Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

En ole sikäli yllättynyt että kirjeet ovat löytäneet perille Kinnulaan. Kyseessä on sen verran pieni paikkakunta että kirjeen oikeaan osoitteeseen löytymiseen on riittänyt vaikka vain kuulopuhe, tasoa "Nämä voi toimittaa sinne Puronahon taloon". (Nimi hatusta vedetty esimerkin vuoksi.) Ja kun kirjeitä ei ole palautettu väärään osoitteeseen jaettuina, on osoitetta pidetty oikeana. Paikkakunnallahan ei välttämättä ole edes ollut kuin 1-2 postinjakajaa joista toisen on vain tarvinnut tietää mihin kirjeet viedä oman reittinsä varrella, joten jos tämä jakaja on sittemmin vaikkapa menehtynyt ei tietoa ole vain enää ollut saatavilla siitä minne kirjeet on viety. En usko kirjeiden olleen piilotteluyritys Ritvan menehtymisen suhteen. Jos Kinnulan talon asukki on ollut alkoholisoitunut ja syrjäytynyt, ei kiinnostusta ole ollut sille kuka tai mikä hänen kanssaan majailee. Alkkisten ja syrjäytyneiden asiat, seuralaiset ja muut harvemmin muita kiinnostaa, edes kinnulalaisia.

Mutta heitänpä vettä myllyyn villillä teorialla joka tuli mieleen. Kaikki pohtivat kuka tappoi Ritvan mutta mitä jos asia onkin päinvastoin?

Jos Ritva tosiaan asui sittenkin tämän mystisen herra X:n kanssa. Molemmille maistui viina, välillä tuli turpaan ja elo oli kuin Eppujen laulusta. Saapui päivä vuonna 1989 tai ehkä jo 1988, jolloin tuli joka tapauksessa viimeisen turpaanvedon aika tai muuten vain tuomiopäivä ja Ritva surmasi herra X:n, ehkä tukehdutti tämän tyynyllä. Tai ehkä herra X vain sammui ja tukehtui omaan oksennukseensa. Niin tai näin, kuolema vieraili talossa ja vei omansa pois. Tämän seurauksena Ritva, syyllinen tai ei, päätyykin päättämään omat päivänsä jonnekin Kinnulan metsiin ja ruumis jää sinne. Raadonsyöjät vievät Ritvan mennessään siinä missä kuluu hetki ennen kuin herra X löydetään omasta talostaan. Jaahas, taas on yksi alkkis vähemmän, kuolleena oman tyhmyytensä vuoksi. Ehkä merkkejä mahdollisesta taposta ei huomata, oletetaan vain että viina teki tehtävänsä ja näitä sattuu, kroppa petti tai omaan oksennukseensa tukehtuminen ei nyt ole noissa piireissä harvinaista sekään. Talo tyhjätään, elämä jatkuu. Kirjeitä ei toimiteta enää koska talo jää tyhjilleen eikä kirjeiden toimittamisessa olisi mitään järkeä enää. Postinjakaja olettaa että tieto vaihtuneesta osoitteesta saavuttaa kirjeiden lähettäjän kun kirjeet palautuvat. Elämä jatkuu.

Tuo jonkinlainen mahdollinen havainto vuosilta 1993-1995 toki sotkee tätä teoriaa mutta tietämättä tarkemmin kuinka varma tuo havainto nyt edes on suhtaudun siihen varauksella siihen asti. Toki on kai mahdollista että Ritva eli sittenkin tuolloin mutta oli niin alkoholisoitunut jo että elämä oli epämääräistä rämpimistä enää ja majapaikkaakin saattoi toimittaa mikä tahansa suojaksi kelpaava. Ehkä Ritvasta oli tullut koditon tai kiertelevä alkoholisti jonka elämä päättyi sittenkin vasta vuosia myöhemmin jossain ihan muualla. On se mahdollista, mutta todennäköisempänä pitäisin ensin mainitsemaani teoriaa kuin jälkimmäistä.

Kysyisinkin siis että onko kukaan tajunnut penkoa vuonna 1988 ja 1989 kuolleita miespuolisia henkilöitä Kinnulasta? Oliko jollakulla heistä tälläinen elämäntyyli että se olisi voinut käydä yksiin Ritvan elämän kanssa? Kuoliko joku niin että kuoleman voidaan olettaa olleen alkoholinhuuruinen onnettomuus tai kropan pettäminen? Löytyikö joku vaikkapa saunasta menehtyneenä, alkoholia veressään tai sängystään niin että näytti äkkiseltään että tämä oli kuollut nukkuessaan?

Uskon että tämä Kinnulan mies oli olemassa mutta että tämäkin kuoli joko ennen Ritvaa tai hyvin pian sen jälkeen (mikäli olikin syyllinen Ritvan kuolemaan) mikä oli syy kirjeiden palautumiselle. Siinä tapauksessa että herra X olikin syyllinen Ritvan kuolemaan... Tekikö joku itsemurhan vuoden 1988 jälkeen? (Ottaisin tuon vuoden varoaikaa siksi tähän ettemme tiedä kuinka usein kirjeitä lähetettiin Ritvalle ja toisaalta, jos herra X oli syrjäytynyt, saattoi hänen ruumiinsa löytymiseen ja talon tyhjäytymiseen mennä useitakin kuukausia).

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

viivahattu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1618
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Poliisi on tutkinut "miesystävä Kinnulassa" -linjaa, mutta tutkimukset eivät tuottaneet minkäänlaista tietoa, mikä olisi tuonut selvyyttä Ritva Tamsin kohtaloon. Poliisi ei saanut selville, kuka tämä miesystävä olisi voinut olla tai että oliko mitään miesystävää ylipäätään. Ei tuollaista asiaa enää yli 30 vuoden jälkeen ole mahdollistakaan selvittää. Harvaa ulkopuolista kiinnostavat kylän spurgujen asiat niin paljon, että vuosikymmeniä myöhemmin muistaisivat, keitä pyöri missäkin murjussa, ja Ritvan tuolloiset mahdolliset seuralaiset ovat varmasti kaikki jo itsekin kuolleet.
Paikalla
Ross Sullivan
Javier Pena
Viestit: 1839
Liittynyt: La Joulu 02, 2017 3:14 am

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja Ross Sullivan »

Hansu?
Hapetan kyttätyyliin
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

viivahattu kirjoitti: Su Maalis 31, 2024 4:48 pm Poliisi on tutkinut "miesystävä Kinnulassa" -linjaa, mutta tutkimukset eivät tuottaneet minkäänlaista tietoa, mikä olisi tuonut selvyyttä Ritva Tamsin kohtaloon. Poliisi ei saanut selville, kuka tämä miesystävä olisi voinut olla tai että oliko mitään miesystävää ylipäätään. Ei tuollaista asiaa enää yli 30 vuoden jälkeen ole mahdollistakaan selvittää. Harvaa ulkopuolista kiinnostavat kylän spurgujen asiat niin paljon, että vuosikymmeniä myöhemmin muistaisivat, keitä pyöri missäkin murjussa, ja Ritvan tuolloiset mahdolliset seuralaiset ovat varmasti kaikki jo itsekin kuolleet.
Kinnulassa ei varmasti tuolloinkaan nähnyt poliiseja kuin harvoin ja silloin kun näki, oli ne läpikulkumatkalla tai tulossa tyyliin Perhosta tiettyjen perheiden luota visiitiltä. Paikalliset alkkikset tuskin oli kauhean tuttuja heille etenkin jos kyseessä ei ollut mitkään räyhänhenget joten kyllä, voi olla vaikea selvittää kuka tuo miesystävä oli etenkin jos tutkintalinjat on olleet väärät tai ei ole mietitty toisella tapaa miten ko. hlö voisi löytyä. Ja kun tosiaan on kyse vanhasta tapauksesta alkkismaailmassa, ei tähän tutkintaan ole varmasti ihan tuhottomasti edes panostettu. Ehkä muutama soitto, pari kyselyä ja se on siinä. Juuri siksikin minusta olisi aiheellista pohtia sitä mahdollisuutta että herra X kuoli noihin aikoihin ja lähteä selvittämään sitä kautta olisiko potentiaalisella/potentiaalisilla ehdokkailla viitteitä ollut siitä että olisivat Ritvan kanssa ehkä olleet tekemisissä. Mitään fyysistä voi olla vaikea löytää mutta jos vaikka noihin aikoihin on kuollut Perttu P. niin voitaisiin koittaa selvittää häntä edes hätäisesti tunteneilta että onkohan mahdollista että hän tapaili jotakuta naista silloin ja jos kyllä, missä tämä nainen on nyt/oliko hän mahdollisesti Ritva. Suoraan kysymällä etenkin näin pitkän ajan jälkeen jollain saattaa naksua yhteen 1+1 kuin vain kyselemällä että tämmönen nainen on kadonnut, oli ehkä Kinnulassa. Eikä ole edes kuvaa näyttää että joku saattaisi edes vahingossa muistaa.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

viivahattu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1618
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Ei kai tuossa mitään häviäisikään, mutta potilastietoja ei tuolloin kuolleista ihmisistä enää taida olla olemassa. Hämärä muistikuva on, että 10 vuotta säilytettäisiin potilastietoja kuoleman jälkeen, mutta voin olla väärässä. Sen jälkeen ei käsittääkseni jää kirjoihin ja kansiin oikein muuta terveystietoa kuin kuolinsyy, ja ellei se ole ollut suoraan alkoholiperäinen sairaus, niin aika hataralla pohjalla on seuloa, että ketkä noihin aikoihin kuolleista miehistä olisivat ehkä olleet alkoholisteja. Tuskin sieltä mitään sen kummempaa selviäisi.
Detsi
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: La Syys 05, 2020 3:21 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja Detsi »

viivahattu kirjoitti: Su Maalis 31, 2024 5:33 pm Ei kai tuossa mitään häviäisikään, mutta potilastietoja ei tuolloin kuolleista ihmisistä enää taida olla olemassa. Hämärä muistikuva on, että 10 vuotta säilytettäisiin potilastietoja kuoleman jälkeen, mutta voin olla väärässä. Sen jälkeen ei käsittääkseni jää kirjoihin ja kansiin oikein muuta terveystietoa kuin kuolinsyy, ja ellei se ole ollut suoraan alkoholiperäinen sairaus, niin aika hataralla pohjalla on seuloa, että ketkä noihin aikoihin kuolleista miehistä olisivat ehkä olleet alkoholisteja. Tuskin sieltä mitään sen kummempaa selviäisi.
12 vuotta henkilön kuolemasta. 18 ja 28 päivinä syntyneiden henkilöiden julkisessa terveydenhuollossa syntyneet potilasasiakirjat on säädetty pysyvästi säilytettäväksi. Lain muutoksen johdosta kaikki ennen 1.5.1999 laaditut ja saadut asiakirjat säilytetään myös pysyvästi. Määräaikaisesti säilytetään suurinta osaa asiakirjoista. Pääsääntöinen määräaika potilasasiakirjojen säilytykselle on 12 vuotta henkilön kuolemasta tai jos kuolemasta ei ole tietoa, 120 vuotta henkilön syntymästä.
Annabelle
Sofia Karppi
Viestit: 410
Liittynyt: To Helmi 25, 2021 3:43 am

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja Annabelle »

Tessu kirjoitti: To Heinä 06, 2023 3:59 am Jos oli jo ikäihmisiä ja tiesi tyttärensä tavat niin tokkopa paljoa välitti.
ite luulen et jos ei meillä olis jääny vanhempieni paikka veljen ja minun kanssa perikunnaksi tuskimpa paljoa yhteyksiä tulispidettyä?
Eipä tuo pitäny minuun mitään yhteyttä koskaan ennemmin vasta sillon kun isäni joutui kotoaan lähtee asuu vanhaikotiin,eipä pitäny vanhempiinsakaan kun parikertaa vuodessa.
Että ei ne kaikki kokoajan kysele kuinka menee.
"Jos oli jo ikäihmisiä ja tiesi tyttärensä tavat niin tokkopa paljoa välitti."

Mutta Keskisuomalaisen lehtiartikkelissa viitattiin mielestäni siihen, että kun joku (/ jotkut ) omainen oli ollut viranomaisiin yhteydessä Ritvan katoamisen alkuaikoina, ja kun sitä yhteydenottoa ei näy edes poliisin tiedoissa, niin itse ajattelen tämän omaisen voineen ollla Ritvan äiti. Itse olen historian kanssa ammatikseni tekemisissä, ja kokemukseni on, että sukututkimuksen tuottamat tiedot voivat olla apuna (katoamis)mysteereissäkin; miksi tässä tapauksessa esimerkiksi omaisten ensimmäiset yhteydenotot ovat jääneet poliisissa ylöskirjaamatta. Ritvan sukulinjassa ja sen suhteessa ympäristöönsä on jotain sellaista, että kommunikoinnin tulos on näkymättömäksi jääminen.
"SUPO:n tusinapassipolisit, jotka nettejäkin terrorisoi ovat jo fyysisestikin virkansa ryypänneitä, narkkareita, huume diilereitä, henkisesti loppuun poltettuja hylsyjä ja isomahasekopäitä."
-Tv:sta Tuttu Arto
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: Ritva Tamsi kadonnut 90-luvulla Pihtiputaalla/Kinnulassa

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Niin millaisiahan tiedusteluita poliisit siten yleensä on kirjaillu ylös?
Luulisi että ei ihan jokaista puhelua tai tiskiltä kysymistä kirjattaisi jos ei oikeen liity mihinkään.
Vastaa Viestiin