Mies puukotti ohikulkijaa niskaan Helsingissä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
BK
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: La Huhti 05, 2008 4:45 am

Viesti Kirjoittaja BK »

Dam Egar kirjoitti:
maffe kirjoitti:On kyllä helvetti jo menoa :x

Ei tässä auta kuin tavallisen tallajaankin taitella joku miekka hihaan,
että uskaltaa lähteä ulos käveleskelemään, ja pää saa pyöriä vainoharhaisesti joka ilmansuuntaan.
Ei haarniska, vaan aloitat jonkun kunnon IP-lajin ja kas, muutaman vuoden harjoiteltuasi voit lainata puukkojunkkarilta keklua, iskeä sen viereiseen visakoivuun pystyyn ja nakella hörhöä turpaan oikein huolella.

TURHA tavallisen kadunmiehen on näiden ongelmakasojen edessä ryhtyä nöyristelemään ja peloissaan matelemaan, stana!
Ei taida IP-lajit kasvattaa silmiä selkään.

Eli jos joku seko-/kusipää keksii ilman ennakkovaroitusta iskeä puukolla takaapäin (tai vaikka kirveellä, kuten siinä metrojutussa) ei ole edes kamppailumestarilla kovin paljoa tehtävissä.


Tietysti sitten pitää alkaa suhtautua jokaiseen vastaantulijaan potentiaalisena uhkana....
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

^ BK, eivätkös itsepuolustuslajit toisaalta opeta myös tarkkailemaan ympäristöä ja huomaamaan uhkaavat tilanteet ajoissa?
Zodiac kirjoitti:Sosialistinen "korttitalo" on alkanut näyttämään luhistumisen merkkejä. Hihhulit jätettään kaduille riehumaan koska kaikki varat käytetään mamujen hoitamiseen ja ties mihin kehitysapuihin.
Minun veikkaukseni on, että hihhulit vain inspiroituvat toisistaan. Kun yksi hihhuli saa runsaasti julkisuutta ja jopa sympatiaa tappamalla viattomia sivullisia, muutkin hihhulit päätyvät samaan ratkaisuun helpommin ja lyhyemmällä harkinnalla.

Uskoisin että 80-luvun nuorien (joihin muuten itsekin lukeudun, tunnustettakoon se nyt tässä samalla :D) vinoonkasvaminen johtuu osittain siitä, että toisin kuin ennen, 80- ja 90-luvuilla alkoi ilmaantumaan kasvattajia, joiden huomaan vanhemmat saattoivat penskansa jättää. Hyvinä esimerkkeinä televisio ja tietokone. Lisäksi matkapuhelin on osoittautunut hirmu käteväksi keksinnöksi: sellaisen kun nakkaa piltin mukaan, ei tarvitse aina olla niin varma siitä missä piltti luuraa, saahan sen kuitenkin aina puhelimella kiinni.

Parasta tässä on, että nyt 2000-luvulla kun minä saan omat lapseni, voin jättää heidät totaalisesti yhteiskunnan huomaan, mitä nyt mikroa pitää välillä käyttää että kakarat saavat epäterveellistä ja lihottavaa valmisruokaa (jotta voivat sitten myöhemmin syyttää kaikesta äärimmäisen harvinaista, minulla ja puolisollani ja meidän vanhemmillamme esiintymätöntä mutta juuri heille periytynyttä synnynnäistä ylilihavuussairautta). Mikäli jälkeläisestäni kasvaa perseilyni, itsekkyyteni, alkoholi- ja mielenterveysongelmieni takia sarjamurhaajia, kukaan ei tule osoittelemaan minua sormella, vaan syyttävät sormet suunnataan tiukasti Arkadian suuntaan. Kuinka kätevää! Nuoruus jatkuu ikuisesti, kun lastenkasvattamisesta ei tarvitse sen kummemmin huolehtia.
abstintti
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Heinä 18, 2008 12:30 pm

Viesti Kirjoittaja abstintti »

Sen verran minun pitää tähä nuori-offtopikiin puuttua, että oottekos tulleet ajatelleeksi että 80-luvulla syntynyt nuori (esim minä) on ollut tosi pikkuinen laman aikaan. Meikä Porissa sillon 90-luvun alussa koulun aloittaneena muistaa kyllä kuinka itku tuli kun ei aapista saanut pitää itse ja harmitti katkokset koulutyössä kun opettajat oli pakkolomalla. Kaikki aikuiset oli muutenkin niin ihmeellisen surumielisiä ja tosi moni vanhempi olikin yhtäkkiä kokonaan kotona eikä töissä.

En edes itse tajunnut vasta kuin vähän aikaa sitten että joo-o se on voinut vaikuttaa aika rankasti vaikka 7-vuotiaaseen kun huolehtivat aikuiset ovatkin masentuneet ja alkaneet dokaamaan, siis ihan joukolla, valtakunnallisesti. Onneksi oma perhe selvisi siitä ajasta jotenkin, mutta Pori tais olla pahiten kärsineitä kaupunkeja, joten kyllä sitä näki joitain tosi surullisia ihmiskohtaloita.
BK
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: La Huhti 05, 2008 4:45 am

Viesti Kirjoittaja BK »

joey kirjoitti:^ BK, eivätkös itsepuolustuslajit toisaalta opeta myös tarkkailemaan ympäristöä ja huomaamaan uhkaavat tilanteet ajoissa?
Niin, kyllä tietystin IP-lajin osaaminen lisää selviytymismahdollisuuksia silloin, kun ei luota taitoihinsa liikaa.

Tunnen monia kavereita, jotka saavat sen puukon helposti pois UHKAAJALTA, mutta ani harva pystyy riisumaan puukottajan varmuudella aseista ottamatta itse osumaa silloin kun hyökkäys on alkanut, eli terä on liikkeessä.
Jansku
Nikke Knakkertton
Viestit: 174
Liittynyt: La Maalis 29, 2008 1:24 pm
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jansku »

Zodiac kirjoitti:Sosialistinen "korttitalo" on alkanut näyttämään luhistumisen merkkejä. Hihhulit jätettään kaduille riehumaan koska kaikki varat käytetään mamujen hoitamiseen ja ties mihin kehitysapuihin.
Mutta jos Suomessa olisi kunnon oikeistodiktatuuri, ei tällaisia ongelmia olisi olemassakaan, vai mitä?

Mitenkäs monta sosialistia maan nykyisessä hallituksessa olikaan?
Avatar
Zodiac
Agentti Scully
Viestit: 674
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac »

Jansku kirjoitti:Mutta jos Suomessa olisi kunnon oikeistodiktatuuri, ei tällaisia ongelmia olisi olemassakaan, vai mitä?

Mitenkäs monta sosialistia maan nykyisessä hallituksessa olikaan?
Ei olisi olemassa tälläisiä ongelmia jos olisi oikeistodiktatuuri. Punamädätyksen satoa on vasta nyt alettu korjaamaan! ei tähän tilanteeseen olla muutamassa vuodessa päädytty.... vai mitä?

Ennen vanhaan oli rangaistussiirtoloita minne kriminaalit lähetettiin... Venäjällä on vielä nykyäänkin rangaistussiirtolat käytössä. Sellaiseen vaan kaikki jatkuvasti rikoksia tehtailevat yksilöt!
Viimeksi muokannut Zodiac, Pe Elo 01, 2008 1:53 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Marjaniemen puukotus:
Vartija puukotti teinipoikaa
1.8.2008 12:55

Uhrin tila oli perjantaina iltapäivällä olosuhteisiin nähden hyvä, kertoo poliisi.

Teinipojan puukotuksesta epäilty mies on ammatiltaan vartija, kertoo rikosylikomisario Juha Rautaheimo Helsingin poliisista.

- Hänelle myönnettiin vartijakortti tämän vuoden helmikuussa. Kun hän sen sai, hänellä ei ollut taustallaan rikkeitä, jotka olisivat estäneet kortin saamisen, Rautaheimo kertoo.

Rautaheimo ei tiedä, mikä miehen toimenkuva oli ja missä hän mahdollisesti työskenteli. Vartijan lupa on nyt väliaikaisesti peruutettu. 19-vuotias epäilty on poliisin suojissa. Epäilty oli teon hetkellä humalassa.

16-vuotiasta poikaa iskettiin perhosveitsellä niskaan keskiviikkoiltana Helsingin Marjaniemessä. Uhrille tuntematon nuorimies juoksi pojan kiinni ja puukotti niin, että veitsi upposi niskaan kahvaa myöten. Poika pääsi kuitenkin omin avuin kotiin, josta hänet vietiin sairaalaan.

- Uhri on edelleen sairaalassa ja asian tutkimista jatketaan. Uhrin tila on olosuhteisiin nähden hyvä. Hän toipuu kyllä, mutta vielä ei ole tietoa, jääkö pysyviä vammoja, Rautaheimo kertoo.
http://www.iltalehti.fi/helsinki/200808 ... 8_hi.shtml
"Yöperho on koteloitunut"
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Tuo vartijan ammatti nyt ei ole mikään ihme. Työkkärihän järjestää niitä vartijakursseja työttömille. Vartijan vaihtoehto on usein varteenotettava, jos ei pääse minnekään opiskelemaan, eikä työpaikkaa mistään löydy. Lisäksi alalle hakeutuu ainakin osittain henkilöitä, jotka nauttivat vallan tunteesta ja pienestä kähinästä. Poikkeuksiakin tokin on.
Paavo Arhinmäki on äijä!
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

loneliness kirjoitti:Tuo vartijan ammatti nyt ei ole mikään ihme.
Ei kyllä olekaan. Etenkin pääkaupunkiseudulla näkee välillä sellaisia tyyppejä vartijahommissa, että ei voi kuin ihmetellä, miten ne ovat selvinneet työhaastattelusta.

Testasin teoriaani miehelläni:
- Arvaa missä ammatissa se sen 16-vuotiaan niskaan puukottanut toimi!
- Noemmätiiä..
- No missä ammatissa toimii pääkaupunkiseudun sekopäisin aines?
- Ai se oli vartija!
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

"Vartijan lupa on nyt väliaikaisesti peruutettu."

No hyvä ettei sentään lopullisesti!
Voi vielä palata hommiin kun ehdollinen tai sakot on hoidettu.
H.P.
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 5:20 pm

Viesti Kirjoittaja H.P. »

No hö. Mihin on tämä maailma menossa, kun KAIKKI hoitajat ovat insuliinisurmaajia, KAIKKI vartijat riehuvat kännipäiten kaupungilla perhosveitsen kanssa, ja poliisitkin ovat huolimattomia liikenteessä kun ajelevat kallioseinämään ja menettävät muistinsa. Kehenkään ei vaan voi enää luottaa..

Varmaan ymmärsitte pointtini? Että ei lähetä ihan noin yleistämään..

Ja eiköhän se ole ihan päivän selvää että kyseinen vartija ei tule sitä lupaansa enää ikinä takaisin saamaan
etsijä
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: Ti Touko 13, 2008 4:50 pm
Paikkakunta: Häme

Viesti Kirjoittaja etsijä »

Kyllikki S kirjoitti:"Vartijan lupa on nyt väliaikaisesti peruutettu."

No hyvä ettei sentään lopullisesti!
Voi vielä palata hommiin kun ehdollinen tai sakot on hoidettu.
Et ole tosissasi? En näköjään enää osaa erottaa sarkasmia tosipuheista.

Helsingissä asuva sukulaismies totesi kun tästä tapauksesta keskusteltiin että ' enempi melkein pelottaa ne vartijat asematunnelissa kuin se muu porukka...'
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

joey kirjoitti:Etenkin pääkaupunkiseudulla näkee välillä sellaisia tyyppejä vartijahommissa, että ei voi kuin ihmetellä, miten ne ovat selvinneet työhaastattelusta.
Alan huono palkkaus ja huutava työvoimapula...
Lehtijuttu kirjoitti:"Rautaheimo ei tiedä, mikä miehen toimenkuva oli ja missä hän mahdollisesti työskenteli."
Eli siis suomeksi sanottuna ko. jannu ei edes välttämättä tehnyt turvallisuusalan duunia, vaan hänellä oli ainoastaan vartijakortti.
Reportterit saa väännettyä noista otsikoista vaan niin raflaavia, kun löytäävät tekijän taustoista edes jotain mielenkiintoista.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Kaikkien kupoli ei vaan kestä ammatteja, joissa on vastuu muista ihmisistä. Tähän nyt ei liity armeija millään tavalla, mutta vertaisin kuitenkin alikersantteja esim. vartijoihin, koska molempiin liittyy usein ensi kertaa nuorella vallantunnetta, jota voi sitten käyttää joko väärin tai oikein. Vartijoiksi yms. tarvittaisiin rauhallisen luonteen omaavia henkilöitä, jotka pystyvät puhumalla suurimman osan tilanteista hoitamaan. On vain pieni ongelma : kuka rauhallinen haluaa vartijaksi jonnekin Kamppiin esim. keskellä yötä palloilemaan?

Järjestetäänkö vartijoille muuten psykologiset testit ennen koulutusta? Pelkän järkkärikortin hankkineille tuskin...
Paavo Arhinmäki on äijä!
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

loneliness kirjoitti:Vartijoiksi yms. tarvittaisiin rauhallisen luonteen omaavia henkilöitä, jotka pystyvät puhumalla suurimman osan tilanteista hoitamaan. On vain pieni ongelma : kuka rauhallinen haluaa vartijaksi jonnekin Kamppiin esim. keskellä yötä palloilemaan?
Monikin... Kaikkien, jotka etsii itselleen vastuullista ja hieman "action" vivahteikasta ammattia, ei tarvitse olla ramboja... Itse asiassa harva on. Useammat väärin alansa valinneet turvallisuusalalla olijat on liian pehmeitä puuttumaan tiettyihin asioihin ja sluibaileevat paikalta pois muina miehinä "sokeana" sen sijaan, että menisivät sekaan ja käyttäisivät liikaa voimaa (mikä siis ei kumpikaan ole hyvä, mutta jälkimmäinen silti parempi kuin edellinen jos tapaus on selkeä ja kyseessä on asiakkaiden turvallisuus/viihtyvyys).
Eli ongelma on mieluummin ne, jotka on alalta hakemassa egollensa tukea, kuin ne, jotka päräyttäävät sekaan sen enempää ajattelematta tivolin sattuessa kohdalle...
Järjestetäänkö vartijoille muuten psykologiset testit ennen koulutusta? Pelkän järkkärikortin hankkineille tuskin...
Noup. Alalla on huutava työvoimapula osaavista tekijöistä... Ja vartija ei ole poliisi.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
Vastaa Viestiin