Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11418
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina seksuaalirikoksissa – tässä syyt

MTV Uutiset JULKAISTU 12.11.2023 07:01

Ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina seksuaalirikoksissa Suomessa. Vuosina 2011–20 raiskauksesta epäillyistä 27 prosenttia oli ulkomailla syntyneitä. Osuus on ollut kasvussa.

Maahanmuuttajataustaisten seksuaalirikollisten kanssa työskentelevä seksuaaliterapeutti Tiina Alakärppä listaa useita syitä tähän. Yksi keskeinen ja merkittävä tekijä on kulttuurierot.

– Jos mietin asiaa oman työni näkökulmasta, niin meillä korostuu hyvin vahvasti se, että asiakkaat tulevat hyvin kaoottisista, väkivaltaisista, sekasortoisista, ristiriitojen repimistä yhteiskunnista, missä he ovat kohdanneet seksuaalista väkivaltaa, olleet itsekin seksuaaliväkivallan uhreja, mikä on jättänyt selvästi moniin asiakkaisiin jäljen.

– Lisäksi he tulevat usein kulttuureista ja yhteiskunnista, joissa on hyvin erilainen seksuaalikulttuuri kuin meillä. Usein noissa yhteiskunnissa on tiukat säännöt, ja siellä ei ole seksuaalikasvatusta, -tietoa eikä -taitoa eikä ole saatu kokemusta ihmissuhteista esimerkiksi vastakkaisen sukupuolen kanssa. Seurustelu ja kanssakäyminen voidaan nähdä hyvin kiellettynä ja se pitää tehdä valehtelun ja huijaamisen keinoin, hän sanoo.

Naisten ja miesten vahva roolijako


Alakärpän mukaan ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikollisten asenteissa näkyy hyvin vahvasti ehdottomuus naisten ja miesten roolien suhteen.

– Heillä näkyy hyvin vahvana ajatus siitä, että nainen kantaa miehen kunniaa.

Joillakin Alakärpän tapaamista ulkomaalaistaustaisista seksuaalirikollisista näkyy myös antisosiaalista käyttäytymis-ajattelumallia.

Suuri osa seksuaalirikollisista kieltää tekonsa, ja näin on Alakärpän mukaan myös ulkomaalaistaustaisten kohdalla.

– Yleensä jos ihminen ymmärtää tehneensä väärin, häpeä voi olla valtava. Sen takia teon kieltäminen voi olla niin normaalia.

– Toisaalta jos he myöntäisivät tekonsa, yhteisössä tuleva leima, jopa kunniaväkivalta- tai kunniamurhakysymykset voivat tulla eteen. Eli yhteisön paine ehkä pakottaa myös siihen, että teko kielletään. Monista asiakkaista tulee tunne, että he oikeasti ajattelevat, että he eivät ole tehneet sitä rikosta, Alakärppä arvioi.

Voidaanko ulkomaalaistaustaisia seksuaalirikollisia kuntouttaa riittävästi Suomessa? Katso videolta, mitä seksuaaliterapeutti Tiina Alakärppä kertoo työstään.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ulk ... #gs.0udjft

Vau miten suoraa puhetta ja tarkkaa analyysiä.
Mardukki3
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Tammi 13, 2022 5:11 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja Mardukki3 »

Alahärpäke varmistanut itselleen töitä eläkkeeseen asti, ja luultavasti vielä sen ylikin. Ehkä vielä kokeeksi nai jonkun näistä, ihan tutkimusmielessä.
Huutaja Jaana
Vic Mackey
Viestit: 1972
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

tottij kirjoitti: Ke Marras 08, 2023 11:19 pm Tämä terapeutti hetken kuluttua mtv3:n rikospaikka ohjelman haastattelussa.
Onks tää nähtävissä jossain?
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Avatar
Francis Munkki
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: La Touko 11, 2013 1:14 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja Francis Munkki »

Täällä on ihmetelty sitä, mikä logiikka on siinä suvaitsevaiston toteamuksessa, että "raiskaavat ne suomalaisetkin". Tai siinä yleisessä huomiossa, että he pitävät suomalaisten syyllistymistä ahdisteluihin ja raiskauksiin ongelmana, mutta eivät samaa ulkomaalaisten tekemänä. Ja sitten vielä parisuhteita sossutätien ja Lähi-Idän tulokkaiden välillä.

Sivuseikkana yksi toteamus. Joskus Kööpenhaminasta sai tilaston, että kaupungin väestöstä oli Lähi-Idästä tulleita maahanmuuttajia alle 3 %, mutta heidän osuutensa raiskauksista oli muistaakseni 66 % luokkaa. Jos 3 % tekee 66 %, niin silloin he tekevät 22 kertaa enemmän kuin on heidän osuutensa väestöstä. Jos 97 % eli kantaväestö tekee loput 33 %, niin he tekevät 3 kertaa vähemmän kuin on heidän osuutensa väestöstä.

Tämä tarkoittaa sitä, että yksi Lähi-Idän maahanmuuttaja raiskaa saman verran kuin 60 kantaväestön miestä. Eli he ovat absoluuttisesti mitaten kaksi kertaa suurempi ongelma ja yksilöinä kuusikymmentä kertaa suurempi ongelma. Myös jos ongelmaa voi hoitaa millään toimenpiteillä, alkaen nätistä puheesta vankilaan tai sterilisaatioon ja kaikki siltä väliltä, niin se on kannattavinta kohdistaa maahanmuuttajiin niin kauan kuin heidän osuutensa ongelmasta on enemmän kuin heidän osuutensa väestöstä. Siis matemaattisesti ja utilitaristisesti ajatellen kantaväestön tekemälle ahdistelulle ja seksuaaliselle väkivallalle on turha tehdä mitään pitkään aikaan.

Mutta asiaan. Katselin erään naispuolisen deittailuvalmentajan ilmaisia videoita Youtubesta. Yhdessä niistä hän kommentoi jonkun toisen naisen TikTokia. Siinä tämä toinen sanoi, että hän ei lähde miehen mukaan jos ei tiedossa ole vähintään kallista ravintolaa ja prinsessan kohtelua. Ynnä miehen piti muistaakseni muutenkin olla siisti, komea ja varakas.

Tulin tätä pohtiessani hoksanneeksi sellaisen kaavan, että aidosti kiinnostuneet ihmiset löytävät toisia aidosti kiinnostuneita, kun taas röyhkeät tulevat toimeen vain toisten röyhkeiden kanssa. Englannin sana 'entitled' kaikissa eri merkityksissään tavoittaa tämän paremmin kuin mikään suomalainen vastineensa. Tämä liittyy myös siihen, että joku teoreetikko, jonka nimen olen valitettavasti unohtanut, jakaa persoonan kehityksen viiteen eri vaiheeseen. Näistä keskeisin taitekohta on kolmannen ja neljännen välissä.

Kolmas taso on niinsanottu teleologinen. Siinä henkilö ymmärtää kaikki asiat niiden funktion tai käyttötarkoituksen mukaan. Tai hänellä on valmis mielikuva siitä, että minkälainen naisen tai lapsen kuuluu olla. Vähän samalla tavalla kuin joku käsittää leipurin, lääkärin, poliisin tai palomiehen heidän tehtävänsä kautta. Tällainen ajattelu, tai lähinnä ajattelun rajoittuminen tälle tasolle, kuuluu esimerkiksi B-klusterin persoonan häiriöihin (narsismi, epävakaa, huomiohakuinen, antisosiaalinen).

Keskeistä on, että teleologisesta kehityksen tasosta puuttuu näkemys, jonka mukaan ihmiset ovat tiedon prosessoijia, jotka tekevät valintoja yksilöllisen mielentilansa, tietotasonsa ja tavoitteidensa mukaan. Tämän ymmärtäminen taas kuuluu neljänteen, intentionaaliseen kehitysasteeseen.

Tätä ei pidä käsittää väärin sillä päinvastaisella tavalla, että yksilön itsenäisyys tai vapaus tai valintojen spontaanius olisi joku itseistarkoitus. Kenenkään ei pidä kritiikittä palvoa kenenkään toisen ajattelua, tunteita tai tahtoa omansa tilalla tai omansa sijaan. Se olisi vain sadismin vaihtamista masokismiin ja muiden esineellistämisen vaihtamista itsensä esineellistämiseen, eikä mikään osoitus toisen käsittämisestä subjektina. Jonkun ajattelun ymmärtäminen koostuu sen ajattelun sisällön ymmärtämisestä.

Ihmiset oikeasti tarvitsevat roolijakoja. Naiset ja miehet sekä hakeutuvat keskimäärin erilaisiin tehtäviin, että menestyvät niissä eri tavalla. Mikään rooli ei myöskään ole sisäsyntyinen, vaan naiseksi ja mieheksi, siis oman sukupuolen edustajaksi tuleminen on välttämätöntä jollain tavalla sisältyä kasvatukseen. Sen puuttuessa ei saada mahtavaa vapautta, vaan mahtavaa epätoivoa ja eksyksissä olemista. Se ilmenee mielen sairauksina ja persoonan häiriöinä, kaikenlaisina masennuksina ja ahdistuksina, ja sitä on luontevaa yrittää lääkitä seksillä ja päihteillä.

Ero ei ole siinä, että länsimaat ovat hyviä, koska kaikki rooleihin kasvattaminen on tuhottu, ja Lähi-Itä on paha, koska siellä rooleihin kasvatetaan. Ero on siinä, että ihminen ei sisäsyntyisesti ole persoona tai tahdo mitään, vaan oma rooli ja paikka on välttämätöntä löytää vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Jos ympäristö kieltäytyy opastamasta yksilöä siinä pelossa, että tukahduttaisi yksilön "vapauden" tai "uniikkiuden", niin yksilölle jää vaihtoehdoiksi joko jäädä tyhjin käsin ja vaille identiteettiä, tai sitten etsiä jostain joku hyvin karkea ja alkukantainen versio jostain roolista ja identiteetistä.

Länsimainen suhtautuminen, mitä tässäkin ketjussa näkee, on keskimäärin aivan hölmö. Jos Lähi-Idässä kohtelevat toisiaan kuin koiria, niin länsimaissa ollaan kovaa vauhtia menossa siihen, että ihmiset istuvat yksin nurkassa itkemässä, että kohtelisipa joku edes kuin koiraa, koska se on aina parempi kuin se, ettei kukaan kohtele ketään yhtään mitenkään. Josta tullaan siihen, mistä tuon ajatuksen aivan ensimmäisenä sain, että röyhkeiden naisten kanssa onnistuu seurustelemaan vain vielä röyhkeämpi mies.
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

Arvailen kuitenkin että lähi-itäläisen raiskaamaksi joutuu todennäköisemmin naivi ja kiltti nainen, kuin röyhkeä.

Toisaalta itse olen suvaitsevaisten mielestä varmaankin röyhkeä, kun päätän itse kenet sänkyyni huolin, enkä nöyristele siinä mitään suvakkitrendejä joiden takia ei kohta saa enää päättää edes partnerinsa preferoitua sukupuolta...!
Avatar
Francis Munkki
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: La Touko 11, 2013 1:14 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja Francis Munkki »

Ifigeneia kirjoitti: Su Marras 19, 2023 2:57 pm Arvailen kuitenkin että lähi-itäläisen raiskaamaksi joutuu todennäköisemmin naivi ja kiltti nainen, kuin röyhkeä.
Tarkemmin lukemalla huomaat, että kun puhuin röyhkeydestä, niin puhuin parisuhteista, en raiskauksista.
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja Fire »

Francis Munkki kirjoitti: Pe Marras 24, 2023 2:40 am
Ifigeneia kirjoitti: Su Marras 19, 2023 2:57 pm Arvailen kuitenkin että lähi-itäläisen raiskaamaksi joutuu todennäköisemmin naivi ja kiltti nainen, kuin röyhkeä.
Tarkemmin lukemalla huomaat, että kun puhuin röyhkeydestä, niin puhuin parisuhteista, en raiskauksista.
Röyhkeä ja entitled eivät ole synonyymejä millään tavalla.
artreini
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Vankilan seksuaaliterapeutti: Tämän takia irakilaiset ovat muita alttiimpia seksuaalirikoksiin

Viesti Kirjoittaja artreini »

Yrjö Yrjönsuuri kirjoitti: Ma Loka 30, 2023 9:12 pm
artreini kirjoitti: Su Loka 29, 2023 6:20 am Tuore kirja tältä vuodelta joka menee tämän aiheen lähelle. Hyvä, että asiaa käsitellään. Tästä kirjasta on julkaistu monta artikkelia, jos asia sekä aihe kiinnostaa lisää. Maailman kuvalehti 3/2023 antoi hieman kriittistä palautetta kirjan joistakin kohdista. Sekin sallitaan.

http://marjatankirjat.blogspot.com/2023 ... tytto.html

Sara Al Husaini, Huono tyttö • • • • •

Niinpä. Me, jotka elämän varrella olemme nämä asiat jo oppineet tietämään, emme välttämättä tätä kirjaa enää tarvitse, paitsi ehkä muistuttamaan tämän maailman rakenteista.

Vaan ikävä kyllä valtaosa heistä, jotka tämän kirjan lukemisella saattaisivat avartaa maailmankuvaansa, eivät koskaan tule edes sen kansia avanneeksi.

Motto: "Lue enemmän, luulet vähemmän".
Maailma muuttuu. Suomessa näistäkin asioista saa puhua, toivottavasti jatkossakin.
https://www.sttinfo.fi/tiedote/70008103 ... 58&lang=fi
Somalialaisen transnaisen elämä Suomessa 11.9.2023 07:36:00 EEST | Into Kustannus
Lola on Baba Lybeckin kirjoittama avoin ja rehellinen elämäkerta historian ensimmäisestä julkisesti transnaisena esiintyneestä somalialaisesta, Lola Lorenzosta.
Väkevä teos kuvaa, millaista on kasvaa kulttuurien puristuksessa, kun ympärillä ei hyväksytä: perhe ja somalialaisyhteisö on hylännyt, suomalainen yhteiskunta syrjii. Vaikka Lola Lorenzon elämää ovat värittäneet rasismi, kiusaaminen, väkivalta ja hyväksikäyttö, hän on jatkanut taistelua.
Vastaa Viestiin