Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Badloser
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Tammi 07, 2019 9:21 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Badloser »

Epäilen aviomiestä. On vahingossa tappanut vaimonsa, vaimon ruumis autoon ja soramontuille (jotka aviomies tuntee kuin omat taskunsa harrastuksensa kautta). Jättänyt auton ja ruumiin sinne, mahdollisesti jopa polttanut auton, ja "lenkkeillyt" takaisin kotiin.
Avatar
Agentti22
Lauri Hanhivaara
Viestit: 129
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 10:38 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Agentti22 »

Mietin samaa, että jos haluaa kadota omaehtoisesti, niin miksi lähteä tilataksilla johonkin? Jos ajatus itsemurhasta kytenyt pidempään, niin kyllä siinä tulee miettineeksi miten perhe pärjää sitten, miten aion kuolla ja miten minut löydetään. Eri asia jos jotenkin päähänpistona tullut ajatus päiviensä päättämisestä.. En haluaisi uskoa, että tässä tapauksessa ei olisi jätetty mitään viestiä tai että oltaisiin haluttu vaikeuttaa oman ruumiin löytymistä. Toisaalta kuten sanottu, eihän sitä voi tietää näin pintapuolisesti kun itse en asianosaisia tunne, mutta viba on sellainen tästä, että jotain outoa on.

Tuli sekin mieleen, että jos olisi kyse väkivaltatilanteesta asiakaskyydistyksessä tms. niin eikö jossain artikkelissa ollut puhetta siitä, kuinka Nina osaa toimia vaikeissa tilanteissa ja hätätapauksissa, siksi tämä on niin huolta herättävä katoaminen. Toki ei poissulje ollenkaan sitä, etteikö olisi voinut sattua kohtalokasta (asiakas)kohtaamista.

Itse kuljetusalalla työskentelevänä mietin, jos olisi jäänyt jumiin johonkin, kolaroinut auton tms. En kyllä siinä tapauksessa usko, että olisi kaikki laitteet pimeänä. Voisiko vaan akku olla ollut loppu, ei laturia mukana? Onko tietoa onko siis oma henkilökohtainen puhelin ollut mukana ja milloin se on sammunut? Luulisi, että olisi puolisolle laittanut jonkun viestin jos olisi tullut keikka johonkin pidemmälle, että menee myöhään. En myöskään usko, että jos tutuissa maisemissa ajeli, niin olisi ainakaan vahingossa päätynyt mihinkään riskijäille.
Jospa onkin lähtenyt johonkin hämärälle keikalle laitteet sammuksissa tarkoituksena ettei jää mitään dataa/voi tehdä pimeänä keikan ja sitten siellä sattunutkin jotain..

Joka tapauksessa kaikinpuolin erikoinen keissi, en oikein tiedä mitä vaihtoehtoa tässä pitäisin todennäköisimpänä. Sekava setti tuli, silmät jo ristissä, pahoittelut siitä.
Toivotaan, että löytyy kunnossa.
”Tavallinen suomalainen mökki, ulkona kusiaisia ja sisällä paskiaisia.” - Trampas, Poliisin Poika.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3257
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Tina kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:46 pm
Bohemian Rhapsody kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:41 pm Tässä voi aikajana olla taaksepäin, mutta varsinkin eteenpäin koko yön suuntaan jos toiseen. On voitu sammutella koneita, saunoa, tulla ja mennä. Mutta whatsapilla on joku ollut paikalla viimeisen kerran 16.39. Ja se on fakta.
Ei tuo kellonaika välttämättä pidä paikkaansa. Olen useamman kerran huomannut, että esim. olen lähettänyt viestin pojalleni klo 7.20. Kun vilkaisen seuraavan kerran, näen että poika on lukenut viestin, mutta whatsappin mukaan poika on ollut viimeisen kerran paikalla klo 1.30 aamuyöllä.
Viestin voi merkitä luetuksi sitä avaamatta ja olematta paikalla mutta jos on avannut sovelluksen niin siitä jää kellonaikajälki -mikäli paikallaoloa ei ole piilotettu. Yksinkertaista, eikö?
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja ktaina »

TutkijaHKI kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:34 pm
Tina kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:33 pm Miksi ihmeessä lähtenyt firman autolla liikenteeseen, jos on halunnut itse kadota syystä tai toisesta? Miksei perheen henkilöautolla? Mun veikkaus on, että päätynyt jonnekin tilatun taksikeikan aikana.
Samaa itsekin aavistelen kuten aiemmin kirjoittamassani postauksessa ajattelin.
Ehkä halusi voittaa aikaa ja otti duuni auton niin luullaan että on lähtenyt keikalle?
dscullyalien
Harjunpää
Viestit: 334
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2020 4:45 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja dscullyalien »

miesku kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:49 pm Ei käy järkeen päivystämimen pelkän oman numeron varassa. Kyllä kun kyytiä odotellaan, niin kaikki mahdolliset laitteet, joihon kyytitarjous voisi tulla, ovat päällä.
Tilataksin ollessa kyseessä, niin mitä todennäköisimmin invavarustus, jolloin on Pro-keskuksen Kela-välityksen piirissä.
Jos laitteet eivät ole olleet päällä ja päivystävästä puhelimestakin akku loppunu ennen aikojaan, niin ei rouva ole kyytejä päivystänyt.
Kyllä katoamisen syy on muu kuin ryöstö/metsäänajo/järveen uppoaminen.
Mitä kaikkea tuolla siis olisi päällä, jos päivystetään kyytiä kotisohvalta?
wine_1
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: Ti Marras 20, 2018 12:02 am

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja wine_1 »

Tässä tapauksessa huomaa mikä merkitys on mielikuvilla vaikka niistä yleensä on vain haittaa. Joidenkin mielestä Nina voi olla iloinen ja rempseä äiti, jonkun mielestä kylmä ja ilkeä nainen. Me jotka emme häntä tunne emme tiedä hänestä mitään. Ninan lisäksi kateissa on taksi, mikä tietysti ruokkii mielikuvia lisää. Ryöstikö joku taksin?

Päivityksessä lukee, että huoli on suuri ja kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan suoraan hätäkeskukseen. Ei ole tainnut taksia näkyä? Itse arvaan, että on ajanut jonnekin syrjään aikeissaan päättää päivänsä. Ei kai kokenut kuski minnekään vesistöön ajaisi vahingossa?
Kosminski
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Tänne on näköjään ilmestynyt useampi alokas kertomaan, ettei miestä saisi epäillä mistään. Toki kaikki ovat syyttömiä, kunnes toisin todistetaan. Minfon luoteeseen nyt vain kuuluu spekulointi ennen kuin lisää faktoja tulee. On myös aivan yleinen fakta, että jos katoaminen johtuu rikoksesta, niin syyllinen löytyy useimmiten lähipiiristä. Suomessakin naisiin kohdistuvan väkivallan takana on tilastollisesti useimmiten naisen oma kumppani. Tästäkään syystä spekuloinnista ei tarvitse loukkaantua. Toki jos mennään asiattomuuksiin, niin silloin huomauttaminen on ihan aiheellista.

Ja sitten omat spekulaationi. Niin kuin useimmissa katoamistapauksissa niin tässäkin on neljä skenaariota: onnettomuus, henkirikos, omaehtoinen katoaminen tai itsemurha. Nopeat pohdinnat siitä, mitkä minun mielestäni ovat todennäköisempiä.

Onnettomuus: En pidä kovin todennäköisenä, sillä puhelimen ja taksin laitteiston kytkeytyminen pois päältä hyvin pian viimeisen havainnon jälkeen ei tue tätä teoriaa. Kuski myös mitä ilmeisemmin hyvin kokenut ja paikkakuntalaisten kommentoijien mukaan sää ei ollut Ristiinassa erityisen huono. Eli ei ollut samanlaista lumikaaosta kuin Helsingissä ja Länsi-Suomessa, joten pääkaupunkiseutulaiset kommentoijat huomio, vaikka teillä tuli lunta ihan helvetisti niin se ei tarkoita, että muualla Suomessa satoi myös.

Henkirikos: Joko ulkopuolisen tekemä tai sitten aviomiehen. Ulkopuolinen tekijä on mielestäni epätodennäköinen, sillä taksin järjestelmät olivat katkenneet aika pian miehen viimeksi tekemän havainnon jälkeen. Jonkun olisi pitänyt käytännössä olla jo pihassa, kun mies lähti lenkille. Aviomiehen tekemä henkirikos: tätä teoriaa varten meillä ei mielestäni ole tarpeeksi tietoja. Milloin joku muu kuin aviomies on nähnyt kadonneen viimeksi tai puhunut tämän kanssa? Onko miehellä loppuillalle alibia vai onko hän viettänyt sen yksin? Todella tarkat kellonajat voidaan selittää sykemittarilla, mutta samalla se toki herättää epäilyjä siitä, onko sykemittari vain helppo keino hankkia alibi. Saunareissukin voi tarkoittaa todisteiden pois pesemistä. Kun tarkkoja tietoja alku- ja loppuillasta ei ole, niin emme voi sanoa, kuinka paljon aikaa miehellä on ollut hävittää mahdolliset todisteet, auto ja ruumis. Miehen syyllisyyden puolesta voisi puhua myös se, että hän varmasti osaisi kytkeä auton seurantajärjestelmän pois päältä. Painotan tämän kaiken edelleen olevan vain spekulaatiota. Itse pidän aviomiehen syyllisyyttä mahdollisena, mutta en todennäköisenä.

Omaehtoinen katoaminen: Käytännössä mahdollinen, mutta näillä tiedoilla vaikea sanoa, minne ja miksi olisi lähtenyt. Katoaminen saanut jo nyt isoa julkisuutta, joten luulisi, että olisi ainakin viranomaisille ilmoittanut olevansa kunnossa. En pidä kovin mahdollisena, mutta en toki tunne henkilöä ja sitä, onko hänellä vaikkapa taipumusta ottaa omaa lomaa tai jotakin mielenterveyden ongelmia, joka voisi selittää tämän.

Itsemurha: Ehkä todennäköisin vaihtoehto. Ketjussa on spekuloitu sillä, että firman taloudellinen tilanne ei ole ollut paras mahdollinen. Tämän puolesta puhuu myös puhelimen ja auton laitteiston mykistyminen lähes heti miehen lähdettyä lenkille. Jotenkin mieleeni tulee 10 vuoden takainen Nela Utkinan tapaus. Nela oli lähtevinään töihin, mutta kävikin ostamassa viinereitä ja köyden. Sitten otti bussin Nuuksioon, veti viinerit hyvällä ruokahalulla naamariin ja sitten itsensä jojoon. Ilmeisesti läheiset eivät tajunneet mitään itsemurha-aikeista siinäkään tapauksessa. Suunniteltua ja päättäväistä toimintaa. Ilmeisesti kadonnut tuntee alueen hyvin, joten tietää ehkä myös minne ajaa, jotta ei ihan helposti löydetä. Niin Nelakin teki, meni paikkaan josta häntä piti etsiä kuukausi.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King
eilif
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2021 3:39 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja eilif »

TutkijaHKI kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:43 pm
dscullyalien kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:39 pm
TutkijaHKI kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:25 pm Voisiko vain olla näin, että homma mennyt näin kuten uutisissa on? Mies lähtenyt lenkille, Niina saanut tuttuun tapaan puhelimitse kyydin. Vienyt asiakkaan paikkaan X, ja ajanut kolarin/ojaan syrjäisellä tiellä paluumatkallaan? Vaihtoehtoisesti joutunut ryöstön uhriksi.
Käsitin, että mittari päällä ei ole ajettu ilmeisesti metriäkään. Ehkä joku muu kyyti voisi olla mahdollinen, jos käy ilmi puhelintiedoista että on otettu yhteyttä. Selvästi mitään aiemmin tilattua taksikyytiä ei ainakaan ole ollut tiedossa, tai ainakaan niin, että sitä olisi ollut mitään puhetta miehen kanssa. Ilmeisesti tarkoitus on ollut vain päivystää.
Todennäköisesti saanut puhelimitse kyydin tutulta asiakkaalta, ja kone käyntiin ja menoksi. Turha vuoroa aloittaa yhden asiakkaan takia. Kiinteä hinta puhelimessa ja menoksi, itse olen ajanut samanlaisia keikkoja Kuopiossa
Kyseessä on tietojen mukaan keskukseen (PRO-Keskukseen) kuuluva auto, ja he eivät käytä mitään puhelinsovelluksia mittaamaan taksaa/matkaa. Jos tarkoitus on laittaa mittari päälle, niin silloin avataan laitteista ajovuoro ja tällöin auto tulee välitykseen. Jos laitteet ovat kiinni/offline tilassa, niin ajovuoro ei ole avattu, ja silloin myöskään mittaria ei ole voitu käyttää.
TutkijaHKI
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Marras 07, 2020 6:28 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja TutkijaHKI »

dscullyalien kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:51 pm
TutkijaHKI kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:43 pm
dscullyalien kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:39 pm

Käsitin, että mittari päällä ei ole ajettu ilmeisesti metriäkään. Ehkä joku muu kyyti voisi olla mahdollinen, jos käy ilmi puhelintiedoista että on otettu yhteyttä. Selvästi mitään aiemmin tilattua taksikyytiä ei ainakaan ole ollut tiedossa, tai ainakaan niin, että sitä olisi ollut mitään puhetta miehen kanssa. Ilmeisesti tarkoitus on ollut vain päivystää.
Todennäköisesti saanut puhelimitse kyydin tutulta asiakkaalta, ja kone käyntiin ja menoksi. Turha vuoroa aloittaa yhden asiakkaan takia. Kiinteä hinta puhelimessa ja menoksi, itse olen ajanut samanlaisia keikkoja Kuopiossa
Tiedän taksin ajamisesta hevonkukkelia, joten hyvä, että joku valaisee. Eli tuossa tapauksessa puhelintiedoista siis pitäisi löytyä ainakin jotain.
Juuri näin, poliisi tutkii tällä hetkellä puhelinta sekä lokeja, viimeisin puhelinmasto tiedossa jo kuulemma, eli alue missä viimeiseksi laite on ollut päällä.
Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1623
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Tina kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:46 pm
Bohemian Rhapsody kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:41 pm Tässä voi aikajana olla taaksepäin, mutta varsinkin eteenpäin koko yön suuntaan jos toiseen. On voitu sammutella koneita, saunoa, tulla ja mennä. Mutta whatsapilla on joku ollut paikalla viimeisen kerran 16.39. Ja se on fakta.
Ei tuo kellonaika välttämättä pidä paikkaansa. Olen useamman kerran huomannut, että esim. olen lähettänyt viestin pojalleni klo 7.20. Kun vilkaisen seuraavan kerran, näen että poika on lukenut viestin, mutta whatsappin mukaan poika on ollut viimeisen kerran paikalla klo 1.30 aamuyöllä.
Viestejä voi lukea puhelimen lento-tilassa niin, että siitä ei jää jälkeä.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.
Avatar
Agentti22
Lauri Hanhivaara
Viestit: 129
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 10:38 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Agentti22 »

wine_1 kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:55 pm Päivityksessä lukee, että huoli on suuri ja kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan suoraan hätäkeskukseen. Ei ole tainnut taksia näkyä? Itse arvaan, että on ajanut jonnekin syrjään aikeissaan päättää päivänsä. Ei kai kokenut kuski minnekään vesistöön ajaisi vahingossa?
En jaksa uskoa, että ajaisi. Sen sijaan tuli mieleen, että jos on nukahtanut rattiin ja päätynyt johonkin ryteikköön syrjäseudulla.
”Tavallinen suomalainen mökki, ulkona kusiaisia ja sisällä paskiaisia.” - Trampas, Poliisin Poika.
Bohemian Rhapsody
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

Kummisetä kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:53 pm
Tina kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:46 pm
Bohemian Rhapsody kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:41 pm Tässä voi aikajana olla taaksepäin, mutta varsinkin eteenpäin koko yön suuntaan jos toiseen. On voitu sammutella koneita, saunoa, tulla ja mennä. Mutta whatsapilla on joku ollut paikalla viimeisen kerran 16.39. Ja se on fakta.
Ei tuo kellonaika välttämättä pidä paikkaansa. Olen useamman kerran huomannut, että esim. olen lähettänyt viestin pojalleni klo 7.20. Kun vilkaisen seuraavan kerran, näen että poika on lukenut viestin, mutta whatsappin mukaan poika on ollut viimeisen kerran paikalla klo 1.30 aamuyöllä.
Viestin voi merkitä luetuksi sitä avaamatta ja olematta paikalla mutta jos on avannut sovelluksen niin siitä jää kellonaikajälki -mikäli paikallaoloa ei ole piilotettu. Yksinkertaista, eikö?
Näin se menee. Toinen asia mikä hieman mietityttää kun puhutaan tarkoista kellon ajoista. Miksi ilmaista nähneensä kumppanin 17.48 kun itse sanoisin, että se oli siinä vähän ennen kuutta.
Mortui vivos docent
lammas1
Martin Beck
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Jos aikajana on niin että miehen lenkille lähdön ja laitteiden poismenon välillä on 2 minuuttia niin. Mistä.mies tiesi minuutilleen ajan milloin.oli nähnyt? Oliko hän katsonut kelloa kun sulki oven? Tai laittanut älykelloon jonkin mittauksen päälle?' Muuten harvoin.minuutilleen tietää tekemisiään.
Sauna oli siis laitettu päälle ja lenkki kesti tunti.7min. Kuinka kauan sähkösauna lämpiää? Tuntuu aika pitkäksi lenkkeilyajaksi ennen saunaa.Tosin onhan mies voinut aatella että vaimo menee jo aiemmin saunaan.
Jos taksin laitteet meni pois päältä 2minuuttia miehen lähdön jälkeen ja taksi oli sillon Ristiinan keskustassa, niin onko se ollut poissa taksiyrittäjän pihasta jo silloiin?
Kahdessa minuutissa oli siis joku soittanut, kuski oli ottanut tilauksen, laittanut takin päälleen ja hakenut henkilön joka olisi aiheuttanut laitteiden mykistyksen?
Kuinka pitkälle taksi olisi teoriasa kotipihalta päässyt.2minuutissa?
Taitaa olla vain 2 vaihtoehtoa, joko itse tai mies?'
Murhasta Tuli Totta
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ke Loka 17, 2018 2:33 am

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Murhasta Tuli Totta »

Eiköhän taksareilla ole kaikilla autossa puhelinlaturi, koska autossa saatetaan viettää pitkiä aikoja kerrallaan, joten en usko akun noin vain loppuneen.
miesku

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja miesku »

dscullyalien kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:54 pm
miesku kirjoitti: Ke Tammi 13, 2021 11:49 pm Ei käy järkeen päivystämimen pelkän oman numeron varassa. Kyllä kun kyytiä odotellaan, niin kaikki mahdolliset laitteet, joihon kyytitarjous voisi tulla, ovat päällä.
Tilataksin ollessa kyseessä, niin mitä todennäköisimmin invavarustus, jolloin on Pro-keskuksen Kela-välityksen piirissä.
Jos laitteet eivät ole olleet päällä ja päivystävästä puhelimestakin akku loppunu ennen aikojaan, niin ei rouva ole kyytejä päivystänyt.
Kyllä katoamisen syy on muu kuin ryöstö/metsäänajo/järveen uppoaminen.
Mitä kaikkea tuolla siis olisi päällä, jos päivystetään kyytiä kotisohvalta?
Jos on kotisohvalla, niin piippari, joka ilmoittaa kun datalle tulee kyytitarjous. Sitten on 2-3 minuuttia aikaa mennä autoon kuittaamaan kyyti.
Kelakyydeille on myös omat kännyt, joissa voi hyväksyä kyydin omalla sohvalla.
En tiedä millaiset laitteet täsdä tapauksessa on ollut, nion pelkkää spekulaatiota.

Yleensä tosiaan maksimoidaan kyytitarjousten mahdollisuudet pitämällä tilausvälitys oman numeron lisäksi auki. Pelkän oman numeron kyttääminen voi toki viitata laiskotteluun, ettei tänä yönä oikeastaan huvita lähteä keikalle, mutta päivystetäänpä kuitenkin.
Viimeksi muokannut miesku, To Tammi 14, 2021 12:13 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin