22-vuotias mies katosi Utsjoella

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1277
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: 22-vuotias mies katosi Utsjoella

Viesti Kirjoittaja maxi »

Kesällähän tuolla ei nälkään kuole on varpuja ja koivunlehtiä ainakin joita on syöneet rajaloikkaritkin kun muuta syötävää ei ole. Juotavaa saa vesistöissä, mutta mikä on sitten se kyky selvitä on erijuttu.
Eriskummallinen tapaus sinällään kun ei tiedoteta tuon kummempaa ja noinkin pikaisesti alettu etsimään. Puhelimet on tuolla aikatavalla katvealueella jos jokapäivä on sovittu yhteydenpidosta ja sitten yhteyttä ei saakkaan niin aika helposti siinä saattaa sivilisaatioissa kaikkeen helppoon yhteydenpitoon tottuneet omaiset huolestua.
Elämä on laiffii
Vaarnaorava
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Heinä 28, 2023 11:06 am

Re: 22-vuotias mies katosi Utsjoella

Viesti Kirjoittaja Vaarnaorava »

kusiainen kirjoitti: To Heinä 27, 2023 5:26 pm Kaldoaivin ultratrail järjestetään eri paikassa, vaikkakin samalla erämaa-alueella. Riekkojärveltä reitille on matkaa lähimmilläänkin lähes 20 kilometriä.
Sen verran monta kertaa on tullut tuolla liikuttua, että tämä tieto on helppo kumota. Kaldoaivi Ultra Trailin 130 km reitti kulkee aivan Keskimmäisen Riekkojärven vierestä, sen ja Alin Riekkojärven välissä kahlataan kahden joen yli. Sen lisäksi siitä eteenpäin reitti seuraa täsmälleen samaa uraa Skalluvaaralle asti, jota Skalluvaarasta lähtevä vaeltajakin erittäin todennäköisesti käyttäisi, jos haluaa edetä kulkukelpoista uraa.

Hyvä että kulkija löytyi!
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2440
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: 22-vuotias mies katosi Utsjoella

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

maxi kirjoitti: Pe Heinä 28, 2023 12:56 pm Kesällähän tuolla ei nälkään kuole on varpuja ja koivunlehtiä ainakin joita on syöneet rajaloikkaritkin kun muuta syötävää ei ole. Juotavaa saa vesistöissä, mutta mikä on sitten se kyky selvitä on erijuttu.
Kaupunkilainen voi kuollakin. :mrgreen:
Vieläkös on räkkä? Itku tulee aika äkkiä, jos on ilma sakeanaan mäkärää ja hyttystä ja päällä jotkut trikoot/treenivaatteet, eikä offia eikä hyttyshattua. Paljoista puremista voi sairastuakin ja joutua shokkitilaan.
Kokematon voi eksyäkin, eikä uskalla juoda puroista, kun luonnonvesistä ei etelässä oikein voi juoda.
Moni kuvittelee, että 10km maastossa on sama kuin 10km lenkki pururadalla, eikä siksikään varaa juotavaa tai edes rusinoita ja pähkinöitä.

Veikkaan, että mies oli suht kokematon ja haukkasi liian ison palan alkajaisiksi ja ehkä huonoon viodenaikaan. Tietty tuo mahdollisuus turhaan hätäillestä omaisistakin on varteenotettava vaihtoehto.

Korona lisäsi retkeily ja vaellusintoa ja eksyneitä on ollut paljon enemmän. Sekä roskaamista ja tulentekoa vääriin paikkoihin jopa metsäpalovaroituksen aikana.
Clever
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Syys 04, 2019 9:01 am

Re: 22-vuotias mies katosi Utsjoella

Viesti Kirjoittaja Clever »

Tuollainen tuli vastaan:

27.7.2023 12:27

UTSJOKI
Lapin poliisi on vahvistanut löytymisen. Poliisi kiittää kansalaisia sanan jakamisesta ja vihjeiden antamisesta.
Lapin poliisilla on ollut kadonneen henkilön etsintätehtävä. Lapin poliisilaitos tiedotti torstaina 27. heinäkuuta etsivänsä kadonnutta henkilöä. Poliisi kertoo saaneensa ilmoituksen kadonneesta henkilöstä keskiviikkona 26. heinäkuuta.

Poliisin tietojen mukaan kadonnut 22-vuotias mies oli lähtenyt Utsjoen Skalluvaaran poronerotuspaikalta vaeltamaan jalan. Hän on mahdollisesti pyrkinyt kohti Keskimmäistä Riekkojärveä.

Torstai-iltana kadonneen sukulainen kertoo, että mies on löytynyt, hänet löydettiin elossa.

– Kadonnut sukulaispoikani on löytynyt elossa Kaldoaivista, sukulainen päivittää. Kiitos poliisipartioille hienosta toiminnasta. Ja kiitos kaikille tuesta, hän jatkaa.

Lapin poliisi on vahvistanut löytymisen.

Poliisi kertoo, että mies löydettiin viranomaisyhteistyön avulla. Etsintöihin osallistui Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Rajavartiolaitoksen helikopteri, pelastuslaitos ja Puolustusvoimat. Poliisi kiittää kaikkia etsintöihin osallistuneita, sanan jakaneita kansalaisia sekä vihjeiden antaneita.



https://viranomaisuutiset.fi/sukulainen ... ty-elossa/
0uts1der
Agentti Scully
Viestit: 660
Liittynyt: Ma Tammi 10, 2022 2:12 pm

Re: 22-vuotias mies katosi Utsjoella

Viesti Kirjoittaja 0uts1der »

Kiitokset pelastustoiminta.

Jos Antti Hanhivaarakin olisi kadonnut, hänen katoamisesta olisi ilmoitettu normaalisti, oletettavasti vuorokauden tai kahden kuluessa. Etsintä olisi tuottanut tulosta ja hänet olisi löydetty.
Mutta Anttihan ei kadonnut.
Hänestä tehtiin kadonnut.
Vastaa Viestiin