Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Ballasti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: To Loka 15, 2020 7:20 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Ballasti »

tj_eme kirjoitti: To Maalis 21, 2024 12:25 pm https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8c17 ... cfbb4a6691

"Välit pitkäaikaisiin kavereihin katkesivat, myös ystävään. Ystävä kuvaa kaksikon kaverisuhdetta näin jälkikäteen katsottuna ”vähän toksiseksi”, eli myrkylliseksi.

– Hänelle ei saanut sanoa vastaan. Hän saattoi suuttua sellaisista asioista, joista normaalisti moni ei suuttuisi. Riitoja tuli.

Ystävän mukaan naisessa oli jopa narsistisia piirteitä.

– Vaikka riita olisi saanut hänestä alkunsa, ei hän kokenut tehneensä tai sanoneensa itse mitään väärää."

Olisikohan Evita vähän persoonallisuushäiriöinen, kun kaverin jutut kuulostavat siltä. Ei narsisti, vaan se naisten versio. Videoesiintyminenkin on vähän sen kaltaista.
Mikä se naisten versio on?
Täytekakku Koskinen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2022 6:55 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Täytekakku Koskinen »

Ballasti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 3:47 pm Mikä se naisten versio on?
Olisikohan se naisisti? :D
Ainut kakku mikä maistuu, on täytekakku. :D
Huutaja Jaana
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: To Maalis 21, 2024 2:54 pm Mieleen tulee myös se, onko tuon koulun henkilökunnasta joku lausunut julkisuudessa jotain tuota neitokaista erityisesti ketuttanutta.
Oli miten oli eikös tuollaiset 23-24 vuotiaat ole ihan liian vanhoja miettimään kouluampumisia...?!?
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
tj_eme
Jack Bauer
Viestit: 917
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Ballasti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 3:47 pm Mikä se naisten versio on?
Epävakaa ph
seuraaja
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Huhti 20, 2023 9:25 am

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja seuraaja »

tj_eme kirjoitti: To Maalis 21, 2024 4:10 pm
Ballasti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 3:47 pm Mikä se naisten versio on?
Epävakaa ph
Täysin eri asia kuin narsismi ja mikäänhän tuossa esiintymisessäkään ei epävakaaseen viittaa diagnostisesti. Joku järki näihin päivä päivältä ääliömäisempiin spekuihinkin.
Ballasti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: To Loka 15, 2020 7:20 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Ballasti »



Ok. Muistan jostain lukeneeni, että häiriö on yhtä yleinen kummallakin sukupuolella, mutta diagnosoituja tapauksia on enemmän naisilla. Tämä on tietysti jossain määrin outoa, koska mistä sen yleisyyden miehillä sitten tietää jos diagnooseja on selvästi vähemmän.
Confusius
Poliisikoira Rex
Viestit: 260
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 9:46 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Confusius »

Chinaski kirjoitti: To Maalis 21, 2024 12:56 pm Sen verran asekeskustelua kuitenkin että minkä helvetin takia kukaan tarvitsisi ysimillistä pistoolia? Tunnen elämän varrelta muutaman aseintoilijan, ja kaikki ovat sellaisia joiden ei pitäisi missään tapauksessa asetta saada. Tuollaisia aseita ostetaan vain jotta voitaisiin hekumoida ihmisten ampumisella, tai sitten oikeasti ampua ihmisiä. Metsästysaseet ovat sitten asia erikseen. Koko tuon pistoolinhinkkaamiskulttuurin voisi karsia Suomesta kokonaan. Vahinko vain että poliisit myöntävät aseluvat, ja he saattavat usein olla näiden kahjojen aateveliä.
Ei kyllä taida poliisista löytyä hirveästi mustattuja marxisteja pois lukien joku muutama blondi jossain uudellamaalla ja poliisihallituksen paperinpyörittäjät BLM kylttien kanssa. :roll: (Enemmistö poliiseista arvostaa rauhallista työympäristöä vaikka on siellä varmasti myös muutama jotka haluaa lisää matuja Suomeen että on pampulle enemmän käyttöä mutta aika marginaalista porukkaa varmaan, ne yleensä päätyy vartijoiksi.)
canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1889
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Calabash kirjoitti: Ma Maalis 18, 2024 12:54 am
Tukulti-Ninurta I kirjoitti: Ma Maalis 18, 2024 12:24 am.
Syytä en tiedä miksi juuri SSRI-lääkeitä parjataan näillä teoilla.---
Se on ollut yksi yhdistävä tekijä nuorilla kouluampujilla. Korrelaatio on, kausaliteettia ei tietenkään ole osoitettu. Tieteellisessä mielessä yhtä hyvin voi sanoa, että heillä oli kengät jaloissaan.

Surmaajat Eero Hiltunen, Pekka-Eric Auvinen, Matti Saari ja esimerkiksi Columbinen kouluampuja Eric Harris käyttivät samantyyppisiä SSRI-masennuslääkkeitä.---
Yhden ihmisen mittainen tutkimusaineisto ei tietenkään todista mitään, mutta itse SSRI-lääkkeillä doupattuna ja itse ne lopettaneena voin ehkä avata ko. lääkeryhmän toimintaperiaatetta:

Masentuneelta ne vievät yleensä pois masennuksen, joo. Vievät samalla myös ilon, sen persoonan joka sinulla aikaisemmin oli. Sinusta tulee zombie, tunteeton kalkkuna, joka muutamaa sekuntia kokoajan normi-itseäsi hitaampana taapertaa elämäänsä.

Jos tämä masennus johtuu vaikkapa koulukiusaamisesta tai muusta päähänpotkimisesta, juu se ei enää sillai masenna, mutta muistat kyllä mistä aiempi masennuksesi ja tämänhetkinen zombiemaisuutesi johtuu - on syntynyt tarve riistää tunteesi ja minuutesi näillä mömmöillä!

Sinä muistat kyllä kuka on aiheuttanut sinulle tämän. Kostonhimo ei ole poistunut mihinkään, se on vain muuttunut TUNTEESTA ihan aiheelliseksi TAHTOTILAKSI. Ja saman lääkkeen ansiosta se että jos tapat ihmisiä EI AIHEUTA ENÄÄ TUNNEPITOISTA ESTOA tahtotilan toteuttamiseksi.


Näin toimi SSRI minulla. Onneksi minulla ei ollut tällaista katkeruutta taustalla, ei tarvinnut kostaa vaan saada oma itseni takaisin, ja se taas onnistui jättämällä nämä lääkkeet. Ilman lääkärin lupaa. Nyt on kaikki hyvin.


Got it, you morons, you pharmaseutical brainwashed debils?!
Mens malus in corpore sano
Demppa
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Loka 26, 2023 10:36 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Demppa »

Ballasti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 3:44 pm
Ysimillinen on siinä mielessä hyvä kaliberi, että siinä on "oikean" pistoolin ampumatuntuma verrattuna pienoispistooliin, mutta silti se on rekyyliltään maltillinen ja edullisempi hinnaltaan ja patruunakustannuksiltaan kuin isommat kaliberit. Myöskään laukausääni ei ole niin kova. Practical tyyppiseen ammuntaanhan niitä käytetään ja kaikenlaiseen rata-ammuntaan. En nyt sanoisi, että valtaosa niistä joilla noita on, olisi mitään ihmisten ampumisesta haaveilevia. Voihan ihminen pitää aseista ja ampumisesta ilman että siihen liittyy mitään epätervettä. Itsekin nuorena olin hyvin kiinnostunut aseista ja ampumisesta, mutta ei siihen mitään tappofantasioita liittynyt. Ysimillistä itselläni ei ole koskaan ollut eikä muutakaan lyhytpiippuista, mutta kaverilla oli ja tuli sillä jonkin verran ammuttua. Näin vanhemmiten on kiinnostus näihin teemoihin sitten vähentynyt aika lailla.
"Oikean" pistoolin ampumatuntuma? Ysimillinen on yleisin pistoolikaliiberi, joka on käytössä niin harrastajalla kuin myös palvelusaseena asevoimilla, poliisilla you name it. Enemmänkin asia on niinpäin, että mikäli jostain syystä kokee tarvitsevansa jotain enemmän, kuten läpäisykykyä tai iskuvoimaa, kääntää katseet raskaampiin kaliibereihin. Pidän siis jokseenkin erikoisena 9mm pistoolin vähättelyä, että se olisi jotenkin "ei vielä oikeanlainen" pistoolikaliiberi, kun se juuri on se kaikista yleisin ja ns. peruslähtökohta pistooleissa.

Nuo kaikki muut eivät kyllä myöskään pidä paikkaansa, eikä 9mm ole mitenkään edullinen hinnaltaan. Yhtälailla halvalla saa .45 tai .40, kuten myös kalliilla 9mm. Tässä nimenomaisessa tapauksessa ase on practical ase, eikä näin ollen mikään halvin mahdollinen yksilö, oikeastaan halpa ollenkaan. Glockin jotakuinkin kaikkia malleja saa halvemmalla, jopa puolella hintaa. Laukaisuäänessä ja rekyylissä ei nyt ole niin suuria eroavaisuuksia noiden perusaseiden kohdalla.

Mitä practicaliin ja muihin toiminnallisiin ammuntoihin tulee, niin kyllä omakin mututuntuma on, että siinä varsin monet harjoittelee nimenomaan jonkinlaista voimankäytöllistä pistooliammuntaa. Se ei siis ole ihan vain pistooliammuntaa, vaan erilaisten "tilanteiden" harjoittelua, jossa kohteena on muu kuin taulu. Siispä toiminta on hyvinkin suosittua viranomaispiireissä, koska tavallaan liittyy työtehtäviin. Se ei silti tarkoita, että harrastajat ihailisivat väkivaltaa, tai tappamista, mutta varautuvat siihen. Eikä tietysti voi myöskään yleistää, osa on puhtaasti urheilullisestakin näkökulmasta mukana. Sen sijaan puhtaasti ammunnasta kiinnostuneet ampuvat tauluja 25m radalla kympin sarjoissa, eivätkä harjoittele mitään kotelosta vetoa, häiriönpoistoa, kuperkeikkoja, vasemmalla kädellä ampumista jne. Kyllä siinä on ihan "tositilanne" mielessä.
Chinaski
Nikke Knakkertton
Viestit: 165
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 5:13 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja Chinaski »

Confusius kirjoitti: To Maalis 21, 2024 5:03 pm
Chinaski kirjoitti: To Maalis 21, 2024 12:56 pm Sen verran asekeskustelua kuitenkin että minkä helvetin takia kukaan tarvitsisi ysimillistä pistoolia? Tunnen elämän varrelta muutaman aseintoilijan, ja kaikki ovat sellaisia joiden ei pitäisi missään tapauksessa asetta saada. Tuollaisia aseita ostetaan vain jotta voitaisiin hekumoida ihmisten ampumisella, tai sitten oikeasti ampua ihmisiä. Metsästysaseet ovat sitten asia erikseen. Koko tuon pistoolinhinkkaamiskulttuurin voisi karsia Suomesta kokonaan. Vahinko vain että poliisit myöntävät aseluvat, ja he saattavat usein olla näiden kahjojen aateveliä.
Ei kyllä taida poliisista löytyä hirveästi mustattuja marxisteja pois lukien joku muutama blondi jossain uudellamaalla ja poliisihallituksen paperinpyörittäjät BLM kylttien kanssa. :roll: (Enemmistö poliiseista arvostaa rauhallista työympäristöä vaikka on siellä varmasti myös muutama jotka haluaa lisää matuja Suomeen että on pampulle enemmän käyttöä mutta aika marginaalista porukkaa varmaan, ne yleensä päätyy vartijoiksi.)
Tämän militaristimimmin marxilaisuus on aika epätodennäköistä. Tarkoitin aateveli-nimityksellä sitä että poliisissakin on epäilemättä paljon "make my day" -tyyppisiä pistoolinhinkkaajia, vaikka karsinta on nykyisin onneksi kovempaa.
Ballasti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: To Loka 15, 2020 7:20 pm

Re: vb

Viesti Kirjoittaja Ballasti »

Demppa kirjoitti: To Maalis 21, 2024 5:13 pm
Ballasti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 3:44 pm
Ysimillinen on siinä mielessä hyvä kaliberi, että siinä on "oikean" pistoolin ampumatuntuma verrattuna pienoispistooliin, mutta silti se on rekyyliltään maltillinen ja edullisempi hinnaltaan ja patruunakustannuksiltaan kuin isommat kaliberit. Myöskään laukausääni ei ole niin kova. Practical tyyppiseen ammuntaanhan niitä käytetään ja kaikenlaiseen rata-ammuntaan. En nyt sanoisi, että valtaosa niistä joilla noita on, olisi mitään ihmisten ampumisesta haaveilevia. Voihan ihminen pitää aseista ja ampumisesta ilman että siihen liittyy mitään epätervettä. Itsekin nuorena olin hyvin kiinnostunut aseista ja ampumisesta, mutta ei siihen mitään tappofantasioita liittynyt. Ysimillistä itselläni ei ole koskaan ollut eikä muutakaan lyhytpiippuista, mutta kaverilla oli ja tuli sillä jonkin verran ammuttua. Näin vanhemmiten on kiinnostus näihin teemoihin sitten vähentynyt aika lailla.
"Oikean" pistoolin ampumatuntuma? Ysimillinen on yleisin pistoolikaliiberi, joka on käytössä niin harrastajalla kuin myös palvelusaseena asevoimilla, poliisilla you name it. Enemmänkin asia on niinpäin, että mikäli jostain syystä kokee tarvitsevansa jotain enemmän, kuten läpäisykykyä tai iskuvoimaa, kääntää katseet raskaampiin kaliibereihin. Pidän siis jokseenkin erikoisena 9mm pistoolin vähättelyä, että se olisi jotenkin "ei vielä oikeanlainen" pistoolikaliiberi, kun se juuri on se kaikista yleisin ja ns. peruslähtökohta pistooleissa.

Nuo kaikki muut eivät kyllä myöskään pidä paikkaansa, eikä 9mm ole mitenkään edullinen hinnaltaan. Yhtälailla halvalla saa .45 tai .40, kuten myös kalliilla 9mm. Tässä nimenomaisessa tapauksessa ase on practical ase, eikä näin ollen mikään halvin mahdollinen yksilö, oikeastaan halpa ollenkaan. Glockin jotakuinkin kaikkia malleja saa halvemmalla, jopa puolella hintaa. Laukaisuäänessä ja rekyylissä ei nyt ole niin suuria eroavaisuuksia noiden perusaseiden kohdalla.

Mitä practicaliin ja muihin toiminnallisiin ammuntoihin tulee, niin kyllä omakin mututuntuma on, että siinä varsin monet harjoittelee nimenomaan jonkinlaista voimankäytöllistä pistooliammuntaa. Se ei siis ole ihan vain pistooliammuntaa, vaan erilaisten "tilanteiden" harjoittelua, jossa kohteena on muu kuin taulu. Siispä toiminta on hyvinkin suosittua viranomaispiireissä, koska tavallaan liittyy työtehtäviin. Se ei silti tarkoita, että harrastajat ihailisivat väkivaltaa, tai tappamista, mutta varautuvat siihen. Eikä tietysti voi myöskään yleistää, osa on puhtaasti urheilullisestakin näkökulmasta mukana. Sen sijaan puhtaasti ammunnasta kiinnostuneet ampuvat tauluja 25m radalla kympin sarjoissa, eivätkä harjoittele mitään kotelosta vetoa, häiriönpoistoa, kuperkeikkoja, vasemmalla kädellä ampumista jne. Kyllä siinä on ihan "tositilanne" mielessä.
Ilmaisin itseäni hassusti. En tarkoittanut että ysimillinen ei olisi oikea pistooli, vaan ennemminkin sitä että se on niitä pienimmän pään "oikeita pistooleita" jos nyt näin voi sanoa. Yleisyytensä ja viranomaiskäyttönsä puolesta kai voisi sanoa ettei sen oikiampaa pistoolia olekaan, jos Antti Rokkaa hieman mukaelee tässä. Hintojen osalta olin aikalailla mutuilun varassa, mutta käsittääkseni esim juuri CZ on ainakin perusversiona aika edullinen. Rekyylin sun muiden osalta ajattelin lähinnä näitä pitempiä patruunoita syöviä magnum kalipereita. Mutta en kyllä mikään pistooliasiantuntija sinänsä ole, että osittain mielikuvien varassa tässä mennään.

Tuota juuri tarkoitin, että eihän esim nopeiden tilanteiden harjoitteleminen tai ihmisen muotoiseen tauluun ampuminen tarkoita että ampujalla olisi joku mielihalu mennä lahtaamaan ihmisiä. Ei vapaaehtoista maanpuolustustyötä harrastavat ihmisetkään pääsääntöisesti haaveile sotimaan pääsystä.
AustinPertti
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2024 11:19 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja AustinPertti »

Demppa kirjoitti: To Maalis 21, 2024 5:13 pm
"Oikean" pistoolin ampumatuntuma? Ysimillinen on yleisin pistoolikaliiberi, joka on käytössä niin harrastajalla kuin myös palvelusaseena asevoimilla, poliisilla you name it. Enemmänkin asia on niinpäin, että mikäli jostain syystä kokee tarvitsevansa jotain enemmän, kuten läpäisykykyä tai iskuvoimaa, kääntää katseet raskaampiin kaliibereihin. Pidän siis jokseenkin erikoisena 9mm pistoolin vähättelyä, että se olisi jotenkin "ei vielä oikeanlainen" pistoolikaliiberi, kun se juuri on se kaikista yleisin ja ns. peruslähtökohta pistooleissa.

Nuo kaikki muut eivät kyllä myöskään pidä paikkaansa, eikä 9mm ole mitenkään edullinen hinnaltaan. Yhtälailla halvalla saa .45 tai .40, kuten myös kalliilla 9mm. Tässä nimenomaisessa tapauksessa ase on practical ase, eikä näin ollen mikään halvin mahdollinen yksilö, oikeastaan halpa ollenkaan. Glockin jotakuinkin kaikkia malleja saa halvemmalla, jopa puolella hintaa. Laukaisuäänessä ja rekyylissä ei nyt ole niin suuria eroavaisuuksia noiden perusaseiden kohdalla.

Mitä practicaliin ja muihin toiminnallisiin ammuntoihin tulee, niin kyllä omakin mututuntuma on, että siinä varsin monet harjoittelee nimenomaan jonkinlaista voimankäytöllistä pistooliammuntaa. Se ei siis ole ihan vain pistooliammuntaa, vaan erilaisten "tilanteiden" harjoittelua, jossa kohteena on muu kuin taulu. Siispä toiminta on hyvinkin suosittua viranomaispiireissä, koska tavallaan liittyy työtehtäviin. Se ei silti tarkoita, että harrastajat ihailisivat väkivaltaa, tai tappamista, mutta varautuvat siihen. Eikä tietysti voi myöskään yleistää, osa on puhtaasti urheilullisestakin näkökulmasta mukana. Sen sijaan puhtaasti ammunnasta kiinnostuneet ampuvat tauluja 25m radalla kympin sarjoissa, eivätkä harjoittele mitään kotelosta vetoa, häiriönpoistoa, kuperkeikkoja, vasemmalla kädellä ampumista jne. Kyllä siinä on ihan "tositilanne" mielessä.
Kommentoin nyt muutamia kohtia, tarkentaakseni vain hieman. Pääosin kuitenkin samaa mieltä.

Itse en ole nähnyt vielä faktoja, että kyseinen ase olisi hankittu nimenomaan mainitsemaasi lajiin. Lajeja joissa kyseisen kaltaisia aseita käytetään yleisesti, on muutamiakin. Ehkä sillä ei niin suurta väliä edes ole, ja voi olla jopa parempi, että tätä tapausta ei liian vahvasti yhdistetä mihinkään tiettyyn lajiin.

Ase ei tosiaan ole halvimmasta päästä, monessa lajissa käytetään hyvin yleisesti palveluspistooleja, joiden hintahaitari on 700-1000€ välissä. Ehkä kommentissa tarkoitettiin että edullisemman pään ase kyseiseltä valmistajalta. Ei siinäkään tosiaan halvin, enemmänkin keskihintainen. Kaliiperina tuo on "isoista" pyssyistä kyllä "edullinen", ottaen huomioon, että näissä lajeissa ei käytetä yhtä kalliita patruunoita kuin esim. puhtaissa tarkkuus lajeissa. Halpahan tuo kaliiperi ei tietenkään ole, jos verrataan vaikka .22LR.

Mitä tulee tuohon practicaliin lajina, niin kyllä siinä kohteena on taulu, jota ei ole yritetty saada mihinkään ihmisen muottiin. Lajissa on tarkoitus löytää tasapaino nopeuden ja tarkkuuden välille. Ja esim. kotelosta veto liittyy suoraan tuohon, kun pitää niitä sekunnin kymmenyksiä alkaa saamaan pois mistä mahdollista. En koe, että kyseistä lajia harrastettaisiin muuten kuin puhtaasti ampumaurheilu mielessä, joten hieman olen kanssasi eri mieltä. Muita lajeja toki tosiaan löytyy myös, joissa on enemmän sitten vivahdetta mainitsemiisi asioihin, mutta sama perusperiaate tuon nopeuden ja tarkkuuden suhteen löytyy silti. Ja jaksa uskon, että valtaosa on puhtaasti urheilullisessa mielessä mukana kuitenkin. Kuperkeikkoja noissa muuten ei kyllä harjoitella :wink:

Mitä tulee 25m radalla ampumiseen, niin kyllä näissä viiden laukauksen sarjoja ammutaan pääasiassa, ei kymmenen. Ja tästä perus ampumisesta 25m radalla käytännössä kaikki aloittavat ampumaharrastuksensa pistoolilla nykyään.

Edit: tarkennetaan vielä, että nuo aiemmin ihmetellyt "ihmisen muotoiset" taulut eivät siis ole practical tauluja, vaan practical taulu on tavallaan timantin muotoinen.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2190
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Ballasti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 6:23 pm Ei vapaaehtoista maanpuolustustyötä harrastavat ihmisetkään pääsääntöisesti haaveile sotimaan pääsystä.
Ei niin. He unelmoivat siitä.

CZ-75 on Tullilaitoksenkin käyttämä virkapistoolimalli. Käytännössä se on metallirunkoisten 9mm pistoolien Glock.

Asetta myönnetään Suomessa lähinnä practical-ammuntaan ja työaseeksi vartijoille. Eli käytännössä juurikin näille Backyard Ramboille, joista yksi Kasarmikadulla itsensään ja poliiseja oven läpi ampunut Mikko Loimula tällaisen pistoolin omisti.
AustinPertti
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Helmi 16, 2024 11:19 pm

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja AustinPertti »

RL11/6 kirjoitti: To Maalis 21, 2024 7:14 pm
CZ-75 on Tullilaitoksenkin käyttämä virkapistoolimalli. Käytännössä se on metallirunkoisten 9mm pistoolien Glock.
Tarkennatko hieman tuota CZ:n mallia? Et varmasti halua että ihmisille jää harhaanjohtava mielikuva?
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2190
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Vaasa: Nuori armeijan käynyt nainen suunnitteli kouluampumista

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

AustinPertti kirjoitti: To Maalis 21, 2024 7:26 pm
RL11/6 kirjoitti: To Maalis 21, 2024 7:14 pm
CZ-75 on Tullilaitoksenkin käyttämä virkapistoolimalli. Käytännössä se on metallirunkoisten 9mm pistoolien Glock.
Tarkennatko hieman tuota CZ:n mallia? Et varmasti halua että ihmisille jää harhaanjohtava mielikuva?
Juu elikkä malli on MI. Lyhenne on melkein kuin M1 (lähete), mutta se tulee sanoista Murha ja Info. Kahva soveltuu erinomaisesti kaikenlaisten autisti-perttien runkkarikäteen mainiosti.
Vastaa Viestiin