Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja putsari »

Jaguaari kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 6:58 pm
Joo kyllä Makulla tuossa selvästi tietoa on, tunteella antanut tulla tietonsa. Jetin lasten narkkaus ollut yleinen salaisuus ja Jetin vaiettu salaisuus.. Toivottavasti poliisit on hereillä ja kaivaa joka kiven nyt.
Ja koska Rostedin lapset mahdollisesti käyttävät huumeita (todisteet?) niin se oikeuttaa kehitysmaalaistaustaisia käyttäytymään kuten kehitysmaakulttuureissa käyttäydytään? Kun kehitysmaalaiset käyttäytyvät kuin kehitysmaalaiset,niin se on ravintoloitsijan jälkikasvun syytä? Mikä teitä suvakkeja vaivaa, kun olette täysiä fanaatikkoja?

Ja mikä vitun Maku? Lempinimikin viittaa viidakkoon. Se on Makhwan. Kurdi ja matuäpärä, joka on ollut syytettynä raiskauksesta, kuten jokainen veljensä.
Viimeksi muokannut putsari, Ma Heinä 12, 2021 7:37 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
MeesteMees
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ke Heinä 24, 2019 9:28 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja MeesteMees »

Suattaapi tuo viheltelyn määrä nousta :DDD
zzrgg
Hetty Wainthropp
Viestit: 458
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Gentle kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 7:11 pm En kyllä käsitä yhtään näitä puheita ettei vois kertoa kun mamutaustaiset porukat riehuu. Länsinaapurissa niistä on tullut maan pahin ongelma pesäke rikollisuudessa, että kyllä niissä kannattaa olla hereillä täälläkin. Kiihkottamasti, mutta totuuden kertoen niin kuin Jetro tossa meilestäni tekee.
Olisiko tässä Turun joukkotappelutapauksessa nyt sitten havaittavissa viitteitä niistä Poliisin taannoin (6.5.2021) mainitsemista mahdollisista uusista järjestäytyneen rikollisuuden muodoista? Että josko tuollainen uusimuotoinen jengiytyminen nuorten aikuisten ja alaikäisten lasten joukossa olisi siis jo levinnyt Itä-Uudeltamaalta hieman länteenkin päin? Ruotsin tiellä KRP:n tiedusteluosaston rikosylikomisario Christer Ahlgrenin mukaan jokatapauksessa jo olemme, ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Suomi saattaa seurata Ruotsia noin viiden vuoden viiveellä.

On Anoi Kaan edellä mainitsema kunniakäsitys on tuon ilmiön kohdalla mielestäni joka tapauksessa aivan keskeisessä asemassa, koska jos suuresti pidetään "kunniaa" korkeassa arvossa, niin silloin (a) koettu "kunnian" "loukkaus" saattaa syntyä vähäpätöisistä asioista(, kuten vaikkapa laukun heiluttelusta) ja (b) "kunniansa" "loukatuksi" kokeva ei kovin herkästi voi antaa periksi, jottei hän muiden silmissä näyttäisi "heikolta". Oman käden oikeuteen ei missään tilanteessa kuitenkaan kannattaisi turvautua, vaan kunnianloukkaus on myös Suomen lainsäädännössä mainittu asia.
Yli puolet poliiseista kertoi havainneensa, että jengirikollisuus on lisääntynyt omalla toimialueella viimeisen kahden vuoden aikana: 42 prosenttia jossain määrin, 11 prosenttia huomattavasti. Kyselyyn vastasi 2814 poliisia (Suojelupoliisi mukaan lukien).

Poliisit raportoivat järjestäytyneen rikollisuuden olevan yhä isompi haaste. Toisaalta poliisit kertoivat rikoksia tekevien nuorisoryhmittymien määrän kasvusta etenkin suuremmissa kaupungeissa.

Useampi poliisi pohti avoimissa vastauksissa jengirikollisuutta terminä ja milloin sitä voi käyttää.

– En tiedä onko kyseessä varsinainen jengirikollisuus, mutta hyvin paljon nuoret, enimmäkseen ulkomaalaistaustaiset ryhmät tekevät ryöstöjä ja katuväkivaltaa. Suuntaus on selkeästi nähtävissä.

– Erityisesti maahanmuuttajanuorten keskuudessa esiintyy jatkuvasti enenevässä määrin pieniä rikoksentekojengejä. Myös kansainväliset jengit hakevat entistä enemmän jalansijoja Suomesta.

– Pääkaupunkiseudulla alkaa olla havaittavissa huomattavissa määrin erityisesti maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden jengiytymistä. Lisäksi yhä nuoremmat ihan kantasuomalaisetkin alkavat tehdä ryöstöjä ja pahoinpitelyitä niin sanotun "jengin nimiin".

Turhautumista

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren toteaa, että Suomi on onneksi vielä takamatkalla verrattuna Ruotsin ja Tanskan tilanteeseen, mutta hänen mukaansa "samalla radalla ollaan ja suuntakin on sama".

– Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa kasvaa, kansainvälistyy ja kovenee. Suomeen on viime vuosina syntynyt useita pienempiä maahanmuuttajataustaisia rikollisjengejä, jotka pyrkivät saamaa pysyvämmän jalansijan ja kasvualustan Suomen jengirikollisuudessa, tässä useimmiten epäonnistuen, hän kertoo.

Suomalaispoliisit kertoivat kyselyssä huomanneensa nuorison keskuudessa jengien ihannointia.

Tällainen tilanne on useassa Ruotsin ongelmalliseksi luokitellussa lähiöissä. Etenkin syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, jotka eivät tiedä, mitä tehdä elämällään, eivätkä ole löytäneet paikkaansa yhteiskunnassa, ottavat usein "bling-bling"-elämästä mielikuvia luovia rikollisia esikuvikseen.

– Nuoremmat haluavat mukaan jengeihin ihannoidessaan ganstakulttuuria, suomalaispoliisi kertoo havainnostaan.

– Olen tehnyt töitä ulkomaalaisten kanssa toistakymmentä vuotta. Jengiytyminen näkyy nuorissa, toisen polven maahanmuuttajien keskuudessa. Turhautuminen ja ulkopuolisuuden tunne johtavat siihen, toinen poliisi kuvailee havaintojaan Suomesta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c ... 9f525fb8ac (09.03.2020)
poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kirjoitti: Ja oikeastaan tää viesti tässä, tänä päivänä (29.3.2019) on se, että emme elä missään lintukodossa Suomessa. Emme halua lietsoa mitään turvattomuutta ja se niinku kyllä varmaan hyvin pystyy tästä tilaisuudesta lähtemään kyllä kohtuullisen turvallisesti ulos, ettei ihan kaikki varmaan tossa uhkaa tossa ovella, että... Että sillä tavalla Suomi on kuitenkin vielä tällä hetkellä turvallinen maa, mutta katsomme viranomaisina velvolliseksi sen [sic], että kun meillä on Jari Liukku sijoitettuna tuonne Europoliin [Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntakeskuksen johtajaksi], niin myöskin se kontribuutio, minkä isänmaa on Liukkuun sijoittanut, niin tuoda se tieto tänne myöskin Suomeen, ja sitä myöten tehdä osamme siitä, että yhteiskunta osaa valmistautua tähän mahdolliseen tulevaan kehitykseen. Aina sanotaan, että se mitä Ruotsissa tapahtuu, niin on viiden vuoden päästä Suomessa.

Joku viikko sitten kävi kollegani Anders Thornberg täällä, nykyinen [Ruotsin] poliisiylijohtaja. Kävimme aika perusteellisen keskustelun siitä, että minkälainen tilanne tällä hetkellä Ruotsissa vallitsee, ja hän antoi kyllä varsin viiltäviä neuvoja, että älkää tehkö samoja virheitä, mitä he ovat tehneet Ruotsissa. Niin täällä Suomessa, että... meillä [*painottaen sanaa vielä*] vielä olisi mahdollista jotakin tehdä."

https://www.youtube.com/watch?v=MsKA87qNtds (1:12:27-1:13:42)
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja khl »

No kyllähän moni ties minkä voimalla Jethro laihdutti ja tuo sisko tietää taatusti mitä tuolla paikassa myydään!
Puuttumatta tuohon tekstiin niin..Jethro on niin ällö äijä!!
Viimeksi muokannut khl, Ma Heinä 12, 2021 8:01 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja putsari »

khl kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 7:58 pm No kyllähän moni ties minkä voimalla Jethro laihdutti ja tuo sisko tietää taatusti mitä tuolla paikassa myydään!
Sisko on luultavasti myynyt myös itse ja itseään. Voisiko joku laittaa tasapuolisuuden siskon nimen ja kuvan tähän ketjuun, kun tähän on vedetty ravintoloitsijan lapset mukaan väitteillä, jotka täyttävät kunnianloukkauksen määreen.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Ultimaratio
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Helmi 28, 2019 8:02 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja Ultimaratio »

Taitaa olla makulakun paistattelut Sokoksen mainoksissa historiaa ja jäljellä enää vaan katkera ukko.
Todellinen luonne ja älykkyyden taso alkavat tulla esiin, kun palstatilaa on saatava vaikka mitään edellytyksiä tähän ei ole.
Toivottavasti Jeti vie asian loppuun asti ja joku työtä pelkäämätön toimittaja tutkii tämän "ufc-staran" tekemisen piirun tarkkuudella.
Mielestäni tämäkin oli niin outo case https://www.iltalehti.fi/urheilu/a/201706292200237340 kun vain olla ja voi.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Jethron yökerhoa miettien. Jos yksi asiakas jää kiinni puukon kanssa jo se on merkittävä työturvallisuusriski. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt tuon paikan asiakkailla joka toisella on kättä pidempää. Portsari osaa jotenkin varautua siihen, että voi tulla tuopista, mutta teräaseet ovat jo huomattavasti vaarallisempia.

Mikäli teräaseita ei pois saada, niin paikka tietenkin kiinni. Metallinpaljastimilla onnistuu, jos käyttäjäkunta on sellaista, että tuota merkittävästi esiintyy. Kun teräase löytyy niin sitten automaattisesti myös soitto poliisille.
Sherlock John Holmes
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: To Kesä 28, 2007 8:24 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja Sherlock John Holmes »

Ultimaratio kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:05 pm Taitaa olla makulakun paistattelut Sokoksen mainoksissa historiaa ja jäljellä enää vaan katkera ukko.
Todellinen luonne ja älykkyyden taso alkavat tulla esiin, kun palstatilaa on saatava vaikka mitään edellytyksiä tähän ei ole.
Toivottavasti Jeti vie asian loppuun asti ja joku työtä pelkäämätön toimittaja tutkii tämän "ufc-staran" tekemisen piirun tarkkuudella.
Mielestäni tämäkin oli niin outo case https://www.iltalehti.fi/urheilu/a/201706292200237340 kun vain olla ja voi.
Kyllä se on just toistepäin ja Jedro pois telkkarista nyt lopullisesti kun on tilaisuus.
"I listen to their story, they listen to my comments, and then I pocket my fee."
Insomnia
Harjunpää
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2019 4:28 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja Insomnia »

Ihan mielenkiinnosta, mistä tämä jethro vastaisuus kumpuaa? Suomalaista kateutta, vai miten se on päässyt kusemaan teidän muroihin? :lol:
someraivoaja
Poliisikoira Rex
Viestit: 266
Liittynyt: La Elo 15, 2015 10:51 am

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja someraivoaja »

TuskaistaTietoa kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:07 pm Jethron yökerhoa miettien. Jos yksi asiakas jää kiinni puukon kanssa jo se on merkittävä työturvallisuusriski. Jos nyt olen oikein ymmärtänyt tuon paikan asiakkailla joka toisella on kättä pidempää. Portsari osaa jotenkin varautua siihen, että voi tulla tuopista, mutta teräaseet ovat jo huomattavasti vaarallisempia.

Mikäli teräaseita ei pois saada, niin paikka tietenkin kiinni. Metallinpaljastimilla onnistuu, jos käyttäjäkunta on sellaista, että tuota merkittävästi esiintyy. Kun teräase löytyy niin sitten automaattisesti myös soitto poliisille.
Metallinpaljastin toki olisi hyvä alku, mutta sopii paremmin ampuma-aseille, koska teräaseiden ei tarvi olla metallia. Turvallisempaa olisi kaikille asiakkaille tehtävä henkilöntarkastus. En ole lakimies, mutta tämä saattaa olla lain kannalta hankalaa, etenkin yksityisten järjestyshenkilöiden taholta. Yleisesti kannatan vaarallisten ja toisen vahingoittamiseen tarkoitettujen esineiden hallussapidosta julkisella paikalla annettavien rangaistusten tiukentamista, mutta en usko tämän helposti toteutuvan, ellei jotain dramaattisempaa tapahdu. Hallussapidosta pitäisi aina tulla jokin seuraamus, jos ei muuta niin sakko.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Insomnia kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:31 pm Ihan mielenkiinnosta, mistä tämä jethro vastaisuus kumpuaa? Suomalaista kateutta, vai miten se on päässyt kusemaan teidän muroihin? :lol:
En tykkää julkisuuden henkilöistä. Harvoja poikkeuksia on, jolloin sinne on menty omilla ansioilla ja jalat maassa.
Ultimaratio
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Helmi 28, 2019 8:02 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja Ultimaratio »

TuskaistaTietoa kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:42 pm
Insomnia kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:31 pm Ihan mielenkiinnosta, mistä tämä jethro vastaisuus kumpuaa? Suomalaista kateutta, vai miten se on päässyt kusemaan teidän muroihin? :lol:
En tykkää julkisuuden henkilöistä. Harvoja poikkeuksia on, jolloin sinne on menty omilla ansioilla ja jalat maassa.
En itsekään tykkää Jethron "viikarimaisesta" telkkariesiintymisestä, mutta kyllä hän jos joku on töitä tehnyt elämässään.
Veijo Neste
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Maalis 20, 2021 7:00 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja Veijo Neste »

Insomnia kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:31 pm Ihan mielenkiinnosta, mistä tämä jethro vastaisuus kumpuaa? Suomalaista kateutta, vai miten se on päässyt kusemaan teidän muroihin? :lol:
Ihmettelen samaa. En tunne Jethroa sen kummemmin enkä häneen ota kantaa. Mutta jos olisi ollut joku tavan Pekka tai Matti se ravintoloitsija, eikä julkisuuden henkilö, niin olisiko keskustelu mennyt näin sivuraiteille.

Siis asiahan on se, että mamut alkoi tapella keskenään jonkun toisen omistamassa ravintolassa. Minusta siinä ei vain ole mitään puolusteltavaa.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja putsari »

Ultimaratio kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:05 pm
Todellinen luonne ja älykkyyden taso alkavat tulla esiin, kun palstatilaa on saatava vaikka mitään edellytyksiä tähän ei ole.
Yhtenä syynä epäonnistumisen tunteeseen olivat opintohaasteet.

–Mä olen ihan paska koulussa. Opinnot vain kasaantuivat, ja näytöt olivat tehtävänä.
https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/ ... 34942.html

Laittakaa nyt sen siskon nimi tänne, jos tiedätte. Mielellään myös kaikki sen sosiaalisen median tilit.

On kolme ählämiveljestä ja heitä on kaikkia syytetty raiskauksesta kolmessa eri jutussa (syyttäjä on arvioinut näyttökynnyksen ylittyneen). Joko kyseessä on maailman epäonnisin veljeskolmikko tai sitten raiskariveljekset.

On jo aikoihin eletty kun joku saatanan kurdiraiskari alkaa julkisesti uhkailemaan suomalaista yrittäjää, joka on asiassa itse asiassa uhrin asemassa.
Viimeksi muokannut putsari, Ma Heinä 12, 2021 9:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kymmenien ihmisten joukkotappelu Turun keskustassa

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

someraivoaja kirjoitti: Ma Heinä 12, 2021 8:32 pm Metallinpaljastin toki olisi hyvä alku, mutta sopii paremmin ampuma-aseille, koska teräaseiden ei tarvi olla metallia. Turvallisempaa olisi kaikille asiakkaille tehtävä henkilöntarkastus. En ole lakimies, mutta tämä saattaa olla lain kannalta hankalaa, etenkin yksityisten järjestyshenkilöiden taholta. Yleisesti kannatan vaarallisten ja toisen vahingoittamiseen tarkoitettujen esineiden hallussapidosta julkisella paikalla annettavien rangaistusten tiukentamista, mutta en usko tämän helposti toteutuvan, ellei jotain dramaattisempaa tapahdu. Hallussapidosta pitäisi aina tulla jokin seuraamus, jos ei muuta niin sakko.
Helpompaa olisi vain käännyttää maahantunkeutujat ovella pois. Tai ennaltaehkäisevästi jo Suomen rajalla.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Vastaa Viestiin