Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Dr. Sloan
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Marras 11, 2007 8:22 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Dr. Sloan »

Satunnaisohikulkija kirjoitti: Ti Loka 24, 2023 7:51 pm
Dr. Sloan kirjoitti: Su Loka 22, 2023 12:42 am Uhrille tuttu tekijä on mielestäni epätodennäköinen, koska sellaiset poliisi käy läpi ensimmäisenä, vaikka ei se täysin mahdotonta ole.
- Poliisi voi käydä läpi vain niitä kontakteja, jotka tulevat poliisin tietoon. Jos uhrilla ei ole ollut (koko) verkostoa listattuna esim. somessa, poliisi voi saada tiedot uhrin verkostoista ainoastaan tämän läheisiltä. He taas eivät välttämättä suinkaan tiedä kaikkia uhrin verkostoja ja kontakteja. Tällä uhrilla tiettävästi oli verkostoja sellaisissa sovelluksissa, joissa seikkaillaan vain nimimerkeillä. Mistä poliisi siis saisi tietoonsa kaikki ne, jotka pitää "käydä läpi ensimmäisenä"? Lisäksi, jos henkilön verkostot käsittävät esim. satoja ihmisiä, mikä tuon ikäisellä on ihan normitilanne, niin poliisin resurssit Suomessa eivät todellakaan riitä siihen, että heidät kaikki "käydään läpi ensimmäisinä". Lähinnähän käydään läpi vain parisuhdekumppani, mahdollinen exä sekä sellaiset, joilla tiedetään olleen riitaa tai muu tietoon tullut motiivi rikokseen.

- Vaikka uhrin verkostoja "käytäisiin läpi", se ei tarkoita, että syyllinen oitis paljastuisi. Toisinaan poliisi voi kiinnittää huomiota jonkun läpikäydyn outoon käytökseen tai voi selvitä, että tämä on ollut tapahtuma-aikaan tapahtumapaikan lähellä. Vieläkin on ehkä olemassa joitain erityislahjakkaita poliiseja, jotka pelkästään nähdessään ihmisen saavat hänestä sellaiset "vibat", että tuota tyyppiä pitää tutkia tarkemmin, mutta silloinkin heidän pitäisi perustella esimiehilleen, miksi käyttävät resursseja johonkuhun, johon ei viittaa mikään konkreettinen todiste.
Määritelmällisesti olet varmaan oikeassa - "uhrille tuttu" voi olla joku päiväkodin hiekkalaatikolta, kouluaikojen joukkueurheiluharrastuksesta tai sitten joku chattikumppani netistä. Silti tuttu tekijä, jos sellainen on, löytyy kai yleensä nimenomaan uhrin tosielämän lähipiiristä ja side on vahva.

Ok, onhan meillä kotimaastakin se yksi kahjo, joka vähän aikaa sitten lähti veitsen kanssa nettipelikaverinsa perheen perään ja on nyt Niuvassa. Mutta kyllä se poikkeuksellista on ja siksi en pidä sitä todennäköisenä. Vanhemmat, (ex-)kumppanit, läheiset IRL-ystävät jne. taas on helpohkosti selvitettävissä ja varmasti käyty läpi jo aikaa sitten (tai jos ei ole, niin joku on tehnyt virkavirheen).

Toki aina on mahdollista, että tekijä on läheltä ja poliisi alkaa epäillä, mutta ei koskaan saa näyttöä kokoon. Mutta siinä tapauksessa juttu varmaan olisi unohdettu eikä sitä pyöriteltäisi mediassa niin aktiivisesti.
tande
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Loka 23, 2023 1:23 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja tande »

viivahattu kirjoitti: Ma Loka 23, 2023 10:36 am
Misuuu kirjoitti: Pe Loka 20, 2023 2:45 pm Syyllinen on tässä, mutta poliisia ei kiinnosta.

https://www.youtube.com/watch?v=vaMWtRcNIn4

Eikä ollut siis puukottanut, vaan hakannut ja potkinut päätä asvalttin...

Oltiin Topparissa Myrtissä.
Jos tässä puhutaan niistä murhatun postinjakajanaisen synttäribileistä, niin kyllä poliisia ihan varmasti kiinnostaa. Eivät vain tutkinnallisista syistä mitään sano.
Poliisia ei kiinnosta, koska tämä äänite on tehty todella kauan ennen tätä kyseistä tapausta eikä kyseinen henkilö liity tapaukseen millään tavalla. Todella loukkaavaa uhria kohtaan, että heitellään tällaista koska ollaan vihaisia ex-kumppanilleen.
Lumileopardi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 9:41 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Lumileopardi »

Onko siellä Myyrmäen raitin molemmin puolin sijaitsevilla taloalueilla todella paljon valvontakameroita? Sitä pidetään tässä ketjussa oletettuna mut miten on? Jos niitä kameroita on vaan muutamissa taloissa ja ne on etupäässä suunnattu porraskäytäviin eikä kulkuväyliin? Minkä takia kujien ja pihojen kautta kulkevia ihmisiä pitäisi seurata joka puolelta kameroilla?

Mikäli tekijä on yön pimeydessä kulkenut nopeesti jotain jalankulkuväylää pitkin parin kilsan päähän ei ihan lähimmälle bussipysäkille, verinen takki heivattuna ja pipo päässä niin kukaan ei kummemmin oo kiinnittänyt siihen huomiota. Ja vaikka oiskin, onko kaikissa busseissa tallentavat kamerat?

Se on voinu myös kävellä aika monta kilsaa, oleskella jonkun aikaa missä tahansa mistä on saanu oven auki ja sulautua sen jälkeen varhaisin töihinmenijöihin .
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1931
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Satunnaisohikulkija kirjoitti: Ti Loka 24, 2023 8:17 pm
Ross Sullivan kirjoitti: Su Loka 22, 2023 2:36 pm => mieletöntä tai ei, mutta edes hivenen eri sijainnissa lähtöhetkellään ollut poliisi, niin tekijä olisi jäänyt silloin heti kiinni.
Jos ja jos. Suomen poliisitiheys ja aamuyön tunnit - todennäköisyys jäädä mistään rikoksesta kiinni rysän päältä on kyllä todella alhainen. Syy, miksi niin moni jää kiinni heti rikoksensa jälkeen, on se, että he itse ilmoittautuvat, rikoksella oli silminnäkijöitä, jotka tunnistivat tekijän, tekijät ovat siinä määrin poliisin tuttuja, että heidät arvataan saman tien, tai rikolliset olivat täysiä ääliöitä - erään poliisituttuni sanoin "onneksi 90% rikollisista on niin armottoman tyhmiä".
Ross Sullivan kirjoitti: Su Loka 22, 2023 2:36 pm "Pakkomielteinen ja itsehillintään kykenemätön yksilö voi mennä täysin sekaisin, henkirikokseen saakka, siitä, että hänet poistetaan kavereista ja blokataan eikä hän löydä keinoa saada puhe- tai kirjoitusyhteyttä obsessionsa kohteeseen"
=> luetteletko esimerkkejä siitä, kun on mennyt henkirikokseen saakka?
Ilmaisu "voi mennä" ilmaisee, että kyse on spekuloinnista. Ei minulla ole mitään luetteloita tai tilastoja. Olen kuitenkin nähnyt livenä näitä parisuhdeobsessoijia, jotka menevät sekaisin siitä, että heidät on (aiheellisesti) poistettu tai blokattu. Jotkut ihmiset eivät vain voi hyväksyä sitä, että heidät torjutaan, eikä edes ajan kuluminen näytä saavan heitä lopettamaan, vaan heti jos havaitsevat obsessionsa kohteen jossain päin nettiä, alkaa viesti- ja kaveripyyntöpommitus - uusilla nimillä, kaverin puhelimesta jne.

Nuoren naisen hakkaaminen astalolla kuoliaaksi aamuyön tunteina kerrostalon edessä uhrin syntymäpäivänä viittaa minusta melko vahvasti obsessiiviseen raivoon. Tekijällä on vakava luonnehäiriö, todennäköisesti myös virallisesti diagnosoitavissa olevia mielenterveysongelmia. Tämä ei silti tarkoita, että teko olisi ollut satunnainen tai sattumanvarainen - tai kohdistunut sattumalta valikoituun uhriin.
Ross Sullivan kirjoitti: Su Loka 22, 2023 2:36 pm "Huomiotani kiinnittää tässä yhteydessä se, kuinka uhri on poistanut niin suuren määrän itseään koskevaa tietoa näkyviltä. Oliko siihen hyvä syy?"
=> Jos siihen olisi ulkoinen "ahdistelusyy" tai "vainoamissyy", niin tämä olisi tapahtunut erittäin taitavasti/poliisi ei olisi saanut selville tilejä, joiden takaa olisi ahdisteltu jne.
Yliarvioitkohan nyt poliisin kykyä saada selville (tai edes vaivautua) etsimään kaikkia mahdollisia kanavia, joita pitkin ahdistelija/stalkkeri on voinut yrittää yhteydenottoja uhriin. Virka-apupyynnöt tietojen saamiseksi ulkomaisilta alustayrityksiltä ovat tietääkseni todella hankalia. Vaikka poliisi olisi saanut auki kaikki uhrin omat tilit (mitä sitäkin epäilen), sieltä ei välttämättä löytyisi tekijän viestejä, koska ne katoavat uhrin nähtyä ne. Poliisi ei myöskään välttämättä tiedä kaikkia uhrin tai tekijän käyttämiä kanavia.

Jos minut huomenna murhattaisiin, en usko, että nykyisen asuinpaikkani poliisille olisi kovinkaan helppo tehtävä lähteä selvittämään epäiltyjä verkkohistoriastani. Se olisi vähän kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Vihamielisiä viestejä ja uhkauksiakin löytyisi kyllä nopeasti, mutta siinä tuhlautuisi sitten aikaa kaikenlaisten suunsoittajien tarkistamiseen, samalla kun moni kanava, jolla olen ollut, jäisi ikuisiksi ajoiksi pimentoon.

Tämä rikoksin uhri on poikkeuksellinen nuori siinä suhteessa, että tämäkään palsta ei saa kaivettua hänestä kaikkea mahdollista pelkästään sometiliensä kautta. Tähän täytyy olla syitä. Ja minusta se, että kyseinen nuori nainen joutui henkirikoksen uhriksi, on erityisen hyvä peruste olettaa, että nuo syyt ovat voineet liittyä hänen pyrkimykseensä suojata yksityisyytensä joltakin, jonka vihamielisyys tai pakkomielteisyys on häirinnyt uhria jo ennen henkirikosta.

Jos olisin poliisi, tutkisin tätä linjaa ja käyttäisin apuna paria uhrin kanssa samaan ikäluokkaan kuuluvaa nörttiä, mieluiten vielä uhrin taustan ymmärtävää skenenörttiä.

Voi tietysti olla, että olen väärässä eikä tekijä löydy sieltä. Siksi seuraisin rinnakkain em. kanssa myös tekijän fyysisen olennon liikkeitä selvittävää tutkintalinjaa, jossa jäljellä olevat todisteet tällä hetkellä lienevät valvontakameroissa ja teletunnisteissa. Ellei jossain joku ilmianna epäilyttävästi käyttäytynyttä tuttavaansa tai tekijä uusi tekoaan.
"todennäköisyys jäädä mistään rikoksesta kiinni rysän päältä on kyllä todella alhainen"

=> Ei muuten ole. Ainakaan pääkaupunkiseudulla.

"Voi mennä"

=> tietystikin voi mennä, mutta taitaa olla epätodennäköistä

"Yliarvioitkohan nyt poliisin kykyä saada selville (tai edes vaivautua) etsimään kaikkia mahdollisia kanavia,"

=> Niin, tai sitten joku muu yliarvioi tekijän taitoja jäljettömästi häiritä.

Mielestäni on ihan mahdollista, että tekijän DNA:sta on ihan validi näyte, mutta hittiä ei tule (vielä) vertailemalla rekisteriin.
Hapetan kyttätyyliin
Lumileopardi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 9:41 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Lumileopardi »

Vielä sellainen kommentti että mä en juurikaan usko että syntymäpäivällä ois välttämättä mitään merkitystä. Se on pelkkä sattuma.

Sen sijaan erittäin merkityksellisenä pidän sitä että uhri on opiskellut uutterasti jotain alaa, tehnyt siitä nettiin opinnäytetyön, ja kaiken tämän jälkeen poistanut itselleen merkittävän työrupeaman kokonaan pois netistä. Syystä josta ei ole kerrottu. Miksi ihmeessä?
Se on mysteeri joka voi liittyä tekijään. Tai sitten ei .
Mutta kertoo ainakin siitä että uhrin henkilökohtaisessa elämässä ja ehkä pikkutarkassa luonteessa oli piirteitä ja ehkä tapahtumia joista emme tiedä.

Oliko yksikään hänen ystävistään tai läheisistään todellinen luottoystävä jolle kerrotaan ihan kaikki.
Ross Sullivan
Vic Mackey
Viestit: 1931
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am
Paikkakunta: Kirkkonummen räkälät

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Lumileopardi kirjoitti: To Loka 26, 2023 2:05 pm Vielä sellainen kommentti että mä en juurikaan usko että syntymäpäivällä ois välttämättä mitään merkitystä. Se on pelkkä sattuma.

Sen sijaan erittäin merkityksellisenä pidän sitä että uhri on opiskellut uutterasti jotain alaa, tehnyt siitä nettiin opinnäytetyön, ja kaiken tämän jälkeen poistanut itselleen merkittävän työrupeaman kokonaan pois netistä. Syystä josta ei ole kerrottu. Miksi ihmeessä?
Se on mysteeri joka voi liittyä tekijään. Tai sitten ei .
Mutta kertoo ainakin siitä että uhrin henkilökohtaisessa elämässä ja ehkä pikkutarkassa luonteessa oli piirteitä ja ehkä tapahtumia joista emme tiedä.

Oliko yksikään hänen ystävistään tai läheisistään todellinen luottoystävä jolle kerrotaan ihan kaikki.
Voisiko joku laittaa linkin/selittää, että poistaminen on varmuudella tapahtunut ennen henkirikosta?

Olisi nimittäin ihan loogista, että uhrin omaiset poistavat tapahtuman jälkeen, jotta sillä ehkäistäisiin osaltaan uhriin liittyvää mielenkiintoa/sossupornoa.
Hapetan kyttätyyliin
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Chili »

Öisin kadulle siirtyy kaikki hullut "äänien kuulijat". Kuten Tuusulassa vastaantulijan tappanut hullu.

https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... &start=390
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1576
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Jasonnn kirjoitti: Ma Loka 23, 2023 10:13 am
Boswell kirjoitti: Ma Loka 23, 2023 5:40 am Lopuksi, tekijän verta, tai siis DNA:ta on varmasti saatu talteen jossain muodossa uhrin vaatteista tai jostain muualta.
Miten niin varmasti saatu tekijän dna:ta?
Vaikka poliisi ei kertoisi asiasta mitään, niin tämä selviää parin vuoden sisällä, kun joku otetaan kiinni DNA-osuman perusteella tai poliisi alkaa keräämään näytteitä lähialueen asukkailta.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Misuuu
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 1:59 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Misuuu »

Eikä kyse ole ole uhrin syntymäpäivistä. En ole niin koskaan väittänyt. Äänite on ennen tapahtumaa.
Kyseinen mies on kuulemani mukaan tunnustanut hakkaneensa taas ”yhden turhan lehmän”.

Hänellä on sellainen tapa.

Veikkaan että poliisilla on useampia dna:ta. Ja A:lta on kyllä tutkintavankeudessa otettu se, ääninäytteet, sormenjäljet jne…

Poistettu sekavat lainaukset. Opettele toiminnot.
-NILS-
jellyfish
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Marras 27, 2022 5:10 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja jellyfish »

Lumileopardi kirjoitti: To Loka 26, 2023 1:09 pm Onko siellä Myyrmäen raitin molemmin puolin sijaitsevilla taloalueilla todella paljon valvontakameroita? Sitä pidetään tässä ketjussa oletettuna mut miten on? Jos niitä kameroita on vaan muutamissa taloissa ja ne on etupäässä suunnattu porraskäytäviin eikä kulkuväyliin? Minkä takia kujien ja pihojen kautta kulkevia ihmisiä pitäisi seurata joka puolelta kameroilla?

Mikäli tekijä on yön pimeydessä kulkenut nopeesti jotain jalankulkuväylää pitkin parin kilsan päähän ei ihan lähimmälle bussipysäkille, verinen takki heivattuna ja pipo päässä niin kukaan ei kummemmin oo kiinnittänyt siihen huomiota. Ja vaikka oiskin, onko kaikissa busseissa tallentavat kamerat?

Se on voinu myös kävellä aika monta kilsaa, oleskella jonkun aikaa missä tahansa mistä on saanu oven auki ja sulautua sen jälkeen varhaisin töihinmenijöihin .
Eipä alueella juuri ole kameroita, koska suurin osa rakennuksista on tavallisia kerrostaloja (omistusasuntoja).

Ainoastaan siinä tapauksessa, että johonkin taloyhtiön tai sen osakkaiden omaisuuteen on kohdistunut rikollista toimintaa, tälläinen olisi saatettu erikseen asentaa. Lähtökohtaisesti niitä ei ole.

Lähialueella toimii jokunen pieni yritys (fillarikorjaamo, pizzeria, parturikampaamo ym.). Näillä todennäköisesti onkin kameroita, mutta ne luultavasti kuvaavat ainoastaan hyvin rajallista aluetta (liikekiinteistön mahdollisia sisääntuloreittejä).

Uomarinteen koululla on varmaan joitakin kameroita myös, mutta epäilen että nekin on suunnattu kiinteistön tarpeiden mukaan eikä yleisesti valvomaan Myyrmäenlraitin kulkijoita.

Kuten on monessa aiemmassa postauksessa käynyt ilmi: tuolta tekopaikalta on hyvin helppo poistua esim. Noropolun suuntaan tallentumatta mihinkään kameroihin.
jellyfish
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Marras 27, 2022 5:10 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja jellyfish »

poliisikoiran pentu kirjoitti: Ke Loka 18, 2023 8:42 pm Se että epäilty1:n nimi ja kaikki mahdollinen julkaistiin, kertoo minusta siitä, että poliisi piti syyllisen löytymistä jokseenkin varmana; saatiin kiinni lähes verekseltään...ja tästä voisi olettaa, että tutkinnassa ei menty alkuun ihan täysteholla, koska oletettiin, että tekijä on kiinni eikä täysin tuntematon ja edelleen karkuteillä (kuten hän tosiasiassa oli). Tingittiinkö sitten jostain, mene tiedä. Spekua.

Faktoja on vähän eikä niitä ole tullut lisää ainakaan julkisuuteen. Faktoja ovat synttäripäivä, pitkä 8 minuutin tekoaika (vähintään), taito vältellä valvontakameroita, arkiyö. Viimeksi mainitusta voisi päätellä, ettei tekijällä ollut seuraavana arkipäivänä töitä tai opintoja. Ehkä hänellä oli tapana liikkua muutenkin öisin.

Mutta miten hän osasi vältellä valvontakameroita? Ei tavallinen asukas yleensä tiedä kaikkia valvontakameroita, vaikka olisi asunut alueella vuosikymmeniä. Ei kiinnosta. Ei vaikuta omiin menoihin. Jostain syystä tällä ihmisellä oli niistä tietoa. Tekikö hän muutenkin jotain, miksi oli tärkeää tuntea valvontakamerat ja osata vältellä niitä.
Junaradan toisella puolella näkyvä metsäalue on loogisin pakosuunta myös aluetta tuntemattomalle henkilölle.

Jos/kun poliisilla oli koirapartio käytössä, saattoiko käydä niin, ettei sen käytölle katsottu olevan enää tarvetta, koska hyvin pian tuli tieto että oletettu tekijä on kiinni?

Ketjun alkupäässä myös ihmeteltiin sitä, että kun talon asukkaat lähtivät seuraavana aamuna töihin, ei rikospaikkaa oltu eristetty ja muutenkaan paikalla ei ollut enää mitään merkkejä tapahtuneesta kauheasta rikoksesta.
Myrskylintu
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu »

Poliisikoiran pennun spekulaatiossa kameroista on jonkinlaista järkeä, vaikkei kameroita liene noilla huudeilla lähellekään yhtä tiheään kuin kantakaupungissa, jossa niitä on kaikkialla. On olemassa yksi ammattiryhmä, joka on yleensä hyvin tietoinen kameroiden sijainnista ja kuolleista kulmista, alueista. Vartijat. Alueella työskennellyt vartija osaisi vältellä kameroita. Tämä tietoisuus kameroista on todettu oikeudessa jo useasti, jonkin väkivaltaisen vartijan ollessa syytettynä. Kyseisenä vuorokaudenaikana tämä ammattiryhmä on usein töissä. En väitä että kyseessä olisi ollut vartija, mutta noin sivupolkuna tiettyjä yhtymäkohtia on löydettävissä. Oliko tapahtumapaikan lähettyvillä jokin yövalvottava kohde? Todennäköisimpänä pidän yhä kahelia jolla oli hullun tuuria.
Dr. Sloan
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Marras 11, 2007 8:22 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Dr. Sloan »

Myrskylintu kirjoitti: Pe Loka 27, 2023 2:26 pm Poliisikoiran pennun spekulaatiossa kameroista on jonkinlaista järkeä, vaikkei kameroita liene noilla huudeilla lähellekään yhtä tiheään kuin kantakaupungissa, jossa niitä on kaikkialla. On olemassa yksi ammattiryhmä, joka on yleensä hyvin tietoinen kameroiden sijainnista ja kuolleista kulmista, alueista. Vartijat. Alueella työskennellyt vartija osaisi vältellä kameroita. Tämä tietoisuus kameroista on todettu oikeudessa jo useasti, jonkin väkivaltaisen vartijan ollessa syytettynä. Kyseisenä vuorokaudenaikana tämä ammattiryhmä on usein töissä. En väitä että kyseessä olisi ollut vartija, mutta noin sivupolkuna tiettyjä yhtymäkohtia on löydettävissä. Oliko tapahtumapaikan lähettyvillä jokin yövalvottava kohde? Todennäköisimpänä pidän yhä kahelia jolla oli hullun tuuria.
Vartijaa on tainnut joku muukin ehdottaa, että powertrippailu ei olisi vain juna-asemien juttu. Mutta tässä tapauksessa kyse ei ole kauppakeskuksesta tai juna-asemasta, vaan lähiöstä. On pidettävä epätodennäköisenä, että kukaan vartija tuntisi kaikki alueen kameroiden sijainnit.

Poliisi sen sijaan voisi tunteakin. Poliisilla on omat kartastonsa, joihin valvontakameroiden sijainteja on kerätty tutkintaa varten. Mutta se olisi vielä villimpää, että tekijä olisi poliisi.
skoune
Martin Riggs
Viestit: 621
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja skoune »

jellyfish kirjoitti: Pe Loka 27, 2023 1:56 pm
poliisikoiran pentu kirjoitti: Ke Loka 18, 2023 8:42 pm Se että epäilty1:n nimi ja kaikki mahdollinen julkaistiin, kertoo minusta siitä, että poliisi piti syyllisen löytymistä jokseenkin varmana; saatiin kiinni lähes verekseltään...ja tästä voisi olettaa, että tutkinnassa ei menty alkuun ihan täysteholla, koska oletettiin, että tekijä on kiinni eikä täysin tuntematon ja edelleen karkuteillä (kuten hän tosiasiassa oli). Tingittiinkö sitten jostain, mene tiedä. Spekua.

Faktoja on vähän eikä niitä ole tullut lisää ainakaan julkisuuteen. Faktoja ovat synttäripäivä, pitkä 8 minuutin tekoaika (vähintään), taito vältellä valvontakameroita, arkiyö. Viimeksi mainitusta voisi päätellä, ettei tekijällä ollut seuraavana arkipäivänä töitä tai opintoja. Ehkä hänellä oli tapana liikkua muutenkin öisin.

Mutta miten hän osasi vältellä valvontakameroita? Ei tavallinen asukas yleensä tiedä kaikkia valvontakameroita, vaikka olisi asunut alueella vuosikymmeniä. Ei kiinnosta. Ei vaikuta omiin menoihin. Jostain syystä tällä ihmisellä oli niistä tietoa. Tekikö hän muutenkin jotain, miksi oli tärkeää tuntea valvontakamerat ja osata vältellä niitä.
Junaradan toisella puolella näkyvä metsäalue on loogisin pakosuunta myös aluetta tuntemattomalle henkilölle.

Jos/kun poliisilla oli koirapartio käytössä, saattoiko käydä niin, ettei sen käytölle katsottu olevan enää tarvetta, koska hyvin pian tuli tieto että oletettu tekijä on kiinni?

Ketjun alkupäässä myös ihmeteltiin sitä, että kun talon asukkaat lähtivät seuraavana aamuna töihin, ei rikospaikkaa oltu eristetty ja muutenkaan paikalla ei ollut enää mitään merkkejä tapahtuneesta kauheasta rikoksesta.
Esimerkiksi yliopistoissa opiskelevilla ei ole sellaista "lukujärjestystä" että joka päivä olisi oltava läsnä yliopistolla klo 8-17. Ja on myös ihmisillä vuorotöitä jne, joten teon ajankohta ei välttämättä kerro tekijästä yhtään mitään.

Ja miten olisi pakoreittinä siirtyä pysäköintialueella olevaan autoon? Onko niillä valvontakameroita?

Ja vielä taas viittaan tuon "lavastaja -epäillyn - 1" apuun tekijälle, selvä poliisien harhautus se oli mielestäni.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Ross Sullivan kirjoitti: To Loka 26, 2023 2:11 pm
Lumileopardi kirjoitti: To Loka 26, 2023 2:05 pm Vielä sellainen kommentti että mä en juurikaan usko että syntymäpäivällä ois välttämättä mitään merkitystä. Se on pelkkä sattuma.

Sen sijaan erittäin merkityksellisenä pidän sitä että uhri on opiskellut uutterasti jotain alaa, tehnyt siitä nettiin opinnäytetyön, ja kaiken tämän jälkeen poistanut itselleen merkittävän työrupeaman kokonaan pois netistä. Syystä josta ei ole kerrottu. Miksi ihmeessä?
Se on mysteeri joka voi liittyä tekijään. Tai sitten ei .
Mutta kertoo ainakin siitä että uhrin henkilökohtaisessa elämässä ja ehkä pikkutarkassa luonteessa oli piirteitä ja ehkä tapahtumia joista emme tiedä.

Oliko yksikään hänen ystävistään tai läheisistään todellinen luottoystävä jolle kerrotaan ihan kaikki.
Voisiko joku laittaa linkin/selittää, että poistaminen on varmuudella tapahtunut ennen henkirikosta?

Olisi nimittäin ihan loogista, että uhrin omaiset poistavat tapahtuman jälkeen, jotta sillä ehkäistäisiin osaltaan uhriin liittyvää mielenkiintoa/sossupornoa.
Ainakin joulukuussa sisäpiirin syväkurkut laulelivat siihen malliin, että oppari olisi poistettu vasta surman jälkeen, koska se oli löytynyt vielä hetken aikaa Googlella. Toki oppari löytyi välimuistista vielä senkin jälkeen, itsekin sen luin vaikka se oli poistettu. Tuossa vielä hiljaisen tytön kommentti aiheeseen.
Hiljainen_tyttö kirjoitti: Ke Joulu 07, 2022 10:44 pm ... ...Olen kertonut joitain asioita, joita tiedän uhrista hänen nimensä perusteella, koska olen ajatellut, että se voisi tuoda lisää jotain pohdintoja tänne, kuten sen, että opinnäytetyö on nyt poistettu, aiemmin ei ollut.
Olen siis Postissa töissä ja olen kertonut, että nimi on kantautunut huhuna työyhteisöömme... ...
Vastaa Viestiin