Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Aragon
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: La Syys 16, 2023 9:02 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Aragon »

viivahattu kirjoitti: Ma Elo 07, 2023 6:05 pm Miten se oli onnistuttu pelkästä luurangosta päättelemään, että Sarille oli tehty seksuaalista väkivaltaa, kuten avausviestissä kerrotaan? Siis onhan se tällaisessa tapauksessa sinänsä aika ilmiselvää, mutta mietityttää vain, että millaista näyttöä siitä on ollut mahdollista saada.
Ruumiin jäänteistä ei päätelty ilmeisesti juuri mitään ja sinänsä harmi, että merkit olivat jo alussa asti selvät, että tapauksesta on vaikea antaa edes tappotuomiota, minkä takia syyttäjäkään ei innostunut syytteen nostosta. Poliisi myönsikin esim. Aamulehdessä 8.9.1990, että vain olosuhteet viittasivat henkirikokseen. Se on hyvä syy pitää esitutkinta käynnissä, vaikka lopulta kävi niin kuin kävi.
Screenshot_20231007-102402_Gallery.jpg
Screenshot_20231007-102402_Gallery.jpg (344.3 KiB) Katsottu 8164 kertaa
Haudankaivaja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Syys 11, 2018 7:07 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Haudankaivaja »

Tänään MTV3 rikospaikka Sari Liinaharja.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2378
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

Nathalie on tehnyt youtubeen podcast-videon Sarin tapauksesta

SELVIÄÄKÖ SARI LIINAHARJAN KOHTALO VIHDOIN JA VIIMEIN? | UUTTA TIETO 35 VUODEN RIKOKSESTA
https://www.youtube.com/watch?v=FoQzJEVMamc
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
Avatar
Eaglegoat
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: To Joulu 15, 2022 7:39 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Eaglegoat »

Haudankaivaja kirjoitti: Ke Loka 18, 2023 7:54 pm Tänään MTV3 rikospaikka Sari Liinaharja.
Oli ihan hyvä kiteytys tästä ja poliisin tutkinnoissa käytettyjä valokuvia jäänteiden löytöpaikalta ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Corolla mieheen kaikki viittaa, mutta koska ei jäännöksistä saatu kuolinsyytä selville, jäänee ikuisesti selvittämättä tämä. SJP:tä tulossa todennäköisesti taas uusistakin tutkimuksista.
Haudankaivaja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Syys 11, 2018 7:07 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Haudankaivaja »

Poliisin kuvassa oli Corolla KE30 eli iso Corolla,mutta tuossa toisessa kuvassa KE20 pikku Corolla takalasin ritilällä, seepra penkinpäällisillä ja sivu lasissa hieno, pitää olla V8 tarra jota jaettiin V-8 magazinen tilaajille joskus muinoin.
geisterfahrer
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Pe Loka 27, 2017 5:44 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja geisterfahrer »

Mielestäni Corolla-mies on kertonut kaiken oleellisen oman syyllisyytensä osalta.

1. Corolla-mies kertoi jääneenä Heiluvassa kiinni penkkaan, ja että hänen kaverinsa ja liftari olivat takapenkillä piilossa.
Tämähän tarkoittaisi sitä, että Corolla oli vasta matkalla Rekirikkoon ja että NELJÄ auttamaan tullutta silminnäkijää ja todistajaa eivät olisi nähneet pienen Corollan takapenkillä kahta ihmistä. Sinne hädin tuskin mahtui kaksi lasta, puhumattakaan aikuisesta ja lähes täysi-ikäisestä naisesta. Ei vaikuta kovinkaan uskottavalta, että auton takapenkillä olisi ollut ketään. Kyseessä on siis täytynyt olla Corolla-miehen paluumatka, jolloin liftari ei enää ollut kyydissä lainkaan.

2. Corolla-mies kertoi, että hän oli kuskina kaverilleen tuona iltana, ja että he yhdessä ottivat liftarin kyytiin.
Tarinan mukaan kaksikko matkasi auton takapenkillä ja siellä pussailtiin. Ehkä nautittiin alkoholiakin ja lopulta ajettiin keskelle korpea "kotibileisiin", jonne liftari sanoi olevansa menossa. Corolla-miehen kaveri lähti saattamaan liftaria metsän läpi ja palasi hetken päästä takaisin. Mutta minne tämä Corolla-miehen kaveri katosi Rekirikon ja Heiluvan välillä kun auto jäi Heiluvassa penkkaan jumiin? Missä välissä Corolla-mies ehti viemään kaverinsa kotiin? Vai jäikö tämä jonnekin matkalle? Mihin tämä mies yht'äkkiä katosi kuvasta?

3. Corolla-mies tunnusti, että liftari jäi kyydistä Rekirikossa.
Koska useampi todistaja mainitsee, ettei Heiluvassa kiinni jääneessä Corollassa ollut muita matkustajia kuin ainoastaan ajoneuvon kuljettaja, voidaan todeta että Corolla-mies oli tuolloin matkalla POIS sieltä Rekirikosta, eikä matkalla sinne kuten Corolla-miehen selityksestä voisi päätellä. Hän oli paikalla kun liftari nousi tai nostettiin ulos autosta. Lisäksi Corolla-mies oli maininnut Heiluvassa jääneensä jo toistamiseen jumiin lumihankeen tuona kyseisenä iltana ja pääseensä ensimmäisellä kerralla kuramattojen avulla irti. Hänhän ei olisi voinut jäädä Rekirikossa kiinni Heiluvan jälkeen, vaan nimenomaan ennen sitä. Heiluvassa kiinnijääminen on ollut siis se toinen kiinnijääminen poistulomatkalla, ei menomatkalla.

Corolla-miehen tarina ei ole johdonmukainen eikä siksi lainkaan uskottava. Heiluvassa on jääty jumiin silloin kun Corolla-mies on ajellut yksin. Ilman kaveria, ilman liftaria. Ja koska Corolla-miehen kaveri palasi väitetysti liftarin saattoretkeltä takaisin, olisi tämän pitänyt olla silloin Corollan kyydissä myös Heiluvan penkassa. Miksi Corolla-mies on yksin kaasutellut ja irroittanut autoaan Heiluvassa? Tai siis puheensa mukaan ilman mitään syytä liftari ja Corolla-miehen kaveri ovat olleet takapenkillä piilossa, eivätkä auttamassa työntämään. Miksi he olisivat piileskelleet? Mikä syys liftarilla ja Corolla-miehen kaverilla olisi piilotella pienen Corollan takapenkillä?

Eittämättä tulee mieleen, ettei mitään kaveria koskaan ollutkaan kyydissä. Tai jos oli, hänet on siinä tapauksessa tiputettu matkasta jo ennen ajelua Rekirikkoon ja Heiluvaan. Corolla-miehen kertoma tapahtumien kulku ei ole voinut mennä siten kuin on kerrottu. Sen sijaan mies muistaa hyvin ottaneensa liftarin kyytiin juuri tuona ajankohtana. Juuri sinä helmikuisena iltana. Se on siis painunut syvälle mieleen. Joku muu ei muistaisi yli 30 vuotta myöhemmin ajankohtaa niin tarkasti, ellei siihen liittyisi jotain paljon vakavampia (varmasti muistettavia) asioita. Ajan saatossa jokin täysin satunnainen liftarin kyytiinottaminen ja kaverin juoppokuskina toimiminen sekoittuisivat muihin tapahtumiin ja tarinoihin. Muistijälki "saastuisi", kuten lääketieteessä ja muistitutkimuksissa on lukemattomia kertoja todettu ja havaittu.

Epäilenkin, ettei Corolla-miehellä ole ollut mitään kaveria koskaan kyydissä. Hänet on koitettu ujuttaa tarinaan mukaan osittain alibiksi, osittain syntipukiksi. Ja koska tämä Corolla-miehen kaveri on Viimeinen johtolanka -podcastin mukaan hiljattain edesmennyt, ei Corolla-miehellä olisi enää tarvetta suojella (tai pelätä) kyseistä henkilöä. Näin ollen hän voisi kertoa koko tapahtuman niin kuin hän sen oletettuna kuskina näki ja koki. Maalaisjärki huutaa, että Corolla-mies sen teki. Sen varmasti viranomaisetkin tietävät. Ongelmana vain on se, ettei tätä voida juridisesti ja aukottomasti todistaa.
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1818
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Niemi on tämän(kin) tapauksen selvittänyt.
Hapetan kyttätyyliin
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4312
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Tämäkin selvinnyt ilmeisesti viimein. Epäilty n. 60v mies, eli ollut reilu parikymppinen tekoaikaan.
YLE:

KRP: Lähes 40 vuoden takainen nuoren naisen murha on selvinnyt

Tammelassa talvella 1987 kadonneen ja myöhemmin kuolleena löytyneen Sari Liinaharjan epäilty murha on siirtynyt syyteharkintaan.

Keskusrikospoliisi uskoo selvittäneensä 37 vuoden takaisen henkirikoksen.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jussi Luodon mukaan Sari Liinaharjan epäillyn murhan lisätutkinta on siirtynyt syyteharkintaan.

17-vuotias Sari Liinaharja katosi poistuttuaan kotoaan perjantai-iltana 6. helmikuuta 1987 Tammelassa. Hänen ruumiinsa löydettiin saman vuoden syyskuussa Forssan Koijärveltä.

Poliisi epäilee Liinaharjan joutuneen henkirikoksen uhriksi. KRP on tutkinut tapausta murhana, jonka syyteoikeus ei vanhene koskaan.

Murhasta epäillään kuusikymppistä miestä, joka on ollut pääepäilty yli 20 vuotta.

Tapauksesta on mahdollista nostaa ainoastaan murhasyyte, sillä kaikki muut rikosnimikkeet ovat vanhentuneet.

Mies vihjaili osallisuudestaan podcastissa
Ylen tietojen mukaan epäilty ei ole tunnustanut tekoa, mutta hän on antanut ymmärtää olleensa uhrin kanssa tekemisissä tämän katoamisiltana.

Epäilty kertoi oman versionsa tapahtumista Ylen rikospodcastissa Viimeinen johtolanka vuonna 2022.

Hän sanoi olleensa Liinaharjan katoamisiltana kuskina toiselle miehelle Tammelassa.

Epäillyn mukaan he ottivat kyytiinsä liftaritytön, joka kertoi olevansa menossa kotibileisiin eräälle talolle. Hänen mukaansa liftari oli Sari Liinaharja.

Epäilty mainitsi, että hänen kyyditsemänsä mies lähti perille päästyä saattamaan tyttöä talolle ja palasi takaisin yksin.

Liinaharjan ruumis löydettiin myöhemmin läheltä paikkaa, jossa epäilty kertoi tämän nousseen autosta.

Epäilty sanoi olevansa varma, että hänen kyyditsemänsä mies oli viimeinen, joka näki Liinaharjan.

Epäillyn kertomaa ei voi vahvistaa todeksi, sillä hänen nimeämänsä toinen mies on jo kuollut.

Aikanaan syytettä ei nostettu
Tapaus on ollut syyteharkinnassa aiemminkin.

Vuonna 2003 poliisi tuli tutkimuksissaan siihen tulokseen, että pääepäilty on todennäköisesti ollut ruumiin löytöpaikan eli Koijärven Rekirikon lähistöllä Forssassa Sari Liinaharjan katoamisiltana.

Tätä tukevat muun muassa todistajien kertomukset miehestä, joka oli juuttunut autonsa kanssa lumeen Rekirikossa samana iltana.

Miestä vastaan ei aikanaan nostettu syytettä, koska vainajan jäänteistä ei pystytty todentamaan kuolinsyytä.

Vuodesta 2022 lähtien käynnissä ollut lisätutkinta aloitettiin, koska mies kertoi Ylen rikospodcastissa uusia tietoja osuudestaan tapaukseen.

-> https://yle.fi/a/74-20071035
Avatar
Gruber
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 113
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 4:07 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Gruber »

Polliisin ykkösepäilty puhui siis liikaa tapahtumista podcastissa mitä sinä päivänä tapahtui, mielenkiintoista nähdä mitä syyttäjä tekee, riittääkö näyttö.
rumilus
Neuvoja-Jack
Viestit: 599
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja rumilus »

Skloddi kirjoitti: Ke Tammi 24, 2024 12:20 pm Tämäkin selvinnyt ilmeisesti viimein. Epäilty n. 60v mies, eli ollut reilu parikymppinen tekoaikaan.
Selvinneeksi kai voi laskea vasta jos tulee langettava tuomio - tai että edes oikeuden päätös, että hän on vastuussa kuolemasta, mutta rikos jonakin muuna kuin murhana on vanhentunut.
Alexaco
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: To Huhti 28, 2022 12:44 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Alexaco »

Sehän käytännössä tunnusti kaiken Viimeinen johtolanka podissa.
Tuomiota tuskin tulee. Murhaan ei välttämättä näyttö riitä ja muina se on vanhentunut
Cratum
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Syys 06, 2018 12:40 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Cratum »

Oikein jännittää kuka löytynyt 40 vuodessa
Viimeksi muokannut Cratum, Ke Tammi 24, 2024 12:45 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Jukka50
Sabrina Duncan
Viestit: 367
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2016 6:46 pm
Viesti:

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Jukka50 »

Lause "tapan aikaa" on ironista, koska oikeasti aika tappaa sinua.
Alkinto
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: La Loka 17, 2009 10:16 am

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Alkinto »

Ei tule tuomiota ainakaan jollei itse tunnusta.
Helluby
Hetty Wainthropp
Viestit: 498
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 9:56 pm

Re: Sari Liinaharja, katosi Tammelasta -87, löytyi Forssasta

Viesti Kirjoittaja Helluby »

Alkinto kirjoitti: Ke Tammi 24, 2024 12:43 pm Ei tule tuomiota ainakaan jollei itse tunnusta.
Eipä mainosmies Lehtokaan tunnustanut Ilpo Härmäläisen murhaa, mutta elinkautinen piti Hovissa.
Ihan sivusta sanoisin ettei 1+1 ole koskaan 2, vaan ihan tilanteesta johtuen se on joko 1, tai 3, joskus jopa 4.
Vastaa Viestiin