Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
kyr-12
Harjunpää
Viestit: 299
Liittynyt: La Maalis 02, 2019 9:55 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kyr-12 »

Pohjosenvalunut kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 11:51 pm
kyr-12 kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 7:22 pm
Ross Sullivan kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 5:18 pm Kuinkakohan usein appiukko on tullut saunomaan?

Kuinkakohan usein Piia on lähtenyt (kaukosäädin)riidan takia pois kotoaan?
Minkä takia appiukon tyttö, heikin vaimo oireili pahasti mitä kerrottu.
Oisko perus lahkotouhu ajanut pahaan oloon josta piia sai osansa myös.
En väitä enkä syytä, mutta kysyä saa perustuen kautta aikaan ilmi tulleille romplailutapauksille.
Katoamiseen olisi riittänyt heittö."mä käräytän"
Siis kuka tässä nyt olisi epäilty? SRK (motiivi?) vai se mahdollinen JT ahdistelija?

En toki tiedä ahdistelusta mitään mutta se raja että olisit tällaisesta "syytettynä" JT vamhimmiston edessä on aika matala. Siis se mitä on tapahtunut. Tuollahan (tuolloin, tuskin muuttunut) oli tarkat moraalisen puhtauden opit. Eli periaatteessa kaikki kädestä pitämisen pidemmälle menemistä vahvasti varoitettiin (tuotakin pidettiin vakavan seurustelun mittana). Eli juurikin että ei mopo katkaisi vaan kaikki hiemankin eroottinen puhumattakaan seksistä on vain avioparille. Eihän se estä tai suojaa kaikelta, varsinkaan sellaiselta seurustelevien "esiaviolliselha". Mutta jos on ollut ahdistelu epäily jotain kohtaan niin se voi olla hyvinkin mitätön asia, nyt meitä täällä lähinnä naurettava asia (ahdistelu aina vakavaa mutta tässä siis tarkoitan ihan viatonta/väärin käsitystä), tai sitten vakavampi. Osa voisi aiheuttaa nuhtelun vamhemmiston edessä, nuhtelu SRK edessä (samalla joku käytännön rajoite SRK yhteydessä toimiseen) tai sitten erottaminen. Yleensähän nämä helppoja kun "syytetty" on itsekkin halukas eroamaan. Silloin käytännössä asia vain todetaan, erotus ja SRK ilmoitus. Asia oli siinä. Mutta jos asia olisi vaikka että nainen syyttää sopimattomasta koskettelusta, mies kiistää, asialla ei ole muita silminnäkijöitä tai todisteita niin asia jää ratkeamatta. Todennäköisesti ei mitään sanktioita mutta voisin kuvitella että ehdotetaan että eivät olisi koskaan kaksin. Siinä mielessä hyvä että tutkijat pääsevät näkemään mahdollisen ahdistelijan "kuulustelu" arkiston. En usko että suoraa ratkaisua siellä on mutta millä tasolla mentiin. Oliko Piia ollut kohteena. Ja mahdollisia päivämääriä. Mutta 98% todennäköisyydellä ei tarjoa mitään.
Hurmoksessa eläminen ei ole hyväksi.
Oletko koskaan miettinyt miksi lahkot on perustettu?
Montako naista esintyy lahkojohtajina versus miehet?
Nimeä yksi lahko jossa ei ole pantu alaikäistä.
Pohjosenvalunut
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Samoista ihmisistä ne uskonnot, lahkot, kuorot, urheiluseurat, lähiöt yms rakentuu. Jokaiseen mahtuu huonoja ihmisiä. Mitä pienempi ryhmä niin yhden toilailu ja sen julkisuuteen tulo tekee koko porukasta sellaisen . Politiikassa kun joku kärähtää jostain niin kyllä toisista porukoista kivet lentelee.
Uskontojen perusongelma on Raamattuun yms uskominen ja sen mukaan toimiminen. Sieltä ne löytyy homofobia, naisten alempi arvoisuus jne. Toisaalta hölmöintä on sanoa sen olevan Jumalan sana mutta muutetaan sitä helpommin nieltäväksi. Useat sodat ja kurjuus kumpuaa uskonnoista. Toki niistä voi löytää hyvääkin.
Piian tapauksessa en usko sen liittyvän asiaan sen enempää kuin jos olisi joku muu uskonto tai olisi harrastanut jotain lajia vakavasti.
Motiivina JT viha: en usko koska kohteen poimiminen olisi ollut aika uskomaton sattuma. Ainoa mahdollisuus että Piia olisi jollain syyllä saatu houkuteltua juuri tuolloin liikkeelle.
Motiivina ahdistelun peittely: ahdistelusta on pitkä matka murhaan. Lisäksi SRK rangaistus olisi ollut niin mitätön että en voi uskoa kenenkään sen takia murhata.

Ainoat yhteydet JT taustaan voisin uskoa Piian toimimisessa, ehkä oli ihastus. Halu törmätä sattumalta tai sovitusti illan mittaan. Asiaa ei halunnut kotona kertoa tai varsinkaan nimetä niin (kuten on sanottu perjantai oli sauna ilta) silloin olisi sopiva aika ikkuna. Ehkä Heikki ja appiukko totutusti saunoin pitkään, ei mitään faktaa ainoa mielikuvan lisäksi on se että kun "lapset ei menneet saunaan", yleensä se tuntien saunoja käy viimeiseksi. Toisaalta ehkei hän tarvinnut mitään salailua koska oli vkl yksin , kävi leirikoulun, uskalsi pitää päiväkirjaa osoitti että sai määrätä pitkälti elämäänsä. Luottoa oli koska käytössään ihan hyvin rahaa, hoiti lasta ja kotia. Myös täällä puhutaan liftaus harrastuksesta, salaa Heikiltä ja iltaisin ( ? ), tämä lisää sitä omaa käsitystä missä itse elin ja minun lapseni eläneet että ei soitella epäilysten tai varmistusten takia. Uskoisin että Heikin elämäntilanne oli sellainen että hyvinkin energiaa ei riittänyt enää teinin mielenlaadun syvään pohdintaan. Oli työ (firma?), ehkä asuntolainaa, SRK kokoukset ja toiminnat, salitalkoita, 3v lapsi, pari teiniä jne. Piian meikkaamisen uskon liittyvän siihen että halusi aloittaa kiusaamis vapaata elämää uudessa koulussa. Ehkä se oli enimmäkseen ennen koulua ja pois kun kotiutuu. Koti ja SRK menisi kevyemmällä meikillä. Jos tuona iltana oli meikannut olisi se voinut vähentää silminnäkijä mahdollisuutta.
skoune
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoune »

Pohjosenvalunut kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 11:24 pm ^^ Onko nyt niin että kaikki linjat on auki kunnes joku suljetaan aukottomasti. Ei nämä aukottomasti sulje mutta noin ajatuksena. Olisi, eläisi, Ruotsissa 35 vuotta. Sovitaan että JT pelko on se motiivi ja voima siihen. Tuona aikana kumpikin veli eroaa JT (jos olleetkaan) isä kai luopunut JT opeista. Äiti ei ollut JT, toki kuoli suht nopeaan katoamisen jälkeen. En nyt JT vertaisi mihinkään Pohjois-Koreaan missä osataan pitää kuri yllä. En ymmärrä mitä hyötyä tässä piilossa pakenimiseen vs se että ei vai liity JT? Tai vaikka olisi ollut jo kastettu ja olisi erotettu niin en silloinkaan ymmärrä kuviota.
Jos lukisit huolellisesti kaikki viestit, mitä tänne on kirjoitettu, niin nyt viimeksi ollaan oltu (ainakin minä) sitä mieltä, että jehovalaisuudella yms tai millään siihen liittyvällä ei olisi mitään vaikutusta siihen, että Piiaa olisi autettu pakenemaan raskasta elämäänsä Peipontieltä.

Sen lisäksi, että nuori tyttö kävi koulua Turussa, niin hänellä vaikutti olevan vastuu perheen elämän pyörittämisestä sen jälkeen kun äitinsä oli Peipontieltä pois muuttanut (ja ehkä jo silloinkin, kun äitinsä vielä siellä asui?) Hänen piti huolehtia isänsä ja teini-ikäisen veljensä ja vielä pikkuisen Kalle-veljen vaatteista (myös pyykkäyksestä) ja niiden hankinnasta, ruoista ja siivouksista jne. Oli taatusti raskasta (vaikka nyt olisi pikkuveli ollut hoidossa päivisin ja ehkä jotain apua olisi saatu muutenkin kodinhoitoon, mutta viikonloput ja illat ja yöt olivat ilmeisesti pitkälle Piian vastuulla).

Täällä jossain alkusivuilla oli tietoa siitä, miten Piian käsi oli kipsissä (?) tai ainakin sellaisessa kunnossa, että hän ei Turun amiksen opiskelunsa alkuaikoina pystynyt osallistumaan linjansa edellyttämiin keittiötöihin. - Itse asiassa Piian koulunkäynti loppui siellä melko nopsaan..

Olisi hyvä tietää missä ja miten Piian käsi oli mennyt sellaiseen kuntoon!

Täällä on myös kerrottu, miten eräs opettaja siellä amiksessa oli tullut Piian uskotuksi. Jopa Heikki jossain haastattelussa kertoi, että naisesta oli tullut Piian "idoli" tai uusi äitihahmo.

On luultavaa, että tämä opettaja halusi auttaa Piiaa. Ja nyt spekuloin, ehkä opettaja otti yhteyttä Piian äidinisään ja nämä yhdessä suunnitteli, miten tyttöä voisi auttaa. Eli olen edelleen sillä linjalla, että Piian katoaminen lavastettiin. Ja häntä autettiin muuttamaan Ruotsiin. Ei siis jehiksiä pakoon, vaan raskasta elämäänsä Peipontiellä.

Lisäksi minusta oli aika kummallista, että Piian katoamisen jälkeen tämä Piian amis-opettaja oli muka nähnyt Piian bussissa Turussa, mutta sitten havainto olikin muuttunut vääräksi, ja olikin kyse jostain toisesta tytöstä. - Olen sitä mieltä, että jos opettaja olisi Piian bussissa nähnyt, niin hän olisi taatusti mennyt tytön kanssa puhumaan. Uutisointi voi tietysti olla epäselvää, kuten valitettavasti usein uutisointi on...

Pointtini tässä oli se, että tuo opettaja, jos olisi nyt ollut Piian auttaja, olisi tahallaan johtanut Piian etsintää harhaan, kun oli tällainen havainto ollut..

Aikoinani surffailin ruotsinsuomalaisten yhteisöjen kotisivuilla ja joitain kiinnostavia tietoja löysinkin. - Esimerkiksi Boråsin lähellä olevasta Fristadin suomenkielisestä kansankorkeakoululinjasta (en tiedä onko se edelleen toiminnassa).
Viimeksi muokannut skoune, Ke Helmi 14, 2024 10:04 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
skoune
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoune »

Vanhakansa kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 9:08 pm ..
Itse teoriaan siitä, että Piia olisi kuljetettu Ruotsiin en usko, vaikkei sitä nyt täysin mahdottomaksi voikaan julistaa.
Olen edelleen sitä mieltä, että Piian Ruotsiin muutto saattoi hyvinkin olla mahdollinen amiksen opettajansa ja isoisänsä avustamana.

Sen lisäksi, että nuori tyttö kävi koulua Turussa, niin hänellä vaikutti olevan vastuu perheen elämän pyörittämisestä sen jälkeen kun äitinsä oli Peipontieltä pois muuttanut (ja ehkä jo silloinkin, kun äitinsä vielä siellä asui?) Hänen piti huolehtia isänsä ja teini-ikäisen veljensä ja vielä pikkuisen Kalle-veljen vaatteista (myös pyykkäyksestä) ja niiden hankinnasta, ruoista ja siivouksista jne. Oli taatusti raskasta (vaikka nyt olisi pikkuveli ollut hoidossa päivisin ja ehkä jotain apua olisi saatu muutenkin kodinhoitoon, mutta viikonloput ja illat ja yöt olivat ilmeisesti pitkälle Piian vastuulla).

Täällä jossain alkusivuilla oli tietoa siitä, miten Piian käsi oli kipsissä (?) tai ainakin sellaisessa kunnossa, että hän ei Turun amiksen opiskelunsa alkuaikoina pystynyt osallistumaan linjansa edellyttämiin keittiötöihin. - Itse asiassa Piian koulunkäynti loppui siellä melko nopsaan..

Olisi hyvä tietää missä ja miten Piian käsi oli mennyt sellaiseen kuntoon!

Täällä on myös kerrottu, miten eräs opettaja siellä amiksessa oli tullut Piian uskotuksi. Jopa Heikki jossain haastattelussa kertoi, että naisesta oli tullut Piian "idoli" tai uusi äitihahmo.

On luultavaa, että tämä opettaja halusi auttaa Piiaa. Ja nyt spekuloin, ehkä opettaja otti yhteyttä Piian äidinisään ja nämä yhdessä suunnitteli, miten tyttöä voisi auttaa. Eli olen edelleen sillä linjalla, että Piian katoaminen lavastettiin. Ja häntä autettiin muuttamaan Ruotsiin. Ei siis jehiksiä pakoon, vaan raskasta elämäänsä Peipontiellä.

Lisäksi minusta oli aika kummallista, että Piian katoamisen jälkeen tämä Piian amis-opettaja oli muka nähnyt Piian bussissa Turussa, mutta sitten havainto olikin muuttunut vääräksi, ja olikin kyse jostain toisesta tytöstä. - Olen sitä mieltä, että jos opettaja olisi Piian bussissa nähnyt, niin hän olisi taatusti mennyt tytön kanssa puhumaan. Uutisointi voi tietysti olla epäselvää, kuten valitettavasti usein uutisointi on...

Pointtini tässä oli se, että tuo opettaja, jos olisi nyt ollut Piian auttaja, olisi tahallaan johtanut Piian etsintää harhaan, kun oli tällainen havainto ollut..

Aikoinani surffailin ruotsinsuomalaisten yhteisöjen kotisivuilla ja joitain kiinnostavia tietoja löysinkin. - Esimerkiksi Boråsin lähellä olevasta Fristadin suomenkielisestä kansankorkeakoululinjasta (en tiedä onko se edelleen toiminnassa).
Vanhakansa
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: Ma Heinä 02, 2018 12:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vanhakansa »

skoune kirjoitti: Ke Helmi 14, 2024 9:58 am
Vanhakansa kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 9:08 pm ..
Itse teoriaan siitä, että Piia olisi kuljetettu Ruotsiin en usko, vaikkei sitä nyt täysin mahdottomaksi voikaan julistaa.
Olen edelleen sitä mieltä, että Piian Ruotsiin muutto saattoi hyvinkin olla mahdollinen amiksen opettajansa ja isoisänsä avustamana.

Sen lisäksi, että nuori tyttö kävi koulua Turussa, niin hänellä vaikutti olevan vastuu perheen elämän pyörittämisestä sen jälkeen kun äitinsä oli Peipontieltä pois muuttanut (ja ehkä jo silloinkin, kun äitinsä vielä siellä asui?) Hänen piti huolehtia isänsä ja teini-ikäisen veljensä ja vielä pikkuisen Kalle-veljen vaatteista (myös pyykkäyksestä) ja niiden hankinnasta, ruoista ja siivouksista jne. Oli taatusti raskasta (vaikka nyt olisi pikkuveli ollut hoidossa päivisin ja ehkä jotain apua olisi saatu muutenkin kodinhoitoon, mutta viikonloput ja illat ja yöt olivat ilmeisesti pitkälle Piian vastuulla).

Täällä jossain alkusivuilla oli tietoa siitä, miten Piian käsi oli kipsissä (?) tai ainakin sellaisessa kunnossa, että hän ei Turun amiksen opiskelunsa alkuaikoina pystynyt osallistumaan linjansa edellyttämiin keittiötöihin. - Itse asiassa Piian koulunkäynti loppui siellä melko nopsaan..

Olisi hyvä tietää missä ja miten Piian käsi oli mennyt sellaiseen kuntoon!

Täällä on myös kerrottu, miten eräs opettaja siellä amiksessa oli tullut Piian uskotuksi. Jopa Heikki jossain haastattelussa kertoi, että naisesta oli tullut Piian "idoli" tai uusi äitihahmo.

On luultavaa, että tämä opettaja halusi auttaa Piiaa. Ja nyt spekuloin, ehkä opettaja otti yhteyttä Piian äidinisään ja nämä yhdessä suunnitteli, miten tyttöä voisi auttaa. Eli olen edelleen sillä linjalla, että Piian katoaminen lavastettiin. Ja häntä autettiin muuttamaan Ruotsiin. Ei siis jehiksiä pakoon, vaan raskasta elämäänsä Peipontiellä.

Lisäksi minusta oli aika kummallista, että Piian katoamisen jälkeen tämä Piian amis-opettaja oli muka nähnyt Piian bussissa Turussa, mutta sitten havainto olikin muuttunut vääräksi, ja olikin kyse jostain toisesta tytöstä. - Olen sitä mieltä, että jos opettaja olisi Piian bussissa nähnyt, niin hän olisi taatusti mennyt tytön kanssa puhumaan. Uutisointi voi tietysti olla epäselvää, kuten valitettavasti usein uutisointi on...

Pointtini tässä oli se, että tuo opettaja, jos olisi nyt ollut Piian auttaja, olisi tahallaan johtanut Piian etsintää harhaan, kun oli tällainen havainto ollut..

Aikoinani surffailin ruotsinsuomalaisten yhteisöjen kotisivuilla ja joitain kiinnostavia tietoja löysinkin. - Esimerkiksi Boråsin lähellä olevasta Fristadin suomenkielisestä kansankorkeakoululinjasta (en tiedä onko se edelleen toiminnassa).
Meinaat ihan oikeasti, että Piiaa muutaman viikon opettanut opettaja olisi ryhtynyt Piian appiukon kanssa junailemaan Piiaa ulos maasta? Siis salakuljettamaan alaikäistä ihmistä (kaappaus), jonka opettaja oli tuntenut vasta muutaman viikon? Että "viedäänpä tämä tyttö parin viikon tuttavuuden jälkeen hetimiten Ruotsiin elämään parempaa elämää, kun hänellä on kotonakin raskasta"? Ei tässä teoriassa ihan rehellisesti sanottuna ole mitään järkeä. Eihän kukaan edes etäisesti normaali ihminen ryhdy moiseen. Että opettaja olisi lähtenyt parin viikon tuntemisen jälkeen soittelemaan jollekin Piian sukulaiselle ja kuultuaan, että Piialla on kotonakin "tosi raskasta", niin sitten opettaja olisi päättänyt, että kyllä tyttö täytyy nyt heti saada pois Suomesta ja appiukko olisi ollut ihan messissä ja lähtenyt itselleen täysin tuntemattoman ihmisen kanssa järjestelemään tällaista ihmissalakuljetusta asap? Ihan utopistiselta valitettavasti kuulostaa.

Myöskään, ei se amiksen ope ollut se, joka näki Piian bussissa, vaan Piian vanha opettaja Piikkiön Koroisten koulusta. Ja poliisi tosiaan löysi sen Paraisilta kotoisin olevan tytön, joka oli Piian kanssa hyvin paljon samannäköinen.

Siitä olemme samaa mieltä, että olisi kiva tietää, miksi käsi oli ollut paketissa.
Carelin
Rico Tubbs
Viestit: 1260
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Mistä näistä hihhuleista tietää vaikka Piia olisi ollut isän seksiobjekti ja tullut raskaaksi. Sitten isällä muuta vaihtoehtoa kuin hävittää se. Jonkinmoinen piika tytär näyttää ainakin olleen. Ei siis mitenkään lapsen asemassa.
Tätä tukisi myös se, että tapausta tutkitaan murhana. Siinä olisi näin ollen ollut mukana suunnitelmallisuus. Lisäksi veli nyt mukana todistajana, koska nähnyt jotain kamalaa.
Voisi olla hyvinkin todellinen skenaario tapahtumasta. Eikä sekään mahdottomuus, että tytär on Piikkiön lahden pohjassa tai autotallin rakenteissa.
skoune
Neuvoja-Jack
Viestit: 593
Liittynyt: Ti Heinä 18, 2023 12:09 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoune »

Vanhakansa kirjoitti: To Helmi 15, 2024 11:02 pm
skoune kirjoitti: Ke Helmi 14, 2024 9:58 am
Vanhakansa kirjoitti: Ti Helmi 13, 2024 9:08 pm ..
Itse teoriaan siitä, että Piia olisi kuljetettu Ruotsiin en usko, vaikkei sitä nyt täysin mahdottomaksi voikaan julistaa.
Sen lisäksi, että nuori tyttö kävi koulua Turussa, niin hänellä vaikutti olevan vastuu perheen elämän pyörittämisestä sen jälkeen kun äitinsä oli Peipontieltä pois muuttanut (ja ehkä jo silloinkin, kun äitinsä vielä siellä asui?) Hänen piti huolehtia isänsä ja teini-ikäisen veljensä ja vielä pikkuisen Kalle-veljen vaatteista (myös pyykkäyksestä) ja niiden hankinnasta, ruoista ja siivouksista jne. Oli taatusti raskasta (vaikka nyt olisi pikkuveli ollut hoidossa päivisin ja ehkä jotain apua olisi saatu muutenkin kodinhoitoon, mutta viikonloput ja illat ja yöt olivat ilmeisesti pitkälle Piian vastuulla).

Täällä jossain alkusivuilla oli tietoa siitä, miten Piian käsi oli kipsissä (?) tai ainakin sellaisessa kunnossa, että hän ei Turun amiksen opiskelunsa alkuaikoina pystynyt osallistumaan linjansa edellyttämiin keittiötöihin. - Itse asiassa Piian koulunkäynti loppui siellä melko nopsaan..

Olisi hyvä tietää missä ja miten Piian käsi oli mennyt sellaiseen kuntoon!
...
Täällä on myös kerrottu, miten eräs opettaja siellä amiksessa oli tullut Piian uskotuksi. Jopa Heikki jossain haastattelussa kertoi, että naisesta oli tullut Piian "idoli" tai uusi äitihahmo.

...
Meinaat ihan oikeasti, että Piiaa muutaman viikon opettanut opettaja olisi ryhtynyt ... hänellä on kotonakin raskasta"? ... Että opettaja olisi lähtenyt parin viikon tuntemisen jälkeen soittelemaan jollekin Piian sukulaiselle ja kuultuaan*, että Piialla on kotonakin "tosi raskasta", niin sitten opettaja olisi päättänyt,
..
Siitä olemme samaa mieltä, että olisi kiva tietää, miksi käsi oli ollut paketissa.
*kyllä se opettaja oli asiat kuullut Piialta eikä isoisältä..
Ei taida olla kaikilla kokemusta opettajantyöstä..Jospa katsottaisi asiaa vähän lähemmin: Piia aloittaa opiskelun amiksen kotitalouslinjalla (vai mikä se nyt virallisesti oli nimeltään). Ja kuten kirjoitin, niin hänen kätensä oli paketissa. - Tyttö oli uudessa ympäristössä ja ahdistunut tilanteesta ja naisopettaja keskustelee Piian kanssa ja haluaa kuulla miten käsi on loukkaantunut ja samalla hän saa kuulla, miten todella raskaassa elämäntilanteessa tyttö on kotonaan. (Olen kuvaillut sitä tuolla yllä, ja Piian elämä oli todella raskasta).

Opettaja on saanut kuulla vaikka mitä, sillä vihdoinkin tyttö on voinut purkaa sydäntään. Ja Piia on kertonut kaiken...Opettaja on kysynyt, eikö hänellä ole ketään tukihenkilöä tai sukulaista joka voisi auttaa. - Opettajan työhön kuuluu muutakin kuin opettaminen, vaikka harva opettaja jaksaa/ehtii syventyä oppilaidensa hyvinvointiin. Nyt kuitenkin kun toiset oppilaat kuorivat perunoita ja tekivät keittiöhommia jne, niin opettajalla oli aikaa keskustella Piian kanssa.

Opettaja ilmeisesti peräänkuulutti jotain luotettavaa sukulaista, ja on aivan minun spekua tämä isosiä - ja Ruotsiin muutto. - Kuitenkin on todennäköistä, että opettaja oli yhteyksissä tämän isoisän kanssa. Ja ehkä isoisä tulikin Peipontielle saunomaan Heikin kanssa juuri siksi, että hän olisi puhunut Piian tilanteesta. - (Ja aikuisten oikeesti kysyn vielä, miksi tästä isoisästä puhuminen on tabua?) - Ei opettaja mihinkään kaappaukseen ollut osallisena, vaan hän olisi halunnut auttaa .

Ja tämä mustaamani kohta Täällä on myös kerrottu, miten eräs opettaja siellä amiksessa oli tullut Piian uskotuksi. Jopa Heikki jossain haastattelussa kertoi, että naisesta oli tullut Piian "idoli" tai uusi äitihahmo.
[/b] on todistus siitä, että Piia oli isälleen kertonut tästä opettajasta...

Ja sitten tulee appiukko puhumaan samasta asiasta.. ehkä tämä oli Heikille liikaa...

Nyt en spekuloi enempää, ilmeisesti jotakin tapahtui siellä Peipontiellä, appiukon paikalla ollessa tai lähdön jälkeen..

Aika paljastava on muuten tuo Heikin lausuma, että hänellä oli "alibi" kun hän oli appiukon kaa saunassa. Siis tarvitaanko siihen alibi, kun tyttö lähtee suutuspäissään ulos?
ps täytyy myöntää, että tuo Piian Ruotsiin muutto oli liian lennokas idea..vaikkakin se Borås vähän edelleen ihmetyttää..ds

.
Mariangel
Neuvoja-Jack
Viestit: 599
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 2:00 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mariangel »

Carelin kirjoitti: To Helmi 15, 2024 11:33 pm Mistä näistä hihhuleista tietää vaikka Piia olisi ollut isän seksiobjekti ja tullut raskaaksi. Sitten isällä muuta vaihtoehtoa kuin hävittää se. Jonkinmoinen piika tytär näyttää ainakin olleen. Ei siis mitenkään lapsen asemassa.
Tätä tukisi myös se, että tapausta tutkitaan murhana. Siinä olisi näin ollen ollut mukana suunnitelmallisuus. Lisäksi veli nyt mukana todistajana, koska nähnyt jotain kamalaa.
Voisi olla hyvinkin todellinen skenaario tapahtumasta. Eikä sekään mahdottomuus, että tytär on Piikkiön lahden pohjassa tai autotallin rakenteissa.
Viestissäsi on paljon ajattelemisen aihetta.
Pohjosenvalunut
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Turhaa sitä hihhulisuutta ja lapsiin sekaantumista laittaa samaan koriin. Sitä ikävä kyllä tapahtuu kaikissa yhteiskunnan rakenteissa. Ajatuksesi on sinänsä tutkittava mutta en ymmärrä tuota lähtökohtaa tutkimukselle "hihhulisuus". Tietysti ylentävää itsetunnolle käyttää rasistista, syrjivää tai alentavia kommentteja.
Piia raskaana. Toki mahdollista. Miten liittyisi katoamiseen? Toki isäehdokas olisi voinut tehdä jotain. Tai Piia olisi tuntenut elämänsä olevan umpikujassa. Mutta uskon että päiväkirja, tuo uskottu opettaja, joku kavereista tai terveystiedot olisi paljastaneet sen. Aukotonta ei jälleen ole mutta pidän vaikeana uskoa.

Tuo piika sana nyt on varmaan jokaisen oma tasonsa. Täällä ollut tietoa että ollut ulkopuolista kodinhoitoa ja 3v ollut hoidossa (tuo nyt lähes pakosta kun Heikki töissä ja isommat koulussa). Vaikka siihen jää siivousta, ruuan tekoa ja pyykkäystä. Todennäköisesti hommiin osallistuneet muutkin mutta vaiika ei olisi niin -80 luvulla ainakin peruskotitöiden tekeminen oli ihan peruskauraa. Ja samaa olen omilta vaatinut. Se odottaa kuitenkin elämässä.
Rankkaa nähtävästi voi ajatella olleen. Rajua kiusaamista, varmaan juurikin sitä samaa mikå täällä jatkuu, jehis, hihhuli jne. Äiti oli liukunut alkoholismiin. Teini-ikä. Ehkä omat fiilikset. Jne, ehkä hieman enemmän ku kaipaisi mutta ei mikään toivoton tilanne tai täysin poikkeuksellinen.
OscM
Poliisikoira Rex
Viestit: 266
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja OscM »

Hyviä kysymyksiä on kyllä, kuten oliko nyt nimim. Vanhakansa on tuonut esiin, että kuinka paikallislehti osasi olla kirjoittamatta katoamisesta (kai yhtä pientä lehtijuttua enempää), ja kuinka katoamista ei juuri vaikutettu tutkittavan ennen Tom on Borås-kirjettä.

Tässä ketjussahan yhtenä teoriana on juuri se, että nämä laiminlyönnit olisivat olleet jopa tarkoituksellisia, jolloin oltaisiin suojeltu esim. paikkakunnan kerman jälkeläisiä. Eli ajatellaan, että nämä olisivat syyllistyneet jopa surmaamiseen, ja silti sitä oltaisiin lähdetty peittelemään. Sellainen juttuhan olisi paljastuessaan melkoinen skandaali. Ja syytä olisi toki ollakin, jos se olisi totta. (Muutamissa näissä vuosikymmenten takaisissa selvittämättömissä jutuissa onkin sellaisia piirteitä, jotka voisivat hyvinkin viitata johonkin sellaiseen, niissäkin tapauksissa, joissa joku on teosta jopa tuomittu. Mutta se on taas toinen aihe.)

Kuitenkin tuo teoria näyttää saavan tässäkin ketjussa ihan hyvin kannatusta eikä ole siis mitenkään foliohattuisimmasta päästä. Näin näyttäisi olevan etenkin niiden taholta, jotka tuntevat kyseisen ajan pikkupaikkakuntia ja niiden hierarkioita.

Voisiko sitten ajatella yhdistää nämä parilla viime sivulla esiintyneet teemat. Jos Piia oltaisiin haluttu pelastaa pois vaikeasta elämäntilanteesta, ehkäpä siihen ei liittynytkään mikään "ahdistava hihhulilahko" tai perheen kotiolot, vaan esim. joutuminen jonkin sellaisen tapahtuman uhriksi, joka paljastuessaan olisi ikävä joillekin henkilöille, joita asemansa tai taustansa takia haluttiin suojella. Ehkä siksi hänen piti kadota?

Jos tämän uskominen tuottaa vaikeuksia, niin onhan tässä ketjussa tosiaan pohdittu jo pitkään yhtenä mahdollisuutena sitä, että hänet olisi voitu surmata, ja tätä oltaisiin tarkoituksellisesti peitelty. Onhan puolipakotettu katoaminen/pelastaminen sentään inhimillisempää...

On ehdotettu sitäkin, että mitä jos tapahtuma ei sattunut Piialle itselleen, hän vain joutui näkemään sen. Se voisi olla yksi vaihtoehto.

Mietityttää se Wexfordin kommentti, "se oli raiskaus, koska hän oli alaikäinen". Luulisi, että raiskaus on raiskaus oli ikä mikä hyvänsä. Tuohon aikaan ajatusmaailma oli kuitenkin vähän sellainen, että jos itse lähti jonkun matkaan, ja vaikkapa joi itsensä känniin, niin "sai mitä tilasi". Wexford ehkä kokee siksi joutuvansa ikään kuin perustelemaan, vaikka ei tarvitsisi.

Tässä ketjussa on spekuloitu sitäkin, että paikkakunnalla oltaisiin raiskauksia soviteltu rahalla. Raiskauksia on myös todella vaikeaa todistaa, ja olisi ollut varmaan etenkin menneinä vuosikymmeninä ja pienillä paikkakunnilla. Joten luulisi, ettei "pelkästään" sellaisen takia tarvitsisi kadota; uhri vain jäisi ilman mitään oikeutta. Rikosoikeudellisestihan teko olisi myös jo vanhentunut.

Mutta entä, jos tapahtumasta seurasikin tosiaan raskaus. Jehovantodistajilta abortti on käytännössä kielletty. Miten tilanne oltaisiin ratkaistu? Taidan arvata, miten. Ehkä tämä ratkaisu sopi oikein hyvin myös pienen paikkakunnan kuppikunnille, mikä on sinänsä käsittämätöntä.


Nämä ovat siis pelkkiä arvauksia. Ei ole välttämättä mennyt lainkaan näin.
Pohjosenvalunut
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

Eli abortti kielletty kun katsotaan sen olevan ihmisen hengen vienti mutta nuoren naisen ja sen kautta myös sikiön tappaminen olisi ok? Vai mitä tuolla hieman mystisellä ajatuksella tarkoitit?

Pienen paikallislehden voisi luulla tarttuva tällaiseen. Mutta toisaalta todennäköisesti uutinen oli isompi ja pitempi kestoinen mihin totuttu. Yleensä nuo lehdet ilmestyy 1-3 krt/viikkoon eivätkä toimi nopean viestinnän kanavana. Kadonnut tyttö omalla paikkakunnalla. Toki se katoamisilmoitus mutta mitä sen jälkeen. Ei ole rikos toimittajaa. Haastattelet kaupasta poiiustuvia "miltä tämä tuntuu?" Vai mitä näin jälkikäteen olisi voinut olettaa? Ja mitä poliisi edes infosi. Toki jos taustalla on uhkailu tai suojelu on asia hyvinkin mielenkiintoinen mutta paikallislehtien profiili ei ole kovin syväluotaavat jutut. Tai varsinkaan rikosjutut.
mrreferee
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: To Heinä 08, 2021 12:56 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mrreferee »

Pohjosenvalunut kirjoitti: Pe Helmi 16, 2024 3:02 pm Eli abortti kielletty kun katsotaan sen olevan ihmisen hengen vienti mutta nuoren naisen ja sen kautta myös sikiön tappaminen olisi ok? Vai mitä tuolla hieman mystisellä ajatuksella tarkoitit?
Villi spekulaatio tällä ajatuksella voisi olla esim:

1. Seurakunnassa arvostettu (tai vaikka ei-arvostetukin) mies on raiskannut Piian.
2. Piia tuli raskaaksi ja ilmoittaa miehelle.
3. Mies panikoi, koska Piia ei ole tekemässä aborttia uskonsa takia -> totuus todennäköisesti tulisi ennemmin tai myöhemmin ilmi.
4. Mies ei halua menettää kasvojaan, asemaansa, avioliittoaan(?) ja mahdollisesti tulla erotetuksi seurakunnasta.
5. Mies hoitaa ongelman tappamalla Piian.

No, itse en tähän usko, mutta jotain tällaista voisi periaatteessa tapahtua.
Pohjosenvalunut
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Ti Syys 12, 2023 8:39 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pohjosenvalunut »

No tässä on jo syy, motivaatio ja jotain järkeä.

Tässä tapauksessa pitäisi olla tuo pimentoon jäänyt raiskaus. Toki se mahdollista ettei Piia olisi uskoutunut kenellekkää tai päiväkirjalle.. Vaatisi raiskaukseen ja murhaan kykenevän miehen. Sekään ei mahdotonta. Sitten vielä tuo aika ikkuna ja ruumiin kadottaminen. Ensimmäiseen että melkein olisi vaatinut sovitun tapaamisen. Ehkä raiskaajan kanssa tuo ei kovin todennäköistä mutta jos olisi ihastus vaikka ukkomieheen niin se olisi mahdollisempaa. Tuolloinkin luulisi päiväkirjan avaavan asiaa. Kohdan neljänkin osalta on pitkä matka ja iso kynnys murhaan. Tämä.olisi joko vahvasti harkittu ja suunniteltu tai sitten tuon illan salatapaamisen kärjistyminen. Vaatisi vielä.asian kanssa elämisen.

Se itselle todennäköisin, ja vähiten juonta sisältåvä.on ikävän sattuman kohtaaminen Piia. Joku, todennäköisesti yksin liikkeellä oleva, on suunniteltu tuona iltana, tuolta alueelta, ottavansa jonkun kyytiin. Ehkä jo myös tappaminen mielesså. Tekijä ehkä kuollut tai ei mutta ilman tunnustamista ei jää kiinni. Eikä.Piian löytyminen veisi edes hänen jäljilleen. Juoneen kuuluu vaan siis väärään kyytiin nouseva tyttö.
vanhavakanssi
Frank Drebin
Viestit: 380
Liittynyt: Ke Tammi 31, 2024 11:40 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja vanhavakanssi »

Piia oli lintsannut 9-luokalla koulusta jos ymmärsin oikein, niin melko paljon? Johtuiko se kiusaajista vai jostain muusta?
kyr-12
Harjunpää
Viestit: 299
Liittynyt: La Maalis 02, 2019 9:55 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kyr-12 »

"Mutta entä, jos tapahtumasta seurasikin tosiaan raskaus. Jehovantodistajilta abortti on käytännössä kielletty. Miten tilanne oltaisiin ratkaistu? Taidan arvata, miten. Ehkä tämä ratkaisu sopi oikein hyvin myös pienen paikkakunnan kuppikunnille, mikä on sinänsä käsittämätöntä."

Miettiikö siinä vaiheessa onko kiellettyä vai ei.
Jos isä pakottanut lahkohommiin niin ei se tarkoita, että piia jakoi samaa ajatusmaailmaa.
Uutisoinnin puuttumiseen on voinut riittä se, että paikallislehden omisti lahkolainen tai hyvä tuttu lahkolle.
Kadonneesta uutisointi voisi herättää jonkun paljastamaan lahkosta asioita joita ei haluta kaikkien tietävän.
Koko lahkojen idea on alistaa ja pitää pervoilut, kusetukset ja niistä saatu hyöty pienen piirin sisällä.

Sen mitä olen reiluun 40v seurannut maailman ja kotimaan rikosuutisointia lehdistä, kirjat, netti , videot yms. ja katsottu kaiken maailman tosileffoja/dokkareita on monesti lahkoissa tapahtuvaa lapsennussintaa ihan järjestelmallisesti omassa perheessä.
Se kun katsotaan normaaliksi kun lahkon päämieskin tekee niin.
Näitä sitten ihannoidaan ja liitytään hurmiossa mainostaen miten on lottovoitto olla lahkossa samalla pilaten omien lasten elämä.
Vastaa Viestiin