Marion Jones sai vankeustuomion

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Marion Jones sai vankeustuomion

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:Marion Jonesille puolen vuoden vankeustuomio
11.1.2008 19:34

Ex-juoksijatähti Marion Jones sai perjantaina kuuden kuukauden vankeustuomion valehtelusta viranomaisille dopingtutkinnassa sekä petosjutun tutkinnassa.

Jones, 32, myönsi lokakuussa valehdelleensa liittovaltion tutkijoille vuonna 2003 dopingin käytöstä. Dopinglaboratorio Balcon "asiakkaana" ollut Jones käytti vuosina 2000-01 epo-hormonia, kasvuhormonia sekä ensimmäistä urheilussa paljastunutta design-steroidia THG:tä. Lisäksi hän valehteli shekkipetosjutusta, johon hänen entinen poikaystävänsä, ex-pikajuoksija Tim Montgomery oli sekaantunut.

- Pyydän teitä olemaan niin armollinen kuin ihminen voi olla, kahden pienen lapsen äiti Jones vetosi tuomari Kenneth Karasiin, mutta turhaan.

- Rikokset ovat vakavia. Kukaan ei ole yläpuolella laillista velvoitetta totuuden kertomiseen. Tiedän, että tämä ei ole mukava päivä sinulle tai perheellesi, Karas totesi.

Jonesin tuomio on kovin mahdollinen, koska tuomari Karasin mukaan "tarvitaan lain kunnioituksen lisäämistä". Jones sai lisäksi kahden vuoden mittaisen tarkkailun ristikseen vapautuksen jälkeen sekä 400 tuntia yhdyskuntapalvelua suoritettavaksi.

Jones oli aikoinaan yksi juhlituimmista naisurheilijoista maailmassa. Hän voitti Sydneyn olympialaisissa 2000 kolme kultaa (100 m, 200 m, 4x100 m) ja kaksi pronssia, jotka hän joutui palauttamaan. Lisäksi hän voitti viisi maailmanmestaruutta.
Primavera
Jane Marple
Viestit: 1020
Liittynyt: To Touko 10, 2007 1:28 pm

Viesti Kirjoittaja Primavera »

Sic transit gloria mundi
ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

Primavera kirjoitti:Sic transit gloria mundi
En osaa yhtään latinan kielta, jota oletan tuon olevan, mutta tarkoittaako tuo "niin katoaa mainen kunnia" tai jotain sinne päin?
Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Minusta hieman yliampuva tuomio.

Mielenkiintoista - joutuvatko Jones'n 4 vuotias ja puolen vuoden ikäiset pojat myös äidin mukana lusimaan.
Jones'ta tehtiin syntipukki, mutta puhtaseen urheiluun ei usko enää juuri kukaan.

Juha Seppälän hyvä blogi aiheesta

http://www.satakunnankansa.fi/blogit/ju ... _itki.html

edit. kun kyseinen linkki on vanhentunut niin laitan sitten blogin kokonaisuudessa tänne.

Sitä suuremmalla syyllä että K-P Kyrön puheet systemaattisestä dopingkulttuurista Suomessa ovat tehneet aiheesta ajankohtaisen.
lokakuu 26, 2007
Miksi Marion Jones itki?

Juha Seppälä

Pikajuoksija Marion Jonesin mikrofonin äärellä vuodatetut kyyneleet panivat pisteen spekulaatiolle, jonka useimmat tiesivät spekulaatioksi: moniko huippu-urheilun huippusaavutuksista on hankittu puhtain eväin? En nyt lähde vihjailemaan esimerkiksi Suomen yleisurheilun tai hiihdon menneistä suurmenestyksistä, joiden taustat ovat yksi suuri kysymysmerkki.

Mutta mitä varten Marion Jones itki? Siksi kai, että hänestä tuntui pahalta, kun hän oli tehnyt väärin. Sitä, mikä hänet pani lopulta tunnustamaan kaiken, en nähnyt missään esitettävän. Perimmiltään Marion Jones itki huippu-urheilun rappiota, voittojen hintaa, niiden symbolisen ja taloudellisen hyödyntämisen pakkoa, urheilutuotannon teollistumista.

Huippu-urheilu on kirjaimellisesti kuolemanvakava asia. Urheilijat urheilevat terveytensä kustannuksella: yllättäviä sydänpysähdyksiä, äkkikuolemia, muuttunutta persoonallisuutta, luuston outoa kasvua. Voita tai häviä, rahaa ja kunniaa.

Markkinatalouspohjaisen viihdeteollisuuden harjoitusmenetelmät ja dopingin käyttö hiottiin äärimmilleen jo sosialismin järjestelmissä. Perusta oli semmoisenaan siirrettävissä läntisiin demokratioihin. Kansainvälinen Olympiakomitea on valtava kaupallinen yritys, jota hallitsevat urheilujohtajat ja suuret tavaramerkit. Ne päättävät lähetysoikeuksien myynnistä, sponsorointioikeuksista sekä olympiakaupunkien valinnasta.

Seuraavan portaan muodostavat suuret, ennen kaikkea amerikkalaiset tv-yhtiöt, jotka valtion tai tietyn kielialueen tasolla kilpailevat lähetysoikeuksista. Kolmas ryhmä ovat suuret monikansalliset yhtiöt, jotka käyvät tarjouskilpailua yksinoikeuksista liittää tuotenimensä olympialaisiin ”virallisten sponsorien” ominaisuudessa. Seuraavaan kastiin kuuluvat televisioon, radioon, nettiin ja lehtiin tarkoitetun kuva- ja selostusmateriaalin tuottajat.

Ilmasto saattaa olla urheiltavaksi kelpaamaton, mutta bisnes pakottaa urheilemaan. Tässä dantelaisessa visiossa urheilija on kastiton väline, välttämätön tosin. Vähemmästäkin itku pääsee.
http://www2.satakunnankansa.fi/blogit/j ... a/2007/10/
Viimeksi muokannut Harriet Makepeace, Pe Kesä 20, 2008 5:26 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

ShipWreck kirjoitti:
Primavera kirjoitti:Sic transit gloria mundi
En osaa yhtään latinan kielta, jota oletan tuon olevan, mutta tarkoittaako tuo "niin katoaa mainen kunnia" tai jotain sinne päin?
Niin katoaa mainen kunnia.
Minusta tuomio on kohdallaan. Tämä nainen on riittävän kauan potaskaansa selitellyt.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6660
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Nyt on alkanut tuomion kärsiminen.
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutin ... id=1498044

Marion Jonesin vankilatuomio alkoi
08.03.2008 11:38, päivitetty 08.03. 11:56

Pikajuoksun entinen maailmanmestari, yhdysvaltalainen Marion Jones on ilmoittautunut teksasilaiseen vankilaan kärsiäkseen hänelle langetettua vankeustuomiota. Asiasta kertoi USA:n vankilaorganisaation tiedottaja Traci Billingsley perjantaina.

Jones, 32, tuomittiin kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen valehdeltuaan Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjille dopingpetoksen tutkinnassa. Jones myönsi lokakuussa valehdelleensa viranomaisille marraskuussa 2003 steroidin käytöstä, jonka avulla hän voitti vuonna 2000 Sydneyn olympialaisissa viisi mitalia, mukaanlukien kolme olympiakultaa.

Lisäksi Jones antoi USA:n oikeuslaitokselle väärää tietoa shekkipetosjutusta, johon hänen entinen aviomiehensä Tim Montgomery oli sotkeutunut.

Dopinglaboratorio Balcon "asiakkaana" ollut Jones käytti vuosina 2000-01 epo-hormonia, kasvuhormonia sekä ensimmäistä urheilussa paljastunutta design-steroidia THG:tä.

Jonesilla oli alunperin aikaa antautua poliisille ensi tiistaihin saakka.

IS-AP-AFP
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Helsingin Sanomissa 20.6. Kari-Pekka Kyrö luonnehtii Marion Jonesin oikeusjuttua käänteentekeväksi dopingin paljastamisessa;
"Ainut keino saada asiat selville on valaehtoinen todistelu tuomioistuimessa."
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Kova tuomio. Mikähän sitten jenkeissä olisi Suomen hiihtomaajoukkueen urheilijoiden, saatikka doping-verkon johtajien tuomiot. Siinä olisikin sitten hiihtopomot ihmeissään kun istuisivat pari vuotta murhamiesten kanssa.

Vitsit sikseen, avovankilaan menisivät ja kävisivät sitten päivisin valmentamassa :shock:
Paavo Arhinmäki on äijä!
rapier
Vic Mackey
Viestit: 1902
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 6:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja rapier »

Tuomiohan annettiin valehtelusta, ei dopingista.
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

rapier kirjoitti:Tuomiohan annettiin valehtelusta, ei dopingista.
Nämä hiihtopiirithän ilmeisesti ovat valehdelleet ja sitä nyt aletaan tutkia...
Paavo Arhinmäki on äijä!
Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1688
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

IS 5.9.08

Entinen huippupikajuoksija Marion Jones vapautui perjantaina vankilasta San Antoniossa, Texasissa.

Hän kärsi kuuden kuukauden rangaistuksen shekkipetoksesta ja valehdeltuaan liittovaltion tutkijoille dopingaineiden käytöstä. Sittemmin Jones myönsi käyttäneensä kiellettyjä aineita ja menetti viisi mitalia, jotka hän voitti Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000.

Kuva
Vastaa Viestiin