Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:41 pm Kyllä se on ihan virallinen kanta mitä tuossa kerrottiin ja hyvin tuntui tippuvan KH 22 ennen tätä tapausta Ukrainan itsensäkin mukaan :lol:

Vai yritätkö esittää ettei video ole oikea :mrgreen:
En mää edes vaivaudu kattoon mitään maimunka newsin videoita. Lähde on jääny valheista kiinni niin uskottavuus on täys nolla, väitti se sit mitä hyvänsä.

https://faktabaari.fi/fakta/venalaisen- ... -ole-aito/

Lainausta lyhennetty
-NILS-
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
Avatar
Virdon
Sherlock John Holmes
Viestit: 8136
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Virdon »

sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:23 pm Tapaus on harvinaisen selkeä. Ukraina yritti osua Venäjän ohjukseen joka osui maaliinsa mutta osuikin rakennukseen. :wink:
Tapaus on harvinaisen selkeä. Rakennukset Ukrainassa eivät räjähtelisi ohjuksilla missään tilanteissa jos Venäjä olisi ollut hyökkäämättä. Mutta kun kyse on sotahullusta ja alueita itsenäisiltä valtioilta himoitsevasta terroristivaltiosta, niin nyt vuorostaan Ukrainaa tuhoutuu Venäjän tuhovimmassa.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11388
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

"Meitä ei enää pidetty ihmisinä" – Norjaan loikannut Wagner-komentaja sanoo videolla todistaneensa omien teloituksia

MTV Uutiset
Norjaan loikannut Wagner-komentaja kertoo videolla todistaneensa omien teloituksia – "Meitä ei enää pidetty ihmisinä".

Julkaistu 10 minuuttia sitten

Wagnerissa komentajana toiminut Andrei Medvedev hakee turvapaikkaa Norjasta. Hän väittää todistaneensa, kuinka palkkasotilaat tappoivat omiaan Ukrainassa.

Taskulamput valaisevat henkensä edestä juoksevan miehen selkää samalla kun luodit viuhuvat läheltä ja haukkuvat koirat lähestyvät. Valkoinen aamutakki luo kontrastin yön pimeyteen.

Jäätyneen vesistön ylityksen jälkeen edessä on piikkilanka-aita, jonka jälkeen Venäjä muuttuu Norjaksi. Kännykästä on jo tätä ennen päästy eroon.

Esteen onnistuneen läpäisyn jälkeen yön pimeydessä kuuluu kolkutus tuntemattoman talon ovelta ja pyyntö saada ilmoittautua poliisille.

Näin pakomatkaansa on kuvaillut 26-vuotias Andrei Medvedev. Medvedev ei ole kuka tahansa venäläinen, vaan Ukrainassa taistellut venäläisen Wagner-nimisen palkka-armeijan entinen komentaja.

6. heinäkuuta Medvedev allekirjoitti sopimuksen Wagnerin kanssa ja lähti Ukrainaan. 13. tammikuuta hän loikkasi Norjaan. Mies pidätettiin perjantain vastaisena yönä epäiltynä laittomasta rajan ylityksestä.

"Meitä ei enää pidetty ihmisinä"


"Rauha"-lempinimellä tunnettu Medvedev on antanut haastattelun venäläiselle Gulagu.netille. Kyseinen, sunnuntaina julkaistu, haastattelu löytyy tämän jutun alussa olevalta videolta.

Gulagu.net on venäläisen ihmisoikeusaktivisti Vladimir Osetshkinin ylläpitämä sivusto, joka on pyrkinyt auttamaan Venäjällä olevia vankeja.

Medvedev kertoo toimineensa 7. rynnäkköjoukkueessa, 4. joukkueessa, jossa hänestä tuli 1. ryhmän komentaja. Elokuussa joukkueeseen tuotiin Venäjältä vankeja palvelemaan armeijaan.

– Yleisesti ottaen heidän asenteensa (meitä kohtaan) muuttui vankien saapuessa. Meitä ei enää pidetty ihmisinä.

Medvedevin mukaan Wagner muutti hänen sopimustaan yksipuolisesti: ensin sitä jatkettiin kuudella, sitten kahdeksalla kuukaudella.

– Sen jälkeen lähdin ilman lupaa, koska en pitänyt siitä, mitä siellä alkoi tapahtua. Nimittäin se, että vankien saapumisen jälkeen tapahtui outoja asioita: omat joukkomme ja Wagnerin turvallisuusupseerit tappoivat vankeja. Komentajamme antoivat typeriä käskyjä.

Kymmenen omaa ihmistä ammuttiin pelotteeksi

Luotettavana pidetyn venäläissivusto The Insiderin mukaan Medvedev oli Wagner-ryhmään värvätyn entisen rikollisen, 55-vuotiaan Jevgeni Nuzhinin, komentaja Ukrainassa. Nuzhinin on kerrottu antautuneen Ukrainan joukoille syyskuussa, ja tämän jälkeen hän kertoi julkisesti vastustavansa sotaa.

Ukrainan ja Venäjän vaihtaessa vankeja Nuzhin palautettiin Venäjälle. Marraskuussa julkaistulla videolla ilmeisesti kyseinen mies tapettiin hakkaamalla häntä lekalla päähän.

Videolta on nähtävissä, kuinka armeijan vaatteisiin pukeutunut henkilö lyö miestä lekalla päähän ja hän putoaa makaamaan maahan. Henkilö lyö miestä vielä uudestaan pään alueelle.

Videolla surmansa saava mies kertoo videon alussa olevansa Jevgeni Nuzhin, mutta MTV Uutiset ei ole pystynyt vahvistamaan videon aitoutta riippumattomista lähteistä.

Medvedev väittää jutun alussa olevalla videolla tietävänsä, että kymmenen Wagnerin omaa ihmistä ammuttiin harjoitusalueella juuri joukkoihin saapuneiden vankien edessä.

– Se tehtiin pelotteeksi: "He ovat pettureita, he kieltäytyvät (taistelemasta) – katsokaa, mitä heille tapahtuu".

Lisäksi hän sanoo tietävänsä varmasti kolmesta tapauksesta, joissa sairaalasta haavoittumisen jälkeen pakoa yrittäneet vangit ammuttiin kuoliaaksi.

Ei ole puhunut teoista ukrainalaisia kohtaan

Medvedev pitää onnistunutta pakoaan ihmeenä. Hän piileskeli muutaman kuukauden ennen saapumistaan Norjaan.

Medvedevin mukaan häntä jahtasivat Wagnerin lisäksi sen perustaja Jevgeni Prigozhin ja "hänen jenginsä", Venäjän FSB ja sisäministeriön rikostutkintaosasto.

– Olin vaarassa jäädä kiinni, tulla tapetuksi, ammutuksi tai pahempaa.

Medvedevin kertoo pelkäävänsä "tuskallista kuolemaa".

– Mitä he tekevät? He tappavat. Olen heille pelkkä puhuva pää. 

Medvedev ei ole puhunut Wagnerin ukrainalaisiin kohdistamista julmuuksista tai sotarikoksista, joista ryhmää on syytetty. Viime päivinä Wagnerin palkkasotilaat ovat olleet keskeisessä asemassa verisissä taisteluissa Soledarin kaupungista Ukrainassa.

Wagnerin johtaja on väittänyt Medvedevin pahoinpidelleen vankeja ja sanonut miehen olevan erittäin vaarallinen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mei ... #gs.mwg398

Hyi. Yöllä ilmestyy Wagner komentaja koputtelemaan ovelle.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

damfin kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:56 pm
sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:26 pm KH 22 on täysin pudotettavissa S 300 ohjuksella ja ennen tätä tapausta Ukrainakin oli tämän myöntänyt. :lol:
Etkö ole tietoinen että S-300 järjestelmistä on useita versioita, Ukrainalla on käytössä 3 eri tyyppiä S-300P sarjasta joilla ei pysty torjumaan Kh-22 ohjusta.
On olemassa myös S-300V sarja joilla voi pystyä torjumaan Kh-22 ohjuksen, tätä sarjaa Ukrainalla ei siis ole käytettävissään.

Toki venäläisten on helppo pitää ihmisiä tyhminä ja kertoa että kyllä S-300 kykenee torjumaan Kh-22 ohjuksen, eihän heidän edes tarvitse valehdella kun jättävät vain sen V kirjaimen pois väitteestään.

Joku supikoiran näköinen haisunäätä tuon voi sitten uskoakin kun ei ymmärrä että Ukrainalla on käytössään vain tuota S-300P sarjaa.
Kyllä sieltä Ukrainan armeijan tilastoista löytyi dataa KH 22 tiputuksista vaikkakin tämänn tapauksen jälkeen kiirehtivätkin sitten selittämään että kyseessä on ollut erehdys :lol: :lol: :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

URSA kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 8:09 pm Vanha uutinen, tämä ei ole mitään salaista tietoa.
Venäjä hankkimassa yliääniohjuksia Iranilta – Martti J. Kari: ”Hyvin hankala torjua”

Ukrainalla ei ole tällä hetkellä kykyä torjua hyvin tarkkoja ballistisia ohjuksia, joita Venäjä on ostamassa Iranilta.

Maanantai 14.11.2022

Venäjän saadessa uusia erittäin tarkkoja yliääniohjuksia Iranilta, tarvitsee Ukraina ohjuspuolustusjärjestelmiä, joita se ei ole pyynnöistä huolimatta saanut länsimailta.

Karin mukaan uusi suuri huoli Ukrainan kannalta ovat myös tiedot, että Venäjä on ostamassa ballistisia ohjuksia Iranilta. Uudet iranilaisohjukset ovat huomattavasti tarkempia kuin venäläisten nyt Kiovaan ampumat vanhat ohjukset.

Kari kertoo, että Venäjä on hankkimassa Iranilta lyhyen kantaman ballistisia Fateh-110-ohjuksia ja sen parannettua versiota nimeltä Zolfaghar. Fatehin kantama on tyypistä riippuen noin 300 kilometriä, ja vuonna 2017 palveluskäyttöön tulleen Zolfagharin kantama peräti 700 kilometriä. Zolfagharin taistelulataus on lähes 600 kiloa räjähdettä. Ohjukset voidaan ampua esimerkiksi pääkaupunki Kiovaan kaukaa Venäjältä.

Ohjusten torjuntaa vaikeuttaa se, että ne ovat ballistisia yliääniohjuksia. Ohjus laukaistaan korkealle kiertoradalle, mistä se putoaa suurella nopeudella tarkasti kohteeseensa.

– Niitä on hyvin hankala torjua. Ne ovat tosi tarkkoja. Puhutaan viiden metrin tarkkuudesta. Nyt Venäjä ampuu Kiovaan ohjuksia jotka on aika epätarkkoja, Kari sanoo.

Hän kertoo, että uusien asejärjestelmien käyttöönotossa kestää kuitenkin jonkin aikaa, joten Venäjän saadessa yliääniohjuksia, menee vielä useita viikkoja, ennen kuin ne ovat käytössä.

Ukrainalta ei löydy tällä hetkellä järjestelmää, jolla se pystyisi hyvin torjumaan ballistisia ohjuksia. Se on kyllä pyytänyt lännestä torjuntajärjestelmiä, mutta Yhdysvallat ei ole vielä tähän mennessä suostunut niitä toimittamaan.

Karin mukaan on selvää, että mikäli Venäjä saa iranilaisohjukset käyttöönsä ja Ukraina ei tule saamaan ballististen ohjusten torjuntaan soveltuvia asejärjestelmiä, pystyy Venäjä iskemään vielä paljon tarkemmin Ukrainan kaupunkien sähkön- ja lämmöntuotanto- ja jakelujärjestelmiin.

Hän toteaa, että juuri käytävät Yhdysvaltain välivaalit saattavat ratkaista aseavun suuntaa.

– Jos republikaanit voittavat, niin aseapu ei varmaan ainakaan kasva.

Hän pitää myös mahdollisena, että lännessä kuitenkin lopulta ymmärretään Ukrainan tarve saada parempia järjestelmiä. Näin kävi esimerkiksi Himars-raketinheitinten kohdalla, joiden on arvioitu kääntäneen asetelmia ratkaisevasti Ukrainan eduksi.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3c4 ... 2c67ca8027
Niin kyllähän Venäjällä niitä yliääni ohjuksia on ihan omasta takaa kylläkin ja niihin ei sitten modernitkaan ilmatorjunnat auta. Kerran käytetty tämän konfliktin aikana :wink:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

OnyxPhoenix kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 8:15 pm
damfin kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:56 pm
sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:26 pm KH 22 on täysin pudotettavissa S 300 ohjuksella ja ennen tätä tapausta Ukrainakin oli tämän myöntänyt. :lol:
Etkö ole tietoinen että S-300 järjestelmistä on useita versioita, Ukrainalla on käytössä 3 eri tyyppiä S-300P sarjasta joilla ei pysty torjumaan Kh-22 ohjusta.
On olemassa myös S-300V sarja joilla voi pystyä torjumaan Kh-22 ohjuksen, tätä sarjaa Ukrainalla ei siis ole käytettävissään.

Toki venäläisten on helppo pitää ihmisiä tyhminä ja kertoa että kyllä S-300 kykenee torjumaan Kh-22 ohjuksen, eihän heidän edes tarvitse valehdella kun jättävät vain sen V kirjaimen pois väitteestään.

Joku supikoiran näköinen haisunäätä tuon voi sitten uskoakin kun ei ymmärrä että Ukrainalla on käytössään vain tuota S-300P sarjaa.
Ja vaikka jokin IT-järjestelmä kykenisikin torjumaan Kh-22:n tietyissä tilanteissa, niin eihän mikään IT-järjestelmä ole lähellekään 100%:nen. Kokoajanhan Ukrainaan osuu ryssän ohjuksia ja hitaasti horisontaalisti lentäviä Kalibreitakin vaikka kaikenlaista myös uudempaa länsimaista ilmatorjuntaa (NASAMS) on jo käytössä.

Dnipron tapauksessa ryssän ohjus oli täysin toimintakykyinen ja tuli ohjuksen normaalin toiminnan mukaisesti jyrkässä kulmassa kohteeseen, eikä Ukrainan ilmatorjuntaohjuksesta tässä tapauksessa ole pienintäkään audio tai visuaalista merkkiä.
On vain räjähtänyt rakennus kaukana Venäjän ohjuksen osumapaikasta. Näinhän se on ettei videota vielä ole löytynyt siitä mikä rakennukseen osui. Kuten arvasin niin tästä riittää vääntöä NAFO trolleilla vähäksi aikaa :lol:

Zelenskyi kyllä juuri äsken sovelsi käyttöönsä uudet lakipykälät jotka sanelevat sen mitä Ukrainassa saa julkaista elikkä hallinnon hyväksymät mediatuotannot. :wink:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
jhou
Perry Mason
Viestit: 3842
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

OnyxPhoenix kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:30 pm
sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:26 pm Ei selkeästä tapahtumasta tarvitse koittaa tehdä liian monimutkaista. Riittää kun katselee todistusaineiston.

KH 22 on täysin pudotettavissa S 300 ohjuksella ja ennen tätä tapausta Ukrainakin oli tämän myöntänyt. :lol:
Niin, mistään IT-ohjuksesta ei näy pienintäkään merkkiä missään videolla eikä edes äänen osalta.
Videolla näkyy kuinka tonnin merimaaliohjus osuu kerrostalokompleksiin ja levittää tuhoa ympäristöönsä.

Niinkumä sanoin, hauska seurata tätä sätkimistä. Jutut muuttuu koko ajan, mutta punainen lanka on aina se, että Dnieproon ohjuksia ampuva Venäjä ei ole missään vastuussa. Tämän Venäjän sotarikoksen himmaaminen on nyt selkeästi korkealla prioriteetilla venäjämielisten työlistalla.

Siinä videolla vilahtaa selkeästi vakuutustarkastaja. Ehkä se oli juuri kytkemässä siellä kaasuja, kun ihan vaan ylilentomatkalla ollut Venäjän rauhanohjus törmäsi jonkun ilkeän natsimukulan ritsalla ampumaan kiveen ja putosi talon toiseen kerrokseen ajetun Himarsin päälle. Ja jos tämä tapahtumainkulku vaikuttaa jotenkin epäuskottavalta, niin se on vain todiste siitä, että molemmat osapuolet valehtelevat. :mrgreen:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

Vili S Pertti kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:37 pm
sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 1:35 am Tuossa vielä yhdestä kuvakulmasta Dniepron räjähdys .

https://www.itemfix.com/v?t=i952o3
Video of missile strike in Ukrainian city Dnipro

Leimahdus viittaa kaasuräjähdykseen.
Tässä ylempänä linkattuna video, minkä alussa näkyy ihan selkeästi yhden ohjuksen pystysuora alastulo. Normi lentorata KH-22 ohjukselle. Ei näy eikä kuulu it-ohjusta eikä myöskään kaasuräjähdystä.
Ohessa vielä kuvakaappaus videon alusta, jossa KH-22 tulee lähes pystysuoraan alas. Ei näy eikä kuulu muuta. Mikäli ryssien ohjukseen olisi osunut it-ohjus, se ei tulisi enää tuossa kulmassa alas. Nyt on vaan käynyt niin, että videon alkuperäinen linkkaaja ei ole taaskaan hoksannut kattoa tarkemmin, että mitä linkkaa :lol:

Screenshot_20230117_204540_Firefox.jpg
Screenshot_20230117_204540_Firefox.jpg (110.79 KiB) Katsottu 161 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 9:39 pm
OnyxPhoenix kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 8:15 pm
damfin kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:56 pm

Etkö ole tietoinen että S-300 järjestelmistä on useita versioita, Ukrainalla on käytössä 3 eri tyyppiä S-300P sarjasta joilla ei pysty torjumaan Kh-22 ohjusta.
On olemassa myös S-300V sarja joilla voi pystyä torjumaan Kh-22 ohjuksen, tätä sarjaa Ukrainalla ei siis ole käytettävissään.

Toki venäläisten on helppo pitää ihmisiä tyhminä ja kertoa että kyllä S-300 kykenee torjumaan Kh-22 ohjuksen, eihän heidän edes tarvitse valehdella kun jättävät vain sen V kirjaimen pois väitteestään.

Joku supikoiran näköinen haisunäätä tuon voi sitten uskoakin kun ei ymmärrä että Ukrainalla on käytössään vain tuota S-300P sarjaa.
Ja vaikka jokin IT-järjestelmä kykenisikin torjumaan Kh-22:n tietyissä tilanteissa, niin eihän mikään IT-järjestelmä ole lähellekään 100%:nen. Kokoajanhan Ukrainaan osuu ryssän ohjuksia ja hitaasti horisontaalisti lentäviä Kalibreitakin vaikka kaikenlaista myös uudempaa länsimaista ilmatorjuntaa (NASAMS) on jo käytössä.

Dnipron tapauksessa ryssän ohjus oli täysin toimintakykyinen ja tuli ohjuksen normaalin toiminnan mukaisesti jyrkässä kulmassa kohteeseen, eikä Ukrainan ilmatorjuntaohjuksesta tässä tapauksessa ole pienintäkään audio tai visuaalista merkkiä.
On vain räjähtänyt rakennus kaukana Venäjän ohjuksen osumapaikasta. Näinhän se on ettei videota vielä ole löytynyt siitä mikä rakennukseen osui. Kuten arvasin niin tästä riittää vääntöä NAFO trolleilla vähäksi aikaa :lol:

Zelenskyi kyllä juuri äsken sovelsi käyttöönsä uudet lakipykälät jotka sanelevat sen mitä Ukrainassa saa julkaista elikkä hallinnon hyväksymät mediatuotannot. :wink:
Ei sulla kuvaa sattuisi olla ohjuksen osumapaikasta :mrgreen:
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Laitetaan nyt ne faktat tähän mitä tiedetään vielä kertaalleen kun niin kovasti rimpuillaan massamedian version mukana eräiden toimesta:lol:



Siitä näkee paikat minne ohjus tippui ja minne Ukrainan ilmatorjunnan rippeet tippuivat.
Viimeksi muokannut sikakoira, Ti Tammi 17, 2023 10:06 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

Vili S Pertti kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 9:55 pm
sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 9:39 pm
OnyxPhoenix kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 8:15 pm
Ja vaikka jokin IT-järjestelmä kykenisikin torjumaan Kh-22:n tietyissä tilanteissa, niin eihän mikään IT-järjestelmä ole lähellekään 100%:nen. Kokoajanhan Ukrainaan osuu ryssän ohjuksia ja hitaasti horisontaalisti lentäviä Kalibreitakin vaikka kaikenlaista myös uudempaa länsimaista ilmatorjuntaa (NASAMS) on jo käytössä.

Dnipron tapauksessa ryssän ohjus oli täysin toimintakykyinen ja tuli ohjuksen normaalin toiminnan mukaisesti jyrkässä kulmassa kohteeseen, eikä Ukrainan ilmatorjuntaohjuksesta tässä tapauksessa ole pienintäkään audio tai visuaalista merkkiä.
On vain räjähtänyt rakennus kaukana Venäjän ohjuksen osumapaikasta. Näinhän se on ettei videota vielä ole löytynyt siitä mikä rakennukseen osui. Kuten arvasin niin tästä riittää vääntöä NAFO trolleilla vähäksi aikaa :lol:

Zelenskyi kyllä juuri äsken sovelsi käyttöönsä uudet lakipykälät jotka sanelevat sen mitä Ukrainassa saa julkaista elikkä hallinnon hyväksymät mediatuotannot. :wink:
Ei sulla kuvaa sattuisi olla ohjuksen osumapaikasta :mrgreen:
Mulla sattuu olla parikin eri kuvaa. Ohjus näyttää osuneen kerrostaloon.
6597327.jpg
6597327.jpg (148.61 KiB) Katsottu 315 kertaa
06f4fd06-9728-5bd8-874c-aebcbb401c75.jpg
06f4fd06-9728-5bd8-874c-aebcbb401c75.jpg (358.4 KiB) Katsottu 315 kertaa
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 9:57 pm Laitetaan nyt ne faktat tähän mitä tiedetään vielä kertaalleen kun niin kovasti rimpuillaan massamedian version mukana eräiden toimesta:lol:
Höpöhöpö, katso nyt vaan se linkkaamasi video :mrgreen: Syy, miksi ryssät yrittää tästä kiemurrella on se normiryssää järkevämpien venäläisten ihmettely, että miksi kalliit ohjukset tuhlataan siviilien asuttamiin kerrostaloihin, kun niillä pitäisi tuhota Himarsit ja Ukrainan armeijan komentopaikat, ammusvarastot etc.
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5349
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

Tuo sikken "War on fakes" on kyllä niin tuubaa kuin olla voin. Tässähän tuo Kh-22:n aiheuttama välähdys näkyy kummassakin videossa, ja sen nimenomaan aiheuttaa Kh-22:n osuminen kerrostaloon kuten ensimmäisestä videosta voi todeta. Sikke (ja ryssät) kehitti että välähdys olisi "kaasuräjähdys" kun ei ensin puusilmänä nähnyt ohjusta, vaikka kaasu ei noin räjähdä muutenkaan. Mitään toista räjähdystä ei kuulu.


Viimeksi muokannut OnyxPhoenix, Ti Tammi 17, 2023 10:27 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
No tuo alempi video o ihan kertova kun siinä näkyy tuo välähdys ja kestää kolmisen sekuntia kun kuuluu räjähdys. :wink:

Siinä kolmannessa videossa se näkyy minne ohjus tippuu elikkä aivan toiselle puolelle rakennusta joka nyt sortui :wink:

Tuhot ovat ihan tyypillisen kaasuräjähdyksen tuotoksia joita Ukrainassa on kyllä nähty ennenkin. Kyseinen rakennus nimenomaan on kaasulämmitteinen ja sijaitsee kaasunjakelukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Tuosta esimerkkikuvaa Ukrainasta aikaisemmilta vuosilta

Kuva
Viimeksi muokannut sikakoira, Ti Tammi 17, 2023 10:32 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

sikakoira kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 10:25 pm ^
No tuo alempi video o ihan kertova kun siinä näkyy tuo välähdys ja kestää kolmisen sekuntia kun kuuluu räjähdys. :wink:
Perusfysiikkaa :mrgreen:
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
Vastaa Viestiin