Greenpeace: Ikea käyttää huonekaluissaan puuta Romanian ikimetsistä

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Paikalla
Avatar
Afrikka
Olivia Benson
Viestit: 747
Liittynyt: Ti Loka 31, 2023 12:56 pm

Greenpeace: Ikea käyttää huonekaluissaan puuta Romanian ikimetsistä

Viesti Kirjoittaja Afrikka »

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/met ... dd06b5ece5
Usea Ikea-tuotteita valmistava huonekaluvalmistaja hankkii puuta ikimetsistä Romanian Karpaateilta, selviää Greenpeacen selvityksestä. Ikimetsien puista valmistettuja tuotteita ovat esimerkiksi Ingolf-tuoli ja Sniglar-pinnasänky.

Karpaattien metsiä hyödyntävien huonekaluvalmistajien tuotteita myydään Ikeoissa 13 maassa: Suomessa, Ruotsissa, Puolassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa, Belgiassa, Tšekissä, Unkarissa, Israelissa, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa.

“Vanhat metsät ovat elintärkeitä koko planeetalle ja ne on suojeltava välittömästi. Ikean täytyy lunastaa omat kestävyyslupauksensa ja puhdistaa toimitusketjunsa vanhojen metsien tuholta”, sanoo Greenpeacen Keski- ja Itä-Euroopan monimuotoisuusasiantuntija Robert Cyglicki tiedotteessa.

Greenpeacen selvityksen mukaan usean valmistajan havaittiin hankkivan puuta suojeluarvoltaan arvokkaista metsistä, ja Ikea on useimpien valmistajien suurin puutuotteiden ostaja. Esimerkiksi Plimob-huonekaluvalmistaja valmistaa tuotteita ainoastaan Ikealle, joten Greenpeacen mukaan on selvää, että ikimetsistä hakattu puu päätyy Ikea-huonekaluihin.
Kuinka luotettavia ovat Greenpeacen tiedot? Kuka valvoo Greenpeacen, Amnestyn ja muiden järjestöjen toimintaa?
Paljon epäkohtia löytyisi hyvää tarkoittavista järjestöistä/liikkeistä, suurin osa jää piiloon.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5188
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Greenpeace: Ikea käyttää huonekaluissaan puuta Romanian ikimetsistä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Puita kaadetaan kun puita ostetaan. Jos ei ikea osta, niin paperitehtaat ostavat, jos ei paperitehtaat osta, niin sahat ostavat jne. jne.

Mikäli halutaan lopettaa hakkuut, niin sehän voi onnistua poliittisella painostuksella, tai vaikkapa menemällä sinne rekkojen eteen ja kiipeilemällä puihin/sitomalla itsensä ketjulla niihin puihin jne. jne. joka on greenpeacelle arkipäivää. Miksi nyt ollaan nokikkain vain ikean kanssa?
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Vastaa Viestiin