Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5313
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Sissi kirjoitti: La Joulu 02, 2023 1:22 am
ruusumaa kirjoitti: Pe Joulu 01, 2023 8:48 pm Korkkaa vissypullon heti maksun jälkeen?
Ostaa vissyä ja korkkaa sen, ilmiselvä psykopaattimurhaaja, ei epäilystäkään. :|
No onhan se nyt aika erikoista käytöstä alkaa heti kaupassa hörppimään ostostaan. Ei sentään yrittänyt pölliä sitä vissyä, kuten liköörin aikoinaan.

Ja psykopaattimurhaajahan ukkeli on, vaikkei olis koko helkkarin vissyä ostanutkaan.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Cadi John
Martin Beck
Viestit: 756
Liittynyt: Ma Kesä 12, 2023 3:05 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Cadi John »

Miss Holmes #1 kirjoitti: La Joulu 02, 2023 3:22 am Vaan auttaako tämä?

Tässä huonoon valoon joutuu minusta palsternakat, koska haluavat lakaista maton alle asian.
Vika ei varmasti ole ollut Uhrissa, niin miksi salauksella suojata myös Uhrin oikeuksia oikeuteen?

Jos minä olisi ollut uhrin saappaissa ja jäänyt eloon, käyttäisin varmasti osa aikaan rs- kaistakseni 🫣
Korjatkaa jos muistan väärin mutta mun mielestä uhrin puolelta haluttiin salata vain tekotapa. Näin lasten ei tarvitsisi nähdä siitä lööpeissä päivästä toiseen. Mun mielestä ei ole haluttu salata uhrin terveydentilaa vai onko mulla mennyt jotain ohi?
Zipe
Hetty Wainthropp
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Zipe »

poliisikoiran pentu kirjoitti: Pe Joulu 01, 2023 7:56 pm
Ehkä Vicin auto oli tarkoitus jättää hämäykseksi jonnekin ihan muualle kuin mihin upottaisi ruumiin? Suunnitelma meni pieleen, moni seikka oli aika epäkäytännöllinen, mutta RT:n vahvuudet olivatkin muualla. Manipuloinnissa, puhumisessa, jonkinlaisissa "psykologisissa" jutuissa... Itseäni kiinnostaisi kovasti, oliko hän keski-ikäisenä todellakin ensikertalainen. Vai oliko tehnyt väkivallan tekoja aiemminkin, mutta jäämättä vaan kiinni, jolloin lääkäristatus suojasi epäilyiltä (enkä tarkoita nyt pelkästään mereenajoa). Jos hän pystyi tekemään läheiselle ja läheisille noin, niin entä sitten tuntemattomille tai heille, joita on ollut edes jotain syytäkin vihata...Oliko hän töissä Rinnekodissa? Tapahtuiko siellä mitään erikoista?
Olen miettinyt samaa. Vic ei välttämättä ollut ensimmäinen uhri. En usko, että Tikkasella pimeni vasta viime aikoina, vaan vaimon tappaminen oli osa vuosikymmenten kehityskulkua. Tikkanen jäi kiinni sattumalta. Ellei näin olisi käynyt, hän jatkaisi psykiatrin hommia ja siinä sivussa tekisi ties mitä.

Ehdottomasti RT:n ympärillä aiemmin sattuneita asioita pitäisi tutkia. Lääkärien liepeillä on aina kuolemaa ja kurjuutta, eikä psykiatristen potilaiden kohdalla välttämättä tiedetä, mikä on totta ja mikä harhaa. Näin ollen häiriintyneellä psykiatrilla on kattava suojaverho kieroutuneelle toiminnalleen ... potilaiden manipulointia ja henkistä väkivaltaa, mutta oliko ehkä myös lääkekokeiluita, fyysistä väkivaltaa, pahimmillaan henkirikoksia?
Ulrica

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Näyttää siltä, että syytetyn toiminnan uhreiksi voisi valikoitua hänen arvion mukaan lähi-ihmissuhteet, joissa kokee olevansa oikeutettu vallankäyttöön ja käyttää hyväkseen juurikin ammattiaan. Edellisen avioliiton vaimo ja lapset säästyivät. Uhri oli alkujaan lehti-tietojen mukaan tavallisesta perheestä. Muita lähisuhteita ei ole tiedossa, kuin TYCin kertoma. Se suhde päättyi, kun TYCin kumppani, puuttui asiaan ja syytetty lopetti suhteen. Joku näytti hänelle kaapin paikan, jolloin jättää uhrin rauhaan. Niin kai kävi edellisessä avioliitossa huoltajuuskäsittelyn mukaan. Ex-puoliso puolustautui valheellisia syytöksiä vastaan mielenterveydestä.

Voisi hyvinkin käydä yksiin läheisempi hoitosuhde, josta voisi löytyä uhri. Mun mielestä ketjussa joku kirjoitti aiemmin, että oli tietoa, että jatkoi jonkun naispotilaan hoitosuhdetta muista syistä kuin ammatillisista.

Uhriksi kai valikoituisi aina nainen, mutta ei tuntematon.
Ulrica

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Ja aiemmin joku kirjoitti, että nuorempana oli suhteissa nuorempiin naisiin. Niin.
Ulrica

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Tässä vielä linkki uutiseen Rinnekodista. Oli siis oikeuksitta hoitanut muutamaa potilasta, joista Rinnekoti oli saanut "kiitollista palautetta", kunnes sai oikeutensa takaisin. Rinnekodissa on ymmärtääkseni myös siijaishuoltoyksikkö. 2.1 v oli LinkedInin mukaan HUSilla ja Rinnekodissa vain 1.5 v. Cv:ssä venyttänyt Terveystalon työsuhteen alkamaan jo 2011 lukien. Pitääköhän se ollenkaan paikkansa? Rinnekodin työ on voinut toisaalta olla vain väliaikaisetappi syytetylle saada oikeutensa takaisin.

Aiempia työsuhteita Porvoossa, Aavassa. HUSissa hoiti mm. oikeuspsykiatrian potilaita.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3104 ... 6f0979bb41
Win-V
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ma Touko 15, 2023 10:00 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Win-V »

Ulrica kirjoitti: La Joulu 02, 2023 11:15 am Tässä vielä linkki uutiseen Rinnekodista. Oli siis oikeuksitta hoitanut muutamaa potilasta, joista Rinnekoti oli saanut "kiitollista palautetta", kunnes sai oikeutensa takaisin. Rinnekodissa on ymmärtääkseni myös siijaishuoltoyksikkö. 2.1 v oli LinkedInin mukaan HUSilla ja Rinnekodissa vain 1.5 v. Cv:ssä venyttänyt Terveystalon työsuhteen alkamaan jo 2011 lukien. Pitääköhän se ollenkaan paikkansa? Rinnekodin työ on voinut toisaalta olla vain väliaikaisetappi syytetylle saada oikeutensa takaisin.

Aiempia työsuhteita Porvoossa, Aavassa. HUSissa hoiti mm. oikeuspsykiatrian potilaita.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3104 ... 6f0979bb41
Tällaisia ongelmia mattosurmasta epäilyllä psykiatrilla oli töissä
Valvira rajoitti psykiatrian erikoislääkäri Roope Bob Tikkasen, 48, ammattioikeuksia huhtikuussa 2014.
lauantai 24.12.2022 klo 10:18
  • Tappoepäilty Roope Tikkasen epäiltiin vuosina 2014–2015 vaarantaneen potilasturvallisuutta.
  • Valvira määräsi rajoitti hänen lääkärinoikeuksiaan väliaikaisesti.
  • Vastoin Valviran päätöstä Tikkanen otti kuitenkin vastaan työn Rinnekoti-säätiön psykiatrian ylilääkärinä.
Valvira rajoitti Tikkasen lääkärinoikeuksia keväällä 2014 voimakkaasti, koska epäili hänen voivan vaarantaa potilasturvallisuuden. Valviralle oli vuonna 2013 jätetty Tikkasen väitetystä vaarallisesta toiminnasta ilmoitus.

Päätöksellään Valvira salli Tikkasen ainoastaan työskennellä julkisella sektorilla toisen täysivaltaisen lääkärin valvonnassa. Omia hoidollisia päätöksiä hän ei saanut tehdä eikä määrätä muuta kuin sellaista lääkitystä jota potilaalle oli aiemmin hyväksytty. Tikkaselta kiellettiin myös päivystäjänä toimiminen.

Käytännössä Tikkasesta tehtiin siis apulaislääkäri vailla omaa toimivaltaa. Tikkanen totesikin vastineessaan Valviralle, että rajoitus merkitsee hänelle työttömyyttä.

Tikkaselle kuitenkin jäi takaportti, sillä Valviran rajoituspäätös oli väliaikaispäätös. Päätös oli voimassa vuoden 2015 loppuun taikka siihen saakka kunnes Valvira antaa varsinaisen päätöksensä saatuaan pyytämänsä lisäselvitykset.

Aloitti ylilääkärinä

Seuraavana syksynä Roope Tikkanen kirjelmöi kahteen otteeseen tilanteestaan Valviralle. Hän halusi tietää kuinka hänen asiansa etenee eli milloin hän saa oikeutensa takaisin.

Tikkanen antoi ymmärtää, että haluaa jatkaa lääkärin ammatissa ja kykenee toimimaan potilasturvallisuutta vaarantamatta.

Vastoin toivettaan Tikkanen ei saanut Valviran lakimieheltä tietoa ratkaisun antopäivästä.

Seuraavan vuoden helmikuussa Roope Tikkanen rikkoi Valviran rajoituspäätöstä. Hän otti helmikuun 2. päivä 2015 vastaan syksyllä hakemansa Rinnekoti-säätiön psykiatrian ylilääkärin paikan.

Rinnekoti-säätiölle Tikkanen oli kylläkin tehtävää hakiessaan ilmoittanut rehellisesti , että hänen oikeuksiaan on rajoitettu, mutta oli antanut ymmärtää, että Valvira ratkaisee asian vuodenvaihteen tienoilla.

Kun helmikuu koitti, aloitti Tikkanen Rinnekodin ylilääkärinä. Hän jätti ilmoittamatta työnantajalleen, että rajoituspäätös oli edelleen voimassa.

”Ei ole ratkaistu”

Tikkanen ehti toimia runsaat kolme viikkoa uudessa toimessaan. Käry kävi 23. helmikuuta, kun Rinnekoti-säätiön henkilöstötoimisto tarkasti ”rutiininomaisesti” uuden psykiatrinsa ammattipätevyyden.

Työantaja ei voinut muuta kuin kieltää Tikkaselta työnteon samana päivänä.

Jo pari päivää aiemmin Valviran lakimies oli Tikkasen sähköpostista lukenut, että Tikkanen odotti kuumeisesti Valviran päätöstä. Tikkanen oli kertomansa mukaan lykännyt Rinnekodin työn aloitusta helmikuun alkuun tästä syystä.

Koska helmikuu oli jo pitkällä, ymmärsi juristi Tikkasen jo työskentelevän ylilääkärinä.

Lakimies huomautti Tikkaselle tämän työskentelevän tehtävässä, joka on rajoituspäätöksen vastainen. Rinnekoti-säätiö ei ole lain tarkoittama julkisen sektorin toimija eikä hän muutoinkaan saa työskennellä ylilääkärinä. Lakimies jatkoi, että Tikkasen asia on edelleen vireillä Valvirassa. Sitä ei ole ratkaistu.

Ei poliisille


Valviran lakimies pyysi selvitystä Rinnekoti-säätiöltä.

Rinnekoti-säätiön vastauksen mukaan Tikkanen oli hoitanut vain joitakin yksittäisiä potilaita. Hänen toiminnassaan ei ollut havaittu mitään moitittavaa. Päinvastoin hän oli saanut työstään kiitollista palautetta.

Valvira ratkaisi Tikkasen ammattioikeusasian kaikki haluamansa selvitykset saatuaan 30. maalikuuta 2015.

Valvira palautti Tikkaselle täydet lääkärinoikeudet. Oikeuksien rajoittamiselle ei ollut enää potilasturvallisuussyytä.

Sekä Tikkanen että Rinnekoti-säätiö olivat tuossa vaiheessa jo tiedustelleet, saisiko Tikkanen jatkaa Rinnekodin ylilääkärinä.

Valvira ei tehnyt Tikkasen toiminnasta ilmoitusta poliisille epäiltynä terveys- ja sairaudenhoidon ammatin luvattoman harjoittamisesta. Valviran päätöksestä on luettavissa, että ratkaisuun vaikutti se, että Tikkanen oli sentään työtä hakiessaan ollut rehellinen.

Asiasisältö salattu

Iltalehden hallussa ovat molemmat edellä mainitut Valviran päätökset. Ne on kuitenkin suurimmaksi osaksi salattu. Päätöksistä ei käy ilmi se vakavaksi epäilty teko tai menettely, jonka vuoksi Valvira päätti rajoittaa Tikkasen ammattioikeuksia.

Valvira ei ole myöskään katsonut julkiseksi sitä, miten Tikkanen vastasi epäilyyn.

Roope Tikkanen työskenteli keväällä 2014 itsenäisenä ammatinharjoittajana eli yrittäjänä lääkärikeskus Aavassa sekä Porvoon sairaalan psykiatrian päivystyslääkärinä.

Aiemmin hän oli työskennellyt Porvoon sairaalan viransijaisena psykiatrian ylilääkärinä sekä HUS:ssa psykiatrina. Nuorena psykiatrina HUS:ssa hän oli hoitanut vaikeasti oireilevia potilaita sekä oikeuspsykiatrisia potilaita.

Pätevä mutta liukas menemään

Valviran keväällä 2014 kuulemien työnantajien mukaan Tikkanen ei ollut tehnyt ammatissaan virheitä.

Hänen työmotivaatiossaan oli ollut kuitenkin puutteita. Porvoon sairaalaan päivystäjänä ollessaan Tikkasta oli aamuisin usein jouduttu herättämään aamuraportointia varten. Aiemmin Porvoon ylilääkärinä ollessaan hän oli ottanut vastaan keskimääräistä vähemmän potilaita ja oli itse sittemmin irtisanoutunut.

Aiemmin HUS:in vuosinaan Tikkanen oli usein ollut teillä tietymättömissä tuolloin vielä hänen hoidellessaan muita velvoitteitaan kuin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin virkatehtäviä

Iltalehti julkaisee epäillyn nimen poikkeuksellisesti jo esitutkintavaiheessa, koska epäilty on työskennellyt yhteiskunnallisesti merkittävässä ammatissa ja hoitanut potilaita, joiden kannalta heitä hoitaneen psykiatrin rikosepäilyllä on suuri merkitys.
Ammattimainen lurkkaaja.
Avatar
Sissi
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Ti Tammi 05, 2010 12:08 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Sissi »

Rinnekoti on tuttu paikka, oli siellä hoitajaharjoittelijana, hoitajana ja ohjaajana ja samalla osan aikaa diakkarin palkkalistoilla myös.
Lääkärin uran kannalta ei mikään erityisen hohdokas ansioluettelossa mutta työnä todella haastava kun on kyseessä kehitysvammaiset mielenterveysasiakkaat. Ainakin hoitajien vaihtuvuus on suuri ja työ raskasta. En oikein ole saanut selkeää kuvaa kuinka kauan Tikkanen oli Rinnekodilla, ja oliko hänen vastuualuettaan muutkin kuin Lakiston yksikkö? Ja miksi lähti pois siitä työpaikasta.
Lukaisin nopeasti mitä täällä on viimeksi kirjoitettu ja pisti oikein vihaksi kun joku koitti syyllistää tai herjata Pasternack sukua siitä että olisivat syyllisiä tai painostaneet jotenkin mediaa tai jopa oikeuslaitosta asioiden salaamisessa tai tapahtumien pimittämissä.
Mitä ihmeen foliohattuja täälläkin on!? Onko jotenkin väärin, että uhrin lasten läheiset koittavat suojella heitä kaikelta siltä raatelemiselta mihin julkisuus pystyy jos vain saa mahdollisuuden? Mikä teille/meille riittää: pitäisikö saada kuvia uhrin vammoista, terveystiedoista ja ehkä siitä mitä uhri on viimeksi syönyt tai juonut? Menkää itseenne oikeasti myös te jotka yritätte tehdä Tikkasesta jotain pahuuden ruumillistumaa, tulee niin mieleen Anneli Auer, mitä tahansa hän teki tai sanoi niin hirviö hänessä nähtiin.
Onhan tuo salaus käräjillä aika tiukka, mutta uskon kuitenkin että se julkaistaan mikä on oleellista sitten kun tuomio julkistetaan jos siis Tikkanen ei ole syyntakeeton.
Mitä mielentilatutkimuksessa tapahtuu: https://www.youtube.com/watch?v=hg_C6Oyy1c0
Cadi John
Martin Beck
Viestit: 756
Liittynyt: Ma Kesä 12, 2023 3:05 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Cadi John »

Sissi kirjoitti: La Joulu 02, 2023 3:36 pm Rinnekoti on tuttu paikka, oli siellä hoitajaharjoittelijana, hoitajana ja ohjaajana ja samalla osan aikaa diakkarin palkkalistoilla myös.
Lääkärin uran kannalta ei mikään erityisen hohdokas ansioluettelossa
Mistä tiedät nämä? Milloin on toiminut siellä hoitajaharjoittelijana?
Avatar
Sissi
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Ti Tammi 05, 2010 12:08 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Sissi »

Cadi John kirjoitti: La Joulu 02, 2023 9:06 am
Miss Holmes #1 kirjoitti: La Joulu 02, 2023 3:22 am Vaan auttaako tämä?

Tässä huonoon valoon joutuu minusta palsternakat, koska haluavat lakaista maton alle asian.
Vika ei varmasti ole ollut Uhrissa, niin miksi salauksella suojata myös Uhrin oikeuksia oikeuteen?

Jos minä olisi ollut uhrin saappaissa ja jäänyt eloon, käyttäisin varmasti osa aikaan rs- kaistakseni 🫣
Korjatkaa jos muistan väärin mutta mun mielestä uhrin puolelta haluttiin salata vain tekotapa. Näin lasten ei tarvitsisi nähdä siitä lööpeissä päivästä toiseen. Mun mielestä ei ole haluttu salata uhrin terveydentilaa vai onko mulla mennyt jotain ohi?
Miss Holmes #1 ”Sinäkin, Brutukseni?” :|
Mitä mielentilatutkimuksessa tapahtuu: https://www.youtube.com/watch?v=hg_C6Oyy1c0
Avatar
Sissi
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Ti Tammi 05, 2010 12:08 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Sissi »

Cadi John kirjoitti: La Joulu 02, 2023 4:49 pm
Sissi kirjoitti: La Joulu 02, 2023 3:36 pm Rinnekoti on tuttu paikka, oli siellä hoitajaharjoittelijana, hoitajana ja ohjaajana ja samalla osan aikaa diakkarin palkkalistoilla myös.
Lääkärin uran kannalta ei mikään erityisen hohdokas ansioluettelossa
Mistä tiedät nämä? Milloin on toiminut siellä hoitajaharjoittelijana?
Minä tiedän vain sen minkälainen Rinnekoti on työpaikkana ja uran kannalta hoitajan/ohjaajan näkökulmasta. Oli silloin kyllä ihana paikka asukkaille/asiakkaille, turvallinen, kyläyhteisömäinen, sellainen paikka johon toivoisin läheiseni asumaan jos olisi sellaisen asuinpaikan tarpeessa. Työpaikkanakin kiva, asuinkin siellä yhden kesän työsuhdeasunnossa oman kodin remontin takia kun olin rinnetuotteessa ohjaajana, tosi kivoja muistoja.
Tikkanen oli samoihin aikoihin myös siellä töissä, mutta en tosiaan tiedä oliko hänellä toimisto Lakistossa vai jossain muussa yksikössä. Pitäiskikin käydä katsomassa onko Rinnetuote vielä olemassa, paljon on varmaan muuttunut sielläkin kun vammaisten asumisjärjestelyjä on muutettu enempi itsenäisen asumisen suuntaan.
Mitä mielentilatutkimuksessa tapahtuu: https://www.youtube.com/watch?v=hg_C6Oyy1c0
Doris Watson
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2022 12:43 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Doris Watson »

Täällä on arveltu salaamisen suojelevan Tikkasen entisiä potilaita. Mielestäni asia on juuri päinvastoin. Täysi tietämättömyys voi lisätä jo valmiiksi traumatisoituneiden ahdistusta. Olisi hyvä julkistaa edes jotain T:n mielentilasta ja mietteistä jotta potilaat voisivat työstää tätä järkytystä mielessään ja tiedostaa minkälaisen tyypin kanssa ovat olleet tekemisissä. T on ilmeisesti ollut vielä erilainen, tuttavallinen, viestitellyt vapaa-aikana, avautunut itsestään ja siten tullut ehkä iholle, ehkä jopa sopimattomasti, enemmän kuin normaali ammattilainen.
Tiedon puutteessa potilas joutuu mielikuvituksensa varassa kehittämään jonkun tarinan tapahtuneelle, ehkä täysin virheellisen joka varmaan vaikeuttaa ja pitkittää asiasta ylipääsyä.
Avatar
Miss Holmes #1
Christopher Lorenzo
Viestit: 1576
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Sissi kirjoitti: La Joulu 02, 2023 5:14 pm
Cadi John kirjoitti: La Joulu 02, 2023 9:06 am
Miss Holmes #1 kirjoitti: La Joulu 02, 2023 3:22 am Vaan auttaako tämä?

Tässä huonoon valoon joutuu minusta palsternakat, koska haluavat lakaista maton alle asian.
Vika ei varmasti ole ollut Uhrissa, niin miksi salauksella suojata myös Uhrin oikeuksia oikeuteen?

Jos minä olisi ollut uhrin saappaissa ja jäänyt eloon, käyttäisin varmasti osa aikaan rs- kaistakseni 🫣
Korjatkaa jos muistan väärin mutta mun mielestä uhrin puolelta haluttiin salata vain tekotapa. Näin lasten ei tarvitsisi nähdä siitä lööpeissä päivästä toiseen. Mun mielestä ei ole haluttu salata uhrin terveydentilaa vai onko mulla mennyt jotain ohi?
Miss Holmes #1 ”Sinäkin, Brutukseni?” :|
Tämä iltalehden uutisesta:
14.11. 10:11
Asianomistajien pyyntöä käsitellä tapausta salaisesti käydään läpi. Asianomistajat toistavat valmisteluistunnossa esittämänsä pyyntönsä. Syytetyn asianajaja toteaa, että he suhtautuvat myönteisesti laajaan salaamiseen.

Tuomariaitiosta kuitenkin todetaan, että lain näkökulmasta koko käsittelyn salaaminen ei ole mahdollista. Osa oikeudenkäynnin sisällöstä on kuitenkin tuomarin mukaan sellaista, että se tullaan käsittelemään salaisena.
Eli pyyntö on lähtenyt Uhrin puolelta.
Tekotapahan on jo moneen kertaan ollut otsikoissa.
Mikä sitten syy, mutta lain hengen mukainen se ei ole.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Ulrica

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Ulrica »

Ketjussa on nostettu monipuolisesti esille eri näkökulmia, mihin laaja salaaminen vaikuttaa.

Eilen uutisoitiin 19-vuotiaan naisen tappo-yritysoikeudenkäyntiä Kauniaisissa. Uhrina 40-vuotias mies. Vaikka teko oli toteutettu seksin aikana, ei siinä tapauksessa ole salattu mitään. Mielestäni uhrikin joutuu siinä huonoon valoon ikään kuin nuorten naisten saalistajana. Myös tekijän mt-asiat nostetttu oikeudenkäynnissä kaiken maailman ihmeteltäväksi. Puolustus jopa vedonnut, että mielentilatutkimusta ei tehtäisi, vaan voitaisiin asia tyyliin arvioida syyntakeettomaksi oikeudenkäynnin aikana. Maniaan puolustus vetoaa.

Näiden kahden oikeudenkäyntien ollessa käynnissä samanaikaisesti, tämän ketjun ja Kauniaistapauksen, olisi minusta kaksinaismoralismia, ellei pystyttäisi keskustelemaan miksi toinen oikeudenkäynti salataan, toinen ei. On täysin eri asia paljastaa tipotellen oikeudenkäynnin sisältöä, kuin seurata asiaa julkisesti paikan päällä.
Mikääneikäy
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: To Maalis 07, 2019 11:14 pm

Re: Hki Ullanlinna - psykiatri epäiltynä vaimonsa murhasta 12/22 ja aiemmasta perhemurhan yrityksestä

Viesti Kirjoittaja Mikääneikäy »

Sissi kirjoitti: La Joulu 02, 2023 5:30 pm
Cadi John kirjoitti: La Joulu 02, 2023 4:49 pm
Sissi kirjoitti: La Joulu 02, 2023 3:36 pm Rinnekoti on tuttu paikka, oli siellä hoitajaharjoittelijana, hoitajana ja ohjaajana ja samalla osan aikaa diakkarin palkkalistoilla myös.
Lääkärin uran kannalta ei mikään erityisen hohdokas ansioluettelossa
Mistä tiedät nämä? Milloin on toiminut siellä hoitajaharjoittelijana?
Minä tiedän vain sen minkälainen Rinnekoti on työpaikkana ja uran kannalta hoitajan/ohjaajan näkökulmasta. Oli silloin kyllä ihana paikka asukkaille/asiakkaille, turvallinen, kyläyhteisömäinen, sellainen paikka johon toivoisin läheiseni asumaan jos olisi sellaisen asuinpaikan tarpeessa. Työpaikkanakin kiva, asuinkin siellä yhden kesän työsuhdeasunnossa oman kodin remontin takia kun olin rinnetuotteessa ohjaajana, tosi kivoja muistoja.
Tikkanen oli samoihin aikoihin myös siellä töissä, mutta en tosiaan tiedä oliko hänellä toimisto Lakistossa vai jossain muussa yksikössä. Pitäiskikin käydä katsomassa onko Rinnetuote vielä olemassa, paljon on varmaan muuttunut sielläkin kun vammaisten asumisjärjestelyjä on muutettu enempi itsenäisen asumisen suuntaan.
Tikkanen on todennäköisesti työskennellyt juuri Lakistossa, koska asumisyksiköissä ei ole lääkäriä kun taas Lakiston laitosyksiköissä on/on ollut. Nythän tosiaan laitosyksiköt on sieltäkin ajettu alas kuten muualtakin ja asumisyksiköitä ovat. Rinnetuotetta, kauppaa, kappelia, puutarhaa ei ole enää. Alue on muuttunut paljon sen jälkeen, kun Tikkanen on siellä ollut.

Ylilääkäriksi valittaessa ja muihinkin vastuutehtäviin valittaessa on ihan normaalia toimittaa todiste valviran rekisteröinnistä. En ymmärrä miten Tikkanen kuvitteli ettei jäisi kiinni siitä että oikeuksia on rajoitettu.
Vastaa Viestiin