Oulun pizzeriamafia

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Claymor
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Maalis 16, 2022 10:11 am

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Claymor »

Oulun pizzamafian pomolle vuosien vankeustuomio

Mittava talousrikosvyyhti sai päätöksensä Oulun käräjäoikeudessa.



Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1985 syntyneen Gökhan Simsekin kolmen vuoden yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista talousrikoksista.

Lisäksi Simsek määrättiin huomattaviin korvauksiin ja liiketoimintakieltoon kesäkuuhun 2029 saakka.

Tuomio liittyy laajaan talousrikosvyyhteen, joka kytkeytyy niin sanotun Oulun pizzamafian liiketoimiin. Turkkilaistaustaisen suvun ravintolaliiketoiminnassa hyödynnettiin muun muassa tekaistuja ruokatukkuhankintoja ja käteismyyntiä on jätetty kirjaamatta.


Simsekin osuutta liiketoimintaan oltiin yritetty häivyttää, mutta käräjäoikeuden tuomion mukaan hän on käyttänyt tosiasiallista määräysvaltaa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Simsek syyllistyi kiskonnantapaiseen työsyrjintään, törkeisiin velallisen epärehellisyyksiin, törkeisiin kirjanpitorikoksiin, törkeisiin veropetoksiin, rekisterimerkintärikoksiin, veropetokseen, kirjanpitorikokseen ja törkeään petokseen.

Kaikkiaan hänen syykseen luettiin rikoksia 20 syytekohdasta. Rikokset olivat tapahtuneet vuosina 2010–2014.

Samassa vyyhdissä tuomittiin vuonna 1988 syntynyt nainen kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänen syykseen luettiin rikoksia kymmenestä syytekohdasta.

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin kolmesta rekisterimerkintärikoksesta 80 päivänsakkoon ja vuonna 1989 nainen yhdestä rekisterimerkintärikoksesta 50 päiväsakkoon.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Lisäksi asiassa on syytettynä turkkilaisia jo pidempään avustanut oululainen varatuomari. Hänen osaltaan tuomio annetaan myöhemmin.

Pizzamafiaksi kutsuttu turkkilaistaustainen suku on pyörittänyt ravintoloita eri puolilla Suomea. Aikaisemmin pizzamafia on ollut julkisuudessa muun muassa väkivaltarikoksiin johtaneiden reviirikiistojen vuoksi.

Talousrikosvyyhti, josta pizzasuvun osalta tuomiot tänään annettiin, on ollut selviteltävänä useiden vuosien ajan.

Lähde

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Claymor kirjoitti:
To Kesä 23, 2022 12:23 pm
...
Samassa vyyhdissä tuomittiin vuonna 1988 syntynyt nainen kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänen syykseen luettiin rikoksia kymmenestä syytekohdasta.

Talousrikosvyyhti, josta pizzasuvun osalta tuomiot tänään annettiin, on ollut selviteltävänä useiden vuosien ajan.
Lähde
Tämä ehdollista saanut nainen lienee Gökhanin - tai ehkä jopa koko Oulun turkkilaisyhteisön - patjana toiminut Noora Saukko.

Mennään ajassa taaksepäin ja muistellaan menneitä:
Simsek, Oulu, pizzeria, väkivaltaa... miten tämän allaolevan uutisen Simsek liittyy ylläolevassa postauksessa mainittuun "suureen mafiapäälikköön", Gökhaniin?
Ho­vi­oi­keus lie­ven­si pit­se­ria­puu­kot­ta­jan tuo­mio­ta

Rovaniemen hovioikeuden mukaan pitseriassa toista miestä puukottaneen miehen motiiveista ei ole näyttöä.

Rovaniemen hovioikeus lievensi Mehmet Gurbet Simsekin tuomiota tapon yrityksestä. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen viime marraskuussa neljäksi vuodeksi vankeuteen, mutta Rovaniemen hovioikeus alensi tuomion kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen.

Vuonna 1980 syntynyt Simsek oli lyönyt toista miestä keittiöveitsellä ylävartaloon Rovaniemellä sijaitsevassa pitseriassa viime syyskuussa. Uhrille oli tullut rintakehän alueelle haava, joka oli kuusi senttiä syvä.

Puukotus tapahtui hieman kello neljän jälkeen aamuyöllä.

Välikohtausta oli edeltänyt kaksikon suukopu. Kiistan jälkeen Simsek oli poistunut pitseriasta ja palannut hetken päästä keittiöveitsen kanssa. Hän oli pitänyt veistä oikeassa kädessä päänsä yläpuolella, mennyt määrätietoisesti kohti uhria ja puukottanut häntä samantien. Simsek oli yrittänyt lyödä uhria toistamiseen, mutta ulkopuolinen henkilö oli estänyt sen.

Simsek kiisti, että kyseessä olisi ollut tapon yritys. Hän katsoi syyllistyvänsä törkeään pahoinpitelyyn. Hovioikeus ei muuttanut rikosnimikettä. Tuomiota kuitenkin lievennettiin, koska hovioikeuden mukaan Simsekin motiiveista ei ollut riittävää näyttöä.

Lisäksi Simsek joutui maksamaan uhrille 5600 euroa korvauksia kivusta ja särystä, kosmeettisesta haitasta sekä henkisestä kärsimyksestä.
Kaleva
30.5.2013 11:13
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Oikeus ennen kaikkea
Sherlock Holmes
Viestit: 7198
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Ra­vin­to­la­yrit­tä­jä tuo­mit­tiin lähes neljän vuoden van­keu­teen lu­kui­sis­ta ri­kok­sis­ta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Oikeuden mukaan mies ja osin samoista teoista tuomittu nainen jättivät maksamatta ulkomaalaisille työntekijöille yhteensä lähes 240 000 euroa palkkoja.
Oulun käräjäoikeus tuomitsi torstaina ravintolayrittäjän ehdottomaan vankeuteen muun muassa useista veropetoksista ja ulkomaisten työntekijöiden riistämisestä.

Käräjäoikeuden mukaan työntekijöillä teetettiin ylipitkiä päiviä ja suurin osa heidän palkoistaan jätettiin maksamatta. Osa työntekijöistä oli turvapaikanhakijoita, joita mies oli luvannut auttaa turvapaikkaprosessissa, ja jotka olivat oikeuden mukaan asemansa vuoksi erityisen riippuvaisia hänestä.

Miehen yrityksillä oli ravintolatoimintaa Oulun lisäksi muun muassa Tampereella ja Joensuussa. Jutussa asianomistajina olleet viisi ulkomaalaista työntekijää työskentelivät yrityksissä eripituisia ajanjaksoja vuosina 2010–2014.

Oikeuden mukaan työntekijät tekivät usein yli 10-tuntisia työpäiviä. Heille maksettiin palkkaa yhteensä runsaat 60 000 euroa, kun työehtosopimuksen mukainen summa olisi ollut lähes 300 000 euroa, tuomiossa sanotaan. Samaan aikaan yritysten suomalaiset työntekijät saivat työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja tekivät sen mukaista työaikaa.

Käräjäoikeus tuomitsi Gökhan Simsekin, 37, yhteensä 20 rikoksesta kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistusta lievensi hieman se, että teoista oli kulunut pitkä aika.

Ulkomaisiin työntekijöihin kohdistuneen kiskonnantapaisen työsyrjinnän lisäksi hänet tuomittiin muun muassa kolmesta törkeästä veropetoksesta ja viidestä törkeästä kirjanpitorikoksesta. Oikeuden mukaan miehen talousrikosten yhteenlaskettu aiheutetun vahingon ja tavoitellun hyödyn määrä oli noin 1,25 miljoonaa euroa.

Nainen sai kahden vuoden ehdollisen tuomion, jonka lisäksi hänet määrättiin 50 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Tuomiossa huomioitiin, että nainen auttoi osin omien ja miehen rikosten selvittämisessä.

https://www.lapinkansa.fi/ravintolayrit ... medium=RSS

artreini
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja artreini »

Tässä uutisessa ei mainita yrittäjien nimiä. Onko heillä mahdollisesti mitään kytköksiä Oulun porukkaan?
Tästä tapauksesta ei ole omaa ketjua olemassa.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008736650.html 7.4. 16:48

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolme Valkeakoskella pizzeriaa pyörittänyttä veljestä noin vuoden mittaisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Jokainen miehistä syyllistyi kahteen törkeään veropetokseen ja törkeään kirjanpitorikokseen.
Kolmikko vältti teoillaan veroja hieman yli 242 000 euroa. Rikokset tapahtuivat vuosien 2015–18 aikana.
Veljekset jättivät suunnitelmallisesti ja jatkuvasti lyömättä käteisostoja kassaan. Kirjanpidosta puuttui näin merkittävä määrä myyntituloja.
Yhtiön käytössä olleita maksupäätelaitteita veljekset eivät liittäneet kassakoneeseen. Lisäksi veljekset hävittivät maksupäätelaitteiden tuottamat raportit.

Käytännössä pizzeria myi valtavan määrän tuotteita ohi kassan. Kuvaavaa on, että tarkasteluaikana pizzeriaan ostettiin noin 22 000 pizzalaatikkoa enemmän kuin pizzoja myytiin.
Syyttäjän arvion mukaan kirjanpidosta puuttui arvonlisäverollista myyntituloa vuosien 2015–17 ajalta yhteensä noin 541 000 euroa. Liikevaihtoa kirjanpidosta puuttui vastaavasti 473 000 euroa.
Kirjanpitorikoksen takia yritys vältti vuosien 2015–17 aikana arvonlisäveroa runsaat 66 000 euroa.
Samalla yrittäjäkolmikko vältti henkilökohtaisten verojensa maksua. Veljeksistä vanhin, nyt lähes 50-vuotias mies, aiheutti verottajalle lähes 54 000 euron tappion kolmen vuoden aikana.
Noin 40-vuotias pikkuveli vältti henkilökohtaisia veroja noin 63 500 euroa ja nuorin, hieman yli 30-vuotias, sai vastaavalla tavalla rikoshyötyä noin 58 500 euroa.
Vain veljeksistä vanhin tuomittiin liiketoimintakieltoon. Oikeus perusteli ratkaisuaan sillä, että hän oli yrityksen ”moottori” ja toimi linkkinä kirjanpitotoimiston suuntaan.
– (Vanhin veli) on kertomansa mukaan aloittanut yritystoiminnan heti Suomeen saavuttuaan. Hän on ennen nyt käsiteltävänä ollutta ajanjaksoa toiminut siis yrittäjänä noin 10 vuoden ajan. Tänä aikana hänelle olisi pitänyt kertyä tietämystä yritystoiminnan kirjanpitovelvoitteista ja myös niiden sisällöstä, oikeus kuvasi isoveljen vastuuta.
Vanhin veli on maksanut petoksella välttämiään henkilökohtaisia veroja takaisin valtiolle tähän mennessä hieman yli 12 000 euroa.
Veljeksistä keskimmäinen on palauttanut verottajalle kaiken henkilökohtaisessa verotuksessa rikoksella saamansa hyödyn. Nuorin veli ei ollut tuomion antohetkeen mennessä maksanut vielä euroakaan.
Yhtiön välttämät arvonlisäverot veljesten on maksettava valtiolle yhteisvastuullisesti. Veljeksistä vanhimman osuus jäljellä olevasta 36 000 eurosta on suurin, koska hän oli ainoa, joka toimi vastuullisena yhtiömiehenä koko rikoksen tekoajan.

Oikeus ennen kaikkea
Sherlock Holmes
Viestit: 7198
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Ra­vin­to­la­yrit­tä­jä tuo­mit­tiin lähes neljän vuoden van­keu­teen lu­kui­sis­ta ri­kok­sis­ta

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Löytyy pari kuvaakin tästä Oulun pizza-kuninkaasta
Gökhan Simsek.jpg
Gökhan Simsek.jpg (80.25 KiB) Katsottu 7707 kertaa
Gökhan Simsek2.jpg
Gökhan Simsek2.jpg (150.94 KiB) Katsottu 7707 kertaa
Näyttää olevan naisen kipeäkin tämä karvanaama

https://poisk.center/profile/simsek-g-khan-12311347114

Avatar
murha.infon tiimi
Sofia Karppi
Viestit: 402
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 6:32 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja murha.infon tiimi »

Ketjuja yhdistetty.
Take one for the team!

Lurkkeri
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 2:24 am

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Lurkkeri »

Kerrankin hyvä juttu! Siinähän sai linnaa minuakin uhkaillut ja kiristänyt mafiapaska. Tosin samaa sukua vielä riittää rosvohommia jatkamassa.
"Luulekko ettei löyvy?"

Reppu ja reissu
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ma Kesä 27, 2022 8:34 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Reppu ja reissu »

No hyvä niin. Mutta oikeasta mafiasta ovat kuitenkin vielä harvinaisen kaukana. Onneksi.

Toimintaterapia
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

Taitaa liittyä pitsamafiaan tämäkin.

https://www.kaleva.fi/oikeus-pui-oulula ... ta/4942674

Oikeus pui ou­lu­lai­sen la­ki­fir­man ju­ris­tin toi­min­taa – syyte tör­keäs­tä ra­han­pe­sus­ta, kuul­ta­via Tur­kis­ta

Susanna Kemppainen

20.09.2022 12:02

TALOUSRIKOKSET

Oulun käräjäoikeudessa ryhdyttiin tiistaina käsittelemään syytteitä, jotka liittyvät oululaisessa lakifirmassa työskennelleen juristin toimintaan.

Syyttäjän mielestä juristi syyllistyi siellä törkeään rahanpesuun ottamalla vastaan yli 140 000 euron edestä rahavaroja, joiden rikollinen alkuperä pyrittiin peittelemään.

Syyttäjän mukaan rahoja toimitettiin eteenpäin eri henkilöille ja yhtiöille, minkä lisäksi juristi laati varojen alkuperään liittyvän näennäisen velkakirjan.

Rikoksen väitetään tapahtuneen Oulussa vajaan 1,5 vuoden aikana tammikuusta 2011 lähtien eli yli kymmenen vuotta sitten.

Syyttäjä vaatii juristille tuomiota myös rekisterimerkintärikoksesta. Hän väittää juristin toimittaneen Patentti- ja rekisterihallitukseen totuudenvastaista tietoa sisältävän asiakirjan, minkä johdosta kaupparekisteriin merkittiin virheellistä tietoa.

Taustalla ravintolamaailman rikosvyyhti
Juristi kiistää syytteensä ja vaatii niiden hylkäämistä. Hän myöntää vastaanottaneensa käteisvaroja yhteensä noin 50 000 euron edestä, mutta kiistää monet muut syyttäjän väitteet hänen toiminnastaan. Juristin mukaan hän ei ollut tietoinen siitä, että hänelle luovutetut rahavarat olisi mahdollisesti hankittu rikollisilla teoilla.

Juristi kiistää myös sen, että hän olisi toimittanut PRH:lle asiakirjan tai että se olisi sisältänyt totuudenvastaista tietoa.

Syytteet liittyvät Oulun ravintolamaailmaan kytkeytyvään vyyhteen, jossa Oulun käräjäoikeus antoi juhannuksen alla tuomion. Syyttäjän mukaan mittavaan rikoskokonaisuuteen liittyi muun muassa veronkiertoa, kuittitehtailua ja ulkomaalaisten työntekijöiden syrjintää. Käräjäoikeus antoi tuomion neljälle henkilölle, joista kahden osalta ratkaisu ei ole lainvoimainen.

Juristia koskevia syytteitä käsitellään käräjäoikeudessa useiden päivien ajan. Tämän jälkeen oikeudenkäyntiä lykätään ja sitä jatketaan jälleen loppusyksystä. Tämä johtuu siitä, että käsittelyssä on määrä kuulla henkilöitä Turkista ja Turkkia koskevissa oikeusapupyynnöissä on ollut viiveitä.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin.
Sveriges sak är vår!

Salainen_Tietolähde
Neuvoja-Jack
Viestit: 535
Liittynyt: To Tammi 30, 2020 1:52 pm
Paikkakunta: Salainen

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Salainen_Tietolähde »

Vähintään luvat pois

Voimamies lahest
Poliisikoira Rex
Viestit: 288
Liittynyt: Ke Touko 04, 2022 6:53 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Voimamies lahest »

Salainen_Tietolähde kirjoitti:
Ti Syys 20, 2022 3:23 pm
Vähintään luvat pois
Miksi?
Jos kyseessä olisi kantasuomalainen ymmärtäisin.
Mäntyharjun ihmemies

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Voimamies lahest kirjoitti:
Ti Syys 20, 2022 10:13 pm
Salainen_Tietolähde kirjoitti:
Ti Syys 20, 2022 3:23 pm
Vähintään luvat pois
Miksi?
Jos kyseessä olisi kantasuomalainen ymmärtäisin.
No heitä nyt matun nimi kun tiiät.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Voimamies lahest
Poliisikoira Rex
Viestit: 288
Liittynyt: Ke Touko 04, 2022 6:53 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Voimamies lahest »

Mustafa Al Monironi
Mäntyharjun ihmemies

Casgas
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ma Joulu 09, 2019 11:29 pm

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Casgas »

Kuuluuko nämä kaikki Simsekit oulussa tähän roskasakkiin?

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulun pizzeriamafia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Casgas kirjoitti:
Ke Syys 21, 2022 10:35 pm
Kuuluuko nämä kaikki Simsekit oulussa tähän roskasakkiin?
Pääsääntöisesti kaikki Oulussa asuvat turkkilaiset ovat roskasakkia. Osa tullut suomalaisen naisen lomatuliaisena, osa pakolaisina, osa "opiskelijoina" ja loput tulleet paikkaamaan työvoimapulaa.

Mut joo, rahaa heillä on, joten puheet viiden euron pizzan myynnin kannattamattomuudesta ovat pötypuhetta.
Syyttäjä: Lakitoimistoon toimitettiin kirjekuorissa yli 140 000 euroa käteistä – juristia epäillään Oulun pizzamafiaan kytkeytyvästä rahanpesusta

Oululaista varatuomaria epäillään 2010-luvun alkuun ajoittuvasta törkeästä rahanpesusta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Oulun käräjäoikeus alkoi tiistaina käsitellä oululaisen asianajajan epäiltyä laitonta toimintaa. Asianajajaa epäillään 2010-luvun alkuun ajoittuvasta törkeästä rahanpesusta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Syyttäjä hakee oululaisjuristille yli kahden vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Käsittelyä on yritetty istua jo useampaan kertaan, mutta käsittely on aina lykkääntynyt vastaajan poissaolojen vuoksi. Käsittelylle on varattu aikaa seitsemän istuntopäivää.

Syytteet liittyvät Oulun ravintolamaailmaan – niin sanottuun Oulun pizzamafiaan – kytkeytyvään talousrikosvyyhteen. Juttukokonaisuus juontaa juurensa vuoteen 2011, jolloin turkkilaisen liikemiehen ja oululaisen varatuomarin yhteistyö ja ystävyys alkoivat.

Varatuomarin mielestä hänen suhteensa aikaisemmin lähes neljän vuoden vankeustuomioon lukuisista talourikoksista tuomittuun, vuonna 1985 syntyneeseen turkkilaismieheen on pelkästään ammatillinen.

Syyttäjän mukaan näin ei asia ole. Varatuomari on saanut turkkilaisten keskuudessa lempinimen Abi (veli, isoveli). Myös todistajana toiminut oululaisnainen vahvisti, että asianajajalla ja hänen ex-miehellään oli läheiset suhteet.
– Kyllä he toistensa selkää rapsuttelivat tarvittaessa, muotoili nainen.

Turkkilainen liikemies on kuvaillut suhdetta sanoen, että juristi on hänen isänsä ja hän on tämän poika.

Turkkilaista rahankäyttökulttuuria?
Syyttäjän mukaan juristin lakitoimistoon on toimitettu C5-kirjekuorissa yli 140 000 euron edestä käteistä rahaa, jonka laittoman alkuperän juristi on pyrkinyt häivyttämään. Törkeän rahanpesun väitetään tapahtuneen Oulussa reilun vuoden aikana tammikuusta 2011 lähtien.

Turkkilaismies keräsi kotiinsa käteistä niin, että kun sitä oli kertynyt yli 20 000 euroa, rahat vietiin lakitoimistoon säilytettäväksi. Vientikertoja on ollut ainakin viisi. Setelien koko vaihteli 5–50 euron seteleiden välillä.

Rahat oli hankittu ravintolatoimintaan liittyvillä rikoksilla. Osa rahoista luovutettiin eteenpäin eri yhtiöille tai henkilöille. Lakitoimistoon tuodusta käteisestä ei koskaan tehty minkäänlaista tositetta siitä, paljonko ja milloin rahat oli tuotu toimiston kassakaappiin.

Juristin mukaan hän ei vastannut rahaliikenteestä vaan sen hoiti hänen vaimonsa. Juristin mukaan käytännössä ei ollut mitään epänormaalia, kyse oli turkkilaisesta rahankäyttökulttuurista. Kuitin pyytäminen olisi ollut henkilökohtainen loukkaus ja epäluottamuksen osoitus.

Lakitoimiston asiakastililtä saattoi lähteä tilisiirtona jopa 500 000 euroa, mutta normaalisti tilisiirtoina lähti 50 000–100 000 euroa.
– Kerrran oululainen yrittäjä osti Turkista 200 000 eurolla loma-asunnon. Kun tieto tuli vaimolleni, hän toimi kuten kuuluukin eli siirsi maksun maksun saajalle, kuvaili juristi.

Vastineeksi ruokatarjoilua
Juristi ei koskaan laskuttanut turkkilaisia yritysjuridiikkaan tai sopimusjuridiikkaan liittyvissä asioissa, vaan toiminta on perustunut pro bono -periaatteelle, eli kyseessä on ollut "palveluperiaatteeseen perustuva laaja yhteistoiminta". Juristi sai turkkilaisilta vastineeksi ruokatarjoilua lakitoimistonsa tilaisuuksiin ja koripalloseuran tilaisuuksiin.

Juristi on toiminut Oulun Suomi-Turkki-kulttuuriyhdistyksen puheenjohtajana ja on tunnettu hyvistä Turkki-yhteyksistään. Hän on ollut mukana myös Turkin loma-asunto-osakebisneksissä. Myös näissä on esiintynyt suhmurointia, jota tullaan käsittelemään Oulun käräjäoikeudessa myöhemmin.

Syyttäjä väittää juristin syyllistyneen myös rekisterimerkintärikokseen joulukuussa 2011. Syyttäjän mukaan juristi toimitti Patentti- ja rekisterihallitukseen totuudenvastaista tietoa erään turkkilaistaustaisen henkilön oleskeluluvasta. Juristi kiisti toimittaneensa väitettyä asiakirjaa PRH:lle.

"Hyvästä sydämestä"
Juristi kiisti kaikki syytteensä ja vaati niiden hylkäämistä. Hänen mukaansa teoista puuttuu tahallisuus. Juristi sanoo, että hänelle selvisi vasta poliisin esitutkinnan aikana, että turkkilaismiehen ravintolabisneksissä oli syyllistytty rikoksiin. Hänellä ei omien sanojensa mukaan ollut mitään syytä epäillä lakitoimistoon tuotujen rahojen alkuperän laillisuutta.
– Tämä on turkkilainen tapa toimia heidän kulttuurissaan. Autoin heitä hyvästä sydämestäni. Toimistoon tuli tuloja esimerkiksi niin, että kun myin heidän asuntonsa niin sain siitä myyntipalkkion. Jotain tuloa tuli myös turkkilaismiehen perheen kautta.

Tähän syyttäjä totesi, että nyt eletään Suomessa ja suomalaisessa kulttuurissa.

Jutussa annetaan tuomio myöhemmin kansliassa. Jutun viimeinen käsittelypäivä on 2.12.2022.
mtvuutiset.fi
24.9.2022
Tämä on turkkilainen tapa toimia heidän kulttuurissaan.
Kulttuuri mainittu.
Juristi on toiminut Oulun Suomi-Turkki-kulttuuriyhdistyksen puheenjohtajana ja on tunnettu hyvistä Turkki-yhteyksistään.
Nimi? Nyt se nimi saatana tänne... olisiko SL vai KK?
oulusuomiturkki

Muistakaa, että...
"Teillä on kulttuuri, identiteetti, historia ja jotain, mikä yhdistää kansanne. Meillä ruotsalaisilla ei ole kuin juhannus ja jotain muita yhtä tyhmiä asioita."
Sosialidemokraatti Mona Sahlin puheessaan turkkilaiselle nuorisojärjestölle Euroturkille maaliskuussa 2002.


Edelleenkin hämmästelen oululaisten suunnatonta tyhmyyttä, että yhä ostavat pizzansa rikollisilta. "Mutku ne on niin halapoja".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin