32-​vuotiaalle vankilatuomio raa'asta väkivallasta Keuruulla 12/2023

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7732
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

32-​vuotiaalle vankilatuomio raa'asta väkivallasta Keuruulla 12/2023

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Kahden miehen välinen riita päättyi väkivaltaisesti keuruulaisessa yksityisasunnossa viime joulukuun puolivälissä. Asia tuli ilmi, kun 32-vuotias mies soitti asunnosta poistuttuaan hätäkeskukseen ja kertoi olevansa huolissaan asuntoon jääneen miehen voinnista.

Poliisi löysi paikalta pahoinpidellyn kolmekymppisen miehen, joka toimitettiin sairaalahoitoon. Miehellä todettiin muun muassa murtumat kilpirustossa ja silmäkuopassa sekä haavoja eri puolilla päätä. Teosta epäiltynä kiinni otettiin hätäpuhelun soittanut mies.
Jostakin syystä alkuillasta alkanut väkivalta jatkui tuntikausia seuraavan vuorokauden puolelle ja sai mitä moninaisempia muotoja. Lyömisen ja kuristamisen ohella mies muun muassa työnsi peukalonsa uhrinsa silmiin, kaatoi hänen suuhunsa partavettä ja leikkasi tämän hiuksia. Rahaa vaatiessaan hän uhkasi kohdistaa väkivaltaa myös uhrin äitiin.

Oikeuden mukaan uhrin saamat vammat eivät selity muutamalla nyrkiniskulla. Syytetty oli myös illalla lähettänyt äidilleen viestin, jossa hän oli kertonut yrittäneensä tappaa miehen. Oikeus piti epäuskottavana myös sitä, että mies olisi muutaman lyönnin jälkeen ollut huolissaan uhristaan ja hälyttänyt tälle apua.
Teot luettiin miehen syyksi törkeänä pahoinpitelynä, ryöstön yrityksenä, varkautena ja huumaavien lääkkeiden käytön osalta huumausaineen käyttörikoksena. Pahoinpitelyä pidettiin törkeänä käytetyn väkivallan raakuuden ja julmuuden vuoksi.
Max Petteri Pahkasalo tuomittiin kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen ja määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Uhrille hänet velvoitettiin korvaamaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 5 000 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 5 000 euroa.

https://www.ksml.fi/paikalliset/6664881