Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
rumilus
Martin Riggs
Viestit: 601
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja rumilus »

Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:35 am Missä mä olen väittänyt, että olisi synynyt Suomessa? En missään.
Toistaiseksi ei ole tullut esille mitään, mikä tekisi kansalaisuuksien paletista tai syntymäpaikasta oleellisen, mutta kun nyt kerran kysyt:
Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 12:25 am Tyttö on suomalainen, mutta Suomen ja Kosovon kaksoiskansalainen. Eli syntynyt Suomessa, mutta toinen tai molemmat vanhemmista kosovolaista juurta
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 580
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Juxx88 kirjoitti: To Huhti 04, 2024 7:57 am
Kaketus kirjoitti: To Huhti 04, 2024 6:33 am Kiusaamisselitys ei uppoa ainakaan minun,koska uhreina tyttöjä.
Voihan sairasta tekoa selitellä vaikka millä,onko tuohon selitykseen järkevä heti tarttua onkin toinen juttu..
Tytötkö ei voi kiusata? 🧐
En tiiä mikä tässä järkyttävässä tapauksessa on taustalla mut kyllä ne tytötkin osaa kiusata. Olen tätä todistanut erään pojan kohdalla ku pari vuotta vanhemmat tytöt alkoivat porukassa nauramaan ja hihittelemään sekä huutelivat pojalle erästä h-sanaa. Poika vielä kiersi nämä tytöt kaukaa eli selkeästi vältteli heitä.

Että semmoista se nykyään on. Minä kyllä puutuin tähän käytökseen ja suosittelen että aikuiset pitää ne korvat ja silmät auki sekä puuttuu tilanteeseen tarvittaessa.

Yksi esimerkki tyttöjen kasvavasta häiriökäyttäytymisestä on tässä Lopen tapauksessa: https://yle.fi/a/74-20061131?utm_source ... n=ylefiapp
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1420
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Miten nyt taas albanialais-kosovolainen on muuttumassa "ihan tavalliseksi suomalaislapseksi", jolla on vain jotakin balkanilaista juurta? Onko näitten muitten osallistujien rodusta tai kansallisuudesta mitään tolkkua? Entä koko muu luokka? Millainen se on ollut? Eiväthän nämä vainajat ja haavoittuneet välttämättä olleet juuri niitä "kiusaajia", he sattuivat vain kohdalle.

Tämä tarina haisee voimakkaasti.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3082
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Sverdlov kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:51 am Miten nyt taas albanialais-kosovolainen on muuttumassa "ihan tavalliseksi suomalaislapseksi", jolla on vain jotakin balkanilaista juurta? Onko näitten muitten osallistujien rodusta tai kansallisuudesta mitään tolkkua? Entä koko muu luokka? Millainen se on ollut? Eiväthän nämä vainajat ja haavoittuneet välttämättä olleet juuri niitä "kiusaajia", he sattuivat vain kohdalle.

Tämä tarina haisee voimakkaasti.
Ylikseltä ei selvinnyt oikein, että oliko tekijä kantasuomalainen vai Suomeen itäblokin maista muuttanut suomalaistunut lapsi. Täällä ei ilmeisesti ole vielä nimikirjain leikkikään päässyt alkuun?
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4374
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

rumilus kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:42 am
Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:35 am Missä mä olen väittänyt, että olisi synynyt Suomessa? En missään.
Toistaiseksi ei ole tullut esille mitään, mikä tekisi kansalaisuuksien paletista tai syntymäpaikasta oleellisen, mutta kun nyt kerran kysyt:
Skloddi kirjoitti: To Huhti 04, 2024 12:25 am Tyttö on suomalainen, mutta Suomen ja Kosovon kaksoiskansalainen. Eli syntynyt Suomessa, mutta toinen tai molemmat vanhemmista kosovolaista juurta
Ah, seison taas korjattuna. Tarkoitus oli sanoa, että syntynyt _ehkä_ Suomessa... Puolihuolimattomasti naputtelin, sori siitä, pulinat pois.
Inehmo
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 5:09 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Inehmo »

"Kouluampujan käytös muuttuu usein vähän ennen iskua – näistä merkeistä KRP yrittää tunnistaa, milloin on kiire toimia

Poliisi pyrkii tunnistamaan mahdolliset koulusurmaajat jo etukäteen saamiensa tietojen pohjalta. Tätä työtä tekemään on perustettu oma yksikkö.

Poliisin mukaan Vantaan kouluampumisen motiivi on ollut koulukiusaaminen.

Keskusrikospoliisin (KRP) tiedusteluosaston rikostorjunnan ja ennaltaehkäisevän toiminnan linjan päällikkö Arto Tuomelan mukaan aiemmista koulusurmista tiedetään, että usein niihin liittyy mielenterveysongelmia ja kiusaamista.

KRP:n ennaltaehkäisevän toiminnan yksikkö perustettiin vuonna 2016, kun aiempien koulusurmien takia nähtiin, että on tarve uhkien arvioinnille. Tuomela uskoo, että poliisi on pystynyt toimillaan estämään suunniteltuja koulusurmia.

Tässä jutussa käydään läpi, miten koulusurmaajan aikeita pystyy ennakoimaan ja miten poliisi pystyy estämään väkivallantekoja kouluissa.

Kaksi mallia ennakoi koulusurmaajan aikeita
Tutkimusten perusteella tiedetään, miten henkilö päätyy ennalta suunniteltuun väkivaltaiseen tekoon kuten kouluampumiseen. Kuusiportainen malli tunnetaan nimellä ”pathway to violence” (polku väkivaltaan). Mainitut varomerkit auttavat viranomaisia tunnistamaan uhkia.

Polku väkivaltaan

1. Kaunaisuus: Monet kouluampujat ovat kertoneet olleensa koulukiusattuja tai syrjittyjä. Useimmat ihmiset pääsevät yli tällaisista kokemuksista, mutta pienelle osalle kaunasta eroon pääseminen on vaikeaa.

2. Ideointi: Tekijä tekee päätöksen ratkaista ongelma väkivallalla. Ideointi ei aina johda itse väkivallan tekoon ja henkilö voi luopua ajatuksesta joko itse tai esimerkiksi perheen tai viranomaisten ansiosta.

3. Suunnittelu: Kouluiskun suunnittelu ei vaadi paljon valmistelua, koska oppilas tuntee jo entuudestaan koulunsa. Yksi kriittinen päätös, jonka väkivallan tekoa suunnitteleva tekee, on se, haluaako hän selvitä iskusta itse vai ei.

4. Valmistelu: Tekoon tarvittavan aseen hankinta. Valmisteluvaihe on viimeinen hetki viranomaisille estää suunnitelman käynnistyminen.

5. Kohteeseen siirtyminen. Omaan kouluun pääseminen on helppoa. Tähän uhkaan poliisi pyrkii puuttumaan päivystämällä tarvittaessa näkyvästi kouluilla, joihin kohdistuu uhka.

6. Isku. Kaikki tekijät eivät kerro suunnitelmistaan ulkopuolisille. Vantaan kouluampumisista käsittelevän tiedotustilaisuuden aluksi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vetosi yleisöön, että poliisi saisi tiedon, jos henkilön käytös on muuttunut arjessa jollakin tapaa poikkeavaksi:

– Hyvin pienetkin tiedonmurut auttavat siinä, että pystymme tekemään ennaltaestäviä toimenpiteitä, Kolehmainen sanoi.

Käyttäytymisen varomerkit on toinen malli, jolla pyritään löytämään merkkejä, jotka saattavat osoittaa henkilön kohonnutta riskiä suunnitelmalliseen väkivaltaan. Tutkimukset pohjaavat esimerkiksi Saksassa ja Yhdysvalloissa tapahtuneisiin koulusurmiin.

Mallin mukaan iskun tekijä on useammin mies kuin nainen, ja hän samaistuu aiempien iskujen tekijöihin.

Ennen iskua läheiset saattavat huomata uudenlaista aggressiivista käyttäytymistä.

Uhka-arvioiden tekoa vaikeuttaa se, että yksittäistä täsmällistä profiilia kouluiskun tekijälle ei ole olemassa. He voivat olla hyvin tai huonosti koulussa menestyneitä, mies- tai naispuolisia.

Tiedetään myös, että koulusurmaajien perhetaustat eroavat tyypillisesti muihin väkivalta- ja henkirikoksiin syyllistyneistä. Perheet ovat yleensä ehjiä, eikä niissä ole taloudellisia vaikeuksia.

Poliisin uhka-arvioinnissa keskitytään selvittämään esimerkiksi opiskelijan viestintää ja käyttäytymistä. Yksi KRP:n ennaltaehkäisevän toiminnan yksikön työntekijöistä on psykologi.

Näin poliisi pyrkii ennalta estämään koulusurmat
Poliisin Nettivinkki-palvelussa voi tehdä ilmoituksen epäilyttävästä toiminnasta.

KRP:n Tuomelan mukaan ilmoituksia erilaisista rikosepäilyistä tulee vuosittain noin 20 000. Vain osa niistä käsittelee henkeen kohdistuvaa uhkaa. Näitä ilmoituksia KRP:n Rikostorjunnan ja ennaltaehkäisevän toiminnan yksikkö sitten analysoi.

Vuotaminen eli väkivaltaisista suunnitelmista muille kertominen voi olla kohta, jossa poliisi ehtii vielä estää koulusurman. Kouluiskua suunnitteleva henkilö saattaa tehdä esimerkiksi testamentin, jonka hän julkaisee sosiaalisessa mediassa.

Poliisi ottaa kouluihin kohdistuvat uhkaukset aina hyvin tosissaan, vaikka iso osa niistä on tehty pilailumielessä. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan koulu-uhkaukset ovat viikoittaisia, siksi poliisi joutuu usein turvaamaan koulupäivää näkyvällä läsnäololla oppilaitoksissa.

Aiempien koulusurmien perusteella tiedetään, että uhkauksen esittämisen jälkeen ei useinkaan ole enää paljon aikaa itse tekoon. KRP:n Tuomela korostaa, että mitään syväanalyysia ei jäädä tekemään, jos uhkaus on vakava. Poliisi pyrkii tavoittamaan uhkauksen tekijän mahdollisimman nopeasti.

KRP:n mukaan poliisi ottaa lastenkin tekemät uhkaukset tosissaan. Vantaan kouluampumisesta epäilty on 12-vuotias. Vuonna 1989 Raumalla 14-vuotias poika ampui kaksi luokkakaveriaan.

Koulusurmien jälkeen on pyritty lisäämään tiedonkulkua eri tahojen kesken, jotta tieto henkilön uhkaavasta käytöksestä tulisi poliisin tietoon. KRP:n tiedusteluosaston rikostorjunnan ja ennaltaehkäisevän toiminnan linjan päällikkö Tuomela kokee, että tiedonsaantia voisi poliisin näkökulmasta edelleen parantaa viranomaisten kesken.

Poliisille uhkaavasta käytöksestä kertomista saatetaan Tuomelan kokemuksen mukaan vältellä, ettei lapsi tai nuori ikään kuin leimaantuisi poliisin silmissä. Laki antaa mahdollisuuksia poliisille kertomiseen, mutta Tuomelan mukaan tietojen luovuttamisessa sitä tulkitaan usein hyvin suppeasti. Poliisin ollaan yhteydessä vasta, kun nuori on tehnyt jo jotain rikollista.

– Meidän pitäisi aikaisemmassa vaiheessa pystyä reilusti puhumaan nimillä henkilöistä ja hänen tiedoistaan. Toimivan viranomaisen ei tarvitse olla poliisi, vaan se voi olla myös nuorisotyö tai sosiaaliviranomaiset. Isossa kuvassa pitäisi kyetä ratkaisemaan juurisyitä, Tuomela sanoo."

https://yle.fi/a/74-20082005
Hiril
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ti Tammi 09, 2024 11:57 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Hiril »

Oma kantani tuohon kiusaamiseen, näin kiusatun 12v lapsen vanhempana..

On todella yleistä, että kiusaaja kiinni jäätyään ensimmäisenä sanoo: ”Se kiusas mua!”, vaikka se ei pitäisikään paikkaansa.
Enpä ole näissä valitettavan useissa keskusteluissa, joissa paikalla sekä kiusatun että kiusaajan lisäksi vanhemmat, kuullut että kiusaaja suoraan ja heti ensimmäisenä myöntäisi tekonsa. Valitettavan usein myös vanhemmat asettuu lapsensa puolelle; ”Ei meidän Pirjo-Petteri”, vaikka näyttöä jopa väkivallasta on.

Tämän ikäiset myös ottaa kiusaamisena sen, jos jää porukan ulkopuolelle, se toki on valitettavaa ja varmasti on hankalaa päästä sisälle luokan kaveripiireihin jos on aloittanut koulun luokassa vasta äskettäin. Se ei kuitenkaan tarkoita että tarkoituksella olisi kiusattu. Tämän ikäiset muksut on hyvin kaverikeskeisiä, vaikkakin myös draamaa kaverien kanssa tulee ajoittain.

Kolmiodraama myös hyvin mahdollinen, nämä säätää ja vaihtaa poika-/tyttöystävää useammin kuin vaihtavat vaatteitaan. Pahimmillaan pyöritetään kahta samaan aikaan ja kun tämä kuvio selviää, niin voi sitä draamaa.

On hyvin mahdollista, että tekoa on suunniteltu yli pääsiäisen ja se kyllä kuulostaa aika karmaisevalta. Mutta mahdollisuus on myös siihen, että esimerkiksi maanantaina jossain luokan snapissä on kohellettu, eikä edes tarkoituksella pahaa ajatellen ja tekijä on vetänyt siitä herneen nenäänsä. Näitäkin on tullut ainakin oman samanikäisen kanssa selvitettyä.

Itse tapausta seuraan, kun se osuu aika lähelle monellakin tapaa ja yritän pysyä neutraalina jokaiseen suuntaan. Vielä niin vähäiset tiedot, etten lähtisi ketään leimaamaan kiusaajaksi tai kiusatuksi.
viivahattu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1618
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Elizabeth kirjoitti: To Huhti 04, 2024 8:46 am En tiiä mikä tässä järkyttävässä tapauksessa on taustalla mut kyllä ne tytötkin osaa kiusata. Olen tätä todistanut erään pojan kohdalla ku pari vuotta vanhemmat tytöt alkoivat porukassa nauramaan ja hihittelemään sekä huutelivat pojalle erästä h-sanaa. Poika vielä kiersi nämä tytöt kaukaa eli selkeästi vältteli heitä.

Että semmoista se nykyään on. Minä kyllä puutuin tähän käytökseen ja suosittelen että aikuiset pitää ne korvat ja silmät auki sekä puuttuu tilanteeseen tarvittaessa.
Sellaista se on aina ollut. Kaikista pahimmaltahan se tytöiltä tuleva vähättely ja pilkka tuntuvat ainakin sellaisesta pojasta, jota tytöt kiinnostavat, ja tytöt totta vie osaavat sitä käyttää hyväkseen. Tästä tapauksesta on tietenkään mahdotonta sanoa, onko ampujaa oikeasti kiusattu vai onko se ollut vain poliisille sanottu selitys.

JOS ampuja tosiaan on autisti, JOS pitää paikkansa, että hän on ollut koulussa häirikkö ja JOS teon taustalla vielä on jotain maksamattomia sähkötupakkavelkoja, niin yhtä hyvin kyse voi olla siitä, että ampuja on silmät loistaen seurannut näitä somegangstoja ja niiden uhoamista siitä, että jos jättää velkansa maksamatta niin kuolee, ja teko on ollut pidempään jatkuneen eskaloitumisen ja wannabe-gangstailun hirvittävä päätepiste. Tämä siis on ihan puhdasta spekua, mikäli joltakulta jäi nuo kolme isolla kirjoitettua jos-sanaa huomaamatta.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Detsi kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 7:05 pm
CSI kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:53 pm
Detsi kirjoitti: Ke Huhti 03, 2024 6:23 pm Vai että pesäpallomailan kanssa? jos "apina" lähti jo kalppimaan niin miksi menet vielä perään jonkun kättä pidemmän turvin.
Notta pääsee vähän kouluuttamahan. Jos apina pääsee liian helpolla, niin tuloovat pian isommal poruukal takas. Ku vähä ropsii mailal persille ja kylkiin niin oppii saatanan julli kulkemaan toisten kartanoille luvatta.
Tuskinpa kenenkään pihamaasta mitään toistuvaa varkauden kohdetta kehitellään.
Tuo mailan kanssa heiluminen voi toimia tai sitten aiheuttaa loputtoman suon. Yöllä lentää kivi ikkunaan. Autosta on joku kerta kumit puhki tai pellit naarmuilla. Postilaatikossa paskaa ja mitä näitä nyt on. Että jos ei voimat riitä tulla kohtaamaan, niin pitkämielisyys kyllä keksii kaikenlaista vittumaisuutta ihan loputtomasti. Siinä sitten nukut sen mailasi kanssa odottamassa jos jossain rasahtaa ja saa taas juosta bokserit jalassa pihalle. Toiset oppivat, toiset eivät.
Sil5
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

Kaikki lapset eivät saa kotoa riittäviä edellytyksiä jotta osaisivat toimia koulun kaltaisessa sosiaalisessa ympäristössä. Jos todella halutaan kouluista kaikille lapsille hyviä ja turvallisia oppimisympäristöjä niin kiusaamista on kyettävä estämään. Siihen kategoriaan kuuluu kaikki epäsosiaalinen häiriköinti, fyysinen ja henkinen väkivalta jne.

Lapsille turvalliseen koulunkäynnin vuoksi tarpeelliset toimenpiteet tulee kohdistaa em. väkivaltaisiin häiriköihin jotka eivät syystä tai toisesta kykene toimimaan normaalissa kasvuympäristössä. Heitä varten täytyy järjestää omat erityisryhmänsä ja -koulunsa. Näistäkin pitää olla myös oma kasvupolkunsa takaisin normaaliin opetukseen, kun edellytykset siihen täyttyy.

Nykyinen käytäntö jossa ainoaksi ratkaisuksi jää se että kiusauksen kohteeksi joutuneet siirretään muualle on täysin järjenvastaista.
Johnny
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Huhti 03, 2024 10:21 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Johnny »

Jos olisin koulukiusattu ja minulla olisi kostofantasioita, paljon tyydyttävämpää kuin tappaminen olisi vammauttaa kiusaaja, jotta hän puolikuntoisena katuu sitä loppuelämänsä. Tai vahingoittaa jotain kiusaajalle läheistä ihmistä.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3082
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Johnny kirjoitti: To Huhti 04, 2024 9:13 am Jos olisin koulukiusattu ja minulla olisi kostofantasioita, paljon tyydyttävämpää kuin tappaminen olisi vammauttaa kiusaaja, jotta hän puolikuntoisena katuu sitä loppuelämänsä. Tai vahingoittaa jotain kiusaajalle läheistä ihmistä.
Jos oikein spekuloi niin tuossa on voinut olla jotain neliödraamaa ja kostona on toiminut se, että poika on kylmännyt toisen pojan ja ampunut 2 muuta osapuolta, muttei mielestään kuolettavasti. Näinhän tuo kostona toimisi, tytöt muistavat loppuikänsä.
Avatar
Pad
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: To Joulu 27, 2018 2:47 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Pad »

Erittäin valitettava ja surullinen keissi kaikenkaikkiaan. Mitä olen mediasta lueskellut, tekijä (tuskin enää voi sanoa epäilty, koska on myöntänyt teon) on kärsinyt koulukiusaamisesta. Kun sitä tulee paljon eikä saa tukea ja ymmärrystä, siinä voi mieli järkkyä (ja tämä on yleistys). Tietenkin taustalla voi olla jotain muutakin, mutta merkit viittaavaat kiusattuna olemiseen eli siirto toisesta koulusta tuonne ja oletan kiusaamisen jatkuneen tuolla, sitä kautta tuska kasvaa ja lopulta järkkynyt mieli tekee ikävän ja väärän päätöksen. Lapsi kuulemma katuu tekoaan, minkä nyt luulisi olevan aika selvä ellei sitten vaan selitä että pääsisi vähemmällä.

Iso koulu, iso luokka... Siinä voi jäädä opettajilta huomaamatta yhtä sun toista ja sen lisäksi on resurssipulaa. Siinä jää turhan moni lapsi ilman tarvittavaa tukea ja turvaa.

Yhtä kaikki, lopputuloksen tiedämme. Yksi toistaiseksi kuollut, toinen loukkaantuneista erittäin vakavassa tilassa mutta toista loukkaantunutta poliisi on pystynyt jo puhuttelemaan. Mä en hetkeäkään usko, että tässä tapauksessa lapsen etninen tausta on vaikuttanut yhtään mitään. Voimia menehtyneen lapsen omaisille ja toivottavasti loukkaantuneet selviävät ilman pysyviä fyysisiä vammoja. Henkisiä traumoja tämä varmasti jättää monelle.
Hei sinä siellä, onks sul kelloo?
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Keinot estää aseiden tuonti kouluihin ovat kyllä vähissä. Vain vartija ja metallinpaljastin voisivat estää.
Ja koulukiusaaminen vähenee vain, jos siihen puututaan. Juhlapuheet nollatoleransseista voidaan unohtaa. Kiusaajat vaihtavat koulua. Jos kiusaajia useampia, vaihtavat eri kouluihin. Kiusattu jää. Rikosoikeudellisia prosesseja kaikissa väkivaltatapauksissa. Ei mitään sovittelushittiä. Ja kiusaaminen aiheuttaa AINA sen koulunvaihdon. Jos koulupaikkoja ei löydy kuin Karigasniemeltä. Se on voivoi.
Välinpitämättömyys on valinta.
Saikkkola
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Maalis 11, 2024 11:14 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Saikkkola »

damfin kirjoitti: To Huhti 04, 2024 7:43 am
Miksi sanoa heti ensimmäisissä tiedotuksissa että ase on luvallinen lähiomaisen omistama ase, jos aseen omistajuus ei ole täysin selvä, asehan ei varsinaisesti ole luvallinen enää siinä vaiheessa jos sen omistaa joku muu kuin se kenelle ase on luvallisesti rekisteröity.
Laillisten aseiden kieltäminen eli ns. aselakien tiukentaminen on äärimmäisen tärkeä agenda globalistien työlistalla.
Vastaa Viestiin