Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7852
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatšov on kuollut
Neuvostoliiton viimeinen päämies Mihail Gorbatšov on kuollut Moskovassa tiistaina myöhään illalla 91-vuotiaana.
Gorbatšov oli Neuvostoliiton viimeinen johtaja. Hänet tunnetaan kommunistijärjestelmän murenemiseen johtaneista uudistuksista sekä liennytyspolitiikasta, joka auttoi päättämään suurvaltojen välisen kylmän sodan.

Mihail Gorbatšovin kuolema kerää reaktioita maailman johtajilta – YK:n Guterres sanoo johtajan "muuttaneen historian suuntaa"
Britannian tuleva ex-pääministeri Boris Johnson kuittaa tviitissään Venäjän nykyjohdon suuntaan ja kertoo ihailleensa Gorbatshovin rohkeutta ja integriteettiä.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kutsuu Gorbatšovia Twitterissä luotetuksi ja kunnioitetuksi johtajaksi, jolla oli keskeinen rooli kylmän sodan päättämisessä ja rautaesiripun kaatamisessa. Von der Leyenin mukaan tämä avasi reitin vapaalle Euroopalle, eikä Gorbatšovin perintö unohdu.

Venäjän hallinnon tiedottaja Dmitri Peskov kertoo presidentti Vladimir Putinin ottavan osaa Gorbatšovin kuoleman johdosta ja lähettäneen surunvalittelut tämän perheelle ja ystäville.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kutsuu Gorbatšovia tviitissään "rauhan mieheksi", jonka valinnat avasivat venäläisille reitin vapauteen. Kuten Guterres, myös Macron sanoo Gorbatšovin sitoutuneisuuden rauhaan Euroopassa muuttaneen yhteistä historiaamme.

https://yle.fi/uutiset/3-12601627
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10783
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja damfin »

Viimeinen oikeasti suuri johtaja neuvostoliitossa/venäjällä, suuren johtajan merkki on se että näkee ja tunnustaa maansa realiteetit eikä uskottele kansalle jotain sellaista johon maalla ei ole resursseja saati kykyä, ja antaa kansalaisille vapauden myös omaan elämään eikä pelkkään epätoivoiseen maan edun ja suuruuden tavoitteluun.

Jos se "maailman rauha" patsas joskus palautetaan paikoilleen, ehdottaisin että sen yhteyteen pystytettäisiin Gorbatsovin näköispatsas kunnioituksena sille että Gorbatsov oli se rohkea joka oikeasti otti suuren askeleen kohti maailman rauhaa.
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2244
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

^
Samaa mielta Damfinin kanssa.

Ja siita karseasta patsaasta voi kylla paasta eroon yksinkertaisesti, helposti ja nopeasti. Jattakaa portit auki yoksi siella Sipoon teollisuusalueella, missa patsas nyt majailee ulkosalla. Kylla se pronssi siella itsensa pilkkoo ja katoaa paikalta alta aikayksikon :wink: .
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11459
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja URSA »

Viime joulun aikaan oli Gorballakin jo sävy muuttunut puheissa samantyyliseksi Puten kanssa:
Neuvostoliiton viimeisen johtajan Mihail Gorbatshovin mukaan Yhdysvalloista on tullut "röyhkeä ja itsevarma"

MTV Uutiset JULKAISTU 24.12.2021 14:59

Entisen Neuvostoliiton päämiehen Mihail Gorbatshovin mukaan Yhdysvalloista on tullut "röyhkeä ja itsevarma" Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

Gorbatshovin mukaan länsi ja etenkin Yhdysvallat olivat "voitonriemuisia" Neuvostoliiton kaatumisesta vuonna 1991.

–  Heistä tuli röyhkeitä ja itsevarmoja. He julistivat voittaneensa kylmän sodan, Gorbatshov sanoi haastattelussa.

Hänen mukaansa Neuvostoliitto ja Yhdysvallat päättivät yhdessä ydinasevarustelun ja vastakkainasettelun. Hänen mukaansa "voittajat" päättivät kuitenkin rakentaa "uuden imperiumin", millä hän viittasi sotilasliitto Naton laajentumiseen Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen.

Sotilasliitto Naton laajeneminen on hänen mukaansa tehnyt lännen ja Venäjän tasavertaisista suhteista mahdottomia. Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi aiemmin tässä kuussa haluavansa takeita siitä, ettei Nato laajenisi enempää.

Gorbatshov piti tervetulleina tulevia Venäjän ja Yhdysvaltojen välisiä keskusteluja, joiden hän toivoi olevan tuloksellisia.

Gorbatshovia haastatteli perjantaina Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti. Maaliskuussa 90 vuotta täyttänyt Gorbatshov oli Neuvostoliiton viimeinen valtionpäämies. Hänen erostaan tulee joulupäivänä kuluneeksi tasan 30 vuotta.

Presidentti Putin on kutsunut Neuvostoliiton hajoamista "1900-luvun suurimmaksi geopoliittiseksi katastrofiksi".
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/neu ... #gs.a8brbm

Sen lauluja laulat jonka lääkkeillä pysyt elossa?
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja poikani »

damfin kirjoitti: Ke Elo 31, 2022 8:49 am Viimeinen oikeasti suuri johtaja neuvostoliitossa/venäjällä, suuren johtajan merkki on se että näkee ja tunnustaa maansa realiteetit eikä uskottele kansalle jotain sellaista johon maalla ei ole resursseja saati kykyä, ja antaa kansalaisille vapauden myös omaan elämään eikä pelkkään epätoivoiseen maan edun ja suuruuden tavoitteluun.

Jos se "maailman rauha" patsas joskus palautetaan paikoilleen, ehdottaisin että sen yhteyteen pystytettäisiin Gorbatsovin näköispatsas kunnioituksena sille että Gorbatsov oli se rohkea joka oikeasti otti suuren askeleen kohti maailman rauhaa.
Hear, hear. Lisäisin vielä, että itänaapurin ainoa oikeasti suuri johtaja.

Rauha Gorba-sedän ja rauhan muistolle.
????? ?? ??????.
Avatar
Jazzermasser
Rico Tubbs
Viestit: 1285
Liittynyt: Ti Heinä 06, 2021 8:10 am

Re: Gorbatšov on kuollut 91-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Jazzermasser »

Hän oli ehkä ainut venäjällä jolla oli jotain järkeäkin päässä versus tähän putiniin..
Kappaleena valitsin Leningrad Cowboys - Leningrad..Rauha hänen sielulleen ja toivotaan parempaa tulevaisuutta venäjällekkin putinin suhteen siis.

https://www.youtube.com/watch?v=CXP7ZeuW_T4
Vastaa Viestiin