Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä 6.5.2023 - 14 vuotta vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Still love »

Käyttäjätunnus kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 11:53 pm
Still love kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 11:30 pm
Kalinka Holmes kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 7:20 pm Tämä lie tuo toisen pidätetyn aiempi Kuusamo-juttu. En löytänyt aiheesta täältä ketjua enkä kopioi uutista tähän, kun ei ole kovin informatiivinen:

https://www.kaleva.fi/oululaiskaksikko- ... la/1790342
Tämä juttu kyseessä toisen pidätetyn aiemmilta vuosilta.

Jos se Iltiksen tänne aiemmin linkattu juttu pitää sisällöltään täysin paikkansa, ettei toinen pidätetty ole koskaan lusinut, Kurtti ei ole toinen pidätetty mies senkään takia, että on 2016 saanut huumaus- ja ampuma-aserikoksista 3v 4kk ehdotonta. Tuo tosin hovissa annostelu. En ainakaan löytänyt tietoa, että olisi vielä korkeimpaan oikeuteen edetty, ja tuomio muuttunut siellä ehdolliseksi.
Mutta miten se Kurtti edes tähän liittyy!? 😂
Missä välissä ja millä perusteella Kurtti on tähän illan kulkuun osallistunut?
Esimerkiksi ketjun tämän illan yhteen väittämään, että Kurtti on pidätetty jo Välivainiolla, päästetty välillä vapaaksi ja pidätetty tänään uudelleen Karhu-ryhmän saattueessa.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Collie »

Skloddi kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 12:07 am Jotain poikkeuksellista tässä tapauksessa taitaa olla, kun yllättäen ketjussa on useampikin aivan tuore nicci kovin aktiivisesti kommentoimassa yhtä jos toista. Tai sitten siellä on yksi uusi utelias useammalla nicillä, mutta niin tai näin, en muista tällaista kuin jossain poikkeustapauksissa.
Jos on suomalainen epäilty tekijä, se näyttäisi aiheuttavan erityisen ketjun räjähtämisen ja uusien niccien ilmestymisen kommenttien ja kiinnostuksen osalta. Jotkut kirjoittajat tosin yrittävät toistuvasti väittää ettei näin olisi ja että suomalaisten epäiltyjen ketjut olisivat 'hiljaisia.' Näin ei tietenkään ole ja jokainen voi asian tarkistaa katsomalla monikymmensivuisia aktiivisimpia viestiketjuja ja keitä niissä on epäiltyinä.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Knoppi1
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Huhti 05, 2021 7:54 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Knoppi1 »

JohanPomppas kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 11:56 pm
Knoppi1 kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 11:33 pm
JohanPomppas kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 10:58 pm

Niin, no eikös sitten kannata vetää vilttiä tiukemmalle, kääntää kylkeä ja unohtaa koko saitti... 97% täällä yleensäkin on roskaa, mutta jos ei homma kiinnostaisi, tuskin sinäkään täällä olisit tuomitsemassa. Mulle on ihan fine, jos mä tulen olemaan väärässä, se on voi-voi:) Ei vaan saa päästää juttuja "ihon alle". Ei saa provosoitua, jos provosoidaan niinsanotusti:)

Ja sitten niille, jotka marisee, että omaiset pahoittaa mielensä. Ei kai kukaan tätä miellä miksikään vertaistukiryhmäksi. Eiköhän omaisilla ole jotain muuta tekemistä kuin roikkua murha.infossa. Tää on mielensäpahoittajille väärä paikka. Pitääkö baareissa myydä vain pilsneriä, siltä varalta, että alkoholisti astuu ovesta sisään?

Mut tsemppiä... Totuus valkenee vielä jonain päivänä.
Tottakai tää juttu itseä kiinnostaa niinku muutkin rikokset mitä täällä puidaan, siksihän koko minfoa luen. En mä täältä kuitenkaan halua jotain ala-arvoisia satuja lueskella, joita jotkut omasta päästään keksii. Se ei käsittääkseni ole koko minfon tarkoituskaan, että otetaan joku oikea rikos ja oikeat henkilöt ja niiden ympärille aletaan keksiä itse jotain todella typeriä satuja. Sivukaupalla jotain aivan vajaaälyistä lässytystä.

On "aivan vajaaälyistä lässytystä" myös rakentaa kolmiodraama, josta ei ole mitään todisteita, ei mitään faktaa. Se on sivan yhtä tasokas dilemma kuin mikä tahansa täällä ollut teoria. Ero perustuu huhuun, jonka naapuri heittää. Joku kertoo ihan veen faktana, että oli niillä vispiläkauppaa, prostituutiojono. Sitten kolmiodraaman kannattajat ei usko, vaikka joku verraten läheltä sanoo "ne oli yhdessä kotona". "Eiii ollu... kun siellä oli Raineri pöksyt kintuissa". VOI OLLA, mutta ihan yhtä todennäköistä on veeksi mennyt velkojen perintä, ja "väärään osoitteeseen eskaloitunut vahinkolaukaus + lopun ketjureaktio). Ei sulle jää paljon luettavaa, jos kaikki muu paitsi sun oma totuus raakataan pois. Sä näet sen Kalevassakin:) Ja FB on poissulkukriteeri. Kun tuolla puhutaan, että esim. "Kasper" tuo "kolmas mies", on tullut paikalle Esan kanssa, niin ei pidä paikkaansa, koska hän on Rainerin tuttu, ja Rainer on hänen tuttunsa. Sillä poissuljetaan mahdollisuuksia. Liian moni mielensäpahoittajista hyppää kyytiin "sivulta 26", eikä ole luettu koko ketjua, että olis näkemys siitä mistä "todennäköisyydet" muodostuu. Ei mun tuu yhtään nistiä ikävä, oli syy mikä tahansa. Raha / ahneus, rakkaus / mustasukkaisuus, kunnia on ne syyt millä niitä murhia tehdään. Tässä keisissä se lienee raha. Onhan se tietysti tylsempi ja vähemmän sykähdyttävä stoori. Pelkkä velka, ei sukkanauhoja, ei intohimoa ja räjähtävää pahuutta. Ykskään näistä tässä ketjussa esiintyneistä henkilöistä, ei ole tullut mainittua ilman aiempaa "kyseenalaista historiaansa", ilman omia ns kolttosiaan, paitsi ehkä Esan "vanhempien kotipiha":)
aumari
Axel Foley
Viestit: 2008
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Millavaan kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 8:38 pm Niin siis onko tässä tapauksessa nyt kolme uhria ja jos niin kuka se kolmas on ja missä?
Esaa epäillään kahdesta taposta, jospa myös talosta kiinniotettua epäillään Annan taposta ja nyt selvitellään kumpi oikeasti tappoi Annan. Esan epäillään tappaneen Rainerin. Uhreja on vain 2, Anna ja Rainer. Oliko niin, että vangitsemisesta päätetään keskiviikkona. Eli siis tänään?
aumari
Axel Foley
Viestit: 2008
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja aumari »

käärijä kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 8:36 pm Tarina alkaa siitä, kun Esa löytää Annan salakätköstä huumeita ja anabolisia steroideja. Tämä paljastus aiheuttaa suuren riidan pariskunnan välille, ja heidän suhteensa alkaa rakoilla entisestään.

Eräänä päivänä Rainer kertoo Esalle, että hän tuntee henkilön, joka voi auttaa heitä saamaan puhtaita huumeita ja steroideja. Esa ja Anna ovat epäröiviä, mutta Rainer vakuuttaa heille, että Herra X on luotettava ja tietää mitä tekee. He päättävät kokeilla hänen palveluitaan.

Herra X ilmestyy heidän ovelle ja antaa heille huumeita ja steroideja. Aluksi kaikki näyttää olevan hyvin, mutta pian he huomaavat, että jotain on vialla. Annalla on outoja oireita, ja hän alkaa käyttäytyä arvaamattomasti. Esa ja Rainer alkavat epäillä, että huumeissa ja steroideissa on jotain vialla.

Eräänä päivänä kun Esa on poissa kotoa, Anna ja Rainer päättävät ottaa selvää Herra X:stä. He löytävät hänen asuntonsa ja murtautuvat sisään. He löytävät todisteita siitä, että Herra X on sekoittanut huumeisiin muita aineita. He ovat järkyttyneitä ja päättävät jättää hänet. Mutta ennen kuin he voivat poistua, Herra X ilmestyy paikalle ja tilanne kärjistyy.

Herra X ottaa aseen esiin ja alkaa ampua kohti Annaa ja Raineria. Esa palaa kotiin ja kuulee laukaukset. Hän löytää Anna ja Rainerin maassa verissä päin. Herra X on paennut paikalta.

Esa on raivoissaan ja päättää kostaa. Hän lähtee etsimään Herra X:ää. Lopulta hän löytää hänet, ja heidän välilleen syntyy kova kamppailu. Lopulta Herra X kaatuu maahan ja Esa ampuu häntä. Hän ymmärtää, että hänen kostonsa oli turha ja että huumeiden käyttö ja anaboliset steroidit johtivat tähän traagiseen loppuun.
Olipa satu! Ei voi edes spekuksi sanoa.
Koppakuoriainen
Remington Steele
Viestit: 208
Liittynyt: La Elo 01, 2015 2:41 am

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Koppakuoriainen »

Kai se olisi vielä annettujen tietojen valossa mahdollista, että Esa olisi ollut Annan ja Kasperin kanssa Esan talossa, jonne Rainer on kiihdyksissään ravintolasta pyssyn kanssa suunnannut. Tämän jälkeen Rainer olisi talolla ampunut riidan seurauksena Annan, Esa olisi riistänyt Rainerilta aseen ja ampunut sillä pihalle paenneen Rainerin. Sitten Esa olisi ottanut hatkat, koska hän oli juuri ampunut miehen ja hänellä oli hallussa ase, jolla myös Anna ammuttiin. Kasper olisi sitten jäänyt taloon hallussaan joko oma tai Esalle kuuluva ase. Ja tästä olisi sitten saatu aikaan epäillyt rikosnimikkeet näille herroille.
MURHA.INFO - Suomen johtava rikosaiheinen avohoitoportaali
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1386
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

AhruMSahruM kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 12:25 am
JohanPomppas kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 12:14 am
Eikö sinua enemmän huoleta, että jos kaveripiirissäsi on tälläista porukkaa, joka ampuu vaimojaan, vetää horkkaa ja douppia ja ammuskelee muutenkin menemään, että joudut näiden takia kivitaloon? Ei normaaleilla ihmisillä ole näitä sinun huoliasi.
Sanoinko jossain, että mua huolestuttaa tai että mun kaverilistoilla on tällaisia tyyppejä, saati että edes olen facebookissa? Totesin vaan, että olispa varmaan kiva ylläri löytää itsensä tällaisista vajaaälyisistä "spekulaatioista" miten kaikki kävikään, jos sattuis olemaan joku hyvänpäivän tuttu, ex luokkakaveri jne. kaverilistoilla tai kaverin kaverina ja "ihan varmana" joku "tietäisi" että liittyy johonkin tappo -juttuun, kun "kuuli" jostain mutkan kautta ja "se on sen kaverin kaveri facebookissa"... Mä olen ainoastaan kritisoinut tässä näitä ylipäänsä kovin "lennokkaita" "spekulaatioita", mitä jotkut kirjoittelee ja vetää selvästi ihan omasta hatustaan jotain kummia skenaarioita, vaikkei mikään uutisoitu fakta sellaiseen viittaa. :lol:
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1386
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Knoppi1 kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 1:06 am
JohanPomppas kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 11:56 pm
Knoppi1 kirjoitti: Ti Touko 09, 2023 11:33 pm
Mähän nimenomaan olen lukenut joka vitun sivun ja siitä syystähän mua vituttaa nämä typerät teoriat, missä akkansa tappanut tyyppi onkin jotenkin viaton ja suorastaan sankari. Mä en edes ole sitä parisuhdedraamaakaan tuonut koko "keskusteluun" enkä oikeastaan usko sitä, mutta onhan se tosi usein ollut syynä emännän tappamiseen, se mustasukkaisuus - joko aiheellinen eli emäntä petti, tai sitten aiheeton, kun kuvitellaan emännän pettävän vaikkei pettänytkään. Itse edelleen pidän todennäköisenä päihdehuuruista viikonlopun viettoa ja typerän riidan eskaloitumista. Velat voisi muuten olla syy, mutta siihen ei vaan sovi, miksi ampui vaimonsa... Tää nyt kuitenkaan sen kummempi juttu varmastikaan ole, kuin lukuisat muutkaan samankaltaiset ja niissä syynä ollut yleensä nuppi sekaisin riehuminen tai mustasukkaisuus, eli eiköhän tänkin taustalta joku ihan "tavallinen" syy löydy.


No en taida enää tätä paskanjauhantaa viitsiä seurata, saati itse ketjua pidentää turhilla vastauksilla ja vänkäämisellä. :roll:
AhruMSahruM
Nikke Knakkertton
Viestit: 161
Liittynyt: Su Touko 07, 2023 4:08 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja AhruMSahruM »

JohanPomppas kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 2:16 am Sanoinko jossain, että mua huolestuttaa tai että mun kaverilistoilla on tällaisia tyyppejä, saati että edes olen facebookissa? Totesin vaan, että olispa varmaan kiva ylläri löytää itsensä tällaisista vajaaälyisistä "spekulaatioista" miten kaikki kävikään, jos sattuis olemaan joku hyvänpäivän tuttu, ex luokkakaveri jne. kaverilistoilla tai kaverin kaverina ja "ihan varmana" joku "tietäisi" että liittyy johonkin tappo -juttuun, kun "kuuli" jostain mutkan kautta ja "se on sen kaverin kaveri facebookissa"... Mä olen ainoastaan kritisoinut tässä näitä ylipäänsä kovin "lennokkaita" "spekulaatioita", mitä jotkut kirjoittelee ja vetää selvästi ihan omasta hatustaan jotain kummia skenaarioita, vaikkei mikään uutisoitu fakta sellaiseen viittaa. :lol:
Tollasesta pääsee niinkin helpolla, ettei hengaile crackhuorien ja horppahomojen kanssa? Ja ketjuahan ei ole pakko lukea. Sanotaan, että seura tekee kaltaisekseen, onko se kummaa, jos ihmiset spekuloivat, että sellainen mies kuin kaverit?
Pööö111
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Marras 26, 2018 9:44 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Pööö111 »

Mika Kurtti on entisen UB:n jäseniä. Niin kiero ja nyhverö kaveri, että varmasti jotain kautta tapaukseen liittyy mutta tuskin on itse ampumassa ollut.
käärijä
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Touko 09, 2023 7:09 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja käärijä »

Esa ja Anna olivat olleet naimisissa jo vuoden. Heillä oli kaksi koiraa ja perhe näytti ulospäin onnelliselta. Mutta kulissien takana kaikki ei ollutkaan niin hyvin. Esa oli alkanut käyttää anabolisia steroideja ja huumeita, mikä muutti hänen käyttäytymistään ja aiheutti väkivaltaisuutta.

Esa alkoi käyttäytyä entistä arvaamattomammin ja aggressiivisemmin. Hän oli alkanut pelätä Annaa ja kuvitteli, että tämä oli pettämässä häntä. Hän alkoi myös osoittaa väkivaltaa muita ihmisiä kohtaan, kuten Raineria, joka oli hänen ja huumekauppiaansa.

Eräänä päivänä, kun Esa oli taas huumeiden vaikutuksen alaisena ja täysin raivon vallassa, hän päätti kostaa Annalle ja Rainerille. Hän haki aseen, jonka hän oli hankkinut huumeiden välityksellä, ja suuntasi kohti kotiaan.

Kun hän saapui Annan ja hänen kotiin, hän hyökkäsi Annan ja Rainerin kimppuun ase kädessään. Esa ampui Annaa ja Raineria useita kertoja, kunnes molemmat makasivat verissään lattialla. Sen jälkeen hän yritti paeta, mutta hänet saatiin pian kiinni ja hän tunnusti tekonsa.

Esa joutui lopulta oikeuden eteen ja sai tuomion kahdesta murhasta. Hänen huumeidenkäyttönsä ja steroidien vaikutus hänen käyttäytymiseensä otettiin huomioon tuomiossa. Esa joutui maksamaan raskaan hinnan huumeiden ja väkivallan seurauksista, joita hän oli aiheuttanut itselleen ja muille.
anaboliantti
Hetty Wainthropp
Viestit: 452
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

käärijä kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 6:55 am Esa ja Anna olivat olleet naimisissa jo vuoden. Heillä oli kaksi koiraa ja perhe näytti ulospäin onnelliselta. Mutta kulissien takana kaikki ei ollutkaan niin hyvin. Esa oli alkanut käyttää anabolisia steroideja ja huumeita, mikä muutti hänen käyttäytymistään ja aiheutti väkivaltaisuutta.
Muuten hyvä mutta Esa on käyttänyt steroideja jo toistakymmentä vuotta ja ollut väkivaltainenkin aina. Annahan oli saanut selkäänsä useammankin kerran, että se siitä perheonnesta.
Avatar
Feral
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Syys 18, 2021 7:54 pm

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Feral »

Ottakaahan Oulussa asiaksi että joku todella käy tsekkaamassa ne nimet käräjäoikeudesta, että saadaan jotain tolkkua tähän.

Mikäli tapaukseen liittyy joitain ketjussa mainittuja jr kytköksiä, niin poliisi voi vetää hyvinkin tiukkaa tiedotuslinjaa.
Eväs
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Ti Joulu 11, 2018 6:18 pm
Paikkakunta: Haukipudas

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja Eväs »

taotao kirjoitti: Ke Touko 10, 2023 12:20 am Ja moni kirjoittaa, ettei horppaaminen tee väkivaltaiseksi. No, ehkä ei, mutta piri tekee.
No piri ei kyllä todellakaan tee. Horppaaminen tekee. Molemista on kokemusta.
HerlockSholmes
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:11 am

Re: Oulu: Kaksoissurma Välivainion Talvitiellä

Viesti Kirjoittaja HerlockSholmes »

On upeaa seurata mitä mielikuvituksellisempia minfolaisten päissä kehittyviä tarinoita. Hyvä niin! Juoruilua, spekulointia ja (toivottavasti) lopuksi aina faktapohjaista keskustelua, jossa asioiden oikea laita sitten selviää. Tätä kaikkea tarjoilee tarkoituksenmukaisesti murha.info! :D

Heitänpä omankin lusikkani villien teorioiden joukkoon, mitä ei mielestäni vielä ole esitetty: Esa on ampunut ensin Rainerin. Tajutessaan mitä tuli tehtyä ja että pitkä linnatuomio odottaa, mustasukkaisen luonteensa vuoksi ampui vielä Annan, ettei tätä saa kukaan muukaan hänen joutuessaan lusimaan.

Tarinan mahdollisille muille roolihahmoille en ole vielä keksinyt sopivia narratiiveja.

DISCLAIMER TIUKKAPIPOILLE: Yo. skenaario on täysin fiktiivinen eikä perustu yhtikäs mihinkään.
Vastaa Viestiin