Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
whistleblower
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Pe Loka 20, 2023 9:57 am

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja whistleblower »

Oikeus ennen kaikkea kirjoitti: Ke Loka 25, 2023 2:12 pm Ylilaudalta:
Paikalliselta kuultua:
Puukotuksen uhri oli muuttanut tosiaan Kiteelle Joensuusta, jossa oli ollut koulukiusattu. Puukotuksen uhri oli kiusannut puukottajaa Kiteellä, ja lopputulos tiedetään nyt valtakunnallisesti. Molemmat ovat peruskoulun 9-luokkalaisia.
Alle 15-vuotias ei vain taida olla 9-luokkalainen…
Vuohise
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Tammi 13, 2009 7:33 pm

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Vuohise »

whistleblower kirjoitti: Ke Loka 25, 2023 3:09 pm Alle 15-vuotias ei vain taida olla 9-luokkalainen…
Ysille mennään sinä vuonna kun täytetään 15. Jos on ihan loppuvuodesta syntynyt, ei ole vielä täyttänyt 15:ä.
ovo
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Tammi 12, 2019 3:55 pm

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja ovo »

Suomalaiset ovat väkivaltaista kansaa.

Ryyppyporukan sisäisen hierarkian ja humalaisten nakkikioskijonottajien tekemät väkivallanteot ja perinteiset huumeisiin, alkoholiin ja mustasukkaisuuteen liittyvät perhetragediat ovat saaneet rinnalleen uusia väkivaltatapausten muotoja.

Uudistuneen nuorisoväkivallan jengikytköksellä ja omaisuuden uusjaolla.

Samalla somealustat ja uutistoimitusten alentunut journalistinen taso ovat lisänneet tapahtumien näkyvyyttä ja niihin liittyvien asioiden vääristelyä.

Kun joku "virallinen asiantuntijataho", tai psykopatologinen instanssi laitetaan tutkimaan näitä yllättäen tapahtuvia väkivallan tekoja, annetaan usein lausunto että tapahtuneeseen, ja enemmän kuin usein, liittyy jatkuvaa kiusaamista ja toisen ihmisen hyväksikäyttöä.

Nyt jo tiedetään, ja ilman besserwissereiden some-huomion kerjäämistä, että Suomessa toisten kiusaamista esiintyy koko ajan, kaikissa yhteisöissä ja kaikissa ikäluokissa.
Ja että kiusaaminen on maan tapa, niin kouluissa kuin työpaikoillakin.

Kiusaamisen hierarkiaan perustuvat myös jengit.

Sosiaaliviranomaisten ja poliisien kädet ovat melko saamattomia, oli kyse sitten jengiytymisestä ja siihen liittyvästä rikollisuudesta tai koulukiusaamisesta.

Kiteen K-Marketin puukotuksesta saatamme saada joskus virallisen lausunnon, jossa todetaan että on valitettavaa kun joku puukottaa toista ja se on tuomittavaa.
Ja että kiusaaminen sinänsä on ongelma ja kiusaamisen vähentämiseksi ei tehdä tarpeeksi.

Asioiden näin ollessa suhtaudun kuitenkin aina varauksella sellaiseen jaskan pauhaamiseen, jossa joku kauan kiusattu leimataan apinaksi, kun hän viimein saa tarpeekseen kiusaamisesta.

Sillä onhan niitä sellaisiakin tapauksia, joissa esim. kiusaaja, tai muiden omaisuuden hallintaan piittaamattomasti suhtautuva kulman kauhu, on yksinkertaisesti vain sellainen yksilö, että lopulliset tapahtumat hänen kohdallaan eivät edes yllätä.

Ja jokaisella on se hetki jolloin riittää kun on saanut tarpeekseen.
uusitma
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Tästä tapauksesta en tiedä, mutta yleisesti ne parhaat manipuloijat ja uhriutujat saattaa antaa kuvan, että heitä kiusataan, vaikka asia olisi juuri päin vastoin.
Syyttelemällä aiheettomasti voi aiheuttaa pahoja ongelmia toiselle koulumaailmassa. Siksi kiusaamisesta pitäisi lakata puhumasta sillä nimellä ja puhua pahoinpitelystä ja rikoksesta, silloin kun lakia on rikottu, vaikka kysymys olisikin alaikäisistä. Nythän menee jo sekaisin normit lapsiltakin, kun joku ilmeiden tekeminen käsitellään kiusaamisena ja turpaan mätkiminen myös käsitellään kiusaamisena, vaikka ne on tekoina aivan eri sarjassa.
Ja raivostuttaa tuo, että uhria taas syytellään, että muka kiusasi. Ehkä, mutta ei yrittänyt tappaa kuitenkaan.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

14-vuotias puukotti ikätoveriaan kauppakeskuksessa – Epäilty murhan yritys ei etene oikeuteen

Epäilty murhan yritys ei etene oikeuteen, koska epäilty on 14-vuotias.

POLIISI pitää pääosin selvitettynä tapausta, jossa alaikäinen poika puukotti toista samanikäistä poikaa kauppakeskuksessa Kiteellä lokakuussa.
...

Epäilty ja uhri ovat molemmat 14-vuotiaita ja tunsivat toisensa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tomi Lautanen sanoo, että poliisille on selvinnyt väkivallan motiivi, mutta hän ei avaa sitä julkisuuteen, koska molemmat ovat alaikäisiä.

Teon vakavuudesta kertoo se, että poliisi pitää sitä murhan yrityksenä. Iskuja oli useita ja uhrin saamat vammat potentiaalisesti hengenvaarallisia.

Asia ei etene syyttäjälle ja oikeuteen, koska tekijä on 14-vuotias eikä siten rikosoikeudellisessa vastuussa. Vastuuikäraja on 15 vuotta. Sen sijaan uhrilla saattaa olla vielä vahingonkorvausvaatimuksia tekijälle. Siksikin tutkinta vielä jatkuu.

Poliisi pitää tapahtunutta edelleen yksittäistapauksena.

HETI tutkinnan alettua poliisi tiedotti, ettei tutkinnassa tullut esille mitään, mikä viittaisi teon johtuneen esimerkiksi aatteellisesta tai kulttuurillisesta suuntauksesta. Siihen eivät liittyneet huumausaineet eikä järjestäytynyt rikollisuus.

Molemmat ovat syntyperäisiä suomalaisia. Tiedottamisella poliisi myös halusi katkaista alkuunsa tällaisesta tapauksesta varsinkin pienellä paikkakunnalla helposti leviämään lähtevät huhut.
...
Enemmän täällä: Helsingin Sanomat
5.12.2023 13:04
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1889
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Teko on ollut yksittäistapaus, eikä tutkinnassa ole tullut esille mitään seikkoja, jotka viittaisivat teon johtuneen aatteellisesta tai kulttuurisesta suuntauksesta. Tekoon eivät myöskään liity huumausaineet, muut päihteet tai järjestäytynyt rikollisuus.
Lueteltiin ammattimaisesti kaikki muut motiivit, joten jäi vain koulukiusaus tai mielenterveysongelmat. Ensiksimainitusta taisi nyt olla kyse.
Mens malus in corpore sano
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1959
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

No, toivottavasti saa sitten riittävästi erityistason hoitoa.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1959
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Kitee: Alle 15-vuotias puukotti alle 15-vuotiasta kauppakeskuksessa

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://yle.fi/a/74-20082217
Kiteellä kauppakeskuksessa tapahtuneen alle 15-vuotiaan puukotuksen esitutkinta on loppusuoralla

Alle 15-vuotias epäilty ei joudu rikosoikeudelliseen vastuuseen, mutta poliisi selvittää silti teon tarkkaan.

Ilkka Ritvanen
9:10

Poliisi tutkii edelleen Pohjois-Karjalassa Kiteellä viime syksynä tapahtunutta alle 15-vuotiaan tekemää epäiltyä puukotusta. Esitutkinnan odotetaan valmistuvan toukokuun loppuun mennessä.

– Tapahtumakuvaus, teko ja motiivit selvitetään, mutta tekijä ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, tutkinnanjohtaja Tomi Lautanen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Alle 15-vuotiaan pojan epäillään puukottaneen toista alle 15-vuotiasta poikaa kiteeläisessä kauppakeskuksessa lokakuun lopulla viime vuonna.

Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä. Tekijän ja uhrin alaikäisyyden vuoksi esitutkintamateriaali tulee Lautasen mukaan olemaan suurimmaksi osaksi salaista.

Poliisi ei myöskään halunnut vielä kommentoida tapauksen mahdollisia samankaltaisuuksia Vantaalla tapahtuneen kouluampumisen kanssa.

Lokakuussa 2023 sunnuntai-iltana kauppakeskuksessa tapahtuneelle teolle oli useita silminnäkijöitä. Uhri vietiin paikalta sairaalaan. Tapauksen jälkeen annettujen tietojen mukaan hänen tilansa oli vakaa.

Kitee on alle 10 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Karjalassa. Kiteen sivistysjohtaja kertoi lokakuussa, että asiaa käsitellään kaupungin kouluissa jo aiemmin tehtyjen ohjeistusten mukaisesti.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Vastaa Viestiin