Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Pakkopäästäsanomaan
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 9:29 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Pakkopäästäsanomaan »

ile kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:11 pm
Pakkopäästäsanomaan kirjoitti: To Huhti 04, 2024 11:30 am kertokaa toki, miten te sen tekisitte? Tai parempaa, tulkaa paikan päälle näyttämään lakien ja sääntöjen puitteissa kuinka se tehdään. Ja please, jos sun vastaus on, että kiusaaja vaihtaa koulua niin menkää vastauksessanne vähän pintaa syvemmälle. Millä perustein? Miten? Mihin kouluun? Kuka kuljettaa kauemmas lähikoulusta tai kuka muuttaa koko perheen toiselle paikkakunnalle? Kuka ottaa asiakseen tämmösen show’n? Ja ennen kuin kukaan ehtii sanomaan, et samalla tavalla kuin se kiusattukin on laitettu vaihtamaan koulua niin fyi ketään ei ole ikinä hallinnon puitteissa laitettu vaihtamaan koulua. Ne ovat perheen omia (ymmärrettäviä) päätöksiä, ei kenenkään muun.
- Kiusaaja vaihtaa koulua.
- Millä perustein? Perusteena, että on kiusannut.
- Mihin kouluun? Ihan mihin vain.
- Kuka kuljettaa? Vanhemmat omalla kustannuksella. Jos ei ole rahaa, voidaan järjestää kuljetus siksi aikaa, kunnes perhe on löytänyt itselleen uuden asunnon (jotta kulku onnistuu).
- Kuka ottaa asiakseen tällaisen shown: pääasiassa kiusaajan vanhemmat.
Vau! Nyt oli kyllä niin syväluotaavat vastaukset perusteluineen et kiitos! Ihme ettei oo päättäjien keskuudessa näin helppoa ratkaisua ymmärretty! Sen kun vaan ilmoitetaan huoltajalle et tänne kouluun ei oo oppilaalla enää tulemista et heippa menkää johonkin muualle ja huoltajathan tottelee ja vieläpä vie muksunsa sinne jonnekin uuteen kouluun ennen kuin mukisematta vielä muuttavatkin! 👏🏻 Toivon, et sä tän positiivisen palautteen innoittamana kävelet lähikouluun, kerrot tän ehdotelman rehtorille ja viet viel malliks läpi yhden kiusaajan siirron, niit kiusaajia kun löytyy melkein joka koulusta. Tuu sit kertoo miten meni 🦾
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7466
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »



Jos todellinen halu muuttaa näitä käytäntöjä olisi olemassa, niin näin toimittaisiin.

Kuten tämän murhaajan kohdalla, niin ei häntä voida virallisesti erottaa kuin kolmeksi kuukaudeksi koulusta. Sen jälkeen palaa normaalisti opiskelemaan muiden oppilaiden kanssa(?)

Kyse on lähinnä siitä, että onko näissä asioissa poliittista tahtotilaa muuttaa asioita ja toimia eri tavalla.

Aika monesti vastaavat tapaukset menevät äärimmilleen vähäisen reagoinnin takia.

Lainaustorni korvattu nuoliviittauksella edelliseen viestiin
-NILS-
kanttarellipasi
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Tammi 12, 2023 12:50 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja kanttarellipasi »

Jazzermasser kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:38 pm
uusitma kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:34 pm No nyt ei koulukiusata poikaa enää koskaan, ainakaan normaalissa koulussa, koska ei taida tässä elämässä käydä muuta kuin sairaalakoulua.
Joku lastenpsykiatri lausui asiasta, että koulukiusaaminen ei johda kouluampumiseen, syyt on laaja-alaisissa mielenterveysongelmissa, jotka jää joskus huomaamatta, esim. nepsy-lapsilla.
Joku psykoosi pojalla on varmaan ollut menossa. Normaalilla gängstalla vape-kaupat tai mustasukkaisuus ei johtaisi murhaan, mutta sairaassa mielessä voi johtaakin. Esim skitsofreniaan liittyvät aistiharhat voi alkaa jo lapsuudessa.
Edelleen olen sitä mieltä, että jos tämä poika jätettiin ulkopuoliseksi, niin ihan syystä lapset vältteli hänen seuraa. Eikä vanhemmat halua lastaan tuollaiseen seuraan, niin että voi olla laitospaikan löytäminenkin vaikeata.
Niin no sitten aikuisena voi olla niin että hermot on edelleenkin riekaleina ja jos joku tulee jotain pätemään niin voi puukkoa tulla tarjolle..Itse en myöskään siedä mitään pään aukomisia ja jos tälläistä rupee tulee niin sen tietää sitten että olis kannattanut olla oikeesti hiljaa..!
Kannattaa oikeasti käydä juttelee psykiatrilla jos on tuollainen olo, enkä nyt sano tätä mitenkään ivallisesti vaan oikeasti huolestuneena. Tsemppiä.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

CSI kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:42 pm
stirlock_187 kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:39 pm Toista tyttöä on alustavasti puhutettu keskiviikkona. Aivokuolleen kanssa ei taida tuollainen onnistua.
Ok. No hyvähän se on että joku jäi henkiinkin kertomaan, että kipeetä kävi. Älkää tehkö muut samoja virheitä perässä.
Mitä vielä. Uhri kertoo kuinka hyviä kavereita oltiin ja kaikki tuli puskasta. Korkeintaan syyllistää kuollutta poikaa lounas-suffelin anastamisesta.
Välinpitämättömyys on valinta.
ile
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 2:49 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja ile »

Pakkopäästäsanomaan kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:42 pm Vau!
Kiitos. Tähän tarvitaan toki lakeja, mutta niiden ei pitäisi olla ongelma.

Ratkaisuja alkaa löytyä, kun uikutus loppuu.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4396
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Ihan potaskaa, että se vaatisi jotain suurempia mielenterveysongelmia, että jollain kehittymättömällä lapsella, jolla tunnesääntelykään ei vielä toimi, keittää yli ja tehdään vakaviakin harkitsemattomia tekoja.

Tässä nyt oli pistooli saatavilla, mutta useita tapauksiahan näitä on tapahtunut puukon kanssa. Kaikissa näissä taisi olla ainakin jossain vaiheessa sanottu, että tekijän motiivi liittyi uhrin häneen kohdistamaansa kiusaamiseen.

14-vuotias puukotti kesken oppitunnin (2002)
-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000266226.html

IL: Imatran koulupuukottajaa kiusattiin koko yläasteen ajan (2012)
-> https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/il- ... #gs.6wj4af

Yläkoululainen huitaisi toista oppilasta teräaseella välituntiriidan yhteydessä Limingassa – epäillään tapon yrityksestä (2021)
-> https://yle.fi/a/74-20068797

16-vuotias löi puukon koulu­kaverinsa selkään kesken koulu­päivän (2023)
-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009617350.html

Lapsi puukotti toista Siilinjärvellä – Uhrille vakavia vammoja (2023)
-> https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/66e6 ... cea7f54983

Edit: ja tämä tuorein tapaus on oman arvioni mukaan juuri tällainen koulukiusaamiseen liittyvä kosto tai rangaistus. Siis ennemmin kuin "kouluampuminen" siinä mielessä kuin "kouluampumiset" on tavattu mieltää. Tässä oli mitä ilmeisimmin harkitut uhrit ja vaikka muita ohessa uhkailtiinkin, ei selvästikään pyritty aiheuttamaan kaaosta ja mahdollisimman suurta uhrimäärää, kuten "kouluampumisissa". Kaikesta päätellen ampuja olisi voinut ampua koululla jo ainakin opettajan ja yhden käytävällä olleen oppilaan, kun molempia oli aseella uhannut. Ei kuitenkaan ampunut, ei edes yrittänyt, koska suunnitellut kohteet oli jo ammuttu ja kosto/rangaistus suoritettu.
Viimeksi muokannut Skloddi, To Huhti 04, 2024 4:00 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Francis Munkki
Remington Steele
Viestit: 210
Liittynyt: La Touko 11, 2013 1:14 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Francis Munkki »

Olinko eka kirjoitti: To Huhti 04, 2024 4:03 am Jätän vaan tähän muistutukseksi kaikille taaperoille, junioreille ja vanhemmille:
Tämä biisin laittaminen on vähän korni veto. Eikä sinänsä liity edes asiaan. Ei niin kauan kuin lentelee vielä edestakaisin se, että ketä on kiusattu, kuka on kiusannut ja miten on kiusannut, vai onko kiusannut ollenkaan.

Minulla on omat syyni epäillä, että poliisi on lähtenyt tutkimaan tätä tapausta kysymällä epäillyltä käytännössä, että onko hän kopio Auvisesta tai Saaresta. Ei siis että "oletko kopioinut motiivit ja tekotavat", vaan "oletko henkilönä kopio". Siis on mahdollista, kuten täällä joku ehdotti, että poliisi on tarjonnut motiivia ja poika on tarttunut siihen.

Tiedän muutaman henkilön, jotka eivät osaa tehdä avoimia kysymyksiä. Sen sijaan aina, kun he haluavat tietää sinusta jotain, he ehdottavat, että tahdot jotain tai ajattelet jotain. Sitten voit myöntää tai joudut oikaisemaan tai korjaamaan heidän käsityksensä. Voi olla, että lapsista ei saa mitään irti jos ei johdattele. Voi olla, että tekijä, nuoresta iästään huolimatta, tietää, ettei hänen tekoaan oikeasti kukaan hyväksy eikä ymmärrä. Joten hän ei sano mitään. Ja jotta hänet on saatu sanomaan edes jotain, hänelle on tarjottu sellaisia vaihtoehtoja, mihin tarttua.

"Oletko kylmäverinen psykopaatti ja siksi teit tämän?" Varmasti jatkuisi hiljaisuus.

Minä en sano, että tietäisin, mitä kuulustelussa on tapahtunut. Mutta pitäisi päästä eroon sellaisesta taikauskosta, että kun jotakuta sanotaan kiusatuksi, niin siitä tulee heti 100 % selitys. Tästä keskustelusta vähintään puolet on pelkkää sanapeliä "kiusaamisen" tai "kiusatuksi tulemisen" ympärillä, jolla ei ole mitään yhtymäkohtaa itse tapahtumaan.

Kenenkään tähän keskusteluun osallistuvan kokemus kiusaamisesta ei selitä tästä tapauksesta mitään. Siksi ei, koska 99,99 % varmuudella kyseessä on laadultaan ja vakavuudeltaan täysin eri asiasta. Tässä voi olla kyse jostain rankasta taustasta tai täysin mitättömästä jutusta. Vielä jos olisi olemassa joku varmuus edes kiusaamisen suunnasta. Ei johda mihinkään se, että tätä yhtä poikaa yritetään sovittaa jokaiseen tunnettuun kiusaajan tai kiusatun tarinaan viimeisen viidenkymmenen vuoden ajalta.

Tässä on vaarassa käydä kuin poliittisessa keskustelussa käy aina Amerikassa. Asioita eivät tee henkilöt, vaan jokainen muuttuu elämää suuremmaksi hahmoksi, joka edustaa samaan aikaan kaikkia miehiä, kaikkia naisia, kaikkia demokraatteja, kaikkia republikaaneja, kaikkia homoja tai kaikkia oman etnisen vähemmistönsä jäseniä. Ei voi yksi mies puristaa pyllystä yhtä naista ilman, että teon symbolinen merkitys on sama kuin kaikki maailman miehet olisivat puristaneet pyllystä kaikkia maailman naisia. Joten tästä pojasta on nyt tullut sikin sokin kaikkien kiusaajien ja kaikkien kiusattujen henkilöitymä. Karmea skitsofrenia. Yksi aivolohko varmaan murehtii samaan aikaan kun toinen myhäilee.
aumari kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:57 am Eivätkö jotku kiusaajat miellä omaa käytöstään kiusaamiseksi?
Sen perusteella, mitä olen klassisesta opetustavasta lukenut, olen siinä käsityksessä, että lapsella alkaa looginen ja reflektoiva vaihe suunnilleen alakoulun lopussa. Mutta itse uskon, että tämä tapahtuu vain, mikäli lapsessa tuetaan tällaista kehitystä. Siihen asti lapset oppivat matkimisen, toiston, tekemisen ja kokemisen kautta. He osaavat assosioida tiettyjä tekoja hyviksi ja pahoiksi, mutta eivät osaa antaa määritelmää sille, miksi jokin teko on hyvä tai paha. Paitsi siksi, että se muistuttaa jotain toista hyväksi tai pahaksi sanottua tai tiedettyä tekoa.
MrAhab kirjoitti: To Huhti 04, 2024 12:59 am Vai laskeeko viranomaiset luvattomiksi aseiksi
En oikeasti ymmärrä, että tässä voi olla joku vaikeus käsittää, mitä tarkoitetaan luvallisella tai luvattomalla aseella. Luvallinen ase on sellainen, joka on omistajan hallinnassa ja jota ei ole ilmoitettu varastetuksi. Tai sellainen, että jos se tulee poliisia vastaan, niin poliisi kykenee pienellä vaivalla sanomaan, kenelle se kuuluu ja miten se on tilanteeseen päätynyt.

En näe tässä mitään salajuonta luvallisten aseiden omistajia vastaan. Sillä vain tarkoitetaan, että ase ei ole hankittu tuntemattomilta tai varastetuksi tiedetty. Ase ei myöskään ole varastettu jos on koko ajan tiedossa, että se palautuisi epäillyltä omistajalle jos ei omistajaa erikseen määrätä menettämään sitä.

Ase on luvallinen tai luvaton sen perusteella, onko se menettänyt yhteytensä lailliseen ja rekisteröityyn omistajaansa. Ei sen perusteella, kuka sitä pitää kädessään. Tai sen perusteella, mitä sillä tehdään.
Gruber kirjoitti: To Huhti 04, 2024 1:09 am Oliko tytöt vain sopivasti lähellä ja ovat siksi uhreja.
Täällä on sanottu jo, että ampujan ja kaikkien ammutuksi tulleiden välillä oli enemmän kuin satunnainen yhteys. Tämä on vahvistamatta, mutta todennäköistä tai ainakin loogista. Samalla tavalla sen perusteella, mitä Auvisesta kerrottiin henkilönä, uskon hänen valikoineen uhrinsa aivan tietyn kriteerin mukaan.

Näistä tapauksista yritetään aina luoda kahdenlainen kuva julkisuudessa. Toinen on se, että kukaan lapsi ei ole yksiselitteisesti paha, vaan kaikki ovat jollain tasolla uhreja, niin tappajat kuin tapetut. Tämä tehdään siksi, että halutaan välttää sitä ajattelua, että on aidosti olemassa pahoja ja vääriä tekoja, joiden tekeminen tekee lapsestakin pahan ja väärän henkilön. Siihen asti kunnes lapsi on ymmärtänyt kyseisen teon olevan väärin ja sanoutunut siitä irti.

Kaikki lapset ovat ihania ja ihmeellisiä. Vaikka valehtelisivat, varastaisivat tai olisivat muuten ilkeitä. Kunnes ampuvat jonkun. Sitten ollaan järkyttyneitä vähän aikaa. Sitten palataan taas siihen, että kaikki lapset ovat ihania ja ihmeellisiä. Lasten siis katsotaan olevan moraalisina toimijoina vähän kuin jotain eläimiä, joiden korkein kehityksen aste on joku lajityypillinen, spontaani oleminen. Siis toivomus on, että lapset olisivat kuin gerbiilejä häkissä ja jotenkin automaattisesti tekisivät oikein. Vessapaperirullan hylsyn järsiminen on täysin luvallista ja harmitonta, eikä sisällä minkäänlaista moraalista harkintaa keneltäkään.

Siis tarkoitan sillä tavalla vähän metafyysisesti sanoa, että moderni ihminen ei usko, että hyvää tai pahaa, oikeaa tai väärää on olemassa sinänsä. Vaan että ne ovat neuvottelukysymys yksilön ja yhteisön välillä, vapauden ja sääntöjen välillä, kaaoksen ja mielivaltaisen järjestyksen välillä.

Joten kun lapsi valitsee, että kiusaako jotakuta välitunnilla tai sosiaalisessa mediassa, hän ei ajattele, nykyisen kasvatuksen mukaan, että toimiiko hän hyvän tai pahan esimerkin mukaan, jos on esiteini tai nuorempi, tai onko hänen valintansa sinänsä oikea tai väärä, jos on teini tai siitä vanhempi, vaan lähinnä, että miten tässä teossa tasapainottuvat hänen ja yhteisön tai hänen ja aiotun uhrin etu.

Joten kun mietitään osumia saaneiden tyttöjen uhristatusta, niin on ihan tapauksen yksityiskohta, että oliko heillä ampujan mielestä joku syy joutua kohteeksi. Joka on täysin eri asia kuin se, että onko se täällä satunnaisen keskustelijan mielestä hyvä tai ymmärrettävä syy ampua joku. Viitaten myös vaan en pelkästään pariin täällä nähtyyn "tytötkin voi olla kovia kiusaajia" näkemykseen.

Siitä taas täysin eri asia on, että jos halutaan lypsää tästä tapauksesta moraalista järkytystä ja tyydyttää sillä omaa draaman tarvetta, niin siinä tapauksessa tyttöjen satunnainen uhriksi joutuminen on tietenkin moraalisesti äärimmäisen kiihottava oletus. "Katsokaa minua, katsokaa minua, kuinka tyrmistynyt ja kauhistunut olen!"

Julkisuudessa siis asiaa tarkoitetaan käsiteltävän niin, että poika oli "kiusattu" (passiivissa) ilman, että häntä oli kukaan "kiusannut" (aktiivisesti). Sillä halutaan välttää se johtopäätös, että "no niin, tämä kuollut ja nämä tytöt saivat ansionsa mukaan", tai joku versio toteamuksesta, että "ymmärrän vaan en hyväksy". Tottakai moni koulukiusattu tahtoisi sitä, että tässä olisi kyseessä selkeä uhri ja selkeä syyllinen, ja ammutuksi tulemisen riski tekisi sen hyvän, mihin koulut ja vanhemmat ovat tähän mennessä olleet kykenemättömiä. Tämä tapaus ei nyt kuitenkaan näytä tarjoavan sitä iloa kenellekään, ja tuskin tarjoaa myöhemminkään.

Jos tämä ampuja olisi elokuvan tai näytelmän hahmo, niin silloin katsojille pitäisi kertoa, tapahtumien ja roolisuoritusten kautta, mikä hänen tekonsa motiivi on. Todellisuudessa tämä henkilö ammuskeli koulutovereitaan ensimmäistä kertaa. Joten ihan varmasti hänen ajatuksensa siitä, miten tapahtumat etenevät, menivät uusiksi moneen kertaan itse tilanteessa. Ja vaikka hänen kotoaan löytyisi joku "kouluampujan keittokirja", jos sellaisia olisi olemassa, niin niistäkin on mahdotonta päättää, mitä reseptiä tulee itse seuraamaan. Eikö Auvisellakin ollut aikomus polttaa koulu maan tasalle, mutta jostain syystä se ei vaan syttynyt?

Toisena vielä on tyypillistä, kun sanotaan tekijän valmistelleen tapahtumaa monta kuukautta, että sillä tarkoitetaan jokaista yksityiskohtaa. Aivan kuin kyseessä olisi elokuva tai näytelmä, jossa hän on käsikirjoittaja, tuottaja, ohjaaja ja pääosan esittäjä. Se, että Auviselta ja Saarelta ilmestyi julkisuuspaketit juuri ennen tekoa, on ehkä jättänyt tällaisen odotuksen tai vaikutelman. Oikeasti sillä tarkoitetaan sitä, että tekijä käytti monta kuukautta haaliakseen kokoon teossa tarvittavia elementtejä, joiden lopullinen kokoonpano alkoi vasta hänen astuessaan aamulla koulun alueelle.
Viimeksi muokannut Francis Munkki, To Huhti 04, 2024 4:03 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
uusitma
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Mitenkäs nyt kun tämä poika uhkaili toisen koulun oppilaita, joita ei edes tuntenut, niin eiköhän se vie pohjan kiusaamismotiivilta.
Koulun vaihtaminen ei auta kiusattua, eikä kiusaajaa. Jatkuvasti, kun näitä kiusaamiskokemuksia lukee, niin kiusaaminen on jatkunut myös uusissa ympyröissä.
Pahoinpitelyt pitäisi käsitellä rikoksina ja kiusatun myös pitäisi osallistua johonkin toimintaterapiaan, kun ehkä siinä omassa käytöksessä on jotain korjattavaa, jos aina joutuu sorsituksi.
Viimeksi muokannut uusitma, To Huhti 04, 2024 4:07 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

CSI kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:51 pm
Vilmavain kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:43 pm En pysty käsittämään 12-vuotiasta, joka vain kävelee ampumisensa jälkeen ulos. Voin melkeinpä vielä kuvitella, että joku 12-vuotias suutuspäissään ampuu toista, mutta että ampuu vielä uudelleen ja uudelleen sen ekan laukauksen jälkeen. Sen jälkeen, kun näkee että luokkakaveri tippuu lattialle ja veri leviää. Kun oikeasti näkee sen, mitä tapahtuu ampumisen jälkeen. Että sen jälkeen kävelee aseen kanssa vielä ulos ja uhittelee matkalla muitakin. Voisin enemmän kuvitella, että juoksee paniikissa piiloon itkemään/heittää aseen ensimmäiseksi pois. Näin tekisin jopa minä aikuisena ihmisenä :D
Aika kylmäpäinen saa olla, ettei tekohetkellä tunnu missään?

Minäpä taas pystyn. Me ihmiset olemme erilaisia.

Tämä 12 vuotias on selvästi päättäväinen kaveri. Hänelle ei selvästikään vittuilla loputtomasti eikä hän ota määräänsä enempää ns. paskaa niskaan.

Kyllä tuollaisella hemmolla voi olla hemmetisti enemmän munaa kuin vaikka 30 vuotiaalla äijällä, ei se iästä ole kiinni.

Minusta tämä kaveri tiesi mitä oli tekemässä ja teki sen tarkan harkinnan perusteella. Miksei asiaa pohdita siitä näkökannasta yhtään?

Olisi mielenkiintoista tietää, mihin hän oli muuten matkalla Siltamäessä.
Tämä minuakin joskus ihmetyttää. Oletetaan ihmisten vain sietävän mitä tahansa. Tässä tapauksessa kiusatun olisi pitänyt vain olla hiljaa. Eiköhän yhteiskunta ole sirtymässä tilaan, jossa vittuilulla saattaapi olla seuraamuksia. Nythän tällä saa riekkua ja riehua kuinka haluaa ja tädit tulee tukemaan. Jos joku ottaa oikeuden omiin käsiin, siitä tulee mediasirkus ja suunnaton puhuvien päiden voivotus-mantra-sessio.
Välinpitämättömyys on valinta.
winter32
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Joulu 22, 2022 4:45 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja winter32 »

CSI kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:02 pm
holmesin haamu kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:55 pm
CSI kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:53 pm Vanhana minfolaisena neuvon olemaan uskomatta noihin juttuihin. Jostain syystä tänne tuppaa joka keissin jälkeen näitä satutätejä kertomaan kuinka on "varmaa tietoa" ja sitäjatätä.

Loppupeleissä osoittautuu, että täyttä paskaa jauhavat. On 95% keisseistä mennyt näin.
Yleensä näissä huhuissa on osa totta. Hyvin voi olla tässäkin.
Minfo huhuissa ei yleensä ole mitään totta.

Terv. 10 vuotta tätä touhua katellut. Olisin luullut sinunkin jo saman oppineen.
Sinulla on jokin henkilökohtainen agenda, minkä pohjalta suollat tuota juttua. Eli ihan yhtä mutu-pohjalta kirjoittelet, mitä ne joita arvostelet.
Pesukarhu
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: To Helmi 23, 2023 12:26 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Pesukarhu »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6489 ... dd878b8976

"Tämänhetkisten tietojen mukaan pojalla ei ole kytköksiä Siltamäen kouluun. Se ei Särkän mukaan ole pojan vanha oppilaitos."

Eli sen speku voidaan lopettaa nyt
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1422
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

holmesin haamu kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:48 pm

Jos todellinen halu muuttaa näitä käytäntöjä olisi olemassa, niin näin toimittaisiin.


Kyse on lähinnä siitä, että onko näissä asioissa poliittista tahtotilaa muuttaa asioita ja toimia eri tavalla.
Tottakai... jaa... juu... mutta mites ensi vaaleissa siiten käy???
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
Pakkopäästäsanomaan
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Huhti 04, 2024 9:29 am

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Pakkopäästäsanomaan »

holmesin haamu kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:48 pm
Pakkopäästäsanomaan kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:42 pm
ile kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:11 pm

- Kiusaaja vaihtaa koulua.
- Millä perustein? Perusteena, että on kiusannut.
- Mihin kouluun? Ihan mihin vain.
- Kuka kuljettaa? Vanhemmat omalla kustannuksella. Jos ei ole rahaa, voidaan järjestää kuljetus siksi aikaa, kunnes perhe on löytänyt itselleen uuden asunnon (jotta kulku onnistuu).
- Kuka ottaa asiakseen tällaisen shown: pääasiassa kiusaajan vanhemmat.
Vau! Nyt oli kyllä niin syväluotaavat vastaukset perusteluineen et kiitos! Ihme ettei oo päättäjien keskuudessa näin helppoa ratkaisua ymmärretty! Sen kun vaan ilmoitetaan huoltajalle et tänne kouluun ei oo oppilaalla enää tulemista et heippa menkää johonkin muualle ja huoltajathan tottelee ja vieläpä vie muksunsa sinne jonnekin uuteen kouluun ennen kuin mukisematta vielä muuttavatkin! 👏🏻 Toivon, et sä tän positiivisen palautteen innoittamana kävelet lähikouluun, kerrot tän ehdotelman rehtorille ja viet viel malliks läpi yhden kiusaajan siirron, niit kiusaajia kun löytyy melkein joka koulusta. Tuu sit kertoo miten meni 🦾
Jos todellinen halu muuttaa näitä käytäntöjä olisi olemassa, niin näin toimittaisiin.

Kuten tämän murhaajan kohdalla, niin ei häntä voida virallisesti erottaa kuin kolmeksi kuukaudeksi koulusta. Sen jälkeen palaa normaalisti opiskelemaan muiden oppilaiden kanssa(?)

Kyse on lähinnä siitä, että onko näissä asioissa poliittista tahtotilaa muuttaa asioita ja toimia eri tavalla.

Aika monesti vastaavat tapaukset menevät äärimmilleen vähäisen reagoinnin takia.
Hän ei todellakaan palaa mahdollisen kolmen kuukauden erottamisen jälkeen normaalisti opiskelemaan muiden oppilaiden kanssa 🤣 Jatkaa peruskouluaan todennäköisesti laitoksessa/sairaalakoulussa tms.

Oma alkuperäinen tekstini ei ottanut kantaa poliittiseen päätöksentekoon tai tahtotilaa vaan siihen mussutukseen ”ettei opettajat tee mitään”. Opettajat tekee varsin paljon, mutta niin kuin kommentissani toin ilmi, meidän keinomme ovat varsin rajalliset. Minä en voi opettajana erottaa tai käskeä vaihtamaan koulua. Hienoahan se olis jos olisi järeämmät keinot. Mut siihen ei auta opettajien tai koulun syyllistäminen. Viekää asianne niille, jotka voivat näitä muutoksia tehdä.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4396
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

uusitma kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:56 pm Mitenkäs nyt kun tämä poika uhkaili toisen koulun oppilaita, joita ei edes tuntenut, niin eiköhän se vie pohjan kiusaamismotiivilta.
Koulun vaihtaminen ei auta kiusattua, eikä kiusaaja. Jatkuvasti, kun näitä kiusaamiskokemuksia lukee, niin kiusaaminen on jatkunut myös uusissa ympyröissä.
Pahoinpitelyt pitäisi käsitellä rikoksina ja kiusatun myös pitäisi osallistua johonkin toimintaterapiaan, kun ehkä siinä omassa käytöksessä on jotain korjattavaa, jos aina joutuu sorsituksi.
Uhkaili myös opettajaa ja yhtä oppilasta sen oman koulunsa tiloissa ennen ulos lähtöään. Siis uhkaili, ei ampunut. Se viittaa täysin siihen, että niitä joita oli tarkoitus ampua, oli jo ammuttu. Tämä ei ole "kouluampuja" Auvisen tai Saaren tai Columbinen tms. tapaan. Niissä tarkoitus oli aiheuttaa mahdollisimman suuri show ja tappaa mahdollisimman monia, tässä Viertolan tapauksessa selvästikkään ei.
stirlock_187
Neuvoja-Jack
Viestit: 586
Liittynyt: La Elo 15, 2020 8:32 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja stirlock_187 »

CSI kirjoitti: To Huhti 04, 2024 3:06 pm
holmesin haamu kirjoitti: To Huhti 04, 2024 2:54 pm Onko jossain ollut tietoa miten olisi ampunut uudestaan samoja uhreja? Kuten ylemmässä kommentissa sanotaan.
Juu, se poika ainakin niitattiin kahdella kudilla. Veikkaan että antoi samaa käsittelyä kaikille.

Ei ole muuten helppoa, koska rivolli pitää käsin virittää ja sitten vielä osuakkin kunnolla.
Poliisi ei ole kertonut tietoa ammusten määrästä. Veikkauksia voisi hieman vähentää.
Sama koskee aiempaa arveluasi loukkaantuneiden aivovammasta/koomasta.
Vastaa Viestiin