Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4536
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

saksanundulaatti kirjoitti: Su Loka 03, 2021 9:18 am
ammattiamatööri kirjoitti: Su Loka 03, 2021 2:12 am Ja mitä tulee tuohon poliisin antamaan kuvaan niin mullakin rupesi silmään osumaan ettei tuo mikään normaali valokuvaotos vaan selkeästi joku passi- tai sitten poliisin omista rekistereistä noin muuten. Jälkimmäinen taas edelleen viittaisi siihen, että ei elämä ole ollut pelkkää mallikansalaisena oleskelua.
Voisihan tuo varmaan olla esimerkiksi jotain henkilökuntakorttia tai kulkulupaakin varten otettu kuva. Siis voisi, ei välttämättä ole.
Nimenomaan. Moniin henkilökuntakortteihin otetut kuvat ovat virallisia jäykistelykuvia. Samoin erilaisiin viisumeihin yms. otettavat kuvat. Ainakin aiemmin Yhdysvaltoihin matkustettaessa välttämättömiin ESTA-hakemuksiin pystyi liittämään itse otetun digivalokuvan, mutta kuvaa varten oli tarkat kriteerit (mitat, asento, ilme yms). On tullut itsekin kyseenomaisia kuvia toisille otettua ja minustakin on vastaavia otettu. Siksi niitä on myös jäänyt omiin kuva-arkistoihin eri tavalla kuin valokuvaamoissa otettuja passikuvia, jotka nykyään saatetaan lähettää suoraan valokuvaamosta sähköisesti poliisiasemalle.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4536
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

arvel52 kirjoitti: Su Loka 03, 2021 12:02 pm Surullisesti päättyi tämä.
Näinhän se on. Toisaalta tästä keissistä tuli jo hyvin varhaisessa vaiheessa sellainen tunne, ettei juttu pääty hyvin.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Sherlok
Poliisikoira Rex
Viestit: 289
Liittynyt: Su Touko 10, 2020 3:26 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Sherlok »

Monesti näitä tapauksia seuranneena huomannut sen että kun mies ilmoittaa vaimonsa/tyttöystävänsä kadonneeksi niin heti syytetään miestä, kunnes lopulta selviää että mies ei ole millään tavalla syyllinen naisen katoamiseen vaan kyseessä itsemurha. :?
Truth is the first chapter in the book of wisdom.
-Mozzie
Micoz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Syys 28, 2021 3:10 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Micoz »

Mua häiritsee se, että miesystävä puhuu "tytöstä"

Itse puhuisin noin vain alaikäisestä. Parikymppistä voisin kutsua tytöksi vain jos kyse olisi omasta lapsesta tai muusta todella läheisestä, selvästi itseäni nuoremmasta henkilöstä.

En ikinä olisi edes nuorena sanonut omaa naisystävää tytöksi, kuulostaa erittäin oudolta.
Musta-Pekka2016
Neuvoja-Jack
Viestit: 594
Liittynyt: To Syys 08, 2016 1:18 am

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Musta-Pekka2016 »

Toivottavasti tutkivat tytön kunnolla..eipä yllättäisi jos kyseessä henkirikos ja tytön sisältä löytyisi haitallisen vieraslajin eritettä.
Kunnon Päläri
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Loka 03, 2021 4:35 am

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Kunnon Päläri »

Toi jätkä on selitellyt kyllä niin sekavaa tavaraa, että huh. On muka jäljestänyt kaverin vainukoiran kanssa, joka saanut vainun ja jäljet johtaneet Tilkantorin lähellä parkkihalliin. Kun lähin parkkihalli on puolen kilsan päässä.Haisteleeko koira muka asfaltilta jälkiä vuorokauden jälkeen, varsinkin kun kadulla on liikkunut satoja ihmisiä.
Petteri
Jane Marple
Viestit: 1027
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 4:01 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Petteri »

Kadonneeksi ilmoitettu Karoliina Lehtonen on löytynyt kuolleena
3.10.2021 12.48

Poliisi pyysi eilen lauantaina 2.10. vihjeitä ja havaintoja kadonneesta Karoliina Lehtosesta. 22-vuotias Lehtonen ilmoitettiin kadonneeksi tiistaina 28.9., jolloin hänet viimeksi nähtiin. Poliisi sai sunnuntaiaamuna 3.10. ilmoituksen ruumiista vedessä Pikku Huopalahdessa Paciuksenkadun maantiesillan kohdalla. Ruumislöydön teki sivullinen. Poliisi totesi menehtyneen henkilön olevan kadonnut Karoliina Lehtonen. Asiassa ei epäillä rikosta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä kuolemansyyntutkintana eikä näin ollen tiedota asiasta enempää. Poliisi kiittää kansalaisia valppaudesta ja vihjeiden toimittamisesta Lehtosen katoamiseen liittyen.

https://poliisi.fi/-/kadonneeksi-ilmoit ... -kuolleena
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4386
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Aina välillä yllättää, miten sakeana kaikenlainen salliittotoiveikkuus täällä elääkään, kun aika todennäköistä itsemurhaa fantasioidaan jo mamun tekemäksi raiskausmurhaksi, tai poikaystävän tekemäksi surmaksi. Huh huh.

Poliisi vahvistanut Ilta-Sanomille, että kroppa oli Karoliinan, mikä todennäköistä tietysti olikin.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008306373.html

Poliisi vahvisti: Helsingin Pikku Huopa­lahdesta löydetty vainaja on kateissa ollut 22-vuotias nainen
Rosa
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Loka 01, 2021 12:38 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Rosa »

Ilmoittajan syyttömyyttä ei oikein puolla se millaisin aggressioin hän kävi alkuunsa kaikkien niiden kommentoijien kimppuun ketkä senhetkisestä tilannedatasta päätellen olivat huolissaan siitä oliko aito ilmoitus vaiko jonkinlainen kosto/vainoaminen tmv., kun sisälläänpiti tosiaan törkeinä kunnianloukkauksinakin pidettäviä väitteitä ko. henkilön mielentilaa koskien, sekä esimerkiksi pyydettiin yhteydenottoja yksityisnumeroon, yksityisviestillä ja/taikka hätäkeskukseen.

Myös väite twitter-julkaisusta, millä alunperin pyrki ilmoituksensa vakavastiotettavuutta kohentamaan ja johtamaan siihen että yhä enenevissä määrin ihmiset sitä jakaisivat ja täten esitettyä kunnianloukkausta myös, paljastui jo heti silloin 28.09 paikkaansapitämättömäksi.

Tämän vuoksi yksi kommentoijista kirjoitti soittaneensa hätäkeskukseen ja että sieltä olisi sanottu ettei ketään kuvausta vastaavaa henkilöä ole ilmoitettu kadonneeksi.

Täten oli kyseisten tilannetekijöiden varjolla itsestäänselväksi tulkittavissa ettei oletusarvoisestikaan mikään vilpitön ja rehellinen ilmoittelu kyseessä, joten tilanteeseen oli pakko puuttua kertomalla rehellisesti nuo ylläolevat seikat ja että niiden nojalla niiden kohdetta ei tulisi pitää kadonneena ja soitella/antaa vihiä mihinkään suuntaan.

Se on ainoa järjellinen asia mitä tuollaisessa tilanteessa voi tehdä, koska oli ilmiselvää todeta että vallinneiden seikkojen mukaisesti ilmeisen asiaton ilmoittelu kyseessä.

Sitä EI muuta se mitä ilmoittaja jälkikäteen kertonut ja kuinka viranomaisetkin lopulta asian esilletoivat, mutta silti kyseisten JÄLKIKÄTEEN esilletuotujen seikkatekijöiden nimissä Jani Wahlsten vainoaa nyt Purrea kaivelemalla jonkun porukan kanssa että kuka hän on jne., lähettelee kaverilistansa tyypeille asiattomia viestejä joissa kyselee onko sama kuin joku toinen frendilistallaan, Purrea haukutaan avoimesti mielisairaaksi vainoajaksi ja hänestä kehotellaan tekemään oikein huoli-ilmoituksia.

Lisäksi Christianin on niin yksityisviestitse kuin "paskamyrskyn selventämiseen" suuntautuneessa viestissään ilmoittanut esittävänsä Purrelle kunnianloukkaussyytteitä.

Löytyyköhän järvestä kohta sekin? ? ?

Tulee nimittäin sellaiset kamapiirit ymv. mieleen noista erinäisistä "Tohtori Valta"-nimimerkeilläkin kommentoijia uhittelevista tyypeistä, henkilötietojen kaivelijoista, alituisista (kuvakaappauksin paikkaansapitämättömistä) valheista ja muista provokaatioista joita ovat kerta toisensa perään jaksaneet esitellä.

Ei yksikään tervepäinen ihminen kohtele ketään noin siitä että puuttui ilmeisen laittomaan ja todellakin välittömästi lukuisten huolet herättämään ilmoitteluun, siinä vaiheessa kun ei ole esiintynyt yhtäkään syytä epäillä lailliseksi vaan lukuiset todenteet ja viitteet päinvastaisesta.

En väitä, mut kyllä näillä tiedoilla tulee mieleen et voi olla ollut äärimmäisen lukuisia syitä miksi ihminen haluaisi irti tuollaisen porukan kynsistä; Christian kerta toisensa perään kuvailee "tyttöä" mielisairaaksi tmv. ja käskyttelee ihmisiä ”pitämään turpansa kiinni” kunnianloukkaussyytteiden nimissä, Wahlsten piinaa ja uhittelee netissä, kaivelee toisten henkilötietoja ja häiriköi heidän lähipiiriään jne., "Tohtori Valta" pitäytyy julkikommentoinnista mut saapuu uhittelemaan kommentoijia yksityisviestein.

Vaikutelma mikä mulle syntyy on se et varmaan jonkinlainen vapaista yhteiskunnista eristetty asutuskeskus olis noille koherentimpi paikka, vaikuttavat nimittäin niin vaarallisilta tapauksilta et tosi kiva, tosi kiva.

Pääseeköhän tälläkin kommentilla ”Mustalle Listalleen” minkähän kaaaikkeenmoisten operettien kohteeksi?

Oispa toi kadonnut nuori nainen paennut ulkomaille.

Oli sit yksilöpsyykkiset seikat jotka painoi tai vaikka väkivaltainen ja kukaties vaikka tekemisissäpysymään kiristänyt "kaveripiiri" tai mikä ikinä tuohon mahdolliseen itsemurhaan johti, tai sitten henkirikos jonka syyllisyyttään joku nyt oikein raflaavin marttyrisoitumin pyrkii kiistelemään.

Ilmoittajalla kuitenkin olivat kaikki mahdolliset keinot esittää vaikka kuva siitä katoamisilmoituksesta heti silloin 28.09 kun Twitter-väitteensä paljastui valheeksi ja herätti lukuisten huolet.

Sensijaan et tietentahtoen venyttää ja venyttää kunnes on "Ah Törkeiden ja leimaavien syytösten oikeudeton kohde,!!"".

Mitäs toi kaveripiirinsä sitten oikein on?

Aina siihen 01.10 Purren laatimaan julkaisuun saakka Christianin kirjoittelukin oli todella aggressiivisesti latautunutta, kunnes oli aika "uhriutua".

On ymmärrettävää että ihmisellä voi olla vaikeita tunteita ja niiden vuoksi epävakautta, mutta täytyy ymmärtää sellaisellakin olevan seurauksensa: jos käyttäytyy aggressiivisesti, valheellisesti sekä väkivaltaisen laittomin tavoin tilanteessa jossa on syytä epäillä jopa henkirikoksen mahdollisuutta; todennäköisesti herää epäilyksiä henkirikokseen tmv. syyllisyydestä!
NosfeRafu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 1:33 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja NosfeRafu »

Sinällään on ymmärrettävää reagoida jos sinua epäillään läheisen ihmisen vahingoittamisesta. Toinen asia on, että 40-vuotias, joka seurustelee haavoittuvaisen 22-vuotiaan mt-tapauksen kanssa, ei voi olla täysin terve tapaus. Noissa suhteissa on poikkeuksetta manipulointia, hyväksikäyttöä ja ylipäänsä piirteitä, jotka ajavat ongelmaista vaan huonompaan ja haavoittuvaisempaan tilaan.
TucoRamirez
Hetty Wainthropp
Viestit: 486
Liittynyt: Ke Elo 01, 2018 12:10 am

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja TucoRamirez »

Skloddi kirjoitti: Su Loka 03, 2021 1:10 pm Aina välillä yllättää, miten sakeana kaikenlainen salliittotoiveikkuus täällä elääkään, kun aika todennäköistä itsemurhaa fantasioidaan jo mamun tekemäksi raiskausmurhaksi, tai poikaystävän tekemäksi surmaksi. Huh huh.

Poliisi vahvistanut Ilta-Sanomille, että kroppa oli Karoliinan, mikä todennäköistä tietysti olikin.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008306373.html
No voihan sieltä taustalta löytyä matukytkös. Uusimpien tilastojen mukaan rikollisuus on lähtenyt reippaaseen nousuun 2015 vuodesta lähtien. Olet itse myös asemoitunut valheenvahvistajaksi muissakin kirjoituksissa. Itsemurhaan voi johtaa kulttuuriin kuuluva huorittelu, päälleräkiminen ja muutama muukin luonnevika, joita ei kotouttamalla pystytä korjaamaan
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5313
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Kunnon Päläri kirjoitti: Su Loka 03, 2021 12:57 pm Toi jätkä on selitellyt kyllä niin sekavaa tavaraa, että huh. On muka jäljestänyt kaverin vainukoiran kanssa, joka saanut vainun ja jäljet johtaneet Tilkantorin lähellä parkkihalliin. Kun lähin parkkihalli on puolen kilsan päässä.Haisteleeko koira muka asfaltilta jälkiä vuorokauden jälkeen, varsinkin kun kadulla on liikkunut satoja ihmisiä.
No tää vainukoirajuttu oli kyllä jotenkin aivan käsittämätön!

Sekavasti vielä selitetty. Luulin ensin, että kyseessä oli poliisin jäljitys koiran kanssa :roll:
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4386
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Täysin epäasiallisesti ja lynkkausmielialalla käytiin tätä miesystävää puskaradion puolella teilaamaan varsinkin yhden nimimerkin toimesta. Tyyppi hädissään etsinyt, ja valvonut ja etsinyt naisystäväänsä. Tietty epäloogisuus viesteissä on ihan täysin ymmärrettävää.

Sen sijaan esimerkiksi tosiaan siellä puskaradiossa eräänkin nimimerkin hyökkäys tätä miesystävää ja kadonneen isää kohtaan oli jotain aivan absurdia ja täysin sopimatonta. Miesystävä nimettiin hulluksi stalkkeriksi, katoamisen väitettiin olevan kaikkinensa valetta, fiksu tyttö oli vain paennut hullua miestään, Karoliinan isän ja miesystävän väitettiin toimivan feikkiprofiileilla jne. jne. Niin alatyylistä p*skaa, ja jotkut vielä lähtivät beesaamaan väitteitä, että menisi varmasti hermo kenellä hyvänsä, kun olisi tärkeämpääkin tekemistä siinä eli se etsiminen.
Toivoa sopii, että tämä miesystävä todella nostaa ne kunnianloukkaussyytteet pölyn laskeuduttua, jotka lupasi nostaa. Eri asia tietysti taas seuraako niistä yhtään mitään, tuskinpa.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6476
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

– Poliisi kiittää kansalaisia valppaudesta ja vihjeiden toimittamisesta naisen katoamiseen liittyen, tiedotteessa todetaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vai ... #gs.cao62c
Näin sitä pitää toimia, kuten sanottu niin vainajat kuuluu aina ilmoittaa 112 ja kaikki muukin asiaan liittyvä tieto.
Kunnon Päläri
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Loka 03, 2021 4:35 am

Re: Karoliina Lehtonen, 22, kateissa Helsingin Pikku-Huopalahdesta 28.9.2021

Viesti Kirjoittaja Kunnon Päläri »

Tuohon poliisin ilmoitukseen ei kannata kiinnittää huomiota, sillä poliisi kertoo julkisuuteen vain sen, mitä se haluaa kertoa. Poliisi voi ihan hyvin sanoa, että ei liity rikosta, vaikka olisi murhatutkimus täysillä päällänsä.

Mistä muuten tiedetään, että Lehtonen on ollut mielenterveyspotilas? Ei mistään. Se tulee esille miehen Facebook-selostuksista ja sieltäkin kautta rantain. Nainen on laihanpuoleinen, mutta nykymaailma on täynnä laihanpuoleisia naisia, eikä se tarkoita mitään lisääntyvää itsemurhaviettiä.

Mutta, jos ruumiin löytöpaikka on Paciuksenkadun silta, niin on kyllä valinnut itsemurhapaikaksi todella huonon paikan. Ensinnäkin rannat ovat matalat ja täynnä kahden metrin kaislaa. Ensin pitää kävellä jalat polvia myöten liejuun uponneena ja kun pääsee kaislikosta avoveteen niin pää on edelleen pinnalla. Siitä sitten upoksiin? Tai jos hyppää sillalta, niin jalat ottaa heti pohjaan. On kyllä itsetuhoiselle ihmiselle niin surkea valinta itsehukuttautumispaikaksi, että huh.
Vastaa Viestiin