään laittaa lapun luukulle.

Näissä asioissa luottamus on kaikki kaikessa ja nyt valuu yksityisiä melkein potilastietoihin rinnastettavia tietoja verkkoon huonon suojauksen ansiosta. Jossain oli huhua, että toimari ei ollut halukas panostamaan kunnon järjestelmiin koska olisi maksanut liikaa. No huhut on aina huhuja mutta nyt kävi kyllä sen kokoluokan källi, että eiköhän tämän firman tarina ollut tässä kunhan tieto tästä leviää.

Toki voi kysyä myös hakkerin moraalin perään eikö takaraivossa oikeasti yhtään kolkuta ruveta julkisesti jakamaan täysin ulkopuolisten ihmisten mielenterveyteen liittyviä tietoja jotka ovat erittäin arkoja loogisestikin mutta eihän kaikki rikolliset tietenkään edes tunne sanaa moraali jos ainoa tarkoitus on saada rahallista hyötyä

ns_
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja ns_ »

Nykyisen lain mukaanhan murrosta pitäisi ilmoittaa 72 tunnin kuluessa viranomaiselle ja asianosaisille, lisäksi tietojen pitäisi olla riittävästi suojattu, jos on ollut kerrotun mukaista menoa, se ei todellakaan ole riittävä suojaus.

Kintsu
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: La Syys 08, 2018 2:31 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja Kintsu »

Tor-verkossa on tiedot edelleenkin.
Nimi, sotu, puh ja osoite sekä kaikki psykoterapeutin kirjaukset hoitokäynneiltä, ainoastaan ääkköset puuttuvat, eli kaikki luottamukselliset asiat on nähtävillä. Aika surullista asianosaisten kannalta. Vihaksi pistää kyllä vuotajaa ja tietoturvan vastuulisia kohtaan.

Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5039
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Huh huh. Kuinka moni muu toimija on hoitanut tietoturvansa noin löperösti? Jos tosiaan pitää paikkansa että potilaiden äärimmäisen luottamukselliset tiedot ovat nyt yleisessä jaossa, vastaamo todellakin joutuu laittamaan lapun luukulle.

Kallonen
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: To Elo 19, 2010 9:35 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja Kallonen »

Olen itse ollut Vastaamon asiakas vuodesta 2016 lähtien. Kuulin tietovarkaudesta tänään uutisotsikoista. Mikäli ylläolevat tiedot pitävät paikkansa, niin eihän tässä voida edes mistään tietoturvasta puhua. Vastaamon harjoittama välinpitämättömyys on ollut niin törkeää.

VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Aivan perseestä, sanon minä. Milloinkahan omakanta murretaan? Nämä digitaaliset systeemit on hirveä riski monessakin asiassa; enää urkkijan ei tarvitse päästä fyysisesti johonkin arkistoon vaan hän voi istua missäpäin maailmaa tahansa tietoverkon perässä. Suhtaudun erittäin skeptisesti edes teveyskeskuslääkärin etävastaanottoon. Kai sielläkin voi asiat mennä vituisi jos kerran etäkokouksisakin osa vetää käteen väärään aikaan ja onhan niihin onnistuttu lähettämään aikuisviihdettä koukoustajaporukan ulkopuoleltakin.

Vastaamon oma surkea ulina alla. Vihamielinen taho oikein asialla vaikka taitaisi olla peiliinkatsomisen paikka löperön suojauksen takia.
https://vastaamo.fi/ajankohtaista/
Ajankohtaista
Vastaamon tiedotteet ja uutiset
Vastaamoon kohdistettu tietomurto ja kiristys

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron ja kiristyksen uhriksi.

Tuntematon vihamielinen osapuoli on ollut yhteydessä Vastaamoon ja väittää saaneensa haltuun yhtiön asiakkaiden luottamuksellisia tietoja. Keskusrikospoliisi aloitti asiasta rikostutkinnan. Tapahtumasta tehtiin välittömästi ilmoitukset myös Suomen kyberturvallisuuskeskukselle, Valviralle sekä tietosuojavaltuutetulle. Lisäksi Vastaamo ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin asian selvittämiseksi yhteistyössä ulkopuolisten ja riippumattomien tietoturva-asiantuntijoiden kanssa. 

Tutkinnassa on paljastunut, että Vastaamo joutui tietomurron uhriksi. Tiedossamme on, että osan asiakkaistamme luottamuksellisia tietoja on tietomurron seurauksena vuotanut. Nykytiedon mukaan marraskuun 2018 jälkeen kirjatut asiakastiedot eivät ole vaarantuneet.

”Psykoterapiapalveluita tarjoavana yhtiönä asiakastietojen luottamuksellisuus on meille äärettömän tärkeätä ja kaiken toimintamme lähtökohta. Pahoittelemme syvästi murrosta johtuvaa tietovuotoa. Kehitämme jatkuvasti tietoturvaamme sekä tietosuojaamme ja teemme lisätoimenpiteitä omien selvitystemme ja viranomaistutkinnan valmistuessa. Käynnissä olevan poliisitutkinnan takia emme ole aikaisemmin saaneet viestiä aiheesta, sillä tutkintateknisistä syistä asiaa ei ole haluttu julkistaa”, toteaa Vastaamon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri. 

Vastaamon tietojärjestelmiä on tarkistettu, ne ovat vahvasti suojattu ja niiden käyttöä valvotaan tehostetusti tietoturva-ammattilaisten toimesta. Jatkamme toimenpiteitä. Teemme kaikkemme selvittääksemme tapahtunutta ja pyrimme yhteistyössä viranomaisten kanssa estämään luottamuksellisten tietojen leviämistä. 

Olemme syvästi pahoillamme asiakkaidemme puolesta. 

Päivitämme tälle verkkosivulle viimeisimmät tiedot tapahtuneesta ja siihen liittyvistä toimista.

Median tiedusteluihin vastaa Tuomas Kahri, Psykoterapiakeskus Vastaamon hallituksen puheenjohtaja. Yhteydenotot viestinta (at) vastaamo.fi

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse 044 4141 000 tai sähköpostitse tuki (at) vastaamo.fi
Hallinnossa ja monessa muussakin virallisessa instanssissa tietoturva on aivan surkealla tasolla. Minkäslaisen korvauksen potilaat (joita nykyiisn kutsutaan asiakkaiksi) saavat tästä? Tuskin mitään. Vahinkohan on peruuttamaton, koska levinnyttä tietoa ei saada pois.

VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2438
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

ReissuLasse kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 11:06 am
Asiakastietoja vai potilastietoja?
IS:n mukaan ovat nähneet potilastietoja, tämä on kieltämättä surkeaa jos näistä on todella kyse.
Vaikka se päävastuu hommassa kaatuu firman niskaan niin kyllä sitä sietäisi katsoa kuka on heille toteutuksen tehnyt.
Asiakkaat=potilaat. Näin se nykyään menee, kukutusorientoituneessa yhteiskunnassa. Itse en nää mitään huonoa potilas-sanassa, jos ja kun asioin terveydenhoidon yksiköissä tai sairaalassa. Hoito on se mitä kaipaan, eikä "palvelu".

muk

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja muk »

Kallonen kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 1:53 pm
Olen itse ollut Vastaamon asiakas vuodesta 2016 lähtien. Kuulin tietovarkaudesta tänään uutisotsikoista. Mikäli ylläolevat tiedot pitävät paikkansa, niin eihän tässä voida edes mistään tietoturvasta puhua. Vastaamon harjoittama välinpitämättömyys on ollut niin törkeää.
Laita viestiä tietosuojavaltuutetulle? Kuten joku tässä jo kirjoitti, asiasta olisi pitänyt informoida viipymättä. Parempi varmistaa, ettei tietosuojavaltuutetulle jää kuvaa, joka perustuu vain vastaamon antamien tietojen varaan.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

VastarannanKiiski kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 2:15 pm
ReissuLasse kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 11:06 am
Asiakastietoja vai potilastietoja?
IS:n mukaan ovat nähneet potilastietoja, tämä on kieltämättä surkeaa jos näistä on todella kyse.
Vaikka se päävastuu hommassa kaatuu firman niskaan niin kyllä sitä sietäisi katsoa kuka on heille toteutuksen tehnyt.
Asiakkaat=potilaat. Näin se nykyään menee, kukutusorientoituneessa yhteiskunnassa. Itse en nää mitään huonoa potilas-sanassa, jos ja kun asioin terveydenhoidon yksiköissä tai sairaalassa. Hoito on se mitä kaipaan, eikä "palvelu".
Lähinnä sitä kun edellä käytettiin sekaisin molempia, asiakastieto on esim. nimi, osoite, laskutustiedot, hetu. Potilastiedot taas sisältää siihen potilaana oloon liittyvää tietoa. Joten on hieman erilaisesta vahingosta kyse jos on nippu nimiä vai nimiä ja tietoa vaikka hoidoista.

Avatar
Jarkallas
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: La Elo 29, 2020 1:34 pm
Paikkakunta: Annalan Heilan persesilmä

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja Jarkallas »

VastarannanKiiski kirjoitti:
Ke Loka 21, 2020 2:09 pm
Aivan perseestä, sanon minä. Milloinkahan omakanta murretaan? Nämä digitaaliset systeemit on hirveä riski monessakin asiassa; enää urkkijan ei tarvitse päästä fyysisesti johonkin arkistoon vaan hän voi istua missäpäin maailmaa tahansa tietoverkon perässä. Suhtaudun erittäin skeptisesti edes teveyskeskuslääkärin etävastaanottoon. Kai sielläkin voi asiat mennä vituisi jos kerran etäkokouksisakin osa vetää käteen väärään aikaan ja onhan niihin onnistuttu lähettämään aikuisviihdettä koukoustajaporukan ulkopuoleltakin.

Vastaamon oma surkea ulina alla. Vihamielinen taho oikein asialla vaikka taitaisi olla peiliinkatsomisen paikka löperön suojauksen takia.
https://vastaamo.fi/ajankohtaista/
Ajankohtaista
Vastaamon tiedotteet ja uutiset
Vastaamoon kohdistettu tietomurto ja kiristys

Psykoterapiakeskus Vastaamo on joutunut tietomurron ja kiristyksen uhriksi.

Tuntematon vihamielinen osapuoli on ollut yhteydessä Vastaamoon ja väittää saaneensa haltuun yhtiön asiakkaiden luottamuksellisia tietoja. Keskusrikospoliisi aloitti asiasta rikostutkinnan. Tapahtumasta tehtiin välittömästi ilmoitukset myös Suomen kyberturvallisuuskeskukselle, Valviralle sekä tietosuojavaltuutetulle. Lisäksi Vastaamo ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin asian selvittämiseksi yhteistyössä ulkopuolisten ja riippumattomien tietoturva-asiantuntijoiden kanssa. 

Tutkinnassa on paljastunut, että Vastaamo joutui tietomurron uhriksi. Tiedossamme on, että osan asiakkaistamme luottamuksellisia tietoja on tietomurron seurauksena vuotanut. Nykytiedon mukaan marraskuun 2018 jälkeen kirjatut asiakastiedot eivät ole vaarantuneet.

”Psykoterapiapalveluita tarjoavana yhtiönä asiakastietojen luottamuksellisuus on meille äärettömän tärkeätä ja kaiken toimintamme lähtökohta. Pahoittelemme syvästi murrosta johtuvaa tietovuotoa. Kehitämme jatkuvasti tietoturvaamme sekä tietosuojaamme ja teemme lisätoimenpiteitä omien selvitystemme ja viranomaistutkinnan valmistuessa. Käynnissä olevan poliisitutkinnan takia emme ole aikaisemmin saaneet viestiä aiheesta, sillä tutkintateknisistä syistä asiaa ei ole haluttu julkistaa”, toteaa Vastaamon hallituksen puheenjohtaja Tuomas Kahri. 

Vastaamon tietojärjestelmiä on tarkistettu, ne ovat vahvasti suojattu ja niiden käyttöä valvotaan tehostetusti tietoturva-ammattilaisten toimesta. Jatkamme toimenpiteitä. Teemme kaikkemme selvittääksemme tapahtunutta ja pyrimme yhteistyössä viranomaisten kanssa estämään luottamuksellisten tietojen leviämistä. 

Olemme syvästi pahoillamme asiakkaidemme puolesta. 

Päivitämme tälle verkkosivulle viimeisimmät tiedot tapahtuneesta ja siihen liittyvistä toimista.

Median tiedusteluihin vastaa Tuomas Kahri, Psykoterapiakeskus Vastaamon hallituksen puheenjohtaja. Yhteydenotot viestinta (at) vastaamo.fi

Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse 044 4141 000 tai sähköpostitse tuki (at) vastaamo.fi
Hallinnossa ja monessa muussakin virallisessa instanssissa tietoturva on aivan surkealla tasolla. Minkäslaisen korvauksen potilaat (joita nykyiisn kutsutaan asiakkaiksi) saavat tästä? Tuskin mitään. Vahinkohan on peruuttamaton, koska levinnyttä tietoa ei saada pois.
Samaa mieltä. Järkyttävää toimintaa ja eiköhän näitä tapauksia tule vielä lisää. Minkä takia yleensäkkään on niin tärkeää pitää arkaluontoisia tietoja niin, että niihin on pääsy ulkopuolelta? Ymmärrän että se voi nopeuttaa ja helpottaa toimintaa kun tietoihin pääsee käsiksi muualtakin kuin pääkallopaikalta, mutta vaikea silti ymmärtää miksei tällaisissa paikoissa käytetä jonkinlaista suljettua verkkoa johon ei yksinkertaisesti ole mahdollista päästä muualta kuin talon sisältä. Lienee liian kallista toteuttaa vai. Sitten tietoturva, no siinä on helppoa päätellä että on säästetty rahaa ja jätetty asia hoitamatta toivotaan toivotaan ettei hakkeri iske tai täysin sinisilmäsenä "ei niin voi tapahtua meille". Ei tule yllätyksenä nämä jutut koska se on ollut tiedossa että monissa paikoissa tietoturva ja tietotekninen osaaminen on täysin amatöörimäisellä tasolla ja toimitusjohtajia myöten firmoissa ja laitoksissa ja ihan kaikkialla ollaan todella jäljessä. Kaikki pitää kyllä tunkea verkkoon koska se on niin helppoa ja kivaa ja hienoa mutta oikeasti ei tiedetä yhtään mitä tehdään. Kauhullahan tätä ihana digivallankumousta saa seurata vierestä. Eikös kaikissa asioissa pitäisi ensin huolehtia turvallisuudesta ja sitten vasta ottaa uusia kivoja juttuja käyttöön. Sitten tämä rikollinen, täysin tuomittavaa toimintaa tietenkin ja on kyllä vituttanut jo kauan nämä erinäiset neropatit ja ihan kaikki verkossa pyörivät huijarit. Sormet poikki vaan kiinnijäädessä niin hidastuu se dataaminen hitusen.
-jarkko, white nigger


immigrants are like sperm
millions get in only one works

Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5039
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Hakkeri on kiristänyt toimitusjohtajalta 10 € per asiakas. Ja asiakkaita on mainittu olevan 45000. Vahinko, minkä vuodetuilla tiedoilla voi asiakkaalle tuottaa, on jotain ihan muuta kertaluokkaa kuin kymmenissä euroissa. Identiteettivarkaudet henkilötiedoilla, arkaluontoisten tietojen levitys jne....

Vastaa Viestiin