Entistä Wagner-sotilasta epäillään joukko­murhasta karjalaisessa pikku­kylässä

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

Venäjän mukaan Karjalan tasavallassa on siis "torjuttu" useita "terrori-iskuja," joissa on ollut ulkomaisten tiedusteluorganisaatioiden vaikutusta mukana. Kotimaiset narkkarinatzit ei ilmeisesti nousseet "torjuntatoimia" priorisoitaessa tarpeeksi korkealle, joten tämmöinen ihan oikea terrori-isku pääsi tapahtumaan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a1e ... 81efa913ea

Venäjän Karjalassa joukkomurha – Epäiltynä vankilasta värvätty entinen Wagner-sotilas


Venäjän Karjalassa sijaitsevasta Derevjannojen kylästä löydettiin tiistaina kuuden ihmisen ruumiit. Murhista epäiltynä on pidätetty kaksi miestä.

Derevjannojen kylä sijaitsee Äänisjärven rannalla Venäjän Karjalassa. Venäjän federaation tutkintakomitean Karjalan osasto tutkii tapahtumia murhina.

Venäläismedioiden mukaan murhat tehtiin kahdessa lähekkäin sijaitsevassa talossa. Ensimmäisessä talossa surmattiin isä ja poika, toisessa kolme miestä ja nainen. Molemmat talot yritettiin polttaa murhien jälkeen.

Kuusi tuntia myöhemmin poliisi otti kiinni murhista epäiltynä 37- ja 38-vuotiaat mieshenkilöt.

Molemmilla epäilyllä on rankka rikoshistoria. Heidät on aiemmin tuomittu muun muassa ryöstöistä, varkauksista, raiskauksesta ja murhan yrityksestä.

Miehet suorittivat tuomioitaan samalla vankileirillä, jossa ainakin toinen miehistä värvättiin Wagner-palkkasotilasarmeijan riveihin Ukrainaan. Hänen kerrotaan palanneen sodasta keväällä.

Venäjän medioissa kiertävien tietojen mukaan molemmat miehet olivat kiinniottohetkellä vahvassa humalatilassa. Paikalliset asukkaat tuntevat tekijät hyvin ja heitä kuvataan myös vaarallisten synteettisten huumeiden käyttäjiksi.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7733
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Entistä Wagner-sotilasta epäillään joukko­murhasta karjalaisessa pikku­kylässä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

UKRAINASSA taistellutta venäläisrikollista epäillään joukkomurhasta, joka tehtiin Venäjän Karjalassa sijaitsevassa Derevjannojen kylässä elokuun 1. päivänä, uutisoi muun muassa The Barents Observer.
Venäjän Karjalasta itsekin kotoisin oleva Igor Sofonov on aiemmin sotinut Ukrainassa osana Wagner-palkkasotilasryhmää, kertoo Radio Free Europe. Hänet värvättiin sotaan viime vuonna rangaistussiirtolasta.
Petroskoin lähellä Äänisen rannalla sijaitsevassa kylässä tehdystä joukkomurhasta epäillään Sofonovin lisäksi toista sarjarikollista, Maksim Botškarjovia.
Heitä syytetään viiden miehen ja yhden naisen puukottamisesta kuoliaiksi, minkä lisäksi heidän kerrotaan sytyttäneen tuleen puukotettujen perheiden talot.
Epäillyt saatiin kiinni miltei heti. Botškarjov on Sofonovin tavoin kotoisin Venäjän Karjalasta.

MEDIASSA on toistuvasti uutisoitu entisistä vangeista, jotka ovat Ukrainan sodasta palattuaan jatkaneet rikollista elämäänsä.
Esimerkiksi tänä keväänä kotiin palannut Wagnerin rekrytoima entinen vanki tappoi kehitysvammaisen miehen Etelä-Ossetiassa.
Toukokuussa poliisi pidätti Novosibirskissa Wagnerin entiseksi palkkasotilaaksi tunnistetun miehen epäiltynä kahden alaikäisen tytön raiskauksesta. Samassa kuussa Etelä-Venäjällä Krasnodarin aluepiirin poliisi pidätti entisen Wagnerin palkkasotilaan tämän tapettua kaksi ihmistä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009769006.html
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1952
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Entistä Wagner-sotilasta epäillään joukko­murhasta karjalaisessa pikku­kylässä

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Sellaista denatsifikaatiota siellä sitten. Oppivatpahan.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1952
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Entistä Wagner-sotilasta epäillään joukko­murhasta karjalaisessa pikku­kylässä

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Natsismin vastainen taistelu jatkuu kotirintamalla...

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2d5 ... d1f1177c87
Kaksi miestä teki raa’an hirmuteon aivan Suomen rajan lähellä – Vapautetut vangit kylvävät nyt pelkoa Venäjällä


Aino Vasankari
Tänään klo 19:48
Sodassa traumatisoituneiden paatuneiden rikollisten kotiinpaluu ilman tukijärjestelmää on osoittautunut yhdeksi sodan yllättävistä seurauksista. Vankilasta Ukrainaan värvättyjen paluu Venäjälle on tuonut Ukrainan tapahtumat lähelle myös venäläisten arkea.

Ilmiö on seurausta Venäjän poliittisesta päätöksestä värvätä vankeja liikekannallepanon välttämiseksi.

Karjalassa kuusi ihmistä rikostoverinsa kanssa murhanneen Igor Sofonovin sisko kommentoi Sky Newsille, että sotilaille pitäisi tarjota psykologista tukea valtion tasolta. Aleksandra Sofonova ei kuitenkaan usko, että tällainen palvelu järjestetään.

– Hän suoritti palveluksensa, hän haavoittui. Hän on mies ja he ovat ylpeitä tällaisista asioista. Ja sitten hän tuli takaisin, huomasi olevansa tarpeeton, ei saanut passia ja meni liimaamaan tapetteja. Ehkä hänellä naksahti päässä, nainen arvelee.

Kun Sky Newsin toimittaja kysyy häneltä, mitä nainen ajattelee sodasta, toteaa hän monien ystäviensä palanneen sinkkiarkuissa.

– Mutta he kuolevat turhaan. Minkä voittamiseksi me taistelemme?

Karjalan joukkomurha
Sofonov istui tuomiota murhan yrityksestä, ryöstöstä ja varkaudesta, kun hänet värvättiin rintamalle. Pietarin vankilassa mies tapasi rikoskumppaninsa Maksim Botškarevin, joka tunnetaan paikallisena häirikkönä Derevjannojessa Äänisjärven rannalla. Botškarev oli tuomittu varkauksista, autokaappauksista, raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista.

Humalaiset miehet tunkeutuivat elokuussa kylän taloihin ja tappoivat muun muassa Derevjannojessa asuvan Irina Žamoidinan veljen ja 71-vuotiaan isän. Veljen 9- ja 12-vuotiaat lapset pääsivät pakenemaan ikkunan kautta.

Rikolliset sytyttivät talon tuleen ja siirtyivät kadulla seuraavaan kotiin, jossa he murhasivat kaikki asukkaat, kolme miestä ja yhden naisen. Heidänkin kotinsa miehet sytyttivät liekkeihin veriteon jälkeen.

– Tämä on jotenkin pysäytettävä, Žamoidina toteaa Sky Newsille.

Hän kertoo olevansa peloissaan koko maan puolesta, sillä rikolliset liikkuvat vapaina tappamassa muita. Žamoidina penää ratkaisua tilanteeseen.

Väkivaltaa ja alkoholia
Etenkin Wagner-joukkoihin värvättiin sotilaita suoraan vankilasta. Vangeille luvattiin armahdus rikoksista, mikäli he taistelevat määräajan Ukrainassa Venäjän riveissä. Nyt monet rikollisista ovat palanneet kotikaupunkeihinsa ja kylväneet kauhua väkivaltaisella käytöksellään.

– Olit rikollinen, nyt olet sotasankari, Wagner-johtaja Jevgeni Prigožinin kerrotaan sanoneen kotiin lähteneille taistelijoille, kun näiden palvelusaika päättyi tammikuussa.

Moni Wagnerin riveissä palvellut vanki kaatui rintamalla, sillä he osallistuivat tyypillisesti kaikkein vaarallisimpiin tehtäviin. BBC:n mukaan noin 49 000 värvätystä vangista alle 20 000 olisi palannut Venäjälle. Wagner-johtaja itse sanoi kesäkuussa, että 32 000 sotilasta on palannut kotiin rikosrekisterit pois pyyhittyinä.

Suomen rajan lähellä tapahtuneen joukkomurhan lisäksi kotiutetut entiset vangit ovat kylväneet kauhua myös muualla Venäjällä. Suurin osa väkivaltaisuuksista on tapahtunut, kun tekijä on ollut humalassa.

Etelä-Venäjällä Krasnodarin kaupungissa yhtä entistä sotilasta epäillään kahdesta murhasta. Murhatut olivat matkalla töistä kotiin. Syytetty oli saanut vuonna 2016 18 vuoden vankeustuomion hyvin samantyyppisestä murhasta, kertoo BBC.

Moskovasta itään sijaitsevassa Novy Buretsissa Wagnerin entinen sotilas murhasi iäkkään naisen. Paikalliset olivat toistuvasti olleet yhteydessä virkavaltaan, ilmaisten huolensa miehen käytöksestä.

Siperiassa Kemerovon kaupungissa ollaan huolissaan vuonna 2020 tuomitun Vladislav Kanjusin mahdollisesta paluusta. 17 vuoden vankeuteen tuomittu Kanjus murhasi raa’asti puolisonsa, 23-vuotiaan Vera Pehtelevan. Nyt hän on sosiaalisen median kuvien perusteella vapautunut vankilasta ja kouluttautunut taistelemaan Ukrainassa. Pehtelevan sukulaiset ovat kauhuissaan ajatuksesta, että mies saattaa jonain päivänä palata kotiin, entistä vaarallisempana.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Vastaa Viestiin