KRP:n Suomen etsityimpien lista 2019 - 2023

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Sienisalaatti
Vic Mackey
Viestit: 1952
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: KRP:n Suomen etsityimpien lista 2019 - 2023

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

^Pahin, mutta mistä? :DD

Kyllähän tuollaisten puuhastelijoiden överitatuoinnit aina naurattaa.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7731
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: KRP:n Suomen etsityimpien lista 2019 - 2023

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Euroopan etsityimpiin rikollisiin kuulunut Jan Salminen ja ex-Salkkari-tähti välttyivät tuomioilta
Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, ettei kummallakaan ollut määräysvaltaa rikoksen keskiössä olevassa yhtiössä.

Molempien syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta hylättiin. Väitetyt rikokset tapahtuivat heinäkuun 2015 ja toukokuun 2016 välisenä aikana Naantalissa.

Syytettyinä tapauksessa oli heidän lisäkseen kolme muuta miestä. He kaikki toimivat väitettyjen rikosten aikaan samassa Akvo Oy -nimisessä yrityksessä. Kahden heistä syytteet hylättiin ja yksi tuomittiin törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen sekä liiketoimintakieltoon marraskuuhun 2026 asti.

Rikossyytteet liittyivät Saksassa tehtyihin käytettyjen autojen ostoihin. Autot myytiin yksityishenkilöille Suomessa, ja autot rekisteröitiin ja autojen autoverot maksettiin heidän nimissään. Yksityishenkilöille maksettiin palkkio siitä, että he ottivat autot nimiinsä. Autot myytiin sen jälkeen autoliikkeelle yksityishenkilöiden nimissä.
Yhtiö oli ilmoittanut Verohallinnolle totuudenvastaisesti, että yhtiöllä ei ollut toimintaa, vaikka sen nimiin oli ostettu autoja Saksasta. Yritys vältti syytteen mukaan näin arvonlisäveroja yhteensä 103 319 euroa.

SALMINEN oli ostanut yhtiön nimissä Saksasta 29 käytettyä autoa, joiden arvo oli yhteensä 430 498 euroa. Salminen oli tarkastanut autot ja lähettänyt ne Saksasta Suomeen, jonka jälkeen hänen osuutensa oli tehty. Akvo Oy oli ollut hänen asiakkaansa, eikä käräjäoikeus katsonut hänellä olleen määräysvaltaa yhtiössä tai tekemistä yhtiön kirjanpidon kanssa.
Avilia oli ostanut muutaman yhtiön maahantuoman auton, mutta myöskään hänellä ei katsottu olleen määräysvaltaa yhtiössä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000010012221.html
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7731
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: KRP:n Suomen etsityimpien lista 2019 - 2023

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Euroopan etsityimpiin kuulunut suomalaismies joutui oikeuden eteen Turussa
Vuosia poliisia pakoillut mies jäi kiinni viime vuonna Espanjassa.

VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkona oikeuskäsittely, jossa pääsyytettynä on neljä vuotta Euroopan etsityimpien listalla ollut suomalaismies.
Nyt alkaneessa oikeuskäsittelyssä puidaan pääasiassa autokauppoja, jotka pääsyytetty teki vuosina 2018 – 2019. Syytteen mukaan mies väitti Suomeen lukuisia autoja, jotka oli varastettu tai muuten rikoksella hankittu.
Syyttäjän mukaan Jan Johannes Salminen syyllistyi rikossarjaan, jossa rikoksella saatuja ajoneuvoja tuotiin eri Euroopan maista Suomeen erityisen suunnitelmallisesti.
Kallein miehen välittämä auto oli Audi RS5, jonka arvoksi syyttäjä arvioi 134 000 euroa. Yhteensä autojen arvo nousee lähes 800 000 euroon.
Näiden autojen välittämisestä syyttäjä vaatii Turussa epäiltyjen rikosten tekoaikaan asuneelle miehelle tuomiota törkeistä rahanpesurikoksista.

RIKOKSELLA hankittujen autojen välittämisen lisäksi miestä syytetään muun muassa törkeistä petoksista.
Yhdessä tapauksessa hän otti haasteen mukaan vastaan 35 000 euron varausmaksun Porsche 911 cabriolet -urheiluautosta ja 77 500 euron kauppahinnan Mercedes S500 cabriolet -urheiluautosta, vaikka hänellä ei ollut tarkoituskaan toimittaa autoja ostajalle.
Päätekijän lisäksi syytteessä on useita muita henkilöitä, jotka auttoivat päätekijää rikoksissa. Syytetyt kiistävät syytteet.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee syytteitä huhtikuun aikana. Syyttäjä vaatii pääepäillylle vähintään kuuden vuoden vankeustuomiota.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000010350253.html
Vastaa Viestiin