Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1858
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

ässähai kirjoitti: To Elo 10, 2023 11:37 am
Ross Sullivan kirjoitti: La Heinä 29, 2023 2:55 pm Meriläisen kieltäytyminen hypnoosista saattaa selittyä esim. pelkästään mahdollisella ns. "poliisivastaisuudella".
Voitko kertoa vielä vähän enemmän,
mitä täsmällisesti tarkoitat tuolla niin sanotulla (ns.)
hipsuihin (" ") laitetulla poliisivastaisuudella

Että miksi ns. ja hipsut

Onko siis poliisivastaisuutta olemassa useampaakin sorttia
Aika yksinkertainen pitää ihmisen olla, että haluaa näin yksinkertaiseen asiaan lisäselvennystä.
Lisäksi jotenkin hauskaa, että oletettavasti aikuinen mies peruskoulun käytyään puhuu "hipsuista" :D

Lainausmerkeillä ei suomen kielessä ilmaista sanan mahdollista monimerkityksellisyyttä. Käytin lainausmerkkejä, koska poliisivastaisuus on typerä sana, eikä se sovi konteksiin kovinkaan hyvin, mutta lainausmerkeillä ilmaisee tarkoitustani ihan riittävästi. Meriläinenhän on tehnyt poliisin kanssa tutkintaan liittyen yhteistyötä, joten ei voida oletettavasti todeta hänen olleen ainakaan täysin poliisivastainen.

On kuitenkin mahdollista, että hänen yleisen tason suhtautumisensa poliisiin ei ole ollut pelkästään positiivinen tai edes neutraali. Hänellä saattaa olla ollut kaunaa poliisia ja jopa yhteiskuntaa kohtaan.

Pääsetkö nyt eteenpäin?
Hapetan kyttätyyliin
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1858
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

ässähai kirjoitti: Ti Heinä 25, 2023 12:55 am
Osmium kirjoitti: Ma Heinä 24, 2023 8:14 am Tekijän tuntomerkeistä mainittiin taas mm. Kiharatukkaisuus. Sain aiemmin käsityksen, että tuntomerkit perustuisivat Meriläisen lausuntoon. (Kuinka luotettava lausunto voi olla? Hyökkäyksen aikana ilm. Korkea humalatila+lääkkeet jne. ja pimeys.)
Helena "Hellu" Meriläinen oli kännissä kuin käki vielä silloinkin kun oli päässyt lääkärin pakeille. Joten eipä voi luotettavaksi silminnäkijäksi häntä nimitellä. Varmaankin poliisin on tarvinnut saada haalittua noita tekijän tuntomerkkejä esim. muiltakin muijilta kun ne kerran on julkisuuteen kerrottu poliisin toimesta. Mutta piirrosta eivät saaneet aikaiseksi, mikä onkin kumma juttu.
Aikamoinen käki on ollut, kun pääsi kuitenkin pakenemaan. Hänellä on voinut olla melkoisesti harjoittelua takanaan sekä alkoholin nauttimisen että maastojuoksun osalta (kumpaakohan veikkaisit, jos vaan toisen voi valita?). Meriläinen on myös havainnoinut tekijää pitkäkestoisesti lähietäisyydeltä. Todennäköisesti melko luotettava silminnäkijä asiassa.

"Mutta piirrosta eivät saaneet aikaiseksi, mikä onkin kumma juttu." Varmaan sata kertaa jo todettu, että Suomessa harvemmin piirros julkaistaan. Ei mitään kummallista.
Hapetan kyttätyyliin
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1573
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Jos jollain ei ole sisäpiiritietoa kyseisen rikossarjan tutkinnasta tai Meriläisestä, niin henkilökohtaisesti lähden siitä, että syy Meriläisen kieltäytymiselle hypnoosista oli haluttomuus kokea uudelleen erittäin traumatisoivat tapahtumat. Toisaalta tälläkään ei ole yhtään mitään merkitystä, kun valitettavasti Meriläinen ei pysty enää kertomaan asiassa lisätietoja.

Jollain voi olla sisäpiiritietoa, jos ("jos" siitä syystä, että on tuon voinut arvatakin oikein) on tiennyt Meriläisen kuolemasta monta vuotta ennen kuin se kerrottiin poliisin toimesta julkisuuteen:

viewtopic.php?f=15&t=749&start=90
Eikös Hellu ole jo kuollut?
Ainakin olen ollut siinä käsityksessä.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2912
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Ross Sullivan kirjoitti: Pe Elo 11, 2023 7:19 pm Käytin lainausmerkkejä, koska poliisivastaisuus on typerä sana, eikä se sovi konteksiin kovinkaan hyvin, mutta lainausmerkeillä ilmaisee tarkoitustani ihan riittävästi. Meriläinenhän on tehnyt poliisin kanssa tutkintaan liittyen yhteistyötä, joten ei voida oletettavasti todeta hänen olleen ainakaan täysin poliisivastainen.

On kuitenkin mahdollista, että hänen yleisen tason suhtautumisensa poliisiin ei ole ollut pelkästään positiivinen tai edes neutraali. Hänellä saattaa olla ollut kaunaa poliisia ja jopa yhteiskuntaa kohtaan.

Pääsetkö nyt eteenpäin?
Hellun mahdolliseen poliisivastaisuuteen liittyvät luulosi eivät vie eteenpäin siinä asiassa, kun fundeerataan, miksi hän suostui hypnotisoitavaksi heti kun poliisi oli sitä ehdottanut, mutta sitten kuitenkin kieltäytyi, kun läheni se hetki tai olisi ollut aika hypnotisoitavaksi.

Oletan, että Hellun kieltäytyminen hypnoosista ei ole mitenkään liittynyt Hellun asenteisiin poliisia ja yhteiskuntaa kohtaan, koska jos näin olisi ollut, niin silloin hän olisi kieltäytynyt hypnoosikäsittelystä het kättelyssä kun poliisi sitä ehdotti.

Kieltäytyminen on voinut johtua niistä hypnotisointiin ja hypnotisoijaan liittyvistä lisätiedoista, jotka Hellu on saanut myöhemmin poliisilta, hypnotisoinnin suorittajalta tai muista lähteistä.

Tämän Hellun hypnoosista kieltäytymiseen liittyvän asian olen todennut aiemminkin, mutta toistetaan se vielä: Poliisi on voinut jostakin syystä kertoa julkisuuteen, että Hellu kieltäytyi viime tipassa hypnotisoinnista, vaikka näin ei olisi tosiasiassa käynytkään. Yksi syyhän poliisin kertomaan valheeseen, minkä antaa esimerkiksi julkisuuteen, on tiettävästi todistajansuojelutoiminta.
.
.
Vielä hypnoosista.
Pikaisella googlauksella hypnoosista löytyi Skepsis-lehden artikkeli (2006), jossa vilahtaa JasseHamesin tässä ketjussa usein esille tuoma asia eli dissosiaatioilmiö. Tässä ote artikkelista:
  • "Nimenomaisesti hypnoosia koskevia väitöskirjoja on Suomessa ilmestynyt viisi (Cedercreutz 1952, Kampman 1973, Kauppila 1999, Kallio 2003 ja Raij 2005). Väitöskirjatöissä on tutkittu kivun hoitoa ja kuvantamista, hypnoosin perusmekanismeja, oppimista ja aikanaan hieman harhaanjohtavasti ”sivupersooniksi” kutsuttuja mielen dissosiaatioilmiöitä. Hypnoosia selkeästi sivuaviksi väitöskirjoiksi voidaan lisäksi nimetä ainakin neljä muuta (Voipio 1921, Miettinen 1990, Lauerma 1994 ja Lipsanen 2004). Kahden merkittävimmän suomenkielisen lääketieteen julkaisun, Suomen Lääkärilehden ja Aikakauskirja Duodecimin yhteisessä hakemistossa alkaen vuodesta 1992 hakusana ”hypnoosi” tuottaa 91 viitettä, lähes pelkästään myönteisistä yhteyksistä.

    Mitään henkilötason marginalisoitumista lääketieteellisen hypnoosin alueella ei ole esiintynyt: tunnetuimpia hypnoosin opettajista ovat olleet ylilääkäri Claës Cedercreutz, professorit Sven Donner, Asser Stenbäck, Kalle Achté ja Ranan Rimon, ja seuran aiempi puheenjohtaja, psykologian tohtori Martti Tenkku. Tieteellinen Hypnoosi ry:n nykyisen hallituksen seitsemästä jäsenestä neljällä on alaan nivoutuva tohtorintutkinto, puheenjohtajalla myös dosentuuri. Hypnoosin asema Suomessa on muodostunut kuitenkin ongelmalliseksi, osin liittyen siihen, ettei sen hoidollista käyttöä toistaiseksi ole rajoitettu terveydenhuollon ammattilaisille, kuten mm. Ruotsissa ja Norjassa. Yleisön keskuudessa hypnoosi kuvitellaan joskus ns. ”vaihtoehtohoidoksi”, vaikka sillä oli jo varhain mm. oma toimenpidenumeronsa lääkärien toimenpideluokituksessa, ja vaikka 1976 tehdyn tutkimuksen mukaan vähintään joka viides mielenterveystoimiston lääkäri oli ainakin kokeillut hypnoosia työssään.

    Myöhemmin Suomeen perustetut hypnoosiyhdistykset eivät ole asettaneet jäsenyydelleen koulutuksellisia ehtoja. Hypnoosista levitetäänkin myös suoranaisesti virheellistä tietoa mm. asiattomassa palveluiden markkinoinnissa, ja hypnoosin parissa toimiminen rajautuu dokumentoidusti myös rikollisuuteen.

    Kirjoittaja Hannu Lauerma on psykiatrian dosentti ja vankimielisairaalan ylilääkäri."

:idea: Entäs jos on ollut niin, että Hellu on ollut jonkun lääkärin tai psykoterapeutin tai psykologin diagnosoima dissosiaatiotapaus (onko oikea ilmaisu/termi), ja tämä sairausseikka on sitten arveluttanut Hellua itseään, tai hypnotisoijaa, tai vaikkapa poliisia joka käsittääkseni olisi ollut rikosvastuussa siitä, että Hellun terveys tai henki ei vaarannu esitutkintaan liittyvissä menetelmissä, kuten nyt tuossa hypnoosissa. Tämä dissosiaatio-asia selittäisi sen, että poliisi on kertonut medialle Hellun kieltäytyneen hypnoosista, muttei ole kertonut tarkempaa syytä kieltäytymiselle, koska poliisi ei saa tietenkään kertoa julkisuuteen rikostutkinnassa asianomaisten ja todistajien terveystietoja.
"Suomen talous on ollut miinuksella 15 vuotta – mistä julkisen talouden ahdinko oikein johtuu?" Niin justiinsa - mistäköhän. Juujuu ja jepjep... joku veljenpojista tiesi ajoissa mitä tiesi. Mutta kuunteliko kukaan.
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Still love »

^ En tiedä Hellun dissosiaatiosta, mutta ihminen kellä on dissosiaatiota, on aina erityisen hypnoosialtis. En usko että mahdollinen dissotausta olisi ollut esteenä hypnoosille. On aina pikemminkin positiivinen seikka, mitä hypnosioitavuuteen tulee.
Hyggeliina
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Elo 11, 2023 10:06 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hyggeliina »

Heippa!

Itse koko pienen ikäni samoillut noissa Hikiän metsissä ja pentuna aina autolla perheen kanssa ajeltiin paljonkin noita teitä. Tää juttu on aina kovasti kiinnostanut. Itse olen ollut tuolloin tapahtumien aikaan alle teini-ikäinen. Lähinnä mua kiinnostaa tää kellokosken tyyppi, koska aika vahvasti tuo ralli on ollut elämässä läsnä.
Sanotaanko, että Hyvinkäällä liikkui noihin aikoihin aikamoista hiipparia. Itsekin juoksin aikanaan karkuun, kun lähti äijä seuraamaan autolla, oisko ollu -96.
Ja tuonne kuopalle pääsee aika montaakin kautta ja väittäisin, että paikallistuntemusta täytyy olla, tai sitten on ollut GT-kartta käytössä.

Toivottavasti nämäkin tapaukset joskus selviäisivät.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1121
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

ässähai kirjoitti: Ke Heinä 26, 2023 12:48 pm
poepporoo kirjoitti: Ke Heinä 26, 2023 11:27 am ^Onko tähän tapauskokonaisuuteen tai sen osaan ehdotettu tekijäksi sitä tummakiharaista Kukkakauppasurmaajaa vuodelta 95? [ ->https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=95 ]
Olen lukenut tarkkaan ja muistiinpanoja tehden tätä tapauskokonaisuutta koskevat minfon keskusteluketjut (3 kpl), ja jos oikein nyt muistan, niin ainakaan täällä ei ole ehdotettu tähän tapauskokonaisuuteen tai sen osaan tekijäksi "sitä tummakiharaista Kukkakauppasurmaajaa vuodelta 95".
poepporoo kirjoitti: Ke Heinä 26, 2023 11:27 am Ilmeisesti henkilö oli asunut nelisen vuotta (vuoteen 95 mennessä täällä Suomessa), entäpä, jos hän on viettänyt jo sitä ennenkin aikaa täällä?
Niin, noinkin olisi voinut olla että olisi oleskellut Suomessa jo aiemminkin - mikä ettei. Mutta sitten pitää miettiä, että millainen suomenkielen taito tällä turkkilaisella henkilöllä, kukkakauppasurmaajalla, on ollut? Missäköhän olisi oppinut suomenkielen niin että olisi kyennyt rupattelemaan Meriläisen kanssa tätä hiekkakuopille kyyditessään vuonna 1991? Ja sitten vielä entäs nuo Hikiän kuopat! Miten ulkomaalainen olisi osannut kurvailla - hänen vinkkelistä katsottuna hevonkuusessa - Hikiän maastoissa, ja vieläpä pimeään aikaan... ihan tuosta nuin vaan...🤨🤔. Vaan eiköpähän poliisi ole selvittänyt tämänkin tekijävaihtoehdon että onko käypä vaiko ei, sitä niin luulis ainakin. Ellei sitten jostain syystä ulkomaalaisten epäiltyjen tekijöiden kohdalla ole poliisissa jostakin syystä oltu että 😬😬😬 & 🤫🤫🤫...
Niin sepä. Teoria ontuu jos tällä turkkilaisella ei ollut sujuvaa suomenkielen taitoa. Ei kai tuohon aikaan oltu vielä tälla tavalla kun nykyään? Eihän ulkkareita edes ollut niin paljoa, että heistä oltaisiin pidetty meteliä kollektiivisesti? Nuo syrjäkylät ja niiden tuntemus, on kyllä kanssa joko tai. Ehkä kaveri on ne tiennyt tai sitten hänellä ei ollut käryäkään niistä. Mutta se, että Riihimäki oli kuitenkin tuttu, niin miksei muutkin lähialueet? Kun tietäisi, kauanko tosiaan tämä tyyppi oli Suomesta nauttinut kokonaisuudessaan..
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1573
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Tässä on toinen kirjoittaja, joka tiesi tai arvasi Meriläisen kuolemasta vuosia ennen kuin asiasta kerrottiin virallisesti:
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=330367#p330367 kirjoitti: Sanotaanko nyt vaikkapa päin että ”oman arvaukseni” mukaan poliisilla on hyvin vahva epäilty, mutta ratkaiseva näyttö puuttuu. Missään näissä jutuista ei ole olemassa mitään yksittäistä sellaista näytettä tai todistuskappaletta, mikä sitoisi tekijän aukottomasti juttuun vaan näyttö pitää kerätä paloissa. Pohjanmaan poliisilla oli vähän samantyyppinen tilanne aikanaan Pia surmien kanssa.

Poliisi on tietääkseni käyttänyt tutkinnassa sellaista taktiikkaa, että on värvätty joitakin yksinäisiä naisia hengailemaan "syötiksi" Järvenpään aseman seudulle ja muihin sopiviin paikkoihin sopivina ajankohtina. On käytetty sekä tummaa, että vaaleaa daamia, mutta saadun puhekontaktin jälkeen vaihdettu syöttinä olevaa naista.

Syöttinä käytetyillä naisilla oli ohjeena jututtaa miestä ja empiä kyytiin lähtöä, mutta ehdottomasti kieltäytyä kyydistä. Samaan aikaan miehen käytössä olleesta autosta on pyritty tekemään havaintoja vaivihkaa, mutta sitä on varottu seuraamasta jotta miehen epäilyt eivät heräisi. Tietenkin siinä tapauksessa autoa on vaivihkaa seurattu, jos rekisteri ei ole ollut oma. Syötin ja seuraamisen strategiaahan käytettiin aikanaan tiirikkaraiskaajan jutussa. Jossakin vaiheessa harkittiin sitäkin, että sopiva nainen lähtee miehen kyytiin ja mies pidätetään. Tästä operaatiosta kuitenkin luovuttiin. Arveltiin ettei riittävää näyttöä kuitenkaan olisi ja operaatio olisi ollut syötille jopa hengenvaarallinen varsinkin, jos mies olisi saanut eksytettyä poliisin partion. Ilmeisesti käytetyllä strategialla löydettiinkin todennäköinen tekijä, mutta epäiltiin, että mies haistoi peiteoperaation ja alkoi tuntea epävarmuutta.

Poliisille tämä ”Järvenpään sarjamurhaaja” on ollut sillä tavalla haasteellinen juttu, että (todennäköisen) tekijän löytäminen on kohtuullisen helppo nakki, mutta palasissa koottavan riittävän näytön saaminen hankalaa. Osaltaan myös ”Hellun” (ei ole muuten henkilön oikea nimi) R.I.P. yhteistyöhaluttomuus ja kuolema vaikeutti tutkintaa. Siinä oli kyllä mukana poliisin taitamattomuuttakin. Juoppojen kanssa pitäisi päästä pitkälle ihan perinteisillä lastenkasvatuskeinoilla eli uhkailu, kiristys ja lahjonta painottaen tässä tapauksessa viimeisimpänä mainittua.

P.S nimimerkillä "minulla ei sitten ole lörppäsuisia tuttuja KRP:n sisäpiirissä, eihän"
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1858
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

JasseHames kirjoitti: Pe Elo 11, 2023 8:04 pm Jos jollain ei ole sisäpiiritietoa kyseisen rikossarjan tutkinnasta tai Meriläisestä, niin henkilökohtaisesti lähden siitä, että syy Meriläisen kieltäytymiselle hypnoosista oli haluttomuus kokea uudelleen erittäin traumatisoivat tapahtumat. Toisaalta tälläkään ei ole yhtään mitään merkitystä, kun valitettavasti Meriläinen ei pysty enää kertomaan asiassa lisätietoja.

Jollain voi olla sisäpiiritietoa, jos ("jos" siitä syystä, että on tuon voinut arvatakin oikein) on tiennyt Meriläisen kuolemasta monta vuotta ennen kuin se kerrottiin poliisin toimesta julkisuuteen:

viewtopic.php?f=15&t=749&start=90
Eikös Hellu ole jo kuollut?
Ainakin olen ollut siinä käsityksessä.
Vaikea sanoa mikä on ollut syynä kieltäytymiselle. Syrjäytynyt ja alkoholisoitunut ihminen saattaa kokea kaunaa yhteiskuntaa ja poliisia kohtaan tai olla kokematta. Minä en ainakaan tiedä syytä kieltätymiselle ja en usko kenenkään muun tässä ketjussa tietävän. Ei tiedetä sitäkään onko Meriläinen käsitellyt traumatisoivia tapahtumia terapiassa vai ei.
Hapetan kyttätyyliin
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1858
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

ässähai kirjoitti: Pe Elo 11, 2023 8:41 pm
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Elo 11, 2023 7:19 pm
Minulla ei muuten ole mitään luuloja asiassa. Sinulla taitaa olla luulona, että mahdollinen ns. "poliisivastaisuus" ei olisi voinut kieltäytymiseen vaikuttaa.

Minusta sanasaivartelusi vievät keskustelua vähemmän eteenpäin kuin se, että tuon mahdollisia syitä, jotka yksin tai yhdessä ovat saattaneet vaikuttaa siihen, että Meriläinen on kieltäytynyt.
Hapetan kyttätyyliin
isebel
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 9:03 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja isebel »

Kellokosken rallimies on siirtynyt ajasta ikuisuuteen syksyllä 2021
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1573
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

isebel kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 10:46 pm Kellokosken rallimies on siirtynyt ajasta ikuisuuteen syksyllä 2021
Ok. Yritetäänpäs tarkistaa asia, mikä tosin ei ole aina mahdollista käyttäen julkisia lähteitä. (Henkilöllisyys on kyllä tiedossa.)
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
isebel
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 9:03 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja isebel »

Kellokoskenhautausmaalla voit käydä tsekkaamassa, ei ole vaikea löytää kohteeseen. Hän oli myöskin joskus Amerilla töissä kuten Hyrylän mieskin
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1573
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

isebel kirjoitti: Ma Elo 14, 2023 11:11 pm Kellokoskenhautausmaalla voit käydä tsekkaamassa, ei ole vaikea löytää kohteeseen. Hän oli myöskin joskus Amerilla töissä kuten Hyrylän mieskin
Esimerkiksi sillä tavalla voi tsekata, mutta on muitakin keinoja. On hyvä, jos tällaiset asiat verifioidaan toisistaan riippumattomien henkilöiden toimesta. Tarkistaminen ei ole siis mikään hyökkäys sinua kohtaan.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
isebel
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 9:03 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja isebel »

Aivan sattumalta minäkin sen huomasin, olin erään tutun haudalle menossa
Vastaa Viestiin