Mika Mäenpää katosi Asikkalasta 15.10.2004 - Löytyi vuonna 2008

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Viesti Kirjoittaja teppo »

MotiivitOn kirjoitti: Siis vinssaus on kyllä mahdollista, mutta mielestäni erittäin hankalaa. Olisihan voitu työntää suonsilmäänkin, eikä ruumista varmaan olisi vieläkään löydetty.
Loistava kuvaus siitä, miten vaikea on rehata painavaa ruumista tiheäoksaiseen kuuseen. Koko keskustelun perusteella vaikuttaa siltä, että kansamme agraarijuurista on alettu irtautua. Kaupunkilaispenikoille tekisi varmaan hyvää käydä joskus katsomassa puita. Jos tulee mieleen toistaa tuo Asikkalan temppu, niin köyden toinen pää kannattaa sitoa ylhäällä kuusen rungon ympäri, jolloin yhden oksan katkeaminen ei haittaa ollenkaan. Kuusen uumeniin päätymisessä on kyllä jotain aleksiskivimäisen runollista.

Tv-sarjojen perusteella on syntynyt sellainen kuva, että itsemurhista jätettäisiin kovinkin yleisesti viestejä. Todellisuudessa suurin osa ei jätä mitään viestiä. Nytkään ei tosin vielä tiedetä, onko viesti mahdollisesti henkilön taskussa.

Itsemurhapäätöksen tekemiseen menee joiltakin kymmeniä vuosia ja jotkut päätyvät ratkaisuun sekunneissa. Tässä tapauksessa henkilö on voinut pohtia asiaa pitkään ja vellonut ratkaisun kanssa edestakaisin. Samalla tavalla kuin vankilasta vapautuessa järkeilee, että yrittäisikö rehellistä työuraa vai luisuisiko sittenkin taas huumehommiin. Ihan hyvin voi sekavassa mielentilassa yrittää vielä soitella kavereita saunaan ja etenkään jos kukaan ei ehdi tulemaan, sitten kuitenkin päättää, että nyt se on loppu. Ja huumeongelmaisen itsetuhoisen tekijän logiikka saattaa joskus poiketa siitä, mitä se on muilla.

Alunperin kerrottiin, että tekijällä ei ole ollut mukana kenkiä tai takkia. Ainakin kengät nyt sitten oli. Jos itsellä olisi tarkoitus lähteä pimeään syksyiseen metsään ja kiipeilemään, niin jättäisin spittarit eteiseen ja ottaisin saappaat tai työkengät. Märillä jaloilla on ikävä lompsia, vaikka olisi viimeinen matka.
ville69
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 5:56 am
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja ville69 »

Kiitos Poiroo!

Onko saha tuo lukuisia hyötyrakennuksia käsittävä rypäs Linnomäen länsipuolella, Reiviläntien mutkassa? Siitä olisi noin 1.5km Hollolantielle?


Se mitä moni tavis pitää mahdottomana tai erikoisena, on toisille taviksille arkipäivää työn tai harrastusten kautta. Moni raksamies kyllä saa itsensä painoisen lastin ylös tikapuita, ja vuoristokiipeilijälle, palomiehelle tms. veltonkin kaverin siirtäminen 15 metriä pystysuoraan ylös on pelkkä tekniikkakysymys. Enkä tarkoita tällä teknisiä apuvälineitä, taljoja taikka hihnapyöriä.

Joku steroidibodari ehkä ottaisi köyden hampaisiinsa ja kiipeäisi vain puuhun raato selässään, homma olisi hoidettu puolessa tunnissa.


Noo... realistisesti, itsari.



Off-topic:

Olenko ainoa tässä ketjussa jolle temppu on tullut mieleen jo vuosia sitten?

Ite mietin jo joskus teini-ikäisenä että tiheäoksainen puu olisi aika siisti paikka hirttäytyä, nimenomaan siksi että korkealta ei osattaisi etsiä ja sitten olisi melkoinen yllätys vuosien päästä. Tuolloin jossain angstikohtauksessani ajattelin suurta kuusta kotitalomme edessä. En kuitenkaan ollut tosissani itsemurhainen, kyseessä oli jonkinlainen kostofantasia vain.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Ihan OT myös:
ei tulisi mieleeni ikinä: kauhia korkeiden (ja etenkin 'reunattomien' ja tuulisten) paikkojen kammo.
Jopa yläkerran ikkunoiden pesu huippaa.

Eli jos minun perään täällä joskus kysellään, niin kaikki voi vihjata, että kannattaa etsiä matalalta, t-o-d-e-l-l-a matalalta :)

Takaisin aiheeseen: onko köyden alkuperä selvitetty?
Minusta se on oleellista. Jos köysi on kotoisin ihan jostain muualta, on minusta 'ripustajakin' joku muu kuin mika itse.

Jos kyseessä on itsemurha, on aika ilmeistä, että Mikan on täytynyt ottaa se kotoa mukaan. Auton hinausköysi?
ville69
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Su Joulu 09, 2007 5:56 am
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja ville69 »

teppo kirjoitti:Ihan hyvin voi sekavassa mielentilassa yrittää vielä soitella kavereita saunaan ja etenkään jos kukaan ei ehdi tulemaan, sitten kuitenkin päättää, että nyt se on loppu. Ja huumeongelmaisen itsetuhoisen tekijän logiikka saattaa joskus poiketa siitä, mitä se on muilla.
Jos sille linjalle lähdetään että varmasti oli yhä aseellisissa ja kovissa huumepiireissä mukana, niin puheet puhelimessa olisivat myös sellaisia että niitä voisi jälkeenpäin referoida kuulustelijoille, olettaen, että heillä on jo nauhat puheluista.

"Tuutko saunaan" saattaa myös tarkoittaa käytännössä "tuo rahaa / huumetta". Eivät kai kaikki diilerit ole niin dementoituneita kuin ne Karalahden kaverit, jotka säätivät "kypärää" ja vielä samassa puhelussa kertoivat sen tarkoittavan koksua.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Viesti Kirjoittaja teppo »

MissHolmes kirjoitti: Minusta se on oleellista. Jos köysi on kotoisin ihan jostain muualta, on minusta 'ripustajakin' joku muu kuin mika itse.
Mitä jos nyt kävisit metsässä katsomassa, miltä isot kuuset näyttävät. Runko on paksu, oksat ovat ohuehkoja mutta niitä on julmetun tiheässä. Raato pitäisi vyöttää remelillä selkään ja rehata ylös. Vaikea homma, kun oksia on tiheässä ja käytännössä täytyisi pitää painopistettä lähellä runkoa, ettei itse putoisi. Tiheiden oksien välistä pitäisi vielä pystyä pujottelemaan.

Myöskään köydellä hinaaminen ei käytännössä onnistu. Täytyisi olla kunnon rissa, 30 metrin köysi ja isompi porukka. Sittenkin kuusen tiheät alaviistoon kasvavat oksat tekisivät homman vaikeaksi kuin hauen pakenemisen katiskasta väärään suuntaan. Ja tämä pitäisi tehdä pimeässä.
ville69 kirjoitti:"Tuutko saunaan" saattaa myös tarkoittaa käytännössä "tuo rahaa / huumetta".
Sinä sait superrikollisten koodin purettua. Siis vaikkapa salaisesta prepaid-liittymästä soitellaan "kavereille" ja pyydetään heitä "saunomaan" ja ottamaan omat "vihdat". Jannut vastaavat, että ei voi tulla kun "pyyhe on märkä" tai edellinen "saunavuoro" on maksamatta. Nerokasta.
ville69 kirjoitti:Olenko ainoa tässä ketjussa jolle temppu on tullut mieleen jo vuosia sitten?
Et. Korkeaan puuhun piiloutuminen on tullut mieleen jokaiselle, joka on joskus kiivennyt puuhun. Ja joka teini on miettinyt näyttävää itsemurhaa. Kyllä nuo mielikuvat on täytynyt yhdistää. Kukaan ei haaveile hirttävänsä itseään paidanhihoista sellin patteriin.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

^ minä asun keskellä suuria kuusia :oops:

Ja kylää sinne autolla vinssaa vaikka kasi miestä kerralla.

Mutta onhan Mika sinne voinut kiivetä itsekin pakotettuna.

Tuntuu jotenkin hassulta lähteä kesken kaiken itseään tappamaan.

Siinähän on sekin riski, että huomataan ajoissa ja ehditään hätiin vahingossa.

Mutta voihan se olla, että tuo nyt se loppu -fiilis voi todella tulla ihan yht'äkkiä kesken kaiken.

Ihmettelen vaan, kun poliisi yhdisti niin voimakkaasti sen auton ja katoamiseen muutenkin rikoksen....
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

ville69 kirjoitti:"Tuutko saunaan" saattaa myös tarkoittaa käytännössä "tuo rahaa / huumetta".
Teppo kirjoitti:

Sinä sait superrikollisten koodin purettua. Siis vaikkapa salaisesta prepaid-liittymästä soitellaan "kavereille" ja pyydetään heitä "saunomaan" ja ottamaan omat "vihdat". Jannut vastaavat, että ei voi tulla kun "pyyhe on märkä" tai edellinen "saunavuoro" on maksamatta. Nerokasta.



heh...venkula läppä/"koodit" on kyllä jotenki hassuja :lol: ehdotankin ihan omaa topiccia aiheelle :lol:

Mikäli naru tosiaan muualta kuin Mikan omaisuutta(esim autosta),niin 0.1% mahd.että asiaan voisi joku muu olla kytköksissä :idea: Itse veikkaan edelleen Mikan kiivenneen puuhun ja päättäneen päivänsä :(
Ajatuksena mahdoton mielestäni tuo henkilön väkipakolla vienti kuusen latvaan :?
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

OK. Uskotaan.
Ei siis mitään jännittävää. Vain henkilökohtainen pako kamalasta maailmasta.

Hoh-hoijakkaa.

kuinka pitkän kakun jälkeen niille vangeille annetaan sellaista ''sopudu arkeen'' -koulutusta?

Voisi olla paikallaan useammin, jos siviili on noin raskasta useille...
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

lot of mysteries kirjoitti:Ajatuksena mahdoton mielestäni tuo henkilön väkipakolla vienti kuusen latvaan :?
Ei kai tuo vienti fyysisesti yms mahdotonta ole, mutta nimenomaan lot of mysteriesin tavoin toteasin, että se nyt murhaamisvaihtoehtona on aikalailla kaukaa haettua. Olisi niin paljon helpompiakin tapoja. Jos jotkut olisivat halunneet lavastaa kuoleman itsemurhaksi niin eivätköhän olisi ihan alaoksille hirttäneet. Kyllä homma silläkin olisi hoitunut.

Ja sitten vielä, että itselle ei todellakaan ole koskaan tullut mieleen, että ylhäällä puussa olisi piilossa, että sinne voisi itsemurhan rauhassa tehdä. Mutta näköjään minfolaisillekin on tullut. Pitäsiköhän näitä muitakin kadonneita lähteä kiikaroimaan katoamispaikkojen lähikuusista?
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
villivadelma
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 8:14 am

Viesti Kirjoittaja villivadelma »

Syy, miksi Mika päätyi itse päättämään päivänsä, voi olla myös kaksoiselämän rankkuus.
Avopuoliso ei ollut tietoinen huumehommista/salaisesta liittymästä ja Mika eli kahta erilaista elämää, oli rakastava isä ja puoliso, mutta myös huumekavereiden vietävänä. Ei jaksanut enää.
lot of mysteries
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2008 4:56 pm
Paikkakunta: suomi

Viesti Kirjoittaja lot of mysteries »

Jos Mika on ajatellut"lähteä" näkyvällä tyylillä? Tarkoituksena näkyä "kirkolle/kylälle" asti :idea: ajatellen vaikka,että"tänkö teen,nii huomaavat saatana,että nyt on Mäenpään velat kuitattu :evil: " Mutta käynytkin toisin ja jäänyt piiloon oksien alle :idea:

Anteeksi kirosana :oops:
Hans
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 4:21 pm

Viesti Kirjoittaja Hans »

Poiroon kuvaukseen sopivia paikkoja ja etäisyyksiä on esim. seuraavalla kartalla.

Vasemmalla on Hollolantie, ylhäällä vasemmalla Reiviläntie ja oikealla reunalla, alapuoliskossa, peltoaukean naapurissa sahaksi sopiva teollisuuslaitos, Haikkari-nimen vieressä. Kartan keskellä, sorakuopan eteläpuolella on kuusia kasvava metsäniemeke peltojen välissä. Sinne pääsee tietä pitkin. Lähellä on isohko rakennus ja sorakuoppa. Suorin tie jalan sahalta takaisin MM:n katoamispaikalle kulkee juuri löytymispaikan kautta.

Koska tytöt löysivät "variksenpelätin"? Oliko siitä huhuja jo ennen?
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Eikös tuo lauantaina 30.8.2008 löytynyt lienen.
Näin olen ainakin antanut itselleni kertoa...
Poiroo
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: Ti Elo 05, 2008 9:48 pm
Paikkakunta: Vaasan tienoo

Viesti Kirjoittaja Poiroo »

Mika löytyi 30.8.2008

Saha jolla venäläiset sahasivat onttoja tukkeja ja löysivät niistä salakuljettettua viinaa ja tupakkaa on seuraavassa osoitteessa.
Poliisi ei koskaan julkistanut että olisi löytynyt muita aineita.

Mutta tarinan mukaan 2003 - 2004 kaksi marjastajaa olisi löytänyt sahan kupeesta kassin joka sisälsi valkoista jauhetta ja ampulleja.

http://www.02.fi/kartta/Koivusillantie% ... 20Asikkala

Huhun mukaan aluetta olisi tarkkailtu näihin päiviin asti..............
Sleeper
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Heinä 18, 2008 11:03 am

Viesti Kirjoittaja Sleeper »

Jospa Mika ymmärsi "neuvottelut" velkojen takaisinmaksusta hieman väärin ja perintäporukka tulikin hieman aikaisemmin kylään kuin mitä oli sovittu. Selittäisi sen, että kaikki näytti jääneen kesken ja oli peloissaan pyydellyt kavereitakin varmistamaan selustaa ennen tapaamista. Vieraat sanoivatkin heti saavuttuaan, että ei tässä saunominen enää auta. Odotellaanko emäntää vai lähdetäänkö muualle hoitamaan homma, niin perhettä ei tarvitse sotkea mukaan siihen.. Sahalla annettu sitten köysi ja sanottu, että vedät ittes hirteen tuonne metsään niin ollaan sujut.. Ruumista ei osattaisi sieltä 14m korkeudesta heti etsiä ja vaikka joskus löytyisikin, niin näyttäisi itsarilta :roll:
Vastaa Viestiin