14-vuotiaan hyväksikäytöstä tuomio raumalaismiehelle

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7732
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

14-vuotiaan hyväksikäytöstä tuomio raumalaismiehelle

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

NUORI raumalaismies on saanut ehdollisen vankeustuomion 14-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikos tapahtui kesäkuussa 2021 Laitilassa.
Illanvieton aikana tuolloin 19-vuotias mies oli ollut suojaamattomassa yhdynnässä uhrin kanssa. Uhri kertoi ”jäätyneensä” tilanteessa niin, ettei ollut osannut tekoa vastustella. Hän oli kuitenkin aiemmin ilmaissut, ettei halua seksiä miehen kanssa.

MIES kiisti syytteen, vaikka hänellä ei omien sanojensa mukaan humalatilansa takia ollut juuri lainkaan muistikuvia tapahtuma-ajalta.
Rikosteknisessä tutkinnassa tytön alusvaatteesta löytyi miehen dna:ta. Todistajien kertomukset osoittivat, että tyttö oli heti tapahtuneen jälkeen ollut sokkitilassa.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen (s. 2001) törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä oheissakkona 40 päiväsakkoon, joista hänelle kertyy maksettavaksi 1 360 euroa.
Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan rikoksen uhrille kivusta ja särystä sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 4 000 euroa. Miehen on maksettava myös oikeudenkäyntikuluja runsaat 2 600 euroa.

KÄRÄJÄOIKEUS totesi miehen suhtautuneen hyväksyvästi tai ainakin välinpitämättömästi siihen mahdollisuuteen, että uhri olisi iältään alle 16-vuotias.
Käräjäoikeuden mukaan tuomitun rangaistuksen pituus puolsi rangaistuksen tuomitsemista ehdottomana. Koska miestä ei kuitenkaan ole aiemmin rekisteröity rikoksista ja koska rikos oli tehty alle 21-vuotiaana, käräjäoikeus päätyi tuomitsemaan rangaistuksen ehdollisena oheissakoilla terästettynä.
Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun ja aikoo mahdollisesti viedä jutun Turun hovioikeuden puntaroitavaksi. Syyttäjä vaati miehelle käräjäoikeudessa ankarampaa rangaistusta.

https://www.satakunnankansa.fi/satakun ... 43306.html