Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12.2021 Porissa

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Iiris79 kirjoitti: Su Joulu 12, 2021 1:13 am Tunnen mattilan, hän ei jäädy pakkaseen, roteva kaveri ja vaikka humaltunut niin pääsee kotiin halutessaan.
Hän kulkee taksilla porissa baarissa kankaanpäästä ja on tehnyt sitä jo vuosia, on roteva.
Hänen vaimo on thaimaasta, heillä on myös yhteinen lapsi kotona odottamassa.
Ei ole natsi. Tavallinen Suomalainen maajussi.
Uskon vahvasti että tähän katoamiseen liittyy muita henkilöitä. Ehkä lähtenyt jatkoille tai ottanut pimeän taksin. Itsemurhaa tai pakkaseen paleltumista pidän epätodennäköisenä.
Mikä trolli sä olet? Eli hän muista ihmisistä poiketen ei voi paleltua :D Pääsee kotiin vaikka mitä tapahtuisi? :D Mitä helvettiä?
QueenOfH
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: To Marras 11, 2021 12:37 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja QueenOfH »

Foxie kirjoitti: Su Joulu 12, 2021 4:27 pm
QueenOfH kirjoitti: Su Joulu 12, 2021 4:16 pm Mutta siis poliisi käynyt puhuttamassa grillin työntekijöitä jälkikäteen, eikä Mattilaa silloin aamuyöllä niinkuin täältä aiemmin sai käsityksen?
Miten nämä nyt kumoavat toisensa?
Ei mitenkään, mutta oliko aiemmin esitetty faktaa että poliisi puhuttanut Mattilaa Grillillä? Joku sanoi että poliisi on puhuttanut grillillä, mutta oliko siellä puhutettu Mattilaa, grillin työntekijöitä vai molempia?
Johnny_fi
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Kesä 23, 2021 4:51 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Johnny_fi »

Monia kysymysmerkkejä on tässä. Luin hartaudella tämän ketjun ja pienen yhteenvedon sekä omia päätelmiäni ajattelin raapustaa.
Tapahtuma-aika osuu ehkäpä kiivaimpaan pikkujoulu vkonloppuun, luullakseni myös porissa niinkuin isommissakin kaupungeissa sama meininki. Yö on ollut todella kylmä, reilut -21 astetta, joten vähän kummastuttaa tuo grillin edustan väenpaljous, toki nälkä kaikilla mutta siltikin... samoin harva puhelin pysyy yhteistyö haluisena kovin kauaa noissa asteissa, ottaen huomioon että tämä Mattilakin on saattanut kotoa lähtiessään viimeksi sen ladata, tuntikin jossain reisitaskussa tuossa kelissä hyydyttää vähänkään vanhempiakkuisen kapulan.

Tuo poliisien tekemä kunnon tarkistus herättää jokusen kysymyksen, jo on tehnyt, nähnyt tai jäänyt saamapuolelle, vaikkapa tappelussa. Tai sitten torkkunut rotvallilla ja joku soittanut kytät tarkistaan tilanteen. Puhdasta arvailua tämä. Tosin jos spekuloidaan lisää, niin pelkästään kaatuminen ja pään iskeminen jäiseen asfalttiin, saattaa aiheuttaa vamman jota poliisikaan ei välttämättä huomaa heti tilanteen jälkeen puhuttaessa, jopa uhrikin saattaa tuntea olonsa vielä täysin toimintakykyiseksi. Ja se olon heikentyminen tapahtuu melkein kuin avaimesta vääntäen, tajunta ja näkö hämärtyy jne, siinä tilassa voi helposti päätyä vaikka jokeen, tai horjua johonkin roskalavan taa ja menettää tajunsa. Toki se paljon puhuttu jokeen heittäminen on mahdollista, mutta miten usein sellainen satunnainen väkivalta eskaloituisi siihen pisteeseen että "heitetäämpä tämä jokeen"..

Tosin tästä päästään siihen, että Mattilalla täytyi olla tuttuja yöelämässä, niinkuin joku kertoikin, että useasti vastaavia reissuja Poriin on tehnyt. Joka kapakassa on vähintäänkin kourallinen kantiksia, joiden kanssa väkisinkin tutuksi tulee jos usein käy. Ja oletettavasti seurallinen tyyppi tämä Mattila täytyy olla, miksi muuten ajella taksilla 60-70km Porin yöelämään, päihtyä voi ihan autotallissa jos se on syy. Luultavasti myös helposti mieleenjäävä tyyppi, kokonsa ja näkönsä puolesta, joten luulisi havaintoja olevan grillin tapahtumista. Tosin sitähän emme tiedä ja poliisi ei kerro, vaikka ratkaiseva vihje tai havainto olisi jo kirjattu... tuleva viikko kertoo paljon, jos jotain kuuluu.

Pimeä taksi tai väärään kyytiin päätyminen on yksi mahdollinen selitys, tosin olettaisin että tämä Mattila sen verran kokenut tyyppi olisi, ja hiukan arvostelukykyä omaavana jättäisi menemättä. Ellei sitten kyyti olisi oikea mutta tarkoitusperät väärät, joku puolituttu seurue baarista tms. Pori nyt tunnetusti on väärällään jos jonkinnäköistä piripäätä ja moni-ongelmaista, mutta jotain suunnitelmallisuutta se vaatii jos jotain vakavaa tehdään ja siitä viikkokin ollaan ihan hiljaa, yleensä joku porukasta sekoaa siihen syyllisyydentuntoon ja ilmoittautuu tai vähintään avautuu kaverilleen joka ilmoittaa eteenpäin.

Tuo viikkoja kestävä ryyppyputki ei oikein itseä vakuuta, se kuitenkin pitäisi sitten toteuttaa käytännös yksin jossain täydellisessä eristyksessä, ettei kukaan näe eikä kuule, jolloin ei ole ketään joka voisi ilmoittaa tyypin täällä olevaksi.
Samoin näiden kahden erillisen katoamistapauksen en usko toisiinsa liittyvän,niinkuin poliisikin sen tiedotti. Luultavasti tämä vanhempi kadonnut taitaa olla näitä muistihommista kärsiviä, noin raakasti iästä päätellen.

Yksi vaihtoehto on tuo itse jokeen hyppääminen, jos vaan kertakaikkiaan on niin raakaan tekoon päätynyt. Monesti se tulee täysin yllätyksenä omaisille ja lähipiirille, sitä hautova ei useinkaan ajatuksistaan kerro, korkeintaan hienovaraisia vihjeitä saattaa tarkempi huomata. Uutisista ja lehdistä sitä saanut lukea miten ahtaalle nämä maajussit on kannattavuuden ja työmäärän puristuksissa ajettu, ja ilmeisesti muutama on siihen tekoon siitä ammattiryhmästä päätynyt tässä parin vuoden aikana, joten ei poissuljettu tämäkään.

Kovasti toivoisin että tämä nopeasti ratkeaisi, omaisten tuskaa tässä epätietoisuudessa elämisessä ei osaa edes kuvitella. Se on vaan niin että mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä epätodennäköisempää on että kunnossa löytyy. Ja totuuden nimissä se aika on melkolailla jo käytetty
Foxie
Sofia Karppi
Viestit: 443
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Foxie »

QueenOfH kirjoitti: Ma Joulu 13, 2021 1:24 am - - - oliko aiemmin esitetty faktaa että poliisi puhuttanut Mattilaa Grillillä?
No faktaa ja faktaa!

Yksi muutama päivä sitten rekisteröitynyt nimimerkki kertoi pari päivää sitten mitä yön aikana olisi tapahtunut Heidi's Bier Barista poistumisen jälkeen. Sen saa selville ihan lukemalla ketjua.
Robertford kirjoitti: Pe Joulu 10, 2021 9:11 pm Mika on ottanut kauppatorilta taksin mennyt grillille ja maksanut kyydin. Poliisi on käynyt myös jututtamassa mikaa. He ovat todenneet että mies ei ole ollut niin päihtynyt että hänet pitäisi ottaa säilöön. Mikan ollut tarkoitus jatkaa taksilla kankaanpäähän. Kankaanpäästä mika oli taksilla tullutkin. Kuitenkaan mattila ei ole käynyt grillillä edes luukulla. Grillillä on ollut paljon porukkaa silloin. Tästä eteenpäin mikasta ei ole havaintoja.
Se on sitten eri asia uskooko tähän!

Ainakin mun korviini kuulostaa täysin mahdolliselta tapahtumaketjulta. Ainoa isompi kysymysmerkki on se, että miksi poliisit olisivat käyneet jututtamassa Mikaa. Oikeastaan mulle tulee jopa yksi scenario mieleen. Heidi's Bier Barista poistuttuaan Mika on kävellyt/hoiperrellut Kauppatorille. Täällä hän on röhnöttänyt/nuokkunut jollain penkillä ja poliisit ovat siinä käyneet herättelemässä. "Joo-joo, mä olen ihan kunnossa! Menen taksilla Kankaanpäähän." - poliisit ovat sitten todenneet Mikan pysyvän sen verran jaloillaan ja mönkivän taksiin, että homma on OK heidän puolestaan. Humalatilasta huolimatta mies kykenee huolehtimaan itsestään. Taksi on sitten lähtenyt kohti Kankaanpäätä, mutta Mika onkin päättänyt Porinsillalla, että nälkä kurnii sen verran, että hänpä jääkin Cotton Grillin kohdalla pois.

Jotenkin oudommalta se kuulostaisi, että Mika olisi ensin baarista poistuttuaan ottanut reilun kilometrin matkalle taksin Kauppatorilta Cotton Grillille. Maksetun taksimatkan jälkeen poliisit olisivat käyneet yhtäkkiä käyneet puhuttamassa ja todenneet, että ei ole tarvetta säilöönotolle. Tällaisen kuvan tosin tuosta Robertfordin tekstistä saa. Toisin päin kuulostaa huomattavasti uskottavammalle.
QueenOfH kirjoitti: Ma Joulu 13, 2021 1:24 am Joku sanoi että poliisi on puhuttanut grillillä, mutta oliko siellä puhutettu Mattilaa, grillin työntekijöitä vai molempia?
Siis katoamisyönä poliisit olisivat puhuttaneet humalaista Mikaa - ja katoamisilmoituksen jälkeen puhuttaneet grillin työntekijöitä, jotka olivat katoamisyönä työvuorossa. Ei kai tämä nyt näin vaikeata voi olla ymmärtää?
Dunlop
Remington Steele
Viestit: 209
Liittynyt: To Heinä 15, 2021 1:10 am

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Dunlop »

Juuri näin kun Foxie asian sanoo on puhutus poliisin toimesta tapahtunut.
Ovat nyt vkl ajan tutkineet nauhoja, ja eiköhän jo ma tai ti mennessä ole edes jotain tiedotettavaa.
Esim. Se, että epäilläänkö asiassa rikosta.
Tätä ennen tietty perhettä puhutettu jo.
»Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.»
- General Heinz Guderian
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2881
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Helmie »

poikani kirjoitti: La Joulu 11, 2021 12:44 am Edelleen nostan esiin sen, että katoamisesta on kulunut vasta muutamia päiviä. Viikon ryyppyputki ei tässä maassa ole minkään sortin harvinaisuus, eikä paljon pitempikään. Ihmeellistä, että alle viikon jälkeen aikuista miestä pidetään suunnilleen satavarmasti kuolleena.
Aika vähän on julkisuudessa tietoon tulleita katoamistapauksia joissa kadonnut henkilö löytyykin pian elossa joko ryyppyputken tai muun syyn takia. :) Poliisi varmasti harkitsee tarkkaan milloin pyytää silminnäkijävihjeitä. Varmasti tässä Mikankin tapauksessa ovat kyllä miettineet ryyppyputken venymistä, mutta pian tulleet siihen päätelmään ettei se taida olla todennäköisin vaihtoehto tässä katoamisessa.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Lisään huomion tuohon että ois joessa ja miten sinne päätynyt. Nyt täällä moni sanoo että tahallaan mennyt tai sinne työnnetty. Unohdatte yhden erittäin tärkeän ja mahdollisen vaihtoehdon.Nimittäin sen että mies mennyt kuselle reunalle ja siitä horjahtanut jokeen. Kännin takia tai liukastunut tms.
pienikin hetki on arvokas
Tarkkaamo100
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: To Touko 27, 2021 11:27 am

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Tarkkaamo100 »

nyt kuva satakunan kansan sivuilla mikasta kun lähtee heidis baarista näkyy vaatetus hyvin ja ilmelinkkiä en osaa litää mutta joku osaava sen pian tekee
Kosminen
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: La Elo 02, 2008 7:55 pm
Paikkakunta: Pellon laita

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Kosminen »

Tarkkaamo100 kirjoitti: Ma Joulu 13, 2021 5:05 pm nyt kuva satakunan kansan sivuilla mikasta kun lähtee heidis baarista näkyy vaatetus hyvin ja ilmelinkkiä en osaa litää mutta joku osaava sen pian tekee
En pysty/osaa minäkään kännykällä tänne kuvaa liittämään mutta miksi ihmeessä sk laittaa tän julkaisun maksumuurin taa :shock:
Eikö olisi heilläkin prioriteettinä kadonneen löytyminen ennemmin kuin lehden maksullinen asiakkuus?
Kukaan ei ole hyödytön. Aina voi olla huonona esimerkkinä.
*Pygmi*
VittoriaVetra
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra »

Tässä tuo kuva jossa Mattila on lähtemässä Heidi's bier baarista..

Kuva

ja tässä vielä lähikuvaa

Mattila.jpg
Mattila.jpg (33.46 KiB) Katsottu 2656 kertaa
Alemman kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Viimeksi muokannut VittoriaVetra, Ma Joulu 13, 2021 5:40 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
VittoriaVetra
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra »

Kosminen kirjoitti: Ma Joulu 13, 2021 5:24 pm
Tarkkaamo100 kirjoitti: Ma Joulu 13, 2021 5:05 pm nyt kuva satakunan kansan sivuilla mikasta kun lähtee heidis baarista näkyy vaatetus hyvin ja ilmelinkkiä en osaa litää mutta joku osaava sen pian tekee
En pysty/osaa minäkään kännykällä tänne kuvaa liittämään mutta miksi ihmeessä sk laittaa tän julkaisun maksumuurin taa :shock:
Eikö olisi heilläkin prioriteettinä kadonneen löytyminen ennemmin kuin lehden maksullinen asiakkuus?
Itselleni ainakin näkyy tuo uutinen..ei ole maksumuurin takana.
VittoriaVetra
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra »

SK:n uutinen:

Jo yli viikko sitten Porissa mystisesti kadonneesta Mika Mattilasta ei ole vieläkään tehty ratkaisevia havaintoja, jotka olisivat johtaneet miehen löytymiseen.

Kankaanpääläisen Mattilan tiedetään viettäneen iltaa Porin keskustassa Bar Jolenessa ja Heidi’s Bier Barissa 5. joulukuuta.

Ravintolaillan päätteeksi Mattila oli ottanut alleen taksin Porin kauppatorilta noin kello 3.50 aikaan. Matka oli jatkunut yli Kokemäenjoen Siltapuistokadulle Cotton Grillille. Tässä kohtaa Mattila oli poistunut taksin kyydistä kello 4 aikaan.

Katoamistapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Tapio Rantanen sanoo, että poliisille ei ole tullut tämän jälkeen havaintoja Mattilasta.

Poliisi toimitti Satakunnan Kansalle tuoreen kuvan Mattilasta katoamisillalta. Kuvasta on hahmotettavissa Mattilan vaatetus, tumma takki ja valkoiset maastokuvioiset housut.

Vaatetus on huomattavan kevyt katoamisyön sää huomioiden. Pori rautatieaseman mittari näyttänyt tuolloin noin 15 asteen pakkasta.


KADONNEET
Mika Mattila ja Vilho Salén
Kaksi miestä katosi lyhyen ajan sisällä Satakunnassa.

Kankaanpääläisestä 42-vuotiaasta Mika Mattilasta tehtiin viimeiset havainnot 5. joulukuuta. Viimeisin havainto hänestä on kello 4 Cotton Grillin läheisyydessä.

Kadonneella oli yllään tumma vetoketjullinen villatakki ja maastokuviolliset vaaleat housut.

Mattila on 188 cm pitkä ja vartaloltaan roteva tai tanakka. Mika Mattila on kalju. Katoamishetkellä Mattilalla on ollut yllään tumma villapaita ja camo -kuvioiset housut.

Vain päivää myöhemmin, itsenäisyyspäivänä kadonneeksi ilmoitettiin porilainen 66-vuotias Vilho Salén.

Poliisi epäilee hänen poistuneen kotoaan Porin keskustasta perjantaina 3. joulukuuta eikä hänen olinpaikastaan ole tämän jälkeen tietoa.

Salénin oletetaan lähteneen liikkeelle Ford Fusion -merkkisellä henkilöautollaan. Auto on väriltään harmaa ja sen rekisteritunnus on OYR-237.

Kadonneisiin miehiin liittyvät havainnot tulee ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai hätänumeroon 112.


https://www.satakunnankansa.fi/satakunt ... 71671.html
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5312
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Ketjussa on tullut ilmi, että nauttii helposti rähinäviinaa. Kuvasta nimenomaan tulee mielikuva, että aukoo päätään jollekulle lähtiessään.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Tarkkaamo100
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: To Touko 27, 2021 11:27 am

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Tarkkaamo100 »

ihan sama tuli mieleen kun näkee herran ilmeen
Lady Willows
Poliisikoira Rex
Viestit: 258
Liittynyt: To Huhti 22, 2010 10:27 am

Re: Mika Mattila, 42 v - Kadonnut 4.-5.12. välisenä yönä Porissa

Viesti Kirjoittaja Lady Willows »

Kyllä Porissakin voi päätyä auton kyytiin ihan muilutettuna, eli ei ole mitään syytä olettaa kadonneen olevan lähellä katoamispaikkaansa.

Kuten tässä vanhemmassa porilaisjutussa viewtopic.php?f=2&t=443.

Jos on pistänyt silmään rehvakkaalla käytöksellä ja aukonut päätään vaikka ei edes itse ensimmäisenä, niin on soitettu apua paikalle ja annettu ”opetus”. Sen jäljiltä voi olla missä hevonkuusessa tahansa, joko kuolleena lempattuna tai heitteille jätettynä ja paleltunut sitten. Oli todella kylmää, keskustan 15 astetta oli kyllä yläkanttiin, keskustan ulkopuolella oli ainakin 22 astetta. Riittää raavaammallekin miehelle jos ei pääse ajoissa turvaan. Ja on Porissa muilutettu sillalta veteenkin viewtopic.php?t=10421.

Että ei hyvältä näytä.
2+2=5, hyvin suurilla kakkosen arvoilla.
Morrissey: "So how can anybody say
They know how I feel
The only one around here who is me
Is me"
Vastaa Viestiin