Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2236
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Ylen tarinassa Jani ja Mikko tehtaili ryöstöjä vaikka maahanmuuttaja taustaiset oli yli edustettuina. Näin tämä Yle meitä mädättää ja selittelee "virheellistä" ja väärin ymmärrettävää aiempaa uutisointia. Ja onhan tätä tapahtunut aiemminkin eli ei mitään uutta. Sosiaalitoimeen pitää lisätä tarkkuutta ja budjettia.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7435
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Säde-Sisko kirjoitti: La Marras 14, 2020 6:23 pm Ylen tarinassa Jani ja Mikko tehtaili ryöstöjä vaikka maahanmuuttaja taustaiset oli yli edustettuina. Näin tämä Yle meitä mädättää ja selittelee "virheellistä" ja väärin ymmärrettävää aiempaa uutisointia. Ja onhan tätä tapahtunut aiemminkin eli ei mitään uutta. Sosiaalitoimeen pitää lisätä tarkkuutta ja budjettia.
Hyvin tyypillistä tälläinen aivopesu juuri Ylen puolelta. Sama tilanne on nähty aiemminkin eli tulee isoja rikosilmiöitä maahanmuuttajataustaisten toimesta, niin oikeilla yksittäistapauksilla ja nimikikkailuilla ongelmista tehdään "kantasuomalaisten" tekoja.

Paljolti samasta syystä iso joukko nettiaktivisteja alkoi ihmettelemään, että ketkä tekevät raiskauksia. Tämä tapahtui aikoja sitten. Itse en ollut tuolloin kovin kiinnostunut aiheesta, mutta myöhemmin se alettiin tunnustaman yleisesti, että törkeiden raiskausten yleistyminen liittyi lähinnä ainoastaan maahanmuuttoon. Tämä on nykyisin itsestäänselvyys, mutta tilanne oli täysin toinen aiemmin.
TucoRamirez
Hetty Wainthropp
Viestit: 486
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez »

Yle on löytänyt uuden sanan rikosuutisointiin. Helsingissä ryöstöjä tehtailevat nykyisin nuorisoporukat. Näistä sitten muutamassa vuodessa kasvaa niitä espoolaismiehiä, jotka raiskailevat lapsia.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2236
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Näillä nyt ehdotetuilla poliitikkojen toimilla tilanteen korjaamiseksi ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Asiaa voi verrata vaikka nyky lasten suojeluun missä sosiaalitantta käy välillä soittelemassa ovikelloa ja yrittää puuttua tilanteeseen. Karkea subjektiivinen heittoni on että 99,999% kukaan ei tiedä oikeasti näiden ihmisten menemisistä yhtään mitään. Ja jos joku viranomainen tavoittaa niin kyllä jokainen osaa selittää asiat niin kuin ne kuuluu parhain päin valehdella, että jättäisivät rauhaan.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
zzrgg
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Tässä transkriptio Heisenberg420:n postaamassa artikkelissa olleesta videosta, missä IL:n toimittaja haastatteli nuoria Helsingin keskustassa:

Toimittaja: Onks tää nuorisoväkivaltailmiö teille kuin tuttu?
Haastateltava 1: On aika tuttu täällä Helsingissä päin just tai täs[sä] keskustas.
T: Niinku tiedättekste et miten nää niinku väkivaltaset joukot käyttäytyy, et oottekste kuullu jostain tämmösistä SnapChat-porukoista tai tällasista?
H_1: Joo, ollaan, öö, esim vaikka Snäpissä on jotain, että tää kello[n]aika, täs paikas on biiffi tänään tai jotain tämmöst.
Haastateltava 2: Joo. [nyökyttelee päätään]
T: Mitä se sitte[n] tarkottaa?
H_1: No että sinne pitää sinne paikalle tulla just siihen tiettyyn kellonaikaan, ja kaikki tulee kattoon sitä ja kuvaan sitä.
H_2: Niin, ja tappeluu. [osittain päälle puhuen vastaten kysymykseen "mitä se sitten tarkottaa?"]
T: Ja kuin paljon porukkaa näihin sitten osallistuu silloin kun se tapahtuu?
H_1: No siis kattomaan tulee ihan sikana porukkaa, kun kaikki[han] haluu nähdä sen niinku biiffin.
T: Oottekste todistanu sitä väkivaltaa täällä, täällä keskustassa?
Haastateltava 3: Onhan niit tilanteita ollu, mis me ollaan nähty väkivaltaa, ja tiest[tietysti], porukka on niin aggressiivista tääl[lä] varsinkin, jos ne on oikeesti niinku tosi vihasii joistain asioista, niin ei ne mieti mitään. Ja jos ne on käyttäny jotain huumeita tai ollu jossain päissään, niin ei ne, ei ne tajuu mitä ne tekee.
T: Niin eli keneen tää väkivalta sitten kohdistuu, että kohdistuuks se niihin muihin jengeihin vai kohdistuuks se ihan sivullisiin ihmisiin?
Haastateltava 4: No se vähän riippuu, että öö, jos on jossain joku hyvä koh[d]e, niin sit siihe[n]. Et jos on just öö hyvät vaatteet tai hyvät merkit, niin kyl se sit niinku, kyl se satunnaisiin ihmisiin.
T: Mitä niille pöllityille tavaroille sitte tapahtuu?
H_3: No yleensä ne yrittää myydä niitä joillekki kavereille tai jossain Torissa tai ihan mis vaan.
Haastateltava 5: No ne yleensä lähtee aika nopeesti, kun ei ne myy nii halvalla, ne haluu vaan nopeesti helppoo rahaa, tommosta.
T: Mitä niinku semmone[n], mitä niinku yleensä yritetään pöllii?
H_5: No siis tämmösii disainer-vaatteit[a], kaikkii jos on jotai pienii semmosii, vaikka jotain huivei, niin [...byxii?...] ja tietysti takkeiki lähtee joskus ja sitten jos on yleensä jotain koruja ja tämmösii jotain vaatteita...
H_3: Niin tai päihteitä tai ihan mitä vaa. [osittain päälle puhuen]
H_5: Kaikkee mitä niinku lähtee tollee nopeesti.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b043 ... 7544fc5cfe
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1434
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Ai että, silakalla menee tunteisiin...

Suomessa on tällä viikolla keskusteltu jengiväkivallasta. Keskustelu alkoi Helsingin Sanomien (HS) kerrottua tiistaina, että Helsingissä vaikuttaa lähinnä maahanmuuttajataustaisista, 13–20-vuotiaista nuorista koostuva 100–150 hengen vaarallinen joukko. Nämä henkilöt käyttäytyvät väkivaltaisesti erityisesti ikätovereitaan kohtaan. Katuväkivalta, ryöstely, huumeet ja teräaseet ovat pelissä mukana.

HS:n mukaan suurimmalla osalla näistä nuorista on juuria Lähi-idässä, osa on somalitaustaisten nuorten ryhmiä ja joukossa on joitakin kantasuomalaisia.

Helsingin poliisi puolestaan kertoi, että erityisesti huumausaineiden myyntiepäilyissä ja ryöstörikoksissa maahanmuuttajataustaiset alaikäiset ovat yliedustettuna.

Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) oli lauantaina Ylen Ykkösaamun vieraana. Ohisalo kiersi kysymyksen puheena olevien nuorten maahanmuuttajataustasta korostamalla, että ”tässä maailmanajassa” pitää puhua nuorten hyvinvoinnista eli siitä, miten meidän lapsilla ja nuorilla menee. Ohisalon mukaan ilmiön juurisyy on se, että ei ole päästy integroitumaan yhteiskuntaan kunnolla eikä ole opittu esimerkiksi kieltä.

Ohisalo korosti ja viittasi samalla perussuomalaisiin, että oikeusvaltio Suomi ei voi kieltää ”tietyiltä ihmisryhmiltä” tulemista tähän yhteiskuntaan.

– Pidän tätä erittäin populistisena ja vaarallisena, Ohisalo alleviivasi.

Tilastokeskuksen rikos- ja pakkokeinotilastot kertovat, miten ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina monissa vakavissa rikoksissa, kuten ryöstöissä ja raiskauksissa, ja että heidän osuutensa monissa rikoksissa on kasvanut tasaisesti viimeisen 10 vuoden aikana.

Suomeen on muodostunut erityisesti humanitäärisen maahanmuuton kautta kasvava joukko, joka ei syystä tai toisesta sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan. Suosittu tapa selittää tätä ongelmaa on puhua kotouttamisen epäonnistumisesta, mutta yhtä hyvin voidaan kysyä, onko kaikilla tänne tulijoilla edes edellytyksiä tai halua sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Moni tulija ei jaa edes suomalaisen yhteiskunnan yksinkertaisimpia pelisääntöjä, kuten sukupuolten välinen tasa-arvo tai lasten oikeudet. Törmäyskurssi on vääjäämätön. Se että kotoutumisen epäonnistumiseen haetaan helposti syytä suomalaisista eikä turvapaikanhakijoista, vain vaikeuttaa ratkaisun löytämistä.

Suomen antelias sosiaaliturva ja liberaali turvapaikkapolitiikka muodostavat voimakkaan vetovoimatekijän. Suomeen on syntymässä uudenlainen vetovoimatekijä, kun hallitus etsii keinoja, miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneelle henkilölle voitaisiin myöntää oleskelulupa, jos henkilö on saanut työtä. Tällainen kiertotie vesittää koko turvapaikkajärjestelmän perusteet
stefuaxu

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja stefuaxu »

Mun 14 vuotias kundi ryöstettiin kahden somalin ja kahden muun maahanmuuttajan .Eli mutaturpia oli 4. Kahdella puukot ja yksi meni takaapäin ja laittoi puukon kurkulle ja yksi edessä puukon kanssa ja ratsasi taskut. Vajaa 50€ lähti.
Lopuksi tuikkasi vielä rotsiin reijän.
Kaverin poika , joka samanikäinen ryöstettiin kanssa näiden somalipaskojen ja muiden maahanmuuttajien osalta.
Siltä lähti ainakin kengät ja rotsi.. Onneksi näkyi nauhalla ja sompassit jäivät kiinni.

Kyllä Halla-aholla olisi duunia Stadin pormestarina ja mielummin ,jopa pääministerinä.

En tajua miten Suomalaiset ovat ,niin vitun sokeita ja äänestää kommareita ja vihreitä tähän hyysäyspolitiikkaan?? Ne pitäisi tuomita maanpetturuudesta.

Stadin Savateseura(Ranskalainen potkunyrkkeily) teki siitä vitun Milan Jaff kurdista tälläviikolla oikein hienon artikkelin heidän julkaisuun ,kuin sotaa pakoon lähtenyt kurdi treenaa Suomessa ja on hieno ihminen ja toimeentuleva...
Oli vittu 2h netissä ,kunnes ihmiset ottivat yhteyttä ja kertoivat millainen rosvo,kusettaja,varas ja kusipää se Milan on.
Nyt on artikkeli poistettu ja laitettu jokin vastine ja anteeksipyyntö.. Tainnut se vetäjä/omistaja Jan saanut pari koppia liikaa ja yrittää syleillä koko maailmaa.

Älkää olko ,niin vitun naiveja ja nostako näitä kusettaja,rosvo pakolaisia jalustalle ja antako kunniaa.. Ne on tullut tänne varstamaan ja tappamaan ja raiskaamaan teidän tytöt,vaimot ja äidit.

Nyt kaikki Suomalaiset käsi ylös ja ei sanoja vaan tekoja näitä ryöstäviä paskakasoja vastaan!!
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Hyvä, että ovat saaneet palautetta rikollisen jalustalle nostamisesta! Ei todellakaan sovi malli esimerkiksi heppu, joka hakkaa ja varastelee ym.
Avatar
Krum
Frank Drebin
Viestit: 381
Liittynyt: Ti Elo 22, 2017 10:13 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Krum »

Iivis kirjoitti: Su Marras 15, 2020 10:03 pm Hyvä, että ovat saaneet palautetta rikollisen jalustalle nostamisesta! Ei todellakaan sovi malli esimerkiksi heppu, joka hakkaa ja varastelee ym.
Vielä vähemmän, kun kaverin osaaminen on alkeiskurssitasoa.
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

stefuaxu kirjoitti: Su Marras 15, 2020 9:52 pm Mun 14 vuotias kundi ryöstettiin kahden somalin ja kahden muun maahanmuuttajan .Eli mutaturpia oli 4. Kahdella puukot ja yksi meni takaapäin ja laittoi puukon kurkulle ja yksi edessä puukon kanssa ja ratsasi taskut. Vajaa 50€ lähti.
Lopuksi tuikkasi vielä rotsiin reijän.
Kaverin poika , joka samanikäinen ryöstettiin kanssa näiden somalipaskojen ja muiden maahanmuuttajien osalta.
Siltä lähti ainakin kengät ja rotsi.. Onneksi näkyi nauhalla ja sompassit jäivät kiinni.

Kyllä Halla-aholla olisi duunia Stadin pormestarina ja mielummin ,jopa pääministerinä.

En tajua miten Suomalaiset ovat ,niin vitun sokeita ja äänestää kommareita ja vihreitä tähän hyysäyspolitiikkaan?? Ne pitäisi tuomita maanpetturuudesta.

Stadin Savateseura(Ranskalainen potkunyrkkeily) teki siitä vitun Milan Jaff kurdista tälläviikolla oikein hienon artikkelin heidän julkaisuun ,kuin sotaa pakoon lähtenyt kurdi treenaa Suomessa ja on hieno ihminen ja toimeentuleva...
Oli vittu 2h netissä ,kunnes ihmiset ottivat yhteyttä ja kertoivat millainen rosvo,kusettaja,varas ja kusipää se Milan on.
Nyt on artikkeli poistettu ja laitettu jokin vastine ja anteeksipyyntö.. Tainnut se vetäjä/omistaja Jan saanut pari koppia liikaa ja yrittää syleillä koko maailmaa.

Älkää olko ,niin vitun naiveja ja nostako näitä kusettaja,rosvo pakolaisia jalustalle ja antako kunniaa.. Ne on tullut tänne varstamaan ja tappamaan ja raiskaamaan teidän tytöt,vaimot ja äidit.

Nyt kaikki Suomalaiset käsi ylös ja ei sanoja vaan tekoja näitä ryöstäviä paskakasoja vastaan!!
Lähteitä näille? Rikosilmoitukset varmaankin tehty ja toisesta tapauksesta myös kiinnijäämisen osalta asiakirjoja? Vai onko propagandaa.

Ja vaikka olisi tapahtunutkin niin 2 yksittäistapausta ei tee 500 000 ulkomalaaseista kelvottomia. Suomalaisetkin ryöstelevät ja pahoinpitelevät.

Ja mitä Milan Jaffiin tulee niin varsin mukava poikanen tosielämässä, kerran jutellut hänen kanssaan eikä yrittänyt ryöstää, tai raiskata. Hänellä on se oma julkisuuskuva mitä pitää yllä ja hänen päälleen käydään usein muiden toimesta, koska ulkomaalainen ja hän puolustaa itseään. Pojat on poikia ja Milan Jaffiin kannattaa tutustua ilman ennakkonäkemyksiä hänestä muutaman videon perusteella, joilla haetaan hänelle vaan seuraajia. Onhan hän muutamaan pikkurikokseen syyllistynyt, mutta moni suomalainenkin on nuorena, pojat on poikia. Nuorena on näyttämisen halua enemmän.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5166
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Likeavirgin kirjoitti: Su Marras 15, 2020 11:14 pmLähteitä näille
Ihan muistutuksena, tämä on keskustelupalsta, ei väitöstilaisuus.
Ja vaikka olisi tapahtunutkin niin 2 yksittäistapausta ei tee 500 000 ulkomalaaseista kelvottomia. Suomalaisetkin ryöstelevät ja pahoinpitelevät.
Älä nyt sentään liiottele. Siellä yli sadan kelvottoman maahanmuuttajan joukko, ei 500 000. Rajansa se on öyhötykselläkin.
Ja mitä Milan Jaffiin tulee niin varsin mukava poikanen
Mä en edes tiennyt Milan Jaffin olevan yksi jengiläinen, joten oli ihan paikallaan kertoa sekin. Horinasi jälkeen kävin hiukan googlessa tarkastelemassa kukas toi milan on oikein miehiään. Videoiden perusteella toki profiloituu oikein hyvin kyseisen jengin väkivaltaiseksi osapuoleksi, mutta kait sitä väkivaltaisia ryöstelijöitä saa ihan vapaasti pitää mukavina poikasina.

Meinasin jo mutista whataboutismista, mutta jos kerran milan on osa sitä jengiä, niin taisi kerrankin (vahingossa?) edes joku osa jutustasi liittyä itse aiheeseenkin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1011
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Likeavirgin kirjoitti: Su Marras 15, 2020 11:14 pm
Lähteitä näille? Rikosilmoitukset varmaankin tehty ja toisesta tapauksesta myös kiinnijäämisen osalta asiakirjoja? Vai onko propagandaa.

Ja vaikka olisi tapahtunutkin niin 2 yksittäistapausta ei tee 500 000 ulkomalaaseista kelvottomia. Suomalaisetkin ryöstelevät ja pahoinpitelevät.


Mitä helvetin yksittäistapauksia? Onhan näistä vastaavista keisseistä kirjoitettu vaikka kuinka paljon varsinkin viimeaikoina mutta esim täällä niistä saannut lukea miltei viikottain jo vuosia. Etkö osaa lukea vai etkö ymmärrä lukemaasi?
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1125
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Knobster »

En kyllä ymmärrä miten tätä Milania voi kukaan puolustaa. Toki samaa paskaa on nykyään netti täynnä ja jonnet + jonnettaret oireilevat pahasti. Jossain on menty pahasti pieleen ja se ei ole maahanmuuttajien syy. Täällä "maaseudullakin" yhä nuoremmat pukeutuvat "blingiin" ja tappavat toisiaan metapäissään, suurin osa juntteja. Tai nonneksi aivan nuoret eivät tuota myrkkyä vedä.
Lartonki
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Syys 09, 2020 10:34 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Lartonki »

Likeavirgin kirjoitti: Su Marras 15, 2020 11:14 pm
Lähteitä näille? Rikosilmoitukset varmaankin tehty ja toisesta tapauksesta myös kiinnijäämisen osalta asiakirjoja? Vai onko propagandaa.

Ja vaikka olisi tapahtunutkin niin 2 yksittäistapausta ei tee 500 000 ulkomalaaseista kelvottomia. Suomalaisetkin ryöstelevät ja pahoinpitelevät.

Ja mitä Milan Jaffiin tulee niin varsin mukava poikanen tosielämässä, kerran jutellut hänen kanssaan eikä yrittänyt ryöstää, tai raiskata. Hänellä on se oma julkisuuskuva mitä pitää yllä ja hänen päälleen käydään usein muiden toimesta, koska ulkomaalainen ja hän puolustaa itseään. Pojat on poikia ja Milan Jaffiin kannattaa tutustua ilman ennakkonäkemyksiä hänestä muutaman videon perusteella, joilla haetaan hänelle vaan seuraajia. Onhan hän muutamaan pikkurikokseen syyllistynyt, mutta moni suomalainenkin on nuorena, pojat on poikia. Nuorena on näyttämisen halua enemmän.
Täällähän on saatu kaikki kliseet yhteen viestiin, yksittäistapauksia kumman paljon vaan näitä yksittäistapauksia kun alle 21-vuotiaat maahanmuuttaja taustaiset ovat osana noin 10 prosentissa ryöstörikoksia. Suomalaisetkin ryöstävät ja pahoinpitelevät millä tavalla vaikuttaa yhtään siihen että maahanmuuttajat syyllistyvät näihin rikoksiin?

Mitä tulee Milan Jaffiin niin onko mielestäsi lapsen törkeä raiskaus pikkurikos mitä voidaan millään tavalla perustella mantralla pojat on poikia?
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5166
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Älkää nyt helvetissä lähtekö tuon kanssa offtopicciin TAAS!! Vaikka Milan olisi mukana näissäkin, niin se on vain yksi yli sadasta, ja yksittäistapausta porukka ei ole nähnytkään.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Vastaa Viestiin