Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
QwertyKeyboard
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

Sitä vain mietin, että kun jossain mainittiin, että 12-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta voi olla korvausvelvollinen aiheuttamistaan vahingoista. Miten vahingot mitataan, jos esimerkiksi ammutut tytöt jäävät työkyvyttömiksi invalideiksi loppuelämäkseen? Silloinhan, kun puhutaan näin nuoresta ja koko työuran menetyksestä jo ennen kuin se on ehtinyt alkaa, korvaukset nousevat miljooniin euroihin. Kun puhutaan koko elämän mittaisen työuran menettämisen aiheuttamista taloudellisista menetyksistä, sekä kuluista mitä tulee koko elämän mittaisesta mahdollisesta palvelutalossa asumisesta jos invaliditeetin aste on niin paha, että tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa loppuelämän ajan jo nuoresta saakka.

Toisaalta, kun puhutaan Suomesta, varmaankin tässä tapauksessa joku tuomari toteaisi väsyneellä äänellä, että korvauksia on kohtuullistettava pariin tuhanteen euroon, jotta ampujalle ei synny kohtuutonta tilannetta. Se, että tytöt mahdollisesti jäävät loppuelämän invalideiksi, ei kuitenkaan voi olla missään harkinnassa kohtuuton tilanne. :| Veronmaksajat joutuvat sitten maksamaan miljoonia hoitokuluista, kuntoutuksesta ja mahdollisista palvelutaloasumisista. Ei ainakaan yllättäisi.

No, ei tältä ampujalta varmaan ikinä saada perittyä juuri mitään. Hän lienee kuuluvan siihen eksklusiiviseen kastiin, joka ei taida edes tietää, mitä hyödyllisyys tarkoittaa tai se, että tekisi töitä elämässään ja maksaisi veroja tai korvauksia.
Viimeksi muokannut QwertyKeyboard, La Huhti 06, 2024 6:18 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4406
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Sinänsä kiinnostava kysymys kyllä. En muista, että rikosasioissa olisi koskaan korvattu työkyvyttömyydestä ainakaan mitään miljoonakorvauksia, vaikka tekijä olisi ollut täysi-ikäinenkään ja siten rikos- ja korvausvastuussa. Vakuutusyhtiöt ovat joissain liikenneonnettomuuksissa tainneet miljoonienkin edestä korvata, mutta ne menee siviilioikeuden puolelle ja ovat siten vähän eri asia.
napalanko
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja napalanko »

No jos tämä kosovotyttö nyt kokonaan kuolee,niin onko ensimmäinen suomalaisen tappama Kosovo?
Toisinpäin on useampikin ollut
Nii ja sitten onkohan luvassa jotain kostoiskua,kun näillähän on se kostamisen kulttuuri vahvassa
Neuvostoliitto 💯 1922-2022
Allan Kurma
Jane Marple
Viestit: 1014
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 1:21 pm
Paikkakunta: Fingerpori

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Allan Kurma »

uusitma kirjoitti: La Huhti 06, 2024 4:41 pm
Allan Kurma kirjoitti: La Huhti 06, 2024 3:52 pm
Amnestia kirjoitti: La Huhti 06, 2024 3:13 pm Korkeajännitystä lukevilla on näitä ".22LR on niin heikkotehoinen, että tekee vain naarmuja" -machopuheita. Kyllä se menee heittämällä kallosta läpi, ja samoin mistä kohdasta vain, ellei todella vinossa kulmassa osu. Tuurista toki kiinni kaikki verenvuoto yms. mutta tappava kaliiberi se on.

"Kiva koulu" on vitsi, jossa keskitytään kertomaan, että "meidän koulussa ei esiinny kiusaamista". Mutta todellisuudessa kiusaamista ei a) selvitetä b) siihen ei oikeasti puututa. Lapsille ei saa sanoa pahasti, eikä heiltä saa vaatia nykyään mitään.

Kaikki aseet ja patruunat kuuluisi raskaaseen asekaappiin, ja asekaappiin koodilukko. Avaimilla varustettuun on aina jossakin vara-avain, jonka lapset tai teinit löytävät.
Kuvan perusteella ase on todennäköisesti Ruger single six ja siihen saa myös WMR rullan, joten tehoa on.
Minä en noista käsiaseista tiedä mitään, joten kysynpä teiltä tietäjät, että onko tuo pojan käyttä revolveri sellainen, jota käytetään vain ampumisharrastuksessa? Varmaan se passaa maaliin ampumiseen, mutta entä muita harrastuksia? Ei sillä varmaan savikiekkoja saa alas.
Mietin tätä sillä ajatuksella, että voiko tuo olla jonkun virka-ase. Ainut, kenellä tiedän olleen lyhytpiippuisen aseen, oli armeijan kapiainen, vaikka muita aseita on melkein joka hushollissa maaseudulla.
Ei tuollaista pienikaliiperista reukkua juuri käytetä kuin metsästyksessä lopetusaseena. Pistooleilla ampuvat radalla ja jollain ”hirviö” reukuilla. En edes tiedä onko poliisilla enää reukkuja virka-aseena, jos on niin ei ainakaan noin pieni kaliiperista.
Yö ja aamu jokainen
jollekin on viimeinen
joka aamu, joka yö
jonkun sydän riemuin lyö
jonkun osa ikiyö
uusitma
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Korvauksia haetaan valtiokonttorilta, joka sitten yrittää periä ne ampujalta, eli veronmaksajat maksaa. Korvaussumma voi olla isompikin, kuin oikeuden määräämä, eli jos vaikka oikeudessa sovitellaan korvauksia, niin valtiokonttorin maksamaan korvaukseen se ei vaikuta, vaan korvaukset katsotaan hyvin pitkälti liikennevahinkolautakunnan taulukosta.
uusitma
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja uusitma »

napalanko kirjoitti: La Huhti 06, 2024 6:16 pm No jos tämä kosovotyttö nyt kokonaan kuolee,niin onko ensimmäinen suomalaisen tappama Kosovo?
Toisinpäin on useampikin ollut
Nii ja sitten onkohan luvassa jotain kostoiskua,kun näillähän on se kostamisen kulttuuri vahvassa
On kyllä omituinen ajatus, mutta no, odottele ihmeessä sodanjulistusta. Kosovon konsulaatti tosin jo esitti surunvalittelut.
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Carelin kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 3:13 pm Lapsen etu menee kaiken edelle ja hoitoa lähdetään toteuttamaan juuri tästä lähtökohdasta.
Hänet varmasti siirretään nyt lastenpsykiatriselle osastolle jatkotutkimuksiin. Sen jälkeen tehdään tarvittavat jatkohoidot. Mahdollisesti joku Muhoksen lastenkoti yms. Eiköhän joku suljettu lastenkuntoutuskeskus joka tapauksessa tule kyseeseen. Jos siellä sujuu jatko hyvin, niin hiljalleen siirtyy yhteiskuntaan tultuaan täysi-ikään.
Eli ensin tutkitaan psykiatrisella, sitten sen mukaan hoitoa.
Mitään hyötyä mistään Muhoksista tai muusta kun lasta ei saa ojentaa eikä antaa palautetta koska laitos lakkautetaan liian kovien otteiden takia ja vanhemmat uskoo kilttiin poikaansa joka vie hoitajia niin sairaaloissa kuin hoitokodeissa. Mennyt niíiiiiiin väärään suuntaan tää touhu
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2210
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Skloddi kirjoitti: La Huhti 06, 2024 5:32 pm
Hurjimus kirjoitti: La Huhti 06, 2024 5:15 pm Tuohon viimeiseen väitteeseen voin kyllä kirjoittaa, ei pidä paikkaansa. Tänä pvnä on niin säädeltyä aseen omistaminen/ hallussapito, ettei tuo ole oikein mahdollista.
Rikollispiireistä noita voi varastettuna kyllä löytyä.
Miten niin ei ole mahdollista? Joo, aseen ostaminen vaatii luvat ja lupien saaminen edellyttää harrastuneisuutta, ja säilyttämisellekin on tiukat säännöt, mutta kyllä nuhteeton ja aikunen ammunnanharrastaja voi varsin helposti saada luvat useammallekin eri kaliiperin pistoolille tai revolverille. Lisäksi iäkkäämmillä harrastajilla aseita vasta onkin, koska olivat ehtineet niitä hankkia jo ennen kuin lakeja tiukennettiin. Ei niitä heiltä pois haettu. Eikähän kukaan käy ammunnanharrastajien kotona katsomassa, miten niitä aseita oikeasti säilytetään, ellei ole joku syy epäillä, että säilytys ei ole asianmukaista.

Ja metsästysaseita taas on maaseudulla hurjan paljon, rinnakkaislupia myös alaikäisillä, ja niissä valvonta ja lupavaatimukset ovat kyllä huomattavasti käsiaseita kevyempiä. Käytännössä metsästäjän kortin suorittaminen ja riistanhoitomaksun maksaminen riittävät siihen, että nuhteeton kansalainen voi ostaa vaikka haulikon.
Mietippä, minkä verran vaikka on nämä alaikäiset maalta tehnyt veritöitä näillä aseilla, Ei taida löytyä yhtään kymmeniin vuosiin, vaikka sinun mielestä sänkyjen alta niitä löytyy.
Näissä muutamissa tapauksissakin aseet on olleet oikein säilytetty, mutta kyllä tuonikäiset osaavat löytää keinon, miten sieltä sen saa, valitettavasti. Tällainen karmea tapaus toivottavasti lisää varovaisuutta kotona.
Kun vanhus todetaan lääkärissä vaikka muistisairaaksi tai nuorikin muuden vakavaksi sairaaksi, lääkäriltä lähtee poliisille viesti aseiden pois otolle.
Viime vuosikymmeninä on aseiden hankkimiseen ja säilytykseen tullut valtavasti tiukennuksia. Kyllä tietysti nuhteeton ja terve metsästyskortin omaava tsi ampumaseuraan kuuluva saa vaikka sen haulikon hankittua.
Kyllä nämä kaikki on hyvin tuttua itselleni, eikä kyllä ole tullut vastaan laittomuuksia säilytyksissä.
Viimeksi muokannut Hurjimus, La Huhti 06, 2024 6:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4406
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »



Nyt me puhumme ilmeisesti vähän eri asioista. Se että Suomessa on väkilukuun suhteutettuna todella paljon luvallisia aseita, ja se, että niiden säilyttämisen valvominen ei käytännössä toteudu kuin ilmiantojen myötä ja joskus tuurilla joidenkin kotihälytysten yhteydessä, ei tietenkään tarkoita sitä, että niillä tehtäisiin hekirikoksia, vaikka ne kaapin perällä tai niissä hirven sarvissa roikkuisivatkin. Ei tehdä. Mutta koska säilytys ja toiminta on, osin pakon ja käytännön edessä, tuollaista kuin on, niin seuraukset ovat välillä traagisia ja esittämäni kaltainen speku siitä, että poika olisi saanut ko. revolverin "omaksi ensi aseekseen" on aivan mahdollinen.

Ja se, että varmaan se 98 prosenttia harrastajista noudattaa lakia myös säilytyksen osalta pilkulleen, ei estä sitä, että osa ei kuitenkaan noudata "koska näin ne on meidän pirtissä ennenkin säilytetty". Suomessa on noin 1,5 miljoonaa luvallista asetta ja noin puoli miljoonaa aseluvan haltijaa. Se tekee noin kolme luvallista asetta per aseluvan haltija, ja tuosta määrästä se välinpitämätön 2 prosenttiakin (keksitty luku spekulaation vuoksi) olisi 10 000 aseluvan haltijaa ja 30 000 asetta.

Lainaustorni korvattu nuoliviittauksella edelliseen viestiin. ASekeskutelu käydään toisessa ketjussa. Ei tässä ketjussa kun vain tapaukseen liittyen
-NILS-
Viimeksi muokannut Skloddi, La Huhti 06, 2024 7:10 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
TrueAnsa
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 101
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2023 3:24 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja TrueAnsa »

Saimaanorppa kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 5:44 pm
lonesjucca kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 5:01 pm
Sarjo kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 4:26 pm Tuo ampuja pitäisi viedä ruumishuoneelle katsomaan uhriaan ja sairaalaan katsomaan kahta vakavasti loukkaantunutta tyttöä. Kohtaamaan tekonsa.
Ja sieltä voitaisiin viedä vankilaan. Kun 12v esim. miettisi niin alkaisi ymmärtää myös tekojensa seuraukset.

Tää on jotenkin aivan helvetin huvittavaa ja samaan aikaan maailmanlaajuinen farssi, että meillä lapsen vanhemmat voi kasvattaa lapsestaan murhaajan, lapsi voi päästää jonkun epämieluisan tyypin hengiltä ja ketään ei rangaista.

(En siis väitä, että tässä on näin tapahtunut, mutta teoriassahan näin selkeästi voisi tapahtua ja laki tämän mahdollistaa vieläkin.)

Ja mitä näihin elossa toistaiseksi oleviin tyttöihin tulee niin voi olla hyvin alkanut elämä jo pilalla, jos vammautuvat loppuiäkseen. Tämä pikku murhamies vaan jatkaa normaalisti elämäänsä, vailla huolia, tai murheita.
Jenkeissä oli helmikuussa ennakkotapaus kun se 15v.tappoi 5 koulussa..Äiti joutu neljäksi vuodeksi linnaan.
toki vain jenkeissä..
Mä oon samaa mieltä, konkreettisesti ja yksinkertaisesti julmasti pitäisi vaan kiikuttaa sinne ruumis huoneelle katsomaan ja näyttää videoon tai kuvaa loukkaantuneista tytöistä tälle ampujalle,jotta se oikeasti näkee mitä se on saanut aikaan.
Sairas on meidän oikeusvaltio siinä suhteessa että tosiaan alle 15v ei rangaista mitenkään. Se lastenkoti ei oo rangaistus.
Mä oon jo pitkään ollut sitä mieltä kun alle 15v lasten tekemät rikokset on aiheuttanut ongelmia Suomessa,että rikosvastuu ikärajaa laskettaisiin ja vakavemmissa rikoksissa vanhemmat joutuisivat vastuuseen rikosoikeudellisesti lastensa toimista. Loppuisi se teinien rikosten tekeminen tai ainakin vähentyisi.
Tässä tapauksessa tää ampuja joutuu lastenkotiin, 18v sieltä päästyään,on kaikki unohtunut ja elämä jatkuu. Paras keino toisaalta olis se että,joutuisi mielisairaalaan määräämättömäksi ajaksi.
Toinen ammutuista uhreista on kriittisessä tilassa edelleen. Häntä ammuttu päähän ja on luultavasti aivokuollut. Ei tule selviämään,menehtyy siinä vaiheessa viimeistään kun hengityskoneet sammutetaan. Tämä tieto on ystävältäni joka on kosovolainen ja tämän tytön perheen ystäviä.
Doris Watson
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2022 12:43 pm

Re: Vantaa: Ampumavälikohtaus Viertolan koululla 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Doris Watson »

Mikromuovi kirjoitti: Pe Huhti 05, 2024 9:09 am
Doris Watson kirjoitti: To Huhti 04, 2024 11:22 pm Moniko tuon ikäinen lapsi " pimahtaa" noin totaalisesti jos on välittävä, turvallinen perhe? Eiköhän se genetiikka ole melko pienessä osassa näitä tekoja joten kiinnostus kohdistuu perhedynamiikkaan, taustoihin. Useimmiten kai näistä löytyy jotain rikkinäistä. Voihan olla että poika on ihan psykiatrisen hoidon tarpeessa.
Suomessa vallitsee kumma tabu että vanhempia ei saa syyllistää. Miksei saa jos eivät hoida hommaansa ja kanna vastuutaan?
Ei pidä paikkaansa. Kouluampujilla on yleensä ehjä perhe eikä talousongelmia.

Usein syy ollut skitsofrenia/ psykoosi (kuviteltu kiusaaminen) tai psykopatia / narsismi.
Ei ole mikään tae lapsen hyvälle hoidolle että on molemmat vanhemmat ja talous kunnossa. Voi olla hienovaraista henkistä väkivaltaa, mitätöintiä, alistamista tai välinpitämättömyyttä ym. Sellaista ilmapiiriä mikä voi olla kasvavalle lapselle traumatisoivaa. Kaikki ei läheskään aina ole sitä miltä näyttää. Mitä vanhemmat kertovat on heidän subjektiivinen näkemyksensä. Varmasti voi olla niitäkin missä vanhemmat eivät olisi voineet tehdä enempää mutta monissa perheissä myös voi olla " salaisuuksia" joista ei puhuta ulkopuolisille vaan kulissit pidetään pystyssä.
Nämä henkisesti kylmät vanhemmatkin varmaan kykenevät sitten hirmuteon jälkeen esittämään rakastavia vanhempia halutessaan.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Epätoivoni hetkellä haluan nyt jakaa pienen pätkän kirjasta Lapsi, perhe ja ympäristö, kirjoittanut psykiatri D.W.Winnicott:
"Ja lopuksi, sillä en voi puhua kaikesta, lapsi alkaa pian luoda omaa sisäistä maailmaansa, jossa taisteluita hävitään ja voitetaan, maailmaa, jossa taikuus hallitsee. Lasten kuvissa ja leikeissä näet jotakin tästä sisäisestä maailmasta, joka täytyy ottaa vakavasti. Koska lapsesta tuntuu, että tällaisella sisäisellä maailmalla on paikkansa, ja koska se hänestä tuntuu sijaitsevan ruumiissa, sinun täytyy ajatella ruumiin sisältyvän siihen. Esimerkiksi kaikenlaisia ruumiillisia kipuja ja ruumiillisia häiriöitä myötäilevät jännitykset ja rasitukset sisäisessä maailmassa. Ja yrittäessään hallita sisäisiä ilmiöitä lapsella on särkyjä ja kipuja tai hän tekee maagisia liikkeitä tai tanssii ympäriinsä kuin mieletön. Enkä halua sinun luulevan joutuessasi tekemisiin omassa lapsessasi ilmenevien 'hullujen' asioiden kanssa, että lapsi on sairas. Sinun on otaksuttava lapsen joutuvan monenlaisten todellisten tai kuviteltujen ihmisten ja eläinten ja asioitten valtaan. Joskus nämä kuvitellut ihmiset ja eläimet tulevat ulkopuolelle, niin että sinun on teeskenneltävä myös nähneesi ne, jollet halua aiheuttaa suurta hämmennystä vaatimalla lastasi olemaan täysikasvuinen, silloin kun hän vielä on lapsi. Äläkä hämmästy, jos sinun on ruokittava kuviteltua, sisäisestä maailmasta peräisin olevaa lapsellesi täysin olemassa olevaa leikkitoveria, jota kuitenkin sillä hetkellä pidetään jostakin pätevästä syystä oman persoonallisuuden ulkopuolella.

Sen sijaan että yrittäisin jatkaa sen selittämistä, miksi elämä tavallisesti on vaikeaa, päätän esitykseni ystävälliseen vihjeeseen. Pidä arvossa lapsesi kykyä leikkiä. Jos lapsi leikkii on tilaa yhdelle tai kahdelle oireelle, ja jos lapsi kykenee nauttimaan leikistä sekä yksin että toisten lasten kanssa, ei ole olemassa mitään vakavaa huolenaihetta. Jos tässä leikissä käytetään rikasta mielikuvitusta ja jos myös saadaan mielihyvää leikeistä, jotka ovat riippuvaisia ulkoisen todellisuuden tajuamisesta, silloin voit olla melko onnellinen, vaikka kyseinen lapsi kastelee vuoteensa, änkyttää, saa raivokohtauksia tai kärsii toistuvasti sappikohtauksista tai masennuksesta. Leikkiminen osoittaa, että tämä lapsi pystyy, jos hänellä on kohtalaisen hyvä ja vakaa ympäristö, kehittämään persoonallisen elämäntavan ja lopulta kehittymään ehjäksi ihmiseksi, jollaisena hänet maailma kokonaisuudessaan haluaa ja toivottaa tervetulleeksi."

Toivon ymmärrystä, vaikka tämä tuntuu olevan hieman aiheesta sivussa, niin mielestäni siinä on jotain jaettavaa tähän hetkeen. Ja toki, jos koet lapsesi oireilevan häiritsevällä tavalla, niin aina voi hakea apua myös terveydenhuollon ammattilaisilta. Kuitenkin oireileva tai oireeton lapsi ovat saman arvoisia ihmisyksilöitä, joilla kaikilla on mahdollisuus täysipainoiseen elämään. Annetaan huolten peikoille hieman kyytiä.
Viimeksi muokannut lukutoukka, La Huhti 06, 2024 7:56 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Paikalla
nelit
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: La Touko 06, 2023 4:36 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja nelit »

Täällä ollaan tekijää kiikuttamassa ampujajälkien nähtäväksi ikäänkuin hän ei niitä nähnyt. Pitäisi nyt keskittyä siihen mitkä asiat johti tähän.
Avatar
vaivaishiiri
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 6:51 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja vaivaishiiri »

Pakko tarttua erääseen kommenttiin ketjussa. Että jos asetta ei olisi ollut käsiin saatavilla, olisi veitsi tehnyt paljon vähemmän pahaa jälkeä.

Niinkö tosiaan ? Jokainen voi kuvitella, kuinka määrätietoinen yllätyshyökkääjä huitaisee ensimmäistä uhria kaulaan ja seuraavaa/seuraavia käden mitan päässä olevia uhreja samalla tempolla. Paljonko siinä ehtii reagoida sen enempää kuin ampuma-aseeseenkaan ja jälki on taatusti rumempaa.

Ei siis kannata vähätellä teräaseitakaan, edes sen varjolla, että tässä tapauksessa(kaan) ei olisi saanut olla mitenkään pääsyä ampuma-aseeseen.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5190
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Metsälän isäntä kirjoitti: La Huhti 06, 2024 3:04 am Suomen aselakeja pitäisi kiristää USA:n tasolle.
Jos aselait "päivitettäisiin" USA:n tasolle, niin kyse ei olisi kiristämisestä.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Vastaa Viestiin