Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

holmesin haamu kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:49 pm
holmesin haamu kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:41 pm Tämä on ollut useissa medioissakin esillä. Koulusurmissa puhuttiin samasta aiheesta, mutta silloin näyttö oli epäselvempää. Tässä yhteydessä tuota on pidetty alusta lähtien itsestäänselvyytenä. Tosin muitakin oppilaita on pidetty syyllisinä, jotka eivät liity tähän murhaan.
Tietysti voi olla uskomatta kaikkia julkisia ja sometietoja, jos niin haluaa.
Julkista tietoa ei taida olla. Nimettömänä haastatellutkaan eivät ole sanoneet, että olisivat kiusanneet koko peruskoulun ajan.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
phonyjoker
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja phonyjoker »

Ai että ihan googletettu löytyykö kusesta ja syljestä DNA:ta. Eipä pojilla tullut mieleen, että jopa Snapchat-viestit pystytään kaivamaan esiin nykyteknologialla. Eikä tainnut muuten olla mikään erityisen haastava tehtävä poliiseilla selvittää ketkä olivat tämän murhan takana, kun yhden uhrin syntymäpäiviä oli Atso lähtenyt viettämään, eikä sieltä koskaan palannut. Kyllä tämä maailma suosii tyhmyyttä ja vajaapäisyyttä. Narsisteilla ja muilla hörhöillä kavereita riittää, mutta kiltit ja fiksut jäävät helposti yksin, kun eivät nauti toisten hyväksikäytöstä tai murhaamisesta. (Suokaa minulle tämä kaamea yleistys)
Viimeksi muokannut phonyjoker, Ma Helmi 22, 2021 11:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
peikkonen
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: To Kesä 30, 2016 12:51 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja peikkonen »

Joo, taitaa Heikin äiti olla perinteinen "ei meidän liisa-petteri" mitään pahaa tee, ja jos joku muuta väittää, saa hän kunnianloukkaus- syytteen, haukutaan opettajat ja kiusattu jos joku väittää että meidän mussukka kiusaa. Persereikä.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

holmesin haamu kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:41 pm
Penaalipena kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 10:44 pm Kysyn nyt vielä uudestaan, että onko jostain luotettavasta lähteestä saatu selville, että Veeti ja Heikki olivat kiusanneet uhria koko peruskoulun ajan?
Tämä on ollut useissa medioissakin esillä. Koulusurmissa puhuttiin samasta aiheesta, mutta silloin näyttö oli epäselvempää. Tässä yhteydessä tuota on pidetty alusta lähtien itsestäänselvyytenä. Tosin muitakin oppilaita on pidetty syyllisinä, jotka eivät liity tähän murhaan.
Poliisi on median välityksellä pyytänyt kaikkia kertomaan kiusaamisesta ym..
Koulu tutkinnan alla. Siksi näistä ei nyt varmaan edes puhuta..
Kyllä sieltä varmaan paljastuu vaikka ja mitä.
Toivottavasti kirjoittavat siitä silloin yhtä avoimesti mediassa.

Tämä järkyttävä tapaus on osoittanut, ettei hiljaista hyväksyntää enää voi sallia.
Kiusaamisen nimikkeen alle tai yhteyteen tulee olla erilliset rikosnimikkeellä olevat teot ja seuraukset.

Ja kiusaamiseen tukee puuttua, on kiusaaja kuinka sosiaalinen, suosittu, koulumenestynyt, hyvä käytöksinen.. ja vanhemmat kuinka paremmista piireistä, rikkaita tms..

Ehkä tulemme vielä näkemään uuden kiusaaja esimerkin,
Sellaisen joita ennen ei oikein ole rangaistu ja jolta mahdollisesti kiusatut ovat jopa joutuneet pyytämään anteeksi..
KultaKutri
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ma Marras 23, 2020 6:30 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja KultaKutri »

Tämä teko ei lakkaa järkyttämästä, se täytyy sanoa. Väkivalta on ollut sellaista sadistista kidutusta jolle voi hakea nykymaailmassa vertauskohtia ehkä jostain Pohjois-Korean vankileireiltä. Uhrin pahoinpitely on ollut sellaista jota ns. tavallinen ihminen ei pysty edes todistamaan ilman kuvotusta ja hätää, saatikka osallistumaan.

Kyllä mietityttää mikä saa 16-vuotiaan lapsen turtumaan tuollaiseen silmittömän sadistiseen väkivaltaan jossa on ollut selvästi mielikuvitusta ja suunnitelmallisuutta mukana. Huumeilla tietty oma osuutensa asiaan. Ihminen joka vetää tarpeeksi päänsä jumiin kannabiksen tai kovempien aineiden pitkäaikaisella käytöllä ei koe välttämättä empatiaa siinä missä keskivertoihminen. Ja kyllä sitä keskikaljaakin litkimällä muuttuu aika ihmisperseeksi jos tarpeeksi juo.
Päätutkija
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2021 10:07 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Päätutkija »

v-a-45 kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:37 pm
Never kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 8:37 pm Heikin äitihän kertoi jo poliisille ilmoitusta tehdessään kuka se pahoinpitelijä (lievähkö ilmaus) ja syyllinen on.Ei meidän pikku-Heikki ole mitään tehnyt.
Juurikin tätä olen miettinyt, tämä äiti?Miten pihalla ihminen voi vaan olla?Missä isä?vai onko yhtä tyhmä kuin äiti.

Sitä ennen oli tämä toiseksi vanhin tullut paikalle ja vaikka uhri makasi maassa ja vanhin oli hänen päällään ja hakkasi häntä, niin toiseksi vanhin oli kuitenkin nähnyt aiheelliseksi lyödä uhria "pari"kertaa päähän
Joo.. "iha vitu kovaa naamaa". Aiemmassa viestissä oli että "pääasia et sitä sattuu".

Eihän tuostakaan ole tietoa, paljonko Heikki on tuota pätkinyt. 2 kertaa taitaa olla nauhalla ja 2 kertaa taitaa olla myönnetty. Voihan niitä silti olla vaikka kuinka paljon, vaikka 100 kertaa, mistä sitä tietää.

Osa tästä jo muutenkin täysin etovasta tapahtumasta käsitellään silti salattuna ja suljetuin ovin. Jotain aivan omituista tähän liittyy, mitä ei anneta julkiseen tietoon.

Ei olisi koskaan pitänyt alkaa lukea koko tästä tapahtumasta. Toivottavasti nuo kaikki päätyy loppuiäkseen lukkojen taakse Niuvanniemeen tai jonnekin vastaavaan.
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7461
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Sarjo kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 9:57 pm Luin jostain, että Atsoa olisi käytetty väärennetyn huumeen myymisessä. Paljon myös pohditaan, miksi Atso suostui aiempiin pahoinpitelyihin. Murhaajat eivät yhtään muista miksi ihmeessä tälläiseen rangaistusleikkiin päädyttiin.
Voisko olla, että jantterit ovat kuulleet raaoista huumeporukoiden velanperimisistä ja alkoivat kouluttaa Atsosta muulia, joka ei uskalla laverrella? Jonkinlainen miehuuskoe, että pääsee huumepiireihin? Toopet eivät vaan tajunneet lopettaa ajoissa. Tämä ei ole mikään puolustus sadistisille teoille. Yksi teoria muiden joukossa.
Tuskin tässä oli sen kummemmin huumeista kyse, vaan lähinnä keksittiin kaikkia mahdollisia rangaistusleikkejä, jonka takia voitaisiin hyötyä rahallisesti ja pahoinpidellä Atsoa. Lähinnä väkivalta oli ideana.
v-a-45
Javier Pena
Viestit: 1873
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja v-a-45 »

Harmaasusi kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:51 pm
v-a-45 kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:37 pmKun poliisit tulivat ja sitten tutkijat, he käänsivät kuvien jälkeen uhrin selälleen, niin tämä minun naapuri kertoi ...
Eli tämä raksamies sai jäädä / halusi jäädä / pystyi jäämään siihen katselemaan missä kunnossa ruumis oli? Millä kielellä hän kuvaili sinulle näkemänsä?
Ei tietenkään halunnut jäädä, mutta kun olivat todistajia, niin mitäs teet? olivat siinä lähellä ja yksi poliisi sitten haastatteli ja kyseli asioista,tai ainakin näin olen ymmärtänyt.Ihan Suomenkieltä puhuu tämä siihen paikalle löytäjän jälkeen tullut todistaja puhuu.Onko sillä mitään merkitystä?
Olen todella järkyttynyt koko tapauksesta, mitä nämä monet todistajat tapahtuma iltana, miettivät kun kuitenkin, omien sanojensa mukaan tiesivät näistä pahoinpitelyistä?Miksei kukaan vain ottanut tätä uhria pois siitä seurueesta, edes siinä kohtaa kun kävivät pankkiautomaatilla?
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1278
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja maxi »

jemzu kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 4:11 pm
Kalinka Holmes kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 3:51 pm
siiantaika kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 3:34 pm
No et kyllä valitettavasti ole asiaan perehtynyt ollenkaan vaikka se on mukamas "koskettanut syvältä". Ryöstön tekijöitä ei tiedetty ja siitä syystä heitä ei aikoinaan edes saatu kiinni. Kolmikko osattiin yhdistää ryöstöihin vasta surmatyön tutkinnan yhteydessä. Ryöstön oli suorittanut tämä kolmas tyyppi, jota uhri ei ennestään tuntenut, eikä uhri myöskään tiennyt että hänen kaksi ns. kaveriaan olivat käskeneet tätä kolmatta tekemään ryöstön. Tästä syystä uhri ei osannut nimetä tekijää.
Asiat voivat koskettaa, ilman että niihin perehtyy juurta jaksaen. Asiallisestikin voi vastata, eikö vain. Mehän emme tiedä, onko jonkun tekijän perhe ollut lastensuojelun asiakas.
Aivan eli asia ei voi koskettaa jos et jokaista asiaa tästä sekalaisesta ja jatkuvasti isommaksi ja hirveämmäksi paisuneesta tapauksesta tiedä tai muista? Älä nyt viitsi. Pohdintoja varten tämä palsta on olemassa ja sitähän munkin kirjoitukset ovat. Jostain ylilaudalta muistelen lukeneeni että uhri olisi nimiäkin ryöstöön liittyen mahdollisesti kertonut,josta tuo sairas rankaisuleikki on ehkäpä jopa alkanut.

Lastensuojelun asiakkuus on tässä tapauksessa muutenkin melko iso ja merkittävä osa joten aika ymmärrettävää että muakin kiinnostaa ovatko tekijät asiakkaina olleet.
Tekijöistä ei ole mainintaa lastensuojelun asiakkuudesta vain uhrin osalta.Ylilaudalla on kirjoitettu potaskaa ryöstöön liittyen. Uhri ei ole tunnistanut ryöstäjiään ja siksi se juttu on ollut keskeneräisenä. Tuntomerkkejä on antanut ja ne on tämän jutun yhteydessä yhdistetty neljänteen henkilöön joka oli ryöstön osalta oikeusistunnossa vain ryöstöön liittyen.

Mielestäni asian tuleekin koskettaa jokaista muutoin tämä hautautuu juttuna juttujen joukkoon eikä mitään asioille tehdä.
Elämä on laiffii
Harmaasusi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Marras 17, 2017 11:50 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Harmaasusi »

v-a-45 kirjoitti: Ti Helmi 23, 2021 12:14 am
Harmaasusi kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:51 pm
v-a-45 kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:37 pmKun poliisit tulivat ja sitten tutkijat, he käänsivät kuvien jälkeen uhrin selälleen, niin tämä minun naapuri kertoi ...
Eli tämä raksamies sai jäädä / halusi jäädä / pystyi jäämään siihen katselemaan missä kunnossa ruumis oli? Millä kielellä hän kuvaili sinulle näkemänsä?
Ei tietenkään halunnut jäädä, mutta kun olivat todistajia, niin mitäs teet? olivat siinä lähellä ja yksi poliisi sitten haastatteli ja kyseli asioista,tai ainakin näin olen ymmärtänyt.Ihan Suomenkieltä puhuu tämä siihen paikalle löytäjän jälkeen tullut todistaja puhuu.Onko sillä mitään merkitystä?
Olen todella järkyttynyt koko tapauksesta, mitä nämä monet todistajat tapahtuma iltana, miettivät kun kuitenkin, omien sanojensa mukaan tiesivät näistä pahoinpitelyistä?Miksei kukaan vain ottanut tätä uhria pois siitä seurueesta, edes siinä kohtaa kun kävivät pankkiautomaatilla?
Ok. Tuli olo että halusin vähän kyseenalaistaa. Ehkä siksi että lukemani oli niin järkyttävää, samaten mietin motiivejasi julkaista asia täällä. Mutta jos totta, niin ehkä meidän pitää tuokin tietää.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1278
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja maxi »

Silene kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 4:24 pm
Kateellinen kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 12:07 pm En tiedä onko jossain tämä tullut ilmi vai onko vain omaa tulkintaani, mutta lapsiasiavaltuutettu halusi jostain syystä juuri tämän tapauksen yhteydessä nostaa esiin lastensuojelun vähäisen ymmärryksen autismikirjon häiriöstä. Eli oliko uhrilla jotain autismiin tms. viittaavaa? Tähän voisi viitata sairaalakouluun meno. Lastensuojelu ja koulu epäonnistuivat, ...
Kyllä mielestäni jo alusta asti vaikuttanut siltä, että uhrilla oli jonkinasteista neuropsykiatrista oireilua. Kuvaukset kiltteydestä, hiljainen luonne, tietynlainen sosiaalinen "tyhmyys" ja alttius manipuloinnille sopisivat kuvaan niin hyvin. Ja asiasta on tosiaan myös vihjailtu. Ei poika itse välttämättä osannut edes pukea sanoiksi pitkään jatkunutta tilannettaan, vaikka varmasti se tuntuikin pahalta.

En itsekään kyllä pääse yli siitä, että lastensuojelun asiakas ja perheen ulkopuolelle sijoitettu nuori, joka ei millään tasolla ole häirikkö vaan päinvastoin kärsii aivan erilaisista ongelmista, ei saa tarvitsemaansa tukea, vaikka sijoitus on jo aika järeä lastensuojelullinen toimenpide. Sitä ennen on varmasti käyty läpi vaikka mitä paperinpyöritys- ja puuhastelukerhoja, ilman, että kukaan aikuinen alan ammattilainen osaa auttaa.
Uhrin ongelmat ovat alkaneet pitkään jatkuneesta kiusaamisesta joka on ollut jatkuvaa ja koko ajan kovenevaa. Nämä ovat olleet tiedossa alusta alkaen ja on kerrottu, että se on alkanut jo alakouluikäisenä.
Kiltti ja empaattinen lapsi ottaa kiusaamisen eritavalla kuin sellainen joka alkaa esittää vastarintaa ja puolustautuu.
Jossain oli luettavissa että Atson äiti oli ollut huolissaan pojan mielenterveydestä.
Koulunkäynnnin ongelmat ovat olleet sijoittamiselle syynä.
Elämä on laiffii
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1278
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja maxi »

Päätutkija kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 11:08 pm
L.A kirjoitti: Ma Helmi 22, 2021 9:56 pm Mua oksettaa aivan todella paljon tuo, miten lehdet kehtaavat maalata Heikistä jotain unelmavävyä. Ihan tuo on suunnitelmissa ja pahoinpitelyssä mukana ollut. Ja itseasissa Heikki on pahin kaikista. Hänellä olisi ollut mahdollisuus lopettaa tuo kaikki paska. Vaan mitä tekee Heikki, laittaa viestiä että ei saa päästää uhria karkuun. Media saisi lopettaa tuon suosimisen!
Ehkä Heikillä on hyvät suhteet johonkin suureen mediataloon..
Samoin minua oksettaa tuo Heikin valkopesu mediassa. Noita haastehakemuksia kun lukee, niin saa kuvan, että partiolaispoika Heikki on aivan täysi kusipää. Haastehakemusten mukaan partiolaispoika/juristi/vanhemmat ei kuitenkaan ilmeisesti myönnä mitään, mistä ei ole videotallennetta. Silloinhan on vain sana sanaa vastaan. Jotain aiempien viikonloppujen läpsäisyjä on myönnetty, kun niistä on videotallenteet. Viimeiseltä illaltakin on ilmeisesti videotallenteet ja viesti, kun Heikki paiskaa lapsuuden ystäväänsä "iha vitu kovaa naamaa" ja on aivan täysin mahdollista, että Heikki on aiheuttanut kuolettavat vammat "uhrille". Viikonloppuisia pahoinpitelyjä on ollut aiemminkin, tekoja on suunniteltu ja lopuksi virtsataan kaverin päälle. Kyllä partiolaispoika Heikki on oikea tosiystävä!

Nyt kun sitten kävikin ohrasesti, niin suurin huoli on MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ/ME. Ei kai ME jouduta vankilaan? MEIDÄN perheet ei hyväksy MEITÄ? Kyllä ME selvitään tästä. Hävitetään kaikki jäljet, niin ehkä ei jäädäkään kiinni. Eikun minä tunnustankin ensimmäisenä, niin ehkä en olekaan sitten niin syyllinen..
Suurin huolenaihe tuntuu olleen, että perheet eivät heitä enää hyväksy ja mutsi on ihan hajallaan ja itkee. Tyttöystäväki taitaa olla huolissaan kun olivat koko konkkaronkka olleet vaatimassa vangitsemisen uudelleen käsittelyä kun Heikki ei ole lyönyt kuin pari kertaa ja nyt se katuu ja itkee.
Esitutkinnassa on kuitenkin paljastunut Heikin osaltakin paljon enemmän ja kuka niitä tämän pikku Muhamed Alin lyöntien määrää on ollut laskemassa.
Elämä on laiffii
River
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2020 8:39 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja River »

Heikin ja Veetin omaiset ovat varmaan lyöneet viisaat päänsä yhteen miten saataisiin tuomio vain Alexille ja omat kultakutrit taas hillumaan hotboxille.

Ei hättää, nää kaksi on selkeästi arkkitehdit tähän koko murhaan! Pikkuhiljaa järjesteli niin että Alexi tyhmänä miehenä oikein kunnolla touhusi lopuksi. Heikin ansioksi voisi laskea koko loppu huipennuksen koska poissa ollessaan ilmoitti puhelimella etteivät laske sitä että pääsen hakkaamaan sitä, sit kun alkanut viimeistely niin hypännyt naureskellen kuvaajan hommiin, ikävä kyllä tämä ei lievennä asiaa yhtään, vaikka kuinka kauniisti asianajaja isä yrittää selittää et ei meidän poika! Hienoja kavereita, kaikkihan ottaa tuollaiset luotto kavereikseen jatkossa! Hyvä on tietää asianajaja isän nimi, multa ei tipu ainakaan yhtään hommaa sille! Opetelkoon eka hoitamaan kakaransa, mitä tänne työntää niitä paskaa tekemään. Kai aatellut että poika hoitaa hommia hänelle, ihan aliurakoitsijana!
H. Solmunen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 8:30 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja H. Solmunen »

Tämä on niitä tapauksia, joissa rangaistusasteikkomme loppuu auttamatta kesken. Rangaistuksemme on mitoitettu ns. tavallisille rikollisille. Tällaisia sadistisia kidutussurmia ja esim. massamurhia ei ole rikoslaissa huomioitu riittävästi. Onneksi meillä ei ole omaa breivikiä ilmaantunut ja loppujen lopuksi pahimmat tapaukset ovat melko harvinaisia. Silti rikoslaissa olisi päivittämisen tarvetta. Toivotaan nyt kaikille kolmelle mahdollisimman kovia tuomioita, sen ovat enemmän kuin ansainneet.
Gyana
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 6:26 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Gyana »

Vähän epäilen, etteivät Heikin ja Veetin vanhemmat yrittäisi puolustella omia kullannuppujaan tai vähätellä heidän tekemisiään, jos olisivat nähneet saman mitä raksamies ja poliisit. Että mihin kuntoon omat lapset on toisen lapsen pahoinpidelleet, ja millaisessa kunnossa jättäneet joulukuisena yönä kitumaan. Puhumattakaan siitä, että lapsukaisilla on ollut pokkaa käydä seuraavana päivänä tarkistamassa että onkohan se enää hengissä, ja vähän siinä siivoiltu paikkoja ja tuumailtu että pitäisköhän tuo ruumis hävittää jonnekin.

Semmoisia sairaita hirviöitä, että jos olisivat omia lapsia, niin en tiedä haluaisinko enää tekemisissä olla.
My name is Buck and I’m here to fuck.
Vastaa Viestiin