Hervannan Keisari - 31-vuotiaan naisen murha Haminassa 14.4.2008

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Hervannan Keisari - 31-vuotiaan naisen murha Haminassa 14.4.2008

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Keisarin kanssa
Kimmo Petteri Uusitalon ja Petra Purtilon suhde sai alkunsa Tampereella huhtikuussa 2002. He olivat tunteneet sitä ennen jo useamman vuoden.

Uusitalo tiedettiin Tampereella itsetuntoaan hivelevällä nimellä Hervannan Keisari.

Mene ja tiedä, ehkä Petra Purtilo ihastui persaukiseen rikolliseen, jännämieheen, juurikin tuon lempinimen takia. Tai sitten hurmaava charmi veti puoleensa.

Vuoden 2002 aikoihin he molemmat käyttivät runsaasti kaikkia päihdyttäviä aineita. Sillä oli seurauksensa, ”Keisarin uudet vaatteet” eivät kuitenkaan olleet kummoiset, ja jo vuonna 2003 Petra Purtilo sai nyrkistä sen verran lujasti kasvoihin, että ne olivat olleet ”aivan muusina”.
- Ikään kuin siinä ei olisi tarpeeksi, niin Uusitalo oli uhannut hakata myös Petran siskon.

Kymenlaaksoon ja on-off suhteeseen
2000-luvun alussa oli muutto pois Tampereelta. Tarina ei kerro, oliko Kotka seuraava kohde. Sinne suunnalle Uusitalo ja Purtilo kuitenkin jossain vaiheessa asettuivat.

Mutta vasta vuonna 2007 Petra Purtilo kertoi, että oli lopullisesti eronnut Uusitalosta. Tilanne oli ollut kaikin puolin ahdistava myös Petra Purtilon läheisille.

Helmikuussa 2008 Purtilo uhosi Uusitalolle, että ”sinä et Kotkasta hengissä lähde, kuka tahansa kavereistani on valmis hoitamaan sinut hengiltä”.

Varmaan Kotkassa sellaisiakin kavereita on, mutta sillä kertaa ei ketään halukkaita tehtävään ilmaantunut. Oliko kysellytkään?

Vaan taas he palasivat yhteen. Erotakseen jälleen – ja pian jo taas palattiin yhteen. Maaliskuussa 2008 vietettiin jopa öitä yhdessä!
- Kaiken se kestää, kaiken se kärsii.

Uusitalo asui Kotkan Kyminkartanossa, osoitteessa Äijänkatu 4 E 46. Perussynkkä lähiö, mutta kiinteistövälittäjien mukaan jopa viihtyisää aluetta, koska lähellä on hyvät lenkkimaastot.

Koitti 13. helmikuuta 2008. Uusitalo soitti useita kertoja Purtilolle, mutta tämä ei halunnut vastata. Yhteen puheluun hän lopulta vastasi; ”Ai, että meinaat tappaa, vai olethan sitä yrittänyt aikaisemminkin, mutta et ole onnistunut”. Puhelun kuuli samassa haminalaisessa ravintola Kompassissa ollut vierustoveri.

31-vuotias Purtilo poistui Riekontie 16:ssa olevaan asuntoonsa kello 20 aikoihin. Populus-ravintolassa tarjoilijana toimineen Petra Purtilon elämästä oli jäljellä noin seitsemän tuntia. Pian kaikki olisi ohi.

Murhaamaan teki mieli
Äijänkadun asunnossa Kimmo Petteri Uusitalo yht`äkkiä huomasi, kello kahden aikaan yöllä, että hän on ”unohtanut vaatteitaan” Petra Purtilon asunnolle ja että ne pitää hakea heti pois sieltä. Niinpä hän lähti taksilla Haminaan. Muassaan oli kassi, johon oli ”asuntoon murtautumisen vuoksi” otettu mukaan kirves ja sorkkarauta.

Uusitalo jäi pois Helsingintie 1:n kohdalla ja käveli ”päätään selvitelläkseen” tuon reilun kilometrin matkan. Rikkoi kerrostalon ulko-oven, rikkoi Purtilon asunnon oven.

Kartta ja kuva googlemaps. Kuva vuodelta 2009. Uhrin asunnon parveke on kuvan puolella, mutta ei kuitenkaan ylin kerros.
Kartta ja kuva googlemaps. Kuva vuodelta 2009. Uhrin asunnon parveke on kuvan puolella, mutta ei kuitenkaan ylin kerros.
Uusitalo_Riekontie_16.jpg (117.97 KiB) Katsottu 591 kertaa
Meni sisään ja murhasi.

Purtilon kuolinsyyt olivat pään ruhjevammat, kallon murtumat, aivoruhjeet, lukinkalvonalainen verenvuoto, aivojen vammaperäinen turvotus sekä pään ruhjehaavoihin liittynyt runsas verenvuoto.

Teko kesti noin 20 minuuttia asunnon yläpuolella asuvan todistajan kuulemasta metelistä päätellen.

Tämän jälkeen Uusitalo oli tyytyväinen ja kävi nukkumaan. Aamulla hän poistui asunnosta, mutta tavoitettiin vielä saman päivän aikana.

Tuomiolle ja vankilaan
Välituomiossa todettiin syyllisyys, mutta sitä ennen piti katsoa käykö Keisari täysillä ja Uustalo passitettiin mielentilatutkimukseen. Vantaan psykiatrisessa vankisairaalassa tehty tutkimus kertoi, että murha on tehty täydessä ymmärryksessä. Mikä on tietysti hyvin laaja käsite.

Välituomion jälkeen katsottiin &quot;heittääkö isopyörä&quot;. Ei heittänyt, vaan Uusitalo tiesi mitä teki. Syyntakeisuus-tekstilainaus käräjäoikeuden päätöksestä.<br />Kuva ja kuvateksti Iltalehti 14.3.2009.
Välituomion jälkeen katsottiin "heittääkö isopyörä". Ei heittänyt, vaan Uusitalo tiesi mitä teki. Syyntakeisuus-tekstilainaus käräjäoikeuden päätöksestä.
Kuva ja kuvateksti Iltalehti 14.3.2009.
Uusitalo_mielentila.jpg (167.79 KiB) Katsottu 591 kertaa
Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Uusitalon murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Uusitalo on kohdassa 1 katsonut syyllistyneensä ainoastaan tappoon ja vaatinut, että syyte murhasta hylätään ja että yhteinen vankeusrangaistus tämän johdosta alennetaan enintään 10 vuodeksi vankeutta.*

Kouvolan hovioikeus ei tuomiota muuttanut.

Kymenlaakson käräjäoikeuden ja Kouvolan hovioikeuden annostelmat tuomiot.
Kymenlaakson käräjäoikeuden ja Kouvolan hovioikeuden annostelmat tuomiot.
Uusitalo_tuomiot.jpg (82.95 KiB) Katsottu 591 kertaa
Uusitalo passitettiin ensin Mikkelin vankilaan. Sieltä sittemmin Riihimäen vankilaan, ollen siellä ainakin jo vuonna 2011, ellei aiemminkin.

Loppuajan hän lusi Naarajärvellä ja asuu nyt Pieksämäellä.

Vapauteen
Se oli silloin ja nyt on nyt. Uusitalo vaihtoi sukunimekseen Kivivalli ja vapautui 1.11.2022.

Tunteeko hän edelleen mielihyvää tuosta tekemästään – ja tappona pitämästään – henkirikoksesta? Nämä kuulemma tulevat uniin. Varsinkin jos menee nukkumaan selvinpäin.

Uusitalo määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia noin 50 000 euron edestä. Somessa olevien tietojen mukaan hän käy palkkatöissä, joten siitähän ne sitten hoituvat. Elleivät hoituneet jo aiemmin.

Ex-criminals
Lauri Johanssonin Ex-criminals Youtube-videolla Kivivalli kehuu säästäneensä vankila-aikana 20 000 euroa rahaa ja luottotiedot ovat puhtaat, joten lienee maksanut. Elinkautistuomion käsittäminen ja suorittaminen otti alkuvaiheessa koville - kuten oikein olikin - mutta lopulta hän sopeutui. Opiskeli jopa metallialan ammatin.
- Jonkin verran tuossa ohjelmassa häiritsee se ylenpalttinen naureskelu ja se, että tekoon johtaneita syitä ei käydä oikeasti läpi. Selitetään vaan vaikeaa lapsuutta. "Sielt se kaikki niiku johtuu". Ei itsestä, ei kaveripiireistä. Mutta se muutos mikä tuli vankilassa tehtyä. Se johtuu ihan itsestä. Kaikki paska muista ihmisistä.

* suora lainaus valituksesta hovioikeuteen

Lähteenä Kymenlaakson käräjäoikeuden välituomio sekä päätös, Kouvolan hovioikeuden päätös, Iltalehti.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Huutaja Jaana
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Hervannan Keisari - 31-vuotiaan naisen murha Haminassa 14.4.2008

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

^Oliko tuo Lecterin ihan omaa tekstiä?!? Bravo!
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
Vastaa Viestiin