Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2248
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

^ Toimittelijä tyttö lähti kohun perusteella kätevästi leimaamaan koko turvallisuusalaa. Itsellä henkilökohtaisesti ei ole ollut koskaan ongelmia vartijoiden kanssa ja toisilla niitä tuntuu olevan jatkuvasti. Johtuuko se jostain rodusta tai ihonväristä? Tuskin.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Väkivaltavartija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Väkivaltavartija »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7d94 ... 3b058b072f
”Annetaan vähän moukkua” – kauppakeskuksen vartija kertoo työssä rehottavasta rasismista ja väkivallasta
Iltalehden haastattelema vartija kertoo, että alalla on paljon väkivallan ihannointia ja salailua. Hän aikoo jättää alan.

Turvallisuusalan ongelmat eivät rajoitu vain juna-asemien läheisyyteen.
Iltalehden haastattelussa vartija kertoo, että toisinaan kamerat suunnataan muualle väkivaltaa sisältävissä tilanteissa.
Toisinaan kohdehenkilöitä provosoidaan tahallisesti, väittää haastateltava.

Provosointia, väkivallan ihailua, rasismia, liiallista voimankäyttöä ja asioiden salailua. Näitä epäkohtia turvallisuusala vilisee, kertoo Iltalehden haastattelema vartija.

– Sanotaanko näin, että kyllä tämä ala on minun osaltani nähty. Työkokemukseni avasi silmiäni, vartija kertoo.

– Kun ryhdyin vartijaksi, kuulin tarinoita työstä. Ajattelin, että meno on ollut tätä viimeksi 80-luvulla ja nykyään oltaisiin asiallisempia, eikä enää vedetä asiakkaita turpaan. Mutta kyllä nämä asiat vaan ovat yhä arkipäivää.

Turvallisuusala on noussut otsikoihin pääkaupunkiseudun järjestysvalvojien pahoinpitelyvyyhdin myötä.

Avarn Securityn kuutta järjestyksenvalvojaa epäillään useista väkivaltarikoksista ja heistä viisi on nyt vangittu. Rikokset ovat tapahtuneet Helsingin, Espoon ja Vantaan pääradan lähettyvillä.

Ongelmia on alalla laajemminkin. Tämä käy ilmi Iltalehden haastatteleman vartijan kokemuksista. Hän ei ole Avarn Securityn vartija, mutta työskentelee myös pääkaupunkiseudulla.

Totuus työstä

Haastateltava on pääsääntöisesti kauppakeskuksissa töissä vartijana ja kohtaa työssään samanlaisia ongelmia mitä Avarn Securityn työntekijöiden toiminnasta on uutisoitu.

Iltalehti ei kerro haastateltavan nimeä aiheen arkaluontoisuuden takia. Iltalehti on nähnyt hänen työsopimuksensa ja vartijakorttinsa.

Haastateltava aloitti työnsä tapahtuma-alalla järjestyksenvalvojana. Muutama vuosi sitten hän siirtyi töihin kauppakeskuksiin Helsinkiin.

– Tapahtumaturvallisuudessa ei kokemukseni mukaan ollut oikeastaan ollut mitään epäkohtia, vartija kertoo.

– Mutta kun aloitin PRJV-puolella, sain jo ensimmäisestä koulutusvuorosta kuvan, että tämä on paljon rajumpaa hommaa mitä olin kuvitellut. Ei sen takia, että tilanteet olivat vaativampia, vaan alan ilmapiiri löi aika pahasti vasten kasvoja.

PRJV tarkoittaa poliisin ja rajavartijalaitoksen avuksi asetettua järjestyksenvalvojaa.

Haastateltava kertoo heti huomanneensa alalla valtavan määrän rasismia, tahallista tilanteiden provosoimista ja ”hommien hoitamista rajulla kädellä”.

”Annetaan vähän moukkua”

Haastateltavan mukaan henkilöiden provosointi vartijoiden tai järjestyksenvalvojien taholta on yleistä. Toisinaan toimenpiteitä haetaan tarkoituksella ja tämä voi johtaa siihen, että ne eskaloituvat tarpeettomiksi voimankäyttötilanteiksi.

Haastateltava mainitsee, että kameroiden käyttökoulutuksessa hänelle ohjeistettiin, ettei kauko-ohjattavilla kameroilla saa zoomata liian lähelle. Näin ei näy niin selvästi, jos "annetaan vähän moukkua", eli pahoinpidellään henkilöä.

– Jotkut kutsuvat sitä ”moukuttamiseksi”. Se ei ole niin yleistä keskustassa kuin vähän sivummassa Itä-Helsingissä, jossa ei välttämättä ole niin paljon ihmisiä ympärillä katsomassa, vartija kertoo.

Toinen esille tullut termi on ”hissittäminen”. Termistä uutisoi Ilta-Sanomat. Artikkelissa kaksi entistä järjestyksenvalvojaa kertoo, että ”hissittämisellä” viitataan toimintaan, jossa kiinniotettuja rangaistaan juna-asemilla kameroilta piilossa.

Yhteistä näissä termeissä on se, että kamerat eivät kuvaa mahdollisia tilanteita, joissa vartija käyttää väkivaltaa henkilöä kohtaan.

Haastateltavan mukaan kameroita saatetaan käyttää myös työhön liittymättömiin asioihin, joita ei saisi tallentaa. Esimerkiksi julkisissa paikoissa seksiä harrastavia saatetaan kuvata, videot säilytetään ja mahdollisesti levitetään eteenpäin.

– Myös omista voimankäyttötilanteista otetaan tallenteita ja jaetaan eteenpäin, vartija kertoo.

Avointa rasismia

Vartijan mukaan rasismi on alalla hyvin yleistä. Vartija kertoo, että esimerkiksi n-sanaa käyttö on arkipäivää ja vähemmistöön kuuluvia otetaan silmätikuiksi. Ruskeita ja tummia ihmisiä seurataan enemmän kuin valkoista valtaväestöä.

– Jos esimerkiksi menemme puhuttamaan jotain henkilöä, jota epäillään varkaudesta, hänelle sanotaan suoraan, että hänet pysäytettiin ihonvärinsä takia, vartija kertoo.

– Rima, missä puututaan asioihin, on paljon matalampi vähemmistöjen kohdalla.

Vartija on tehnyt vuoroja myös myymälävartioinnin puolella. Siellä erityisesti romaneita pidetään muita enemmän silmällä.

– Jopa myymälöiden eli toimeksiantajien turvallisuuspäälliköiltä voi tulla määräys siitä, että romanien perässään täytyy kävellä ja muut asiat täytyy silloin unohtaa.

Iltalehti on myös uutisoinut vartijakoulutukseen liittyvistä ongelmista. Myös haastateltu vartija toteaa sen, ettei vartijakortin lupaa uusittaessa aina tarkasteta vartijan rikostaustaa.

– Tunnen alalta henkilöitä, joilla on jonkinnäköinen rikosoikeudellinen prosessi käynnissä työn ulkopuolella siviilielämässä tapahtuneista tilanteista, vartija kertoo.

”Väkivaltaa ihannoidaan”

Vartija kertoo, että kohdehenkilöiden pahoinpiteleminen on töissä "normaali" puheenaihe.

– Väkivaltaa ihannoidaan. Kollegat saattavat ylpeillä sillä, ketä he vetivät kunnolla turpaan. Itse siinä tilanteessa sitten yrittää kyynelten läpi nauraa tilanteelle, vartija miettii.

Vartijan mukaan alalla on yleinen periaate se, ettei kaverista lauleta. Siksi esihenkilöille on liki mahdotonta kertoa työssä tapahtuvista tilanteista.

– Mihin näistä raportoisi, kun se kanava puuttuu täysin? vartija sanoo.

Vartijan mukaan johto sulkee silmät alan epäkohdista eikä niihin puututa tarpeeksi.

– Johdossa ei ketään kiinnosta jos sanot, että tuo käytti tarpeetonta väkivaltaa. Ei siellä puututa asioihin.

Lisäksi vartijan mukaan medialle puhuvat turvallisuusalan ammattilaiset saavat osakseen kollegoilta halveksuntaa ja heille nauretaan.

Vartija kertoo vaihtavansa alaa eikä usko, että palaa enää vartijaksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009296395.html
IS selvitti: Avarn Securityn esimiehiksi ylenneitä syytetty pahoinpitelyistä – yksikään tapaus ei ole johtanut tuomioon
Ainakin kaksi Avarn Securityssä esimiestehtävissä työskennellyttä järjestyksenvalvojaa on ollut syytteessä pahoinpitelyrikoksista.

.....Avarn Securityn järjestyksenvalvojien syytteitä on käsitelty pääkaupunkiseudun käräjäoikeuksissa useamman kerran.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Avarn Securityyn kytkeytyvää rikoskokonaisuutta, jossa kuutta yrityksessä järjestyksenvalvojana työskennellyttä miestä epäillään perusmuotoisista ja törkeistä pahoinpitelyrikoksista. Kyseisillä miehillä ei ole aiempaa rikostaustaa. Epäillyistä viisi on vangittu...
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11420
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja URSA »

Vaikuttaa siltä kuin kaikki eivät vielä ihan ymmärtäisi, ettei tässä ole kyse edes siitä, että kiinniottotilanteissa olisi käytetty liikaa voimaa vaan siitä, että rauhallisesti olevia junamatkustajia on viety kulman taakse ja hakattu. Kyse on ollut täysin huvin vuoksi pahoinpitelemisestä. Uhrit eivät uskalla puhua, koska heitä on nöyryytetty ja muistikuvat tilanteesta voivat olla hataria.

Tästä puuttuisi enää että selviäisi jonkun uhrin kadonneen jäljettömiin samoihin aikoihin. Mistä sen tietää vaikka joku olisi saanut vakavan vamman ja tuupertunut myöhemmin.

Tämä viesti on nyt kaksi kertaa vasikoitu väärän tiedon levittämisestä. Kyse on spekulaatiosta ja aiheeseen liittyvästä keskustelusta, joten ei syytä poistoon. Vasikoinneista päätellen tämä samainen ketju on jostain syystä erityisherkkä, aivan kuin asioista ei olisi lupa puhua ja omien mielipiteiden julkituominen olisi kiellettyä. Täällä sana on vapaa, mutta muistakaa "hyvä maku".
-NILS-
Väkivaltavartija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Väkivaltavartija »

URSA kirjoitti: La Joulu 31, 2022 12:33 pm Vaikuttaa siltä kuin kaikki eivät vielä ihan ymmärtäisi, ettei tässä ole kyse edes siitä, että kiinniottotilanteissa olisi käytetty liikaa voimaa vaan siitä, että rauhallisesti olevia junamatkustajia on viety kulman taakse ja hakattu. Kyse on ollut täysin huvin vuoksi pahoinpitelemisestä. Uhrit eivät uskalla puhua, koska heitä on nöyryytetty ja muistikuvat tilanteesta voivat olla hataria.

Tästä puuttuisi enää että selviäisi jonkun uhrin kadonneen jäljettömiin samoihin aikoihin. Mistä sen tietää vaikka joku olisi saanut vakavan vamman ja tuupertunut myöhemmin.
Juuri näin. Jos alalle on pesiytynyt raakaan väkivaltaan yllyttävä kulttuuri jossa myös johtavissa tehtävissä olevat henkilöt syyllistyvät rikoksiin ja peittelevät:
"Vartijan mukaan johto sulkee silmät alan epäkohdista eikä niihin puututa tarpeeksi.
Johdossa ei ketään kiinnosta jos sanot, että tuo käytti tarpeetonta väkivaltaa. Ei siellä puututa asioihin." Iltalehti
Alan "ammattilaiset" vainoavat aktiivisesti laitapuolenkulkijoita, maahanmuuttajia ja ketä tahansa kenestä eivät sovi ideologiaan. Kun puhutaan näin sairaasta ja systemaattisesta toiminnasta jota siivittää selkeä äärioikeiston kallellaan oleva fanitus on täysin loogista että ihmisiä vakavasti vammauttuu. Onhan näitä tiedossa tapauksia missä pistetään alaikäisiä lapsia ihan paskaksi kameroilta piilossa. Kuten entinen vartija sanoi:
" Se oli rajua. Valitettavasti olin muutaman kerran työvuorossa seuraamassa sivusta väkivaltatilannetta. En ole siitä ylpeä. Onneksi kukaan ei kuollut." Iltasanomat

Olisin hyvin yllättynyt jos sadististen steroidi poikien leikit olisivat jääneet työajan puolelle. Tuskin olisi kaukaa haettua ettei ainoastaan videointi ja hakkaaminen riittäisi vaan että mentäisiin pidemmällekin väkivaltafantasioissa.
seeker7
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2020 11:20 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja seeker7 »

URSA kirjoitti: La Joulu 31, 2022 12:33 pm Vaikuttaa siltä kuin kaikki eivät vielä ihan ymmärtäisi, ettei tässä ole kyse edes siitä, että kiinniottotilanteissa olisi käytetty liikaa voimaa vaan siitä, että rauhallisesti olevia junamatkustajia on viety kulman taakse ja hakattu. Kyse on ollut täysin huvin vuoksi pahoinpitelemisestä. Uhrit eivät uskalla puhua, koska heitä on nöyryytetty ja muistikuvat tilanteesta voivat olla hataria.

Tästä puuttuisi enää että selviäisi jonkun uhrin kadonneen jäljettömiin samoihin aikoihin. Mistä sen tietää vaikka joku olisi saanut vakavan vamman ja tuupertunut myöhemmin.
Todellisuudessa "rauhallisesti olevat junanmatkustajat" saavat olla aivan rauhassa. Joka muuta väittää on höpö.

Itse olen käyttänyt lähijunia n. 25 vuotta aamuin illoin lähes päivittäin. Olen aina kiitollinen, kun näen vartijat junissa tai asemilla. Rauhattomuutta esiintyy aina ajoittain, ei vartijoiden tähden, vaan siksi, koska he eivät ole paikalla.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1130
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Knobster »

ed_gein kirjoitti: La Joulu 31, 2022 1:15 am Pahin asia tässä jutussa on se, että nyt erinäisen afrikkalais- ja arabiporukat sekä mustalaiset voivat hillua entistä vapaammin. Minä olen näissä jutuissa kyllä täysin sillä kannalla, että eivät ne usko muuta kuin voimaa ja sitä, että sattuu.

Ja sehän on täysin selvä, että mustalaisten perässä on kaupoissa ihan pakko kulkea.
Eivätkä voi hillua. Jos nämä vartijat tajuaisivat jättää nuo rasistiset solvaukset ja sadistisen väkivallan pois niin ongelmia olisi vähemmän. Kannattaa ymmärtää ongelma ja sen seuraukset. Tuo rasismi tässä tulee ilmi lähes jokaisessa uutisoinnissa. Rasismi kumpuaa pääasiassa pelosta ja sitten paniikissa piestään ja vihataan kaikkia erilaisia. Itsekin ajattelin losauttaa rasistista paskaa laukovaa vartijaa suorilta aseella polveen jos semmoinen tilanne tulee... ihan siksi koska pelottaa ja vituttaa. Tätäpä se kierre on.
Helluby
Hetty Wainthropp
Viestit: 498
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 9:56 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Helluby »

Ihmettelen myös Hovin ottamaa kantaa näissä. Vanhat venkulathan ovat ihan oikeassa sanoessaan "Kyllä se Hovissa putoaa". Nyt Valtakunnan syytäjän pitäisi ryhtyä uudelleen avaamaan myös tapaukset, joissa vartija on saanut tuomion Käräjillä, mutta Hovi vapauttanut. En nyt kirjoita mitään, mutta on se vaan kumma miten ei sama näyttö enää ritä Hoviin ja aina vartijan eduksi :shock:
Ihan sivusta sanoisin ettei 1+1 ole koskaan 2, vaan ihan tilanteesta johtuen se on joko 1, tai 3, joskus jopa 4.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5056
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Säde-Sisko kirjoitti: La Joulu 31, 2022 10:41 am ^ Toimittelijä tyttö lähti kohun perusteella kätevästi leimaamaan koko turvallisuusalaa. Itsellä henkilökohtaisesti ei ole ollut koskaan ongelmia vartijoiden kanssa ja toisilla niitä tuntuu olevan jatkuvasti. Johtuuko se jostain rodusta tai ihonväristä? Tuskin.
Ei tosiaan ole kovinkaan vastuullista journalismia leimata koko ala. Turvallisuusala on yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuudentunteen ylläpitämiseksi erittäin tärkeä ala, jossa työskentelee valtavasti ihmisiä. Valtaosa turvallisuusalan työntekijöistä hoitaa tehtävänsä täysin ammattitaitoisesti.

Turvallisuusala ei ole ainoa ala jossa on, ja josta on paljastunut mätämunia. Sote-alan henkilöstössä on ihmisiä jotka ovat tehneet henkirikoksia, jopa työajallaan, ja lääkevarkauksia ym. tapahtuu koko ajan. Poliiseissa on tapauksia, jotka ovat väärinkäyttäneet asemaansa ja valtuuksiaan, jne. Silti koko alaa ja henkilöstöä ei ole leimattu löytyneiden mätämunien vuoksi kokonaan mädäksi.

Jonkinlainen ryhtiliike Avarnilla ja muilla alan toimijoilla joka tapauksessa on edessä, se on selvä.
seeker7
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Ti Tammi 28, 2020 11:20 am

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja seeker7 »

Merlin kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 9:24 pm Olisi kiva nähdä koko video tuosta "hurjasta" kiinniotosta. Ainahan noi keharit huutaa että ei voi hengittää ja sattuu ja fasisti natsi sun muuta, ja tottakai jalat pitää pitää kiinni. Tuossahan se pääsi lopussa riehumaan eli ei ollut edes kunnolla jalat kiinni ja jos ei voi hengittää niin et pysty huutelemaan noin dramaattisesti. Itselle tulee mieleen perusnisti joka hakee huomiota kun kaverit kuvaa vieressä.
Aivan. Tuo on sitä realismia, jota asiaan perehtymättömät eivät ymmärrä ja siten tulkitsevat koko tilanteen usein väärin.

"Kiinniotto video": peruspaini näyttää maallikon silmissä aina rajummalta, kuin mitä se on. Ja siihen päälle draama-queenin huudot ja räkimiset, niin homma onkin selvä ja medialla taas uudet lööpit. Kiinniotto/hallintaote herättää aina lähes poikkeuksetta äänekkään ja väkivaltaisen vastareaktion. Mitä löysempi hallintaote, sen helpompaa on huutaa ja rimpuilla vastaan. Jos saattuu (liikaa), niin se johtuu siitä, että vastustaa voimakkaasti kiinniottoa/hallintaotetta, näitä kun ei voi tehdä kivuttomasti, ilman, että henkilö suostuu vapaaehtoisesti kiinniotetuksi/hallintaotteisiin.
Väkivaltavartija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2022 10:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Väkivaltavartija »

https://www.ess.fi/uutissuomalainen/5628696
Helsingin Sanomien selvityksen perusteella ainakin viidellä Helsingin seudun juna-asemia valvoneella Avarn Securityn palkkalistoilla olleella vartijalla on lainvoimainen väkivaltarikostuomio..

..Tuomioista kaksi on saatu HS:n mukaan työtehtävissä käytetystä väkivallasta ja kolme väkivallasta jota on käytetty työajan ulkopuolella. Yksi tapauksista liittyy esimerkiksi toistuviin perheväkivaltatilanteisiin. Järjestyksenvalvojat ovat joko palkattu Avarn Securitylle tuomion jälkeen tai saaneet jatkaa järjestyksenvalvojan tehtävässä väkivaltarikostuomiosta riippumatta, HS kertoo...

...IS:n mukaan myös toinen Avarn Securityssä sittemmin esimiestehtävissä työskennellyt kolmekymppinen mies on ollut syytteessä pahoinpitelyrikoksista vuosina 2016, 2017 ja 2018 mutta yksikään tapaus ei ole johtanut tuomioon...
Naistenhakkaaja sadistit tuomassa turvaa julkiseen liikenteeseen! :roll:
Panu
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Panu »

URSA kirjoitti: La Joulu 31, 2022 12:33 pm Vaikuttaa siltä kuin kaikki eivät vielä ihan ymmärtäisi, ettei tässä ole kyse edes siitä, että kiinniottotilanteissa olisi käytetty liikaa voimaa vaan siitä, että rauhallisesti olevia junamatkustajia on viety kulman taakse ja hakattu.

...

Tästä puuttuisi enää että selviäisi jonkun uhrin kadonneen jäljettömiin samoihin aikoihin. Mistä sen tietää vaikka joku olisi saanut vakavan vamman ja tuupertunut myöhemmin.
Keksikkö nämä kuvitelmasi ite, vai onko sulla joku kännykkä appsi joka keksii näitä randomisti?
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?
Joosua
Adrian Monk
Viestit: 2968
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Hermione kirjoitti: La Joulu 31, 2022 1:09 pm
Säde-Sisko kirjoitti: La Joulu 31, 2022 10:41 am ^ Toimittelijä tyttö lähti kohun perusteella kätevästi leimaamaan koko turvallisuusalaa. Itsellä henkilökohtaisesti ei ole ollut koskaan ongelmia vartijoiden kanssa ja toisilla niitä tuntuu olevan jatkuvasti. Johtuuko se jostain rodusta tai ihonväristä? Tuskin.
Ei tosiaan ole kovinkaan vastuullista journalismia leimata koko ala. Turvallisuusala on yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuudentunteen ylläpitämiseksi erittäin tärkeä ala, jossa työskentelee valtavasti ihmisiä. Valtaosa turvallisuusalan työntekijöistä hoitaa tehtävänsä täysin ammattitaitoisesti.

Turvallisuusala ei ole ainoa ala jossa on, ja josta on paljastunut mätämunia. Sote-alan henkilöstössä on ihmisiä jotka ovat tehneet henkirikoksia, jopa työajallaan, ja lääkevarkauksia ym. tapahtuu koko ajan. Poliiseissa on tapauksia, jotka ovat väärinkäyttäneet asemaansa ja valtuuksiaan, jne. Silti koko alaa ja henkilöstöä ei ole leimattu löytyneiden mätämunien vuoksi kokonaan mädäksi.

Jonkinlainen ryhtiliike Avarnilla ja muilla alan toimijoilla joka tapauksessa on edessä, se on selvä.

Juuri näin. Kaikilla aloilla, joissa toimijoina on ihmisiä, on monenlaisia yksilöitä. Esimerkkinä vaikka kirkko ja sen papit. Minulla on ollut kunnia tuntea todellinen hengenmies joka ei koskaan tuominnut ketään, käytti omia rahojaan ja vapaa-aikaansa ihmisten auttamiseen ja teki eläkkeelläkin ollessaan omaa hyväntekeväisyystyötään. Minkäänlainen hyötyminen ei hänelle näyttänyt ikinä olleen ominaista. Päinvastoin hän jätti monesti käyttämättä jonkun oikeutensa jonkun ihmisen hyväksi.
Sitten on ollut hieman kyseenalainen kunnia tuntea pappi joka oli ahne ja joka paikassa tavoitteli omaa etuaan, saaden hyvänä puhujana mm yksinäisiä ikäihmisiä testamenttaamaan omaisuuttaan hänelle. Nämä varallisuuden menivät hänen omaan taskuunsa. Iljettävä tapaus, varsinkin papiksi.

Edellä kuvatun kaltaisia tapauksia on vaikka kuinka paljon.

Eli ei voi mitenkään yleistää mitään ryhmää. Ei mitään.

Lehdissä kuvatun kaltainen järjestyksenvalvojien toiminta vaatii epäsopivien yksilöiden huonojen ominaisuuksien esiin tulemiseksi vakavasti pielessä olevan työkulttuurin.

Kyllä virkamiehissäkin on monenlaisia tapauksia, mutta kunnossa olevan työyhteisön oikeanlainen työkulttuuri ja hyvät tavat ja asenne pitävät vähän huonompiakin puolia omaavat yksilöt varsin hyvin ruodussa.
Ukkonoa
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Pe Joulu 30, 2022 3:57 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Ukkonoa »

Tavallaan käy sääliksi Avarnin toimaria. Suht tuore kaveri ja kovalla kaupallisella taustalla. Ei vain tainnut olla itse ala ja ruohonjuuritaso kovin tuttua hänelle. Nyt sitten kohun keskiössä joutuu setvimään asioita joista (luultavasti) hän ja ylempi johto ei ole tietoisia vaikka kenttäväki ja lähiesimiehet ovat.

Viestintä meni kuitenkin aivan persiilleen, johtuen varmaankin noista em. syistä. Valitettavasti toimenkuvaan ja palkkaukseen kuuluu vastuu näistäkin, joten ainoa oikea siirto olisi erota tehtävistään. Toimarin työ on kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista, hyvään palkkaukseen on syynsä.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2248
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Asiassa ihmetyttää edelleenkin että tapauksissa ei ole itse asianomaiset tehneet rikosilmoitusta kokemansa perusteella vaan näin jälkikäteen median välityksellä sellaisia etsitään.
Muutaman esiin tulleen tapauksen johdosta täällä aika moni kirjoittelee heidän olleen rasisti sadisti natseja vaikka ei tainnut tämänkään tapauksen väkivaltaa kohdannut olla yksikään neekeri tai muu vastaava.
Tämän tyyppisten kirjoittajien vastauksissa paljastuu anarkistinen vasemmistolaisideologia jota ehkä omaa oloaan helpottaakseen on kiva tänne tuutata. He kun kokevat poliiseista lähtien kaikki auktoriteetit pahimmiksi vihollisikseen.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
luzer
Remington Steele
Viestit: 207
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2022 8:35 pm

Re: Järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät, kuljettivat metsään, alistivat ja nöyryyttivät useita uhreja

Viesti Kirjoittaja luzer »

seeker7 kirjoitti: La Joulu 31, 2022 1:26 pm
Merlin kirjoitti: Pe Joulu 30, 2022 9:24 pm Olisi kiva nähdä koko video tuosta "hurjasta" kiinniotosta. Ainahan noi keharit huutaa että ei voi hengittää ja sattuu ja fasisti natsi sun muuta, ja tottakai jalat pitää pitää kiinni. Tuossahan se pääsi lopussa riehumaan eli ei ollut edes kunnolla jalat kiinni ja jos ei voi hengittää niin et pysty huutelemaan noin dramaattisesti. Itselle tulee mieleen perusnisti joka hakee huomiota kun kaverit kuvaa vieressä.
Aivan. Tuo on sitä realismia, jota asiaan perehtymättömät eivät ymmärrä ja siten tulkitsevat koko tilanteen usein väärin.

"Kiinniotto video": peruspaini näyttää maallikon silmissä aina rajummalta, kuin mitä se on. Ja siihen päälle draama-queenin huudot ja räkimiset, niin homma onkin selvä ja medialla taas uudet lööpit. Kiinniotto/hallintaote herättää aina lähes poikkeuksetta äänekkään ja väkivaltaisen vastareaktion. Mitä löysempi hallintaote, sen helpompaa on huutaa ja rimpuilla vastaan. Jos saattuu (liikaa), niin se johtuu siitä, että vastustaa voimakkaasti kiinniottoa/hallintaotetta, näitä kun ei voi tehdä kivuttomasti, ilman, että henkilö suostuu vapaaehtoisesti kiinniotetuksi/hallintaotteisiin.
1. opetetaan että vittumaisella asenteella saadaan tilanne "hallintaan"
2. opetetaan että pienenkin vastarinnan tai vastustuksen ilmetessä käytetään maksimaalista voimaa
3. opetetaan että aina pitää kaasuttaa ja kaasulla tähtäillään myös ympäristöön
4. tehdään järjettömiä järjestyssääntöjä joita ei kukaan normaali ihminen noudata ja joita on mahdotonta valvoa
5. perustellaan kaikki turvallisuudella

ja näin saadaan totalitarismi arkeen

tuolla ketjussa oli aikaisemmin hyvän koulutuksen tai ihan pelkästään järkeä käyttävän vartijan kokemuksia joita toivoisi alalle enemmänkin

terkkuja turun tytölle


edit: btw laskuhumala aiheuttaa enemmän agressioita kuin lievä nousuhumala, joten esimerkiksi asemalla junaa odotellessa tai junassa siemailu olisi turvallisempaa kuin sen kieltäminen väkivallan uhalla
Vastaa Viestiin